ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πολιτικοί, Μεγαλοεπιχειρηματίες κ' Ιερατεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πολιτικοί, Μεγαλοεπιχειρηματίες κ' Ιερατεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/10/2012, 15:21:20
quote:

quote:
Όπως είδαμε, ονομάζεται η ΜΗΤΗΡ των πορνών και βδελυγμάτων της γης, οπότε η ίδια δεν μπορεί να έχει άλλη μητέρα. Παράλληλα διαβάζουμε ότι είναι μεθυσμένη με το αίμα όλων των εσφαγμένων της γης και ότι με τη γοητεία της έχουν πλανηθεί όλα τα έθνη. Μαζί της έχουν κοιμηθεί όλοι οι βασιλιάδες. Αλλά τα κέρατα(βασιλιάδες) του Θηρίου γυρίζουν τώρα εναντίον της, την ξεγυμνώνουν και την καίνε. Έπειτα ουαί,ουαί λένε μαζί με τους έμπορους-μεγιστάνες της γης.

Επομένως, το κεφάλαιο αναφέρεται στο τέλος των ιερατείων που εκπροσωπούν τη ψευδή θρησκεία(σύμφωνα με τη βιβλική θεώρηση)και έχει την προέλευσή της στην αρχαία πόλη της Βαβυλώνας, τη "Βαβέλ των εθνών" απ'όπου εξαπλώθηκαν. Το τέλος αυτό προέρχεται από τους πρώην εραστές.

Έτσι, η άποψη ότι πρόκειται για μια συγκεκριμένη και κατά γράμμα πόλη απορρίπτεται, για το "μήτηρ" των πορνών. Η Ρώμη της εποχής του Ιωάννη δεν είχε ιερατείο με πολιτική δύναμη, ούτε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μητέρα όλων των πορνών. Ούτε η Ιερουσαλήμ πληρεί τις υποθέσεις, διότι σε κεφάλαια του Ιεζεκιήλ αναφέρεται ότι Σαμάρεια και Ιερουσαλήμ έχουν άλλες "μητέρες". Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τον παγκόσμιο χαρακτήρα, την παγκόσμια κρίση της Αποκάλυψης έναντι στους αρχι/εχθρούς του Θεού, γίνεται κατανοητό ότι καμμιά πόλη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποκλειστικά "Βαβυλώνα", αλλά αναφέρεται γενικά το όλον των θρησκευτικών ιερατείων που έχουν την προέλευσης τους στα αρχαία βαβυλωνιακά ιερατικά δρώμενα.

Δεν αναφέρεται μόνο στα ιερατεία, κάνεις λάθος. Αναφέρεται στους ανθρώπους.
Η μεγάλη πόρνη, είναι η ίδια η ανθρωπότητα. Η ίδια η ανθρωπότητα, πορνεύει. Η ίδια η ανθρωπότητα στη πράξη, κυβερνείται και ελατρεύει την μητέρα των πορνών.
Θα συμφωνήσω σε αυτό που είπες (και γενικά τα είπες πολυ ωραία):
quote:
Είναι όμως πράγματι έτσι; Μισεί η Βίβλος τον έρωτα ή μήπως μισεί τις μη νόμιμες σχέσεις;
Κατ'αρχάς να πούμε οτι η εκκλησία είναι αυτή που κυρίως ευνούχησε τον Ιησού. Δηλ. δεν είναι οτι η διδασκαλία του είναι ευνουχισμένη, ΕΚΕΊΝΟΙ την ευνούχισαν. Ας θυμηθούμε οτι πριν ο χριστιανισμός γίνει μόδα, υπήρχαν οι γνωστικοί. Οι οποίοι, αν δε κάνω λάθος, κυνηγήθηκαν και πριν γίνει τρέντ ο χριστιανισμός και αφού έγινε τρεντ, απο τον επίσημο χριστιανισμό.
Σχετικά με τον Ιησού, ο Ιησούς ήτανε κάθετος. Ο κάθε άνδρας είχε δικαίωμα να πάρει μια γυναίκα στη ζωή του, εκτός απο τη περίπτωση μοιχείας. Φυσικά στην εποχή της μεγάλης πόρνης (σήμερα) κάτι τέτοιο θα φαινόταν τουλάχιστον αδιανόητο. Επιπλέον όμως, στην Βίβλο που έχουμε, δεν εξηγείται γιατί να έχει ένας άνδρας μια γυναίκα μόνο. Βέβαια, ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα συμπτώματα της συμπεριφοράς του άλλου άκρου, δηλαδή το να αλλάζει κανείς κάθε μήνα/βδομάδα και άλλο σύντροφο, αλλά ακόμα δεν έχουμε κατάλαβει τη βαθύτητα του θέματος.

Ευχαριστώ για τη γνώμη. Από που συμπεραίνεις ότι η γυναίκα αυτή δεν υποδηλώνει το ιερατείο και τη θρησκεία, αλλά όλη την ανθρωπότητα;

Στο ίδιο το κεφάλαιο αναφέρεται ότι η δύναμή της προέρχεται από την ανθρωπότητα(τα ύδατα), φέρει ευθύνη για το σφάξιμο της ανθρωπότητας, την έχει παροδηγήσει με τις γητειές της, όλοι έχουν πιει απ'τον οίνο της πορνείας της. Μου φαίνεται δηλαδή ότι αναφέρεται συγκεκριμένα στα ιερατεία που αναπαράγουν την αρχαία σχέση της Βαβυλώνιας ιέρειας με τους βασιλείς. Δηλαδή αναφέρεται άμεσα στην ψευδή θρησκεία της αρχαίας πόλης της Βαβυλώνας και έμμεσα στα ιερατεία που την αντιπροσωπεύουν.

11/10/2012, 15:28:02
Ξεχάσαμε να πούμε για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Γνωρίζουμε ότι σήμερα οι μεγάλες γιορτές γίνονται όσο υπάρχουν λεφτά στις μεγάλες θρησκείες. Αν λοιπόν επέλθει το άδειασμα των ταμείων της πόρνης, πως θα γίνουν οι γιορτές και ποιος θα αγοράσει την πραμάτεια των μεγαλοεμπόρων; Πως θα διεξαχθούν οι γιορτές; Τα καρναβάλια, οι απόκριες, η Πασχαλινή/Χριστουγεννιάτικη περίοδος;

Γι'αυτό βλέπω ότι με το ουαί, στο τέλος βασιλείς και έμποροι της γης θλίβονται, θα κλάψουν για ότι πράξουν. Το "από απόσταση" σημαίνει ότι δεν θέλουν πια να την πλησιάσουν και να της ξαναδώσουν δύναμη.

11/10/2012, 15:34:41
quote:
Χρίστος Έλ
Δεν είπα με το "στο κάτω κάτω είναι η γνώμη σου" ότι η γνώμη του είναι λάθος ή σωστή, αλλά ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω από τη γνώμη του και ότι θα πρέπει να την πει ελεύθερα.

Φίλε Χρίστο Έλ , εδώ κάνεις ένα ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ! Τα κείμενα στα οποία σε παρέπεμψα να διαβάσης , και από την απάντησή σου φαίνεται ότι δεν καταδέχθηκες να τους ρίξης μια ματιά , δεν είναι δικά μου κείμενα . Είναι κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης , δηλαδή ιερά κείμενα της δικής σου θρησκείας , που δημοσιεύονται από μία χριστιανική σελίδα , και απλά αυτά που γράφουν ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ τις απόψεις μου .

*

11/10/2012, 15:58:03
Χρίστος Έλ αν αρχίσουν πάλι τις βλεκείες, κάποιοι, απλά μη τους μιλάς. Χάνεις τον χρόνο σου (αυτοί έχουν άφθονο).

quote:
Ευχαριστώ για τη γνώμη. Από που συμπεραίνεις ότι η γυναίκα αυτή δεν υποδηλώνει το ιερατείο και τη θρησκεία, αλλά όλη την ανθρωπότητα;
Όλη η ανθρωπότητα δεν πορνεύει; Υπάρχει κάποιος που δεν πορνεύει;
Βέβαια, αυτό που λέω "όλη η ανθρωπότητα" δεν είναι να το πάρεις κυριολεκτικά, υπο την έννοια, οτι αυτό ακριβώς συμβολίζει η μεγάλη πόρνη. Απλά είναι πιο εύκολο να το θέσω έτσι. Στην πραγματικότητα, όπως είπα και άλλοτε, όλη η αποκάλυψη, είναι ένας αλχημικός συμβολισμός. Στην πραγματικότητα, για μένα, η πόρνη που αναφέρει, είναι κάτι (συγκεκριμένο) που έχουμε όλοι οι άνθρωποι. Κάτι εσωτερικό.
Τον συμβολισμό που αναφέρεις, οτι είναι η θρησκεία, τα ιερατεία κλπ, τον έχω ακουστά, δεν είναι απαραίητο να είναι λάθος, μπορεί δηλαδή να συμβολίζει αυτό σε κάποιο επίπεδο και τέλος πάντων δεν είναι λάθος να πούμε οτι οι θρησκείες είναι πόρνες. Αλλά πάλι μπαίνουμε στο τρυπάκι να ερμηνεύσουμε την αποκάλυψη εξωτερικά, δηλαδή ως εξωτερικά γεγονότα, εξωτερικές καταστάσεις, εξωτερικους ανθρώπους κλπ. Εμάς δεν μας λέει όμως κάποιος οτι ο Θεός ενδιαφερόταν να δώσει στον Ιωάννη (αν θεωρήσουμε οτι ήταν όραμα κλπ) κάτι εξωτερικό.
Θεωρώ λοιπόν, οτι για να ερμηνεύσει κάποιος την αποκάλυψη, πρέπει να μελετήσει αλχημεία, τις ανατολικές τέχνες, τη μαγεία κ.α. Γιατί είναι ένα καθαρά εσωτερικό κείμενο.
quote:
Sesostris
Φίλε Χρίστο Έλ , εδώ κάνεις ένα ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ! Τα κείμενα στα οποία σε παρέπεμψα να διαβάσης , και από την απάντησή σου φαίνεται ότι δεν καταδέχθηκες να τους ρίξης μια ματιά , δεν είναι δικά μου κείμενα . Είναι κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης , δηλαδή ιερά κείμενα της δικής σου θρησκείας , που δημοσιεύονται από μία χριστιανική σελίδα , και απλά αυτά που γράφουν ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ τις απόψεις μου .
Οι απόψεις σου βασίζονται στη ιδέα, οτι το κείμενο της Π. Διαθήκης είναι κυριολεκτικό. Ε, το κείμενο δεν είναι κυριολεκτικό.
Με άλλα λόγια, δεν αφορά ιστορικά γεγονότα και αν τυχόν περιλαμβάνει τέτοια, είναι για λόγους συμβολικούς (ή λόγω αλλοίωσης του κειμένου). Επομένως, δεν τεκμηριώνουν τίποτα τα "ιερα κείμενα" ως προς τις δικές σου απόψεις.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/10/2012 16:03:34

11/10/2012, 16:35:27
quote:

quote:
Χρίστος Έλ
Δεν είπα με το "στο κάτω κάτω είναι η γνώμη σου" ότι η γνώμη του είναι λάθος ή σωστή, αλλά ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω από τη γνώμη του και ότι θα πρέπει να την πει ελεύθερα.

*

Έκανες πολύ καλά και τα έστειλες, αλλά ας μην συζητήσουμε γι'αυτά τώρα, σε άλλο θέμα. Φυσικά και καταδέχομαι να τα διαβάσω, αφού την Παλαιά Διαθήκη την έχω διαβάσει σχεδόν ολόκληρη.

11/10/2012, 16:51:54
quote:

Χρίστος Έλ αν αρχίσουν πάλι τις βλεκείες, κάποιοι, απλά μη τους μιλάς. Χάνεις τον χρόνο σου (αυτοί έχουν άφθονο).

quote:
Όλη η ανθρωπότητα δεν πορνεύει; Υπάρχει κάποιος που δεν πορνεύει;
Βέβαια, αυτό που λέω "όλη η ανθρωπότητα" δεν είναι να το πάρεις κυριολεκτικά, υπο την έννοια, οτι αυτό ακριβώς συμβολίζει η μεγάλη πόρνη. Απλά είναι πιο εύκολο να το θέσω έτσι. Στην πραγματικότητα, όπως είπα και άλλοτε, όλη η αποκάλυψη, είναι ένας αλχημικός συμβολισμός. Στην πραγματικότητα, για μένα, η πόρνη που αναφέρει, είναι κάτι (συγκεκριμένο) που έχουμε όλοι οι άνθρωποι. Κάτι εσωτερικό.
Τον συμβολισμό που αναφέρεις, οτι είναι η θρησκεία, τα ιερατεία κλπ, τον έχω ακουστά, δεν είναι απαραίητο να είναι λάθος, μπορεί δηλαδή να συμβολίζει αυτό σε κάποιο επίπεδο και τέλος πάντων δεν είναι λάθος να πούμε οτι οι θρησκείες είναι πόρνες. Αλλά πάλι μπαίνουμε στο τρυπάκι να ερμηνεύσουμε την αποκάλυψη εξωτερικά, δηλαδή ως εξωτερικά γεγονότα, εξωτερικές καταστάσεις, εξωτερικους ανθρώπους κλπ. Εμάς δεν μας λέει όμως κάποιος οτι ο Θεός ενδιαφερόταν να δώσει στον Ιωάννη (αν θεωρήσουμε οτι ήταν όραμα κλπ) κάτι εξωτερικό.
Θεωρώ λοιπόν, οτι για να ερμηνεύσει κάποιος την αποκάλυψη, πρέπει να μελετήσει αλχημεία, τις ανατολικές τέχνες, τη μαγεία κ.α. Γιατί είναι ένα καθαρά εσωτερικό κείμενο.
quote:
Sesostris
Οι απόψεις σου βασίζονται στη ιδέα, οτι το κείμενο της Π. Διαθήκης είναι κυριολεκτικό. Ε, το κείμενο δεν είναι κυριολεκτικό.
Με άλλα λόγια, δεν αφορά ιστορικά γεγονότα και αν τυχόν περιλαμβάνει τέτοια, είναι για λόγους συμβολικούς (ή λόγω αλλοίωσης του κειμένου). Επομένως, δεν τεκμηριώνουν τίποτα τα "ιερα κείμενα" ως προς τις δικές σου απόψεις.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/10/2012 16:03:34

Καλά κάνεις και διαβάζεις ότι διαβάζεις. Γιατί είσαι ελεύθερος και θέλεις να ψάχνεσαι. Απλώς θα ήθελα να σε συμβουλεύσω να προσέχεις με τέχνες και επιστήμες που υπόσχονται δύναμη. Ειδικά να μην παραδοθείς σε πνευματιστές διάμεσα, αστρολόγους, υπνωτιστές κτλ.

Και κοίτα τι λέει αυτό το εδάφιο
Αποκάλυψη 21
Οι δε δειλοί και άπιστοι και βδελυκτοί και φόνοι και πόρνοι και μάγοι και ειδωλολάτρες και πάντες οι ψεύσται θέλουσιν έχει την μερίδα αυτών εν τη λίμνη τη καιόμενη με πυρ και θείον. Ούτος είναι ο δεύτερος θάνατος.

Τόνισα το "μάγοι" και "ψεύσται" γι'αυτούς τους αγύρτες που αποπλανούν με θαύματα αλλά και επίσης υπόσχονται δύναμη, διψώντας για τη δύναμη των θυμάτων τους.

////////////////////////////////////////////////////////////////

Ίσως έχεις δίκιο ότι υπάρχουν περισσότερες από μια ερμηνείες, αλλά εγώ μένω στην βασική, εκείνη που πηγάζει από μια γενική βιβλική θεώρηση - εκείνη που συμβαδίζει με το πνεύμα όλων των βιβλίων της Γραφής. Και δεν νομίζω ότι είναι εξωτερική η ερμηνεία μου, αλλά βαθιά και εσωτερική.

Κοίτα, έχω ανακαλύψει και εγώ άλλα πράγματα στην Αποκάλυψη, "εξωβιβλικά" θα λέγαμε, αλλά έχουν να κάνουν κυρίως με το εξωτερικό περίβλημά της και όχι το εσωτερικό μύνημα. Μάλλον να τα πούμε σε άλλο θέμα.

11/10/2012, 17:07:13
Σωστά, είναι συμβολικό βιβλίο όπως λες. Το βλέπουμε και από κάποια στοιχεία που δίνονται από αγγέλους για τις οράσεις. Π.χ. θηρία-κεφάλια-κέρατα = βασιλείς κτλ κτλ κτλ

Πιστεύω είναι "εσωτερική" η ερμηνεία μου και θα εξηγήσω γιατί.

Το βιβλίο της Αποκάλυψης περιγράφει μια γενική εσχατολογία όπου όλοι οι εχθροί του Θεού, συμπεριλαμβανομένου του Σατανά, φθάνουν στο τέλος τους. Το τέλος του Σατανά, το τέλος των βασιλέων - ιερέων - μεγιστάνων της γης, το τέλος όλων των εχθρών του Θεού, Αρμαγεδδών κτλ κτλ μην μπούμε σε λεπτομέρειες.

Επομένως, μια εξωτερική ερμηνεία για την Βαβυλώνα, θα ήταν πως είναι απλώς η πόλη της Ρώμης ή της Ιερουσαλήμ. Όμως ένα από τα πρώτα λάθη αυτής της εξωτερικής ερμηνείας, θα ήταν να ακυρωθεί το παγκόσμιο εσχατολογικό μύνημα της Αποκάλυψης. Θα είχε ως αποτέλεσμα να την συρικνώσει σε ορισμένες προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης που περιορίζονταν για κρίσεις και τιμωρίες συγκεκριμένων πόλεων.

Εγώ όμως ακολουθώ μια εσωτερική ερμηνεία, γιατί βλέποντας σε αυτή την Βαβυλώνα τη Μεγάλη για να τονίσουμε και τη λέξη "μεγάλη" που παραλείψαμε, πως δεν πρόκειται απλώς για αναφορά στην αρχαία πόλη της Βαβυλώνας, τη μήτηρ των πορνών όπου καθιερώθηκε το ψεύτικο θρησκευτικό σύστημα κατά τη Βίβλο. Αλλά επίσης για την αναφορά στην εξάπλωση(μεγάλη) και επιβίωσή της μέσα από όλα τα θρησκευτικά συστήματα που βασίζονται σε αυτήν την πορνική σχέση πολιτικών - ιερέων.

Τώρα βέβαια, έχεις δίκιο ότι μπορούμε να βρούμε και άλλους συμβολισμούς, αλλά καλύτερα ας κρατήσουμε το βασικό μύνημα. Γιατί για καταστροφή των εχθρών του Θεού μιλάει η Αποκάλυψη σε γενικές γραμμές.

Ευχαριστώ.

11/10/2012, 22:50:55
quote:
Τώρα βέβαια, έχεις δίκιο ότι μπορούμε να βρούμε και άλλους συμβολισμούς, αλλά καλύτερα ας κρατήσουμε το βασικό μύνημα. Γιατί για καταστροφή των εχθρών του Θεού μιλάει η Αποκάλυψη σε γενικές γραμμές.
Είπες κάτι ωραίο: Η Αποκάλυψη μιλάει σε γενικές γραμμές για τους εχθρούς του θεού.Θα μπορούσες ομως να μου πεις, ποιοι ειναι οι εχθροί του Θεού;
12/10/2012, 00:29:57
quote:
Χριστος Ελ
Το βιβλίο της Αποκάλυψης περιγράφει μια γενική εσχατολογία όπου όλοι οι εχθροί του Θεού, συμπεριλαμβανομένου του Σατανά, φθάνουν στο τέλος τους. Το τέλος του Σατανά, το τέλος των βασιλέων - ιερέων - μεγιστάνων της γης, το τέλος όλων των εχθρών του Θεού, Αρμαγεδδών κτλ κτλ μην μπούμε σε λεπτομέρειες.

Πολύ ωραία όλα αυτά.

Μια ερώτηση:

Με τους κατοίκους των άλλων αστρικών συστημάτων,τι γίνεται?

Θα έχουν την ίδια μοίρα?

Τι λέει η αποκάλυψη για αυτό??

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/10/2012, 09:33:06
quote:

quote:
Είπες κάτι ωραίο: Η Αποκάλυψη μιλάει σε γενικές γραμμές για τους εχθρούς του θεού.Θα μπορούσες ομως να μου πεις, ποιοι ειναι οι εχθροί του Θεού;

Ναι, σύμφωνα πάντα με τη Βίβλο είναι

1) Ο Σατανάς κ' Διάβολος μαζί με τους αγγέλους του, δηλαδή εχθροί που ανήκουν στον πνευματικό κόσμο(Αποκάλυψη 12:7)

2)Πάντες οι βασιλείς όλων των εθνών, οι οποίοι κάθονται στον θρόνο του Σατανά ως "επίτιμοι αντιπρόσωποί" του.(Λουκάς 4:5-7 / Αποκάλυψη 19:19 / Αποκάλυψη 16:14-16)

3) Το Θηρίο και η Εικόνα του, το οποίο είναι μια συγκεντρωτική πολιτική κ' στρατιωτική δύναμη παγκοσμιοποίησης, το οποίο συγκεντρώνει τη δύναμη των ενοποιημένων εθνών κάτω από την καθοδήγησή του, ενώ το ίδιο έχει λάβει εξουσία από τον Σατανά(Αποκάλυψη 13:2,7-8 / Αποκάλυψη 17:17)

4) Ο ψευδοπροφήτης, μια ισχυρότατη πολιτική δύναμη που προωθεί τη λατρεία του παγκόσμιου πολιτικού Θηρίου, με στόχο την παγκοσμιοποίση και ενοποίηση. Δηλαδή εκείνη η δύναμη που σπρώχνει στην παγκοσμιοποίση. Με θαυμαστά έργα και τη δημιουργία "εικόνας" του Θηρίου, κάνει όλη την ανθρωπότητα λάτρη και σκλάβο του(Αποκάλυψη 13:11-18)

5)"Βαβυλών η Μεγάλη", το παγκόσμιο υποκριτικό ιερατικό σύστημα, το οποίο εμπλέκεται στην σατανική πολιτική εξουσία, συνάπτωντας ισχυρές σχέσεις με τoυς εραστές πολιτικούς της(Αποκάλυψη 17:2,5,16-18)

6)Οι μεγιστάνες της γης, οι μεγαλοεπιχειρηματίες (Αποκάλυψη 18:3,11,23)