- Πολιτικοί, Μεγαλοεπιχειρηματίες κ' Ιερατεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:Πολύ επίκαιρο.
Τα πλεονεκτήματα ησυχίας επί τευχθείσης δια μακροχρονίων ταραχών, θα καταδείξωσι τον ευεργετικόν χαρακτήρα της κυριαρχίας ημών. Τα σφάλματα των χριστιανικών διοικήσεων θα περιγράφωνται παρ’ ημών με τα μελανώτερα χρώματα. Θα διεγείρωμεν τοιαύτην απέχθειαν προς αυτά, ώστεοι λαοί θα προτιμώσι την ησυχίαν της δουλείας από τα δικαιώματα της διαβόητου ελευθερίας, η οποία τόσον τους εβασάνισεν, η οποία τοις αφήρεσε τα μέσα της υπάρξεως, η οποία τους παρέδωκε προς εκμετάλλευσιν εις συμμορίαν τυχοδιωκτών μη γνωριζόντων τί έπραττον... Αι ανωφελείς μεταβολαί Κυβερνήσεων, εις τας οποίας ωθούντο οι χριστιανοί όταν υπεσκάπτομεν τα κυβερνητικά των οικοδομήματα, θα έχωσιν επί τοσούτον κουράσει τους λαούς κατά την εποχήν εκείνην, ώστε
θα προτιμώσι να υποφέρωσι το παν παρ’ ημών από τον κίνδυνον νέων ταραχών.
Η διαφωνία με τον φίλο Sesostris έγκειται στο ότι εγώ πιστεύω ο Αθεϊσμός που θέλουν είναι ολοκληρωτικός και όχι ένα μεταβατικό στάδιο προς την παλιγγενεσία του Ιουδαϊσμού. Πιστεύω ότι ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, χρησιμοποιούν βέβαια κάποια παραδοσιακά στοιχεία αλλά έχουν βάλει την προσωπική τους μπογιά. Δεν νομίζω ότι θα απαιτήσουν τα έθνη να λατρέψουν τον Θεό του Ισραήλ, αλλά τον άνθρωπο. Νομίζω, ότι αυτό αποδεικνύεται από τον ανελέητο πόλεμο στις θρησκευτικές και ιστορικές αίθουσες των πανεπιστημίων.
Εσύ τι λες;
quote:
Χρίστος Έλ
Φίλε Sesostris αν θέλεις απάντησε στην ερώτηση που έκανα πριν. Πρόκειται για τη γνώμη τη δικιά σου και κάθε έλληνα παγανιστή.
Φίλε Χρίστο Έλ αν και το έχω επαναλάβει πολλές φορές , σε πληρορώ ότι πρώτα απ' όλα δεν είμαι δωδεκαθεϊστης ή παγανιστής όπως αρέσκεσαι να τους αποκαλείς . Προσωπικά φίλε μου δεν πιστεύω σε θεούς , αλλά ούτε και σε δαίμονες . Είμαι τελείως ξεμάντρωτος και ελεύθερος από θρησκευτικούς δογματισμούς και δεισιδαιμονίες . Ο Θεός ο δικός μου δεν έχει προφήτες , υιούς , απεσταλμένους και αγίους . Ο θεός ο δικός μου δεν έχει ανάγκη από εξόντωση , βασανισμούς , κατατρεγμούς και ύβρεις κατά των αντιφρονούντων . Ο θεός ο δικός μου δεν έχει ανάγκη από τελετουργίες αυτοτραυματισμών , προσκυνήματα μουμιοποιημένων πτωμάτων , εικόνων , κλαπατσίμπαλα , λιβάνια και ένρινες φωνασκίες . Ο θεός ο δικός μου θέλει απλώς σεβασμό σε όλα τα δημιουργήματά του , και αυτό προσπαθώ να πράξω .
quote:
Χρίστος Έλ
Το μόνο με το οποίο διαφωνώ στο κείμενο είναι η ιδέα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι προβάλλεται για τον Μωϋσή. Ο Μωϋσής, φίλε Sesostris πολεμείται ΑΒΥΣΣΑΛΕΑ από όλους τους καθηγητές της παγκόσμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Φίλε Χρίστο αν έριχνες μια ματιά στην πεντάτευχο θα άλλαζες τις ιδέες σου περί Μωυσή και δεν θα τον ανακάτευες στην συζήτησή μας . Καλύτερα λοιπόν να τον αφήσουμε απ' έξω , για να μη ξεφύγουμε από το θάμα , και παράλληλα σε στενοχωρήσω .
*
quote:quote:
Χρίστος Έλ
Φίλε Sesostris αν θέλεις απάντησε στην ερώτηση που έκανα πριν. Πρόκειται για τη γνώμη τη δικιά σου και κάθε έλληνα παγανιστή.
Φίλε Χρίστο Έλ αν και το έχω επαναλάβει πολλές φορές , σε πληρορώ ότι πρώτα απ' όλα δεν είμαι δωδεκαθεϊστης ή παγανιστής όπως αρέσκεσαι να τους αποκαλείς . Προσωπικά φίλε μου δεν πιστεύω σε θεούς , αλλά ούτε και σε δαίμονες . Είμαι τελείως ξεμάντρωτος και ελεύθερος από θρησκευτικούς δογματισμούς και δεισιδαιμονίες . Ο Θεός ο δικός μου δεν έχει προφήτες , υιούς , απεσταλμένους και αγίους . Ο θεός ο δικός μου δεν έχει ανάγκη από εξόντωση , βασανισμούς , κατατρεγμούς και ύβρεις κατά των αντιφρονούντων . Ο θεός ο δικός μου δεν έχει ανάγκη από τελετουργίες αυτοτραυματισμών , προσκυνήματα μουμιοποιημένων πτωμάτων , εικόνων , κλαπατσίμπαλα , λιβάνια και ένρινες φωνασκίες . Ο θεός ο δικός μου θέλει απλώς σεβασμό σε όλα τα δημιουργήματά του , και αυτό προσπαθώ να πράξω .quote:
Χρίστος Έλ
Το μόνο με το οποίο διαφωνώ στο κείμενο είναι η ιδέα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι προβάλλεται για τον Μωϋσή. Ο Μωϋσής, φίλε Sesostris πολεμείται ΑΒΥΣΣΑΛΕΑ από όλους τους καθηγητές της παγκόσμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Φίλε Χρίστο αν έριχνες μια ματιά στην πεντάτευχο θα άλλαζες τις ιδέες σου περί Μωυσή και δεν θα τον ανακάτευες στην συζήτησή μας . Καλύτερα λοιπόν να τον αφήσουμε απ' έξω , για να μη ξεφύγουμε από το θάμα , και παράλληλα σε στενοχωρήσω .*
<<Όπως σου αρέσεις να τους αποκαλείς>>
Τί εννοείς μου αρέσει; Περιέχουν αυτοί οι όροι κάτι υβριστικό;
Δηλαδή και εσύ συμφωνείς σαν τον Αίολο ότι "δωδεκαθεϊστής" και "παγανιστής" είναι υβριστικές φράσεις; Πρωτάκουστο(για μένα)
Φίλε Sesostris στα επόμενα που γράφεις βλέπω ότι έχεις αναμείξει πολλά ανθρώπινα πιστεύω. Ούτε και ο δικός μου Θεός σχετίζεται με τα πάντα από αυτά τα οποία γράφεις.
Μια μικρή παρένθεση. Διάψευσέ με αν κάνω λάθος, ο Θεός για τον οποίο ομιλείς πρέπει να είναι μια "απρόσωπη ακατάληπτη δύναμη", πίστη της θεοσοφικής σχολής. Είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά, αλλά για άλλο θέμα.
Όσο για τον Μωϋσή καθόλου δεν θα με λυπούσες, αλλά έχεις δίκιο ότι θα ξεφύγει απ'το θέμα.
Από την παρούσα απάντησή σου, μπορώ να μαντέψω ότι δεν σε αφορά η πολιτική και δεν θέλεις τα πιστεύω σου να αναμειγνύονται με αυτήν. Όμως φίλε sesostris, η πολιτική καθορίζει τις ζωές μας. Οι <<απο πάνω>> μας χειραγωγούν, καθορίζουν το μισθό μας, τα όρια δράσης μας, ορίζουν τη μόρφωση που αυτοί επιθυμούν κτλ. Η θρησκεία ή μη-θρησκεία σου, όποια κι αν είναι, βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από τις αποφάσεις του βασιλιά. Οπότε πιστεύω ότι πρέπει να μας απασχολεί ποιοι κυβερνούν.
Όποια κι αν είναι η θρησκεία μας, οι πολιτικοί νομιμοποιούν ή όχι τη λατρεία μας.
Ευχαριστώ.
Πιστεύω ότι απ'τον διάλογο μαθαίνουμε πολλά για τα εσωτερικά πιστεύω του κόσμου, τί είναι αυτό που κυριαρχεί και που οδηγούμαστε. Αν δεν υπήρχαν τα διαφορετικά πιστεύω, δεν θα μπορούσα να σχηματίσω γνώμη για τις επιρροές του κόσμου και το τι πραγματικά συμβαίνει.
Από τα λόγια των φίλτατων συνομιλητών, βγάζω το συμπέρασμα ότι για τα μικρότερα μέλη των φυσιολατρικών δοξασιών
1)Η οικονομική κ' πολιτική καταστροφή των χριστιανικών ιερατείων κ' κάθε ιερατείου με πολιτική δύναμη, δεν είναι πασιφανής και στη χειρότερη περίπτωση δική μου φαντασία.
Σχόλιο : Παρέθεσα τα links της επίσημης σελίδας του Παπανδρέου που μπορείτε να βρείτε στη δεύτερη σελίδα του θέματος. Επίσης, μπορείτε να αναλογιστείτε γιατί τόσος μεγάλος ντόρος αυτές τις δεκαετίες από τους παγκόσμιους ιερείς για τη Νέα Τάξη και την παραγκώνισή τους από την εξουσία. Γιατί φωνάζουν ενάντια στους πολιτικούς; Βέβαια, μια καταστροφή έρχεται ξαφνικά, <<το ότι δεν τους κόψανε το μισθό>>(πράγμα το οποίο αν και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω θα το δεχτώ) δεν αποτελεί λογικό επιχείρημα ότι δεν τους μισούν. Μάλιστα, το να αμείβεσαι δεν σημαίνει ότι παίρνεις μέρος στην πολιτική εξουσία. Ακόμη, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ; Βέβαια, οι αρχιερείς σαν τέτοιοι πουλημένοι που είναι όσο αμείβονται δεν βγάζουν λέξη, γι'αυτό άλλωστε και τους αξίζει αυτό που θα πάθουν. Εγώ αυτό που συγκρατώ είναι η γενική εικόνα και μπορώ να σας πω με μαθηματική ακρίβεια ότι το τέλος των ιερατείων είναι κοντά. Έχει ήδη επέλθει για τους ενορατικούς.
2) Δεν πρέπει η θρησκεία να έχει σχέση με την πολιτική. Ειδικά, οι 3 μεγάλες θρησκείες που έχουν αιματοκυλίσει την ανθρωπότητα πρέπει να παραγκωνιστούν από την εξουσία έτσι ώστε ο κόσμος να αναπνεύσει. Ακόμη και για τους Χριστιανούς, ο Χριστός δεν είπε "δεν είμαι μέρος του κόσμου τούτου" και αρνήθηκε τα "βασίλεια του κόσμου";
Σχόλιο : Εδώ αναγνωρίζω επίσης μια κομπίνα των υψηλόβαθμων στελεχών που πλασσάρουν στα μικρότερα. Πως είναι δυνατόν μια θρησκεία να μην έχει σχέση με την πολιτική, ειδικά όταν η λατρεία νομιμοποιείται και καθορίζεται από τον πολιτικό άρχων; Αν αυτός ο άρχων παρουσιαστεί επιεικής και ικανοποιήσει τα αιτήματα των παγανιστικών θρησκειών, φυσικά και δεν θα τους δώσει πολιτική ισχύ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. Η ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ κ' ΘΑ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ.Όσο για τα 3 μεγάλα ιερατεία και τα υπο-ιερατεία τους, καλά θα κάνουν να μας αδειάσουν τη γωνιά - για όλα αυτά που προκαλέσανε. Τώρα για τον Χριστό. Δεν αρνήθηκε να γίνει μέλλοντας βασιλέας του κόσμου, αρνήθηκε να γίνει βασιλέας εις το θρόνο του Σατανά στον οποίο ανήκουν τα βασίλεια αυτού του κόσμου, δηλαδή ένας υλιστής βασιλέας, υποταγμένος στα πάθη και την ύλη σε αυτό το βρώμικο σύστημα. Οι Χριστιανοί αν και είναι μέρος του κόσμου πρέπει να είναι "εκτός του κόσμου".
quote:Ψέμματα. Ουδέποτε υποστήριξα κάτι τέτοιο.
Δηλαδή και εσύ συμφωνείς σαν τον Αίολο ότι "δωδεκαθεϊστής" και "παγανιστής" είναι υβριστικές φράσεις; Πρωτάκουστο(για μένα)
Χρίστο μας, γνωρίζεις ανάγνωση και γραφή;

quote:Α! Μάλιστα.
Τώρα για τον Χριστό. Δεν αρνήθηκε να γίνει μέλλοντας βασιλέας του κόσμου, αρνήθηκε να γίνει βασιλέας εις το θρόνο του Σατανά στον οποίο ανήκουν τα βασίλεια αυτού του κόσμου, δηλαδή ένας υλιστής βασιλέας, υποταγμένος στα πάθη και την ύλη σε αυτό το βρώμικο σύστημα.
Θεωρούσε βρώμικο το σύστημα γι' αυτό δεν δούλευε - ούτε και οι μαθητές - ο Κύριος.
Ζητιάνευε όμως από το βρώμικο σύστημα...
Γι αυτό ουδέποτε έδωσε χιτώνα! Από σιχασιά!
Μόνιμα όμως ζητούσε ΥΛΙΚΑ πράγματα. Γιατί;

quote:Ο Χριστός αρνήθηκε κάθε ανθρώπινη υλική εξουσία.
Τώρα για τον Χριστό. Δεν αρνήθηκε να γίνει μέλλοντας βασιλέας του κόσμου, αρνήθηκε να γίνει βασιλέας εις το θρόνο του Σατανά στον οποίο ανήκουν τα βασίλεια αυτού του κόσμου, δηλαδή ένας υλιστής βασιλέας, υποταγμένος στα πάθη και την ύλη σε αυτό το βρώμικο σύστημα.
quote:
Χρίστος Έλ
Φίλε Sesostris στα επόμενα που γράφεις βλέπω ότι έχεις αναμείξει πολλά ανθρώπινα πιστεύω.
Μα αυτή η ενέργεια που συμβατικά αποκαλούμε Θεό και αυτά που υποτίθεται ότι απαιτεί από τους ανθρώπους , δεν είναι τίποτα περισσότερο από δημιούργημα της ανθρώπινης φαντασίας και των εκάστοτε ιερατείων , που ερμήνευσαν κατά το δοκούν τις θελήσεις του και δημιούργησαν τις θρησκείες . Για μένα στην ανθρωπότητα δεν χρειάζονται θρησκείες αλλά μόρφωση και παιδεία . Δηλαδή για μένα επί παραδείγματι δεν χρειάζεται να μου πη κανένα ιερό βιβλίο να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου στην ανάγκη του . Αυτό είναι αυτονόητο και πρέπει να το κάνω συνειδητά επειδή είναι το σωστό και όχι γιατί θα ανταμειφθώ μετά θάνατον . Το ίδιο αυτονόητο πρέπει να είναι ότι δεν πρέπει να αδικούμε τος άλλους , όχι για τον φόβο των καζανιών της κολάσεως , αλλά της δικαιοσύνης .
quote:
Χρίστος Έλ
Όσο για τον Μωϋσή καθόλου δεν θα με λυπούσες, αλλά έχεις δίκιο ότι θα ξεφύγει απ'το θέμα
Μιας και αναφέρθηκες ξανά στον Μωϋσή φίλε Χρίστος Έλ θα σου απαντήσω πληροφοριακά εν συντομία , και δεν πρόκειται να επανέλθω σ' αυτό , εκτός αν ανοίξης σχετικό θέμα . Αυτό που παρατήρησα φίλε Χρίστο όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχω στο Esoterika , είναι ότι εσείς οι χριστιανοί στην συντριπτική σας πλειοψηφία , το τελευταίο βιβλίο που σκεφθήκατε να διαβάσετε είναι η Αγία Γραφή . Αν φίλε Χρίστο αυτά που γράφει η Παλαιά Διαθήκη είναι ιστορικά γεγονότα , τότε η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα Μωϋσής , υπήρξε ο πρώτος και ο μεγαλύτερος εγκληματίας πολέμου που υπήρξε στην ανθρωπότητα , και μάλιστα κατ' εντολή του Θεού . Για του λόγου το αληθές πήγαινε να διαβάσης εδώ και εδώ τα σχετικά κεφάλαια του βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης “ΑΡΙΘΜΟΙ” στο πρωτότυπο . Και αν δυσκολεύεσαι με τα αρχαία Ελληνικά πήγαινε εδώ που υπάρχει ταυτόχρονα από κάτω και η νεοελληνική απόδοση και διάβασε από 25-1 έως 25-18 και από 31-1 έως 31-54 .
Αυτά πληροφοριακά , και δεν πρόκειται να επανέλθω στον Μωϋσή , τουλάχιστον στο παρόν θέμα .
quote:
Χρίστος Έλ
Η θρησκεία ή μη-θρησκεία σου, όποια κι αν είναι, βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από τις αποφάσεις του βασιλιά. Οπότε πιστεύω ότι πρέπει να μας απασχολεί ποιοι κυβερνούν.
Όποια κι αν είναι η θρησκεία μας, οι πολιτικοί νομιμοποιούν ή όχι τη λατρεία μας.
Το πρόβλημα φίλε Χρίστο δεν είναι τι κάνουν αυτοί και το ιερατείο με τις διαπλοκές τους , αλλά τι κάνουμε εμείς για να τους εμποδίσουμε . Μπορούμε επί παραδείγματι όλοι να μην ψηφίζουμε αυτούς τους διαπλεκόμενους πολιτικούς , και να τους στείλουμε στο σπίτι τους . Μπορούμε -οι χριστιανοί- να μη πατούν το πόδι τους στην εκκλησία και να προσεύχονται στο σπίτι τους . Που πήγε το “ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς” ξεχάστηκε ; Να μην ρίχνουν λεφτά στο παγκάρι για κερί , και να ανάβουν ένα κεράκι στα εικονίσματα του σπιτιού τους . Να μη πηγαίνουν και να ρίχνουν τον οβολό τους στα προσκυνήματα που εκτίθενται στις εκκλησίες και τα τσεπώνους οι παπάδες . Να απαιτήσουν τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και να μην είναι οι ιερείς δημόσιοι υπάλληλοι που διπλοπληρώνονται , γιατί ενώ παίρνουν τον μισθό τους για να ιερουργούν , για να τελέσουν τα μυστήρια ζητούν και άλλα χρήματα . Υπάρχει μάλιστα και ταρίφα καθορισμένη από τους κατά τόπους επισκόπους . Μόνο έτσι θα πάρουν το μήνυμα οι ρασοφόροι . Είσαστε διατεθειμένοι να το κάνετε πράξη ;
Να βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα , και όχι να ψάχνουμε να ρίξουμε στους άλλους το φταίξιμο για την κατάντια μας , και να μεμψιμοιρούμε .
*
Edited by - Sesostris on 11/10/2012 13:04:16
quote:quote:
Χρίστος Έλ
Φίλε Sesostris στα επόμενα που γράφεις βλέπω ότι έχεις αναμείξει πολλά ανθρώπινα πιστεύω.
Μα αυτή η ενέργεια που συμβατικά αποκαλούμε Θεό και αυτά που υποτίθεται ότι απαιτεί από τους ανθρώπους , δεν είναι τίποτα περισσότερο από δημιούργημα της ανθρώπινης φαντασίας και των εκάστοτε ιερατείων , που ερμήνευσαν κατά το δοκούν τις θελήσεις του και δημιούργησαν τις θρησκείες . Για μένα στην ανθρωπότητα δεν χρειάζονται θρησκείες αλλά μόρφωση και παιδεία . Δηλαδή για μένα επί παραδείγματι δεν χρειάζεται να μου πη κανένα ιερό βιβλίο να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου στην ανάγκη του . Αυτό είναι αυτονόητο και πρέπει να το κάνω συνειδητά επειδή είναι το σωστό και όχι γιατί θα ανταμειφθώ μετά θάνατον . Το ίδιο αυτονόητο πρέπει να είναι ότι δεν πρέπει να αδικούμε τος άλλους , όχι για τον φόβο των καζανιών της κολάσεως , αλλά της δικαιοσύνης .quote:
Χρίστος Έλ
Όσο για τον Μωϋσή καθόλου δεν θα με λυπούσες, αλλά έχεις δίκιο ότι θα ξεφύγει απ'το θέμα
Μιας και αναφέρθηκες ξανά στον Μωϋσή φίλε Χρίστος Έλ θα σου απαντήσω πληροφοριακά εν συντομία , και δεν πρόκειται να επανέλθω σ' αυτό , εκτός αν ανοίξης σχετικό θέμα . Αυτό που παρατήρησα φίλε Χρίστο όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχω στο Esoterika , είναι ότι εσείς οι χριστιανοί στην συντριπτική σας πλειοψηφία , το τελευταίο βιβλίο που σκεφθήκατε να διαβάσετε είναι η Αγία Γραφή . Αν φίλε Χρίστο αυτά που γράφει η Παλαιά Διαθήκη είναι ιστορικά γεγονότα , τότε η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα Μωϋσής , υπήρξε ο πρώτος και ο μεγαλύτερος εγκληματίας πολέμου που υπήρξε στην ανθρωπότητα , και μάλιστα κατ' εντολή του Θεού . Για του λόγου το αληθές πήγαινε να διαβάσης εδώ και εδώ τα σχετικά κεφάλαια του βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης “ΑΡΙΘΜΟΙ” στο πρωτότυπο . Και αν δυσκολεύεσαι με τα αρχαία Ελληνικά πήγαινε εδώ που υπάρχει ταυτόχρονα από κάτω και η νεοελληνική απόδοση και διάβασε από 25-1 έως 25-18 και από 31-1 έως 31-54 .
Αυτά πληροφοριακά , και δεν πρόκειται να επανέλθω στον Μωϋσή , τουλάχιστον στο παρόν θέμα .quote:
Χρίστος Έλ
Η θρησκεία ή μη-θρησκεία σου, όποια κι αν είναι, βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από τις αποφάσεις του βασιλιά. Οπότε πιστεύω ότι πρέπει να μας απασχολεί ποιοι κυβερνούν.
Το πρόβλημα φίλε Χρίστο δεν είναι τι κάνουν αυτοί και το ιερατείο με τις διαπλοκές τους , αλλά τι κάνουμε εμείς για να τους εμποδίσουμε . Μπορούμε επί παραδείγματι όλοι να μην ψηφίζουμε αυτούς τους διαπλεκόμενους πολιτικούς , και να τους στείλουμε στο σπίτι τους . Μπορούμε -οι χριστιανοί- να μη πατούν το πόδι τους στην εκκλησία και να προσεύχονται στο σπίτι τους . Που πήγε το “ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς” ξεχάστηκε ; Να μην ρίχνουν λεφτά στο παγκάρι για κερί , και να ανάβουν ένα κεράκι στα εικονίσματα του σπιτιού τους . Να μη πηγαίνουν και να ρίχνουν τον οβολό τους στα προσκυνήματα που εκτίθενται στις εκκλησίες και τα τσεπώνους οι παπάδες . Να απαιτήσουν τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και να μην είναι οι ιερείς δημόσιοι υπάλληλοι που διπλοπληρώνονται , γιατί ενώ παίρνουν τον μισθό τους για να ιερουργούν , για να τελέσουν τα μυστήρια ζητούν και άλλα χρήματα . Υπάρχει μάλιστα και ταρίφα καθορισμένη από τους κατά τόπους επισκόπους . Μόνο έτσι θα πάρουν το μήνυμα οι ρασοφόροι . Είσαστε διατεθειμένοι να το κάνετε πράξη ;
Να βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα , και όχι να ψάχνουμε να ρίξουμε στους άλλους το φταίξιμο για την κατάντια μας , και να μεμψιμοιρούμε .*
Edited by - Sesostris on 11/10/2012 13:04:16
Ευχαριστώ για τις παραπομπές και τους συνδεσμούς. Θα συζητηθεί ο Μωϋσής σε άλλο θέμα, στο κάτω-κάτω είναι η γνώμη σου και γιατί να έχω πρόβλημα; Πες τα χειρότερα. Εμένα το πρόβλημα μου είναι αυτοί που κρατούν την παιδεία, όχι η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε ανθρώπους.
Απλώς, βλέπω ότι είσαι τσατισμένος με τα ιερατεία και εγώ δεν έχω σχέση με αυτά - ούτε τα συμπαθώ. Να σου πω την αλήθεια, τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχω μπει 2-3 φορές σε εκκλησία και αυτό διότι άτομα με τα οποία βρισκόμουν μαζί θέλανε να ανάψουν κάποιο κερί. Δεν αισθάνομαι "ορθόδοξος χριστιανός", ούτε ανήκω σε κάποια άλλη χριστιανική θρησκευτική οργάνωση - πρακτικά και πνευματικά - γιατί βλέπω τη βρωμιά των ιερατείων και έναν στυγνό δογματισμό που ξεφεύγει από τα ιερά κείμενα και προσθέτει προσωπικές απόψεις για χειραγώγηση μαζών. Έχουν χάσει την ουσία της διδασκαλίας του Ιησού που είναι η αγάπη και έχουν χωριστεί σε 100.000 χριστιανικές θρησκείες, πολλές φορές για μικρολεπτομέρειες και διαφωνίες που σοκάρουν. Πιστεύω στη Βίβλο και μου αρέσει να διδάσκω τον κόσμο αυτά που πιστεύω, αλλά όχι ως απεσταλμένος κάποιου ιερατείου.
Έχουν προταθεί πολλές γνώμες. Άλλοι λένε η πόρνη είναι η Ιερουσαλήμ, άλλοι η Ρώμη, η Τύρος, η Νινευή, η Βαβυλώνα κτλ.. και για τη γνώμη τους παραθέτουν διάφορα επιχειρήματα, τα περισσότερα από τα οποία όμως κατά τη γνώμη μου παρουσιάζουν και αδύνατα σημεία. Οπότε ποια είναι τελικά η πόρνη;
Βλέποντας αυτό το σύμβολο της γυναίκας καθήμενη πάνω σε θηρίο, έρχονται στο νου αρχαίες ασιατικές παραστάσεις της Κυβέλης, της Ιστάρ κτλ. Το κείμενο του 17ου κεφάλαιου έχει μια λέξη κλειδί, που αποτελεί μυστήριο - Βαβυλών η μεγάλη, η ΜΗΤΗΡ των πορνών και βδελυγμάτων της γης. Πηγαίνοντας πίσω στην αρχαία Μεσοποταμία της Βαβυλώνας, της Ερέχ κτλ. έρχεται στο νου ένα δυναμικό δίδυμο, αυτό της αρχι-ιέρειας της Ινάννα και του βασιλιά. Η αρχι-ιέρεια που είχε το πάνω χέρι της πόλης, συνήθιζε την πρωτοχρονιά της άνοιξης να χρίει τον βασιλέα και να κάνει έρωτα μαζί του. Επίσης είχε ιέρειες και κορίτσια αφιερωμένες στον έρωτα και τη βλάστηση. Οι δυο τους ιέρεια/βασίλισσα και βασιλιάς ήταν υπεύθυνοι για την ανανέωση της βλάστησης και της δημιουργίας, με την αποφυγή της κατάστασης του πρωταρχικού χάους.
Αυτά καταρχήν φαίνονται αγνά και φυσικά και πολλοί είναι αυτοί που απορούν με την "ανεραστία" και την "έχθρα" της Βίβλου για τον έρωτα. Ας θυμηθούμε πόσα πολλά βιβλία έχουν γραφτεί κατά της Βίβλου για την κατηγορία του "φυσικού και γόνιμου" έρωτα ως "αποτρόπαιου". Είναι όμως πράγματι έτσι; Μισεί η Βίβλος τον έρωτα ή μήπως μισεί τις μη νόμιμες σχέσεις; Έμεινε αυτή η Ινάννα πάντα αγνή, στην υπηρεσία της βλάστησης και της δημιουργίας; Ή μήπως η εξουσία την τύφλωσε, αλήθεια τί μας υποδηλώνουν τα σουμεριακά κ' βαβυλωνιακά κείμενα και τί μας έχει αποδείξει η ιστορία για την φθοροποιό δύναμη της εξουσίας;
Γυρίζουμε τώρα πίσω. Αλλά θα πει κανείς η ιέρεια δεν υπήρχε, η πόλη της Βαβυλώνας είχε σχεδόν ερημωθεί και αργότερα ήλθε η πλήρης ερήμωσή της. Αναφέρεται λοιπόν το κεφάλαιο σε κάτι που δεν υπάρχει; Ή μήπως αυτή αναπνέει μέσα από όλα τα θρησκευτικά ιερατεία του κόσμου; Διαβάζουμε ότι είναι ένα μυστήριο. Επομένως τα ονόματα έχουν σβηστεί αλλά η ουσία των μυστηρίων έχει μείνει. Ας θυμηθούμε όλες τις γιορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα, το Καρναβάλι, μυστήρια της Εκκλησίας κτλ... όπου τα γιορτάζουν και οι Χριστιανοί στα οποία απλώς δεν χρησιμοποιούμε πια τα αρχαία ονόματα Θεών, αλλά φυσικά έχουν αρχαία προέλευση. Έχει αντικατασταθεί το περίβλημα αλλή η ουσία παραμένει η ίδια. Το άρωμά της ιέρειας είναι παντού.
Όπως είδαμε, ονομάζεται η ΜΗΤΗΡ των πορνών και βδελυγμάτων της γης, οπότε η ίδια δεν μπορεί να έχει άλλη μητέρα. Παράλληλα διαβάζουμε ότι είναι μεθυσμένη με το αίμα όλων των εσφαγμένων της γης και ότι με τη γοητεία της έχουν πλανηθεί όλα τα έθνη. Μαζί της έχουν κοιμηθεί όλοι οι βασιλιάδες. Αλλά τα κέρατα(βασιλιάδες) του Θηρίου γυρίζουν τώρα εναντίον της, την ξεγυμνώνουν και την καίνε. Έπειτα ουαί,ουαί λένε μαζί με τους έμπορους-μεγιστάνες της γης.
Επομένως, το κεφάλαιο αναφέρεται στο τέλος των ιερατείων που εκπροσωπούν τη ψευδή θρησκεία(σύμφωνα με τη βιβλική θεώρηση)και έχει την προέλευσή της στην αρχαία πόλη της Βαβυλώνας, τη "Βαβέλ των εθνών" απ'όπου εξαπλώθηκαν. Το τέλος αυτό προέρχεται από τους πρώην εραστές.
Έτσι, η άποψη ότι πρόκειται για μια συγκεκριμένη και κατά γράμμα πόλη απορρίπτεται, για το "μήτηρ" των πορνών. Η Ρώμη της εποχής του Ιωάννη δεν είχε ιερατείο με πολιτική δύναμη, ούτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μητέρα όλων των πορνών. Ούτε η Ιερουσαλήμ πληρεί τις υποθέσεις, διότι σε κεφάλαια του Ιεζεκιήλ αναφέρεται ότι Σαμάρεια και Ιερουσαλήμ έχουν άλλες "μητέρες". Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τον παγκόσμιο χαρακτήρα, την παγκόσμια κρίση της Αποκάλυψης έναντι στους αρχι/εχθρούς του Θεού, γίνεται κατανοητό ότι καμμιά πόλη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποκλειστικά "Βαβυλώνα", αλλά αναφέρεται γενικά το όλον των θρησκευτικών ιερατείων που έχουν την προέλευσης τους στα αρχαία βαβυλωνιακά ιερατικά δρώμενα.
quote:Απλά η γνώμη σου Sesostris!
Θα συζητηθεί ο Μωϋσής σε άλλο θέμα, στο κάτω-κάτω είναι η γνώμη σου και γιατί να έχω πρόβλημα;
Δεν λέει κάτι η ΠΔ που αναιρεί τον ισχυρισμό του, όοοχι!
Είναι απλά η γνώμη σου!
Βρε μήπως τρολάρει κι ετούτος;

quote:quote:Απλά η γνώμη σου Sesostris!
Θα συζητηθεί ο Μωϋσής σε άλλο θέμα, στο κάτω-κάτω είναι η γνώμη σου και γιατί να έχω πρόβλημα;
Είναι απλά η γνώμη σου!Βρε μήπως τρολάρει κι ετούτος;
Αίολε...
υπάρχει κάποια φορά που δεν έχει διαστρεβλώσει λεγόμενό μου; Εννοώ, ας πει τη γνώμη του και δεν θα πειραχτώ. Όχι σαν και εσένα που λυσσομανάς!
με τις χριστιανικές απόψεις.
Αυτους που προωθούν ότι προωθούν ως 100% επιστημονικά διαβεβαιωμένο(οπότε όποιος το αρνηθεί είναι εξωγήϊνος ή "χαζοχριστιανός"). Αυτούς που ελέγχουν την κοινή γνώμη, αυτούς που μας κάνουν αβυσσαλέο πόλεμο. Αυτούς που μου κλείνουν το μικρόφωνο. Αυτούς που ελέγχουν τη ροή του χρήματος, αυτούς που ελέγχουν τα πιστεύω μας και καθορίζουν το μέλλον και τις προτιμήσεις μας. Όλους αυτούς στους οποίους έχουμε δώσει το δικαίωμα να μας παίζουν στα δαχτυλάκια τους. Αυτούς που
Αντί (λογικά) να αναθεωρίσεις, μετατρέπεις την απόδειξη σε γνώμη και καθαρίζεις;
Βρε;;;

quote:
Και για να λέμε την αλήθεια και εγώ λυσσομανώ, αλλά όχι με πιστεύω και θεωρίες. Λυσσομανώ με αυτούς τους "high class"(πληρωμένους trolls της νέας τάξης) που τις πρεσβεύουν και απαγορεύουν τις διαφορετικές απόψεις και σκέψεις ως γελοίες...Αυτους που προωθούν ότι προωθούν ως 100% επιστημονικά διαβεβαιωμένο(οπότε όποιος το αρνηθεί είναι εξωγήϊνος ή "χαζοχριστιανός"). Αυτούς που ελέγχουν την κοινή γνώμη, αυτούς που μας κάνουν αβυσσαλέο πόλεμο. Αυτούς που μου κλείνουν το μικρόφωνο. Αυτούς που ελέγχουν τη ροή του χρήματος, αυτούς που ελέγχουν τα πιστεύω μας και καθορίζουν το μέλλον και τις προτιμήσεις μας. Όλους αυτούς στους οποίους έχουμε δώσει το δικαίωμα να μας παίζουν στα δαχτυλάκια τους. Αυτούς που ...;;;

Edited by - Αίολος on 11/10/2012 15:08:05
![]()
Φυσικά και δεν με πειράζουν οι απόψεις των ειλικρινών ανθρώπων, αλλά αυτοί οι καταραμένοι mason trolls της νέας τάξης, πανεπιστημιακοί κτλ. που θέλουν να σε κολλήσουν στον τοίχο και δεν σε αφήνουν να μιλήσεις. Αυτοί που γράφουν τα βιβλία του σχολείου και δίνουν διαλέξεις έτσι όπως συμφέρει τη Νέα Τάξη.
Αποφεύγουν να απαντήσουν σε ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, κοροϊδεύοντας και ειρωνεύοντας τους άλλους, κάνοντας νεύμα στα πιθήκια που τους ακούν να αγνοήσουν τον ερωτώντα και αμφισβητή τους. Και τώρα, έχουν εμφυσήσει και σε σένα τη λογική τους. Περιφρονείς τους χριστιανούς ως αγράμματους και ηλίθιους. Ας μου δείξουν λοιπόν οι άλλοι τη σοφία τους, να τη θαυμάσω
quote:Δεν αναφέρεται μόνο στα ιερατεία, κάνεις λάθος. Αναφέρεται στους ανθρώπους.
Όπως είδαμε, ονομάζεται η ΜΗΤΗΡ των πορνών και βδελυγμάτων της γης, οπότε η ίδια δεν μπορεί να έχει άλλη μητέρα. Παράλληλα διαβάζουμε ότι είναι μεθυσμένη με το αίμα όλων των εσφαγμένων της γης και ότι με τη γοητεία της έχουν πλανηθεί όλα τα έθνη. Μαζί της έχουν κοιμηθεί όλοι οι βασιλιάδες. Αλλά τα κέρατα(βασιλιάδες) του Θηρίου γυρίζουν τώρα εναντίον της, την ξεγυμνώνουν και την καίνε. Έπειτα ουαί,ουαί λένε μαζί με τους έμπορους-μεγιστάνες της γης.Επομένως, το κεφάλαιο αναφέρεται στο τέλος των ιερατείων που εκπροσωπούν τη ψευδή θρησκεία(σύμφωνα με τη βιβλική θεώρηση)και έχει την προέλευσή της στην αρχαία πόλη της Βαβυλώνας, τη "Βαβέλ των εθνών" απ'όπου εξαπλώθηκαν. Το τέλος αυτό προέρχεται από τους πρώην εραστές.
Έτσι, η άποψη ότι πρόκειται για μια συγκεκριμένη και κατά γράμμα πόλη απορρίπτεται, για το "μήτηρ" των πορνών. Η Ρώμη της εποχής του Ιωάννη δεν είχε ιερατείο με πολιτική δύναμη, ούτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μητέρα όλων των πορνών. Ούτε η Ιερουσαλήμ πληρεί τις υποθέσεις, διότι σε κεφάλαια του Ιεζεκιήλ αναφέρεται ότι Σαμάρεια και Ιερουσαλήμ έχουν άλλες "μητέρες". Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τον παγκόσμιο χαρακτήρα, την παγκόσμια κρίση της Αποκάλυψης έναντι στους αρχι/εχθρούς του Θεού, γίνεται κατανοητό ότι καμμιά πόλη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποκλειστικά "Βαβυλώνα", αλλά αναφέρεται γενικά το όλον των θρησκευτικών ιερατείων που έχουν την προέλευσης τους στα αρχαία βαβυλωνιακά ιερατικά δρώμενα.
Η μεγάλη πόρνη, είναι η ίδια η ανθρωπότητα. Η ίδια η ανθρωπότητα, πορνεύει. Η ίδια η ανθρωπότητα στη πράξη, κυβερνείται και ελατρεύει την μητέρα των πορνών.
Θα συμφωνήσω σε αυτό που είπες (και γενικά τα είπες πολυ ωραία):
quote:Κατ'αρχάς να πούμε οτι η εκκλησία είναι αυτή που κυρίως ευνούχησε τον Ιησού. Δηλ. δεν είναι οτι η διδασκαλία του είναι ευνουχισμένη, ΕΚΕΊΝΟΙ την ευνούχισαν. Ας θυμηθούμε οτι πριν ο χριστιανισμός γίνει μόδα, υπήρχαν οι γνωστικοί. Οι οποίοι, αν δε κάνω λάθος, κυνηγήθηκαν και πριν γίνει τρέντ ο χριστιανισμός και αφού έγινε τρεντ, απο τον επίσημο χριστιανισμό.
Είναι όμως πράγματι έτσι; Μισεί η Βίβλος τον έρωτα ή μήπως μισεί τις μη νόμιμες σχέσεις;
Σχετικά με τον Ιησού, ο Ιησούς ήτανε κάθετος. Ο κάθε άνδρας είχε δικαίωμα να πάρει μια γυναίκα στη ζωή του, εκτός απο τη περίπτωση μοιχείας. Φυσικά στην εποχή της μεγάλης πόρνης (σήμερα) κάτι τέτοιο θα φαινόταν τουλάχιστον αδιανόητο. Επιπλέον όμως, στην Βίβλο που έχουμε, δεν εξηγείται γιατί να έχει ένας άνδρας μια γυναίκα μόνο. Βέβαια, ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα συμπτώματα της συμπεριφοράς του άλλου άκρου, δηλαδή το να αλλάζει κανείς κάθε μήνα/βδομάδα και άλλο σύντροφο, αλλά ακόμα δεν έχουμε κατάλαβει τη βαθύτητα του θέματος.
quote:
Βρε; Το απόσπασμα δεν είναι η γνώμη του, - είναι γνώση του - αλλά απόσπασμα της ΚΔ που αποδεικνύει το λάθος της δικής σου ΓΝΩΜΗΣ.
Αντί (λογικά) να αναθεωρίσεις, μετατρέπεις την απόδειξη σε γνώμη και καθαρίζεις;Βρε;;;
Αλλού θα αναλύσουμε τις ερμηνείες και θα κρίνουμε ποια είναι η σωστή. Δεν είπα με το "στο κάτω κάτω είναι η γνώμη σου" ότι η γνώμη του είναι λάθος ή σωστή, αλλά ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω από τη γνώμη του και ότι θα πρέπει να την πει ελεύθερα. Γιατί αν την ακούσω δεν θα λυπηθώ ούτε θα κλονίσει τους γενικούς πυλώνες της πίστης μου.
quote:
Αίολος
Απλά η γνώμη σου Sesostris!
Είναι απλά η γνώμη σου!Βρε μήπως τρολάρει κι ετούτος;
Οψόμεθα .
*
Edited by - Sesostris on 11/10/2012 15:18:08