- Τι θα έκανες ΑΝ ήσουν ο Αντίχριστος? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Συνεχίζοντας τις «προδιαγραφές» ενός αντίχριστου άξιου του ονόματος βλέπουμε (από την 1η επιστολή του Ιωάννη)
[
18 Παιδιά, είναι έσχατη ώρα, και καθώς ακούσατε ότι κάποιος Αντίχριστος έρχεται, έτσι και τώρα αντίχριστοι πολλοί έχουν εμφανιστεί. από αυτό γνωρίζουμε ότι είναι έσχατη ώρα. 19 Από εμάς εξήλθαν, αλλά δεν ήταν από εμάς. Γιατί αν ήταν από εμάς, θα είχαν μείνει μαζί μας. Αλλά εξήλθαν, για να φανερωθούν ότι δεν είναι όλοι από εμάς. (2:18-22)
]
Θα υπάρχει λέει ένας Αντίχριστος (που φήμες για την εμφάνισή του ήδη κυκλοφορούσαν) αλλά υπάρχουν ήδη πολλοί «αντίχριστοι» - από αυτά που λεει στο στίχο 19 διακρίνουμε ότι αντίχριστοι που ήδη κυκλοφορούσαν ήταν (πρώην) χριστιανοί (Από εμάς εξήλθαν, αλλά δεν ήταν από εμάς.)Να λοιπόν και άλλο προαπαιτούμενο (αντίχριστος δεν είναι όποιος-όποιος) αλλά άνθρωπος που έχει κάνει και χριστιανός...
Edited by - panpam on 27/01/2014 17:15:47
χιχιχι
Τελικα εσυ εχεις μετατρεψει το θεμα αλλου για αλλου
μου αρεσει πυο κατηγορουσες εμενα για κατι που κανεις εσυ.
Κλασικη περιπτωση Χριστιανου
(εκτος απο καποιες φωτεινες εξερεσεις)
Τελικα ρε συ εσυ τι θα εκανες εαν ησουν ο Αντιχριστος;
Ξερω -ξερω θα συνεχιζεις στο πεδιο του κατιχητικου χωρις
να εχεις παρει στο θεμα που ειναι
Τι θα έκανες ΑΝ ήσουν ο Αντίχριστος?
α ρε συ panpam ...
στιγμη αποκλειεις τους Εβραιους!!!
Α ρε συ panpam καινουριος Χ.Ο. μας προεκυψες...
Αντε να σε δουμε και εσενα ....
Τι λενε οι προφητειες τελικα ;
Υσ: μην μου γραψεις οτι ξεφευγω απ οτο θεμα
καθαρη ειρωνια προς αυτα που γραφεις ειναι .
Οχι προς το προσωπο σου , αλλα προς αυτα που γραφεις
σαν ερμηνια των γραφων μιας που ξερεις
και οτι θα ειναι Χριστιανος ....
quote:Έχεις δίκιο στο να περνάει από το νου σου η πιθανότητα αλλά ο τρόπος που γράφει για το "εμείς" δείχνει ότι μιλά για Χριστιανούς γενικά και όχι για Ιουδαίους. Δες: στην 2η δε επιστολή του Ιωάννη (στιχος 7, έχει μόνο ένα «κεφάλαιο») θεωρεί αντίχριστους ανθρώπους που «εξήλθαν στον κόσμο» (αυτό το 'εξήλθαν στον κόσμο' κολλά περισσότερο για πρώην χριστιανοί που αποστάτησαν παρά για Ιουδαίους). Επίσης στο προηγούμενο κείμενο της πρώτης επιστολής λέει "Από εμάς εξήλθαν, αλλά δεν ήταν από εμάς." αυτό δείχνει νομίζω τελειωτικά δεν εννοεί Εβραίους. Γιατί; 1) Γιατί για τον Εβραίο που έχει περιτομή δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν "ήταν" ή "δεν ήταν" "από εμάς", δείχνει την περιτομή και το αποδεικνύει... 2) γιατί το "εμάς" πάει στους αποδέκτες της επιστολής που είναι Χριστιανοί, 3) γιατί οι "αντίχρστοι" δέχονται ότι ο Χριστός ήρθε αλλά όχι κατα σάρκα - ενώ οι Ιουδαίοι δεν δεχόταν καθόλου ότι ο Ιησούς ήταν ο Χριστός - δε το που «δεν ομολογούν ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε μέσα σε σάρκα» - αυτό δείχνει ότι θεωρούσαν οι «αντίχριστοι» τον Ιησού ως «φασματική» οντότητα (χωρίς σάρκα) – φανερά εδώ «αντίχριστος» δεν είναι ο καθένας και οι καθεμιά που δεν πιστεύουν στον Χριστό αλλέ μόνο όσοι διαδίδουν ότι ο Ιησούς Χριστός δεν «ήρθε μέσα σε σάρκα».
α μιας που γραφεις οτι ο αντιχριστος θα
ειχε την ιδιοτητα του Χριστιανου καποια
στιγμη αποκλειεις τους Εβραιους!!!...
[
7 ...Γιατί πολλοί πλάνοι εξήλθαν στον κόσμο, που δεν ομολογούν ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε μέσα σε σάρκα. αυτός είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος. 8 Προσέχετε τους εαυτούς σας, .... 2 Ιωάν 7
]
quote:Ναι για διατύπωσα την γνώμη ότι κάποιος δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αν ήταν Αντίχριστος αν δεν ξέρει το τι είναι αντίχριστος - και από που αλλού θα το μάθει παρά από την προέλευση του όρου; Μπορείς να γράψεις το τι θα έκανες αν ήσουν κάτι χωρίς να ξέρει τι ειναι αυτό το κάτι; Το ορίζω λοιπόν όπως το περιγράφουν τα κείμενα κι από κει και πέρα αυτοσχεδίασε!
...στο θεμα που ειναιΤι θα έκανες ΑΝ ήσουν ο Αντίχριστος?...
quote:quote:Ναι για διατύπωσα την γνώμη ότι κάποιος δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αν ήταν Αντίχριστος αν δεν ξέρει το τι είναι αντίχριστος - και από που αλλού θα το μάθει παρά από την προέλευση του όρου; Μπορείς να γράψεις το τι θα έκανες αν ήσουν κάτι χωρίς να ξέρει τι ειναι αυτό το κάτι; Το ορίζω λοιπόν όπως το περιγράφουν τα κείμενα κι από κει και πέρα αυτοσχεδίασε!
αρα θα εκανε οτι εχει πει ο θεος οτι
θα κανει;
χαχαχαχα
συνφωνα με το σχεδιο λοιπον...
και μετα μου λεν οτι δεν εχει
συνεργασια με τον θεο σου...
ΟΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ
quote:Αυτό είναι αναγκαστικό από τη λογική. Η κάθε αντι-δραση προς κάποια "δράση" αναπόφευκτα εξαρτάται από τη "δράση" (στην οποία αντι-δρά!) Σωστά το σημειώνεις. Ένας αντι-χριστος βρίσκεται πάντα σε εξάρτηση από το Χριστό (προς τον οποίο "αντί") έξω όμως από αυτή την εξάρτηση δεν υφίσταται αφού το χριστός είναι ενσωματωμένο στο αντι-χριστός. Δε συμφωνώ ότι αυτό είναι αντιφατικό με την έννοια ότι - τουλάχιστον από τη βιβλική οπτική η αντί-δραση στις δράσεις του Θεού είναι αυτό που λέμε "κακό" - Δες κι έτσι ο κάθε α-θεος συγκεκαλυμένα "ομολογεί" Θεό γιατί αρνούμενος κάτι που (θεωρεί πως) δεν υπάρχει αναγκάζεται να το αναφέρει (και να το κάνει έστω και νοητικά "υπαρκτό." Αν λοιπόν ο άθεος αρνούμενος το Θεό αναγκάζεται να αναφερθεί στο Θεό, γιατί να είναι παράλογο ο αντι-χριστος να αναφέρεται στο χριστό (και να δεσμεύεται έτσι από τη "δράση" του Χριστού στην οποία "αντι-δρά!")quote:quote:Ναι για διατύπωσα την γνώμη ότι κάποιος δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αν ήταν Αντίχριστος αν δεν ξέρει το τι είναι αντίχριστος - και από που αλλού θα το μάθει παρά από την προέλευση του όρου; Μπορείς να γράψεις το τι θα έκανες αν ήσουν κάτι χωρίς να ξέρει τι ειναι αυτό το κάτι; Το ορίζω λοιπόν όπως το περιγράφουν τα κείμενα κι από κει και πέρα αυτοσχεδίασε!
θα κανει;
χαχαχαχα
συνεργασια με τον θεο σου...ΟΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ
....
quote:quote:Αυτό είναι αναγκαστικό από τη λογική. Η κάθε αντι-δραση προς κάποια "δράση" αναπόφευκτα εξαρτάται από τη "δράση" (στην οποία αντι-δρά!) Σωστά το σημειώνεις. Ένας αντι-χριστος βρίσκεται πάντα σε εξάρτηση από το Χριστό (προς τον οποίο "αντί") έξω όμως από αυτή την εξάρτηση δεν υφίσταται αφού το χριστός είναι ενσωματωμένο στο αντι-χριστός. Δε συμφωνώ ότι αυτό είναι αντιφατικό με την έννοια ότι - τουλάχιστον από τη βιβλική οπτική η αντί-δραση στις δράσεις του Θεού είναι αυτό που λέμε "κακό" - Δες κι έτσι ο κάθε α-θεος συγκεκαλυμένα "ομολογεί" Θεό γιατί αρνούμενος κάτι που (θεωρεί πως) δεν υπάρχει αναγκάζεται να το αναφέρει (και να το κάνει έστω και νοητικά "υπαρκτό." Αν λοιπόν ο άθεος αρνούμενος το Θεό αναγκάζεται να αναφερθεί στο Θεό, γιατί να είναι παράλογο ο αντι-χριστος να αναφέρεται στο χριστό (και να δεσμεύεται έτσι από τη "δράση" του Χριστού στην οποία "αντι-δρά!")quote:quote:Ναι για διατύπωσα την γνώμη ότι κάποιος δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αν ήταν Αντίχριστος αν δεν ξέρει το τι είναι αντίχριστος - και από που αλλού θα το μάθει παρά από την προέλευση του όρου; Μπορείς να γράψεις το τι θα έκανες αν ήσουν κάτι χωρίς να ξέρει τι ειναι αυτό το κάτι; Το ορίζω λοιπόν όπως το περιγράφουν τα κείμενα κι από κει και πέρα αυτοσχεδίασε!
θα κανει;
χαχαχαχα
....
χαχαχα
εχεις πολυ πλακα ....
καλα ρε οργιο εγω δεν ειμουν αυτος
που σου εγραφα οτι πανε πακετο θεος -διαβολος;
μου εγραφες οτι ειναι παραλογο ...
(δες 27/01/2014, 10:31:34)
τωρα μου λες οτι ειναι Αναγκαστικο απο την λογικη...
Οκ λοιπον οταν αποφασισεις τι θα ακολουθησεις
τα λεμε περεταιρω...
εχεις πολυ λαθος και θα σου το δειξω.
Οταν κανεις λογο για "ομολογια" θεου απο Αθεο
κανεις ενα πολυ βασικο ατοπημα .
Με την ιδια λογικη εσυ φιλε μου δφνε εισαι πραγματικα
πιστος στον θεο σου μιας που οταν γραφεςι για τον Δια
τα χαρακτιριστικα που του Αποδιδουν οι Δωδεκαθειστες
και τις λοιπες θεοτητες του Πανθεου των Αρχαιων στην ουσια
κανεις "ομολογια" πιστης σε αυτους .
Αρα αφου κανεις ομολογια πιστης τοτε αυτοματα δεν
πιστευεις το πρωτο στιχο απο το συνβολο της πιστεως
που ειναι :(copy -paste)
Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γής, ορατών τε πάντων και αοράτων.
βλεπεις οτι ο συλογισμος σου περι "ομολογιας" θεου
για ενα Αθεο οπως εμενα αυτοματα σε κανει "πολυθειστη";
Αντε ρε να δω που θα καταληξεις;
Στο διπολο "κολαση -παραδεισος";
στο διπολο "υλισια πεδια-Ταρταρα";
η μηπως και καπου αλλου εαν εχεις
αναφερθει σε χαρακτιριστικα καποιας αλλης
θρησκειας ;
χαχαχαχαχα
εχεις πολυ πλακα τελικα κανεις χρηση
της φρασης "Ομολογια θεου" που στα θρησκευτικα
σου κειμενα σημαινει πολυ συγκεκριμενο πραγμα ...
Παντως εχει πολυ πλακα οτι στο τελος
γραφεις οτι για να υπαρξει αντιχριστος πρεπει αναγκαστικα
να υπαρχει Χριστος ...( Εφαρμογη του διπολου ειναι και αυτη
ξερεις ... θεος -διαβολος, αγγελοι -διαμονες, κολαση-παραδεισος,
καλο-κακο , χριστος -αντιχρηστος, προφητες -ψευδοπροφητες κτλ...
Οτι και να πιασεις στο πεδιο που σου "επιβαλει" (παντα ομως με "αγαπη" και "ελευθερια") εχιε και το αντιθετο απο την κακη πλευρα
Εμβαθυνε σε θεματα τετοιου ειδους και θα καταλαβεις ...
δυστηχως βλεπεις μονο το δεντρο...
quote:Κόβεις έντεχαν τα λόγια σου, για πακέτο πίστης μιλούσεςquote:quote:Αυτό είναι αναγκαστικό από τη λογική. Η κάθε αντι-δραση προς κάποια "δράση" αναπόφευκτα εξαρτάται από τη "δράση" (στην οποία αντι-δρά!) Σωστά το σημειώνεις. Ένας αντι-χριστος βρίσκεται πάντα σε εξάρτηση από το Χριστό (προς τον οποίο "αντί") έξω όμως από αυτή την εξάρτηση δεν υφίσταται αφού το χριστός είναι ενσωματωμένο στο αντι-χριστός. Δε συμφωνώ ότι αυτό είναι αντιφατικό με την έννοια ότι - τουλάχιστον από τη βιβλική οπτική η αντί-δραση στις δράσεις του Θεού είναι αυτό που λέμε "κακό" - Δες κι έτσι ο κάθε α-θεος συγκεκαλυμένα "ομολογεί" Θεό γιατί αρνούμενος κάτι που (θεωρεί πως) δεν υπάρχει αναγκάζεται να το αναφέρει (και να το κάνει έστω και νοητικά "υπαρκτό." Αν λοιπόν ο άθεος αρνούμενος το Θεό αναγκάζεται να αναφερθεί στο Θεό, γιατί να είναι παράλογο ο αντι-χριστος να αναφέρεται στο χριστό (και να δεσμεύεται έτσι από τη "δράση" του Χριστού στην οποία "αντι-δρά!")quote:quote:Ναι για διατύπωσα την γνώμη ότι κάποιος δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αν ήταν Αντίχριστος αν δεν ξέρει το τι είναι αντίχριστος - και από που αλλού θα το μάθει παρά από την προέλευση του όρου; Μπορείς να γράψεις το τι θα έκανες αν ήσουν κάτι χωρίς να ξέρει τι ειναι αυτό το κάτι; Το ορίζω λοιπόν όπως το περιγράφουν τα κείμενα κι από κει και πέρα αυτοσχεδίασε!
θα κανει;
χαχαχαχα
....
χαχαχαεχεις πολυ πλακα ....
μου εγραφες οτι ειναι παραλογο ......
quote:Δεν πάνε πακέτο έτσι (ωστε να 'πιστεύει' κανείς όπως λες στε... αντίχριστο!)
Υποθετικα εαν πιστευα στον
Θεο ,αρα και στον Αντιχρηστο
( μιας που πανε πακετο)...
Εξήγησα με λεπτομέρεια από τα ίδια τα κείμενα (που χωρίς αυτά δεν θα είχες ακούσει για ‘αντίχριστο’) το γιατί αυτά που λένε «δείχνουν» προς Χριστιανό (εξ ιουδαίων ή από εθνικούς αδιάφορο δείχνει για τον συγγραφέα.) Αρα είναι κάπως ανόητο να ασχολείσαι με το θέμα αλλά να περιφρονείς αυτό που έχουν να πούνε τα κείμενα που χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε το θέμα!
Σου έδειξα επίσης το γιατί ΑΝ ήσουν ο αντίχριστος η λύση δεν θα ήταν να μην κάνεις τίποτα, γιατί τότε ΔΕΝ θα ήσουν ο αντίχριστος – αφού κάτι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος για να αξίζει το χαρακτηρισμό (όπου το «κάτι» <> «τίποτα») – ο κάθε τεμπλέλης που δεν κάνει τίποτα θα ήταν αντίχρηστος έτσι. Επιπλέον ο υποψήφιος αντίχριστος από κάπου πρέπει να ξεκινήσει, και τα κείμενα λένε: από την χριστιανική πίστη...
Αν "πιστεύεις" στο Θεό δεν έχεις ανάγκη στο να πιστεύεις σε αντίχριστους -
Edited by - panpam on 28/01/2014 16:18:16
quote:quote:Κόβεις έντεχαν τα λόγια σου, για πακέτο πίστης μιλούσεςquote:quote:Αυτό είναι αναγκαστικό από τη λογική. Η κάθε αντι-δραση προς κάποια "δράση" αναπόφευκτα εξαρτάται από τη "δράση" (στην οποία αντι-δρά!) Σωστά το σημειώνεις. Ένας αντι-χριστος βρίσκεται πάντα σε εξάρτηση από το Χριστό (προς τον οποίο "αντί") έξω όμως από αυτή την εξάρτηση δεν υφίσταται αφού το χριστός είναι ενσωματωμένο στο αντι-χριστός. Δε συμφωνώ ότι αυτό είναι αντιφατικό με την έννοια ότι - τουλάχιστον από τη βιβλική οπτική η αντί-δραση στις δράσεις του Θεού είναι αυτό που λέμε "κακό" - Δες κι έτσι ο κάθε α-θεος συγκεκαλυμένα "ομολογεί" Θεό γιατί αρνούμενος κάτι που (θεωρεί πως) δεν υπάρχει αναγκάζεται να το αναφέρει (και να το κάνει έστω και νοητικά "υπαρκτό." Αν λοιπόν ο άθεος αρνούμενος το Θεό αναγκάζεται να αναφερθεί στο Θεό, γιατί να είναι παράλογο ο αντι-χριστος να αναφέρεται στο χριστό (και να δεσμεύεται έτσι από τη "δράση" του Χριστού στην οποία "αντι-δρά!")quote:quote:Ναι για διατύπωσα την γνώμη ότι κάποιος δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αν ήταν Αντίχριστος αν δεν ξέρει το τι είναι αντίχριστος - και από που αλλού θα το μάθει παρά από την προέλευση του όρου; Μπορείς να γράψεις το τι θα έκανες αν ήσουν κάτι χωρίς να ξέρει τι ειναι αυτό το κάτι; Το ορίζω λοιπόν όπως το περιγράφουν τα κείμενα κι από κει και πέρα αυτοσχεδίασε!
θα κανει;
χαχαχαχα
....
μου εγραφες οτι ειναι παραλογο ......quote:Δεν πάνε πακέτο έτσι (ωστε να 'πιστεύει' κανείς όπως λες στε... αντίχριστο!)
Εξήγησα με λεπτομέρεια από τα ίδια τα κείμενα (που χωρίς αυτά δεν θα είχες ακούσει για ‘αντίχριστο’) το γιατί αυτά που λένε «δείχνουν» προς Χριστιανό (εξ ιουδαίων ή από εθνικούς αδιάφορο δείχνει για τον συγγραφέα.) Αρα είναι κάπως ανόητο να ασχολείσαι με το θέμα αλλά να περιφρονείς αυτό που έχουν να πούνε τα κείμενα που χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε το θέμα!
Σου έδειξα επίσης το γιατί ΑΝ ήσουν ο αντίχριστος η λύση δεν θα ήταν να μην κάνεις τίποτα, γιατί τότε ΔΕΝ θα ήσουν ο αντίχριστος – αφού κάτι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος για να αξίζει το χαρακτηρισμό (όπου το «κάτι» <> «τίποτα») – ο κάθε τεμπλέλης που δεν κάνει τίποτα θα ήταν αντίχρηστος έτσι. Επιπλέον ο υποψήφιος αντίχριστος από κάπου πρέπει να ξεκινήσει, και τα κείμενα λένε: από την χριστιανική πίστη...
Αν "πιστεύεις" στο Θεό δεν έχεις ανάγκη στο να πιστεύεις σε αντίχριστους -Edited by - panpam on 28/01/2014 16:18:16
Απο Ιουδαιους;
αποδεχονται τον Χριστο οι Ιουδαιοι;
εχω την εντηπωση πως οχι..
Εκτος βεβαια εαν εννοεις οτι ο δικος τους "μεσσιας"
ειναι ο Αντιχριστος των χριστιανων ...
Απο Εθνικους;
τι εννοεις εδω;
Δωδεκαθειστες;
Οχι φιλε μου θα ασχολουμαι με οτι μου κανει κεφι να γραφω την αποψη μου .
Το τι ακριβως θεωρεις εσυ ανοητο η οχι ειναι σεβαστο σαν αποψη αλλα μεχρι εκει . απ οεκει και μετα εχουμε επιβολη και δεν θα σου κανω την χαρη , εαν ειναι ,τελος παντων, τετοιος ο σκοπος σου.
Ο Αντιχριστος πραγματικα δεν χρειαζεται να κανει κατι απλα εσυ δεν το καταλαβαινεις .
Θα ηταν Μαλ... ο Αντιχριστος εαν εκανε το θελημα του θεου σου
μιας που τοτε θα γινοταν οργανο του θεου σου , ο θεος θα ηταν
"ο εργοδοτης" του .
Επειδη θεωρεις οτι θα γινουν τα πραγματα ετσι οπως τα περιγραφουν
τα κειμενα ( ιερα για εσας) εχεις και την σχετικη καταστροφολογια
σαν δεδομενη πραγμα που δεν σου επιτρεπει να εξετασεις με λογικη τι σου γραφω .
Πραγματικα δεν θα εκανα οτι ηταν να γινει εαν υπηρχε ο θεος σου ετσι για του την σπασω ....
Ετσι και αλλιως στην ελευθερη επιλογη δεν πιστευετε ;
Θα επελεγα να μην κανω τιποτα ετσι για να πεισω τους
πιστους οτι ειναι αδυναμος ...
Θα εσκαζε μυτη η δευτερα παρουσια με τον χρηστο και θα εβλεπε
οτι ολοι ειναι οκ και δεν τους κυνηγαει κανενας
(η στιγμη της δευτερας παρουσιας ειναι στανταρ μετα την
εμφανιση μου , ετσι δεν ειναι;)
και θα του λεγανε ...
εαν αυτος ειναι ο αντιχρηστος ο πατερας σου μας ειπε ψεματα
για την καταδιωξη μας ...
κα ιπαει λεγωντας ...
λυπαμαι φιλε αλλα αυτο που σου γραφω εχει νοημα
απλα δεντο καταλαβαινεις επειδη πιστευεις σα νθεσφατο οτι τα
πραγματα θα γινουν οπως τα εχουν γραψει οι προφητες της εκλησιας σου ...
Υσ:αλλα μιας που πιασαμε αυτο το κομματι ας ξεφυγω λιγο
( το εχουμε καταστρεψει αυτο το θεμα ηδη)
και να σε ρωτησω την αποψη για τους 144.000 απο την καθε φυλη του
Ισραηλ πως την βλεπεις ;
quote:Είναι φανερό ότι αγνοείς την ορολογία - οπότε δε βλέπω να έχεις τα προσόντα να κουβεντιάσεις το θέμα με συνέπεια - εκείνα τα χρόνια υπήρχαν 2 είδη χριστιανών - εξ ιουδαίων (εθνικά ιουδαίοι που πίστευαν στο Χριστό) και εξ εθνικών (πρώην πολύθεοι και γενικά μη-ιουδαίοι) - τα όσα λεει ο Ιωάννης δεν κολλάνε στην ερμηνεία εβραίου αντίχριστου αλλά σε πρώην χριστιανό (που βέβαια θα μπορούσε να έχει και εβραϊκή καταγωγή, ή και κινέζικη ή και Ζουλού, δεν ασχολείται με την καταγωγή).quote:quote:Κόβεις έντεχαν τα λόγια σου, για πακέτο πίστης μιλούσεςquote:quote:Αυτό είναι αναγκαστικό από τη λογική. Η κάθε αντι-δραση προς κάποια "δράση" αναπόφευκτα εξαρτάται από τη "δράση" (στην οποία αντι-δρά!) Σωστά το σημειώνεις. Ένας αντι-χριστος βρίσκεται πάντα σε εξάρτηση από το Χριστό (προς τον οποίο "αντί") έξω όμως από αυτή την εξάρτηση δεν υφίσταται αφού το χριστός είναι ενσωματωμένο στο αντι-χριστός. Δε συμφωνώ ότι αυτό είναι αντιφατικό με την έννοια ότι - τουλάχιστον από τη βιβλική οπτική η αντί-δραση στις δράσεις του Θεού είναι αυτό που λέμε "κακό" - Δες κι έτσι ο κάθε α-θεος συγκεκαλυμένα "ομολογεί" Θεό γιατί αρνούμενος κάτι που (θεωρεί πως) δεν υπάρχει αναγκάζεται να το αναφέρει (και να το κάνει έστω και νοητικά "υπαρκτό." Αν λοιπόν ο άθεος αρνούμενος το Θεό αναγκάζεται να αναφερθεί στο Θεό, γιατί να είναι παράλογο ο αντι-χριστος να αναφέρεται στο χριστό (και να δεσμεύεται έτσι από τη "δράση" του Χριστού στην οποία "αντι-δρά!")quote:quote:Ναι για διατύπωσα την γνώμη ότι κάποιος δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αν ήταν Αντίχριστος αν δεν ξέρει το τι είναι αντίχριστος - και από που αλλού θα το μάθει παρά από την προέλευση του όρου; Μπορείς να γράψεις το τι θα έκανες αν ήσουν κάτι χωρίς να ξέρει τι ειναι αυτό το κάτι; Το ορίζω λοιπόν όπως το περιγράφουν τα κείμενα κι από κει και πέρα αυτοσχεδίασε!
θα κανει;
χαχαχαχα
....
μου εγραφες οτι ειναι παραλογο ......quote:Δεν πάνε πακέτο έτσι (ωστε να 'πιστεύει' κανείς όπως λες στε... αντίχριστο!)
Αν "πιστεύεις" στο Θεό δεν έχεις ανάγκη στο να πιστεύεις σε αντίχριστους -Edited by - panpam on 28/01/2014 16:18:16
Απο Ιουδαιους;
ειναι ο Αντιχριστος των χριστιανων ...Απο Εθνικους;
τι εννοεις εδω;
Δωδεκαθειστες;
...
quote:quote:Είναι φανερό ότι αγνοείς την ορολογία - οπότε δε βλέπω να έχεις τα προσόντα να κουβεντιάσεις το θέμα με συνέπεια - εκείνα τα χρόνια υπήρχαν 2 είδη χριστιανών - εξ ιουδαίων (εθνικά ιουδαίοι που πίστευαν στο Χριστό) και εξ εθνικών (πρώην πολύθεοι και γενικά μη-ιουδαίοι) - τα όσα λεει ο Ιωάννης δεν κολλάνε στην ερμηνεία εβραίου αντίχριστου αλλά σε πρώην χριστιανό (που βέβαια θα μπορούσε να έχει και εβραϊκή καταγωγή, ή και κινέζικη ή και Ζουλού, δεν ασχολείται με την καταγωγή).quote:quote:Κόβεις έντεχαν τα λόγια σου, για πακέτο πίστης μιλούσεςquote:quote:Αυτό είναι αναγκαστικό από τη λογική. Η κάθε αντι-δραση προς κάποια "δράση" αναπόφευκτα εξαρτάται από τη "δράση" (στην οποία αντι-δρά!) Σωστά το σημειώνεις. Ένας αντι-χριστος βρίσκεται πάντα σε εξάρτηση από το Χριστό (προς τον οποίο "αντί") έξω όμως από αυτή την εξάρτηση δεν υφίσταται αφού το χριστός είναι ενσωματωμένο στο αντι-χριστός. Δε συμφωνώ ότι αυτό είναι αντιφατικό με την έννοια ότι - τουλάχιστον από τη βιβλική οπτική η αντί-δραση στις δράσεις του Θεού είναι αυτό που λέμε "κακό" - Δες κι έτσι ο κάθε α-θεος συγκεκαλυμένα "ομολογεί" Θεό γιατί αρνούμενος κάτι που (θεωρεί πως) δεν υπάρχει αναγκάζεται να το αναφέρει (και να το κάνει έστω και νοητικά "υπαρκτό." Αν λοιπόν ο άθεος αρνούμενος το Θεό αναγκάζεται να αναφερθεί στο Θεό, γιατί να είναι παράλογο ο αντι-χριστος να αναφέρεται στο χριστό (και να δεσμεύεται έτσι από τη "δράση" του Χριστού στην οποία "αντι-δρά!")quote:quote:Ναι για διατύπωσα την γνώμη ότι κάποιος δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αν ήταν Αντίχριστος αν δεν ξέρει το τι είναι αντίχριστος - και από που αλλού θα το μάθει παρά από την προέλευση του όρου; Μπορείς να γράψεις το τι θα έκανες αν ήσουν κάτι χωρίς να ξέρει τι ειναι αυτό το κάτι; Το ορίζω λοιπόν όπως το περιγράφουν τα κείμενα κι από κει και πέρα αυτοσχεδίασε!
θα κανει;
χαχαχαχα
....
Απο Ιουδαιους;
ειναι ο Αντιχριστος των χριστιανων ...Απο Εθνικους;
τι εννοεις εδω;
Δωδεκαθειστες;
...
εκεινη την εποχη λοιπον ...
τωρα ομως τι πληθυσμο εχουμε;
κατα τα αλλα θα πρεπει λοιπον οποιο
ατομο ειναι ο Αντιχριστος να ειναι
και χριστιανος( οχι πρωην) μιας που
θα πρεπει να αποδεχεται την υπαρξη
του θεου σου.
εαν παλι δεν ειναι χρηστιανος ( αλλα πρωην)
δεν δεχεται την υπαρξη του Χριστου
αρα με δεδομενο αυτα που γραφεις θα ειναι
καποιος που δεχεται μεν τον θεο σου αλλα
οχι τον Χριστο ....
Εχω λαθος στηνπροσεγκιση σου ;
εχω επιπλεων σχολια απλα για την ωρα
θα περιμενω απαντηση σου.
quote:Οι προδιαγραφές λένε "που δεν ομολογεί τον Χριστό" (ότι ήρθε με σάρκα). Η διατύπωση φωτογραφίζει παρά-χριστιανικές απόψεις ότι ο Χριστός ήρθε με φασματική μόρφή ή ότι "αναστήθηκε" ως πνεύμα μόνο και όχι με τη σάρκα.
...εαν παλι δεν ειναι χρηστιανος ( αλλα πρωην)
δεν δεχεται την υπαρξη του Χριστου
αρα με δεδομενο αυτα που γραφεις θα ειναι
καποιος που δεχεται μεν τον θεο σου αλλα
οχι τον Χριστο .......
--------
...mind the gap between the brain and the thoughtform
--------
--------
Ενώ ο Άγιος Πέτρος προσέχει την πύλη του Παραδείσου, πρέπει οπωσδήποτε να πάει στην τουαλέτα. Ζητά λοιπόν από τον Ιησού να προσέξει για λίγο την πύλη μέχρι εκείνος να επιστρέψει. Ενώ ο Ιησούς λοιπόν στέκεται εκεί, βλέπει έναν ηλικιωμένο άνδρα πάνω σε έναν γάιδαρο να πλησιάζει την πύλη. Παρατηρεί πως ο ηλικιωμένος άνδρας κουβαλά μαζί του τα εργαλεία του μαραγκού. Όταν ο ηλικιωμένος φτάνει στην πύλη, ο Ιησούς του ζητά να περιγράψει την ζωή του και το λόγο που ο ίδιος αισθάνεται πως πρέπει να πάει στον παράδεισο. Το άτομο εξηγεί: «στα αγγλικά, το όνομά μου θα ήταν Joseph, αλλά δεν έζησα στην Αμερική ή την Αγγλία. Έζησα μια ταπεινή ζωή φτιάχνοντας πράγματα από ξύλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν με θυμούνται, αλλά ο καθένας έχει ακούσει για τον γιο μου. Τον αποκαλώ γιο μου γιατί ήμουν κάτι περισσότερο από πατέρας για αυτόν, διότι δεν ήρθε στον κόσμο όπως γίνεται συνήθως. Έστειλα τον γιο μου ανάμεσα στον κόσμο. Όμως αυτός γελοιοποιήθηκε και χλευάστηκε από πολλούς, παρότι ήταν γνωστός για την τιμιότητα και την τελειότητά του. Ο μεγαλύτερος λόγος που επιθυμώ να περάσω στον Παράδεισο είναι για να τον ξαναβρω.» Ο Ιησούς μένει έκπληκτος από την ιστορία του ηλικιωμένου άνδρα. Τον κοιτά στα μάτια και τον ρωτά: «Πατέρα εσύ;» Ο ηλικιωμένος δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του: «Πινόκιο;»
--------
Ευχαριστώ πολύ για το τρολάρισμα, αλήθεια δε με πειράζει αν θέλετε μπορείτε να αραδιάσετε και ταινίες της Ντούβλη, (του στυλ "ο πατσάς τα κάνει όλα και συμφέρει").
Για όσους με γνωρίζετε, ξέρετε οτι τα περι "Αντίχριστου" και 666 τα θεωρώ ηλιθιότητες, επίσης "αρωσταίνω" όταν βλέπω κάτι ανθρώπους οι οποίοι για να αυτοεπιβεβαιωθούν εύχονται μετα μανίας το τέλος του κόσμου.
Το θέμα το άνοιξα γιατί θέλω να δω τη σκοτεινή πλευρά ενός ή και πολών αξιόλογα νοήμωνων ανθρώπων, αυτό που ζήτησα είναι οι συμετέχοντες να ξεχάσουν την καλή πλευρά τους για λίγο και να δουλέψει η πονηριά και η σκοτεινή τους πτυχή, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια πυξίδα χρήσιμη, ένα εργαλείο "ραντάρ" ικανό να μας δείχνει (μάλλον) πάντα τον άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι ηγέτης-αντίχριστος.
Μην υποτιμάτε τη σκοτεινή πλευρά σας, θα σας πιάσει στον ύπνο κάποτε, να μου το θυμάστε.....![]()
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
Απαν. Α) γιατι φοβομαστε καποιον. Β)γιατι εχθρευομαστε καποιον.
Ψεμα ισον αποκρυψη πραγματικοτητος ισον μυστικο.
Συμπερασμα ο μυστικισμος ειναι η τακτικη που δηλωνει φοβο καποιου ισχυροτερου η εχθροτητα.
Σεις ποιον φοβαστε η εχθρευεστε?
--------
Οι μυστικιστες απο ποιον κρυβουν τα μυστικα τους? Απαντ. απο τον πολυ κοσμο τους μη μυημενους τον απλο ανθρωπο.
Τα συμπερασματα δικα σας.
Εγω να πω οτι με εργαλειο τη λογικη πας μακρια.
--------