ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/11/2012, 15:30:48

*

06/11/2012, 16:28:27
quote:

Panos
Θα σου πω κάποια από αυτά που μου έχει πει ο δικός μου Χριστός, για να καταλάβεις τι εννοώ όταν λέω ότι πιστεύω και αγαπάω τον δικό μου Χριστό, διάφορο από αυτό των χριστιανών.
-Ο δικός μου Χριστός είναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες χρόνια εδώ, στη γη, στο DNA πολλών από τους ανθρώπους, πάρα πολλών αν θες, ίσως της μισής ανθρωπότητας, πάντως σίγουρα όχι ολόκληρης. Το μήνυμά του, απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς γιατί μόνο αυτοί το έχουν ανάγκη.
-Η άλλη μισή ανθρωπότητα, δεν έχει τον Χριστό στο DNA της, άρα δικαιολογημένα δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στο Χριστό και ασφαλώς είναι μάταιη κάθε προσπάθεια να τους πείσει κάποιος για την ύπαρξή του. Όπως επίσης είναι μάταιη κάθε προσπάθεια να πείσει κάποιος ένα άθεο για την ύπαρξη του Θεού, γιατί ο Θεός υπάρχει μόνο για εκείνους που τον πιστεύουν.
-Πολλοί από τους δηλωμένους άθεους, έχουν στο DNA τους τον Χριστό αλλά ακόμα δεν το έχουν καταλάβει γιατί το Χριστικό/θεικό μέρος του DNA τους δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί. Το εσωτερικό μήνυμα των γραφών και ιδιαίτερα της καινής διαθήκης απευθύνεται κυρίως σε αυτούς γιατί αυτοί είναι οι ‘’έχοντες ώτα ακούειν ακουέτω’’, και θα έρθει η στιγμή που θα ακούσουν και θα καταλάβουν ότι ‘’ δεν είναι από τον κόσμο, όπως ο Χριστός δεν είναι από τον κόσμο’’.
-Αυτοί που δεν έχουν στο DNA τους τον Χριστό σε καμία περίπτωση δεν είναι κατώτεροι των άλλων που τον έχουν στο DNA τους .Τα πάντα είναι ιερά γιατί τα πάντα -ακόμα και αυτό που ονομάσαμε Θεό- είναι εκπορεύσεις του άπειρου, άκτιστου ,πνευματικού Φωτός. Από αυτό είμαστε και σε αυτό θα επιστρέψουμε όλοι, πιστοί και άπιστοι και τα πάντα όσα υπάρχουν στο Σύμπαν. Γιατί όλα είναι ΕΝΑ.

Σ'ευχαριστώ Notirk που θέλησες να μοιραστείς μαζί μου και κατ'επέκτασιν με όλο το forum τις προσωπικές σου απόψεις περί Χριστού.

Από εμένα είναι δεκτές αλλά οπωσδήποτε μη αποδεκτές.

Για παράδειγμα αυτό με το DNA (αν κυριολεκτείς βέβαια) χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ μεταξύ τους χωρίς καν να μπούμε στη λογική ποια είναι ανώτερη/κατώτερη, καλύτερη/χειρότερη.

Το ότι μιλάμε για ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ κατηγορίες ανθρώπων εμένα με αποτρέπει από τη συνέχεια περαιτέρω έρευνας.

Παρ'όλα αυτά αν βάλεις στη θέση του DNA την ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ τότε πλησιάζουμε αρκετά κοντά και υπάρχουν πολύ περισσότερα σημεία επαφής...

Ερευνάτε τας Γραφάς

06/11/2012, 16:35:03
@Sesostris
quote:

Έτσι μπράβο!!!!!

Άντε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι της παρείτσας στην αυτοκριτική τους και να μιμηθούν το καλό παράδειγμά που έδωσες ως πρεσβύτερος...

Υ.Γ Αλήθεια, τις πηγές από τα χωρία του Τερτυλιανού και τα "πατερικά κείμενα" που κουβάλησες εδώ μέσα και που σου ζητούσε ο Robben από το 2009 (και πίσω) σε πόσα χρόνια λες να είσαι έτοιμος να τα προσκομίσεις???

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 06/11/2012 16:35:38

06/11/2012, 20:54:47
Προτεινω να πάρουμε όλους τους φανατικούς άθεους και όλους τους φανατικούς χριστιανούς, να τους βάλουμε γυμνούς σε ένα δωμάτιο. Και να πετάξουμε και δυό μαχαίρια στη μέση.

Τι λέτε οτι θα γίνει;
Φόνος
ή Σεξ;

NotirkΜέλος
06/11/2012, 23:08:32
OK PANOS
Τι λες, είναι πιθανόν στο σύμπαν να υπάρχουν άλλα , διαφορετικά από τον άνθρωπο όντα με διαφορετικό από το ανθρώπινο DNA;
Και αν ναι, αυτά τα όντα δεν οφείλουμε να τα αγαπάμε όπως οφείλουμε να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας;

kondorasΜέλος
07/11/2012, 11:36:01
quote:

Προτεινω να πάρουμε όλους τους φανατικούς άθεους και όλους τους φανατικούς χριστιανούς, να τους βάλουμε γυμνούς σε ένα δωμάτιο. Και να πετάξουμε και δυό μαχαίρια στη μέση.

Τι λέτε οτι θα γίνει;
Φόνος
ή Σεξ;

«Αφήστε τα μίση κι αρχίστε το μαμήσι»;

Πολύ πονηρό το ερώτημα γιατρέ. Δεν ξέρεις τί να υποστηρίξεις.
Ενστικτωδώς (άρα και ζωωδώς) σκέφτομαι «φόνοι θα ήταν καλύτερο. Να σκοτωθούν μεταξύ τους, να ησυχάσουμε οι υπόλοιποι».
Μετά όμως έρχεται η ηθική μου και λέει ότι προτιμότερο θα ήταν να μήν υπάρξουν φόνοι. Ο φόνος είναι αντίθετος στην φύση (όταν δεν προέρχεται από ανάγκη επιβίωσης-τροφής), ενώ το σεξ είναι μια από τις πλέον φυσικές διαδικασίες. Άρα «σεξ».
«Ναι», επεμβαίνει η λογική, «αλλά το σεξ μεταξύ διαφορετικών φύλων οδηγεί σε τεκνοποίηση, άρα σε πολλαπλασιασμό των φανατικών. Θα ήταν λύση μόνο αν επρόκειτο για ομοφυλοφιλικό, το οποίο ούτως ή άλλως είναι στείρο».

Δεν ξέρω. Ίσως να είναι καλή λύση. Μου φαίνεται πάντως πιο ανθρωπιστική από την λοβοτομή που προτείνει ο Νικόμαχος.

07/11/2012, 14:11:53
kondoras
Εύστοχη η ανάλυσή σου
07/11/2012, 14:58:15
quote:

OK PANOS
Τι λες, είναι πιθανόν στο σύμπαν να υπάρχουν άλλα , διαφορετικά από τον άνθρωπο όντα με διαφορετικό από το ανθρώπινο DNA;
Και αν ναι, αυτά τα όντα δεν οφείλουμε να τα αγαπάμε όπως οφείλουμε να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας;

Ναι σε όλα (λόγω της ημέρας) Notirk από εμένα.

Συνέχισε το συλλογισμό σου (αν κατάλαβα καλά).

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/11/2012, 15:09:32
quote:

Τι λέτε οτι θα γίνει;
Φόνος
ή Σεξ;

Στο σοβαρό Doc ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ ούτε φανατικοί άθεοι (αν πρόκειται για πραγματικούς άθεους) ούτε φανατικοί Χριστιανοί (αν πρόκειται για πραγματικούς Χριστιανούς).

Τα προβλήματα δημιουργούνται όταν είτε από τη μία εκ των δύο είτε και από τις δύο πλευρές εμφανίζονται οι ντεμέκ...

Στην πλάκα τώρα, εγώ ψηφίζω ΣΕΞ και ΒΙΑ που συνδυάζει με όσο πιο ηθικό και σύννομο τρόπο και τα δύο...

Από τους "απέναντι" έχω σίγουρο το ΝΑΙ του Αίολου καθότι Σκορπιός οπότε αναμένονται οι υπόλοιποι...

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/11/2012, 23:05:41
quote:
Στο σοβαρό Doc ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ ούτε φανατικοί άθεοι (αν πρόκειται για πραγματικούς άθεους) ούτε φανατικοί Χριστιανοί (αν πρόκειται για πραγματικούς Χριστιανούς).
σωστό και αυτό