ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Agnostic35 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
25/03/2008, 20:29:19
Πυραμιδοειδή κτίσματα θα βρεις σε πολλά μερη του κόσμου. Φυσικά εμφανίζουν διαφορές ανά περιοχές(ως προς τη χρήση, το μέγεθος, τις τεχνικες κατασκευής κτλ).

Δεν μετατρέπω εγώ ό,τι θέλω σε φαντασία αλλά τα ίδια τα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα μας διαφωτίζουν περί αυτού.
Πώς να το κάνουμε δηλαδή. Ο πρώτος αποδεδειγμένα ελληνικός πολιτισμός είναι ο Μυκηναϊκός που ξεκινάει από το 1600 π.Χ. Επίσης οποιαδήποτε κτίρια ή μνημεία έχτισαν οι προελληνικοί πληθυσμοί δεν μπορούμε να τα ταυτίζουμε με τους Ελληνες απλά και μόνο για να δείξουμε ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν παλιότεροι των Αιγυπτίων.

Δικαίωμά σας βέβαια να φαντάζεστε Ατλαντίδες, Λεμουρίες, Ελληνικά UFO στο Ρόσγουελ, αρχαίους Ελληνες στον Αμαζόνιο να παίζουν τάβλι με τους ιθαγενείς, Σειριομάχους, Εψιλον και δεν συμμαζεύεται, αλλά μην περιμένετε να δεχθεί νοήμων άνθρωπος αυτά τα φαντασιοκοπήματα ως αληθινά.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

25/03/2008, 21:59:29
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι Έλληνες ήταν σε διάφορα μέρη του κόσμου,
αλλά εγώ μιλούσα για την Αίγυπτο μόνο…
Και φυσικά τα κείμενα που αναφέρουν τον Σόλωνα και τον διάλογο για το ποιος είναι παλιότερος, τι να σου πώ φίλε μου… ότι πεις…Εγώ πάντως το πιστεύω…
Να σου πώ κάτι εμπιστευτικά;… μην βάζεις πρώτο πληθυντικό πρόσωπο , εμένα μου κάνανε παρατήρηση για τι σε αντιμετωπίζα, λέει ως ουδέτερο…Άκου να δεις….
Δεν καταλαβαίνουνε από λάθη συντακτικά ή πληκτρολογικά…
26/03/2008, 00:32:50
Αν από τη φράση μου Πυραμιδοειδή κτίσματα θα βρεις σε πολλά μερη του κόσμου. Φυσικά εμφανίζουν διαφορές ανά περιοχές(ως προς τη χρήση, το μέγεθος, τις τεχνικες κατασκευής κτλ). καταλαβαίνεις ότι οι Ελληνες βρίσκονταν κάποτε σε διάφορα μέρη του κόσμου, τότε μάλλον έχεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης και ο διάλογος μαζί σου καταντά ανούσιος.

Φυσικά δεν θα ρωτήσω τι απέγιναν οι κοσμοκράτορες Ελληνες, αφού είναι μάλλον σίγουρο ότι τους απήγαγαν τα UFO του Εριχ Φον Ντανικεν και του Πάλμου.

Οσοι για τον πληθυντικό, τον χρησιμοποίησα απευθυνόμενος σε όλους όσους πιστεύετε τις εν λόγω σαχλαμάρες (εσύ, ο Ζευς,ο Λιάκουρας, η δέλτα της γειτονιάς κτλ κτλ).

Τα λέμε.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

26/03/2008, 09:48:49
Φίλε Agnostic, το ότι οι Έλληνες πήγαν σε
πολλά μέρη του κόσμου, δεν το συζητώ, υπάρχουν αρχαιολογικά ίχνη που το αποδεικνύουν... Δεν μπορούμε να τα ξαναθάψουμε...
Πολλοί λαοί καυχιούνται ότι έχουν σχέση με την Ελλάδα, να τους αφορίσουμε ή να τους μηνύσουμε γιατί όπως πιστεύεις,
λένε …ψέματα;
Τόση αποκλειστικότητα, βρε παιδί μου…

Αλλά, αυτά τα βλέπει κάποιος που θέλει να δει,
κάποιος που δεν θέλει δεν τα βλέπει ακόμη κι αν
καταλάβει ότι είναι κοινώς αποδεκτή αυτή η άποψη,
κι όχι του όποιου Λιακό, κλπ…

Για τον πληθυντικό, λένε να μην τον χρησιμοποιούμε,
γιατί είναι αφορισμός συλλήβδειν και δεν
προάγει τον διάλογο…
Εσύ μήπως τον χρησιμοποιείς για να δείξεις την ανωτερότητα σου;
Εγώ , εσείς ,ας πούμε…
Όπως και να’ χει ας μείνουμε στο 2012...,
το έτος για μένα είναι έτος που ο άνθρωπος θα ξεκινήσει
να ζει ένα καλύτερο αύριο…
Κι ας λένε πολλοί ότι θα είναι έτος καταστροφής…

26/03/2008, 17:25:25
quote:
trexagireve

Φίλε Agnostic, το ότι οι Έλληνες πήγαν σε
πολλά μέρη του κόσμου, δεν το συζητώ, υπάρχουν αρχαιολογικά ίχνη που το αποδεικνύουν... Δεν μπορούμε να τα ξαναθάψουμε...

Πράγματι στην αρχαϊκή εποχή οι Ελληνες δημιούργησαν αποικίες δυτικά (π.χ. στην Ιταλία, στη Μασσαλία) και ανατολικά( π.χ. στον Εύξεινο Πόντο). Πράγματι ελληνικοί πληθυσμοί βρέθηκαν στην ανατολή μέχρι την Ινδία κατά την ελληνιστική εποχή. Πράγματι υπηρχαν μορφωμένοι Ελληνες στην Ευρώπη κατά τον 18ο και 19ο αιώνα(π.χ. Παρίσι). Πράγματι υπήρξανε αρκετοί Ελληνες μετανάστες σε χώρες τη δύσης πριν λίγες γεκαετίες(π.χ. Γερμανία), ενω αρκετοί Ελληνες ζουν και εργάζονται σήμερα στο εξωτερικό (π.χ. ΗΠΑ, Αυστραλία).

Για πριν το 3200-3000 π.Χ., δηλαδή πριν την απαρχή του αιγυπτιακού κράτους(ξεκίνημα αρχαϊκής περιόδου), Ελληνες δεν θα βρεις, εκτός αν αποδέχεσαι τις μπαρούφες ελληνοκεντρικών περιοδικών τύπου Δαυλός και Ιχωρ που ανακαλύπτουν προϊστορικές πανάρχαιες ελληνικές βυθισμένες πόλεις στο Ιαπωνικό αρχιπέλαγος, με "συντριπτική" απόδειξη ότι είναι ελληνικές επειδή το Ιαπωνικό τοπωνύμιο "todoraki" ετυμολογείται από τον...Θεοδωράκη, ικανοποιώντας τις φαντασιώσεις του εκάστοτε αρχαιοτρελαμένου που ψοφα για ειδήσεις προκατακλυσμιαίας αρχαιοελληνικης φινέτσας που του χαϊδεύουν τ'αυτιά!!

Απελθέτω απ'εμού το ποτήριον τούτο...

quote:
trexagireve

Πολλοί λαοί καυχιούνται ότι έχουν σχέση με την Ελλάδα, να τους αφορίσουμε ή να τους μηνύσουμε γιατί όπως πιστεύεις,
λένε …ψέματα;

Ποιοι λαοί, τι είδους σχέση, και πού θα βρω τις ομολογίες αυτές? Και το κυριότερο...πώς συνδέονται οι υποτιθέμενες ομολογίες των "πολλών" λαών με πανάρχαια - πριν την απαρχή του Αιγυπτιακού πολιτισμού(γιατί με σύγκριση αυτόν ξεκίνησε η κουβέντα μας)- παρουσία Ελλήνων σε διάφορες περιοχές?

quote:
trexagireve

Για τον πληθυντικό, λένε να μην τον χρησιμοποιούμε,
γιατί είναι αφορισμός συλλήβδειν και δεν
προάγει τον διάλογο…

Ανάλογα πώς τον χρησιμοποιείς...

quote:
trexagireve

Εσύ μήπως τον χρησιμοποιείς για να δείξεις την ανωτερότητα σου;
Εγώ , εσείς ,ας πούμε…

Δεν θα συμμετέχω στις φαντασιώσεις σου

Lost in Necropolis

La ville de la mort

26/03/2008, 18:36:47
Φίλε Agnostic, δεν μιλάω μόνο για την Ευρώπη,
ούτε για την Ινδία μόνο… Οι Καλάς και η επαρχία Γιουνάν στην Κίνα, έχουν ελληνικές ρίζες.
Στην Αργεντινή υπάρχουν πληθυσμοί που δηλώνουν ελληνικής προελεύσεως, φυσικά και αυτά που αναφέρεις όπως κι οι Ρωμαίοι, αλλά και άλλες ευρωπαικές φυλές, αλλά κι αλλού…
Πριν τον Μέγα Αλέξανδρο, αν δε σε πειράζει που δείχνει ότι οι θαλασσοπόροι προπάτορες μας φτάσανε πιο μακρυά, ενώ οι όποιοι Λιακόπουλοι, λένε κοτσάνες, αλλά και αλήθειες, έστω μισές…
Δεν λένε μόνο υπερβολές, έχει γραφτεί κι από άλλους πολλούς, άσχετα που άσπονδοι "φίλοι" της φυλής μας δεν θέλουν να φαίνεται το πόσο βασίζεται ο κόσμος αυτού του πλανήτη στον ελληνικό πολιτισμό αλλά και το ελληνικο DNA…
Όσο για τον πληθυντικό, αυτό πιστεύω κι εγώ.... ότι κάνουμε εμείς είναι καλό, όταν το κάνουν οι άλλοι είναι bad, real bad!!!]
Για φαντασιώσεις, κάτι ξέρεις και λες εσύ,μπαγάσα…

Ωστόσο…το θέμα μας είναι το 2012, αν δε σε πειράζει, ας μείνουμε σ’ αυτό…
Πρόκειται για μια χρονιά ορόσημο.
Ορόσημο αιώνιο, αλλαγής της κατεύθυνσης του ανθρώπου.
Η βιομηχανική εποχή πεθαίνει, όπως και οι μόδες και ότι μέχρι τώρα εξελίσσονταν… Υπάρχει μια στάση, μια νεκρική σιγή.
Ζούμε το τέλος μιας εποχής και το 2012, θα είναι η αρχή μιας νέας…Πολλοί καλλιτέχνες , ζωγράφοι, και άλλοι καταλαβαίνουν αυτό το τέλος του κύκλου που ζούμε και το περνάνε στα έργα τους σαν μέντιουμ που είναι….
Μνήμες από ένα αύριο…
Πώς να είναι άραγε;……

27/03/2008, 02:01:50
quote:
Οι Καλάς και η επαρχία Γιουνάν στην Κίνα, έχουν ελληνικές ρίζες.

Οι Καλάς στο βορειοδυτικό Πακιστάν υποστηρίζουν ότι είναι απόγονοι στρατιωτών του Μ.Αλέξανδρου. Δεν βλέπω τη σχέση εχει αυτό με πανάρχαιους Ελληνες παλιότερους των Αιγυπτίων. Οσο για την Κινέζικη επαρχία Γιουνάν, μήπως μπορείς να μου πεις σε τι είδους "ρίζα" αναφέρεσαι(γλωσσική, πολιτιστική, φυλετική) και από που τεκμαίρεται αυτό? Μίλα επιτέλους για μια φορά συγκεκριμένα χωρίς αερολογίες και γενικότητες με (ψευτο)παραπονιάρικο, δήθεν αλυτρωτικό στιλ.

quote:
Στην Αργεντινή υπάρχουν πληθυσμοί που δηλώνουν ελληνικής προελεύσεως, φυσικά και αυτά που αναφέρεις όπως κι οι Ρωμαίοι, αλλά και άλλες ευρωπαικές φυλές, αλλά κι αλλού…

Μάλλον μπέρδεψες τους Αργεντίνους με τους Σπαρτιάτες που ανακάλυψαν κάποιοι τσαρλατάνοι στην Χιλή. Εκτός αν αναφέρεσαι σε μετανάστες της νεότερης εποχής οπότε πάω πάσο. Οσο για τους Ρωμαίους, μάλλον αστειεύεσαι. Εχεις ανοιξει κανένα σοβαρό βιβλίο για την καταγωγή των ρωμαίων και των γλωσσών του ιταλικού κλάδου ή αρέσκεσαι σε αναμάσημα γελοιοτήτων από τις γνωστές ιστοσελίδες της πλάκας?

quote:
Πριν τον Μέγα Αλέξανδρο, αν δε σε πειράζει που δείχνει ότι οι θαλασσοπόροι προπάτορες μας φτάσανε πιο μακρυά,

Πριν τον Μ. Αλέξανδρο έφτασαν σε συγκεκριμένες περιοχές και δημιουργησαν συγκεκριμένες αποικίες. Αυτά όμως σε γενικές γραμμές ισχύουν από την αρχαϊκή εποχή κι έπειτα, δηλαδή από το 750 π.Χ. Το ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ. Σε τι διαφωνείς? Να και ένας χάρτης για τις περιοχές δραστηριοποίησης των αρχαίων Ελλήνων πριν τον Μ.Αλέξανδρο.

http://www.utexas.edu/courses/greeksahoy!/greek_colonies_550.jpg

quote:
Λιακόπουλοι, λένε κοτσάνες, αλλά και αλήθειες, έστω μισές…
Δεν λένε μόνο υπερβολές, έχει γραφτεί κι από άλλους πολλούς, άσχετα που άσπονδοι "φίλοι" της φυλής μας δεν θέλουν να φαίνεται το πόσο βασίζεται ο κόσμος αυτού του πλανήτη στον ελληνικό πολιτισμό αλλά και το ελληνικο DNA…

Αυτά είναι γενικότητες,φαντασιοπληξίες, ανεπιβεβαίωτες, συνομωσιολογικές και μη ελένξιμες "καταγγελίες" του αέρα, κατάλληλες για συνθηματάκια σε κομματικά πανό. Δεν αξίζει να συνεχίσω να ταλαιπωρώ το πληκτρολόγιό μου για δαύτες. Ο καθένας ας ζει στον κόσμο του...
Είναι απορίας άξιο πώς ξεχωρίζεις τις "αλήθειες" που λέει ο Λιακό και πώς τις κοτσάνες αφού από τις απόψεις σου φαίνεται πως έχεις πλήρη μεσάνυχτα σε πολλες πτυχές της αρχαίας ελληνικης ιστορίας. Ας είναι...

quote:
Ωστόσο…το θέμα μας είναι το 2012, αν δε σε πειράζει, ας μείνουμε σ’ αυτό…

Κατά βάθος έχεις δίκιο. Πρέπει να παψω να ασχολουμαι με κάθε χονδροειδη μπαρούφα που διατυπώνεται εδώ, ειδικά για το παρελθόν των αρχαίων Ελλήνων. Δεν με βοηθάς όμως καθόλου φίλε μου αναπαραγάγωντας τις ίδιες μπαρούφες "ερευνητών" που κι εσύ χλευάζεις και θεωρείς αναξιόπιστους.

Ευελπιστώ με την έλευση του 2012 να λογικευτείς σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

ZeusEΜέλος
27/03/2008, 06:03:32
βασικα ξεχασες της αποικιες απτην μερια του αντλατικου στα παραλια τις πορτογαλιας εν μερει. και οσο για τιν απεναντι ακτη αφτοι Ειναι οτι Απεμεινε απτους Ατλαντες δεν μασ πολυ νιαζοι. Τα Σεβη μου.

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

27/03/2008, 09:12:49
Φίλε Agnostic, δεν ξέρω τι στερητικά σύνδρομα τραβάς,
αλλά καλά θα κάνεις να ηρεμήσεις λίγο…
Δεν είσαι ανάγωγος, προσπαθείς όμως…
Η επαρχιά Γιουνάν είναι ελληνική, ξέρω δεν σε ρωτήσανε,
αλλά το θέμα είναι το 2012,πάλι φαλτσάρεις,
αλλά και σιγή ιχθύος από τους επαΐοντες…
Για ζοχαδιάρικο ύφος πάντως...ξέρουμε εσύ, είναι θέμα ορμονών,
μου φαίνεται, ή πρόβλημα θυροειδή αδένα…
Ελληνική ρίζα και το λένε και το δείχνουν οι καημένοι με τα ντοκυμαντέρ, κρίμα,κάνανε και τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα τζάμπα…
Δεν σε ρωτήσανε, φιλαράκι…
Σ’ αυτό το μήκος κύμματος συζήτηση, δεν γίνεται…
Οι αντιπάθειες είναι καλοδεχόμενες από κάτι άτομα σαν εσένα…
Βλέπεις ότι θέλεις απο αυτά που διαβάζεις,
αλλά, είσαι και διασκεδαστικός…
Ο τρόπος που προσπαθείς να περάσεις δείχνει αφασία ,
μεγάλε, στην καρακοσμάρα σου!!!!
Ή νομίζεις ότι κάνεις και πλάκα; Με τον εαυτό σου;
Ξέρω ότι δεν διαβάζεις, ότι σου γράφω, αλλά οι
Ρωμαίοι λένε ότι είναι Έλληνες, όπως και τα
χωριά στην Κάτω Ιταλία μιλάνε ελληνικά…
Ούτε αυτοί σε ρωτήσανε…
Αν θέλεις να φανείς γελοιός, μπορείς, αλλά δεν
είμαστε μόνοι μας, διαβάζουνε κι άλλοι…
Μην κοιτάς που δεν μπαίνουνε, γιατί να χάσουνε την πλάκα;…
Όχι πριν τον Μέγα Αλέξανδρο, φτάσανε σε αόριστες περιοχές…
Μα καλά θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουνε; Ήταν δυνατόν να μην ήτανε συγκεκριμένες οι περιοχές, τι να ήτανε δηλαδή,…αφηρημένες; Ελληνικά μιλάς, ή τώρα τα μαθαίνεις;
Για το ελληνικό DNA και την επιρροή του επι των πληθυσμών της γης, είχανε τώρα πριν 2 μήνες σχετικό θέμα παντού, όπως και είναι γνωστό τοις πάσι, αλλά, μάλλον ήσουνα σε χειμερία νάρκη και δεν το’ μαθες… Ε δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Αυτή η προσπάθεια να δείξουν διαφορετικοί κάποιοι μερικές φορές επιτυγχάνεται, το θέμα είναι το αποτέλεσμα είναι το για αυτούς επιδιωκόμενο;…
Ευτυχώς το ανέφερες αυτό το έρμο 2012, έστω στο τέλος, έστω ως ευχή…
Από μπαρούφες το ξέρω ότι είσαι ειδήμων, έχει υποπέσει στην αντίληψη μου, δεν χρειάζεται να το καυχιέσαι κιόλας…
28/03/2008, 03:10:24
quote:
ZeusE

βασικα ξεχασες της αποικιες απτην μερια του αντλατικου στα παραλια τις πορτογαλιας εν μερει. και οσο για τιν απεναντι ακτη αφτοι Ειναι οτι Απεμεινε απτους Ατλαντες δεν μασ πολυ νιαζοι.

Αχ αυτοί οι Ατλάντιοι που δεν μας νoιάζουν κιόλας...

quote:
trexagireve

Η επαρχιά Γιουνάν είναι ελληνική, ξέρω δεν σε ρωτήσανε,

Αντε, τράβα λοιπόν να συνεννοηθείς με τους ντόπιους της Γιουνάν κι άμα δεν τα καταφέρεις μην σε πιάσει το παράπονο και αρχίσεις πάλι τα κλαψουρίσματα και τις συνομωσιολογίες, ίσως η γλώσσα τους να έμεινε στη μυκηναϊκή περίοδο γι'αυτό δεν την καταλαβαίνεις. Από την άλλη, ψάχνω να βρω την ελληνικότητα σε διάφορες εθνοτικές ομάδες που ζουν στη Γιουνάν και τoυ πληθυσμού της εν γένει, αλλά δεν μπορώ να την διακρινω. Το ίδιο και στη γλωσσα που η επίσημη είναι τα μανδαρίνικα-κινέζικα ενώ υπάρχουν διάφορες μειονοτικες διάλεκτοι που ουδεμία σχέση έχουν με τα ελληνικά

http://www.ethnologue.com/14/show_country.asp?name=China

http://www.china.org.cn/english/features/67788.htm

http://www.yunnanexplorer.com/

Ποια είναι η ελληνικότητα σε πληθυσμιακές ομαδες της επαρχίας όπως:

Yi, Bai, Hani, Zhuang, Dai, Miao, Lisu, Hui, Lahu, Va, Naxi, Yao, Tibetan, Jingpo, Blang, Pumi, Nu, Achang, Jino, Mongolian, Drung, Manchu, Shui, Bouyei ????

Ποια είναι η ελληνικότητα των Κινέζων της επαρχίας που μιλούν μανδαρινικά??

Ορίστε και ετυμολογία του ονόματος της επαρχίας

http://www.asiawind.com/pub/forum/fhakka/mhonarc/msg00311.html

(24) Yunnan Province
Yun means clouds. Nan means south.

This province is situated south of the plateau Gui Yun (see Guizhou
province). The name Yun Nan derived from the second word of the name
of Gui Yun Plateau. Since it is south of the plateau the word south
Nan) is added after Yun.
Yunnan means the land of south of the clouds.

Η "γη νότια από τα σύννεφα" σημαίνει(επειδή έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά στο μετέφρασα). Ελπίζω να μη νόμιζες ότι είχε κάποια σχέση με τους Ιωνες όπως μερικοί χαχόλοι τύπου Λιακό(διότι από εκεί ξεκινάει η σχετική παραφιλολογία με τη Γιουνάν).

Μπορείς λοιπόν να μας διαφωτίσεις από πού προκύπτει η ελληνικότητα της επαρχίας? Αν όχι, απλά παραδεξου ότι είπες χονδροειδή μπαρούφα. Είναι τουλάχιστον αξιοπρεπέστερο...

Οσο για το υπόλοιπο αλυτρωτικό κλαψούρισμα και παραλήρημα, ειλικρινά δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω:

1) Είτε είσαι πραγματικά ευφάνταστος και αφελής και φανταζεσαι Ελληνες να φυτρώνουν σε κάθε σημείο του πλανήτη από την αρχαιότητα, αλλά δυστυχώς για σένα εξαφανίζονται απότομα(τους απαγάγουν κοσμοσφαίρες)

2) Είτε έχεις μπει στο φόρουμ απλά για να κάνεις πλάκες και φάρσες, έτσι για να περνάει η ώρα σου με κάποιο τρόπο (προφανώς επειδή έχεις πολύ δουλειά να κάνεις)

Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση ομολογουμένως έχεις πετύχει στον ρόλο σου, αυτού του φαρσέρ/γελωτοποιού.

Α, και για τους Ρωμαίους τα'παμε εδώ

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 28/03/2008 03:16:34

28/03/2008, 09:48:38
Agnostic, κακό πράγμα ο εγωισμός…
Και φαίνεται ότι πιστεύεις πως είναι δικό σου προτέρημα…
Φιλαράκι, οι κάτοικοι της Γιουνάν αυτοπροσδιορίζονται
Έλληνες( επαναλαμβάνω, κακώς που δεν σε ρώτησαν…)
αλλά και οι χοροί τους μοιάζουν με τον αρχαίο πυρρίχιο, υπερβολικά, συν ενδυμασίες, κλπ.
Όσο για την γλώσσα, αν περίμενες με την επιβολή των κινέζων και με χιλιάδες χρόνια εγκατάλειψη από την μητρώα γη, μάλλον πιστεύεις σε θαύματα…
Αλλά, είπαμε, από εγωισμό έχεις αφθονία… Όπως πολλοί άλλοι εδώ.. Ευδοκιμεί ….
Κλαψουρίζεις και ξεροφυσάς όλη την ώρα, δεν είναι ανάγκη να πιστεύεις ότι αυτό κάνουν κι οι άλλοι…
Για τους Ρωμαίους, είπαμε ότι οι Ρωμαίοι ξέρουν καλύτερα από σένα και τους προτιμώ από σένα, αν δε σε πειράζει…
Πάντως το να το παίζεις βάρβαρος και κάφρος δεν δείχνει τίποτα…
Γράψε κανένα σενάριο, καλέ μου, σου πάει το Φωσκολος πολύ…
28/03/2008, 19:53:32
quote:
Φιλαράκι, οι κάτοικοι της Γιουνάν αυτοπροσδιορίζονται
Έλληνες( επαναλαμβάνω, κακώς που δεν σε ρώτησαν…)

Εμένα μπορεί να μη με ρώτησαν. Εσύ τους έχεις ρωτήσει και το λες αυτό? Σ'εναν αριθμό πάνω από 40.000.000 κάτοικων που έχει η Γιουνάν, τι ποσοστό δηλώνει Ελληνες αξιότιμε δημοσιοκ...εεε δημοσιογράφε ηθελα να πω?

quote:
αλλά και οι χοροί τους μοιάζουν με τον αρχαίο πυρρίχιο, υπερβολικά, συν ενδυμασίες, κλπ.

Α, μάλιστα...υποθέτω έχεις ενημερωθεί πλήρως για τους χορούς που έχουν σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε κομώπολη και το λες αυτό? Το μόνο που είχα δει ήταν ένας χορός που έβαλε ο Λιάκουρας σε βιντεάκι και έλεγε ότι έμοιαζε με κάποιον ελληνικό. Βέβαια δεν θα τολμησω να ρωτήσω από πού κι ως πού η (τυχαία)ομοιότητα σ'εναν χορό καθορίζει την εθνικότητα και την εθνική συνείδηση του κάθε χορευτή. Ας μην σας βάζω δύσκολα μωρέ....

Το ίδιο ισχύει και για τις ενδυμασίες. Ομοιότητες θα βρεις μεταξύ του τεράστιου πλήθους λαών και φυλών του πλανήτη. Αν εσύ προτιμάς σκόπιμα να απομονώνεις εικόνες και καταστάσεις για να σου βγει το γλυκό, τότε δεν φταίω εγώ που σε λέω αφελή και ευφάνταστο. Είσαι άξιος των επιλογών σου. Αλήθεια, έτσι τσαπατσούλικα και προχειρα λειτουργείς και σαν δημοσιογράφος? Ελπίζω πως όχι γιατί το να ετοιμάζεις και να πλασάρεις ρεπορτάζ-μαϊμού υποθέτω είναι αντίθετο με τη δημοσιογραφική δεοντολογία σωστά?

quote:
Όσο για την γλώσσα, αν περίμενες με την επιβολή των κινέζων και με χιλιάδες χρόνια εγκατάλειψη από την μητρώα γη, μάλλον πιστεύεις σε θαύματα…

Α μάλιστα. Την βρήκαμε τη λύση. Η επιβολή των Κινέζων, ο Μάο κλπ... Μήπως μπορείς να μας πεις πότε υποχρεώθηκαν τα πλήθη Ελληνων της επαρχίας(που θα αποτελούσαν την πλειοψηφεία της επαρχίας ώστε να θεωρείται ελληνική) να "αφελληνιστούν"? Με ποιες αποφάσεις? Πότε και από πού τεκμαίρεται αυτό? Βοηθητικά σου δίνω κι ένα link ιστορίας της Κίνας...

http://www-chaos.umd.edu/history/toc.html

Α, ξέχασα, έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά. Ψάξε τότε στην ελληνική αγορά για ένα βιβλίο ιστορίας της Κίνας και όταν ολοκληρώσεις την έρευνά σου μου λες. Η Ιστορία του Ελληνικού Εθνους γράφει τίποτα για το θέμα μήπως?

quote:
Αλλά, είπαμε, από εγωισμό έχεις αφθονία… Όπως πολλοί άλλοι εδώ.. Ευδοκιμεί ….

Εγωισμό έχει αυτός που δεν παραδέχεται τα λάθη στις απόψεις και διατυπώσεις του, όπως εσύ που δεν απαντάς σε τίποτα από αυτά που σου θέτω ή που νομίζεις ότι απαντάς με φανταστικές κυβερνητικές αποφάσεις αφελληνισμού των υποτιθέμενων Ελλήνων της Γιουνάν. Δεν σε βολεύει να εγκαταλείψεις τις εσφαλμένες θέσεις σου για ελληνικότητα της Γιουνάν και ψάχνεις απεγνωσμένα από δω κι από κει μήπως εντοπίσεις καμια ξώφαλτση ομοιότητα σε κάποιο τοπικό χωρό ή σε κάνα ύφασμα.

Ελπίζω να λογικευτείς(που δεν το βλέπω σύντομα) πριν το 2012, εκτός αν σ'αρέσεις να είσαι αιώνιος πρωταθλητής στο σπορ του γελωτοποιού.

quote:
Γράψε κανένα σενάριο, καλέ μου, σου πάει το Φωσκολος πολύ…

Λέω να αφήσω τη συγγραφή σεναρίων σε δημοσιογράφους της κακιάς ώρας που αρέσκονται στην παραπληροφόρηση και την προβολή κάλπικων πληροφοριών προς εντυπωσιασμό των αδαών. Εχεις κανέναν υπόψη σου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 28/03/2008 20:16:41

28/03/2008, 20:42:36
Agnostic, βασικά ότι έχεις πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα
το κατάλαβα, από ότι «ηθλεες» να πεις… Τα μεταξωτά εσώρουχα
θέλουν και μεταξωτούς κ..ους φιλαράκι, κατά τον λαό…
Ξέρω ότι οι ομοιότητες είναι …τυχαίες, μεταξύ κατοίκων της Γιουνάν και της Ελλάδας, όπως λένε οι ανθέλληνες για όλα τα ελληνικά επιτεύγματα που κοσμούν την γη, αλλά βλακοπροδότες και δήθεν δημοκράτες σαν εσένα, είναι όντως αξιοπερίεργοι…
Μπορούμε να τους ονομάζουμε οι ηλίθιοι κι οι πανηλίθιοι, αν κι οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως ούφο…
Οι χοροί, οι ενδυμασίες, όλα γενικά είναι συμπτώσεις…
Για έναν εγωισμό , ζούμε ρε παιδί μου!!! Θα ήθελες πολύ…..
Oι ευσεβείς σου πόθοι κι ο εγωισμός σου θα μπορούσαν να ικανοποιουνταν αλλά, για να δείξεις πόσον απ’ αυτόν έχεις,
ενώ το θέμα είναι το 2012, επιμένεις σαν κολλημένη βελόνα και γίνεσαι κουραστικός…Έχουμε διαφορετικές απόψεις, μεεπιχειρήματα, αλλά ο εγωισμός που λέγαμε...
Ρε φιλαράκι, η εμπάθεια σου πετάει τα σάλια που έλεγες πριν λίγες μέρες και καταντά αηδιαστικό…Ξεκόλα…

Για γελωτοποιός αφήνω εσένα και την ουρά σου να προσπαθείς
αν και σε βλέπω κι εκεί αποτυχημένο, αλλά φαντάζομαι έχεις συνηθίσει…
Όσο για την δημοσιογραφική μου καριέρα και πορεία
είναι …κινέζικα για σένα, πίστεψε με…
Μην κάνεις αποτυχημένες και εις βάρος σου εκτιμήσεις… Φτύνεις κόντρα στον άνεμο που λέμε…
Τονώνετε τα μάλλα η προσωπικότητα μου με απόψεις του είδους των δικών σου, μου λέει ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο…

28/03/2008, 21:39:10
Κλασικός τρεχαγύρευε (το nickname που διάλεξε δεν ήταν τυχαίο μάλλον).

Αφού του απαντάς με στοιχεία για την ίδια τη Γιουνάν, τις εθνοτικές ομάδες και τις γλώσσες που απαντούν στην περιοχή, το ρίχνει στην τρελίτσα και στις αλυτρωτικές δηλώσεις για δήθεν μοχθηρούς ανθέλληνες που καταπολεμούν οτιδήποτε ελληνικό, ακόμα και στην Γιουνάν.

Φάε τώρα "δημοσιογράφε" (που δεν ξερεις ούτε αγγλικά) το ξεμπρόστιασμα με τις παραπάνω πηγές για τις γελοιότητές σου και καλή χώνεψη. Πρόσεχε μην στραβοκαταπιείς μόνο και δεν μπορείς μετά να μας διασκεδάζεις.

Ορμα τώρα μετά το στριπτίζ σου, στο ΜΥΘΟΣ&ΘΡΗΣΚΕΙΑ να απαντήσεις στους "εχθρούς" του χριστιανισμού και άσε τις εθνολογικές και γλωσσολογικές έρευνες για την Κίνα και τη Γιουνάν στους αρμόδιους επιστήμονες που ξέρουν καλύτερα το αντικείμενο από τον "Μπάμπη το Σουγιά από το Παγκράτι"(αλήθεια σου θυμίζει κάτι?) και τους ομοϊδεάτες του που παίρνουν σβάρνα τα ελληνικά φόρουμς για να πουλάνε τρελίτσα και να καταντούν γελωτοποιοί θέλοντας να έχουν άποψη για όλους και για όλα.

Μου θες και ελληνική τη Γιουνάν. Αλήθεια σε τι διαφέρεις εσύ από Σκοπιανούς και Τούρκους που προσπαθούν να οικειοποιηθούν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας ή και περιοχές της ελληνικής επικράτειας?
Τα γουρουνάκια την ίδια μούρη έχουν είτε προέρχονται από την Ελλάδα, είτε από τα Σκόπια, είτε από...τη Γιουνάν.

Θες και να αποφανθείς για τη Γιουνάν ευφάνταστε δημοσιογράφε.....καλύτερα τα καταφέρνεις σε μια ανάλυση πάνω στα ευαγγέλια...μέχρι εκεί φτάνεις...

Αντε γεια!

Lost in Necropolis

La ville de la mort

28/03/2008, 23:25:23
Εγώ φιλαράκι ξέρω μέχρι που φτάνω εσύ δεν ξέρεις
και υπερβάλεις εαυτόν..
Μην πίνεις πολύ, σε χαλάει…
Ξερνάς μετά και δεν είναι τόσο ευγενικό για όσους
σε ανέχονται…
Δεν περίμενα λογική συμπεριφορά, μ’ αρέσει να σε βλέπω να απελευθερώνεσαι…
Δείξε μου το ζώο που κρύβεις μέσα σου…
Πολιτισμένος μην το παίζεις μόνο γιατί δεν σου πάει…
Το ....χαλάς…
Όσο για μένα, επαναλαμβάνω, το να με βρίζουν άτομα
σαν εσένα που δεν με ξέρουν καν, ακούγεται σαν επιβράβευση…
Και το χαίρομαι… make my day…
29/03/2008, 01:27:11
Δεν ξέρω αν οι κάτοικοι της Γιουνάν είναι έλληνες ή αν γνωρίζουν ελληνικά, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι εγώ που είμαι έλληνας και γνωρίζω ελληνικά, κάθομαι και διαβάζω άσκοπες κόντρες που δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα .

Ελατέ ρε φιλαράκια Agnostic και Trexagireve αφήστε την Γιουνάν και ελάτε στην …Ελλάν …

Λυπηθείτε με, μην με αναγκάσετε να πέσω στα σκληρά….

29/03/2008, 14:04:32
Φίλε Elo, έχεις δίκιο, επανακάμτω ασθμένως...
Το έτος 2012,λοιπόν, σίγουρα με την υπάρχουσα κατάσταση,
τα νέα δεδομένα με τος αμερικάνους λαι το γίγνεσθαι στα Βαλκάνια, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, μάλλον πάμε για εντάσεις...
Πολέμους ή κάτι άλλο, λειώνουν κι οι παγοι...Σίγουρα το 2012, δείχνει πιο άγνωστο απο ότι μέχρι τώρα έδειχνε η πορεία του ανθρώπου...
Αυτό που δεν μπορώ να μην δω, όμως, γι' αυτό το έτος είναι ότι μοιάζει πολύ άγνωστο...Διαφορετικό απ' ότι ξέρουμε μέχρι τώρα. ακόμα και το 2000 ήταν πιο γνωστό, πιο προβλέψιμο, αυτό (το 2012)μοιάζει περίεργο, τουλάχιστον...
r00tΜέλος
30/03/2008, 19:02:21
quote:
Από πότε οι φανταστικοί διάλογοι έγιναν πραγματικότητα? Ρε μάγκες....ώρες ώρες απορώ με τη "λογική" σας...

Από που προκύπτει ότι ο διάλογος στον Τιμαιο είναι φανταστικός;
To παραδέχεται ο ίδιος ο συγγραφέας;
To λέει κάποιος άλλος σύγχρονος του αρχ.συγγραφέας
Το λες εσύ ή κάποιοι άλλοι σήμερα;

Θέλω να δω τη δική σου "λογική"¨και αν στέκει ο δικός σου "ισχυρισμός".

30/03/2008, 19:17:46
Φίλε Root μην τη ψάχνεις… Εδώ μιλάμε για ανθρώπους ( κάποιους φυσικά συγκεκριμένους…) που κατασκευάζουν τον κόσμο από την αρχή και μας λένε τι συμβαίνει λες κι εμείς είμαστε απο άλλο πλανήτη και δεν ξέρουμε…
Το θέμα όμως είναι το 2012 και αυτοί που γράφουνε αυτά το κάνουνε γιατί ακριβώς αρνούνται ότι το έτοςαυτό είναι ένα έτος αλλαγής …
30/03/2008, 19:23:17
Φίλε Root μην τη ψάχνεις… Εδώ μιλάμε για ανθρώπους ( κάποιους φυσικά συγκεκριμένους…) που κατασκευάζουν τον κόσμο από την αρχή και μας λένε τι συμβαίνει λες κι εμείς είμαστε απο άλλο πλανήτη και δεν ξέρουμε…
Το θέμα όμως είναι το 2012 και αυτοί που γράφουνε αυτά το κάνουνε γιατί ακριβώς αρνούνται ότι το έτοςαυτό είναι ένα έτος αλλαγής …