- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Η άποψή σου είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα...
quote:
β)Μεταβολή της μορφολογίας του εδάφους ώστε να αλλάξουν οι ιδιότητες της περιοχής και να πάψει να είναι πομπός ενέργειας που θα προκαλούσε προβλήματα σε λεπτά όργανα αεροσκαφών ή άλλων διατάξεων που είχαν και έχουν ως σκοπό την επόπτευση του χώρου από ηλεκτρομαγνητική άποψη
Ομως δεν καταλαβαίνω πως το παραπάνω επιτεύχθηκε με τη μονομερή σειρά σκαλοπατιών από μπετόν... Αν θέλεις εξήγησέ μας το λίγο περισσότερο...

quote:
Πυκνωτές + σίδηρος(αγωγός με αντίσταση)=ηλεκτρικά κυκλώματα!
Φίλε μου για να λειτουργήσει κάτι σαν πυκνωτής θα πρέπει να εχει αρκετά μεγάλες χωρητικότητες και πολυ καλές μονώσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να γράψεις μονωτικό υλικό + σίδηρος. Τώρα το μονωτικό υλικό αυτό στα πετρώματα σε συνδυασμό με κάποια φόρτιση είναι τελείως απίθανο.
quote:
Ανάλογα λοιπόν με τις καιρικές συνθήκες και με την εποχή γίνεται φόρτιση ή εκφόρτιση αυτων των πυκνωτών. Το αποτέλεσμα ποιο θα είναι σε μια τέτοια περίπτωση; Εκπομπή κυμάτων
Κατά πάσα πιθανότητα θα εννοείς κάποια μορφής ενέργεια. Πιθανόν ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και οχι εκπομπή κυμάτων.
Αν και εχω χρησιμοποιήσει spectrum analyser και δεν βρέθηκαν κύριες συχνότητες , ούτε καν αρμονικές συχνοτήτων.. θέλω να διευκρινήσω το εξής.
Η φόρτιση πυκνωτών και η εκφόρτιση σε συνδυασμό με πετρώματα που εχουν την ομοιότητα με κάποιο ολοκληρωμένο κύκλωμα ώστε να έχουμε εκπομή της φερέσυχνα , μπορεί να ταυτισθεί με κάποιον που πετά ενα κουτί μπογιά και περιμένει να σχηματισθεί η ``Τζοκόντα``.![]()
Κοίταξε αν αλλάξει η ανακλαστικότητα σε ένα σημείο η εκπομπή μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί εντελώς αν η ανάκλαση καταστρέφει το εκπεμπόμενο σήμα. Το ίδιο πράγμα που γίνεται αν είσαι μεταξύ δύο κεραιών που εκπέμπουν το ίδιο σήμα. Σε κάποια σημεία το σήμα είναι ,μηδενικό γιατί η μια εξουδετερώνει την άλλη. Σε άλλα σημεία το σήμα έχει διπλάσια ισχύ γιατί προστίθενται και τα δύο. Αν λοιπόν έχεις μια ανακλαστική επιφάνεια κοντά στην αρχική πηγή, ή αν αλλάξεις τα χαρακτηριστικά του φυσικού "κυκλώματος" που δημιουργούν οι πέτρες κλπ τότε έχεις πλέον ένα άλλο σύστημα με άλλες ιδιότητες.
Μπορεί να επιτείνονται κάποιες ή να εξαλέιφονται άλλες. Εξαρτάται από το τι επιδιώκεται και από το τι παρεμβάσεις έχουν γίνει.
Τα μεταλλικά στοιχεία εντός των τσιμεντένιων μερών δεν είναι αμέτοχα στην όλη διαδικασία.
Όπως δεν είναι αμέτοχη και η αλλαγή του εσωτερικού, η βάθυνση, που το κατέστησε κοιλότητα που πλέον συντηρεί κύματα χαμηλότερης συχνότητας από πριν (επειδή έγινε πιο βαθύ και πιο μεγάλο).
Αλλά όπως είπα ο κύριος σκοπός ήταν η απομάκρυνση του υλικού. Τα σκαλοπάτια έχουν λοιπόν κύριο ρόλο να εξυπηρετήσουν ως στέρεη βάση για την τοποθέτηση μηχανημάτων τα οποία συναρμολογούνται επι τόπου , για την εξαγωγή του υλικού.
Στο όλο εγχείρημα συμμετείχαν άνθρωποι με διαφορετικούς σκοπούς και γνώση του όλου θέματος.
Ο πυρήνας όμως ήταν καθαρά οικονομικός αλλά επενδύθηκε κατάλληλα με στρατιωτική ή και μεταφυσική χροια για να πραγματοποιηθεί ανεμπόδιστα από όσους θα μπορούσαν να έχουν αντίρρηση στην εκμετάλλευση του χώρου κατ' αυτό τον τρόπο.
Οι μυθοπλασία και οι μυθοπλάστες χρησιμοποιήθηκαν άλλοι εν γνώσει τους και άλλοι εν αγνοία τους, όπως και οι αναζητητές το παράξενου.
quote:
Φίλε μου για να λειτουργήσει κάτι σαν πυκνωτής θα πρέπει να εχει αρκετά μεγάλες χωρητικότητες και πολυ καλές μονώσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να γράψεις μονωτικό υλικό + σίδηρος. Τώρα το μονωτικό υλικό αυτό στα πετρώματα σε συνδυασμό με κάποια φόρτιση είναι τελείως απίθανο.
Δε μπορώ να πω περισσότερα. Οι κανόνες του Κοσμικού Παιχνιδιού δεν το επιτρέπουν. Τα μονωτικά που λες υπάρχουν όπως και οι πλάκες του πυκνωτη σε μεγάλες ποσότητες και σε πολλές διατάξεις. Δε μπορώ να σου πω ακριβώς που είναι το κάθε σημείο που έχει μια συγκεκριμένη ιδιότητα στο χώρο της σπηλιάς, λόγω των κανόνων που προανέφερα, αλλά σε προκαλώ να σκεφτείς το εξής: σε ένα πολύπλοκο κύκλωμα αλλάζει η συνολική χωρητικότητα και αντίσταση του κυκλώματος και όλες οι ιδιότητες που εξαρτώνται από αυτά, με το να ορίσεις ως σημεία παρατήρησης , ή εισόδου-εξόδου διαφορετικά σημεία κάθε φορά. Σε ένα αδιαπέραστο κύκλωμα σε Χ συχνότητα αν κάνεις έξοδο ένα διπλανό σημείο μπορεί να είναι εντελώς διαπερατό στη Χ συχνότητα.
Μέχρι εκεί μπορώ να σου πω.
quote:
Αν και εχω χρησιμοποιήσει spectrum analyser και δεν βρέθηκαν κύριες συχνότητες , ούτε καν αρμονικές συχνοτήτων.. θέλω να διευκρινήσω το εξής.
Η φόρτιση πυκνωτών και η εκφόρτιση σε συνδυασμό με πετρώματα που εχουν την ομοιότητα με κάποιο ολοκληρωμένο κύκλωμα ώστε να έχουμε εκπομή της φερέσυχνα , μπορεί να ταυτισθεί με κάποιον που πετά ενα κουτί μπογιά και περιμένει να σχηματισθεί η ``Τζοκόντα``.
Δεν είπα "ολοκληρωμένο κύκλωμα" αλλά "κύκλωμα" γενικά. Και δε χρειάζεται καμμιά εκπομπή φερέσυχνα. Τα πράγματα στη φύση είναι πολύ απλούστερα απ' ότι νομίζουμε. Και οι συχνότητες δε χρειάζεται να είναι μεγάλες. Αλλά και σε αυτό δε μπορώ να γίνω περισσότερο σαφής. Ένα πηνίο όταν έχει μαγνητιστεί και διακόψουμε τήν τάση που το τροφοδοτούσαμε από "κεκτημένη ταχύτητα" ή όπως θα έλεγε ένας φυσικός, λόγω "μετατροπής του μαγνητικού ποεδίου σε ηλεκτρικό" κατά το μεταβατικό φαινόμενο που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και σπινθήρα αν τα άκρα του πλησιάσουν αρκούντως. Αλλιώς θα δημιουργήσει απλώς μια μικρή ή μεγάλη διαφορά δυναμικού στα άκρα του ανάλογα με την περίπτωση. Σκέψου γενικά τώρα ότι αυτό ισχύει για πολλών ειδών ενέργειες , γνωστές και άγνωστες. Φαντάσου τι θα μπορούσε να είναι ένας σπινθήρας "αιθερικής" ή "αστρικής" ενέργειας που θα δημιουργούνταν από ένα πηνίο που λειτουργεί με αντιστοιχη ενέργεια.
Στο σώμα μας ,όπως και στη φύση,υπάρχουν πολλά τέτοια πηνία. Και δεν είναι μόνο στο DNA Αλλά και σε μεγαλύτερες διατάξεις, σε ιστούς , όργανα, ακόμη και σε όλο τον οργανισμό ως σύνολο.
Ίσως είπα περισσότερα απ' όσα έπρεπε.
Καλό βράδυ.
Μη ζείς στο χθές μα ούτε και στο αύριο, ζήσε τώρα και αν μπορείς προχώρα...
quote:quote:
Στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να γράψεις μονωτικό υλικό + σίδηρος. Τώρα το μονωτικό υλικό αυτό στα πετρώματα σε συνδυασμό με κάποια φόρτιση είναι τελείως απίθανο.Δε μπορώ να πω περισσότερα. Οι κανόνες του Κοσμικού Παιχνιδιού δεν το επιτρέπουν. Τα μονωτικά που λες υπάρχουν όπως και οι πλάκες του πυκνωτη σε μεγάλες ποσότητες και σε πολλές διατάξεις. Δε μπορώ να σου πω ακριβώς που είναι το κάθε σημείο που έχει μια συγκεκριμένη ιδιότητα στο χώρο της σπηλιάς, λόγω των κανόνων που προανέφερα, αλλά σε προκαλώ να σκεφτείς το εξής: σε ένα πολύπλοκο κύκλωμα αλλάζει η συνολική χωρητικότητα και αντίσταση του κυκλώματος και όλες οι ιδιότητες που εξαρτώνται από αυτά, με το να ορίσεις ως σημεία παρατήρησης , ή εισόδου-εξόδου διαφορετικά σημεία κάθε φορά. Σε ένα αδιαπέραστο κύκλωμα σε Χ συχνότητα αν κάνεις έξοδο ένα διπλανό σημείο μπορεί να είναι εντελώς διαπερατό στη Χ συχνότητα.
Μέχρι εκεί μπορώ να σου πω.
quote:
Η φόρτιση πυκνωτών και η εκφόρτιση σε συνδυασμό με πετρώματα που εχουν την ομοιότητα με κάποιο ολοκληρωμένο κύκλωμα ώστε να έχουμε εκπομή της φερέσυχνα , μπορεί να ταυτισθεί με κάποιον που πετά ενα κουτί μπογιά και περιμένει να σχηματισθεί η ``Τζοκόντα``.
Δεν είπα "ολοκληρωμένο κύκλωμα" αλλά "κύκλωμα" γενικά. Και δε χρειάζεται καμμιά εκπομπή φερέσυχνα. Τα πράγματα στη φύση είναι πολύ απλούστερα απ' ότι νομίζουμε. Και οι συχνότητες δε χρειάζεται να είναι μεγάλες. Αλλά και σε αυτό δε μπορώ να γίνω περισσότερο σαφής. Ένα πηνίο όταν έχει μαγνητιστεί και διακόψουμε τήν τάση που το τροφοδοτούσαμε από "κεκτημένη ταχύτητα" ή όπως θα έλεγε ένας φυσικός, λόγω "μετατροπής του μαγνητικού ποεδίου σε ηλεκτρικό" κατά το μεταβατικό φαινόμενο που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και σπινθήρα αν τα άκρα του πλησιάσουν αρκούντως. Αλλιώς θα δημιουργήσει απλώς μια μικρή ή μεγάλη διαφορά δυναμικού στα άκρα του ανάλογα με την περίπτωση. Σκέψου γενικά τώρα ότι αυτό ισχύει για πολλών ειδών ενέργειες , γνωστές και άγνωστες. Φαντάσου τι θα μπορούσε να είναι ένας σπινθήρας "αιθερικής" ή "αστρικής" ενέργειας που θα δημιουργούνταν από ένα πηνίο που λειτουργεί με αντιστοιχη ενέργεια.
Στο σώμα μας ,όπως και στη φύση,υπάρχουν πολλά τέτοια πηνία. Και δεν είναι μόνο στο DNA Αλλά και σε μεγαλύτερες διατάξεις, σε ιστούς , όργανα, ακόμη και σε όλο τον οργανισμό ως σύνολο.
Ίσως είπα περισσότερα απ' όσα έπρεπε.
Καλό βράδυ.
Φίλε Διόνυσος,
Να υποθέσω πως οι συγκεκριμένες πληροφορίες σχετίζονται με πειράματα ή αντανακλούν συμπεράσματα της ευρύτερης ομάδος Locus-7; ..
Ευχαριστώ.
Όταν είπα κάτι, τουλάχιστον έκανα τον κόπο να το παρουσιάσω και σαν σκιτσάκι...
Μπορούμε να δούμε ένα σκιτσάκι, που και πώς σχηματίζονται οι "πυκνωτές" και με ποιά "σίδερα" κλείνουν "κύκλωμα" ? Πώς μονόνωνται τα "σίδερα" ώστε να διατηρείται η διαφορά δυναμικού που χρειάζεται για να γίνει ροή φορτίων (=ηλεκτρικό ρεύμα) και γιατί δεν έχουμε το φαινόμενο των βραχυκυκλωμένων οπλισμών του "πυκνωτή" ?
Μια υποσημίωση τρίτου επιπέδου. Για να γίνει ηλεκτρομαγνητική εκπομπή, προϋποθέτει περιοδική φόρτιση-εκφόρτιση του "πυκνωτή". Γιαν να γίνει η ταλάντωση, προϋποθέτει το σύστημα και δεύτερο ταμιευτήρα ενέργειας, και μάλιστα αυτεπαγωγή. Έχουμε και τέτοια ??? Πού ? Πώς ?
Θα ήταν κατατοπιστικό και τουλάχιστον θα μου έδινε εμένα, που κάποιοι ανόητοι μου έδωσαν και ένα πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού για να τυλίγω τα σουβλάκια μου, να καταλάβω -με την περιορισμένη μου αντίληψη- πώς στο διάολο αναιρούνται όλοι οι νόμοι της Φυσικής στην Πεντέλη.
Παρόλα αυτά, οι εκδρομείς με τους καφέδες ανα χείρα, καλά κρατούν...
Και όλοι γυρνάνει σώοι και αβλαβείς, παρότι όλα τα παλαβά συμβαίνουν.
Οποιοδήποτε "επιστημονικό" κείμενο και να έχω διαβάσει, το τί απίθανα πράγματα κατασκευάζονται από αυτό το Πεντελικό Μάρμαρο πιά...
Οπτικές ίνες, μαγνητικά τούνελ, χωροχρονικές στρεβλώσεις...
Το πιο απλό και ογικό, ότι από το μάρμαρο του Πεντελικού κατασκευάζονται (και) οι κίονες και τα κομμάτια που αποτελούν τον Παρθενώνα, τότε και σήμερα, κανείς δεν το έχει σκεφτεί ?
(Καλά, εγώ δεν μετράω. Το έχω διαπιστώσει)
---------------------------------
η Αρχαία Αθήνα έγινε γνωστή για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της. Όχι τόσο, επειδή έδινε το διακαίωμα στον κάθε μ@$#@$ να λέει τις μ#$#$#$ του, αλλά στους πολίτες που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΩΜΕΝΟΙ να ακούν τις μ#@$%@#% του κάθε μ@#@#$@.
Edited by - Δύναμη Βρίλ on 08/03/2006 11:31:23
Edited by - Δύναμη Βρίλ on 08/03/2006 11:36:11
quote:
Δε μπορώ να πω περισσότερα. Οι κανόνες του Κοσμικού Παιχνιδιού δεν το επιτρέπουν
Νόμιζα ότι οι Κανόνες φτιάχνονται για να γίνονται γνωστοί... αλλιώς πως θα το παίξεις το παιχνίδι αν δεν τους ξέρεις??

Για πόσα Farad και πόσα Henry μιλάμε ?
Και αν έχεις και την ευγενή καλοσύνη, η ηλεκτρική αντίσταση πόση είναι ?
Πώς τα μέτρησες ?
Αν οι κανόνες σου απαγορεύουν να απαντήσεις τοτε λυπάμαι πολύ που σε πρόσβαλα
και ελπίζω να μην προκύψει κανένα προβλημα για την σωματική σου ακεραιότητα
λόγω της προθυμίας σου να μεταδώσεις τη μυστική γνώση.
Ευχαριστώ πολύ.
quote:
Μια υποσημίωση τρίτου επιπέδου. Για να γίνει ηλεκτρομαγνητική εκπομπή, προϋποθέτει περιοδική φόρτιση-εκφόρτιση του "πυκνωτή". Γιαν να γίνει η ταλάντωση, προϋποθέτει το σύστημα και δεύτερο ταμιευτήρα ενέργειας, και μάλιστα αυτεπαγωγή. Έχουμε και τέτοια ??? Πού ? Πώς ?
Γειά σου vrill .. ![]()
Οι τεχνικές του φίλου Διόνυσου θα έλεγα οτι είναι λίγο παράξενες.
Για να απαντήσω στο ερώτημα σου.
Ο πυκνωτής είναι ενα εξάρτημα συσσώρευσης ρεύματος.
Η εκπομπή σήματος στα φερέσυχνα γίνεται απο ενα κύκλωμα ταλάντωσης (τραντζίστορ- πηνείο- ρεύμα). Η εκπομπή σήματος μπορεί να ανιχνευθεί με ενα απλό spectrum σε οποιαδήποτε συχνότητα. Εκπομπές τύπου RF επάνω απο 700 ΜΗΖ και αρκετά ισχυρές της τάξεως χρησιμοποιούνται στους φούρνους μικροκυμμάτων.
Η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας είναι ενα πεδίο το οποίο παράγεται απο ισχυρά μαγνητικά πεδία πολλές φορές συνοδευόμενα απο χαμηλές συχνότητες.
Τα πεδία αυτά για να παραχθούν εφόσον πρόκειται για ηλεκτρομαγνητικά , χρειάζεται και ρεύμα. Αυτό λοιπόν εννοεί μάλλον ο Διόνυσος, οτι οι φυσικοί πυκνωτές απο φυσικά πετρώματα λειτουργούν ως μπαταρίες και μάλιστα υψηλής τάσης και διοχετεύουν το ρεύμα στο υποτυπώδες πηνείο (πέτρωμα) οπου προκαλούνται ισχυρά μανητικά πεδία.
Τώρα σε οτι αφορά την συμπαντική αυτή ενέργεια που ανέφερε ο Διόνυσος με την φειδωλή αυτή λεπτομέρεια, μου είναι άγνωστη.
quote:
Για πόσα Farad και πόσα Henry μιλάμε ?
Και αν έχεις και την ευγενή καλοσύνη, η ηλεκτρική αντίσταση πόση είναι ?
Μα με συγχωρείς. Περιμένεις απάντηση?![]()
Πώς να τα μετρήσει? Να τοποθετήσει το πολύμετρο στο βουνό και να μετρήσει την Ωμική αντίσταση που παρουσιάζουν τα πετρώματα?
quote:
Μα με συγχωρείς. Περιμένεις απάντηση?
Φυσικά και περιμένω απάντηση. Η λέμε κάτι και το τεκμηριώνουμε ή λέμε
για να λέμε και να ξεφτιλιζόμαστε.
Αγγελος.
quote:
Γειά σου vrill ..Οι τεχνικές του φίλου Διόνυσου θα έλεγα οτι είναι λίγο παράξενες.
Για να απαντήσω στο ερώτημα σου.
Ο πυκνωτής είναι ενα εξάρτημα συσσώρευσης ρεύματος.
Γειά σου Alzzaro
Μου απαντάς για να διευκρινήσεις τι λέει ο "Διόνυσος" ? Αν είναι αυτό, άστον να τα πεί μόνος του. Η δική σου ερμηνεία έχει αρκετά λάθη και δεν πρέπει να μείνουν ώς έχουν, γιατί το φόρουμ διαβάζεται και μπορεί κάποιος να αποκομίσει λάθος εντυπώσεις, σχετικά με την εγκυρότητα αυτών που γράφονται στο φόρουμ.
Λές λοιπόν "Ο πυκνωτής είναι ενα εξάρτημα συσσώρευσης ρεύματος". Αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι σωστό. Ο πυκνωτής είναι ένα τεχνικό εξάρτημα, μια διάταξη ΄δύο οπλισμών, που διαχωρίζονται από διηλεκτρικό μονωτικό. Ο πυκωτής είναι αποθήκευτής ενέργειας, που εμφανίζεται σαν ηλεκτρικό πεδίο. Το ηλεκτρικό πεδίο προέρχεται από φορτισμένα σωματίδια (ηλεκτρόνια). Άρα, ο πυκνωτής δεν συσσωρεύει ρεύμα, αλλά φορτία. Η χωρητικότητά του είναι ίση με C=Q*U και η ενέργεια που αποθηκεύει Ε=1/2 *Q*U^2
Αντίστροφα, το πηνείο (αυτεπαγωγή) αποθηκεύει μαγνητικό πεδίο, η ενέργεια ανάλογη του μαγνητικού πεδίου κλπ κλπ.
Λές "Η εκπομπή σήματος στα φερέσυχνα γίνεται απο ενα κύκλωμα ταλάντωσης (τραντζίστορ- πηνείο- ρεύμα)"
Οχι. εκπομπή με φερέσυχνο είναι εκπομπή όπου ένα σήμα έχει διαμμορφοθεί πάνω σε μια φέρουσα συχνότητα
Εκπομπή κάνει το ηλεκτρικό δίπολο, που είναι ένα σύστημα πυκνωτή-πηνείο που βρίσκεται σε ταλάντωση. Άν δεν έχει διαμόρφωση, δεν μπορούμε να μιλάμε για "φερέσυχνο". Και η διαμόρφωση ΔΕΝ γίνεται από το ηλεκτρικό δίπολο, αλλά απο κύκλωμα διαμόρφωσης. Αν θές να είναι με τρανζίστορ, με λυχνίες ή ολοκληρωμένο κύκλωμα, υάρχουν τεχνικές λύσεις.
Λές "Η εκπομπή σήματος μπορεί να ανιχνευθεί με ενα απλό spectrum σε οποιαδήποτε συχνότητα." Προύπόθεση, το όργανο να καλ΄λυπτει την περιοχή μέτρησης. Λές "Εκπομπές τύπου RF επάνω απο 700 ΜΗΖ και αρκετά ισχυρές της τάξεως χρησιμοποιούνται στους φούρνους μικροκυμμάτων." Και γιατί να είναι πάνω από 700ΜΗz ? ϊδιο δικάιωμα ύπαρξης έχουν όλες οι συχνότητες.
Λές"Η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας είναι ενα πεδίο το οποίο παράγεται απο ισχυρά μαγνητικά πεδία πολλές φορές συνοδευόμενα απο χαμηλές συχνότητες." Αυτό ισχύει μόνο όταν έχεις διαμόρφωση. Οι συχνότητες που εμφανίζονται είναι όλες οι συχνότητες στην περιοχή f(ο)(φέρουσας) + και - f(max)(διαμόρφωσης)
Λές "Τα πεδία αυτά για να παραχθούν εφόσον πρόκειται για ηλεκτρομαγνητικά , χρειάζεται και ρεύμα."
Ρεύμα είναι η κίνηση των φορτίων. Χωρίς κίνηση δεν υπάρχει ρεύμα. Υπάρχει στατικό φορτίο ή δυναμικό.
Λές "Αυτό λοιπόν εννοεί μάλλον ο Διόνυσος, οτι οι φυσικοί πυκνωτές απο φυσικά πετρώματα λειτουργούν ως μπαταρίες και μάλιστα υψηλής τάσης και διοχετεύουν το ρεύμα στο υποτυπώδες πηνείο (πέτρωμα) οπου προκαλούνται ισχυρά μανητικά πεδία." Εγώ δεν λέω τίποτα. Έχω μείνει "κάγκελο"
Λές "Τώρα σε οτι αφορά την συμπαντική αυτή ενέργεια που ανέφερε ο Διόνυσος με την φειδωλή αυτή λεπτομέρεια, μου είναι άγνωστη."
Εγώ να δείς...
η Αρχαία Αθήνα έγινε γνωστή για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της. Όχι τόσο, επειδή έδινε το διακαίωμα στον κάθε μ@$#@$ να λέει τις μ#$#$#$ του, αλλά στους πολίτες που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΩΜΕΝΟΙ να ακούν τις μ#@$%@#% του κάθε μ@#@#$@.
(Αυτό είναι για ... από ένα επίπεδο και πάνω)
Η Αντίσταση μετριέται πάντα με συγκριτική μέθοδο, δηλ. με τη λεγόμενη "γέφυρα".
Το πολύμετρο (στα "'Ωμ" που λένε και τα τζιμάνια) δείχνει μόνο κατά προσέγγιση την τιμή (δε πά να είναι και ψηφιακό), λόγω του ΤΡΟΠΟΥ μέτρησης. Πάνω από 1% δεν κάνει...
Όπως επίσεις ΠΑΝΤΕΛΩΣ λάθος είναι να χρησιμοποιείται για να μετρηθούν πολύ μικρές τιμές αντίστασης.
Η ΔΕΗ πάντως μετράει τις μικρές αντιστάσεις εδάφους με γειωσόμετρο (σχετικά πανάκριβο όργανο) και σε καμία περίπτωση με πολύμετρο. Κάτι ξέρουν...
Πέρισυ είχα γράψει σε αυτό το τόπικ που μετρήσαμε κάτι κρυστάλλους, που υποτίθεται ότι είναι αγώγιμοι κλπ κλπ.
Δεν είναι.
Και μετρήθηκε η αντίστασή τους με 1.000V τάση διέγερσης.
΄Και αυτό, επειδή έχω ειδικό όργανο. Λέγεται όργανο μέτρησης μόνωσης. Κόστος ? Χονδρική 700 Ευρώ.
quote:
Η δική σου ερμηνεία έχει αρκετά λάθη και δεν πρέπει να μείνουν ώς έχουν, γιατί το φόρουμ διαβάζεται και μπορεί κάποιος να αποκομίσει λάθος εντυπώσεις, σχετικά με την εγκυρότητα αυτών που γράφονται στο φόρουμ.
Bρέ vrillακο εσύ είσαι ειδήμων. Αφού τα γνωρίζεις τόσο καλά τότε τι ρωτάς να σου διευκρινίσει ο Διόνυσος??
quote:
Bρέ vrillακο εσύ είσαι ειδήμων. Αφού τα γνωρίζεις τόσο καλά τότε τι ρωτάς να σου διευκρινίσει ο Διόνυσος??
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις.
Ο "Διόνυσος" ή ο "κύκλος" γύρω του να έχουν ανακαλύψει κάτι, που δεν το γνωρίζω. Κάτι που ξεπερνά αυτό που λέμε "συμβατική" επιστήμη. Αυτό σημαίνει, ότι έκατσε και σκέφτηκε, πειραματίστηκε, ανακάλυψε κάτι πέρα από αυτό που γνωρίζω. Άρα λοιπόν, με ενδιαφέρει να μάθω κάτι παραπάνω. Και φυσικά να μπορεί να τεκμηριώσει αυτά που λέει. Και κάτι τέτοιο έχει ζητήσει και ο "Αγγελος"
Η άλλη πιθανότητα είναι, ο "Διόνυσος" να αραδιάζει αρλούμπες, πράγματα ανυπόστατα, που χρησιμοποιόντας κάποιες μισές αλήθειες και όρους δανεισμένους από την πραγματικότητα και περιπλέκοντάς τους σε φανταστικές καταστάσεις, να δημιουργεί κάποιο εφφέ γύρω από τις "θεωρίες" του. Άν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα φτάσει γρήγορα σε ένα σημείο, που οι θεωρίες του δε θα κρατήσουν σταγανά. Αυτό είναι το αημείο, που όπως λέει και ο Άγγελος"¨, "ή λέμε κάτι και το τεκμηριώνουμε ή λέμε για να λέμε και να ξεφτιλιζόμαστε".
Έτσι, όπως ακριβώς λέει και ο "Αγγελος" ΚΑΙ εγώ "φυσικά και περιμένω απάντηση".
Τίποτα περισσότερο.
Υ.Γ.1. Έχω στοιχεία, ότι τα "σκαλοπάτια από τσιμέντο" δεν έχεουν και τόσο ... φέρουσα σημασία.
Άρα λοιπόν, ο μόνος λόγος για τον οποίο ΔΕΝ φτιάχτηκαν, είναι για να στηρίξουν βαριά μηχανήματα ![]()
-τι άλλο θα ακούσουμε-
Υ.Γ.2. Υπενθυμίζω ότι κάποια που ακούστηκαν περί αγώγιμων κρυστάλλων και συσωρευση φορτίων είχαν διατυπωθεί από το μέλος "Πέτρος".
Με κάποιες πειραματικές διατάξεις και αφιέρωση κάποιας ώρας γύρω απ αυτά, διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να επαληθεύσω αυτά που ειπώθηκαν.
Οι κρύσταλλοι που βρήκαμε δεν έχεουν καμία σχέση με χαλαζία κλπ.
Ασβστολιθικές δομές είναι και κοινώς ονομάζονται "γύψος".
"Γύψος" ο "θησαυρός" ?!
-----------------------------------------------------
Edited by - Δύναμη Βρίλ on 08/03/2006 19:45:27
quote:Διόνυσος
Το ότι η δύναμη είναι διαφορετική κατά καιρούς και ότι υπάρχει διαφορετική επίδραση ακόμη και στο ίδιο αυτοκίνητο είναι άλλο θέμα.
αυτο κατα την γνωμη μου ειναι το σημαντικοτερο γιατι αναιρει την αποψη της οφθαλμαπατης.
αν ειναι κατηφορα, θα επρεπε παντα να εχει τα ιδια αποτελεσματα στις ιδιες συνθηκες.
quote:Οι βράχοι κοντά στο δρόμο έχουν πολύ σίδερο και δεν ξέρω τι άλλα στοιχεία, ενώ στη σπηλιά και σε όλο το βουνό έχουν κάτι σαν γυαλιστερό χρώμα που φαίνεται έντονα και στη λάσπη της σπηλιάς.
δεν νομιζω οτι υπαρχουν σιδηρουχα ορυκτα στην περιοχη γυρω απο την σπηλια - υπαρχουν μαρμαρα και σχιστολιθος.
quote:αλλά ότι πρέπει να υπάρχει μια πηγή κυμάτων στην περιοχή που προκαλεί αυτά τα φαινόμενα. Όχι απαραίτητα ανθρωπογενής.
συμφωνω, και μαλιστα παρουσιαζει περιοδικοτητα.
quote:Τα βράχια σε όλη την περιοχή μπροστά στη σπηλιά αλλά και εντός εκτός από την κρυσταλλικότητα που παρουσιάζουν έχουν και μια ακόμη ιδιομορφία:σχηματίζουν στρώματα , πολλά λεπτά στρώματα.
οι σχιστολιθοι παρουσιαζονται σε στρωματωσεις.
αυτο που αξιζει να του ριξεις μια ματια ειναι η λασπη μεσα στην σπηλια που προερχεται απο την κατολισθηση.
με τον βριλ μελετησαμε τον σχιστολιθο που ειναι γκρι-ασημι και πολυ μαλακος και παρουσιαζει στρωματα ενος ασπρου υπερλεπτου υλικου.
το περιεργο ειναι οτι ενω τα δυο υλικα ανακατευονται πεφτοντας, στην λασπη του βαθους ξαναδιαχωριζονται, με το γκρι υλικο επανω και το ασπρο απο κατω.
ακομη πιο ενδιαφερον ειναι οτι οι ανωμαλιες που συμβαινουν στην επιφανεια του γκρι σχιστολιθικου υλικου απο το νερο και την υγρασια, δεν αποκαλυπτουν το ασπρο υλικο που βρισκεται απο κατω γιατι κατα καποιο τροπο συντονιζονται και παραμενουν στρωματοποιημενα, ακομη και σε επικλινεις επιφανειες.
quote:Δε θα αναφέρω το πιεζοηλεκρικό φαινόμενο που εμφανίζεται σε μερικούς κρυστάλλους , γιατί αυτό θα απαιτούσε να ξέρω ότι υπάρχουν τέτοιοι κρύσταλλοι εκεί (πχ χαλαζίας) , ενώ δεν είμαι βέβαιος για κάτι τέτοιο.
χαλαζιας απο οσο μπορω να γνωριζω δεν υπαρχει - υπαρχει κρυσταλικο ανθρακικο ασβεστιο που προερχεται απο τα υπολειματα των σταλαγμιτων και των σταλακτιτων.
quote:(Τα στραβώματα στις κολώνες νομίζω ότι έγιναν κατά λάθος όταν προσπαθούσαν να τις λυγίσουν για να φτιάξουν τη σήραγγα.)
τα τμηματα των δοκων ηρθαν απο το εργοστασιο ετοιμα με την κλιση που ειχε ζητησει ο υπευθυνος μηχανικος.
εκει απλως ενωσαν τα τμηματα - δεν λυγισαν αλλά και δεν μπορουσαν να λυγισουν μια δοκο διατομης Η.
quote:Η κίνηση στην εν λόγω σπηλιά είχε τρεις εμφανεις σκοπούς κατά τη γνώμη μου, αν και ο βασικός είναι ο πρώτος:
α)Αφαίρεση υλικού (λατύπης) για εκμετάλλευση σε παραγωγή οπτικών ινών και άλλων διατάξεων
φιλε μου θα σε ρωτησω το ιδιο πραγμα που ρωταω απο τοτε που ακουσα την θεωρια της λατυπης.
γιατι να παρουν την λατυπη της σπηλιας οταν ολο το βουνο ειναι γεματο πλαγιες λατυπης?
και αν πιστευει κανεις οτι η λατυπη της σπηλιας ηταν "ιδιαιτερη", το ιδιο "ιδιαιτερη" θα πρεπει να ειναι και η λατυπη απο την οποια αποτελειται ολο το πλατωμα που παρκαρουν τα αυτοκινητα, μιας και προερχεται ακριβως απο την λατομευση που αποκαλυψε το σπηλαιο.
quote:β)Μεταβολή της μορφολογίας του εδάφους ώστε να αλλάξουν οι ιδιότητες της περιοχής και να πάψει να είναι πομπός ενέργειας που θα προκαλούσε προβλήματα σε λεπτά όργανα αεροσκαφών ή άλλων διατάξεων που είχαν και έχουν ως σκοπό την επόπτευση του χώρου από ηλεκτρομαγνητική άποψη
συμφωνω στο οτι ενας απο τους στοχους ηταν η μεταβολη των ιδιοτητων της περιοχης, αλλά οχι για τους λογους που λες...
quote:Ο δεύτερος επίσης με την κατασκευή των μεγάλων σκαλοπατιών και ο τρίτος όχι καθώς η υγρασία και τα υλικά της περιοχής έδειξαν ότι δεν είναι κατάλληλος χώρος για αποθήκευση οποιουδήποτε σημαντικού υλικού αλλά και γιατί έγινε πολύς θόρυβος τότε και αφέθηκε για πιθανή μελλοντική εκμετάλευση.
τα σκαλοπατια φιλε μου δεν ειναι καν τσιμεντενια - προκειται για απλες ξερολιθιες με ενα πασαλειμα τσιμεντου, ουτε καν 5 ποντων παχους.
ο λογος υπαρξης τους ειναι προφανης αν σκεφθεις οτι το εκκλησακι ειναι χτισμενο πανω σε αρχαια λατυπη, αρα σε ασταθες υποστρωμα.
φυσικα και η υποστηριξη του εγινε αρπα κολα, με εξαιρεση το τοιχειο εφελκυσμενου μπετον που στηριζει τις υδατοδεξαμενες - και απορω, ποσο πιο σημαντικες ειναι αυτες οι υδατοδεξαμενες απο το ιδιο το εκκλησακι?
εκτος κι αν το τοιχειο οντως υποστηριζει την σηραγγα που υποτιθεται οτι δεν εσκαψαν τελικα...
quote:Επειδή όμως δε μπορούσαν να το κάνου άμεσα υποκίνησαν και ανωτέρους τους στη διαδικασία του να ξεκινήσουν κάποια υποτιθέμενα έργα με σκοπούς που ήξεραν ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν.
δεν φτιαχτηκαν για να αντεξουν αλλά ολοκληρωθηκαν κατα την γνωμη μου.
εκαναν αυτο που ειχαν σκοπο εξ αρχης να κανουν.
quote:Έμπλεκαν και μπλέκουν αλήθεια και φαντασία και δημιουργούν έναν άλλο κόσμο μια άλλη πραγματικότητα.
αυτο λεγεται αποπροσανατολισμος - αν θες να απενεργοποιησεις μια πληροφορια, ριχνεις πολλες ψευτικες γυρω της και χανει την αξιοπιστια της.
quote:Όλα τα άλλα περί παράξενων όντων κλπ ανήκουν είτε στις επιδράσεις των πεδίων του χώρου, όταν είναι ισχυρές, είτε στις επιδράσεις των ανθρώπινων βιοπεδίων.
αλληλεπιδραση του ανθρωπου με την ενεργεια του τοπου θαλεγα.
καλως ηρθες στο φορουμ και στο τοπικ Διόνυσε! ![]()

και δυο αξιοπιστες πληροφοριες:
πρωτον η αρχαιολογικη υπηρεσια σκοπευει να κλεισει το σπηλαιο με καγκελα, αλλά της λειπουν τα κονδυλια.
φυσικα αν το τολμησουν θα πεσουν οι μηνυσεις βροχη γιατι αφησαν να καταστραφει πρωτα ενας αρχαιολογικος χωρος και κατοπιν εορτης ερχονται να προστατεψουν τι?
τα μπαζα?
η δευτερη ειναι και η πιο σημαντικη: στο νταμαρι του Χανιωτη ετοιμαζουν ή εχουν κανει ηδη παρανομη λατομευση.
ειναι το νταμαρι που βρισκεται πανω απο την σπηλια (πανω απο την γεφυροπλαστιγγα).
δυστυχως δεν μπορεσα να ανεβω αυτες τις μερες, αλλα αν βρεθει κανεις στην περιοχη και δει μηχανηματα ή φορτηγα με μαρμαρο, ας τα παρει μια φωτογραφια.

(για το τι μπορει να εννοει ο Διονυσος που αμφιβαλλω αν εχει αμεση σχεση με τον κυκλο που εννοει - εμμεση ναι=αναγνωστης
)
ΚΑΡΦΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ
εξαλλου το κυνηγι τους ειναι ευκολοτερο και διασκεδαστικοτερο των αλλοκοσμικων οντων
Edited by - wolfowitz on 08/03/2006 21:55:35