ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

KERRY KING30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/10/2008, 11:18:28
Αγαπητέ μου KERRY KING, δεν αμφιβάλλω ότι το
φολκλόρ των Λεττονών, θα σου άρεσε,αλλά να το ονομάζεις
και ...θείο, παραπάει... το ίδιο θα σου πω και για
τους ενθουσιασμένους συνέλληνες, αλλά οι τελετές τους είναι
μόνο διαφορετικές, τίποτα άλλο...Να σου κάνω εγώ διοργάνωση
τελετής, να τρίβεις τα χεράκια σου... Βλέπεις, έχουμε κι εδώ
τέτοιες τελετές, παγανιστικές, χριστιανικές, κοινωνικές,
κλπ... Δεν τις βαφτίζουμε άγιες, όμως... Πιστεύω ότι
σου άρεσε πολύ το όλο στόρυ της εκδήλωσης, αν και όπως λές,προηγήθηκε καθολικός γάμος και απο αυτό και μόνο
καταλαβαίνω ότι για σένα ήταν μια γαμήλια εκδήλωση, οπου δεν
είχε σημασία τίποτε άλλο παρά μόνο εσύ και η σύζυγος σου. Εύχομαι
να είναι έτσι και να ζήσετε για όλη σας τη ζωή ευτυχισμένο,
αλλά εδώ συζητάμεγια νεοπαγανισμό και νεοναζισμό, κάτι που ξέρουμε ότι "ανθεί" στις Βαλτικές χώρες..
Επ αυτού, πιστεύεις ότι τυχαία αναγεννιούνται αυτά τα ...κινήματα;
Γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένα και έρχονται για να
αποχαυνώσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο με άρτο και θέαμα,
ώστε να μην καταλαβαίνουν εντελώς τι τους κανουν. Σε λίγο
πάντς, περιμένετε και κάποια σχετική αυτοκρατορία και την ανάλογη
δικτατορία στον κόσμο...Πάνε πακέτο...
03/10/2008, 11:53:28
Φίλε trexagireve καμμία απολύτως σχέση η συσχέτιση του φολκλόρ στην όλη ιστορία. Έχω δει φολκλορικές εκδηλώσεις και καταλαβαίνω την διαφορά.

Το μυστήριο του γάμου το είχα παντελώς χεσμένο, πίστεψέ με. Καθόλη την διάρκεια την τελετής θαύμαζα την γυναίκα μου και στραβογελάγαμε με τον κουμπάρο μου γιατί υπήρχε υποψία μύξας στην μύτη του ιερέα. Στην διάρκεια εκείνης της πομπής όμως πραγματικά ένοιωσα πως πραγματικά παντρευόμουνα. 'Ένοιωσα το περίφημο "εις σάρκαν μία", αν αυτό δεν είναι "θείο" συναίσθημα ποιό είναι τότε ???

Η τελετή αυτή που περιέγραψα αρχίζει και αναβιώνει στην Λετονία. Αυτό συνεπάγεται με αναβίωση του νεοπαγανισμού κατά τα λεγώμενά σας. Στην αργία του Αηγιάννη τους (St John's day) αναβιώνουν τις προχριστιανικές τους τελετές. Αυτές προϋπήρχανε, ήρθανε οι καθολικοί να κουκουλώσουνε την εορτή της θερινής ισημερίας με την μνήμη του ιωάννη τους. Ξεγράψανε τον ιωάννη και το βατικανό και γιορτάζουνε αυτά που γιορτάζανε για αιώνες πρωτού τους "αγαπήσουνε" οι σταυροφόροι. Που το κακό σε αυτή την "οπισθοδρόμηση" κατά εσάς ? Ποιό το κακό που γιορτάζουνε την ευλογία της φύσης και τον ερχομό του καλοκαιριού ? Ποιό το κακό που ξαγρυπνούνε όλοι στην φύση χωρίς να διακρίνεται ο καθολικός από τον ορθόδοξο, ο χριστιανός από τον μουσουλμάνο, ο πιστός από τον άπιστο. Τίποτα το μεμπτό δεν βρίσκω αγαπητέ μου στην επιστροφή τους στην αρχέγονη θρησκεία τους, ειρήνη και αγάπη υπάρχει και σεβασμός στην φύση.

Edited by - KERRY KING on 03/10/2008 12:26:16

03/10/2008, 12:05:30
Ο νεοναζισμός είναι πολιτική τοποθέτηση, η σχέση του με τον νεοπαγανισμό είναι ίδια με την σχέση των μουτζαχεντήν χριστιανών στον αμερικάνικο νότο, με την σχέση των καλόπαιδων της χρυσής αυγής στην χώρα μας, με την σχέση με τους (ας γελάσω) σατανιστές τις δεκαετίες του 70 και του 80.

Και σου εξήγησα τις ιδιαιτερότητες των βαλτικών χωρών. Τα ναζιστικά σύμβολα έχουνε να κάνουνε περισσότερο με στυλιστική άποψη παρά με ιδεολογία. Δεν υπάρχει φυλετικό μίσος στις βαλτικές από την στιγμή που δεν υπάρχουν οικονομικοί μετανάστες. Και όμως, θεωρούνται φασιστόμουτρα. Ξέρεις γιατί ? Γιατί διατυμπανίζουν την ομορφιά της λευκής άρρειας φυλής.... Και λοιπόν ????? Αυτό σε κάνει ναζί ???

Το είπα και στην αρχή, είναι τόσο σχετικές και μπερδεμένες οι έννοιες που δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Οι "νεοναζί" Λετονοί μισούνε τους Ρώσσους, ούτε με τους εβραίους έχουνε πρόβλημα - ούτε με τους μαύρους. Πάρε και κατάλαβε δηλαδή....

Και σου μιλάω από συμπεράσματα που έβγαλα από συνανανστροφές, καθώς και από μαρτυρίες του περιβάλοντώς μου εκεί πάνω.

Όταν θα πάει ο έλληνας τουρίστας και δει ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες κάπες το πρώτο πράγμα που θα πει είναι "φασιστόμουτρα". Όποιος έχει τα αυγά να κάτσει να πιάσει κουβέντα μαζί τους θα βγάλει τα ασφαλή του συμπεράσματα...

03/10/2008, 12:22:11
quote:
εδώ συζητάμε για νεοπαγανισμό και νεοναζισμό, κάτι που ξέρουμε ότι "ανθεί" στις Βαλτικές χώρες..
Επ αυτού, πιστεύεις ότι τυχαία αναγεννιούνται αυτά τα ...κινήματα;
Γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένα και έρχονται για να αποχαυνώσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο με άρτο και θέαμα, ώστε να μην καταλαβαίνουν εντελώς τι τους κανουν.

Αυθαίρετο συμπερασμα.

Από την στιγμή που η αναβίωση προχριστιανικών τελετουργικών χαρακτηρίζεται νεοπαγανισμός, αυτό γίνεται αυθόρμητα και από την ανάγκη της διατήρησης και της διαφύλαξης της πολιτιστικής τους ταυτότητας και της εθνικιστικής τους ύπαρξης. Οι προχριστιανικές τους παραδόσεις διατηρήθηκαν από γενιά σε γενιά - από στόμα σε στόμα. Φυσικά επί σοβιετικής ένωσης ούτε που τολμάγανε να τις αναβιώσουνε. Όλα εξαρτώνταν από τον πατριωτισμό που δείχνανε κάποιοι εκπαιδευτικοί (στην περίπτωση της γυναίκας μου πχ) που με κίνδυνο της ακαιρεότητάς τους κρατήσανε αυτές τις μνήμες ζωντανές.

Όταν με το καλό αυτοί οι λαοί ξεφορτωθήκανε την σοβιετική μπότα, βρήκανε την αφορμή να εκδηλωθούν. 'Εχοντας εξασθενιμένη την βατικανική επιροοή (λόγω προγενέστερου άθεου καθεστώτος) και με την ορθόδοξη εκκλησία συνηφασμένη με τον "ρώσσο εχθρό", ήτανε φυσικό επακόλουθο να στραφούνε στην προχριστιανική τους παράδοση και να διατηρήσουνε την ταυτότητά τους.

Οι ξερόλες Έλληνες βέβαια, χωρίς καν να γνωρίζουν οι περσισσότεροι προς τα που πέφτουνε οι βαλτικές χώρες, συμπεραίνουνε πως οι Λεττονοί αρχίζουν να προσεύχονται στον Όντιν και ονειρεύονται βαλχάλες....

03/10/2008, 12:47:13
Συμφωνώ μαζί σου φίλε KERRY KING, το επόμενο βήμα,
να ντυθούμε με προβιές, πιο ορίτζιναλ outfit, να αρχίσουμε
να γρυλίζουμε αντί να μιλάμε και γιατί όχι, το σούσι είναι
εδώ, μπορούμε να γίνουμε και κανίβαλοι... Ολοταχώς πισω!!!
Και για να σοβαρευτούμε τώρα, χαίρομαι που το θείο
για σενα ξεκινά απο την ..μύξα του ιερέα, καθολικού, βέβαια,
όχι ορθοδόξου, (είναι μπανάλ οι δικοί μας, δεν φοριούνται πολύ..)
αλλά αγγίζει την κορύφωση του κατά τη βόλτα σε δάοσς και λιμνη...
Παράξενα και εξωπραγματικά (για πόσους άραγε;)αλλά το μυστήριο
γύρω σου είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια, που σου δημιούργησε
δέος;Μήπως ήταν στο μυαλό σου, λόγω του γάμου σου;
Όσο για την διάκριση της αρείας φυλής, αυτά δεν είναι σοβαρά
πράγματα, τελειώσαν αυτοί οι αναχρονισμοί. Είμαστε μπροστά
κι όχι στον μεσαίωνα...
Αλλά κι αυτό το "αυθόρμητα", πολύ μου άρεσε, για την αναβίωση
των νεοπαγανιστικών εθίμων...Δηλαδή, έτσι σήμερα, τους ήρθε
να θυμηθούν τυπικά και τελετές, χιλιάδων χρόνων πριν....
Καθένας πιστεύει ότι θέλει, κυριολεκτικά, αλλά τα παγανιστικά
έρχονται επι σκοπού... Μας θέλουν βλήτα, πρόσεξε το...
kostakisΜέλος
03/10/2008, 13:11:35
Καλημέρα σε όλους

Φίλε KERRY KING

quote:
Εμείς το ζευγάρι ... Στην μητέρα φύση γινότανε η έκκληση, σε καμμία προσωποποιημένη θεότητα... Στην συνέχεια ... και μου εκφράζανε την ευνγωμωσύνη τους που τους έφερα εκεί να ζήσουνε αυτή την εμπειρία.

Ειλικρινά πιστεύεις ότι περιγράφοντας ένα φυσικό τοπίο και μία απλή σεμνή διαδικασία, χωρίς "ενδιάμεσους", χωρίς ψευτοταπεινότητες ενδεδυμένες με μοντελάκια τελευταίας εσοδείας, για να την μπούμε στη διπλανή προσκεκλημένη και χωρίς υποκριτικά σταυροκοπήματα, θα πείσεις τους σύγχρονους Νεοέλληνες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακούν τον όρο "φυσιολάτρης" και βγάζουν εξανθήματα, ότι η αγκαλιά της φύσης βιώνεται ως η αγκαλιά της Μητέρας Γης και ότι η έκκληση προς τη φύση για γονιμότητα είναι εσωτερικότερη ανάγκη από του "Αβραάμ και του Ιακώβ τα καλά"; που ζεις, καλέ μου φίλε; στη "Ναζιστική" Λετονία; στη δημοκρατική Ελλάδα ζεις βρε σε, ναι, εκεί που το να δηλώνεις μη Χ.Ο. ισοδυναμεί με το να δηλώνεις εθνικός προδότης και ανθέλληνας, εκεί που το "Θείο" βρίσκεται (παρά φύσιν και αντίθετα με τη Διδασκαλία) μόνο στις εκκλησίες (τους λόγους δε τους αναφέρω, γιατί θα γίνει πόλεμος στο topic), εκεί που η ανεξιθρησκεία επιβεβαιώνεται με ορισμό επίσημων θρησκειών. Αχ βρε KERRY KING... AX!!!

quote:
Πιστεύω αγαπητέ trexagireve να απάντησα για το αν υπήρχε φόβος και ζωώδες ένστικτο.

Ναι, υπήρχε ο φόβος μην πιάσει μπόρα ή μη γίνει τσουνάμι στη λίμνη. Ευτυχώς ήσασταν τυχεροί... ίσως γιατί είχατε κάνει γάμο πιο πριν (έστω και αυτόν τον υποκριτικό γάμο των "αιρετικών" καθολικών)

quote:
ίναι μια παραδοσιακή τελετή από τα προχριστιανικά τους έθιμα, μπορεί να μην είχε την γκλαμουριά που είχε η δική μας,

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ;
Και συγνώμη, μας τη φέρνεις ως παράδειγμα τελετής; για περάστε από το εξομολογητήριο.

quote:
Έχουνε τόπους που τους θεωρούν ιερούς πρωτού έρθουνε οι χριστιανοί

Σωστά... προτού έρθουνε οι Χριστιανοί!!! Μετά έπαψαν να είναι ιεροί...

quote:
Και στην τελική αγαπητέ μου, προτιμώ να θεωρώ ιερή μια βελανιδιά και να τιμάω την ύπαρξή της, παρά να θεωρώ άγιο κάποιον Ελισαίο που καταράστηκε τα νήπια γιατί γελάγανε με την φαλάκρα του (με αποτέλεσμα να σκάσουνε δύο αρκούδες και να κατασπαράξουνε 42 από αυτά !!!!!! Καλά, αυτό και αν δεν απαιτεί μαστούρα για να το σκεφτείς και να το αναφέρεις και ως θεόπνευστο έργο....)

Λάθος.. μέγα λάθος (μπορεί και Μέγα λάθος). Η βελανιδιά είναι δημιούργημα, ο Ελισαίος όχι. Η βελανιδιά είναι τοτέμ, το να θεωρείς άγιο το φονιά είναι φυσιολογικό. Δε θέλει φίλε μου, μαστούρα... αγιαστούρα θέλει!

Φίλε trexagireve

quote:
Αγαπητέ μου KERRY KING, δεν αμφιβάλλω ότι το φολκλόρ των Λεττονών, θα σου άρεσε,αλλά να το ονομάζεις και ...θείο, παραπάει... το ίδιο θα σου πω και για τους ενθουσιασμένους συνέλληνες,

Καλέ μου φίλε, άσε τον καθένα να θεοποιεί ότι του αρέσει. Άλλωστε η λέξη "Θεός" (και τα παράγωγά της) είναι προχριστιανική ως έννοια, άρα δεν μπορεί ο Χριστιανισμός να την οικειοποιηθεί. Τόσο πολύ πια μας πειράζει το διαφορετικό, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ; (αλλά δε μας πλερώνει κιόλας, έτσι;)

quote:
Να σου κάνω εγώ διοργάνωση τελετής, να τρίβεις τα χεράκια σου...

Μία που ο KERRY KING πραγματοποίησε τη δική του, θα μου επιτρέψεις να σε έχω στα υπόψη μου για μία αντίστοιχη τελετή (ως διοργανωτή), όταν βρω το κατάλληλο "θύμα";
Αλλά θέλω αντίστοιχη, με δικές σου πινελιές. Όχι σε εκκλησία, αυτές τις έχω μάθει απέξω.

quote:
Δεν τις βαφτίζουμε άγιες, όμως...

Σε αυτό συμφωνώ. Ιερές ναι, θείες ναι, άγιες δεν ξέρω... (ετυμολογικά μιλάω)

quote:
αλλά εδώ συζητάμεγια νεοπαγανισμό και νεοναζισμό, κάτι που ξέρουμε ότι "ανθεί" στις Βαλτικές χώρες.. Επ αυτού, πιστεύεις ότι τυχαία αναγεννιούνται αυτά τα ...κινήματα;

Συζητήσαμε και θα ήθελα και τη δική σου θέση επί του θέματος. Προσωπικά, μέσω της ανταλλαγής απόψεων με το φίλο samuel είδαμε τη συσχέτιση μεταξύ των δύο. Εσύ τι έχεις να πεις επ' αυτού; γιατί το πρώτο Post που έκανες στο εν λόγω θέμα δεν άπτετο με το θέμα, ήταν μία ακόμα απόπειρα προσβολής των μη χριστιανικών δραστηριοτήτων (σου θυμίζω τι έγραψες : "Για τον φίλο KERRY KING, το θείο που αισθανθηκε,
ήταν όντως θείο ή το μπέρδεψε με κανένα ζωώδες ένστικτο,
όπως ο φόβος; Περί "επιστροφής σε παλιές θρησκείες", μάλλον
λάθος κάνεις φίλε μου.. Μιλάμε για κοινό κίνημα,
παγκοσμίως που σιγά σιγά απλώνεται με απώτερο σκοπό να
κυριαρχήσει η δαιμονολατρία και να υπάρχει παγκόσμιος έλεγχος
της ανθρωπότητας.". Θα περίμενα λοιπόν να συνδέσεις και εσύ το νεοπαγανισμό με το νεοναζισμό, το κάνεις;
Σ.Σ. δε θυμώνω μαζί σου, φίλε μου και το ξέρεις από πολλές αντιπαραθέσεις μας. Απλά μην επικρίνεις το συνομιλητή, για κάτι που και εσύ πράττεις. Εκείνος τουλάχιστον "έδεσε" μία τελετή λατρευτική με το θέμα του νεοπαγανισμού, που είναι το topic.

quote:
Σε λίγο πάντς, περιμένετε και κάποια σχετική αυτοκρατορία και την ανάλογη δικτατορία στον κόσμο...Πάνε πακέτο...

Παρότι δεν είναι στο θέμα μας, με ενδιαφέρει πολύ η βεβαιότητα που εκφράζεις επ' αυτού, χωρίς να σε θεωρώ απαραίτητα άστοχο. Μπορείς να το κάνεις πιο σαφές; πόσο λίγο και από ποιους; αν θες, γράψτο σε άλλο topic, γιατί θα χαλάσουμε τον ειρμό του παρόντος.

Φίλε KERRY KING

quote:
Στην αργία του Αηγιάννη τους (St John's day) αναβιώνουν τις προχριστιανικές τους τελετές. Αυτές προϋπήρχανε, ήρθανε οι καθολικοί να κουκουλώσουνε την εορτή της θερινής ισημερίας με την μνήμη του ιωάννη τους. Ξεγράψανε τον ιωάννη και το βατικανό και γιορτάζουνε αυτά που γιορτάζανε για αιώνες πρωτού τους "αγαπήσουνε" οι σταυροφόροι. Που το κακό σε αυτή την "οπισθοδρόμηση" κατά εσάς ? Ποιό το κακό που γιορτάζουνε την ευλογία της φύσης και τον ερχομό του καλοκαιριού ? Ποιό το κακό που ξαγρυπνούνε όλοι στην φύση χωρίς να διακρίνεται ο καθολικός από τον ορθόδοξο, ο χριστιανός από τον μουσουλμάνο, ο πιστός από τον άπιστο. Τίποτα το μεμπτό δεν βρίσκω αγαπητέ μου στην επιστροφή τους στην αρχέγονη θρησκεία τους, ειρήνη και αγάπη υπάρχει και σεβασμός στην φύση.

Καλά... ξεγράψανε τον Ιωάννη; Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο !!! Δε ντρέπονται. Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι, αν κάποτε φύγουν π.χ. οι Αμερικάνοι από το Ιράκ, οι Ιρακινοί θα πρέπει να επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες και διαδικασίες; όχι βέβαια... ο θείος Σαμ (με Θέωθεν εντολή στον ύπνο του), τους έφερε νέα Χριστιανομπουσικά ήθη, να ξαναγυρίσουν πάλι στον κατήφορο;
Ευλογία της φύσης; τι είναι αυτό; εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι ευλογών είναι μόνο ο Εφραίμ, ο Άνθιμος και ο Καντιώτης... άγιοι άνθρωποι!
Ξαγρυπνούν μαζί ο καθολικός με τον ορθόδοξο; ο μουσουλμάνος με τον άπιστο; μήπως είσαι και εσύ οπαδός της πανθρησκείας; μήπως είσαι και εσύ υποστηρικτής του "όλα σε ένα και ένα για όλους"; να σου υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τους Πατέρες "πας μη ορθόδοξος, ειδωλολάτρης και παγανιστής έστι" (εντάξει, δεν το έγραψαν, το υπονόησαν μόνο); να σου θυμίσω ότι και οι "εκλεκτοί" Εβραίοι το θρήσκευμα δεν παντρεύονται σύντροφο που να μην είναι Εβραίος; αυτό δεν είναι ρατσισμός, όχι... προς Θεού. Ενώ το να θεωρείς ότι η φύση είναι μητέρα και να τιμάς αυτή της την ιδιότητα (όχι ως θεότητα, απλά ως εσωτερική ευγνωμοσύνη) είναι ΚΑΙ νεοπαγανιστικό = (σύμφωνα με τον κύριο Φρομμ) ΚΑΙ νεοναζιστικό άρα και ρατσιστικό.
Δεν πάμε καλά, μου φαίνεται... δεν πάμε καθόλου καλά. Και έχετε υπόψη σας ότι με το ζόρι φρενάρω το "παραλήρημα"...

quote:
Ο νεοναζισμός είναι πολιτική τοποθέτηση, η σχέση του με τον νεοπαγανισμό είναι ίδια με την σχέση των μουτζαχεντήν χριστιανών στον αμερικάνικο νότο, με την σχέση των καλόπαιδων της χρυσής αυγής στην χώρα μας, με την σχέση με τους (ας γελάσω) σατανιστές τις δεκαετίες του 70 και του 80.

Το είπαμε και πριν, δεν το κατάλαβες;
Οι νεοπαγανιστές σήκωσαν κεφάλι, να τους το σπάσουμε! Δημοκρατικές διαδικασίες ανεξίθρησκων εκφραστών.
Πάντως, στο σημείο αυτό, θα θέσω στους φίλους europaios2 και trexagireve το ερωτηματάκι που έθεσα και στο samuel (και περιμένω την απάντησή του) :
"θεωρείτε τους άθεους κομμουνιστές ή έστω αριστερούς; τους Χριστιανούς τι τους θεωρείτε; εν τέλει στο λεγόμενο "μεσαίο χώρο" ποιοι εντάσσονται;"
Να δω βρε παιδί μου, πολιτικοποίηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων και θρησκειοποίηση των κοινωνικοοικονομικοπολιτικών ρευμάτων και τίποτα άλλο στη ζωή μου...
Θα είμαι εδώ και στη συνέχεια. Περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Αλλά προσοχή : υπεκφυγές του τύπου "είσαι χριστιανομάχος" ή "δε βλέπεις που πάνε τα τέσσερα" ή "δεν αντιλαμβάνεσαι το Θεό", πλέον δε γίνονται δεκτές. Θέτω ερωτήματα και θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις. Αλλιώς, μπορείτε να πάτε και στα βραδινά δελτία ειδήσεων : και εκεί άλλα τους ρωτάνε και άλλα απαντούν οι πολιτικοί ταγοί μας.
Να είστε καλά (γιατί εγώ είμαι και θέλω να κάνουμε παρέα...)

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

03/10/2008, 13:24:58
quote:
Συμφωνώ μαζί σου φίλε KERRY KING, το επόμενο βήμα,
να ντυθούμε με προβιές, πιο ορίτζιναλ outfit, να αρχίσουμε
να γρυλίζουμε αντί να μιλάμε και γιατί όχι, το σούσι είναι
εδώ, μπορούμε να γίνουμε και κανίβαλοι... Ολοταχώς πισω!!!

Αφού έτσι το αντιλαμβάνεσαι ύστερα από αυτά που περιέγραψα, εγώ τι να πω παραπάνω.....
Ας σε φωτίσει ο θεός σου....

quote:
Όσο για την διάκριση της αρείας φυλής, αυτά δεν είναι σοβαρά
πράγματα, τελειώσαν αυτοί οι αναχρονισμοί. Είμαστε μπροστά κι όχι στον μεσαίωνα...

Όπως εσύ είσαι υπερήφανος που είσαι ορθόδοξος, έτσι και αυτοί (κι εγώ μαζί) είναι υπερήφανοι που είναι λευκοί. Διακρίσεις είναι και οι δύο, κάνω λάθος ???

quote:
Αλλά κι αυτό το "αυθόρμητα", πολύ μου άρεσε, για την αναβίωση
των νεοπαγανιστικών εθίμων...Δηλαδή, έτσι σήμερα, τους ήρθε να θυμηθούν τυπικά και τελετές, χιλιάδων χρόνων πριν....

Διάβασε προσεχτικά την εξήγηση που δίνω και θα καταλάβεις ότι είναι αυθόρμητο και επιτακτικό.

03/10/2008, 13:31:05
quote:
Ναι, υπήρχε ο φόβος μην πιάσει μπόρα ή μη γίνει τσουνάμι στη λίμνη. Ευτυχώς ήσασταν τυχεροί... ίσως γιατί είχατε κάνει γάμο πιο πριν (έστω και αυτόν τον υποκριτικό γάμο των "αιρετικών" καθολικών)

Η πλάκα είναι πως έβρεχε από την στιγμή που πατήσαν οι έλληνες καλεσμένοι το πόδι τους στην Ρίγα (Σάββατο μεσημέρι). Κατά "διαβολική" σύμπτωση, σταμάτησε να βρέχει από την στιγμή που το πούλμαν έφτασε στον πύργο (Κυριακή μεσημέρι), μέχρι την Δευτέρα το πρωί που οι έλληνες καλεσμένοι φύγανε για το αεροδρόμιο !!!

Μέγας είσαι ΟΝΤΙΝ και θαυμαστα τα έργα σου

Νά'σαι καλά φίλε kostakis, θα το πω κι εδώ, πραγματικά απολαμβάνω να διαβάζω τα ποστ σου

03/10/2008, 13:37:50
Αγαπητέ μου KERRY KING, αυτό περιέγραψες που σου λέω περί
επιστροφής πίσω, ολοταχώς,με την τελετή σου, αφού
έτσι το λές εσύ, όχι εγώ...
Είμαι περήφανος που είμαι ορθόδοξος και Έλληνας, αλλά
περί φυλών, υπάρχει το όριο του ρατσισμού, καλά είναι κανείς
να μην εκτίθεται τζάμπα... Ή αλλοιώς, να βουτά τη γλώσσα στο μυαλό
του πριν μιλήσει...Scripta mannet....
Το αν είναι τυχαίο σε ρωτάω φίλε μου, για την ταυτόχρονη επιστροφή
νεοπαγανιστικών κινημάτων, με κοινές ρίζες... Εύκολο είναι,...
αν θέλεις να δεις...
Φίλε Κωστάκη, άστο καλύτερα... Δεν μας συγκινείς... Καμιά
δική σου άποψη και θέση θα μας πεις;... Μην παιδιαρίζεις...
03/10/2008, 13:43:44
quote:
KERRY KING:
Απαξιώ να σχολιάσω τις μαλακίες σου αγαπητέ europaios2.
Προφανώς η στέρηση σου δημιούργησε....καθυστέρηση....

quote:
KERRY KING:Η δεξίωση γινότανε σε έναν πύργο του 17ου αιώνα

quote:
KERRY KING:Εμείς το ζευγάρι βγήκαμε αργότερα και περπατούσαμε σε ένα μονοπάτι με πυρσούς για να καταλήξουμε στις όχθες της λίμνης.

quote:
KERRY KING: Σε όλη την διάρκεια της πορείας, οι λετονοί κρατ'ωντας από ένα μεγάλο κερί ο καθένας τραγουδούσανε στην γλώσσα τους ένα παραδοσιακό ποίημα το οποίο είναι κάτι σαν έκκληση στην φύση να δεχτεί το νέο ζευγάρι στην αγγαλιά της και να του χαρίσει απογόνους κλπ κλπ.

quote:
KERRY KING:Στην συνέχεια έπρεπε να φτιάξουμε κάτι σαν αυτοσχέδιο καραβάκι για να βάλουμε πάνω δύο κεριά και να το στείλουμε στην λίμνη. Δεν είμαι και πολύ παραστατικός, ξέρω πάντως ότι είχα μείνει έκθαμβος από την ομορφιά του φυσικού τοπίου σε συνδιασμό με το φως των κεριών και των ήχων από το τραγουδι. Βλέπωντας το βίντεο παρατήρησα ότι οι έλληνες καλεσμένοι μου είχανε μείνει έκθαμβοι από το σκηνικό. ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν έβγαλε κιχ καθόλη την διάρκεια της τελετής και είμαι σίγουρος πως και αυτοί νιώσανε αυτό που εγώ ονομάζω "θείο". Το κατάλαβα από τις αντιδράσεις τους μετά την τελετή, όταν όλοι τους ήρθαν και με αγγαλιάσανε και μου εκφράζανε την ευνγωμωσύνη τους που τους έφερα εκεί να ζήσουνε αυτή την εμπειρία. Και μιλάμε για ανθρώπους σοβαρούς, οικογενειάρχες και επιπέδου. Το τελευταίο προς απάντηση στο σχόλιο του δημοσίου υπαλλήλου που αναζητά την μαστούρα για την επαφή του με το θείο (το ρημάδι το λιβάνι....).

quote:
KERRY KING: Και στην τελική αγαπητέ μου, προτιμώ να θεωρώ ιερή μια βελανιδιά και να τιμάω την ύπαρξή της, παρά να θεωρώ άγιο κάποιον Ελισαίο που καταράστηκε τα νήπια γιατί γελάγανε με την φαλάκρα του (με αποτέλεσμα να σκάσουνε δύο αρκούδες και να κατασπαράξουνε 42 από αυτά !!!!!! Καλά, αυτό και αν δεν απαιτεί μαστούρα για να το σκεφτείς και να το αναφέρεις και ως θεόπνευστο έργο....)

Πάντως εκεί που τιμάς και τον πλάτανο δώστου και χαιρετίσματα από τον europaios2...............
quote:
KERRY KING:Ποιό το κακό που γιορτάζουνε την ευλογία της φύσης και τον ερχομό του καλοκαιριού ? Ποιό το κακό που ξαγρυπνούνε όλοι στην φύση χωρίς να διακρίνεται ο καθολικός από τον ορθόδοξο, ο χριστιανός από τον μουσουλμάνο, ο πιστός από τον άπιστο. Τίποτα το μεμπτό δεν βρίσκω αγαπητέ μου στην επιστροφή τους στην αρχέγονη θρησκεία τους, ειρήνη και αγάπη υπάρχει και σεβασμός στην φύση.

Έτσι λέγαν και τα παιδιά των λουλουδιών κάποτε.........
quote:
KERRY KING:Και όμως, θεωρούνται φασιστόμουτρα. Ξέρεις γιατί ? Γιατί διατυμπανίζουν την ομορφιά της λευκής άρρειας φυλής.... Και λοιπόν ????? Αυτό σε κάνει ναζί ???

Τα ίδια λένε και οι οπαδοί της ΚΟΥ-ΚΛΟΥΞ-ΚΛΑΝ.
quote:
KERRY KING:Όταν θα πάει ο έλληνας τουρίστας και δει ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες κάπες το πρώτο πράγμα που θα πει είναι "φασιστόμουτρα". Όποιος έχει τα αυγά να κάτσει να πιάσει κουβέντα μαζί τους θα βγάλει τα ασφαλή του συμπεράσματα...

Εγώ θα αδιαφορήσω.........κάποιο πρόβλημα θα χει ο άνθρωπος τι με νοιάζει εμένα?
quote:
KERRY KING:
Όταν με το καλό αυτοί οι λαοί ξεφορτωθήκανε την σοβιετική μπότα, βρήκανε την αφορμή να εκδηλωθούν. 'Εχοντας εξασθενημένη την βατικανική επιροοή (λόγω προγενέστερου άθεου καθεστώτος) και με την ορθόδοξη εκκλησία συνηφασμένη με τον "ρώσσο εχθρό", ήτανε φυσικό επακόλουθο να στραφούνε στην προχριστιανική τους παράδοση και να διατηρήσουνε την ταυτότητά τους.

Μιλάς για το σύνολο των Λετονών? ή για μια ομάδα άγνωστων λοιπών στοιχείων?
quote:
KERRY KING:
Οι ξερόλες Έλληνες βέβαια, χωρίς καν να γνωρίζουν οι περσισσότεροι προς τα που πέφτουνε οι βαλτικές χώρες, συμπεραίνουνε πως οι Λεττονοί αρχίζουν να προσεύχονται στον Όντιν και ονειρεύονται βαλχάλες....

Οι Λετονοί δεν είναι παγανιστές και ούτε πρόκειται να γίνουν και εμείς στην αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων στις τελετές αναβιώνουμε τα αρχαία έθιμα όχι την αρχαία θρησκεία. Το ίδιο κάνουν και αυτοί τα έθιμα πρέπει να αναβιώνουνε όταν έχουν γούστο, το να τα μπερδεύεις όμως εσκεμμένα για παραπληροφόρηση και να μιλάς για δήθεν αναβίωση παλαιών θρησκειών σίγουρα είναι πολύ χειρότερο από το στρίψιμο ενός τσιγάρου γιατί στη δεύτερη περίπτωση δεν ξέρεις τι κάνεις και έχεις το ακαταλόγιστο, στην πρώτη όμως?
Άλλο θρησκεία άλλο έθιμο, αλλά πρέπει οι παγανιστές να τα συνενώσουν.........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"