- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Φίλε έγραψες
100% σωστός και για τον Ντάινεκεν, και με τις ΦΩΤΩ
@ Craven
Φίλε μου για τα μεγαλιθικά κτίσματα το έχω ψάξει, και έχω βρει τις πιθανές και κατανοητές λύσεις, την μέθοδο, ας πούμε, που πιθανόν ακολούθησαν οι πρωτόγονοι για το stonehenge.
Για τα ιερογλυφικά, αγαλματίδια, και σπηλαιογραφίες κλπ με παράξενα ανθρωποειδή, έχω πει πριν μερικές ημέρες την γνώμη, πως πρόκειται για μάσκες τελετουργικές (τρομακτικές πολλές φορές) , ακόμη και για κατασκευές τελετουργικές με σκοπό να τρομάξουν ή να υποβάλουν οπαδούς ή αντίπαλους. Το ίδιο σκοπό υπηρετούν και τα Τοτέμ.
Ο φίλος OAMMHSEA παρουσιάζει μερικές ενδιαφέρουσες ΦΩΤΩ, που επιβεβαιώνουν τις απόψεις μου.
Για τα “παράξενα” αγρογραφήματα δεν έχω καν ασχοληθεί. Δεν χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου με με επαγγελματίες απατεώνες.
Αυτό μου έλειπε τώρα να αρχίσω να τρέχω και πίσω από τα χνάρια των “bigfoot”, και κάθε φαντασιόπληκτου Αμερικάνου κατασκευαστή απατεώνα
Καλά τα totem και οι μάσκες, για τα μεταλλικά "αεροπλανάκια" πχ δεν είδα κάτι (ένα μικρό παράδειγμα).. σίγουρα μπορεί να υπάρχει εξήγηση για όλα αλλά.. την έχουμε αυτή την στιγμή? και αν δεν την έχουμε πως μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι για το οτιδήποτε? η σιγουριά για το ότι όλα μπορούν να εξηγηθούν με την λογική προϋποθέτει να μην μένουν πράγματα αναπάντητα, όσο αυτά μένουν εκ των πραγμάτων κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος για το οτιδήποτε. Φυσικά όσο το ανεξήγητο δεν αποκλείει τίποτα, άλλο τόσο δεν επιβεβαιώνει τίποτα καθώς η πραγματική εξήγηση (που μπορεί να μην την μάθουμε και ποτέ για ορισμένα πράγματα) μπορεί να είναι κάτι που ούτε φανταζόμαστε.
Agnostic πολύ ορθό το post σου και όντως έτσι είναι αυτές οι photos έχουν εξηγηθεί προ πολλού.
Ας το πάμε βέβαια ανάποδα, αφού το χεις ψάξει το θέμα, υπάρχουν για σένα ζωγραφιές, τοιχογραφίες, γλυπτά ή οτιδήποτε έχεις στο μυαλό σου που ΔΕΝ επιδέχεται εξήγησης? και αν ναι μπορείς να μας δώσεις μερικά? θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον απο κάποιον που είναι δυσκολόπιστος (και καλά κάνεις εγώ μαζί σου!) να δούμε τι θεωρεί αυτός ανεξήγητο :
-------------------------------------------
Θερμη παρακληση και απο μενα Agnostic,επειδη θα ειχε μεγαλο
ενδιαφερον.Ο παντα ψυχρος ορθολογιστης Agnostic,να εχει θεματα
ανεξηγητα,ναι ειναι κατι που θελω να δω!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
@ Carven
Καλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.. όταν λέμε μεγαλιθικά μνημεία, υπάρχουν μνημεία που το stonehedge δεν πιάνει μια μπροστά τους και ούτε η μορφολογία του εδάφους ούτε ο χρόνος κατασκευής ούτε τα εργαλεία της εποχής μπορούν να τα δικαιολογήσουν (Πυραμίδες, Μεγαλιθικές πόλεις στην Λατινική Αμερική, Νησί Πάσχα ή ακόμα και στην Ευρώπη κτλ κτλ).. το να μπορούμε να δικαιολογήσουμε "αυτό" δεν σημαίνει ότι αυτόματα δικαιολογήσαμε τα πάντα :)
Καλά τα totem και οι μάσκες, για τα μεταλλικά "αεροπλανάκια" πχ δεν είδα κάτι (ένα μικρό παράδειγμα).. σίγουρα μπορεί να υπάρχει εξήγηση για όλα αλλά.. την έχουμε αυτή την στιγμή? και αν δεν την έχουμε πως μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι για το οτιδήποτε? η σιγουριά για το ότι όλα μπορούν να εξηγηθούν με την λογική προϋποθέτει να μην μένουν πράγματα αναπάντητα, όσο αυτά μένουν εκ των πραγμάτων κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος για το οτιδήποτε. Φυσικά όσο το ανεξήγητο δεν αποκλείει τίποτα, άλλο τόσο δεν επιβεβαιώνει τίποτα καθώς η πραγματική εξήγηση (που μπορεί να μην την μάθουμε και ποτέ για ορισμένα πράγματα) μπορεί να είναι κάτι που ούτε φανταζόμαστε.
--------------------------------------------------------------
Φίλε μου και για την κατασκευή των πυραμίδων έχουν προταθεί λύσεις, και για τις πόλεις στη λατινική Αμερική και για όλα τα μεγαλιθικά κατασκευάσματα. (αναφέρομαι στο κατασκευαστικό μόνο μέρος, και όχι τους λόγους της κατασκευής)
Η μορφολογία του εδάφους μετράει όπως λες, χωρίς όμως να είναι και εμπόδιο.
Ας είναι καλά η εφευρετικότητα των πρωτόγονων και το μεγάλο πλήθος των δούλων.
quote:
Φίλε μου και για την κατασκευή των πυραμίδων έχουν προταθεί λύσεις, και για τις πόλεις στη λατινική Αμερική και για όλα τα μεγαλιθικά κατασκευάσματα. (αναφέρομαι στο κατασκευαστικό μόνο μέρος, και όχι τους λόγους της κατασκευής)
Η μορφολογία του εδάφους μετράει όπως λες, χωρίς όμως να είναι και εμπόδιο.
Ας είναι καλά η εφευρετικότητα των πρωτόγονων και το μεγάλο πλήθος των δούλων.
Οκ.. αφού έχει εξηγηθεί μπορείς να μου δώσεις ακριβώς τις εξηγήσεις για την puma punku στην Βολιβία?
http://www.google.com/search?q=bolivia+puma+punku&hl=en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&
source=univ&sa=X&ei=KfuaTZ7yD4mSOp_p8bEH&sqi=2&ved=
0CBcQsAQ&biw=1440&bih=785
Δες τις φωτογραφίες.. "πέτρες" 100δων τόνων (όχι 45 σαν του stonehedge) σε ένα έδαφος σε μεγάλο υψόμετρο χωρίς να υπάρχει τίποτα εκει γύρω για εξόρυξη κομμένες καλύτερα και απο διαμάντι που εφαρμόζουν τόσο τέλεια μεταξύ τους σαν lego. Δες τις γραμμές ή τις γωνίες και πες μου για τους άμοιρους δούλους που το έκαναν αυτό.
Πες μου και για την Sacsahuaman πόλη στο Περού σε 3700μέτρα υψόμετρο με πέτρες τόσο λείες και τόσο καλά εφαπτόμενες μεταξύ τους που δεν χωράει ούτε καρφίτσα ανάμεσα.
2 μικρά απ τα 10δες παραδείγματα.. (ξαναλέω αυτό ΔΕΝ υποδεικνύει πουθενά περί εξωγήινων αλλά περί ανεξήγητου που ανέφερα)
Για την Αίγυπτο οι επίσημες θεωρίες συγνώμη κιόλας αλλά δεν μπορώ παρά να γελάσω μαζί τους :) δεν θα τις σχολιάσω καν :)
Αν μπορείς να μου εξηγήσεις τα παραπάνω εγώ υπόσχομαι να δεχθώ τα πάντα :)
Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ψάξω να τα βρω... ελπίζω κάποιος από σας που ενδιαφέρεται να το κάνει.
Οποιος φοράει το χαλινάρι της θρησκευτικότητας και του συντηρητισμού μια ζωή θα είναι μισός...
Οποιος ψάχνει...βρίσκει... και ολοκληρώνεται μέσα από την ολοκλήρωση του "παζλ"...

quote:
Οποιος φοράει το χαλινάρι της θρησκευτικότητας και του συντηρητισμού μια ζωή θα είναι μισός...
Οποιος ψάχνει...βρίσκει... και ολοκληρώνεται μέσα από την ολοκλήρωση του "παζλ"..."Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Avallon αυτο που λες απο που απορεει και τι σε κανει να το πιστευεις αυτο!
Οσο για το 2 θα συμφωνησω.
μηπως το χαλιναρι της θρησκευτικοτητας και του
συντηριτισμου,ειναι τροχοπεδη στην εξελισιμοτητα?
Αυτο δεν κανει το χαλιναρι?
Ανακοπτει την πορεια!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Για αυτους τους τοιχους στο Σαχατσουαν,ποια αλλη
εξηγηση,πλην των ειδικων εργαλειων θα μπορουσε να υπαρξει?
Θα χρειαζοντουσαν οπωσδηποτε μηχανηματα κοπης βραχων,
λειανσης κ.λ.π.
Η ερωτηση ειναι αν καποια αλλα αθορυβα και φανταστικα
μηχανηματα,θα μπορουσαν να το ειχαν κανει.Λεηζερ,ας πουμε.
Αντιβαρυτικες συσκευες.
Φυσικα θα μπορουσαν να εχουν γινει με λεηζερ,οπως και με
βαρεα μηχανηματα.
Πως θα ταιριαξουμε ομως στην εποχη εκεινη τετοια πραγματα?
Να πουμε για εξωγηινους ή εσωγηινους ή γηινους πολιτισμους?
Θα πρεπει να ξαναγραψουμε την Ιστορια,την Γεωλογια,την Θρησκεια
και ενα σωρο αλλες επιστημες!
Δεν βαρυεσαι,αστα εκει να καθονται και πες μια μακακια και
ο κοσμος θα το χαψει.Ετσι κι αλλοιως χαιβανια ειναι!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Craven
Για αυτους τους τοιχους στο Σαχατσουαν,ποια αλλη
εξηγηση,πλην των ειδικων εργαλειων θα μπορουσε να υπαρξει?
Θα χρειαζοντουσαν οπωσδηποτε μηχανηματα κοπης βραχων,
λειανσης κ.λ.π.
Το αν κάτι μπορεί να γίνει (με τις γνώσεις που έχουμε φυσικά για κάθε εποχή) είναι συνάρτηση πολλών παραγώντων. Πχ το σημείο που βρήκαμε αυτό το κάτι και τι θεωρούμε πως υπήρχε την εποχή που λέμε ότι φτιάχτηκε. Το ανθρώπινο δυναμικό που ήταν διαθέσιμο εκείνη την εποχή. Τα εργαλεία που ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή και φυσικά τα ίδια τα υλικά του κτίσματος.
Επειδή φαίνεται απλοϊκό και σαν μικρές πέτρες τέλεια λειασμένες ξαναδές το πραγματικό τους μέγεθος στις φωτογραφίες σε συνάρτηση με τους ανθρώπους που στέκονται μπροστά για να καταλάβεις το μέγεθος. Βάλε τώρα στον αλγόριθμο το ότι αυτά τα τέρατα δεν έχουν ούτε χιλιοστό κενό ανάμεσα τους σε κανένα σημείο χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί κάτι για "αρμό". Βάλε και την περιοχή που είναι 3700 μέτρα υψόμετρο. Βάλε και ότι στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα σημείο για εξόρυξη αυτών των βράχων. Βάλε ότι δεν υπήρχε το δυναμικό σε εκείνη την περιοχή για κάτι τέτοιο και αφού τα βάλεις αυτά και όποιος βρεί λογική εξήγηση μου λέει :) Το περίεργο όμως δεν είναι τόσο αυτή η πόλη αλλά η puma punku. Τις είδες τις φωτογραφίες.. πες μου λοιπόν πως θα μπορούσαν να γίνουν αυτά πριν πολλούς αιώνες με πρωτόγονα εργαλεία όταν αυτή την στιγμή θα χρειαζόμασταν κόπτες με διαμάντια και πολλά χρόνια για να γίνουν (αν γίνονται) και μιλάμε για βράχους 100δων τόνων.
Εδώ πραγματικά όποιος βρεί λογική εξήγηση πάω πάσο :)
Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες με στήλες πεσμένες στις γύρω περιοχές ακόμα μεγαλύτερες σαν αυτή ή και μεγαλύτερες:
http://2.bp.blogspot.com/_fpdO3pfIxgg/S1yM5NdrCSI/AAAAAAAAAJY/-llN-tOaS3w/s1600-h/baalbeck2_1.jpg
(δυστυχώς το [ img ] [ /img ] σε αυτή δεν δουλεύει)
Τέλος πάντων αυτά δεν έχουν τόση σημασία, είναι για μένα ανεξήγητα για άλλους όχι, αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν θεωρούν κάτι ανεξήγητο όσοι είναι αρνητικοί στα περισσότερα που ακούγονται (εγώ πχ είμαι αρνητικός αλλά παρέθεσα τι είναι για μένα ανεξήγητο). Το ίδιο ρωτάω και τον Άθεο όταν επιστρέψει.
Edited by - Craven on 05/04/2011 17:02:10
Όλα αυτά τα ογκώδη κατασκευάσματα είναι πολύ πιο εύκολα να κατασκευαστούν σε σύγκριση με την απαράμιλλη τελειότητα, την απόδοση του κάλους της έκφρασης του Ερμή του Πραξιτέλη, έργο ανθρώπων με τεχνολογία ανθρώπων και εργαλεία ανθρώπων που έζησαν περίπου 1000-1500 χρόνια πριν.
Οι Inca είχαν εξειδίκευση σε εξορύξεις και σε κοπή πέτρας από τα πολλά μεταλλεία χρυσού και χαλκού. Για την μεταφορά χρησιμοποιούσαν κορμούς δέντρων, ράμπες, επιχωματώσεις, σχοινιά, εργατικό δυναμικό και λάμα. Είχαν την δυνατότητα χρήσης καλουπιών με την επίστρωση λεπτού φύλλου χαλκού πάνω στη πέτρα, που βοηθούσε στην ακριβή κοπή της άλλης. .
Στην περίπτωση των αρχαίων Ελλήνων (τουλάχιστον 1000-1500 χρόνια πριν) αν δεν είχαμε τα γραπτά κείμενα που ανέφεραν, το που, το πως, το πότε και το ποιος ήταν ο δημιουργός του κάθε έργου, τώρα θα λέγαμε πως ήταν έργα εξωγήινων.
Οι Inca βλέπεις είχαν εξειδικευτεί μόνο σε ορυχεία και είχαν αναπτύξει τα απαραίτητα εργαλεία γι αυτή την δουλειά, δεν είχαν καν ανακαλύψει την γραφή. Η επικοινωνία από τη διοίκηση γινόταν με κόμπους και χρώματα σχοινιών, και με σήματα καπνού.
Αν γνώριζαν την γραφή, θα μας είχαν περιγράψει το πως, το πότε, και από ποιον είχαν κατασκευαστεί τα έργα.
quote:
Το χαλιναρι της θρησκευτηκοτητας οποιος θελει το φοραει ,αλλα σε καποιους με διευρυμενους τους οριζοντες του δεν νομιζω να ειναι τροχοπεδει.
Θρησκευτικός φονταμενταλισμός και εξέλιξη δεν πάνε χέρι χέρι ...
Με ρώτησες από που απορρέει αυτή μου η πεποίθηση...
Και σου απαντώ εμπειρικά... Με αυτά που βλέπω γύρω μου... Με τις βιωματικές μου εμπειρίες όταν έρχομαι σε επαφή με τέτοιους ανθρώπους.
Ο Νικόμαχος με κάλυψε για μια ακόμη φορά: H Θρησκοληψία (όχι απλά η πίστη στη θρησκεία) είναι τροχοπέδη για οποιουδήποτε είδους εξέλιξη...

Edited by - Craven on 05/04/2011 22:53:51
quote:
Οι Inca είχαν εξειδίκευση σε εξορύξεις και σε κοπή πέτρας από τα πολλά μεταλλεία χρυσού και χαλκού. Για την μεταφορά χρησιμοποιούσαν κορμούς δέντρων, ράμπες, επιχωματώσεις, σχοινιά, εργατικό δυναμικό και λάμα. Είχαν την δυνατότητα χρήσης καλουπιών με την επίστρωση λεπτού φύλλου χαλκού πάνω στη πέτρα, που βοηθούσε στην ακριβή κοπή της άλλης..
Πόσα θες για να μας τρελλάνεις ε?
Οι Ινκας ήταν λαός που η κύρια ενασχόλησή τους ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία... Ναι... εικάζεται πως τα έκαναν αυτά σέρνοντάς τα πάνω σε κορμούς(!!)
Θες σοβαρά να πιστέψουμε ότι ένας λαός που δεν είχε ευφέρει όχι μόνο την γραφή αλλά ούτε καν τον τροχό (ακόμη και η κεραμική τους γινόταν χωρίς αυτόν) ή την ιππασία έκανε όλα αυτά τα κτίρια?
Και έλεγα ότι ήμουν η μόνη ξανθιά εδώ μέσα...![]()
![]()
![]()

Απο αρθρο του Λ.Καβακοπουλου
στο antidogma.gr
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
-----------------------------------------------
θα υπαρχουν και ξανθοι...δεν μπορει!!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ενώ γουστάρω πολύ θεωρίες για άλιενς, γίνεται διπλή πόρωση όταν εμπλέκεται και αρχαιολογία μέσα. Θα έλεγα το εξής, πολύ περισσότερο πιστεύω πως επισκέφτηκαν εξωγήϊνοι στο παρελθόν παρά πως μας επισκέφτονται κρυφά σήμερα. Οι ενδείξεις στους αρχαίους χρόνους είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ. Ενώ σήμερα ακούς ιστορίες αλλά δεν βγαίνει κάτι στη φόρα. Ίσως φταίει και το ότι τότε ήταν αθώα τα πράγματα, οι ανθρώποι δεν φανταζόντουσαν ίσως για ζωή σε άλλους πλανήτες, η τεχνολογία απλή, ίσως και οι εξωγήϊνοι λέγανε "Θα βγούμε έτσι στη φόρα, θα μας περάσουν για θεούς και θα κάνουμε ότι γουστάρουμε" ενώ τώρα σου λένε, που να βγεις, θα το καταλάβουν, καλύτερα να κάνουμε τη δουλειά μας κρυφά.
Είναι καταπληκτικά. Γνώριζα κάποια πράγματα και μαθαίνω ακόμα περισσότερα φοβερά πράγματα από αυτές τις σειρές. Για σήμερα δεν ξέρω αλλά για το παρελθόν μπορώ να πω πως πιστεύω.
I don't exist.
Όταν είχα ακούσει το θέμα απο τον Λιακόπουλο πρίν λίγα χρόνια, τις είχα βρεί βάζοντας απλά τη λέξη τακλαμακάν στην εύρεση και φαινόντουσαν ολοκάθαρα. Τώρα πιά ούτε τη λέξη δέχεται και στο χάρτη το σημείο εμφανίζεται αλλοιωμένο, σαν ψηφιδωτό.
Εν τω μεταξύ, κάθομαι και σκέφτομαι... δεν θα έπρεπε να είναι περήφανοι οι Κινέζοι γι αυτές τις Πυραμίδες; να τις δείχνουν σαν μνημείο, σαν αρχαιολογικό χώρο,κάτι. Γιατί τις κρύβουν;
Είναι να μην αρχίσει η συνομοσιολογία μετά;
Edited by - mimosa on 06/04/2011 06:37:18
quote:
Οι Ινκας ήταν λαός που η κύρια ενασχόλησή τους ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία... Ναι... εικάζεται πως τα έκαναν αυτά σέρνοντάς τα πάνω σε κορμούς(!!)
Θες σοβαρά να πιστέψουμε ότι ένας λαός που δεν είχε ευφέρει όχι μόνο την γραφή αλλά ούτε καν τον τροχό (ακόμη και η κεραμική τους γινόταν χωρίς αυτόν) ή την ιππασία έκανε όλα αυτά τα κτίρια?Και έλεγα ότι ήμουν η μόνη ξανθιά εδώ μέσα..
Χρυσό μου Avallon,
Δυστυχώς δεν ξέρεις καθόλου μηχανολογία για να καταλάβεις τις δυνατότητες μεταφορές και κατεργασίας μεγάλων όγκων.
Πάρε ένα παράδειγμα:
Ο τρούλος της Αγίας Σοφίας στην Κωσταντίνου πόλη στηρίζεται σε 4 πέτρινους ογκόλιθους. Τους ογκόλιθους αυτούς τους έφεραν από το Baalbek - την αρχαία Ηλιόπολη στην Συρία...
Με λίγα λόγια ογκόλιθοι που ζυγίζουν στην ξεφτίλα 2000 τόνους μεταφέρθηκαν επί 400 σχεδόν χιλιόμετρα στην ξηρά, μετά δια θαλάσσης στην Πόλη και μετά, αφού ξεφορτώθηκαν μεταφέρθηκαν στην Αγία Σοφία και στήθηκαν όρθιοι...
Άρα ως ξανθιά θα πρέπει να αποφασίσεις:
α) Το έκαναν εξωγήινοι...
β) Το έκαναν με κρυφή τεχνολογία...
γ) Το έκανε ο Θεός για την πάρτη τους...
Εφόσον δεν πιστεύεις ότι τους 4 αυτούς ογκόλιθους τους μετακίνησαν άνθρωποι, διαλέγεις και παίρνεις...