- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
skartadosΦιλε μου μολις ανακαλυψες την πρωτη πολυπολιτισμικη κοινωνια της ανθρωποτητας.το3000 η το 4000π.χ μαζευτηκαν διαφορες φυλες καπου κοντα στον καυκασο και χωρις να μαλωνουνε δημιουργησαν κοινη γλωσσα για να συνενοουνται και μετα απο 1000 η 2000 χρονια ηκαθε φυλη ξεχωριστα πηγε σε καποιο αλλο μερος.Μαλον στην υπολοιπη γη δεν θα φυτρωνε τιποτα για να στριμωχθουν ολοι εκει
Θα σου πρότεινα να μην ευτελίζεις άλλο ένα ενδιαφερον θέμα. Αυτό που έγραψες είναι τουλάχιστον παιδαριώδες. Ανοιξε κάποιο επιστημονικό βιβλίο για την ιστορία των γλωσσών και αφού αποκτήσεις τα βασικά γνωστικά εφόδια ξαναπέρνα να συζητήσουμε.

quote:
skartadosΣε ενοχλει πολλυ η κοινη λογικη μαλλον.οι οποιες γλωσικες ομοιοτητες μπορει να εμφανιστηκαν πολυ αργοτερα απο οτι νομιζεται εξαιτιας καποιου λαου που ταξιδευε πολλυ.
Οι ομοιότητες εμφανίζονται ήδη από τη δεύτερη προχριστιανική χιλιετία όπως μαρτυρούν τα χεττιτικά και λουβικά κείμενα της Ανατολίας, τα πρώιμα ινδικά κείμενα από τους Μιτανί της βόρειας Συρίας καθώς και η γραμμική Β από τον ελλαδικό χώρο.
Το μόνο που με ενοχλεί φίλε μου είναι η εμφανιση διαδικτυακών αλεξιπτωτιστών στα ελληνικά φόρα, που χωρίς να γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά πάνω σ'ένα θέμα διατείνονται ότι ανακάλυψαν μεγάλες αλήθειες που τάχα μου δεν μπορούσε να δει το "επιστημονικό κατεστημένο" τόσα χρόνια...

Οσο για την υποτιθέμενη αυξημένη αμφισβήτηση, προφανώς η εικόνα που έχεις είναι πλασματική, αφού αυτή η "αμφισβήτηση" εμφανίζεται κυρίως στους κύκλους περιθωριακών αντιεπιστημονικών ομάδων Ελλήνων και Ινδών εθνικιστών και των συρρικνωμένων οπαδών τους που καίτοι λίγοι σε αριθμό(και σε γνώσεις), τυχαίνει απλά να είναι λαλίστατοι στα φόρα. Αυτό είναι όλο.
Για το νορμάλ κόσμο εκεί έξω, για την παγκόσμια κοινότητα της επιστημονικής γλωσσολογίας, η ΙΕ ομογλωσσία είναι κοινή τεκμηριωμένη γνώση. Μια ματιά στην τεράστια επιστημονική βιβλιογραφία της και στα πανεπιστήμια που την διδάσκουν θα σε πείσει.

διακριτικοί άνθρωποι.....Εξαφανίστηκαν πραγματικά, δεν τους πήρε κανένας χαμπάρι....
quote:
skartadosΜε λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι πως αν υπηρχε η ΙΕ ομογλωσσια ως κοινος προγονος και οχι απλως καποια δανεικα στοιχεια απο τον ενα λαο στον αλλο οπως π.χ τα τελευταια χρονια εχουμε κανει εμεις με την αγγλικη γλωσσα(κουλαρε κ.τ.λ) ειναι τουλαχιστον αδιανοητο ενας λαος να ονομασει τους αλλους βαρβαρους λογο του ακατανοητου της γλωσσας που χρησιμοποιουσαν.Αν ο προσδιορισμος βαρβαροι ξεκινησε για αυτον το λογο μου φαινεται αδιανοητο να συνυπαρχουν κοινη προελευση και ακατανοητο.
Και πάλι είσαι λάθος. Εφόσον οι θυγατρικές γλώσσες της ΠΙΕ διαφοροποιήθηκαν γνωρίζοντας ανεξάρτητη εξέλιξη για εκατοντάδες χρόνια, ήταν λογικό οι λαοί που μιλούσαν τις ΙΕ γλώσσες της αρχαιότητας να μην κατανοούν την γλώσσα του άλλου. Αν στη μακροχρόνια διαφορετική εξέλιξη προσθέσεις και τις ξεχωριστές επιδράσεις που δέχθηκε κάθε ΙΕ γλώσσα από διαφορετικά γλωσσικά υποστρώματα, καταλαβαίνεις για πόσο μεγαλύτερη διαφορποίηση μιλάμε (άρα και μεγαλύτερη δυσκολία κατανόησης).