- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Σκέφτομαι.. revolution of consiousness.. τα έχουν ηδη πει άλλοι πριν απο μένα
Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε Dr.!!!![]()
quote:Οταν ανήκουμε σε μια ομάδα δεν εξασκούμε τίποτα. Για να ανήκεις σε μια ομάδα έχεις ήδη ομαδικό πνεύμα, αλλοιώς δεν θα ανήκες.
Όταν ανήκουμε σε μία ομάδα, τη εξασκούμε;το ομαδικό πνεύμα, άρα έχουμε ομαδικότητα.(Θανατηφόρο λάθος όταν γίνεται μόνιμη η ομαδικότητα!)
Συμπέρασμα: ακυρώνουμε την ατομική στάση μας προς τα πράγματα.
Εαν δεν έχεις ομαδικό πνεύμα και πάρ' αυτό, αποτελείς μέρος μιας ομάδας για κάποιους λόγους ανεξάρτητους των στόχων της ομάδας, αυτό είναι καταστροφή εκατέρωθεν.
Ομαδικό πνεύμα σημαίνει ανιδιοτελείς προσπάθειες για το καλό του Ολου, εάν είναι ομοιογενής η ομάδα, Συνόλου αν ειναι ανομοιογενής.
Για το καλό όλων, μιας και το υποκείμενο είναι μέρος των.
Από την άλλη έχουμε ένα υποκείμενο που δεν ακυρώνει την ατομική σταση του προς τα πράγματα.
Δηλαδή κοιτάζει το προσωπικό του όφελος.
Αυτός είναι, κατά την γνώμη σου, ο καλλίτερος τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων;
quote:Ποινικοποιούμε την ομαδικότητα και όχι εκείνον που την εκμεταλεύτηκε για να μην ακυρώσει την ατομική του σχέση με τα πράγματα;;;
Αλλά τι γίνεται όταν χρησιμοποιηθεί λάθος η ομαδικότητα και για λάθος λόγους;
Βρε!
Ιδεολογία: ορισμένη ηθική ή κοινωνική ή πολιτική αρχή στην οποία προσηλώνεται κάποιος χωρίς ιδιοτέλεια ή φιλαυτία·
ΠΑΠΥΡΟΣ

quote:
κι εσύ τον επιδιώκεις, έτσι δεν είναι;
Φίλε μου Αίολε, τον επιδιώκω όντος,
Αλλά από την στιγμή που " με έχεις χεσμένο υπερθετικός του αδιαφορείς " όπως μου είχες πει, δεν βλέπω για
ποιον λόγο να τον επιδιώξω πλέον μαζί σου.
quote:Γιατί βρε μπαγάσα μου το τρίβεις στα μούτρα αυτό; Δεν κσέρεις ότι πονάει;
Αλλά από την στιγμή που " με έχεις χεσμένο υπερθετικός του αδιαφορείς " όπως μου είχες πει,
Η μεταστροφή μου οφείλεται στην έμφυτη περιέργειά μου, η οποία υπερτέρησε της πρόσκαιρης ευχαρίστησης τού υπερθετικού της αδιαφορίας.

"Oι διάφοροι "καθηγητές" που εμφανίζονται όταν π.χ γίνεται μια συζήτηση, είναι πραγματικοί ή γιαλαντζί ; Πληρώνονται ή είναι κι αυτοί μέλη της οργάνωσης ; Π.χ κάνει η N.A. μια ανοιχτή συζήτηση για ένα θέμα ψυχολογίας, φτιάχνει και μια αφίσσα και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει αυτήν την ομιλία. Αυτός που μιλάει στο κοινό είναι ψυχολόγος ή μέλος της οργάνωσης που παριστάνει τον ψυχολόγο ; Πληρώνεται για να κάνει το "μάθημα" ; Πες μας λίγα πράγματα γι' αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις - "μαθήματα" που το κοινό είναι "ελεύθερο" να παρακολουθήσει."
"καθηγητής-τρια", τίτλος που απ ότι θυμάμαι τον χρησιμοποιούσε ο Λιβράγκα, ο Πλάνας και η γυναίκα του η Μαρία Πλάνα. Δεν ξέρω αν τον έχουν χρησιμοποιήσει κάποιοι άλλοι. Και για τους τρεις τους όμως ισχύει αυτό που λέει ο Zip, είναι γιαλαντζί.
Το ίδιο βέβαια ισχύει όταν μιλάνε για θέματα ψυχολογίας. Δεν είναι ψυχολόγοι.
Όχι, δεν πληρώνεται κανείς.
Ο μόνος που είχε καθιερώσει τις ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, ήμουν εγώ.
Όλοι οι άλλοι ήταν μιμητές του τρόπου που έκανε ομιλίες ο Πλάνας.
Παρουσίαζε το θέμα και στο τέλος γινόντουσαν "πηγαδάκια".
Οι ομιλίες ήταν το κύριο εργαλείο για προσέγγιση νέων μελών.
Από μια σελίδα της ΝΑ σας μεταφέρω την βιογραφία της Μαρίας Πλάνα της τωρινής Εθνικής Αρχηγού της Ελλάδας...
---------------------------------------------------------------------
Βιογραφικό Maria-Nuria Jimenez (Μαρία Χιμένεθ)
Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Ελλάδα
Γενικά στοιχεία:
Γεννήθηκε στην Ceuta της Ισπανίας, το 1957. Από το 1981 ζει μόνιμα στην Ελλάδα.
Είναι Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, με εξειδίκευση στη Συμβολολογία και στις Αρχαίες Φιλοσοφικές Θεωρίες, και συγγραφέας εκδόσεων με θέματα Φιλοσοφίας και Επιστήμης, όπως:
«Πολιτισμοί του Μεξικού Ρίζες, Σύμβολα, Μυστήρια» , Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη, Αθήνα 2004
«Οι Πολιτισμοί των Πυραμίδων», Συντονίστρια της συγγραφικής ομάδας ερευνητών της Νέας Ακρόπολης , Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη, Αθήνα 2009
Είναι βασική ομιλήτρια σεμιναρίων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα όπως:
• Συμβολολογία στους Αρχαίους Πολιτισμούς
• Ιστορία της Τέχνης του Μεσαίωνα και των Αρχαίων Πολιτισμών
• Ηθική Φιλοσοφία
• Διδακτική Τέχνη
• Ρητορική
• Ψυχολογία και ομαδική συμπεριφορά
Εργάστηκε για πολλά χρόνια στις Πρεσβείες της Αργεντινής και της Χιλής στην Ελλάδα, στον πολιτιστικό τομέα, καθώς και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ισπανία.
Γνωρίζει Ελληνικά, Γαλλικά, και Ισπανικά.
Είναι μεταφράστρια άρθρων και μελετών του ιδρυτή της Νέας Ακρόπολης, καθηγητή Jorge Angel Livraga και της διεθνούς Προέδρου του Οργανισμού Delia Steinberg Guzman.
Σπουδές:
• Φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης (Universidad Complutense de Madrid), στο τμήμα Γεωγραφίας και Ιστορίας και στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.
• Δίπλωμα του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας της Κρατικής Σχολής Ξένων Γλωσσών της Ισπανίας. Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Dijon της Γαλλίας
Το έργο της:
Η Μαρία Χιμένεθ γίνεται μέλος της «Νέας Ακρόπολης» στην Ισπανία το 1973. Αφιερώνεται στη μελέτη της Φιλοσοφίας και της Ιστορίας των Πολιτισμών, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το Πρόγραμμα Φιλοσοφικών Σπουδών του Οργανισμού.
Επί 38 χρόνια ερευνά στον τομέα της εκπαίδευσης αναπτύσσοντας μια έντονη δραστηριότητα στη διδασκαλία φιλοσοφικών υλών όπως της Φιλοσοφίας της Ανατολής και Δύσης, της Συμβολολογίας και Αρχαιολογίας, της Ηθικής Φιλοσοφίας και Ρητορικής, της Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.
Το 2011, αναλαμβάνει ως Διευθύντρια και Πρόεδρος της «Νέας Ακρόπολης» στην Ελλάδα, στη θέση του Γεωργίου Αλβαράδο Πλάνα (Georgios Alvarado Planas), ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» (Γενική Συνέλευση του Δ.Ο.Ν.Α Αυστρία, 2011).
Πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό διαλέξεων για την προώθηση του πολιτισμού, στην Ελλάδα και στην Ισπανία (Σαραγόσα, Τολέδο, Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο).
Συνεργάζεται με το Εθνικό Ισπανικό ραδιόφωνο - radio Juentad, radio Zaragoza, cadena ser - προωθώντας προγράμματα πολιτιστικού περιεχομένου.
Συγγράφει μονογραφίες για την προέλευση του αρχαίου ελληνικού χορού και προωθεί την δημιουργία τμήματος χορού και θεάτρου στην Ελλάδα από το 1983 που λειτουργεί ως σήμερα. Συγγραφικά έργα και μονογραφίες της, όπως «η γυναίκα μέσα στην Ακριτική ποίηση και την ελληνική επανάσταση», «Φυσιογνωμική», «Ρητορική και Διαλεκτική», «Ικεμπάνα, η ανθοδετική τέχνη της Ιαπωνίας» δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό τύπο.
Εργάζεται στην έρευνα θεμάτων Αρχαιολογίας, μύθων και παραδόσεων των Πολιτισμών, ειδικά της Αμερικής και της Αιγύπτου.
Η Μαρία Χιμένεθ, ως συνεχιστής του έργου Γ. Πλάνα, ανέλαβε ως συντονίστρια της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού (www.simetexo.gr), που έχει ως στόχο την προώθηση της Ιδέας του Εθελοντισμού και την δημιουργία πλαισίου ανταλλαγής ιδεών και δράσεων των εθελοντικών οργανώσεων με τοπικό και διεθνές έργο. Το 2011, για δέκατη συνεχή χρονιά, διοργάνωσε, στην Αθήνα, την 10η Ημερίδα Εθελοντισμού με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 εθελοντικών φορέων.
Ως ακούραστη ερευνήτρια στο δρόμο της Φιλοσοφίας και του Πολιτισμού, η Μαρία Χιμένεθ συνεχίζει το πολυετές έργο του Γ. Πλάνα, συνεισφέροντας στην πραγμάτωση ενός από τους πιο σημαντικούς σκοπούς της «Νέας Ακρόπολης» για κοινωνική, πολιτιστική και ανθρωπιστική βοήθεια στο συνάνθρωπο, προωθώντας έτσι τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά για έναν καλύτερο άνθρωπο και έναν καλύτερο κόσμο.
---------------------------------------------------------------------
Το σίγουρο είναι πως... ο καθένας μας προσπαθεί να φτιάξει, άλλος λίγο, άλλος πολύ, τον δικό του μύθο γύρο από την προσωπικότητά του.
Οι "βιογραφίες" όμως, των στελεχών της ΝΑ , γι αυτούς που ξέρουν...Ξεφεύγουν.
Αν θέλετε μπορούμε να σχολιάσουμε την πιο πάνω "βιογραφία".
πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης
Edited by - pantelis1 on 23/01/2012 23:43:11
Από ότι φαίνεται, παλιά έμπαιναν στην Νέα Ακρόπολη πολύ εύκολα ανήλικοι έφηβοι.....
(και άδεια από το μπαμπά και τη μαμά, ας μην το ψάχνουμε δεν παίζει, στην δικιά μου εμπειρία όσο ήμουν στην Ν.Α, δεν έτυχε να δω ούτε έναν που να παίρνει άδεια από τους γονείς,
το ποιο συνηθισμένο σενάριο ήταν να το κρύβουν ή απλά δεν γίνονταν μέλη καθόλου)
Edited by - pantelis1 on 24/01/2012 18:32:46
Ας δοκιμάσω να το σχολιάσω εγώ. Ίσως κάτι να βγει.
Το πρώτο που μπορώ να σχολιάσω είναι πως...από το βιογραφικό σημείωμα απουσιάζει εντελώς η συζυγική σχέση της Μ.Χιμένεθ και του Πλάνα.
Θα μου πουν κάποιοι...ε! και τι έγινε?
Ανδρόγυνο είναι, γιατί να πρέπει και να το πουν?
Από την Βικιπαίδια διαβάζουμε ότι..."Ο νεποτισμός είναι η οικογενειοκρατία, η οποία εκδηλώνεται με την παραχώρηση θέσεων και αξιωμάτων σε συγγενείς και φίλους. Είναι η εκμετάλλευση από κάποιον του αξιώματος ή της θέσης που κατέχει, για να προωθήσει συγγενικά ή άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του σε θέσεις κι αξιώματα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Η πρακτική αυτή εμφανίζεται συνήθως στην πολιτική και τη θρησκεία.
Ο όρος νεποτισμός προέρχεται από τη λατινική λέξη νέπος (nepos, γεν. nepotis) που σημαίνει «ανεψιός» ή «εγγονός»."
Τι σχέση έχει τώρα ο όρος νεποτισμός με το ζεύγος Μ.και Γ. Πλάνα και την Νέα Ακρόπολη?
Μα ποια άλλη , παρά την διαδοχή στην εξουσία της ΝΑ Ελλάδας από τον Πλάνα στη σύζυγό του Μ.Χιμένεθ Πλάνα.
Τύφλα να έχουν δηλαδή οι εκφυλισμένες δημοκρατίες!
Μήπως γι αυτό και απουσιάζει η πληροφορία της συζυγικής σχέσης από το βιογραφικό σημείωμα?
Είναι "καθηγήτρια φιλοσοφίας", όπως μας πληροφορεί η βιογραφία της.
Η ερώτηση που μας έρχεται τώρα , είναι...Σε ποιο Πανεπιστήμιο?
Σε κανένα!!!, παρά μόνο στο σωματείο της ΝΑ.
Τελικά ισχύει , πως...στην Ελλάδα , ότι δηλώσει είναι ο καθένας.
Υπάρχει άραγε κάποιο νομικό πρόβλημα σε αυτό?
Ποιος ξέρει? Ας μας πει.
Στη συνέχεια μας πληροφορεί πως , δεν είναι απλά "καθηγήτρια φιλοσοφίας" αλλά πως είναι και..."με εξειδίκευση στη Συμβολολογία και στις Αρχαίες Φιλοσοφικές Θεωρίες"
Αλήθεια, ποια μεταπτυχιακά έχει πάρει και με ποιους αληθινούς καθηγητές Πανεπιστημίου?
Α! ξέχασα. Από το ίδιο "Πανεπιστήμιο" που έλαβε και τον διδακτορικό της τίτλο. Αυτό του σωματείου της ΝΑ.
Πιο κάτω πληροφορούμαστε πως υπήρξε "Συντονίστρια της συγγραφικής ομάδας ερευνητών της Νέας Ακρόπολης" στο βιβλίο "οι πολιτισμοί των Πυραμίδων"
Ξέρω, τώρα θα φαντάζεστε πως η ΝΑ έχει ερευνητές, επιστήμονες, που γυρνούν όλο τον κόσμο και οι οποίοι ερεύνησαν την ιστορία όλων των πυραμίδων και πως κάποιοι από αυτούς, με συντονίστρια την Μ.Πλάνα, έγραψαν ένα βιβλίο (δεν το έχω δει), το οποίο ακολουθεί όλους τους επιστημονικούς κανόνες και για τον λόγο αυτό θα είναι γεμάτο παραπομπές και εξειδικευμένη βιβλιογραφία, η οποία θα μας παραπέμπει στα έργα κορυφαίων επιστημόνων.
ΓΕΛΑΣΤΗΚΑΤΕ!!!
Το πιο πιθανόν, οι περισσότεροι από αυτούς, να μην έχουν δει από κοντά καμιά άλλη πυραμίδα πέρα από αυτή του Άργους της Πελοποννήσου.
"Εργάστηκε για πολλά χρόνια στις Πρεσβείες της Αργεντινής και της Χιλής στην Ελλάδα, στον πολιτιστικό τομέα, καθώς και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ισπανία."
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 ο Αουγκούστο Πινοτσέτ ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε, εγκαθιδρύοντας μέχρι το 1990 μια από τις στυγνότερες στρατιωτικές δικτατορίες στη Νότιο Αμερική.
Η Μ.Χιμένεθ Πλάνα είναι Ισπανίδα. Πως εργάστηκε στις πιο πάνω πρεσβείες?
Μήπως επειδή ο Λιβράγκα ήταν το αγαπημένο παιδί του Πινοτσέτ?
"Η Μαρία Χιμένεθ γίνεται μέλος της «Νέας Ακρόπολης» στην Ισπανία το 1973."
1957, που γεννήθηκε, μέχρι το 1973, ήταν...στην καλύτερη περίπτωση...17 ετών! Ήταν ανήλικη δηλαδή!!!
Οι γονείς της, όπως μας έλεγε...ήταν φανατικοί καθολικοί και της απαγόρευαν την ΝΑ.
Να όμως που έγινε μέλος.
Και εγώ δεν ξέρω, τι άλλο να σχολιάσω.
Μας πουλάνε φούμαρα για...μεταξωτές κορδέλες.
πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης
Κάπου είχα διαβάσει (και εκτίμησει) πως το αληθινό ποιον του ανθρώπου φενεται όταν κατέχει δύναμη, όχι όταν δεν την έχει.
Απο μέρους μου υπάρχει κατανόηση της προσπάθειας για ενημέρωση, με ενα κρατούμενο σαν ερώτηση,
Ρε Γιάννη, εδω ο νεποτισμος (δες πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων) μας έχει φέρει εκει που μας έχει φέρει,
Αντί να χάλας τη φαιά ουσία σου με τον πλάνα και κάθε πλάνα, δεν σκέφτεσαι κάτι να προτείνεις, ώστε ο άνθρωπος να μην πέφτει συνεχώς θύμα του κάθε βλάκα?
Πως θα γίνει κάτι τέτοιο, αν εσυ με όλη σου την εξυπνάδα, και μέσα στα πράγματα, χρειάσθηκες τόσα χρόνια να καταλάβεις τι γίνοταν?
Ο μέσος άνθρωπος που τον απασχολεί τα προς το ζεις, και εκλεγεί, ακολουθεί, και διατηρεί το status ως έχει, πως θα μπορέσει σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να ξεφύγει, να μην είναι εύκολο πιστός και προπαντός να μην τον κατευθηνουν φανερά η κρυφά, οι κάθε μορφής αρπακτικά, ένα τη ζωη?
Ερωτήσεις αγαπητέ Γαρατζιωτη, που περιμενουν εδω και χιλιετηρηδες....απαντήσεις, και πραγμάτωση.
quote:
Αντί να χάλας τη φαιά ουσία σου με τον πλάνα και κάθε πλάνα, δεν σκέφτεσαι κάτι να προτείνεις, ώστε ο άνθρωπος να μην πέφτει συνεχώς θύμα του κάθε βλάκα?Πως θα γίνει κάτι τέτοιο, αν εσυ με όλη σου την εξυπνάδα, και μέσα στα πράγματα, χρειάσθηκες τόσα χρόνια να καταλάβεις τι γίνοταν?