ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Φυσιοκρατία, Ιδεαλισμός και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Φυσιοκρατία, Ιδεαλισμός και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
16/04/2015, 01:35:24
quote:
Λεβαντίνος
Δείξε μου που βλέπεις γύρω σου τον Ντετερμινισμό στη μορφή που τον έχουμε εμείς.

Γιατί ρωτάς αυτό που απαντάς?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

16/04/2015, 01:36:04
quote:

quote:
Λεβαντίνος
Αυτό που πραγματικά ψάχνω, είναι τον Άνθρωπο.

Ο Άνθρωπος, τί ακριβώς κομμάτι της όλης φάσης είναι?

Πες του εσύ.
Πες του πως είναι αυτό που πραγματικά είναι.
Ενα όμορφα δομημένο σύνολο πρωτονίων και ηλεκτρονίων, βασισμένο στα υλικά της κουκίδας που είπα πριν.

Σε άλλες κουκίδες, με άλλα υλικά, πάλι θα βρει όμορφα δομημένα συστήματα, που θα λέγονται άνθρωποι.Πάλι πρωτόνια και πάλι ηλεκτρόνια.

Και ο Λεβαντίνος μας θα τρελαθεί και θα αρχίσει να αναρωτιέται, αν η ψυχή είναι υλική ή άϋλη και θα αποτρελαθεί εντελώς!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/04/2015, 01:37:56
quote:

Μάριε εδώ έχω ένσταση. Δείξε μου που βλέπεις γύρω σου τον Ντετερμινισμό στη μορφή που τον έχουμε εμείς. Ποιο έλλογο ον γνωρίζεις να δημιουργεί πραγματικότητα, με τη μορφή που το διαιπεραιώνουμε εμείς.

Τώρα να σου πω πόσο χαζή ερώτηση είναι αυτή?

Αλλά άσε, με πρόλαβε ο DSM, μόλις το είδα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/04/2015, 01:40:43
Μάριε, όταν λέω, είμαι καλός. Όταν ρωτάω, είμαι καλλίτερος.

Όταν εκτιμώ είμαι υπόχρεος, όταν μοιράζομαι ασφαλής, κι όταν αγαπάω ευτυχής.

16/04/2015, 01:43:07
Βρε συμφωνώ μην κάνω copy paste.
Και δεν ψάχνω υλικά και άυλα, όλα ένα, και μέρος του όλου.
θεωρείς ότι ο άνθρωπος χρυσώνει το χάπι;
Αυτό που λέω, είναι ότι δεν βλέπω ο άνθρωπος να αποδέχται αυτό που λέμε.
Αυτό που ειναι. Και σε αυτό, μας βρίσκω πραγματικά πρωτότυπους.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

16/04/2015, 01:46:16
quote:

Όταν εκτιμώ είμαι υπόχρεος, όταν μοιράζομαι ασφαλής, κι όταν αγαπάω ευτυχής.

Ετσι.
Είναι η πεμπτουσία, το άγιο δισκοπότηρο της εφυϊας, το τέλος της αναζήτησης, το απόλυτο Ζεν !!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/04/2015, 01:47:56
Λεβαντίνε, σε έχασα. Ακόμα κι ο Μέγας DSM το παθαίνει αυτό τελικά...

16/04/2015, 01:49:18
quote:

θεωρείς ότι ο άνθρωπος χρυσώνει το χάπι;

Αυτό κατάλαβες γαμώ το κέρατό μου?

Εχει πολύ πλάκα η συζήτηση τελικά.Συμφωνείς Μάνο?

Μάλλον απολαμβάνεις....

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/04/2015, 01:56:57
Ο Γιώργος είναι το πιο καθαρό μυαλό που έχει περάσει από εδώ μέσα. Απολαμβάνω που τον πειράζεις, γουστάρω τρελά που σε 'έχει' με τον δικό του τρόπο. Συμπόσιο.

Αλλά δεν γουστάρω τους αρχαιολάτρες. Τους κάθε λογής λάτρες. Αν κι εδώ που τα λέω, υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορείς να μην το λατρεύεις. Αλλά μέχρις εκεί.

16/04/2015, 02:02:59
Ο Γιώργος είναι όντως καθαρό μυαλό, αλλά έχει γύρω του μια τάφρο και μόνο μια στενή σανίδα να την περάσει με ασφάλεια.
Και εγώ γνωρίζω ότι κουνάω επικίνδυνα την σανίδα, αλλά ο Γιώργος θα τα καταφέρει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/04/2015, 02:09:45
Καληνυχτώ σας.
Πρέπει να προλάβω το αστρόπλοιο της γραμμής για Πλειάδες.
Κι αν νομίζετε πως αστειεύομαι, πλανάστε πλάνην οικτράν.
Εκεί θα πάω απόψε.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/04/2015, 02:11:05
Μάριε, άσε τις παπαριές με τις σανίδες και τους καρχαρίες. Μπορείς να μου κάνεις μια χάρη?

Θα ήθελα σε μια παράγραφο, να εξηγήσεις στον Χρίστο Ελ για τί μιλάμε. Όχι τίποτις άλλο, αλλά θα τα δει το πρωί και θα ρωτάει τον Γιώργο για τη φθορά της ύλης και τα τοιαύτα, φυσιοκρατικά(?), ιδεαλιστικά(?), χριστιανικά(?), Ροκ και Φανκεντελικά.

Αν η πρώτη σου σκέψη είναι οτι βαριέσαι, κάντο σαν άσκηση. Καταπολεμάει και το Αλτσχάιμερ.

16/04/2015, 02:17:33
quote:

Αν η πρώτη σου σκέψη είναι οτι βαριέσαι, κάντο σαν άσκηση. Καταπολεμάει και το Αλτσχάιμερ.

Της θείας σου το μπουγαδοκόφινο.
Εφυγα, έχω περάσει ήδη το Νέφος του Οορτ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/04/2015, 02:20:32
Τόσο η Ράνια, όσο και η Μαρίκα, είναι γαμώ τα παιδιά.

quote:

Χρήστο δεν δυσανασχετώ, απλά νομίζω ότι βιάζεσαι.

Η ερώτηση ήταν η εξής:

quote:
Και σε ρωτάω: Η Φθορά είναι εξωγενής η ενδογενής παράγοντας;
Ποια είναι αυτά τα απαραίτητα της Εννοιας της Φθοράς ώστε αυτή να υφίσταται και να είναι υπαρκτή ως προς το άγαλμα;

Το άγαλμα εξαρτάται από τη Φθορά ή η Φθορά από το άγαλμα; Ποιο μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο;

Η Φθορά είνια ενδογενής η εξωγενής παράγοντας της Έννοιας Δημιουργία;
Το άγαλμα καταστρέφεται από κάτι εντός του ή εκτός του; είνια το περιβάλλον που φθείρει το άγαλμα (η υγρασία, το οξυγόνο, οι κουτσουλιές από τα πουλάκια) , η το μάρμαρο από το οποίο είναι κατασκευασμένο;

Αν είναι εξωγενής-γεννάται εκτός της φύσης του αγάλματος η φθορά του η Εννοια Δημιουργία ΔΕΝ περιέχει τη φθορά, επομένως αυτή δεν ειναι και υποχρεωτική. Αν φταίει το μάρμαρο, τότε μιλάμε για το αναπόφευκτο.

Πες μου Χρήστο ότι θες να το αναλύσουμε.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

Ναι, αυτό κατάλαβα και εγώ ότι εννοούσες.

Λες λοιπόν πως η φθορά δεν είναι στην κατασκευή/δημιουργία αλλά έρχεται από εξωτερικούς παράγοντες.

Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο ο ανθρώπινος οργανισμός αλλά και το άγαλμα που λες είναι ανοιχτά συστήματα. Έχουν φτιαχθεί με υλικά του περιβάλλοντός τους και χρειάζονται διαρκώς φροντίδα. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι και δυναμικό σύστημα, αναδομείται διαρκώς.

Από την στιγμή δηλαδή που δημιουργείται κάτι, χρειάζεται διαρκώς να πολεμάει τις δυνάμεις διάλυσης.

Δεν είπα δηλαδή πως δημιουργία=φθορά, αλλά από την στιγμή της κατασκευής ξεκινά η πάλη με την φθορά. Και δυστυχώς φαίνεται ότι είναι υποχρεωτική και σιγά σιγά η άτιμη "μας" νικάει(με το "μας" εννοώ το σώμα μας που γερνάει και όχι το πνεύμα/ψυχή)

Heretic αν έχεις κανένα σοβαρό επιχείρημα γιατί ο δημιουργιστής αρθογράφος του creation international ministries κάνει λάθος, δώσε το. Αυτό που λες για σύγχρονη επιστήμη που μας αποδεικνύει τα πάντα σε αντιδιαστολή με τους βοσκούς, δεν με πείθει ως επιχείρημα.

Ο όρος "γεμάτο κενό" είναι λανθασμένος. Το "κενό" είναι κενό, δεν κολλάει με το "γεμάτο". Αν είναι κάτι εκεί(βρυκόλακες, σκοτεινή ύλη, αόρατη ενέργεια) τότε δεν μπορούμε να πούμε πως από το "τίποτα" ξεπηδά κάτι. Και η ενέργεια χρειάζεται ύλη για να υπάρξει. Διαλυμένη ύλη είναι.

Το "γεμάτο κενό" είναι μόνο ένα αθειστικό τέχνασμα που ξεγελάει τον νου στην προσπάθεια να παραμερίσει τον Δημιουργό. Γιατί την μια λένε για κάτι που είναι εκεί και μετά για κάτι που προκύπτει από το τίποτα.

Ακόμη και αν δεχόμουνα πως είναι πραγματικότητα αυτή η εικασία, ΤΙ προκαλεί την διατάραξη?

Όσο για την σύγχρονη επιστήμη είναι καθαρά υλιστική αφού βλέπει παντού την ύλη, ακόμη και εκεί όπου δεν "φαίνεται".

Όπως είπα η πραγματική μεταφυσική είναι πέρα από κάθε φύση. Δεν αναζητεί μια άλλη φύση άγνωστη, μια άλλη ύλη άγνωστη. Είναι πέρα από κάθε φυσική.

Και σε ένα σάιτ κάποιου λάτρη της αρχαίας ελληνικής θρησκείας είχα διαβάσει την εξής φράση "αποφασίζουμε να κλείσουμε για πάντα μες στο νου, τα βιβλία της ιστορίας και της φυσικής, που τυποποιούν την σκέψη μας, αποσπώντας μας από την πραγματικότητα του μύθου.

Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 16/04/2015 07:30:03

Και επίσης αν δεν δέχεστε πως υπάρχει η άυλη ψυχή των Χριστιανών και τα άυλα πνεύματα του Πλάτωνα,

πως εξηγείτε το γεγονός ότι ο άνθρωπος πάει με την βούλησή του κόντρα στους φυσικούς νόμους;

16/04/2015, 09:11:22
quote:

Και επίσης αν δεν δέχεστε πως υπάρχει η άυλη ψυχή των Χριστιανών και τα άυλα πνεύματα του Πλάτωνα,

πως εξηγείτε το γεγονός ότι ο άνθρωπος πάει με την βούλησή του κόντρα στους φυσικούς νόμους;

Αυτό εξηγείται εύκολα.
Ο άνθρωπος έχει αναγάγει την μαλακία σε επιστήμη.
Ζωντανό παράδειγμα εσύ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/04/2015, 11:41:40
quote:

Heretic αν έχεις κανένα σοβαρό επιχείρημα γιατί ο δημιουργιστής αρθογράφος του creation international ministries κάνει λάθος, δώσε το. Αυτό που λες για σύγχρονη επιστήμη που μας αποδεικνύει τα πάντα σε αντιδιαστολή με τους βοσκούς, δεν με πείθει ως επιχείρημα.

Δεν έχω την πρόθεση να σε πείσω για οτιδήποτε. Απλά αναφέρω μερικά πράγματα στην περίπτωση που τυχαία κάποιος τρίτος κάτσει και διαβάσει αυτά που γράφεις και δημιουργηθούν παρανοήσεις. Το άρθρο που ανέσυρες, και συγκεκριμένα το κομμάτι που δημοσίευσες, δεν περιέχει τίποτα απολύτως από αυτά που γράφεις. Γίνεται μια ανόητη προσπάθεια επίθεσης εναντίων των αθέων που χρησιμοποιούν τον όρο "κβαντικό κενό" σαν την πηγή γέννησης των πάντων. Το πρόβλημα που βλέπω ότι έχεις (το εμφανές) είναι πως άλλα διαβάζεις, άλλα καταλαβαίνεις και τελικά άλλα γράφεις.

Το «κβαντικό κενό» δεν είναι κενό, πιο κατανοητά θα σου πω πως δεν υπάρχει κενό στην φύση που γνωρίζουμε, με κανένα τρόπο. Ίσως από τα κεφάλια μερικών, αλλά μιλάω πάντα για κενό ιδεών, και όχι για κενό ύπαρξης. Δεν θέλω να συζητήσω για μεταφυσικές προεκτάσεις που μπορεί να προκύπτουν, στο αν το "κβαντικό κενό" είναι το χέρι του Θεού, αν είναι μια υπερκατασκευή μέσα σε ένα εργαστήριο υπερόντων ή αν αναφερόμαστε σε κάτι που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γενικά. Και δεν μιλάω για εμάς που παπαγαλίζουμε δημιουργικά μια από τις πολλές θεωρίες κοσμολογίας. Αναφέρομαι στους δημιουργούς της θεωρίας αυτής, αυτούς που ψαρεύουν στα ιζήματα του βυθού, εξοπλισμένοι με κάποια ατελή εργαλεία, την φυσική και τα μαθηματικά του 20ου αιώνα.

Δυστυχώς αυτά όμως είναι και τα μόνα που έχουμε. Επίσης, έχουμε μύθους για να ισορροπούμε γύρω από το απτό. Εσύ τώρα (δυστυχώς) έχεις προσκολληθεί γύρω από αυτούς που διακινούνται γύρω από τις Αβρααμικές θρησκείες. Άλλοι χρησιμοποιούν νεώτερους και πάει λέγοντας. Το φαιδρό της υπόθεσης δεν είναι αυτό, θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι φαιδροί οι συμμετέχοντες εδώ, μιας και ένας εξωτερικός παρατηρητής (μη συμμετέχων ενεργά στο φόρουμ) θα μπορούσε να ισχυριστεί σχεδόν αυταπόδεικτα ότι μόνοι μας τα γράφουμε, μόνοι μας τα διαβάζουμε.

Το φαιδρό της υπόθεσης είναι πως αν προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την έννοια του Ανθρώπου σαν την οντότητα που δεν επιθυμεί να είναι πλέον το ευφυές αυτόματο (που έλεγε ο Γκουρτζίεφ), δεν θα έπρεπε να αφήνουμε δημόσια τεκμήρια του πρότερου μας βίου, αυτό που κάνουμε εδώ δηλαδή. Γιατί οι απόψεις μας πρόκειται να καταρριφθούν σύντομα, κυρίως από εμάς του ίδιους, και να αντικατασταθούν από άλλες και πάει λέγοντας και ατέρμονα. Δεν θα θέλαμε λοιπόν να αφήνουμε ιστορικό, για το οποίο μάλιστα προσπαθούμε να συμπαρασύρουμε κι άλλους στην λογική του.
Είναι άτοπο να συνεχίσουμε να γράφουμε; Νομίζω ας περιορίσουμε το παραλήρημα όσο περισσότερο γίνεται τουλάχιστον.

nediBΜέλος
16/04/2015, 11:47:38
Χριστος Ανεστη!!
quote:
ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν. 2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος.

Το πνευμα του Θεου προυπηρχε.
Η δημιουργια ξεκινησε με την κτιση του χρονου(εν αρχη),του χωρου(ουρανον)και της υλης(γη)
Το αθανατο πνευμα στους ανθρωπους δοθηκε κατα την δημιουργια του υλικου παραδεισου.
quote:
7 καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν.

Τι δεν καταλαβαινεις φιλε Διονυσιε;;
Ασε την επιστημη,βοηθητικη ειναι,οσο για αλλες θεωριες ή θρησκειες δεν υπαρχει χωρος συζητησης, οταν η αληθεια καταλαμβανει τα παντα.

321