- Απετυχε ο Θεος στα αρχικα σχεδια της Δημιουργιας Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Που ειναι οι στοες στην Αθηνα, δεν μπορουμε να μαθουμε; Μπορει καποιοι απο εμας να ενδιαφερονται.
http://www.delphiorder.org
Edw pistevw 8a vreis kapoies vasikes plhrofories
quote:
Αληθεια, απο ποια ηλικια μπορει να γινει καποιος μελος;
To orio hlikias einai 21 etwn.
quote:
γιατι υπαρχει ολη αυτη η μυστικοτητα; Μη μου απαντησετε, οτι ειναι κατανοητο, δεν ειναι, απο την στιγμη που δεν διαπραττουν εγκληματα στις συναντησεις τους.
Einai opws ayto poy eixe vgei o an8rwpos na pei sthn thleorash. Den mporeis na valeis ena paidi 1hs dhmotikoy se ena tmhma 1hs lykeioy, den 8a katalavei tipote kai to poio pi8ano einai na ermhneusei me la8os kritiria polla pragmata. Ta pragmatika tektonika mystika den einai ta typika, ta typika mporeis na ta vreis kai sto monastiraki apla o logos poy kratioyntai mystika kai ayta einai gia na mhn ginontai parerminies. Ta pragmatika mystika einai ta symperasmata opoia vgenoyn mesa apo kapoies katastaseis, opou an kapoios den exei kapoies vasikes gnwseis panw se ayta den mporei na antapokri8ei katallhla.
Μπορώ να κάνω κι εγώ αίτηση; Μπορείς να με βοηθήσεις, Akenaton; (αν θέλεις φυσικά)

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Ο Τεκτονισμός απευθύνεται προς όλους τους ελευθέρους και χρηστοήθεις ανθρώπους, με κέντρο του ενδιαφέροντός του τον ίδιο τον Άνθρωπο, σαν πλήρη οντότητα. Τον Άνθρωπο που στην καθημερινή βιωματική του ασκεί τη διάνοιά του και δημιουργεί πολιτισμό. Τον ΄Ανθρωπο που ανακαλύπτει τη δύναμη του πνεύματός του, και προσπαθεί να ξεφύγει από τα δεσμά της ύλης. Αυτόν που -κατά τον Αριστοτέλη- "φύσει ορέγεται του ειδέναι". Αυτόν που προσπαθεί να προσδιορίσει τον σκοπό της ύπαρξής του. Αυτόν που αναζητεί την ελευθερία του, και μέσω αυτής την ευτυχία.
Ena apospasma mikro kai plhres![]()
Συγγνώμη, αλλά εδώ μου φαίνεται ότι κάνεις προσηλυτισμό. Πρώτα μας δίνεις το λινκ και μετά βάζεις κι ένα απόσπασμα με τα σχετικά smilies, για να σιγουρευτείς ότι το εμπεδώσαμε;
Αν είναι έτσι, να βάζουμε όλοι αποσπάσματα απ' ότι κείμενο μας εκφράζει σχετικά και να μη συζητάμε.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 11/02/2004 21:11:10
Έχετε υπόψη, στην Θεσσαλονίκη, για την Λέσχη Lions Φίλιππος; Έχει να κάνει κάτι με τον τεκτονισμό ή είναι παντελώς άσχετη;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
--
Στράτος. Ετσι απλά.
Oson afora to keimeno, apla epeidh yparxoyn apories typoy "poioi einai, ti einai kai ti 8eloyn", pistevw pws ayto to keimeno 8a voh8oyse na apanth8oyn kapoies erwthseis. Prosylitismos einai to teleutaio pragma opoio 8a ekana, h pro8esh moy htan apla na dei3w ena keimeno to opoio e3hgei me ka8ara antikeimenika kritiria to se poious an8rwpoys anaferete/armozei o Tektonismos!
snikolaidis: Ap'oso 3erw den exoyn sxesh pera apo thn synonhmia me ton ktirio twn amigwn sthn filikhs.
Edited by - Akenaton on 12/02/2004 00:21:34
α) Υπαρχουν αραγε καποιοι κωδικες οι τροποι που αναγνωριζονται μεταξυ τους οι τεκτονες;Δηλαδη, θα μπορουσες εσυ σε μια συζητηση να καταλαβεις αν καποιος ειναι ή ηταν τεκτονας;
(Αν ναι, δεν ζηταω να μας τους αποκαλυψεις, απλα απο περιεργεια ρωταω).
β) Ως μασωνος, μπορεις πχ να να παρεις την συζηγο σπο μαζι ή τα παιδια σου στη στοα ή απαγορευτεται τελειως να παρακολουθουν μη μυημενοι συνεδριασεις;
γ) Το οριο ηλικιας ειπες, οτι ειναι 21. Μου φαινεται λογικο, γιατι σιγουρα πιο μικρος ισως να ειναι και καποιος ανοριμος. Ειναι ομως κατι που ισχυει καθολικα ή μπορουν να γινουν και εξαιρεσεις;
"Δεν υπήρξε μεταξύ μας κάποια τέτοια εξέλιξη μέχρι τώρα απ'ότι θυμάμαι..."
... και εξακολουθεί να μην υπάρχει.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Αγαπητέ Akenaton,
δε με πειράζει καθόλου και σ' ευχαριστώ για τη λεπτότητά σου να ρωτήσεις.

quote:
α) Υπαρχουν αραγε καποιοι κωδικες οι τροποι που αναγνωριζονται μεταξυ τους οι τεκτονες;Δηλαδη, θα μπορουσες εσυ σε μια συζητηση να καταλαβεις αν καποιος ειναι ή ηταν τεκτονας;
(Αν ναι, δεν ζηταω να μας τους αποκαλυψεις, απλα απο περιεργεια ρωταω).
Εξαρτάται αν βρίσκεσαι σε χώρο που είναι μόνο τέκτονες ή σε χώρο που υπάρχει και άλλος κόσμος.
Σε όλες τις περιπτώσεις η τυπική μέθοδος είναι η χειραψία η οποία διαφέρει αναλόγως του βαθμού που κατέχεις.
Σε χώρους που υπάρχει κόσμος υπάρχουν τρόποι να αναγνωρίσεις αδερφό σου με διάφορους μορφασμούς, κινήσεις των χεριών γύρω απο τον λαιμό κτλ.
Αν σου τις ανταποδώσει συνεχίζεις με την χειραψία.
quote:
β) Ως μασωνος, μπορεις πχ να να παρεις την συζηγο σπο μαζι ή τα παιδια σου στη στοα ή απαγορευτεται τελειως να παρακολουθουν μη μυημενοι συνεδριασεις;
Τις εργασίες της στοάς δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει ξένος. Στο φαγητό το οποίο συνοδεύει κάθε συνεδρία μπορεί να πάει και ξένος αρκεί να συνοδεύεται και να έχει προταθεί απο μέλος της στοάς.
Υπάρχουν ακόμα και οι "ανοιχτές εκδηλώσεις" οι οποίες γίνονται περίπου δύο φορές τον χρόνο -χειμώνα και άνοιξη- οι οποίες όμως αφορούν διάφορα κοινωνικά θέματα και δεν γίνεται καμία αναφορά σε τεκτονικά θέματα. Στις εκδηλώσεις αυτές μπορεί να πάει όποιος θέλει -αρκεί να έχει πρόσκληση, την οποία πάντως εύκολα εξασφαλίζει-
quote:
γ) Το οριο ηλικιας ειπες, οτι ειναι 21. Μου φαινεται λογικο, γιατι σιγουρα πιο μικρος ισως να ειναι και καποιος ανοριμος. Ειναι ομως κατι που ισχυει καθολικα ή μπορουν να γινουν και εξαιρεσεις;
Εξαρτάται τον τύπο της Στοάς.
Edited by - Stavros_Η on 12/02/2004 12:20:11
Ε, ρε κατακαημένη Ρούμελη, Σούλι και Πετροκούγγι!!!!

Edited by - Zadok on 12/02/2004 13:03:21
quote:
Το οριο ηλικιας ειπες, οτι ειναι 21. Μου φαινεται λογικο, γιατι σιγουρα πιο μικρος ισως να ειναι και καποιος ανοριμος. Ειναι ομως κατι που ισχυει καθολικα ή μπορουν να γινουν και εξαιρεσεις;
Yparxoyn 2 e3aireseis:
a) An exei kapoios khdemona Tektona
b) an einai kapoios Lykideas
Se aytes tis periptwseis mporei na muh8ei kapoios apo ta 18 toy, apla 8a proxwrisei me ligo poio argous ry8moys oson afora kapoious va8moys.
Edited by - Akenaton on 12/02/2004 15:40:30
quote:
Σε όλες τις περιπτώσεις η τυπική μέθοδος είναι η χειραψία η οποία διαφέρει αναλόγως του βαθμού που κατέχεις.
Υπαρχουν βαθμοι; Δηλαδη αναλογα με τον καιρο πχ, ανεβαινει και καποιος στην ιεραρχια; Επιτρεπεται να ρωτησω ποιοι ειναι αυτοι οι βαθμοι και αν γινονται διακρισεις αναμεσα σε γυναικες και ανδρες;
επειδη δεν εχω παρατηρηση την συζητηση θα ηθελα να ξερω αν οντως εισαι μασωνος η αυτα που λες σου τα εχει πει καποιος αλλος....
γιατι απο καποιους μασωνους που ξερω ειναι πολυ φειδωλοι στον να αποκαλυπτουν πραγματα για το θεμα....
απο οτι ξερω εχουν παρει ορκο να μην αποκαλυπτουν ....
(ορθον....αυτο που λες
αντμιν)
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
1) Πραγματικα λυπουμε οταν υπαρχουν 1717 post
και ελαχιστα επι του θεματος
2) Υπηρξε μια ερωτηση σχετικα με τα Ηλιοστασια
Απλα να θυμισω πως υπαρχουν σχετικα toric στο
esoterica.gr
3) Για να μην γινουν παρεξηγησεις, οτι δηθεν και καλα
υπαρχει 'προσυλητισμος' υπερ του ενος η του αλλου ταγματος
παραθετω ακομα μια διευθυνση
http://www.grandlodge.gr/
LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT
Knight ΜΙΧΑΗΛ

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
1)ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΕΡΟΣ.
(ZODAK ΗΡΕΜΗΣΕ,ΟΚ?![]()
)
2)ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΑ.
ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΥΠΑΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ?ΘΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ???
ΦΙΛΙΚΑ 
Edited by - lencolas on 23/02/2004 13:27:11
έχεις δίκιο να αναρωτιέσαι. Νομίζω ότι το θέμα, για τους λόγους που αναφέρεις, είναι δύσκολο να διερευνηθεί. Το είχαμε αναφέρει και πιο πάνω.
Όσοι ανήκουν στο χώρο ξέρουν τί λένε και πώς το λένε. Εκείνοι που επίσης ανήκουν στο χώρο ξέρουν ποιοί είναι αυτοί. Οι υπόλοιποι μάλλον μένουν με την απορία...
Τολμώ να πω, ότι κάποια θέματα, απ' την στιγμή που ο ίδιος ο Τεκτονισμός -είναι κοινώς αποδεκτό ότι- είναι μία βιωματική κατάσταση, πέρα από όρκους εχεμύθειας, δεν μπορούν να αναλυθούν χωρίς να κινδυνεύουμε να συζητάμε τελείως υποκειμενικά.
Δηλαδή "πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο"...! ![]()

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ!ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ!
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΑΛΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ : ΟΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ......ΜΠΟΥΜ!![]()
![]()
![]()
![]()
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΑΛΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ
Γιατί, καλή μου; Άνθρωποι δεν ήταν και τότε;