ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Κατήχηση στην Ορθόδοξη εκκλησία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η Κατήχηση στην Ορθόδοξη εκκλησία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/06/2008, 23:50:03
Λυπάμαι που λόγω φοβερής έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να πω αυτά που θέλω όπως θα ήθελα.
Ωστόσο, ποτέ μου δεν έχω βρίσει στο forum, πλην μιας φοράς που στο κάτω κάτω είναι μια συνηθισμένη λέξη, Σίγουρα κανείς δεν είναι "ό" ενάρετος, από κει και έπειτα ο χλευασμός έχει όρια που ποτέ δεν τα έχω περάσει. Ο σαρκασμός μου και η ειρωνεία είναι στο παιχνίδι και θα τα χρησιμοποιώ κατά το δοκούν.
Ο Βοανεργές, εάν θέλει να προσφέρει να το κάνει όπως όλοι μας, ο τρόπος που επέλεξε είναι λάθος και μόνο ως προβοκατόρικος μπορεί να ληφθεί.
Δε χάρηκα με αυτά που είπε, εάν θέλει να χαρώ ας επιστρέψει προσφέροντας.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

22/06/2008, 00:15:27
Χαίρομαι ιδιαίτερα και συγχαίρω , τόσο τον φίλο Aggelos91 όσο και τον europaios2, οι οποίοι με τα μηνύματά τους διαχώρισαν τη θέση τους και καταδίκασαν την απαράδεκτη και υβριστική συμπεριφορά του Βοανεργές 5 στο Forum , ο οποίος με την στάση του όχι μόνο δεν υποστηρίζει , αλλά αντιθέτως διασύρει και βλάπτει τον Χριστιανισμό .
Περιμένω ανάλογες ενέργειες και από τους υπόλοιπους .

Aggelos91Μέλος
22/06/2008, 00:17:39
Για αυτή τη μια φορά μίλησα και εγώ ευρωπαίε και να με συγχωρείς αν σεσταναχώρεσα ή σε προσέβαλα αλλάσου είπα για ποιους λόγους το ανέφερα. Το ότι είναι συνηθισμένη λέξη δεν παύει να μην είναι βρισιά. Όσον αφορά τον σαρκασμό και την ειρωνεία επιλογή σου είναι να την χρησιμοποιείεις αλλά σου είπα την άποψή μου. Αν το κανένας δεν είναι "ο" ενάρετος πήγαινε σε εμένα να σου πω ότι όπως σου είπα πρι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ενάρετο. Απλώς όταν κάποιος έχει μια τ΄δε συμπεριφορά (δεν μιλάω για εσένα Ευρωπαίε) γίνεται αιτία να δυσφημισθεί το όνομα του Χριστού.

τοις εθνέσι

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

22/06/2008, 00:39:15
europaios2 Απεστάλη: 15/06/2008, 19:39:33
Mε αυτά που γράφεις απλά δικαιώνεις τον Βοανεργές 5

europaios2 Απεστάλη: 18/06/2008, 23:04:00
Βοανεργές 5:...κι εδώ έχεις δίκιο

europaios2 Απεστάλη: 19/06/2008, 00:36:10
Βοανεργές 5:...

europaios2 Απεστάλη: 21/06/2008, 19:12:52
Eγώ μυρίζομαι προβοκάτσια........

europaios2 Απεστάλη: 21/06/2008, 23:50:03
Ο Βοανεργές, εάν θέλει να προσφέρει να το κάνει όπως όλοι μας, ο τρόπος που επέλεξε είναι λάθος και μόνο ως προβοκατόρικος μπορεί να ληφθεί.

Όταν οι χειροκροτητές της χυδαιότητας γίνονται όψιμοι επικριτές της...

macedon

22/06/2008, 00:39:31
Εμένα πάντως Aggelos91 με συγκίνησες.
Γίνεται αυτό πότε πότε, όταν μιλάει η καρδιά...

Aggelos91Μέλος
22/06/2008, 01:12:59
Αμαλία ίσως να μην σου αρέσει και να μην συμφωνείς με αυτό αλλά μίλησε η καρδιά ενός Χριστιανού που αγωνίζεται να ζήσει την εν Χριστώ ζωή. Ξέρεις οι Χριστιανοί δεν είναι όπως τους φαντάζονται πολλές φορές μερικοί επειδή βλέπουν κακά παραδείγματα. Δεν μιλάω για αγίους μιλάω για αγωνιζόμενους χριστιανούς. Ξέρεις ο Θεός θέλησε και γνωρίζω πολλούς τέτοιους και δόξα τω Θεώ και αυτο που έχω να πω είναι ότι είναι ωραίοι άνθρωποι (δεν εννοώ στην εμφάνιση). Το κυριότερο είναι ότι είναι χαρούμενοι. Γιατί? Γιατί αντλούν την χαρά τους από την Πηγή της Χαράς. Να 'στε καλά όλοι και ο Θεός μαζί σας.

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

22/06/2008, 01:14:42
Φίλε Aggelos91, μια και πιστεύω ότι αυτή η εκ βαθέων τοποθέτησή σου ήταν ειλικρινής, παρ' όλο που κι εσύ έχεις προσπαθήσει να "ελαφρύνεις" αντίθετες απόψεις, κάτι που συμφωνώ ότι είναι μέσα στο διάλογο, όταν δεν κρύβει προσπάθεια μείωσης του συνομιλητή.
Χωρίς να με παρεξηγήσεις θά ήθελα να παρατηρήσω κάτι, απ' τη δική μου σκοπιά βέβαια.

Δείχνεις πρόθυμος ν' αλλάξεις οτιδήποτε στον εαυτό σου (να προσπαθήσεις τουλάχιστον), με την προϋπόθεση να "δεις" ότι είναι λάθος. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας μας προσπαθεί με τον τρόπο του, να γίνει καλλίτερος άνθρωπος και βασική προϋπόθεση είναι να ακούει και να σκέφτεται.

Μ' αυτόν τον τρόπο, παγιώνει μέσα του πράγματα διασταυρωμένα και αυτό είναι το κέρδος που έχει οποιοσδήποτε απ' την επικοινωνία του με άλλους ανθρώπους, αφού έτσι διαμορφώνει ισχυρή άποψη.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Λες ότι το μόνο που δεν θα αλλάξει, ότι κι αν σου πει κάποιος, είναι η πίστη σου στην εκκλησία (δεν αναφέρθηκες στη θρησκεία, αλλά στην εκκλησία, στο κέντρο αποφάσεων).

Πάνω σ' αυτό το θέμα δεν "ακούς" τίποτε ή έχεις τέτοιες αποδείξεις για την αλήθεια της, που την καθιστούν αδιαμφισβήτητη στο μυαλό σου;;

θα μ' ενδιέφερε ν' ακούσω την άποψή σου πάνω σ' αυτό.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/06/2008, 01:26:04
quote:
macedon:
Όταν οι χειροκροτητές της χυδαιότητας γίνονται όψιμοι επικριτές της...

Δε σε παίρνει...χμ.χμ.χμ....... ήθελες ανώδυνη επιστροφή μετά βαΐων και κλάδων, αλλά δεν τα κατάφερες...... χμ.χμ.χμ..... η ρετσινία σου σε αυτό το forum θα σε ακολουθεί! για πάντα!.........ότι και να σκαρφιστείς.......... χμ. χμ. χμ.χ

Edited by - europaios2 on 22/06/2008 01:37:18

22/06/2008, 01:34:40
quote:
γιαπετ:
Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Λες ότι το μόνο που δεν θα αλλάξει, ότι κι αν σου πει κάποιος, είναι η πίστη σου στην εκκλησία (δεν αναφέρθηκες στη θρησκεία, αλλά στην εκκλησία, στο κέντρο αποφάσεων).

Πάνω σ' αυτό το θέμα δεν "ακούς" τίποτε ή έχεις τέτοιες αποδείξεις για την αλήθεια της, που την καθιστούν αδιαμφισβήτητη στο μυαλό σου;;

θα μ' ενδιέφερε ν' ακούσω την άποψή σου πάνω σ' αυτό

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ απλή, για τους ίδιους ακριβούς λόγους που εσύ έχεις τις αποδείξεις για το ψέμα της και την αμφισβήτησή της στο μυαλό σου, για τους ίδιους λόγους εμείς οι Χριστιανοί έχουμε την απόδειξη για την αληθεία της που την κάνουν αδιαμφισβήτητη στο μυαλό μας.
Οπότε θα ήταν ποιο χρηστό να ρωτήσεις πρώτα τον εαυτό σου!,

22/06/2008, 02:06:35
Ευρωπαίε, μερικές φορές είναι καλλίτερα να αφήνουμε να απαντά αυτός στον οποίο απευθύνεται η ερώτηση.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ