ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έχω πάλι απορίες πάνω στο θέμα του φωτονίου... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Έχω πάλι απορίες πάνω στο θέμα του φωτονίου... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Rock Boy79 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
drumx13Μέλος
14/06/2003, 14:17:40
καταπληκτικο τοπικ
καιρο ειχα να δω τοπικ να κυλαει τοσο ωραια και συμπληρωματικα ...
να ειστε καλα ολοι

love for what is comming and forgivness for the past...

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
14/06/2003, 15:17:38
Φίλτατοι συνδαιτημόνες.
Τόσοι πολλοί "εραστές" της εσωτερικής αναζήτησης,έχουν βρεί καταφύγιο στο Φόρουμ του esoterica!Παρήγορο γεγονός που σίγουρα θα γεμίσει υπερηφάνεια τους Δημιουργούς του και αγαλλίαση όλους εμάς,που κάνουμε πράξεις τις Ιερές αξίες,που ο Προμηθεύς κατέβασε απο το εργαστήρι του Ηφαίστου-Διαχειριστή του Πυρός και εργάτη μετατροπής των "μετάλλων".
Φίλτατε Πλωτίνε.Σοφά τα λόγια σου.Μόνο επέτρεψε μου να παραθέσω την προσωπική μου άποψη(που σίγουρα τη γνωρίζεις πολύ καλά):στον εσωτερισμό μιλώντας για ενα "φαινόμενο",ο αποσυμβολισμός του γίνεται σε τρία επίπεδα-πεδία:α)φυσικό,β)ηθικό,γ)πνευματικό(βασικός αποκρυφιστικός Νόμος)βλ. Dr Papus στο "Πραγματεία επι των αποκρύφων Επιστημών" εκδ. Τετρακτύς,για πληρέστερη ανάλυση.
Έτσι ο θάνατος του Μύστη λαμβάνει χώρα και στα τρία αυτά επίπεδα.
Σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια,σοφέ μου Φίλε.
Χαιρετίζω τους αδελφικούς φίλους Rampglou και old tiger,που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα εσωτεριστών.
Καλοσορίζω το φίλο drumx13 και τον παρακαλώ να συμβάλει με τις σκέψεις του στη συζήτησή μας,αφού τον ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια.Φίλε μου όμως τελικά,αξία θα έχει αν όλα όσα λέμε τα εφαρμόζουμε και στη προσωπική μας ζωή,ώστε να μας αναγνωρίζουν ως αληθή Τέκνα του Φωτός.Βέβαια-μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο πάντα-προσπαθώ να γίνομαι κάθε ημέρα και καλύτερος...Ξέρεις ποιό μέτρο σύγκρισης έχω στην προσπάθειά μου αυτή?Το χθεσινό μου εαυτό.Κάθε ημέρα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος απο οτι ήμουν χθές.Να προσπαθήσω να ΜΗΝ κρίνω τους γύρω μου,αλλά τον εαυτό μου.Να μην φθονώ την ευτυχία του φίλου μου αλλά να χαίρομαι πιο πολύ από αυτόν.Να χαλιναγωγώ τα πάθη μου-κατά το δυνατό,χωρίς να κοιτώ τι πράττουν οι άλλοι.Ο καθένας κρίνεται απο το Ραδάμανθυ αναλόγων με τις πράξεις του και οχι σε σχέση με το τι έχουν πράξει οι άλλοι.
Περιμένω τους λόγους σου φίλε μου.
Με Τιμή
Θησέας (που επέστρεψε...)

14/06/2003, 16:15:59
Καλησπέρα σε ΟΛΟΥΣ...

Φίλε μου V.I.T.R.I.O.L. σε καμία μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θεωρώ ότι ΣΥΚΓΡΟΥΩΜΑΣΤΕ με τα μέλη εκείνα που ΠΙΘΑΝΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ να καταλήγουν σε ένα τέτοιο ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ συμπέρσμα, συμπαρασύρωντας και πιθανά και άλλους σε αυτό που εκείνα "νομίζουν"...

Είναι αυτό το ΙΔΙΟ το θέμα με το "ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ" και το "ΕΙΝΑΙ"...
Πολλές φορές το "ΕΙΝΑΙ" δεν "ΦΑΙΝΕΤΑΙ", με αποτέλεσμα να μπερδεύοντε και να ΝΟΜΙΖΟΥΝ πώς αυτό που "ΦΑΙΝΕΤΑΙ" είναι και το ίδιο το "ΕΙΝΑΙ"!!!

'Ομως και πάλι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να τους καταλογήσω "λάθος"...
Δεν μπορώ, γιατί όπως έχω ΗΔΗ αναφέρει στο χιλιοταλαιπορημένο θέμα "ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ", στους "ΕΚ ΓΕΝΝΗΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥΣ" είναι ΜΑΤΑΙΟ να προσπαθούμε να τους δώσουμε να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ότι αυτό που έχουν μάθει και στο οποίο (ως ΒΙΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΩΡΑ) έχουν ΖΗΣΕΙ, δεν είναι ένα κόσμος ΦΩΤΕΙΝΟΣ, αφού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ούτε τι είναι ΣΚΟΤΟΣ και κατ'επέκταση ούτε τι είναι ΦΩΣ...

Εύλογο λοιπόν να ΘΕΩΡΟΥΝ (πάντα αυθαίρετα) ότι τους ΠΟΛΕΜΟΥΝ, ότι ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ μαζί τους!!!!
Μα καλά, άλλη δουλειά δεν έχουμε απο το να ΣΥΓΡΟΥΟΜΑΣΤΕ με τον καθένα!!!!
Και ΓΙΑΤΙ να το πράξουμε αυτό;;;

Αυτή όμως η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ που γίνεται είναι άλλη...
Είναι η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ της Ψυχής ΤΟΥΣ με τη Λογική ΤΟΥΣ...!!!!!
Εκεί είναι που γίνεται "η μάχη η μεγάλη εν τω ουρανό"....
Γιατί η ΨΥΧΗ, αναγνωρίζει την ΑΛΗΘΕΙΑ (όπως έχεις ήδη αναφέρει, ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ, πρίν απο τη ΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ, την καταβύθιση της ΜΕΣΑ στην Υλη)...

Και αυτό είναι που επιφέρει τον περίφημο ΠΟΝΟ της ΛΑΞΕΥΣΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥ!!!
Ο ΠΟΝΟΣ του να ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΨΥΧΗ, στη στείρα Λογική του ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ...
Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς, ΠΟΣΟ ΠΟΝΟ ΝΙΩΘΕΙ το κομμάτι του μαρμάρου εκείνου που διάλεξε ο γλύπτης, ωστε να ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΦΑΝΕΡΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ την Αφροδίτη της Μήλου, που ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΛΑΞΕΥΤΗ ΠΕΤΡΑ;;;
Πόσο ΠΟΝΟ νιώθει όταν σε ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ χτύπημα του σκαρπέλου, ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ αποκολλούντε απο την αρχική ΣΥΜΠΑΓΗ πέτρα;;;

Ω! μα αν μπορούσε ο κόσμος ΟΛΟΣ να το κατανοήσει, να το εμπεδώσει αυτό, τότε σε κάθε ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που ΘΑ περιέλθει (σέ "κάποια" στιγμή, την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ) όμοια και ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ με τη Λάξευση της Λίθου, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΤΑΝ...

Αντίθετος μάλιστα...
Θα ΕΠΡΑΤΕ αυτό που "ένας" ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΥΗΣΗ έπραξε όταν του ζητήθηκε να ΔΙΑΛΕΞΕΙ για να πιεί μεταξύ ΔΥΟ ποτηριών, εκ των οποίων το ΕΝΑ είχε ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!!!
Πρίν ΚΑΝ προλάβει να τελείωσει τη φράση του ο Μυητής του, εκείνος ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ άρπαξε το ΕΝΑ απο τα ΔΥΟ και το άδειασε "μονορούφι"!!!
Τι είχε να ΦΟΒΗΘΕΙ;;;;
Τι είχε να ΧΑΣΕΙ;;;;

Ας μην πολυλογίσω κι'άλλο...

Ειρήνη σε όλα τα Όντα

Κέλσος ο Φιλαλήθης

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
14/06/2003, 16:26:55
Φίλτατε Κέλσο.
Στα λόγια σου αναγνωρίζω ενα μυημένο Άνθρωπο.Σε ευχαριστώ για τις σκέψεις που παρέθεσες και ευελπιστώ οτι θα γίνουν έναυσμα αναζήτησης για πολλούς και καλούς φίλους.
Όσον αφορά το μέγα Μύστη ΄που πήρε το κύπελλο των σπονδών και χωρίς να σκεφτεί ήπιε αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό του τον Μέγα Φιλόσοφο και Σοφό, Αριστοκλή τον μετέπειτα γνωστό και ως Πλάτωνα.
Σε ευχαριστώ και πάλι,για τους λόγους σου φίλε μου...
Με Τιμή

14/06/2003, 17:16:07
Πλάτωνας, Ορφέας, ΘΗΣΕΑΣ (που επέστρεψε)...

ΟΝΟΜΑΤΑ...
ΛΕΞΕΙΣ...
ΓΡΑΜΜΑΤΑ...
'Αρα και ΑΡΙΘΜΟΣ (το ΣΟΦΟΤΕΡΟ των ΟΝΤΩΝ κατα τον Πυθαγόρα...)
Δηλαδή ΔΟΝΗΣΕΙΣ...

Είναι πέραν του "ΦΑΝΕΡΟΥ" ότι εδώ, έχουμε μια ΟΜΟΙΟΔΟΝΗΣΗ μεταξύ ΜΑΣ...
Να και ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει αυτή η "φαινομενική" ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ θα έλεγα...

Τι θέλω να πώ με την "εισαγωγή" μου περί ΟΝΟΜΑΤΩΝ...
'Οτι σε αυτά τα πρόσωπα, αυτό που ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αντιλαμβάνομαι είναι το ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!
Και αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο παρά η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΛΑΚΕΡΗ....
Να ποιά "αξία" έδωσα στα εισαγωγικά...
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ εκφρασμένη απο ΕΝΑΝ...

Πόσοι ΘΑΝΑΤΟΙ λοιπόν θα πρέπει να ΕΠΕΛΘΟΥΝ για να φτάσει η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ να το αντιληφθει!!!!!!

Στο πρόσωπο του Πλάτωνα... ΕΜΕΙΣ!
Στο πρόσωπο του Ορφέα..... ΕΜΕΙΣ!
Στο πρόσωπο του Θησέα..... ΕΜΕΙΣ!

Ο Θάνατος, αυτός ο ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ!!!!
Εκείνος είναι που καταρίπτει τα σύνορα, μεταξύ του "ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ" και του "ΕΙΝΑΙ"...
ΚΑΙ στα τρία επίπεδα...
Και η καρμική Επιτροπή, συναποτελούμενη απο τν Μίνωα, Ραδάμνθυ και Αιακό σίγουρα τις πράξεις ΜΑΣ, Λόγια ΜΑΣ, Σκέψεις ΜΑΣ έρχεται να ΚΡΙΝΕΙ και όχι των άλλων...
Τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ μέτρα & σταθμά...

Μα ο σκοπός μας η ΘΕΩΣΗ, όπως είπες χαρακτηριστικά, Religio (ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ) την αποκάλεσε η μηδαμινότης μου, γίνεται ΕΔΩ, στο ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ και έτσι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Νούς, ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ σε εκείνον τον ΗΝΙΟΧΟ που ΑΡΜΟΖΕΙ να τα κρατά...
Στη ΨΥΧΗ...
Και ο δρόμος, είναι ΑΝΩΔΙΚΟΣ εκτός ΑΝ....

Είμαστε εδώ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ αυτό το ΑΝ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
14/06/2003, 18:59:55
Φίλτατε Κέλσο,καλησπέρα.
Η ομορφιά στον εσωτερισμό είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα να ψάχνεις και να σκέπτεσαι όσο σου επιτρέπουν οι δυνάμεις και όσο ποθεί η καρδιά σου.Έτσι ενώ στη επιστήμη υπάρχει μια λύση,μια άποψη,μια επικρατούσα αντίληψη-ανάλογα με τις τεχνολογικές δυνατότητες και τις υπάρχουσες επιστημονικές γνώσεις-στον εσωτερισμό ο καθένας έχει την άποψή του,την αντίληψή του,ανάλογα με την εργασία που επιτελεί.Και κάπου εκεί στην κορυφή του Ολύμπου οι απόψεις σμίγουν και επικρατεί η Αλήθεια.Γιατί παντού ενυπάρχει εν σπέρματι η Αλήθεια.Αυτό όμως που τη διακρίνει βρίσκεται θαμμένο στα Άγια των Αγίων,κάτω απο τα μέταλλα που έχουν συσσωρευθεί λόγω των πέντε Αισθήσεων,της Αμάθειας,του Φανατισμού,του Εγωισμού,γεννήματα του τρόπου ζωής μας.Ο Μύστης Ορφεύς,ο Ηρακλής,ο Όσιρις, ο Κρίσνα, ο Διόνυσος, ο Ταμίνο-του Μαγικού Αυλού-κάνουν κατάδυση στό κέντρο της Γης,εκεί όπου τα "μέταλλα" απο το ΠΥΡ λειώνουν και ανεβαίνουν Σοφοί και Κατακτητές,Δάσκαλοι της Ανθρωπότητος.Ο Θάνατός τους αναγκαίος και συνάμα απαραίτητος.Γιατί μέσω του "θανάτου τους" η ανθρωπότητα Νικά και αντιλαμβάνεται το Έργο της.Γι αυτό η ΄Γνώση κλειδώθηκε στο συρτάρι των Μύθων.Ο Αναζητητής της ψάχνει το κλειδί και ανοίγει,ξεκλειδώνει και την απελευθερώνει.
"Θέλει Αρετήν και Τόλμη η Ελευθερία",όπως έχει διακυρήξει κάποιος φωτισμένος.
Φίλτατε Κέλσο.Χαίρομαι που στο πρόσωπό σου βρήκα εναν συνομιλητή,που έκανε να ανοίξει η καρδιά μου και να ξεχυλίσει απο χαρά.
Με Τιμή

SecondbornΜέλος
14/06/2003, 20:02:58
Σας ευχαριστώ για αυτό που ΕΙΣΤΕ. Για τα όνειρα που έχετε και τιμάτε με τη στάση σας. Για το παραθυράκι που ανοίξατε και σε εμένα προς το Ο Ρ Α Μ Α.
Σας δίνω τόπο και χώρο να συνεχίσετε...είμαι "λίγος" για αυτό το θέμα.
Σκύβω και σας πλένω τα πόδια. Είστε οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ μου.

Με την ευχή η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ
O όμοιός σας.

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."

Edited by - Secondborn on 14/06/2003 20:04:01

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
14/06/2003, 20:57:39
Καλέ μου Φίλε Secondborn.
Τα λόγια σου,είναι λόγια σιωπής.Στον εσωτερισμό υπάρχει η Σιωπή και η Σιγή.Κάποια στιγμή θα επεκταθούμε στο θέμα και στο διαφορισμό των δυο εννοιών.Κανείς δεν είναι Δάσκαλος,αφού αυτός ο "χαρακτηρισμός" είναι ίδιον του ενσαρκωθέντος Λόγου,υπο οποιαδήποτε Μορφή.Όλοι είμεθα Μαθητές ή σωστότερα "διψασμένοι" για Γνώση,όπως και εσύ.Είναι απλώς θέμα σωστής χρονικά στιγμής-ωρίμανσης των συνθηκών,ώστε κάποια ενσαρκωμένη ψυχή να αφυπνιστεί και να θελήσει να ατενίσει το "Άστρο" της Βηθλεέμ,όμοια όπως οι τρείς "Μάγοι".Μη θορυβείσαι λοιπόν.Μόνο να εργάζεσαι σκληρά,να γίνεσαι κάθε ημέρα καλύτερος.Συγνώμη για τις "συμβουλές".Δεν δικαιούμαι να δίνω συμβουλές,εγώ, ένας ταπεινός εργάτης.Απλώς σου μεταφέρω -κατά το δυνατό-την εμπειρία μου.Εσυ θα βρείς το Δρόμο σου.Μόνο αγωνίσου.Σημασία δεν έχει η Νίκη.αλλά η Προσπάθεια.Ώστε να δικαιούσαι αύριο μια θέση αγωνιστή,ενα φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά σου και για τους συνανθρώπους μας.
Με Τιμή

ΜορφέαςΜέλος
28/04/2005, 18:58:02
Καταρχήν θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το θέμα λέγοντας οτι ο τίτλος μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα ασυνήθιστος ή και περίεργος, αλλά επειδή η αλήθεια είναι συνήθως αυτό που λιγότερο μπορούμε να φανταστούμε θα ήθελα να ανοίξω εδώ αυτό το σημαντικό κατά την άποψή μου θέμα.
Όλες οι αρρώστιες του ανθρώπου είναι ψυχογενή και οφείλονται κατά ένα τεράστιο ποσοστό στην ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου και μόνο. Όταν ένας άνθρωπος πνευματικά είναι άρρωστος τότε δεν μένει τίποτα άλλο παρά να εκδηλωθεί η αρρώστια του στην ύλη. Ουσιαστικά λοιπόν εδώ οφείλεται και ο τίτλος του θέματος, η αρρώστια μας δείχνει το που σφάλλουμε, το τι κάνουμε, το τι σκεφτόμαστε και τέλος το σημαντικότερο, το ποιοί είμαστε. Το να υποφέρουμε από μια ασθένεια σημαίνει οτι υποφέρουμε από κομμάτια του εαυτού μας τα οποία θεωρούμε ανυπόφορα και λόγω του οτι ο νους μας δεν το κατανοεί, προβάλλεται μια ασθένεια για να υποδείξει ακριβώς την αιτία του προβλήματος. Τώρα, το εάν οι περισσότεροι τρέχουν στους γιατρούς και πλακώνονται στην αντιβίωση και στα φάρμακα με το παραμικρό είναι ο λόγος που η ασθένεια όλο και εξελίσσεται.

Εδώ θα θέσω κάποια παραδείγματα ασθενειών που προέρχονται από καθαρά πνευματικές αιτίες.

Καρκίνος, πεπτικές παθήσεις, παθήσεις γεννητικών οργάνων και γυναικολογικά΄και όλες οι παθήσεις που αφορούν τα κόκκαλα.
Μερικά παραδείγματα είναι...
Τα νεφρά είναι η έδρα της ασφάλειας, ο φόβος δημιουργεί πρόβλημα
Η χολή είναι υπεύθυνη για την πιρκία
Το συκώτι είναι υπεύθυνο για τον θυμό και τα συγκεχυμένα συναισθήματα,
τα γυναικολογικά προβλήματα στην γυναίκα υποδηλώνουν την κακή σχέση της με την οικογένειά της ή με τον σύζυγο κ.ο.κ.

Φυσικά ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ ΧΩΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΈΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙς ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι οτι μπορούμε να αποφύγουμε το νυστέρι , απλά θεραπεύοντας την πνευματική - ψυχολογική αιτία

Ευχαριστώ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

03/05/2005, 21:56:46
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ''ΔΩΡΟ'';ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
04/05/2005, 02:22:57
Eρωτηση: τα παιδια που αρρωσταινουν π.χ απο καρκινο τι ειδους ψυχολογικα προβαλλουν στο σωμα τους με την εκδηλωση μιας τετοιας ασθενειας?
Θελω να πω πως δεν εχουν ολες οι καταστασεις αιτια καποια ψυχικη ανησυχια, υπαρχουν μικροβια, μολυνσεις απο τις οποιες οσο ψυχικα δυνατος και να εισαι το σωμα σου θα προσβληθει.[δεν μας εγγυαται η καλη ψυχολογια απολυτη ανοσια, μη λεμε ο,τι θελουμε]
Δεν αμφισβητω την υπαρξη ψυχοσωματικων ασθενειων, ουτε τη συμβολη της ψυχης στην αναρρωση του σωματος[κατι που σε αρκετες περιπτωσεις σπευδουμε να ονομασουμε θαυμα και ειναι η επιβολη του πνευματος στο σωμα και η θεραπεια της οποιας νοσου]
Αλλα η διαγνωση και η θεραπεια ειναι διαδικασιες περιπλοκες και δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι. Θα ηθελα να ρωτησω το δημιουργο του θεματος, αν ειναι γιατρος η εχει οποιαδηποτε ιατρικη επιστημονικη καταρτιση. Να δωσει το στιγμα του, ωστε να ξερουμε απο που πηγαζουν οι αποψεις του. Ευχαριστω.

04/05/2005, 09:09:54
Η άποψη του καθενός είναι απλά η γνώμη του δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι γιατρός για να εκφράσει την άποψή του.
Είπε ότι σε όσα αναφέρει υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Εσύ βέβαια καλά κάνεις και τα λες γιατί πάντα υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα σοβαρά όπως αυτό που ανέφερες, παιδικός καρκίνος, που μπορούν να πιαστούν από παντού για να σώσουν τα παιδιά τους και θες να προλάβεις τις παρανοήσεις. Όντως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοια θέματα.

Δεν ξέρω για καρκίνο εάν θεραπεύετε αλλά ότι διευκολύνει στην ανάρρωση η καλή ψυχολογία είναι σίγουρο, εννοώ μετά την ιατρική επέμβαση.

ΜορφέαςΜέλος
06/05/2005, 00:42:10
Καλησπέρα σας, Θεομήστωρ, πιστεύω οτι η αρρώστια είναι δώρο γιατί νομίζω οτι ο άνθρωπος έρχεται στην ζωή για να εξελιχθεί, τις περισσότερες φορές έως και πάντα βλέπουμε την καμπούρα του άλλου ανθρώπου αλλά όχι την δική μας. Εάν δεν καταλαβαίναμε οτι έχουμε πρόβλημα στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, που σκεφτόμαστε και που αισθανόμαστε θα ερχόμασταν ξανά και ξανά στην ζωή χωρίς να πετυχαίνουμε τίποτα (εγώ πιστεύω στην μετενσάρκωση), ενώ με την ασθένεια μας δίνεται η ευκαιρία να αναλογιστούμε τι δεν κάνουμε σωστά.

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΜορφέαςΜέλος
06/05/2005, 00:50:09
Γειά σου sister, καταρχήν τονίζω και με κεφαλαία γράμματα στο τέλος του θέματος ότι όλα είναι ρευστά, τίποτα δεν είναι απόλυτο και όλα δέχονται εξαιρέσεις. Όμως ακόμα και για το ερώτημα που θέτεις εγώ έχω μια απάντηση, πιστεύω οτι ένα παιδί αντανακλά τους γονείς του. Ένα μωρό που έχει καρκίνο, για μένα δεν αποτελεί θέμα θεραπείας, το μωρό αυτό κατεμέ θα σωθεί μόνο εφόσον οι γονείς του γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Μιας και ασχολούμαι τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής μου με εναλλακτικές θεραπείες, όσες περιπτώσεις έχω συναντήσει με παιδιά με ανίαστες ασθένειες, ή νοητική καθυστέρηση, ποτέ δεν ασχολούμαι με τα παιδιά, αλλά μόνο με τους γονείς, όταν αυτοί άλλαζαν, η κατάσταση της υγείας του παιδιού βελτιωνόταν και φυσικά συνέβαινε και το αντίστροφο. Γνωρίζω βέβαια οτι αυτό που λέει είναι πολύ επικίνδυνο και ίσως πολύ σκληρό αλλά για μένα αποτελεί την αλήθεια και η αλήθεια ποτέ δεν είναι ραμένη στα μέτρα μας.

Εκφράζω στο θέμα αυτό την καθαρά προσωπική μου γνώμη γνωρίζοντας οτι ίσωσ στο μέλλον να αποδειχτεί λανθασμένη, αν και δεν νομίζω.

Ευχαριστώ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

mysticΜέλος
06/05/2005, 14:04:42
Αγαπητέ Μορφέα,

η γενική ιδέα αυτού που θες να προβάλεις είναι σωστή και έχει βάση, ο τρόπος όμως που συγχέεις μεταξύ τους τα πράγματα είναι λάθος.
Ή ψυχολογία του ατόμου είναι το καυτευθυντήριο όχημα του στην ζωή και ναι έχει ιαματικές επιδράσεις πάνω του σε ορισμένες περιπτώσεις.

quote:
πιστεύω οτι ένα παιδί αντανακλά τους γονείς του. Ένα μωρό που έχει καρκίνο, για μένα δεν αποτελεί θέμα θεραπείας, το μωρό αυτό κατεμέ θα σωθεί μόνο εφόσον οι γονείς του γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Συγνώμη αλλά θεωρώ ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τέτοιες απόψεις στην εποχή μας. Συμφωνώ με την elder sister και διαφωνώ κάθετα με την απάντησή σου. Όταν ένα νέο παιδί, όχι απαραίτητα μωρό, πάσχει από αυτήν την νόσο πρέπει πραγματικά μια και λες ότι ασχολείσαι με τέτοιες περιπτώσεις να γνωρίζεις το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν αυτοί οι άνθρωποι.
Η αγάπη τους για το παιδί τους φτάνει στα όρια της θυσίας.
Πως μπορείς και λες ότι αν γίνουν καλύτεροι άνθρωποι θα σώσουν το παιδί τους;
Αν αυτοί δεν είναι καλύτεροι άνθρωποι που περνούν την χειρότερη δοκιμασία όλων, ποιος είναι εγώ και εσύ που έχουμε την τύχη να έχουμε υγιή παιδιά;
Έχω γνωρίσει τέτοιους γονείς και πραγματικά είναι το καλύτερο δείγμα ανθρώπων και δυστηχώς το τέλος είναι πάντα ίδιο, εις βάρος τους.

Η ψυχολογία δεν έχει να κάνει καμία σχέση με την ίαση ανίατων ασθενειών αλλά με την καλυτέρευση και επιμύκηνση του απομένοντα χρόνου ζωής που δίνουν οι γιατροί. Για τις άλλες αθένειες μπορεί να κάνει θαύματα μια και οι ασθένειες του μυαλού είναι ιδιαίτερα πολλές και συχνές στην εποχή μας.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
06/05/2005, 15:10:09
mystic καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ανεπίτρεπτες αυτές τις απόψεις, ο παιδικός καρκίνος αγγίζει πολύ ευαίσθητες χορδές μας αλλά νομίζω ότι είναι και κάπως βιαστικό το συμπέρασμά σου να θεωρείς αυτούς τους γονείς το καλύτερο δείγμα ανθρώπων.
Δεν λέω βέβαια σε καμμία περίπτωση ότι δεν είναι καλοί γονείς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι έχει στην ψυχή του ο άλλος.

Και θα σου πω μερικά παραδείγματα γονιών που βλέπεις κάθε μέρα γύρω σου και κανένας δεν τους έχει πει ποτέ ότι κάτι που κάνουν κάνει κακό στο παιδί τους, γιατί απλά δεν το βλέπει κακό ή δεν ανακατεύεται.

Είναι κάποιος με το παιδί του στο σπίτι, ηλικία ας πούμε 5-7 ετών
το μικρό έχει βαρεθεί κλεισμένο όλη τη μέρα στο διαμέρισμα, γκρινιάζει και κάνει κάποιες ζημιές
ποιά είναι η αντίδραση του γονιού σε ποσοστό πάνω από 90% ?
στην αρχή με το καλό και όταν αυτό συνεχίζει, αρχίζουν οι απειλές και στο τέλος ξύλο.

Αυτό δηλαδή κάνει καλό στο παιδί? είναι κάτι που το συνετίζει? είναι κάτι που το κάνει να καταλάβει?
ή μήπως κάτι που το φοβίζει και λόγω ότι ο γονιός είναι πιό δυνατός το κάνει να σταματήσει?

Μαμά στο σπίτι με το παιδί, ίδιας ηλικίας, κουρασμένη από την δουλειά τρέχει να τα προλάβει όλα, και έχει από πίσω της και κάποιον να της λέει συνεχώς
μαμά νερό, μαμά πεινάω, μαμά έλα να παίξουμε, μαμά πότε θα πάμε βόλτα, μαμά τι είναι αυτό, μαμά μαμά μαμά......
κάποια στιγμή εκνευρισμένη καταλήγει να επαναληφθεί η 1η περίπτωση
ή να σταματήσει να απαντάει

αν υποθέσουμε ότι σταματήσει να απαντάει και το μικρό συνεχίσει να ρωτάει, αυτό είναι κάτι καλό? θα κάνει το μικρό να καταλάβει ότι η μαμά έχει κουραστεί?
ή μήπως θα το μάθει την αδιαφορία και θα το οδηγήσει να βρει άλλους τρόπους για να ακουστεί

Μπορώ να πω ατέλειωτα παραδείγματα, αλλά νομίζω ότι κατάλαβες τι εννοώ.

Αυτά που ανέφερα είναι τα πιό συνηθισμένα υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν φαίνονται με μιά ματιά αλλά αφήνουν σημάδια στην ψυχή ενός παιδιού.

Και επειδή τα παιδιά είναι αθώα ρουφάνε σαν σφουγγάρι τα πάντα από το περιβάλλον τους δεν έχουν τις προστασίες που έχουν οι περισσότεροι ενήλικες γι'αυτό άλλωστε χρειάζονται και προστασία.

Και πάλι επαναλαμβάνω τα έγραψα χωρίς καμμία διάθεση να κρίνω αυτούς τους γονείς ή να υποτιμήσω το έργο που κάνουν με τα παιδιά τους.

GDS1Μέλος
06/05/2005, 16:09:36
Γεια σε όλους,

Η άποψη του Μορφέα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μόνο που θα τα χαλάσουμε στο ποσοστό. Δηλαδή:

"Όλες οι αρρώστιες του ανθρώπου είναι ψυχογενή και οφείλονται κατά ένα τεράστιο ποσοστό στην ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου και μόνο."

Πράγματι, έως ένα σημείο, έτσι είναι κάτι που το είχε αποδεκτή και ο Ιπποκράτης που υποστήριζε ότι τα προβλήματα μπορεί να προέρχονται και από άλλες πηγές μη ψυχολογικές. Για αυτό το λόγο αποδέχονταν δύο ιατρικές μεθόδους

1) Αλλοπαθητική (Συμβατική Ιατρική, δηλαδή Οργανική αντιμετώπιση)
2) Ομοιοπαθητική (Ψυχολογική αντιμετώπιση)

Εδώ μπαίνει όμως ένα ερώτημα πως αναγνωρίζει κάποιος αν το πρόβλημα υγείας προέρχεται από ψυχολογικό ή κάποιο άλλο λόγο;;;;;

06/05/2005, 17:42:08
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
πιστεύω οτι ένα παιδί αντανακλά τους γονείς του. Ένα μωρό που έχει καρκίνο, για μένα δεν αποτελεί θέμα θεραπείας, το μωρό αυτό κατεμέ θα σωθεί μόνο εφόσον οι γονείς του γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.
--------------------------------------------------------------------------------

Συγνώμη αλλά θεωρώ ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τέτοιες απόψεις στην εποχή μας. Συμφωνώ με την elder sister και διαφωνώ κάθετα με την απάντησή σου

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ MYSTIC ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΜορφέαςΜέλος
06/05/2005, 23:46:38
Καλησπέρα σας, μύστικ, θα ήθελα καταρχήν να πω κάτι πολύ βασικό. Για εμένα, η μεγαλύτερη μου θρησκεία είναι ένας νόμος του σύμπαντος, αυτός της αιτίας και του αποτελέσματος. Πιστεύω ακράδαντα οτι το σύμπαν είναι τόσο τέλειο ώστε δεν υπάρχουν λάθη, ούτε αδικίες και προπαντώς το βασικότερο... δεν υπάρχουν γενετικές ανωμαλίες. Κάθε τι υπάγεται στον νόμο αυτόν. Ότι σκεφτείς, αισθανθείς ή πράξεις, είναι η αιτία για ένα αποτέλεσμα που θα έρθει αργά η γρήγορα σε σένα τον ίδιο. Μπορεί να είναι καλό αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να είναι και κακό. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται απαράδεκτο το γεγονός οτι μπορεί να μιλάμε για ... λάθος... της φύσης... ή γεννητικές ανωμαλίες... Εγώ δεν δέχομαι αυτές τις πεποιθήσεις και πιστεύω οτι ο καθένας συναντάει στην ζωή του αυτό που του αξίζει και τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο.
Το να γεννηθεί λοιπόν ένα παιδί με ένα σοβαρό πρόβλημα (εκφράζω αυστηρά την προσωπική μου γνώμη) σημαίνει οτι είναι απλά ένα αποτέλεσμα μιας προηγούμενης αιτίας. Εγώ την αιτία αυτή προτιμάω να την δίνω στους γονείς.

Επίσης η άποψη που εκφράζω βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εμπειρίες που είχα μέχρι τώρα με τέτοιες περιπτώσεις. Έχουν υπάρξει που έχουν κάνει στροφή 180° στην ζωή τους και το παιδάκι τους συνήλθε από πολύ βαριάς μορφής νοητική βλάβη χωρίσ καμία ιατρική επέμβαση... Αυτό που σου αναφέρω είναι η πιο ακραία περίπτωση που παρακολούθησα ο ίδιος από κοντά, αλλά υπάρχουν πολλές πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

όπεν μάιντ... σαφώς δεν θεωρώ τον εαυτό μου άφθαρτο και ό,τι λέω βασίζεται σε εμπειρίες που είχα μέχρι τώρα και ελάχιστες γνώσεις που απέκτησα μέσω αυτών. Αν στο μέλλον καταλάβω κάτι διαφορετικό, σαφώς και θα υποστηρίζω μιαν άλλη άποψη. Εξάλλου στον κόσμο μας, όποιος το παίζει άφθαρτος φθείρεται τάχιστα.

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΜορφέαςΜέλος
06/05/2005, 23:55:18
γεια σου GDS1, πράγματι το πως καταλαβαίνει κανείς σίγουρα αν μια πάθηση είναι ψυχογενής ή όχι είναι δύσκολο, αλλά υπάρχει ολόκληρη εσωτεριστική μελέτη πάνω σε αυτό το θέμα που περιγράφει κατά προσέγγιση πάντα και πιθανότητες κάθε ασθένεια, από που μπορεί να προέρχεται. Και μάλιστα έχει φτάσει στο επίπεδο ώστε ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου προβλέπει που είναι πιο ευαίσθητος παθολογικά.
Για παράδειγμα ο καρκίνος του μαστού προέρχεται κατά κύριον λόγο από τις έντονες διαμάχες που έχει η γυναίκα με την μητέρα της ή την σχέση της. Όταν λοιπόν πληγώνεται βαθιά η γυναίκα, τότε το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς δημιουργεί ανωμαλίες, οι ενεργειακί μεσημβρινοί του ανθρώπου δεν τροφοδοτούν σωστά τα κύτταρα του σημείου αυτού και ιδού...

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ