ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

zezmperg60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
christina_Νέο Μέλος
22/03/2004, 15:54:52
ΓΙΕΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ Η ΔΥΟ ΤΣΑΚΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΑ
ΚΑΝΩ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΣΑΚΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ?

22/03/2004, 19:10:24
Αγαπητή christina_,

φυσικά και γίνεται αυτό που περιγράφεις. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι, αλλά μια και ασχολείσαι με το χορό και κάνεις και ασκήσεις αναπνοής ήδη, είναι ότι καλύτερο κατά την γνώμη μου, ειδικά για το κεντρο του ηλιακού πλέγματος.

Αισθάνεσαι ότι χρειάζεται κάτι άλλο;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

matrxΜέλος
22/03/2004, 19:23:16
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΖΑΝΤΟΚ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Η ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ;
ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ.

ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ,ΚΥΡΙΕ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ

22/03/2004, 19:44:49
Καλέ μου matrx,

πρωτο-ασχολήθηκα με τα chakras όταν έκανα (καλή ώρα) ασκήσεις φωνητικής σπουδάζοντας στο Ωδείο Μουσική.

Αργότερα, διάβασα περισσότερα για τις πιο μεταφυσικές προεκτάσεις.

Όπως έχω γράψει και πιο πάνω όμως, δεν ασχολήθηκα ποτέ με γιόγκα ή άλλες ανατολικής φιλοσοφίας μεθόδους διαλογισμού.

Στην πραγματικότητα, κάθε εσωτεριστική μέθοδος αλληλοεπιδρά στο σώμα. Άρα, με ότι κι αν ασχολείται κάποιος/α, εφόσον έχει μπει στην ατραπό, θα πρέπει να γνωρίζει τη λειτουργία των κέντρων.

ΓΕΝΝΗΤΟ...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 22/03/2004 19:47:24

matrxΜέλος
22/03/2004, 19:54:56
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.

ΓΕΝΝΗΤΟ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ

22/03/2004, 22:03:03
ειχα παντα την αισθηση
οτι ολη η ουσια του συμπαντος
περιεχοταν στην σεξουαλικη ζωνη
στην κατωτερη...και μου ρχεται στο μυαλο
το ταντρικο σεξ...μμμ...πληρης ενεργοποιηση...
23/03/2004, 00:12:15
Αγαπητέ μου φίλε ryche,

ίσως γιατί ακριβώς αυτή είναι η αίσθηση του πλήρως δραστηριοποιημένου αυτού κέντρου.

Ένα πολύ καλό βιβλίο όπως και όλα της ίδιας συγγραφέως:

DΙΟΝ FORTUNE: "Η Εσωτερική Φιλοσοφία του Έρωτα και του Γάμου". - ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ

23/03/2004, 15:37:37
quote:
Ένα πολύ καλό βιβλίο όπως και όλα της ίδιας συγγραφέως:

DΙΟΝ FORTUNE: "Η Εσωτερική Φιλοσοφία του Έρωτα και του Γάμου". - ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ

Εγώ, πάντως, αγαπητή Zadok, πέραν της θεωρητικής ανάπτυξης περί της ενώσεως σε όλα τα επίπεδα, η οποία, δεν αντιλέγω, με βρίσκει σύμφωνο, δε βρήκα τίποτα, σε αυτό το βιβλίο, σε μία πιο πρακτική βάση.

Ζήσε τη στιγμή!

23/03/2004, 15:45:42
Αγαπητέ Στέφανος,

δεν ξέρω τί εννοείς ακριβώς

quote:
σε μία πιο πρακτική βάση

Ν' αφήσω τη φαντασία μου ελεύθερη;;;

23/03/2004, 15:59:11
quote:
Αγαπητέ Στέφανος,

δεν ξέρω τί εννοείς ακριβώς

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
σε μία πιο πρακτική βάση
--------------------------------------------------------------------------------

Ν' αφήσω τη φαντασία μου ελεύθερη;;;

Αγαπητή, Zadok,

Σίγουρα δε γνωρίζω το εύρος της φαντασίας σου, οπότε, γιατί όχι, άφησέ την ελεύθερη

Πάντως, στη ζωή μου, ζητάω και από τα βιβλία, πέραν της θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές.

Εν προκειμένω: Δεν αρκεί να λέμε για ένωση και στα επτά επίπεδα, αν δεν αναφέρουμε με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται αυτή η ένωση και με ποιο τρόπο θα ανεβάσουμε το ενεργειακό επίπεδο των ενεργειακών μας κέντρων.

Ζήσε τη στιγμή!

ΠετροςΜέλος
31/03/2004, 23:44:54
Γειά σας αγαπητοί φίλοι,

Ευχαρίστως να απαντήσω στις προσωπικού επιπέδου ερωτήσεις σας.
Δεν έχω διδάξει σε Πανεπιστήμειο,αλλά σε Τεχνική Σχολή Ραδιοτεχνιτών.
Μάλιστα έχω συγγράψει 10 τεχνικά βιβλία ΜΟΝΟ για τις ανάγκες της Σχο-
λής.Δυστυχώς μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη της Σχολής και την εμφάνιση
των ΙΙΕΚ,η εν λόγω Σχολή έκλεισε,λόγω έλειψης ενδιαφέροντος εκ μέρους
των κληρονόμων.Κάτω από την δική μου διεύθυνση η Σχολή λειτούργησε
ένα ακόμα χρόνο προκειμένου να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις μας προς
τους σπουδαστές.Η Σχολή έκλεισε τον Δεκέμβριο του 1993 μετά από σαρά-
ντα σχεδόν χρόνια ευδοκίμου και απρόσκοπτης λειτουργίας.
Η ομάδα που είχαμε την 10ετία του ΄70 ονομάζετο "Βιοηλεκτρονικής και
Παραψυχολογίας".Από τον τίτλο της πιστεύω είναι κατανοητό το αντικεί-
μενο έρευνας της.Αντικείμενο μας εκτός του Ανθρώπου και των Παραξένων
Φαινομένων ήταν και ο έμβιος άλογος γενικά πληθυσμός (έντομα,φυτά κλπ)
Πιστεύω να απάντησα στις ερωτήσεις σας.Όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευ-
ή της προσωπικής μου σελίδας θα σας την γνωστοποιήσω για να ενημερωθή-
τε και για τις διάφορες ιδιοκατασκευασθείσες και μη,συσκευές που χρη-
σιμοποιώ και χρησιμοποιήσαμε για τις έρευνές μας.
Πάντοτε καλοπροαίρετα και στην διάθεσή σας.

Φιλικώτατα
Πέτρος

01/04/2004, 14:29:41
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Θα ξεκινήσω μια ανάλυση του μικρού κειμένου του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ.
Κατά αρχήν έχει μεγάλη σημασία για μένα ότι όλα αυτά ειπωνονται από τον Δ.ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ έναν άνθρωπο που είναι γνωστό στους περισσότερους που έχουν ασχοληθεί μαζί του και έχουν διαβάσει έργα του ότι ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη μόρφωση (ακαδημαϊκός) αλλά και υπήρξε και γνώστης ¨ειδικών ¨ θεμάτων που ξέφευγαν από τα συνηθισμένα .
Αυτό φαίνεται ολοκάθαρα από τις περιγραφές που δίνει για τα διάφορα μέρη που επισκέπτεται και έχει επισκεφθεί πολλά!!.
Ο ΑΝΑΔΡΟΜΑΡΗΣ εκδόθηκε το 1920 αλλά φυσικά όλα αυτά που γράφει μέσα εκεί είναι έρευνες που είχε κάνει χρόνια πριν.

Ας πάρουμε την περιγραφή του όμως με την σειρά για να δούμε τα σημαντικότερα σημεία της.

¨Εις το βάθος υπάρχει μια τοξοειδής οπή και μερικά μαρμάρινα σκαλοπάτια¨.
Εδώ λογικά πρέπει να μιλάει για το γνωστό λαγούμι στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς όπως κατεβαίνουμε.
Την εποχή εκείνη βεβαίως το σημερινό λαγούμι που πρέπει να συρθείς για να μπεις μέσα πρέπει να είχε μεγαλύτερο ύψος έτσι που να μπορείς να εισέλθεις σε αυτό τουλάχιστον σκυφτός.
Τα μαρμάρινα σκαλοπάτια υπάρχουν ακόμα και σήμερα ( ότι βεβαίως έχει απομείνει) και με λίγη προσοχή μπορεί να τα δει κάποιος μετά τα πρώτα μέτρα του λαγουμιού στο σημείο που αρχίζει το κατηφορικό κομμάτι του .
Μοιάζουν περισσότερο με τυχαία κομμάτια πέτρας σήμερα αλλά δεν είναι (θα ανεβάσω και μια φωτογραφία τους όπου φαίνεται καθαρά ότι είναι τοποθετημένα).

¨Τα μάτια σου έχουν συνηθίσει πλέον και τώρα θα ιδης εις το βάθος το πρόσωπον σου ξάστερα μέσα εις την στερνιτσα με το ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ¨.

Εδώ παρότι δεν περιγράφει το γνωστό τριγωνικό τουνελακι η φράση ¨στερνιτσα¨ μας παραπέμπει στο γνωστό σημείο.
Και αυτό γιατί αν είχε κατεβεί στην άλλη λαξευτή δεξαμενή που περιγράφει ο ΚΟΡΡΕΣ στο βιβλίο του δεν θα μίλαγε για στερνιτσα αλλά για δεξαμενή και μάλιστα κυκλική .
Εξ άλλου στην κυκλική δεξαμενή κατέβαινες μέσω βαράθρου που τώρα σκεπάστηκε από τα έργα και όχι μέσω ¨τοξοειδούς οπής¨.

Εδώ στην φράση ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ αρχίζουν τα ¨δύσκολα¨.
Ο ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ δεν πετάει τυχαία φράσεις για ¨εντυπωσιασμό¨ ασφαλώς δεν μπορώ να ισχυριστώ εγώ ότι το νερό αυτό έχει μαγικές η θαυματουργές η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ιδιότητες αλλά δεν το απορρίπτω γιατί γνωρίζω ότι το νερό κρύβει δυνάμεις που ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει .
Έχουμε πολλές φορές αναφορές από την αρχαιότητα σχετικά με τις ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ σε μερικά μέρη της ΕΛΛΑΔΑΣ αλλά είναι άλλο θέμα συζήτησης.
Παρακάτω συνεχίζει με την ΚΩΔΙΚΗ φράση ¨ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΠΙΝΑΝ ΑΙ ΩΡΑΙΑΙ ΝΥΜΦΑΙ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ¨.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω από πού άντλησε αυτές τις πληροφορίες κάτι μου λέει ότι δεν έγραφε πράγματα της φαντασίας του ο άνθρωπος αυτός εκείνη την στιγμή.
Εδώ φαίνεται η πίστη του ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ( αλλά και η δική μου) ότι η υποτιθέμενη ¨μυθολογία¨ είναι πραγματική ΙΣΤΟΡΙΑ .
Κωδικοποιημένη αν θέλετε αλλά είναι ΙΣΤΟΡΙΑ και έτσι πρέπει να την εξετάζουμε.
Και εδώ θα συμφωνήσω με την πεποίθηση του ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ότι ΝΥΜΦΕΣ υπήρξαν στο σπήλαιο των ΑΜΩΜΩΝ αλλά και σε αλλά ¨ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ¨ σπήλαια της ΕΛΛΑΔΑΣ και είχα την τύχη να έχω κάποιες ¨ενδείξεις¨ για αυτό που λέω αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν πρέπει.

Θα συνεχίσω την ανάλυση μου αυτή σε επόμενο μήνυμα με τα υπόλοιπα που αναφέρονται.

Θα ήθελα να πω επίσης ότι νοιώθω μερικές φορές ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον σχετικά με αυτά που γράφονται εδώ εκτός από τις λίγες εξαιρέσεις συμμετοχής.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι υφίσταμαι ένα είδος ¨αποκλεισμού¨ θα ήταν άδικο και λάθος.
Δεν είμαι ο υπεύθυνος για ότι άσχημο συνέβη μέσα εδώ .
Μια συμμετοχή μια αντίρρηση μια αντιπαράθεση μέσα σε κόσμια επίπεδα πάντα, είναι και για μένα μια παρότρυνση να συνεχίσω να μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που πιστεύω σας ενδιαφέρουν.
Αν είναι έτσι να σταματήσω, εγώ ζητώ διάλογο με όσους ενδιαφέρονται για αυτά τα όμορφα πράγματα αν όμως δεν υπάρχει η διάθεση δεν έχει νόημα
Πέτρο περιμένω να δω με ενδιαφέρον την σελίδα σου μόλις την ετοιμάσεις.
Θα έχει και αποτελέσματα των ερευνών που είχατε κάνει τότε;
Και κάτι που με ενδιαφέρει είναι να ακούσω από σένα, τι γνώμη έχεις για τα γραφομενα του ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ;

ΠετροςΜέλος
01/04/2004, 22:57:09
Αγαπητέ μου φίλε ΦΩΤΟΓΡΑΦΕ,

Δυστυχώς ΔΕΝ γνωρίζω τα γραφόμενα του Καμπούρογλου,παρ'όλου που τον έχω ακούσει πάρα πολλές φορές.Ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω επαγγελ-
ματικών υποχρεώσεων και ενημερώσεων δεν είχα την δυνατότητα να στραφώ
προς ιστορικά και λαογραφικά δημοσιεύματα.
Πιστεύω πάντως ότι εάν κάποιος στην αναζήτησή του θέλει να χρησιμοποι-
ήσει στοιχεία ιστορικά και λαογραφικά πρέπει προτού ξεκινήσει την έ-
ρευνά του να "σκύψει" πολύ προσεκτικά και να ερευνήσει τις πηγές των
αναγραφομένων ή φημολογουμένων.
Συνήθως όταν θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο λαογραφικό ή ιστορικό στοι-
χείο προσπαθώ να ανατρέξω όσο το δυνατόν σε παλαιές αναφορές καθ'όσον
τις θεωρώ πιό "παρθένες" από επιρρεασμούς αντιγραφών και φημολογιών.
Πιθανώς να σφάλω σοβαρά,αλλά στους σύγχρονους συγγραφείς συναντά κανείς τον "αντιγραφέα του αντιγράψαντος".
Πάντως ξανατονίζω ΔΕΝ γνωρίζω το έργο του Καμπούρογλου και συνεπώς
οτιδήποτε των ως άνω αναφερομένων,παρακαλώ μην εκληφθεί σαν μομφή προς
το πρόσωπο του εν λόγω συγγραφέα.

Φιλικώτατα
Πέτρος.

Υ.Γ.Η υπό κατασκευή σελίδα δεν περιέχει αναφορές σε έρευνες και αποτε-
λέσματα αυτών,αποτελεί κατά κάποιον τρόπο ένα profil των δραστηριο
τήτων μου γενικά.

02/04/2004, 23:25:38
Νομίζω ότι στο σημείο αυτό θα άξιζε να πούμε δυο πράγματα σχετικά με τις Νύμφες και τι ακριβώς πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες για αυτές.
Οι Νύμφες αν και είναι θεϊκής καταγωγής δεν είναι ακριβώς θεές.
Βρίσκονται σε μια ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στις θεές και τις θνητές..
Είναι πνεύματα των νερών και τις συναντούμε στα ποτάμια και στα βουνά.
Θεωρούνται οι κυριότερες θεότητες των γλυκών νερών.
Ο Όμηρος τις αναφέρει ως κόρες του ΔΙΑ ενώ κατά των Ησίοδο μερικές από αυτές ( ΜΕΛΙΕΣ) προέρχονται από τις σταγόνες του αίματος που έτρεξαν από την πληγή του Ουρανού μετά τον ακρωτηριασμό του από τον Κρόνο.
Χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες τις ΟΡΕΣΤΙΑΔΕΣ (Νύμφες των δασών ) , τις ΝΑΪΑΔΕΣ (Νύμφες των ποταμών και των βουνών ) και τις ΑΜΑΔΡΥΑΔΕΣ (Νύμφες των δέντρων).
Κυρίως οι Ναϊάδες ήταν οι νύμφες των πηγών και των ποταμών.
Το πολύ γνωστό Κωρυκειο Άντρο στον Παρνασσό ήταν κατοικία τέτοιων Νυμφών όπως επίσης και το Σφραγιδιον Άντρο στον ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ όπου στις Νύμφες που κατοικούσαν εκεί απέδιδαν και μαντικές ικανότητες για αυτό είναι και γνωστό ως μαντείο και σπήλαιο ΣΦΡΑΓΙΤΙΔΩΝ ΝΥΜΦΩΝ .
Οι αρχαίοι είχαν προσέξει ότι ορισμένα νερά είχαν ιαματικές ιδιότητες και είχαν αποδώσει αυτήν την ευεργετική τους επίδραση στις ΝΑΪΑΔΕΣ ΝΥΜΦΕΣ.
Στις ΝΥΜΦΕΣ απέδιδαν και προφητικές ικανότητες και λεγόταν πως ερμήνευαν την θέληση κάποιας ΑΝΩΤΕΡΗΣ θεότητας.
Έτσι η νύμφη ΕΡΑΤΩ ερμήνευε τους χρησμούς του θεού ΠΑΝΑ και η ΔΑΦΝΗ της ΓΑΙΑΣ στους Δελφούς.
Πολλές φορές οι ΝΥΜΦΕΣ έφερναν σύγχυση στο νου των ανθρώπων και μπορούσαν να τους μεταφέρουν αθεράπευτη τρέλα.
Έλεγαν ότι οποίος είχε δει μια Νύμφη μέσα σε μια πηγή έχανε αμέσως τα λογικά του.
Δεν είχαν δικούς τους ναούς αλλά τους πρόσφεραν θυσίες σε ΣΠΗΛΑΙΑ σε ΠΗΓΕΣ και πολλές φορές είχαν βωμούς δίπλα σε ιερά άλλων θεών.
Συχνά θεωρούνταν κόρες του ποταμίσιου θεού της περιοχής όπου φιλοξενούνταν για αυτό και έχουμε πχ. Τις ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ . ΑΜΝΙΣΙΔΕΣ, ΑΝΙΓΡΙΔΕΣ, ΑΣΩΠΙΑΔΕΣ, ΕΧΕΔΩΡΙΔΕΣ, ΙΣΜΙΝΙΔΕΣ, ΚΗΦΙΣΙΔΕΣ, ΙΛΙΣΙΑΔΕΣ, ΛΟΥΣΙΑΔΕΣ, ΠΑΚΤΩΛΙΔΕΣ κα.
Οι ΙΛΙΣΙΑΔΕΣ ήταν νύμφες του ποταμού ΙΛΙΣΣΟΥ και λατρεύονταν κοντά στο λεγόμενο βατραχονησι απέναντι από τον λόφο ΑΡΔΗΤΤΟΥ και οι ΚΗΦΙΣΙΔΕΣ λατρεύονταν στο γνωστό σπήλαιο των ΕΥΜΕΝΙΔΩΝ στο ρέμα της Πυρνας στην Κηφισιά.
Για το σπήλαιο αυτό των ΕΥΜΕΝΙΔΩΝ θα επανέλθω .
Και βεβαίως λατρεία Νυμφών στην Πεντέλη γινόταν και στο περίφημο ΝΥΜΦΑΙΟ πάνω από το σπήλαιο ΑΜΩΜΩΝ όπου και είχαν βρεθεί το 1952 ανάγλυφα που απεικόνιζαν τον θεό ΠΑΝΑ τον θεό ΕΡΜΗ και τις ΝΥΜΦΕΣ.
Και για αυτό το σπήλαιο θα πούμε δυο πράγματα αργότερα.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.

NHLEASΝέο Μέλος
03/04/2004, 02:41:24
quote:

Φίλε ΝΗΛΕΑ που βρίσκεσαι;

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕ! ΜΕ ΤΙΜΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ! ΝΑ'ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ! ΕΛΕΙΨΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ FORUM KAI TO TOPIC. ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥ8Ω -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ- ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ. ΑΥΤΟ ΤΟ TOPIC ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ.
ΣΤΟ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΟ ΣΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΕΙΔΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ...ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΩΤΩΝ)
ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΠΩΣ π.χ. OSTRIA, ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ,κ.α. KAΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ 3500 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΟΜΩΣ, ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ, Ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ666 ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ν'ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΨΕ, ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ZAGREA ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ!!! ΑΓΑΠΗΤΕ ΖΑΓΡΕΑ, ΜΕ 'ΕΣΤΕΙΛΕΣ'! ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΣΕΛΕΜΠΗ, ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, Η ΑΤΤΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΩΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ), ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΥΘΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΤΟΝ ΕΡΕΧΘΕΑ! ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ? ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? (ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΗΝ ΨΩΝΙΣΑ ΚΙ ΕΓΩ, ΕΓΙΝΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ!!)
ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ, ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ESOTERICA, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΒΕΛΗ666 ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ?
ΦΙΛΙΚΑ, ΝΗΛΕΑΣ

03/04/2004, 23:47:28
ΦΙΛΕ ΝΗΛΕΑ χαίρομαι που είσαι καλά .
Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό που είπες δεν έχω προσωπικές επαφές με κάποιο από τα υπόλοιπα άτομα του φόρουμ.
Θα σου στείλω email για να τα πούμε κάποια στιγμή και από κοντά.
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ και μην χάνεσαι.
Τελειώνοντας με το κείμενο του ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ θα σου απαντήσω σχετικά με τον ΤΣΕΛΕΜΠΗ γιατί με έχει απασχολήσει και μένα πολύ αυτή η αναφορά .

Μετά από αυτήν την απαραίτητη παρένθεση για να μάθουμε λίγα πράγματα σχετικά με τις Νύμφες και τις ικανότητες και ιδιότητες που προσέδιδαν σε αυτές οι αρχαίοι Έλληνες θα συνεχίσω την ανάλυση στο κείμενο του ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ.

Φτάνει η στιγμή της έλευσης του πρώτου χριστιανού Ασκητού στο σπήλαιο των ΑΜΩΜΩΝ αλλά στην ουσία εδώ ο ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ αναφέρεται στην έλευση του χριστιανισμού γενικότερα και την κατάληψη που αυτός έκανε σε όλους τους ιερούς χώρους της αρχαιότητας είτε αυτά ήταν λατρευτικά ΣΠΗΛΑΙΑ είτε ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ είτε οτιδήποτε άλλο .
Η φράση ¨ετράπησαν σε φυγή ¨ υποδηλώνει στο βάθος της την όχι και τόσο ¨ομαλή ¨ μετάβαση από την παλαιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ πατρώα θρησκεία στον Χριστιανισμό.
Ο ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ γίνεται όσο πιο σαφής μπορεί να γίνει πάνω σε αυτό το θέμα μην ξεχνάμε ότι όντας Ακαδημαϊκός διακινδύνευε πολλά πράγματα αν έπαιρνε μια πιο ξεκάθαρη θέση πάνω στο θέμα της θρησκείας .
Όποιοι έχουν μελετήσει τα έργα του θα διαπιστώσουν σε πολλά σημεία τον θαυμασμό του για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ αλλά και την αγάπη του για το παράξενο το μυστηριώδες τις παραδόσεις τις δοξασίες του λαού και ποτέ όταν αναφέρεται σε αυτά δεν μιλά με ειρωνικό τρόπο αλλά θα έλεγα ότι προσπαθεί να ανακαλύψει και αυτός τι κρύβεται πίσω από ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Αναφερόμενος στον πρώτο Ασκητή του σπηλαίου λοιπόν μας λέει ότι εν αγνοία του συνέχιζε να πίνει από το ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ της μικρής στερνιτσας .
Του σημείου που οι ΝΥΜΦΕΣ του σπηλαίου είχαν ως ΙΕΡΟ ΤΟΥΣ !
Για αυτό ίσως θα πρέπει να δούμε όλο το υπόγειο μέρος που βρίσκεται η στερνιτσα ως ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο του σπηλαίου και όχι μόνο το νερό .
Θα τολμήσω εδώ να πω ότι θεωρώ το σημείο αυτό ως το ΑΔΥΤΟ του σπηλαίου των ΑΜΩΜΩΝ κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το ΑΔΥΤΟ στο ΚΩΡΥΚΕΙΟ ΑΝΤΡΟ του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ η του σπηλαίου ΑΡΧΕΔΗΜΟΥ η ΝΥΜΦΟΛΗΠΤΟΥ στον ΥΜΗΤΤΟ .
Όσοι έχουμε ασχοληθεί με τα λατρευτικά σπήλαια γνωρίζουμε ότι το ΙΕΡΟΤΕΡΟ μέρος σε ένα τέτοιο σπηλαίο θεωρείτε το ΑΔΥΤΟ του .
Αυτό είναι ένας μικρός συνήθως θάλαμος που μάλιστα έχει στενή είσοδο τις πιο πολλές φορές είναι στο βάθος του σπηλαίου και πάντα σκοτεινός (ποτέ στα ΑΔΥΤΑ των σπηλαίων δεν εισχωρεί φως ) και εκεί μέσα είχε δικαίωμα να εισέρχεται μόνο ο ΙΕΡΕΑΣ όταν γινόταν κάποια τελετουργία.
Ο Ασκητής επηρεασμένος από την ΔΥΝΑΜΗ που έκρυβε αυτό το ΙΕΡΟ σημείο του σπηλαίου άρχισε να βλέπει ΩΡΑΙΕΣ ΟΠΤΑΣΙΕΣ!! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ.
Μάταια αναζητούσε ο ανυποψίαστος Ασκητής την αιτία αυτών των ΟΠΤΑΣΙΩΝ δεν ήταν ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ όπως ήθελε να πιστέψει αλλά η επίδραση ΤΟΥ ΜΑΓΕΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ μας λέει ο συγγραφέας αλλά δεν συνέβη μονο αυτό στον Ασκητη.
Κάτι άλλο πιο θαυμαστό έγινε με την πολύχρονη παραμονή του μέσα στο σπήλαιο και συνεχίζει λέγοντας ότι οι άλλοι Ασκητές παρατήρησαν ότι ο ΝΥΜΦΟΛΗΠΤΟΣ πλέον ασκητής του σπηλαίου των ΑΜΩΜΩΝ δεν γερνούσε!! Αλλά αντίθετα ξανάνιωνε.
Είναι πράγματι δύσκολο να πάρεις στα σοβαρά μια τέτοια διήγηση αλλά πριν την πετάξουμε στα ¨σκουπίδια¨ μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι ο καταπληκτικός ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ φτιάχνοντας ίσως μια φανταστική ιστορία στην ουσία ¨συγκάλυψε¨ αλλά και ¨αποκάλυψε¨ ταυτόχρονα ένα ΜΥΣΤΙΚΟ που κρύβεται στο σπήλαιο των ΑΜΩΜΩΝ;

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ¨ΠΑΡΑΜΥΘΙ¨ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ;

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 03/04/2004 23:51:34

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 04/04/2004 22:25:29

zagreasΜέλος
04/04/2004, 10:47:35
Αγαπιτοι φιλοι για σας.
Εχω παρατηρηση οτι τα τοπικ που αφορουν την Πεντελη ειναι απο τα πιο δημοφιλη μεσα στο εσοτερικα.
Και παρα τις κατα καιρους αντιπαραθεσεις θεωρω οτι η αγαπη των μελων για το βουνο ειναι κοινη.
Εχω λοιπον να κανω μια προταση για την συσταση μιας ομαδας , που θα εξεταση το φαινομενο λιγο πιο ..επιστημονικα.
Και για να γινω πιο ξεκαθαρος,επειδη θεωρω οτι η ενταση του φαινομενου δεν ειναι σταθερη, στη αρχη οι ερευνες
πρεπει να στραφουν στη καθημερινη μετριση της ραδιενεργειας καθως και στο κοματι του δρομου με τη αντιβαρυτικη δραση.
Τις μερες που οι τιμες των μετρισεων θα ειναι αυξημενες να ειδοποιουνται τα μελη που ενδιαφερονται να πηγενουν
και να διασκορπιζονται κατα ομαδες σε διαφορα σημεια του βουνου για την καταγραφη ..εμπειριων.

Εχω αναφερει και παραπανω οτι οι εμπειριες αυτες ειναι ψυχικες, δηλαδη τα <αρχετυπα οντα> που τυχων να εμφανιστουν
ειναι δημιουργιματα της ανθρωπινης ψυχης, αυτο ομως δεν σημενη οτι ειναι απλες φαντασιωσεις, να ξερετε οτι τα αρχετυπα
κυριαρχουν πανω στο κοσμο της υλης, και καλα αν εχετε μια επαφη με ενα αρχετυπο του φωτος θα ειναι μια εμπειρια που
δεν θα την ξεχασετε ποτε, αλλα αν σας παρουσιαστη κανενα σκιερο αρχετυπο τοτε το πραγμα θελει προσοχη κα ψυχραιμια.

Σας χαιρετω

999

04/04/2004, 22:21:46
Σήμερα με αφορμή το μήνυμα του zagrea θα ήθελα να αναφερθώ στην πασίγνωστη , εντυπωσιακή και πολύ παράξενη περιγραφή του Τούρκου περιηγητή ΕΒΛΙΑ ΤΣΕΛΕΜΠΗ που με έχει απασχολήσει χρόνια τώρα.
Η απορία που είχα πάντα και την έχω διατυπώσει σε παλαιότερο μήνυμα που είχα γράψει είναι γιατί οι μοναχοί της μονής ΠΕΝΤΕΛΗΣ έδειξαν ένα τέτοιο μυστικό σε έναν Τούρκο.
Με συγχωρείτε αλλά από την μια ¨ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ¨ και από την άλλη παίρνουμε τον τούρκο ΤΣΕΛΕΜΠΗ από το χεράκι και του δείχνουμε τον τόπο ΜΥΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ της αρχαιότητας¨ μου έρχεται ¨κάπως¨ αταίριαστο και ατυχές .Ένα λοιπόν το κρατούμενο.
Το δεύτερο που θα πρέπει να πούμε εδώ είναι ότι ο ΤΣΕΛΕΜΠΗ δεν ήταν απλά ένας περιηγητής αλλά ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ και είχε διατεταγμένη ¨αναγνωριστική¨ αποστολή.
Παρότι λέγεται ότι ήταν ολίγον φαντασιόπληκτος και υπερβολικός οπωσδήποτε όλα αυτά που περιγράφει σχετικά με την περιήγηση του σε αυτό το σπήλαιο της ΠΕΝΤΕΛΗΣ δεν μπορεί να είναι δημιούργημα της φαντασίας του.
Κάπου τον πήγαν οι καλόγεροι αυτό είναι σίγουρο.
Το που τον πήγαν δεν είναι σίγουρο μια και σκοπίμως; η κατόπιν δέσμευσης του απέναντι στους καλόγερους, ο Τσελεμπή δεν δίνει καμία περιγραφή της διαδρομής του μέχρι την είσοδο του μυστηριώδους αυτού σπηλαίου (τουλάχιστον δεν την δίνουν οι μεταφράσεις που διαβάζουμε γιατί ο Τσελεμπή τις περιηγήσεις του τις εξέδωσε στην Τουρκική γλώσσα) οπότε εδώ παίζει και το ενδεχόμενο να μην διαβάζουμε όλα όσα έγραψε (δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί αυτό το έχουμε ξαναδεί το ¨έργο¨!!).
Είναι βέβαια γνωστό ότι η μονή ΠΕΝΤΕΛΗΣ διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Σουλτάνο και μάλιστα τελούσε υπό την προστασία της ¨μητρός¨ αυτού!!
Και δωστου τα μέλια και τα καλούδια στην ¨ΠΥΛΗ¨.
Που θα μπορούσε να είχε πάει ο Τσελεμπή λοιπόν;
ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ.
Θα καταθέσω την δική μου ταπεινή άποψη.
Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα κατά την γνώμη μου.
1) Να τον οδήγησαν στο γνωστό σπήλαιο των ΑΜΩΜΩΝ που είναι και η πιο δημοφιλής άποψη .
2) Να τον οδήγησαν σε άλλο σπήλαιο εκεί κοντά που σήμερα όμως δεν γνωρίζουμε την θέση του η είναι ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ.
3) Να τον οδήγησαν κάτω από την μονή ΠΕΝΤΕΛΗΣ!!!. Μα υπάρχει ¨κάτω¨ από την μονή Πεντέλης ακούω να φωνάζει ένας φίλος πίσω από το μόνιτορ του.
Χμμμ… μάλλον υπάρχει και μεγάλο ¨κάτω¨ μάλιστα , αλλά όχι βέβαια το ¨γιαλανζτι ¨ Κρυφό σχολειό που βλέπουν σήμερα οι επισκέπτες της μονής.
Αυτό είναι το τουριστικό κομμάτι της διαδρομής!!
Ξέρετε είναι σαν τα ¨αξιοποιημένα¨ τουριστικά σπήλαια πχ. του ΔΥΡΟΥ όπου ο επισκέπτης βλέπει 500 μέτρα από τα 10000!!! που είναι γνωστά μέχρι τώρα .
Μια σαφή αναφορά για το ¨κάτω ¨ της Μονής Πεντέλης μας δίνει και ο Διονύσιος Αλβανακης στο έργο του Η ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ έργο του 1905.
Εκεί μπορεί να διαβάσει κάποιος ότι η πρώτη Μονή είχε κατασκευαστεί ¨υπόγεια¨ από τον άγιο Τιμόθεο το 1578.
Πιστεύω ότι ο ιδρυτής της δεν έσκαψε ούτε ένα μέτρο κάτω από την γη όλα ¨προϋπήρχαν¨ όπως προϋπήρχε σε εκείνο ακριβώς το σημείο αρχαίο ιερό της ΑΘΗΝΑΣ.
Ξεκίνησα ανάποδα από την τρίτη εκδοχή ας πάμε λοιπόν στην δεύτερη ¨σε άλλο σπηλαίο εκεί κοντά που δεν γνωρίζουμε που ακριβώς μπορεί να βρίσκεται¨.
Εδώ θα επικαλεστώ τον αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Κιλιφη που οι ίδιος στο βιβλίο του ΠΕΝΤΕΛΗ (όσοι ενδιαφέρεστε πωλείτε στο ¨Κρυφό σχολείο της Μονής¨) αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που για μένα είναι όλα τα ¨λεφτά ¨ του βιβλίου
Λέει λοιπόν στην σελίδα 162
Θρυλείτε και κάποια σχέση του ΝΤΑΒΕΛΗ με την δούκισσα της Πλακεντίας .
Όλα είναι πιθανά γιατί ο Νταβέλης κάποιο διάστημα δρούσε ίσως και στάθμευε στο Πεντελικό βουνό λίγο πιο πέρα από τη λεγόμενη σπηλιά του Νταβέλη!!.
Λέμε ¨λίγο πιο πέρα¨ όπως δείχνουν παλαιοί τσοπάνηδες της Πεντέλης και φύλακες των κτημάτων της Μονής όπως ο Π. ΜΑΝΤΕΛΑΣ που από παράδοση ξέρουν καλύτερα τα πράγματα ισχυριζόμενοι πολύ ορθά ότι η ¨σπηλιά Νταβέλη ¨ είναι ολάνοιχτη και μπορούσαν οι διώκτες του να τον συλλάβουν εύκολα.
Ενώ πιο πέρα είναι μια ¨κρυψώνα¨ που όντως δεν φαινόταν. Εκεί κρυβόταν…...

Κάτι παραπάνω θα ήξεραν οι παλιοί τσοπάνηδες και οι Φύλακες των κτημάτων της Μονής συμπληρώνω εγώ.
Λέτε η πραγματική σπηλιά Νταβέλη να έχει σχέση με το σπήλαιο που είδε ο ΤΣΕΛΕΜΠΗ;
Πάντως αφού το ξέρανε οι ΦΥΛΑΚΕΣ της Μονής θα το ξέρανε και οι Καλόγεροι απλά τα πράγματα.
Που να βρίσκεται αυτό το σπήλαιο ; είχε άραγε σχέση και με τα περίφημα έργα που έγιναν το 76 ;
Κάποια στιγμή θα μιλήσω περισσότερο για αυτό το ενδεχόμενο αλλά όχι τώρα.
Με την πρώτη εκδοχή ότι το σπήλαιο ΑΜΩΜΩΝ είναι αυτό που είδε ο ΤΣΕΛΕΜΠΗ θα επανέλθω στο επόμενο μήνυμα μου για να δούμε κάποια στοιχεία.

Τώρα για τον φίλο zagrea θα ήθελα να μας αναλύσεις λίγο τις σκέψεις σου σχετικά με τις εμφανίσεις ¨οντοτήτων¨ ακούγεται ενδιαφέρουσα η άποψη σου.

Φίλε Νταβέλη 666 είσαι πάντα καλοδεχούμενος (όσον αφορά εμένα προσωπικά) εδώ αν θέλεις να εκφράσεις τις απόψεις σου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι ξέρουμε τόσα λίγα όλοι μας και είναι χρήσιμο να καταθέτει ο καθένας μας ότι μπορεί ακόμα και αν συναντά αντιδράσεις όποτε περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σου .
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 04/04/2004 22:24:03

06/04/2004, 00:50:11
Και για να ξεφύγουμε λιγάκι απο την σπηλιά και να ηρεμήσουμε λίγο ας δουμε ενα απο τα πιο ομορφα σημεια της ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
Το ρέμα ΒΡΑΝΑ σχηματιζεται απο την συμβολή τριων αλλων μεγάλων ρεμάτων της ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
Αυτά ειναι η Βαθιά Χούνη το ρέμα Ραπεντώσας και το ρέμα της Βάγιας.
Το ρέμα Βρανά ειναι πανέμορφο και σχηματίζει σε κάποιο σήμειο ενα πραγματικό φαράγγι που ξεπερνά τα 100 μέτρα βάθος.
Αν μάλιστα το περπατήσει κάποιος την άνοιξη που σχηματίζεται ενα πανέμορφο ποτάμι η εμπειρία ειναι καταπληκτική.
Οι φωτογραφίες αυτές ειναι προ 2 ετών μήνα Απρίλιο καλή ώρα σαν και τώρα.

07/04/2004, 12:55:01
Ας δουμε αλλες 3 ομορφες φωτο απο την ευρυτερη περιοχη της ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

2 φωτο απο το ομορφο ρεμα της ΝΤΑΡΔΙΖΑΣ οπως το αποκαλει ο χαρτης της ΓΥΣ η βαθια ΧΟΥΝΗ οπως το ξερουμε οι πιο πολλοι.

http://homepages.pathfinder.gr/fotografosgrecce/penteli/ntardiza2.jpg

http://homepages.pathfinder.gr/fotografosgrecce/penteli/ntardiza1.jpg

ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΑΝΑ.
Η ηγουμενη δεν ξεκλειδωνη ποτε το παλιο εκκλησακι που ειναι χτισμενο συριζα στον βραχο οσες φορες κι αν το ζητησα παντα ειχε μια καλη δικαιολογια... δεν βαριεσαι θα το δουμε καποια στιγμη που θα παει.

http://homepages.pathfinder.gr/fotografosgrecce/penteli/branas.jpg

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 07/04/2004 13:14:54

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 07/04/2004 13:25:25