- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Αληθεια,τι διαφορα εχει ενα καλο μυθιστορημα απο την αγια γραφη?
Αναρωτηθηκε κανεις?
εεεε.... μηπως το ΚΑΛΟ ?

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:[/center]
Εννοω οτι ολοι και ολα μας θελουν καπως ετσι!
Στοιχισμενους προσανατολισμενους προσλαμβανοντας πραγματα απο μια πηγη για να δρεπουν το αποτελεσμα του φαινομενου που αλλοι εχουν επιλεξει για μας!
Στη φωτογραφια οι ρολοι ειναι ευδιακριτοι,αυτο που δε γινεται ευκολα διακριτο ειναι που αποσκοπει το ολο συστημα...Μα στη θρεψη στρατιων στην εντυπωση της μνημης σε ενα γνωριμο σκοπο στη στοιχηση μας σε ενα αρμα του οποιου αγνοουμε τον οδηγο!Ο ινιοχος αυτος,δεν ειναι προνομιο μονο της θρησκειας αλλα και της επιστημης και της πολιτικης και το προβλημα δεν εγκειται στην υπαρξη του οδηγου αλλα στο οτι κραταει τα χαλιναρια.
Εχουμε πειστει οτι οι μυθοι ειναι παραμυθια οτι η κοσμογονια των αρχαιων ειναι αποτελεσμα αγνοιας και δεισιδαιμονιας υπο την επηρρεια ουσιων,εχουμε εγκλωβιστει μεσα σε καθωσπρεπισμους και καθρεπτισμους δεσμιοι των δεσμων του εαυτου μας.
Οσον αφορα την παρτη μου,τασσομαι με τον αερα!Μονο παρουσια του μπορει να τελεσφορηση η καυση!
Τόποι Μαζικής Απομύζησης
(ενεργειακής/συναισθηματικής)
και Προγραμματισμού Αρνητικότητας
Όπου συρρέουνε πολλοί
και υπάρχουν "οπαδοί"
τους μαζεύουν, για τροφή...
(σειρά τυχαία)
Γραφεία Κομμάτων / Εκλογικά κέντρα
Βουλή / Δημαρχεία / Κτίρια Υπουργείων
Πρεσβείες
Κυβερνητικά / Αστυνομικά Κτίρια (ΑΤ, ΓΑΔ)
Κτίρια "Υπηρεσιών"
Γήπεδα / Στάδια
Χώροι συναυλιών
Στρατόπεδα
Εκκλησίες κάθε θρησκείας / σέχτας
Χώροι συγκέντρωσης ομαδικής διδασκαλίας / διαλογισμού
Κτίρια Στοών / Αδελφοτήτων
Σχολεία / Σχολές
(παρά τα αναμφισβήτητα θετικά τους,
εδώ μπαίνουν οι ισχυρότεροι ιοί
καταστολής του διανοητικού μέρους
των ανθρώπων, και γεννιούνται ψυχολογικά προβλήματα)
Εργασιακοί χώροι
Νοσοκομεία / Κλινικές
Κινητά συνεργεία αιμοληψίας
Clubs
Κέντρα Διασκέδασης / Μέγαρα Μουσικής
(εδώ έχουμε τον "καλλιτέχνη"
που δημιουργεί συναισθήματα
εκεί που δεν υπάρχουν,
για να ρουφήξει
και να ρουφήξουν και άλλοι
-αλλά τον ρουφάνε κιόλας-)
Κινηματογράφοι / Θέατρα
Εγκαταστάσεις / Studios ΜΜΕ
Η ενδεικτική λίστα αυτή
και ο σχολιασμός της
δεν προτρέπουν φυσικά
σε ολική αποφυγή όλων αυτών,
αλλά σε επίγνωση
και θωράκιση
πριν την επιλογή έκθεσης
σε κινδύνους.
Η παρουσία
και η όποια συμμετοχή
κάποιου
στους χώρους αυτούς
δεν σημαίνει απαραιτήτως
οτι έχει επιτύχει
απομύζηση /
καθοδικός προγραμματισμός του.
Μπορεί
να έχει "λάβει τα μέτρα του"
διανοητικά/ενεργειακά.
Όμως,
η απομύζηση
και ο καθοδικός προγραμματισμός
των πολλών
που φυσικά έχουν άγνοια
και δεν λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας,
πηγαίνοντας αθωράκιστοι,
επιτυγχάνει πάντα.
Το οτι πρόκειται όντως
περί τόπων απομύζησης
και αρνητικού προγραμματισμού,
επιβεβαιώνεται
απο το οτι
αναλόγως είδους τόπου
υπάρχουν συγκεκριμένα χαρ/κά
και "συμπτώματα"
που "οι πολλοί" φυσικά
δεν βλέπουν
ή αν βλέπουν
κάνουν διαφορετική
αιτιολόγησή τους.
Τα παραπανω τα βρηκα ΕΔΩ
Η αφορμη για να τα βρω δοθηκε,κατα την πεποιθηση μου,στα τελευταια φαινομενα περι υπαρξης κανονων και της αναλγητης επιβολης τους απο τους εχοντες και το μαχαιρι και το πεπονι χωρις να λογαριαζουν οτι θετουν τον εαυτο τους πανω στις ραγες του επερχομενου τραινου.
Αλιμονο αν ενα τραινο γλυστρουσε σε πεπονοφλουδες!

Η δικη μου θεση σιγουρα διαφερει απο πολλες και ειναι συμφωνη με αλλες τοσες.
Θεωρω οτι,οι ανθρωποι που εχουν αναγκη καποιας θρησκειας για να εχουν ενα στηριγμα εσωτερικο η εξωτερικο,αναπνεουν αναιτια τον αερα του πλανητη.Χιλιαδες,ισως και εκατομμυρια χρονια εξελιξης εχουν τροχοπεδηθει απο τετοιους ανθρωπους.Θα μπορουσαμε χωρις αυτους να εχουμε φθασει στο 5.000 μ.χ,εξελικτικα και ισως σε αλλους γαλαξιες.
Αυτη ειναι η θεση μου περι θρησκειων και εληφθη κατοπιν μελετης και οχι επειδη ετσι μου καπνισε.
Ειμαι ΑΘΡΗΣΚΟΣ αλλα οχι ΑΘΕΟΣ.Θεωρω οτι υπαρχει μια δυναμις,ο θεος,το παν,το φως,το ενα??Οτι ονομα και να δωσω το ιδιο ειναι.
Αυτο το κατι ομως αν χρειαζεται απο μενα,το δημιουργημα του λατρειες,θυσιες,κ.λ.π,ας παει απο κει που ηρθε.
2233
quote:Θεωρω οτι,οι ανθρωποι που εχουν αναγκη καποιας θρησκειας για να εχουν ενα στηριγμα εσωτερικο η εξωτερικο,αναπνεουν αναιτια τον αερα του πλανητη.
2233
Φίλε Νικόμαχε , θεωρώ ότι αυτό ήταν τουλάχιστον μια άστοχη διατύπωσή σου και σε καμμιά περίπτωση πεποίθησή σου...είμαι και γώ άθρησκος ωστόσο άνθρωπος και αναγνωρίζω το δικαίωμα στον καθένα να βρίσκει στήριγμα όπου εκείνος νομίζει....και δεν είναι τόσο απλό το όλο θέμα για να εξάγουμε τέτοια συμπεράσματα...
Ελπίζω , ότι θα ανασκευάσεις την τοποθέτησή σου...και ελπίζω στην κατανόησή σου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Στήριγμα μπορούν να βρίσκουν και θα βρίσκουν στη θρησκεία οι άνθρωποι. Το θέμα είναι όταν χρησιμοποιούν τη θρησκεία και για άλλες χρήσεις.
Κατ αρχην συμφωνω μαζι σου σε οτι αφορα την διατυπωση μου.Οπως και ο φιλος industrial λεει,ηταν σκληρη.Και ομως,δεν εννοω αυτο ακριβως που φαινεται εκ πρωτης αναγνωσης.Δεν εννοω κανενος ειδους εξοντωση φυσικη η πνευματικη.Εννοω απομονωση.Μονον αυτο.
Πως μπορει καποιος να δινει δημοκρατικη αδεια,δικαιωμα σε εναν θρησκοληπτο,να εχει εξουσια επι αλλων θρησκοληπτων και μη.
Αφου ξερουμε οτι θα ενεργησει συμφωνα με τις προσταγες της θρησκειας του και οχι με γνωμονα το καλο της ανθρωποτητας.
Αρα,λογικο συμπερασμα για μας τους αρνητες των θρησκευματων.
Οι θρησκευομενοι ειναι αχρηστοι,οχι σαν συνανθρωποι,αλλα ως κατεχοντες καθε ειδους θεση εξουσιας στην κοινωνια.Απο απλοι υπαλληλοι,εως κυβερνητες.
Επιμενω οτι δεν εννοουσα φυσικη εξοντωση,αλλα ηταν μια φραση για να τονισω την αχρηστεια των θρησκοληπτων σε θεσεις εξουσιας.
Πιστευω οτι και εσυ θα συμφωνεις μαζι μου,οτι χωρις θρησκειες και οτι απο αυτες απορρεει,η ανθρωποτητα θα ηταν πολυ πιο μπροστα απο το σημερα.
Αυτο ηταν ολο.
Αν δεν συμφωνεις δεν πειραζει.Μια αποψη εξεφρασα και δεν απαιτω να εχω συνοδοιπορους σε αυτην.
Δεν σε ξερω earine αλλα βλεπω την ορθοτητα των θεσεων σου,οπως και πολλων αλλων.
2233
[/center]