ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ξαφνική Ανατροπή Σχεδίων - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Ξαφνική Ανατροπή Σχεδίων - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Lady of Shalott31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Lady of ShalottΝέο Μέλος
22/08/2005, 00:01:31
Καλησπέρα, καλημέρα ή οτιδήποτε άλλο προτιμάτε! Νιώθω λίγο όπως είχα νιώσει πριν από πολλά χρόνια, μες στο γεμάτο σχολικό προαύλιο, πρώτη σχολική μέρα της ζωής μου, στον αγιασμό. Μες στη σύγχυσή μου, στάθηκα κατά λάθος δίπλα στους μαθητές της Γ΄Δημοτικού, η δασκάλα των οποίων φρόντισε να με εξευτελίσει (όπως το είχα εκλάβει τότε), φωνάζοντας στη συνάδελφό της τής Α΄Δημοτικού: "Καλέ, Ιωάννα, ένα δικό σου βρέθηκε ανάμεσα στα δικά μου"! Η διαδικασία της "προβατοποίησης" είχε ξεκινήσει!

Τέλος πάντων... Καλώς σάς βρήκα όλους! Παρά το ψάρωμά μου, αποτολμώ να ανοίξω ένα θέμα, το οποίο ενδέχεται, φυσικά, να έχετε θίξει πολλάκις μέχρι στιγμής, αλλά τυγχάνει να με απασχολεί πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό.

Πρόσφατα, λοιπόν, "έφυγε" ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος, εντελώς ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 35 ετών. Επρόκειτο για ένα εξαιρετικά δημιουργικό, ταλαντούχο, ανήσυχο και δραστήριο άνθρωπο, έναν άνθρωπο που αγαπούσε με πάθος τη ζωή, έναν άνθρωπο που είχε ακόμα πολλά να δώσει, αλλά και πολλά να μάθει. Από τη μέρα που έφυγε, αναρωτιέμαι διαρκώς τι μπορεί να πήγε στραβά στο Σχέδιο αυτού του ανθρώπου, αφού ήταν ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι είχε ακόμα τόσα να δώσει και να μάθει! Όσες φορές κι αν επαναλαμβάνω μεγαλόφωνα τη φράση "Άγνωσται αι βουλαί", δεν έχω καταφέρει να πείσω τον εαυτό μου! Στην ουσία, λοιπόν, το ερώτημα που θέτω είναι το εξής: "Τι πηγαίνει στραβά στην περίπτωση ανθρώπων, τα Σχέδια των οποίων φαίνονται -αν όχι σαφώς- τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό προδιαγεγραμμένα;"

Lady of Shalott

pyroΝέο Μέλος
22/08/2005, 01:27:53
fovithike o xristos mipos ton kseperasei
Lady of ShalottΝέο Μέλος
22/08/2005, 01:51:50
Χμ... Πειράζει που δεν πιστεύω στον Χριστό;

Lady of Shalott

pyroΝέο Μέλος
22/08/2005, 02:18:20
provlima sou.esi tha kaeis sti kolasi. to pe k papas ti enorias
Lady of ShalottΝέο Μέλος
22/08/2005, 02:47:45
Μμμ.. Είναι προφανές ότι δεν έχεις χάσει ποτέ κάποιον δικό σου...

Lady of Shalott

22/08/2005, 11:39:51
Lady of Shalott καλώς ήρθες, μην δίνεις σημασία και απαντάς σε ηλιθιότητες.

Πάντα η απώλεια μας διαλύει, χανόμαστε, δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να σου πω για να σου μειώσω έστω και ελάχιστα τον πόνο.
Ακόμα και να ήξερες ακριβώς τον σκοπό που εξυπηρέτησε η απώλειά σου πάλι θα πόναγες όσο πονάς. Δεν είμαστε φτιαγμένοι να το αντέχουμε τουλάχιστον στην αρχή.

Το προφανές που γράφεις είναι αυτό που θέλεις να πιστεύεις.
Ίσως εάν σκεφτείς ότι αυτή η ψυχή έδωσε το μεγαλύτερο που μπορούσε να δώσει, που αποφάσισε να δώσει, με το να φύγει από το υλικό της σώμα, να σε οδηγήσει σε έναν καινούργιο δρόμο.
Δεν είναι απαραίτητο να πήγε κάτι στραβά, όλοι μαθαίνουμε κάποια πράγματα στην πορεία μας, με έναν τρόπο που μας φαίνεται άδικος αλλά ίσως να είναι ο μοναδικός.

Μπορούμε να σκεφτούμε ότι η συγκεκριμένη ψυχή είχε μάθει όλα όσα χρειαζόταν οπότε δεν είχε άλλο λόγο να μείνει εδώ και ίσως συγχρόνως βοηθούσε με την απώλεια και τους ανθρώπους που ήταν γύρω της να εξελιχθούν.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω, λυπάμαι πολύ, καλό του ταξίδι.

Deva_ParinitoΜέλος
22/08/2005, 12:05:24
quote:
Χμ... Πειράζει που δεν πιστεύω στον Χριστό;

Πειράζει. Ο Ιησούς θα ήτανε για σένα μια κάποια λύση...

Έγινε, τα λέμε...
Lady of ShalottΝέο Μέλος
22/08/2005, 13:13:46
Καλημέρα Pyramid! Καλώς σάς βρήκα! Έχεις δίκιο, αλλά έχω την κακή συνήθεια να απαντάω και σε ηλιθιότητες! [:-)]

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικά τώρα... Ειλικρινά δεν προσπάθησα ποτέ να πείσω τον εαυτό μου πως ήταν προφανές ότι ο άνθρωπος αυτός είχε ακόμα πολλά να κάνει. Είχε ΟΝΤΩΣ πολλά να κάνει, και σε αυτό συμφωνούμε όλοι όσοι τον ξέρουμε. Και όσο κι αν τον αγαπώ, μπορώ να παραδεχτώ τα δεκάδες "λάθη" του, τα οποία θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον κάποια ευκαιρία για να διορθώσει όσο ήταν ακόμα εδώ. Πολύ σωστό αυτό που είπες σχετικά με το ρόλο του στην εξέλιξη και στη διαμόρφωση του Σχεδίου άλλων ανθρώπων. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμένα, αυτός ο άνθρωπος πραγματικά άλλαξε τη ζωή μου και το χαρακτήρα μου, τόσο με την εδώ παρουσία του όσο και με την αναχώρησή του. Συχνά τον νιώθω πολύ έντονα κοντά μου και του "μιλάω", άλλες φορές ξυπνάει ο σκεπτικιστής μέσα μου και νομίζω ότι το 'χω χάσει λίγο... [:-)] Πάντως νιώθω ότι είναι καλά εκεί όπου βρίσκεται, ελπίζω να μην πρόκειται απλώς για ευσεβείς πόθους...

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση "Ο Ιησούς θα ήταν μια λύση για εσένα"... Γιατί, φίλε ή φίλη μου, να περιορίζω την πίστη μου σε ένα μόνο πρόσωπο όταν τα πάντα γύρω μου, από το έντομο και το σκύλο μου μέχρι τον ουρανό και το νεογέννητο παιδάκι του γείτονά μου, μαρτυρούν την ύπαρξη του Θεού; Ο Θεός είναι παντού, γύρω μου και μέσα μου, δεν χρειάζεται να του δώσω όνομα και πρόσωπο για να τον ανακαλύψω ή για να τον "σβερκώσω" και να πιαστώ από πάνω του σαν να ήταν σανίδα σωτηρίας!

καλημέρα σε όλους! [:-)]

Lady of Shalott

Deva_ParinitoΜέλος
22/08/2005, 13:30:41
quote:
Γιατί, φίλε ή φίλη μου, να περιορίζω την πίστη μου σε ένα μόνο πρόσωπο όταν τα πάντα γύρω μου, από το έντομο και το σκύλο μου μέχρι τον ουρανό και το νεογέννητο παιδάκι του γείτονά μου, μαρτυρούν την ύπαρξη του Θεού;

Καλημέρα my Lady & καλώς όρισες,

Δεν μίλησα για περιορισμό της πίστης σε ένα πρόσωπο. Δεν θες τον Ιησού ? Βρες κάποιον άλλον. Υπάρχουν αρκετοί που έχουν πει ακριβώς τα ίδια με τον Ιησού, αλλά με διαφορετικές λέξεις, ίσως πιο προσιτές στον σημερινό νου. Αυτοί - με ή χωρίς τον Ιησού - μπορούν να δώσουν, όπως είπα, μια κάποια λύση, αρκεί να πιστέψεις. Το πως πιστεύεις βέβαια, είναι αμιγώς προσωπικό, πεντακάθαρα δικό σου δηλ. και πρέπει να ανακαλυφθεί από σένα. Κάποιος όμως, μπορεί να μην πιστεύει, αλλά ακόμη και αυτή η ανυπαρξία της πίστης του, φανερώνει μια βαθύτερη πίστη.

Το θέμα σου, μου είναι συμπαθές. Διαφωνώ στο "Ξαφνική" μόνο. Οι ανατροπές πάντα υπάρχουν. Χωρίς ανατροπή, δεν υπάρχει τροπή...

quote:
Ο Θεός είναι παντού,

...και πουθενά, θα συμπλήρωνα. Έχε όμως στο νου σου, πως και ο Διάβολος είναι παντού & πουθενά. Κάποιοι λένε, ο Θεός είναι ζωή. Αν λοιπόν ο Θεός είναι παντού, τότε είναι και στον Θάνατο....

Η ανατροπές, συμβαίνουν. Με ή χωρίς την παρουσία του Θεού. Με ή χωρίς την παρουσία του Διαβόλου. Γιατί Θεός & Διάβολος, είναι ένα και το αυτό. Μην τρομάζεις.

Θα ήταν καλύτερο για σένα, που ξύπνησες σήμερα, να θεωρήσεις το χθες ως νεκρό, παρά τον Θεό ως Διάβολο. Είναι κι αυτό, μια ανατροπή. Μην λυπάσαι λοιπόν για όσους φεύγουν. Αυτοί φύγαν. Εσύ, είσαι εδώ. Προς το παρόν.

Το πρώτο που μπορείς να κάνεις για αυτούς που "έφυγαν", είναι να τους θυμάσαι. Αυτό στο επιτρέπει ο νους σου. Το δεύτερο, είναι να τους θυμάσαι με καλοσύνη. Αυτό στο επιτρέπει η καρδιά σου.

Ότι από τα δύο κάνεις, αυτοί που "'φύγαν", θα σου χαμογελάν κρυφά. Αυτό είναι βέβαιο.

"Λένε πως αν κανείς πεθαίνει,
κρυφά χαμογελά.
Κάτι θα βλέπει, κάτι συμβαίνει,
και κάποιους χαιρετά..."

Σε χαιρετώ,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 22/08/2005 14:19:16

22/08/2005, 14:04:42
quote:
Δεν μίλησα για περιορισμό της πίστης σε ένα πρόσωπο. Δεν θες τον Ιησού ? Βρες κάποιον άλλον. Υπάρχουν αρκετοί που έχουν πει ακριβώς τα ίδια με τον Ιησού, αλλά με διαφορετικές λέξεις, ίσως πιο προσιτές στον σημερινό νου. Αυτοί - με ή χωρίς τον Ιησού - μπορούν να δώσουν, όπως είπα, μια κάποια λύση, αρκεί να πιστέψεις. Το πως πιστεύεις βέβαια, είναι αμιγώς προσωπικό, πεντακάθαρα δικό σου δηλ. και πρέπει να ανακαλυφθεί από σένα. Κάποιος όμως, μπορεί να μην πιστεύει, αλλά ακόμη και αυτή η ανυπαρξία της πίστης του, φανερώνει μια βαθύτερη πίστη.

Έχω βρει πολλούς ά-θρησκους...
μα δεν έχω βρει ακόμα κανέναν ά-πιστο...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Lady of ShalottΝέο Μέλος
22/08/2005, 14:31:07
Γεια σου και πάλι Deva!

Εννοείται ότι δεν έχω κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τον Χριστό προσωπικά, έτσι; [:-)] Ίσως εξέλαβα με λάθος τρόπο τα γραφόμενά σου, πιστεύοντας ότι με παραπέμπεις στην υιοθέτηση των θέσεων του δογματκού χριστιανισμού. Εννοείται, επίσης, ότι μελετώ με πάθος την Καινή Διαθήκη, όπως και οποιοδήποτε ιερό, θρησκευτικό ή φιλοσοφικό κείμενο πέσει στην αντίληψή μου. Και, φυσικά, έχω συνειδητοποιήσει πως τα περισσότερα ταυτίζονται. Αλλά αν "δεν ήθελα τον Ιησού και έβρισκα κάποιον άλλον", όπως το θέτεις, πάλι δεν θα περιοριζόταν η πίστη μου σε ένα πρόσωπο; Αυτό προσπαθούσα να πω εγώ από τη μεριά μου. Και αυτό που αγωνίζομαι να καταφέρω είναι να ανακαλύψω την Αλήθεια από το πιο μικρό (εκεί κολλάει "το έντομο ή ο σκύλος μου") ως το πιο μεγάλο, το Αόρατο ακόμα (δυστυχώς) στις μικρές, θνητές μου αισθήσεις. Θα συμφωνήσω, επίσης, με τη θέση του φίλου Py8agora! [:-)]

Επίσης, νομίζω ότι δεν τρομάζω πλέον ιδιαίτερα με την ιδέα του θανάτου. Αυτό που μου έχει μείνει από την πρόσφατη απώλειά μου δεν είναι φόβος, αλλά μια μεγάλη απορία. Και εννοείται ότι θυμάμαι τον αγαπημένο μου άνθρωπο που έφυγε, τον θυμάμαι με απέραντη, πραγματική αγάπη. Αυτό που προσπαθώ να ξεπεράσω εντελώς είναι ο θυμός που νιώθω ακόμα καμιά φορά, ξέρεις, "γιατί με άφησες μόνη;". Τι μικρό, ποταπό ανθρωπάκι, βυθισμένο στον εγωκεντρισμό μου, ε;;;!!!

Και κάτι άσχετο, ρε παιδιά: πώς μπορώ να βάλω εικόνα στο προφίλ μου; Το πάλευα κάνα μισάωρο χτες, αλλά είμαι λίγο κουλή με αυτά τα θέματα!

Lady of Shalott

Deva_ParinitoΜέλος
22/08/2005, 15:02:03
quote:
Αλλά αν "δεν ήθελα τον Ιησού και έβρισκα κάποιον άλλον", όπως το θέτεις, πάλι δεν θα περιοριζόταν η πίστη μου σε ένα πρόσωπο;

Εύλογη η απορία σου.

Ok, παράτα τα πρόσωπα τότε και επικεντρώσου στον Λόγο. Αυτόν πρέπει να αναζητάς.

Οι άνθρωποι, όταν μιλάν για τον Ιησού, επικεντρώνονται στο πρόσωπο του Ιησού, όχι στον Λόγο του. Αυτό είναι μεγάλο σφάλμα. Τα πρόσωπα, οι εξωτερικές μορφές αλλάζουν. Δεν έχει σημασία αν αυτός που μιλά, ονομάζεται Ιησούς ή Βούδας. Σημασία έχει ο Λόγος. Κάποιος στο πρόσωπο του Ιησού μπορεί να βρει έναν Βούδα. Κάποιος άλλος, στο πρόσωπο του Βούδα, μπορεί να βρει έναν Ιησού. Ο Λόγος τους είναι ίδιος. Δεν έχουν σημασία οι ονομασίες.

Κοίτα για παράδειγμα αυτό το φόρουμ. Εδώ, στο esoterica, υπάρχουν πολλά πρόσωπα που λένε το ίδιο και το αυτό. Όλοι έχουν διαφορετικά nicknames, αλλά ο Λόγος τους είναι ίδιος.

Ο Πυθαγόρας λέει :

quote:
Έχω βρει πολλούς ά-θρησκους...
μα δεν έχω βρει ακόμα κανέναν ά-πιστο...

Νομίζεις πως είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που είπα εγώ πιο πάνω για την πίστη ? Όχι. Η ουσία είναι ίδια, κι ας προέρχεται από δύο διαφορετικούς ανθρώπους.

Ευχαριστώ Πυθαγόρα. Ρε φίλε, έβαλα το "Γιαγιάκα" σήμερα και το άκουγα. Ά ρε φίλε, α ρε φίλε...

Τα δέοντα,
Deva

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 22/08/2005 15:11:59

morpheausΜέλος
22/08/2005, 15:16:36
Αγαπητή Lady of Shalott
Πού ωραίο το θέμα που άνοιξες και ωρεές και οι απορίε σου,
Σκέψου κάτι είπες πως είχε πολλά ακόμα να δώσει...
Που το στηρίζεις αυτό τι σε έκανε να το πιστεύεις
Μπορείς αν θές να μας περιγράψεις την ζωή του ανθρώπου αυτού
Και αν όντως είναι ετσι όπως το λες και είχε πολλά ακόμα να δώσει τοτε αυτο σημαίνει πως έφτασε σε ένα σημείο οπου είχε δώσει αρκετα και αν έδινε και οτι ίσως εσείς οι οποιοιδήποτε άλλοι δεχόσασταν αυτά που είχε να δωσει ίσως για κάποιο λόγο να μην είσασταν έτοιμη να δεχτήτε αυτα που είχε να σας δώσει ή ίσως να μην έπρεπε να τα μάθεται αυτά που είχε να δώσει...

Αλλα πάντα ίσως ποτε δεν ξέρεις

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντοσ και οδηγός του μέλοντος

Deva_ParinitoΜέλος
22/08/2005, 15:20:12
quote:
γιατί με άφησες μόνη;

Προσπάθησε να κατανοήσεις το παρακάτω :

Αν είσαι μόνος, δεν είσαι o μόνος /
κι εγώ είμαι μόνος /
μικραίνει ο πόνος.

Αυτό το στιχάκι αποκαλύπτει πως καθένας είναι μόνος του αλλά κανένας δεν είναι μόνος του.

Δύο μόνοι, είναι περισσότεροι από έναν. 1 δις μόνοι, δεν είναι μόνοι...

Το "γιατί" εμφανίζεται πάντα διότι ο άνθρωπος συνδέει αναγκαστικά τον συνάνθρωπό του με την φυσική παρουσία του, λόγω των αισθήσεών του. Βλέπεις για παράδειγμα ένα πρόσωπο. Μόλις φύγει από τα μάτια σου λες "έφυγε". Αγγίζεις και βάζεις στην χούφτα σου το χέρι του άλλου. Μόλις χαθεί η αφή, λες "χάθηκε". Αυτά σου φαίνονται απλά, γιατί ξέρεις πως θα ξαναδεις αυτό το πρόσωπο κι έτσι δεν τρέχει και τίποτε. Στην ουσία δεν ξέρεις αν θα το ξαναδεις. Υποθέτεις πως θα το ξαναδείς. Ο Θάνατος όμως δεν υποθέτει. Είναι σκληρός γιατί επιθυμεί από σένα να γνωρίσεις.Έτσι, όταν μάθεις πως αυτό το πρόσωπο δεν θα το ξαναδεις και δεν θα το ξαναγγίξεις, τότε λυπάσαι, γιατί νομίζεις πως το έχασες πραγματικά, ενώ πριν δεν το είχες χάσει πραγματικά. Όμως και στις δύο περιπτώσεις, ο χαμός είναι ίδιος και πραγματικός.

To "γιατί" εμφανίζεται διότι ο άνθρωπος νομίζει πως χάνει κάτι δικό του. Είδες τι λες ? "Χάνω ένα δικό μου πρόσωπο". Και ποιος σου είπε πως αυτό το πρόσωπο είναι δικό σου ? Ξέρεις τι σημαίνει να έχω κάτι δικό μου ? Σημαίνει κατοχή. Όμως οι άνθρωποι δεν κατέχονται. Κανείς δεν είναι κανενός. Μόνο τα πράγματα κατέχονται. Μόνο για ένα πράγμα μπορείς να πεις "Είναι δικό μου". Για έναν άνθρωπο, δεν μπορείς να το πεις. Αρα, τι έχασες ? Δεν μπορείς να χάσεις κάτι που δεν το έχεις. Το μυαλό σου σε βαζανίζει, σε ταλαιπωρεί. Αγωνιάς, λες "Μα γιατί, γιατί, γιατί ?". Δεν υπάρχει γιατί. Ο θάνατος είναι παντού όπως και η ζωή είναι παντού. Μοιάζουν με εραστές, αγαπημένοι, πιασμένοι χέρι χέρι. Γιατί θες να τους χωρίσεις ?

Στο "γιατί με άφησες μόνη ?", κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει ρωτώντας "καλά, τι ήθελες να κάνω ?" ή "μα ποιος σου είπε πως σε άφησα μόνη?". Και στις δύο περιπτώσεις, δίκιο θα 'χει.

Κι εσύ θα πεθάνεις. Είναι βέβαιο. Κάποιοι που θα αφήσεις πίσω σου, θα αναρωτιούνται αυτό που αναρωτιέσαι εσύ τώρα. Σκέψου πόσο άσχημα θα αισθάνονται ! Τι θα έλεγες λοιπόν σ' αυτούς ? Αυτό που θα έλεγες, είναι αυτό που σου λέει τώρα κι αυτός που έχασες. Αν δεν θέλεις να στενοχωρείς αυτούς που θα αφήσεις "μόνους" όταν θα πεθάνεις, τότε γιατί στενοχωριέσαι που κάποιοι άλλοι άφησαν εσένα ?

Θα μου πεις πως στα λέω καλά, μα τίποτε δεν γίνεται. Το ξέρω, τίποτε δεν πρόκειτε να συμβεί. Δεν αισθάνεσαι καλύτερα διαβάζοντας αυτά που γράφω, είναι λόγια. Να θυμάσαι, πως οι απαντήσεις που αφορούν την ψυχή σου, δεν υπάρχουν γραμμένες πουθενά. Δεν θα τις διαβάσεις, ούτε θα τις συναντήσεις σε φόρουμς. Πρέπει να πληρώσεις για να σου αποκαλυφθούν. Η πληρωμή σου λοιπόν είναι αυτό που αισθάνεσαι τώρα.

Αν πονάς, πληρώνεις αυτό για το οποίο κάποτε χαιρόσουν. Αν χαίρεσαι, πληρώνεις αυτό για το οποίο κάποτε πονούσες. Αν δεν αισθάνεσαι τίποτε από τα δύο, πληρώνεις την ανοήσια μου...

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 22/08/2005 16:39:32

Deva_ParinitoΜέλος
22/08/2005, 17:00:53
quote:
Και αν όντως είναι ετσι όπως το λες και είχε πολλά ακόμα να δώσει τοτε αυτο σημαίνει πως έφτασε σε ένα σημείο οπου είχε δώσει αρκετα και αν έδινε και οτι ίσως εσείς οι οποιοιδήποτε άλλοι δεχόσασταν αυτά που είχε να δωσει ίσως για κάποιο λόγο να μην είσασταν έτοιμη να δεχτήτε αυτα που είχε να σας δώσει ή ίσως να μην έπρεπε να τα μάθεται αυτά που είχε να δώσει...

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς σημεία στίξης στις προτάσεις σου. Θα γίνεσαι πιο κατανοητός...

Έγινε, τα λέμε...
Lady of ShalottΝέο Μέλος
22/08/2005, 19:15:22
Hello again!

Ναι, Deva, τελικά όλοι το ίδιο λέμε, για τον Αληθινό Λόγο μιλάω κι εγώ και για την προσπάθειά μου να τον ανακαλύψω, οπότε αυτό το θέμα λύθηκε!

Τώρα, σε ό,τι αφορά το άλλο θέμα που θίγεις πολύ εύστοχα, ξέρεις, το θέμα σχετικά με την "κατοχή" και τα ερωτηματικά που προκύπτουν εξαιτίας της όταν χάνουμε κάποιον... Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ανήκε ποτέ σε κανέναν, δεν ξέρω πώς να το διατυπώσω για να γίνω κατανοητή και να αποδώσω τις διαστάσεις της απόλυτης ελευθερίας του. Πάντως, όσοι τον γνωρίζουν (και ξέρω ότι αρκετοί γνωστοί και φίλοι του είναι επισκέπτες αυτού του φόρουμ), καταλαβαίνουν σίγουρα τι εννοώ. Δεν υπήρξε ποτέ "δικός μου", παρά μόνο με μια τυπική, κοινωνική έννοια και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Και αγαπηθήκαμε πραγματικά (εννοώ για την απόλυτη, ανιδιοτελή Αγάπη, την Αγάπη χωρίς όρους, όρια και ανταγωνισμούς) μόνο όταν ξαναβρεθήκαμε ελεύθεροι και οι δύο. Αυτό στο οποίο αναφέρομαι όταν εκφράζω (στον εαυτό μου και στους άλλους) την απορία "Γιατί με άφησες μόνη;", είναι ένα βαθύτερο, μεταφυσικό δέσιμο που είχα με αυτό τον άνθρωπο από τη στιγμή που γνωριστήκαμε μέχρι τη στιγμή που έφυγε. Και ξέρεις κάτι; Αυτό το δέσιμο εξακολουθώ να το νιώθω, είμαι σίγουρη ότι εξακολουθεί να υπάρχει, απλώς καμιά φορά θα ήθελα να ξαναδώ τα μάτια του ή το χαμόγελό του... Είμαι άνθρωπος με σάρκα και οστά (όχι μόνο με ψυχή και πνεύμα) και, επομένως, μου λείπει και η φυσική του παρουσία.

Επί τη ευκαιρία, κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι όσα συζητάμε δεν με βοηθούν να νιώσω καλύτερα. Με βοηθούν εξαιρετικά! Και μόνο το ότι μου δίνεται η ευκαιρία να συζητήσω όλα αυτά που με απασχολούν και με πονούν, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμένα! Thanx! Α, και μου αρέσουν πολύ αυτά τα στιχάκια που αναφέρεις! Με συγκινούν!!!

Σε ό,τι αφορά την ερώτησή σου, Morpheaus, να, μπορώ να σου πω μερικά πράγματα για να καταλάβεις τι εννοώ όταν λέω ότι είχε πολλά ακόμα να δώσει. Καταρχάς, ήταν ένας ίδιαίτερα ταλαντούχος καλλιτέχνης, πρωτοποριακός στο χώρο του, ο οποίος δεν είχε βρει ακόμα απήχηση στο ελληνικό κοινό εξαιτίας των κολλημάτων που το διακρίνει. Κατά δεύτερον, είχε πρόσφατα αποκτήσει ένα παιδάκι που δεν ήταν καν ενός έτους όταν έφυγε ο πατέρας του. Κατά τρίτον, ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε πάρα πολύ τη ζωή, τις νέες εμπειρίες, τους ανθρώπους, την καλή παρέα και ένα σωρό άλλα πράγματα. Θα χρειαζόμουν σελίδες ολόκληρες για να τον περιγράψω, αλλά αρκεί να σου χαμογελούσε και θα το καταλάβαινες! Επίσης, όπως ανέφερα και παραπάνω, εμένα προσωπικά αυτός ο άνθρωπος μου έδωσε πάρα πολλά, πραγματικά άλλαξε την πορεία της ζωής μου, η δική του ελευθερία απελευθέρωσε κι εμένα από πολλές αλυσίδες, με τις οποίες έδενα συχνά εγώ η ίδια τον εαυτό μου.

Lady of Shalott

pyroΝέο Μέλος
22/08/2005, 21:21:00
eleos pos kanete etsi.oloi pethenoume kapoia stigmi. exo xasei tous 2 kolitous mou se troxaio edo k 2 xronia. exo xasei to patera mou apo ta 14 mou.tora eimai 20. an de sou kanoun auta lady... tote ti na po.

pethanan ti na kano??????????ti na kaneis ??????????

mporei na ginontousan k oi sotires tis gis.kaneis de kserei.

to oti skotothike i pethane kapoios pou goustare na zei einai kathara thema epilogon k pithanotiton. de prepei na prodikazoume omos oti pige kapoios prin tin ora tou!!!!!!!

eksalou to simpan mas einai polon ekatomirion xronon.emeis aplos zoume kapoies ipervolika mikres stigmes mesa se auto. to sigouro einai oti oloi tha pethanoume!!!!!!

think positive!!!!
filakia

y.g. gia na pistevei kapoios se theo tha prepei na einai edelos vlakas

morpheausΜέλος
22/08/2005, 22:29:10
Φίλε pyro δεν νομίζω οτι είναι σωστός ο τρόπος που εκφράζεσαι απέναντε στην Lady of Shalott
χωρίς βέβαια να θέλω να σε προσβάλω.
Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον θάνατο και επειδή στην προκυμένη περίπτωση ο θάνατος ήταν πρόσφατος είναι λογικό να είναι επηρεασμένη απο αυτό.Και πόσο μάλλον, απο ότι λέει η ίδια, οτι ήταν ενας άνθρωπος που σχεδόν της άλλαξε την ζωή μοιραζοντάς της θετική ενέργεια.
Deva_Parinito
Θα ακολουθήσο την συμβουλή σου
Αγαπητή Lady of Shalott,
Θα ήθελα πολύ αν μπορούσες να περιέγραφες τον τρόπο ζωής του,
Ευχαριστώ

Lady of ShalottΝέο Μέλος
22/08/2005, 23:15:36
Αγαπητέ Pyro, από μια άποψη έχεις δίκιο και σε θαυμάζω που μπορείς να αντιμετωπίζεις έτσι το θάνατο. Όμως, προφανώς είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι και, άρα, αντιμεντωπίζουμε με διαφορετικό τρόπο αυτό το ζήτημα. Επιπλέον, παρόλο που είμαι αρκετά μεγαλύτερή σου, δεν είχα ζήσει ποτέ το θάνατο κάποιου δικού μου ανθρώπου. Και, ναι Morpheaus, έχεις δίκιο, είναι ακόμα πρόσφατο! Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς όταν με ρωτάς ποιος ήταν ο τρόπος ζωής του; Στην καθημερινότητά του αναφέρεσαι; Στις αντιλήψεις του; Αν μπορείς, γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος΄.

Lady of Shalott

morpheausΜέλος
22/08/2005, 23:25:03
Πως ήταν ο τρόπος ζωής του?
Τι πιστεύεις οτι ήταν αυτό που τον έκανε ξεχωριστό?
Και ναί, ποιες ήταν οι αντιλήψεις του?
Ο κάθε άνθρωπος εχει τις δικές του αντιλήψεις, λιγο πολύ ολες κλείνουν προς ένα σημείο, αλλα υπάρχουν και άνθρωποι που είναι εντελώς διαφορετικοι απο τους άλλους και σκεφτονται τελείως διαφορετικά.
Περιμένω σύντομα νέα σου