- Έχω πάλι απορίες πάνω στο θέμα του φωτονίου... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
προσωπικά μου φαίνεται απαράδεκτο το γεγονός οτι μπορεί να μιλάμε για ... λάθος... της φύσης... ή γεννητικές ανωμαλίες...
Αγαπητέ Μορφέα, δεν μίλησα για λάθος της φύσης, τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς ότι δεν υπάρχουν γεννετικές ανωμαλίες. Δεν μπορούμε να φέρουμε τον κόσμο στα μέτρα μας. Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο τότε πιστεύω ότι ζεις σε μια ουτοπία.
Αγαπητέ pyramid σέβομαι τα λεγόμενά σου και όντως συμβαίνουν αυτές οι καταστάσεις σε μεγάλο ποσοστό αλλά τι θέλεις να μου πεις...(;) ότι κάποιο παιδάκι θα πάθει καρκίνο και θα φταίει η μαμά του επειδή δεν το πήγαινε συχνά βόλτα;
Πραγματικά, αναρωτιέμαι, έχεις επίγνωση αυτών που λές; Δεν θέλω να φανώ αγενής, αλλά αναλογίζεσαι το ψυχολογικό κόστος που θα έχει μια μητέρα ή ένας πατέρας ενός πάσχοντος παιδιού, διαβάζοντας αυτά που γράφονται εδώ; Είναι δυνατόν να πάθει καρκίνο ένα παιδί επειδή δεν το πήγαιναν συχνά βόλτες ή το μάλωναν όταν έκανε ζημιές;
Μια ερώτηση κρίσεως, ΄΄Είσαι πατέρας/μητέρα;΄΄
Καλό θα είναι όταν κατηγορούμε τους άλλους ότι προκαλούν άσχημες ψυχολογικές καταστάσεις να μην χάνουμε τον δικό μας έλεγχο.
Για εμένα αυτό το θέμα πρέπει να κλειδωθεί για ευνόητους λόγους.
Ευχαριστώ.

Δεν είπα ούτε για μιά στιγμή ότι κάποιο παιδί παθαίνει καρκίνο γιατί δεν το πάει βόλτα ο γονιός ούτε γιατί το μαλώνει.
Τα παραδείγματα ήταν μόνο για να κάνω κατανοητή την σκέψη μου και να τεκμηριώσω όσο μπορώ το ότι, αυτό που φαίνεται δεν ισχύει και απαραίτητα.
Ειλικρινά με πλήρη επίγνωση των όσων λέω δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ψυχολογικό κόστος που έχει ένας γονιός που προσπαθεί να σώσει το παιδί του, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το παιδί που υποφέρει.
Κανονικά ούτε το ίδιο τον γονιό πρέπει να τον ενδιαφέρει, μάνα/πατέρας δεν γίνεσαι για να καμαρώνεις ότι κάτι έκανες στη ζωή σου, το τι έκανες κρίνεται από τον άνθρωπο που φέρνεις στον κόσμο όταν πλέον αυτός έχει βγει πιό έξω από την "ασφάλεια" του σπιτιού.
Αυτά για το θέμα του παιδικού καρκίνου που μάλλον έβγαλε το θέμα από την αρχική του πορεία.
Λυπάμαι πολύ για ότι μπορεί να έχεις βιώσει από πολύ κοντά, γιατί γνωρίζω ότι είναι μιά δύσκολη κατάσταση αλλά είναι άδικο για το θέμα να κλειδωθεί γιατί δεν είχε πιστεύω καμμία πρόθεση κανένας να δυσκολέψει και να στενοχωρήσει ανθρώπους.
ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ
ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ Η ΘΑ ΠΟΥΜΕ .
Ευχαριστώ πολύ!
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Edited by - Μορφέας on 10/05/2005 21:06:21
Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το συγκεκριμένο θέμα, πιστεύω οτι η άποψή μου είναι σαφής άρα δεν υπάρχει λόγος προέκτασης.
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Εξάλλου είναι γνωστό οτι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν το γονίδιο του καρκίνου, αλλά ωστόσο ο καρκίνος εμφανίζεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι είναι χειρότεροι άνθρωποι από τους άλλους απλά σημαίνει οτι εκεί είναι τη σημείο όπου πρέπει να μάθουν κάτι για την εξέλιξή τους
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Σύμφωνο με τον Μορφέα... στην περιοχή που μένω εδώ στην Ελβετία αυτές οι θεωρίες και απόψεις είναι η βάση στον εναλλακτικό τομέα ...
Η κάθε αρρώστια, όπως είπατε είδη, είναι στοιχειο για κάτι ψυχολογικό ...όταν λοιπόν βρει κανεις γιατί π.x. έχει πονόλαιμο ,αυτό θα φύγει και πάλι ... Παράλληλα μπορεί κανεις να κάνει και μια ομοιοπαθητική θεραπεία η κάτι παρόμοιο .
Βασικό είναι, ο καθένας να βρει το τρόπο με τον οποιο είναι εν τάξει για το πως θα αντιμετωπίζει την αρρώστια και τι λύση αυτηνής.
Όσο για την δικη μου άποψη πιστεύω το εξής . Ναι, η αρρώστια είναι ευκαιρία για να κοιτάξει κανεις από που προέρχεται και γιατί .
Ευκαιρία για να λύση κάτι στον εσωτερικό του κόσμο το οποιο το κουβαλάει είδη αρκετό καιρό μαζί του (π.x.).
Ένα παράδειγμα από μένα προσωπικά . Επί πολύ καιρό είχα πόνους στην περιοχή τον νεφρών .Πήγα λοιπόν σε γιατρό κι αυτός μου είπε πως δεν βρίσκει τίποτα σπουδαίο και το πολύ ,πολύ να είναι κάποια φλεγμονή στο μυϊκό ιστό. Για αυτό μου έδωσε ένα κουτάκι πονστάν κι αυτό ήτανε. Δεν ξέρω αλλα κάτι μου έλεγε ότι αυτό δεν είναι η λύση .Έτσι πήγα εδώ κοντά σε ένα ομοιοπαθητικό ιατρείο.Εκεί εξήγησα τι ακριβώς μου συμβαίνει και τελικά μιλήσαμε επί 2 ώρες . Σ' αυτές τις 2 ώρες μιλήσαμε και για τα παρόν προβλήματα ,που με αποσχολούσαν.
Να μην τα πολυλογώ ... μέσω αυτήν την συζήτηση κατάλαβα τι με προβλημάτιζε πραγματικά κι έτσι είχα ένα στοιχειο . Από εκείνη την στιγμή άλλαξα κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα το πως αντιμετωπίζω πλέον τις σκέψης μου και αυτά που με προβληματίζουν .Πάντως οι πόνοι αυτή φύγανε χωρίς να είχα πάρει κάποιο πονστάν ,μονο και μονο επειδή έλυσα το πρόβλημα εκείνο τον καιρό.
Αυτά λοιπόν από μένα .
Φιλικά
Ayalee
Εμπάς η περιπτώση, μπορείς να πεις (εάν επιτρέπεται) ποιό ήταν το συναίσθημα που ανακάλυψες και πίστευεσ οτι σου δημιουργούσε το πρόβλημα; Απλά σαν συναίσθημα, δεν χρειάζεται να πεις το συμβάν κ.λ.π.
Ευχαριστώ
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

"Μάλιστα σύμφωνα με στατιστικές έρευνες στην Ελλάδα γίνεται η μεγαλύτερη κατανάλωση ψυχολογικών φαρμάκων."
Να συμπληρώσω μόνο ότι τα φάρμακα κατά του καρκίνου, της καρδιάς και των ψυχολογικών προβλημάτων παρουσιάζουν την μεγαλύτερη κατανάλωση σε Παγκόσμιο επίπεδο.
Όπως ανέφερα και παραπάνω είμαι υπέρ τις άποψης που έχει διατυπώσει ο Ιπποκράτης. Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα δηλαδή ούτε ότι όλα τα προβλήματα υγείας προκαλούνται από μια πάθηση ούτε όλα είναι αποκλειστικά ψυχολογικά.
Απλώς όταν η πάθηση οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους είναι καλύτερα να χορηγούνται φυσικά φάρμακα που δεν προκαλούν οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση όπως τα χημικά.
Το θέμα είναι ότι αν κάποιος άνθρωπος με μια πάθηση πάει σε δυο γιατρούς και α) Ομοιοπαθητικό και β) Συμβατικό (Αλλοπαθητικό) και οι δύο θα του εξηγήσουν διαφορετικούς λόγους για την πάθηση και την ίαση. Πως εμείς σαν ασθενείς είμαστε σίγουροι για την πραγματική εκπόρευση της νόσου;
Σαφώς κανένας από τους δύο δεν είναι λάθος, αλλά απλά ο κλασσικός γιατρός βλέπει μόνο το σύμπτωμα του προβλήματος, πολλοί άνθρωποι κάνουν κακή διατροφή αλλά δεν εμφανίζεται σε όλους πέτρα στα νεφρά...
Το ανθρώπινο σώμα εξάλλου είναι τόσο τέλειο που μπορεί να αποβάλει οποιαδήποτε τοξίνη από μέσα του. Έτσι ο εναλλακτικός γιατρός πάει πιο βαθιά και σου λέει οτι προκαλείται από μια φοβία. Φυσικά ένας μύστης (εάν υπάρχει) θα πάει πιο βαθιά και θα βρει και την αιτία που έχεις αυτές τις φοβίες κ.ο.κ.
Απλά λοιπόν αφαιρώντας το νεφρό ή κάνοντας εγχείρηση καταπολεμάς το σύμπτωμα αλλά αφήνεις την αιτία απείραχτη, και για αυτό είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί΄κάποιο πρόβλημα σε κάποιο άλλο όργανο του σώματος.
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

@ Μορφέα : Βέβαιος επιτρέπεται εφόσον ,θέλουμε να συζητήσουμε και να μάθουμε και καινούρια πράγματα μέσο τις συζήτησις που κάνουμε..
Αυτό που με προβλημάτιζε εκείνη την περίοδο είχε να κάνει με την σχέση που είχα τότες ... υπήρχανε αρκετά "προβλήματα" σ'αυτήν και το βασικό πρόβλημα ήτανε πως δεν υπήρχε επικοινωνία. Ήτανε μια σχέση στην οποια δεν είχα και πολλά να πω, αλλα εκείνη την εποχή δεν μπορούσα να πω ένα "όχι" ούτε μπορούσα να τον αφήσω ...όλα αυτά από φόβο. Ήτανε δυο είδους φόβου,ο ένας προέρχεται από γεγονός στο οποιο είχα πει τι γνώμη μου κι ένα "όχι" κι η αντίδραση του επέναντι μου ήτανε, ότι σήκωσε το χέρι ... κι από την άλλη δυσκολεύομαι να ελευθερώνω ,να απολύω κάποια πράγματα-> to let go... (κι από έλλειψη εμπιστοσύνης π.x.)...
Αν κι ασχολούμαι και δουλεύω στον τομέα τις "ενεργειακής δουλειάς" ,και ο συλλογισμός είναι σημαντικό στοιχειο για μένα κάθε η κάθε δεύτερη μέρα ,δεν μου ήτανε δυνατόν ,να δω την αιτια για τους πόνους.Το κλικ όμως ήρθε μέσο τις ομιλίας εκείνης που είχα τότες με την κυρια τις εναλλακτικής θεραπείας.
Μετά από αυτήν έλυσα την σχέση που είχα και σιγά ,σιγά (μέχρι σήμερα δηλαδή) μπόρεσα και μπορώ να πω ελευθερα και πάλι την γνώμη μου χωρίς φόβο κτλ.
Δεν αρκεί δηλαδή απλώς να κάνει αυτό το "κλικ" για να καταλάβουμε , αλλα χρίζεται να κοιτάξουμε κάθε φορα και να δουλεύουμε συνειδητά με το εαυτό μας ...και να είμαστε και ειλικρινείς όχι μονο με τους γύρους μας αλλα και με τον εαυτό μας.
Σ'ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να ξανά κοιτάξω το θέμα αυτό και να διαπιστώσω ότι όντως το έλυσα .
Φιλικά
Ayalee
Και βέβαια, εδώ φαίνεται οτι αν η Ayalee δεν είχε πόνο στα νεφρά τότε πολύ πιθανόν να μην έκανε ποτέ το βήμα ώστε να κατανοήσει το δικό της προσωπικό πρόβλημα.
Ευχαριστώ πολύ...
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

@ Μορφέα : Συνολικά μου πείρε περίπου 5 με 6 μήνες. Δηλαδή, σε αυτό το διάστημα εμφανίστηκε το "πρόβλημα", πήγα σε γιατρό κι έπειτα στο ομοιοπαθητικό ιατρείο, συζήτηση και σιγά σιγά το να αναγνωρίσω και να κατανοήσω το "πρόβλημα",κτλ. μέχρι που να είχα φτάσει στο σημείο να το ελευθερώσω το θέμα αυτό ολοκληρωτικά.Μετά απ' όλη αυτήν τι διαδικασία είχανε περάσει 5 με 6 μήνες.
Ναι, πολύ πιθανόν να μην είχα κάνει αυτό το βήμα ,για να κοιτάξω και να κατανοήσω αυτό το θέμα... μπορεί να εμφανίζονταν και σε άλλη μορφή αργότερα αλλα πιθανόν να ήτανε σε "χειρότερη" μορφή .. όλα πιθανόν..![]()
Αλλα ήρθε όπως ήρθε και μετά απ' όλα αυτά είμαι ευγνώμων που ήρθανε έτσι τα πράγματα.![]()
φιλικά
Ayalee
]
Σας χαιρετω ολους....
Διαβασα τις αποψεις σας...ολοι εχετε δικιο !!!!
Γιατι το λεω ???? καθε ανθρωπος εχει τις προσωπικες του εμπειριες ξ γνωσεις...
Δεν πρεπει λοιπον να υπαρχουν < διαμαχες > ...και το λεω αυτο διοτι για την ολοκληρωση ενος προβληματος < θεματος> δεν ειμαστε γνωστες 100 % ολου !!!
Βαζω εγω 10 % αλλος 30% αλλος 60 % κτλ και ετσι ολοκληρωνεται < οσο ειναι δυνατον να φτασουμε στο 100% !!!!!>
Μην εχουμε λοιπον κατι!!! σαν ειδος αντιπαραθεσεως μεταξυ μας,,, θετουμε τις αποψεις μας τις εμπειριες μας ...τα πιστευω μας...ΤΙΠΟΤΑ δεν απορριπτουμε τιποτα δεν δεχομαστε ...ψαχνουμε....!!!!!!
Και...για να απορριψουμε...κατι πρεπει να το εχουμε ερευνησει πρωτα για να το απορριψουμε !!!!!!
Βαλτε ολοι τις αποψεις σας δεχτειτε τις εμπειριες του αλλου σαν βαση βαλτε κατω ερευνηστε τα ...!!! και αποφασιστε....!!!
ΔΕΝ νομιζω οτι καποιος μπαινοντας εδω μεσα να θελει να βλαψει καποιον αλλον...αλλα αντιθετα γινεται μια προσπαθεια για ερευνα ...για γνωση ....να παραθεσουμε τις αποψεις μας τις τυχον προσωπικες εμπειριες μας ...που μπορουν να δωσουν βασει σε καποιον αλλον να προχωρησει περισσοτερο....η πολλες φορες να συμπληρωσει ενα πετραδακι στο παζλ του...< προσωπικα μου εχει τυχει πολλες φορες > !!!!
Ας δεχτουμε τις αποψεις των αλλων να το κανουμε βαθρο να πατησουμε να ανεβουμε ολοι μαζι...για την ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...
SUNRISZE ZERO
Σήμερα θα σας καταθέσω μια εμπειρία μου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Συνάντησα μια γυναίκα η οποία είχε καρκίνο στα κόκκαλα και μάλλον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Συζητώντας λοιπόν μαζί της αρκετές, ενώ στην αρχή ήταν πολύ κλειστή και απλά έδειχνε να είναι αγωνίστρια, ξέσπασε σε κλάματα και μου εξομολογήθηκε οτι ήθελε από παιδία να αυτοκτονήσει και ότι έκανε συνεχώς την άρρωστη γιατί ένιωθε οτι οι γονείς δεν την πρόσεχαν. Και προσέξτε τώρα τι μου λέει... Ήθελα από τα εφηβικά μου χρόνια ακόμα να αρρωστήσω από κάτι αργό και επώδυνο για να μπορέσω να ξανασμίξω τους γονείς μου... Μετά λοιπόν από πολλά χρόνια... ήρθε η στιγμή που αυτό που σκεφτόταν τόσο έντονα υλοποιήθηκε.
Ευχαριστώ
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Οι ημικρανέις του έχουν σχεση πάντα με στρεσαρισμα,ακόμη και όταν δεν το ξερω,θα το ανακαλλυψω στην πορεια με την συζήτηση.Τα παιδιά είναι ο καθρέφτης μας,αντανακλαν την δικη μας αντίδραση και την δικη μας συμπεριφορά.Σίγουρα παιζει ρόλο σημαντικό και το γονιδιόγραμμα,αναλογα με αυτό μπορεις να προχωρήσεις άλλοτε λιγώτερο κι άλλοτε περισσότερο αλλά ένα είναι σίγουρο η υγεία των γονιών (ψυχική - συναισθηματική)αντανακλαται και στα παιδια.Καί βέβαια θα πρέπει να τονίσω ότι όλες οι φασεςι τις ζωής μας δεν είναι ίδιες.Διαφορετικά ατιμετωπιζεται ένα θεμα στην ηλικία των 25,διαφορετικά στην ηλικάι των 40.Διαφορετική η οπτική γωνία ενός γονιου μεσα σε μια οικογενεια ,διαφορετική μεσα σε μια μονογονεϊκή οικογένεια.
........όσον αφορά δε και μενα προσωπικά ξαφνικά το περσμένο καλοκαίρι με έπιασαν έντονοι πονοι και τελικά αφαίρεσα την χολη μου,η οποία είχε ήδη αδρανοποιηθέι.Οταν την έβγαλα ένοιωσα ότι πλεον κανεις δεν θα με ξαναπικράνει,ξερω ότι έγινε γιατι είχα πολυ πίκρα μεσα μου.Δοξάζω τον Θεο που ηταν απλά στην χολη μου όλη συγκεντρωμενη.
Τώρα, νοιωθω να με πονάνε τα γόνατα μου......ξέρω οτι σηκώνω πολλά βαρη και πρεπει να ξεφορτώσω.Καταλαβαίνετε φανταζομαι το τι λεω αλλα κι αν οχι ευχαριστω για τον χρόνο σας και για το ότι εγω καταλαβαινω εσας αλλά κυρίως καταλαβαινω ΕΜΕΝΑ.Καλλιοπη
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Σε ευχαριστώ πολύ και να είσαι καλά...!
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"