ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Φυσιοκρατία, Ιδεαλισμός και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Φυσιοκρατία, Ιδεαλισμός και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/04/2015, 12:25:30

Κανένα προβατο δεν σώθηκε βελάζοντας!

nediBΜέλος
16/04/2015, 12:48:14
Γιαυτο τα τρωνε οι Χριστιανοι το Πασχα!!!!!!!
Μιας και μου το θυμισες φιλε Heretic,φετος ηταν κρεατομενα και πεντανοστημα.Ισως ο μακρυς χειμωνας...........ισως δεν γνωριζω καλα.
Μηπως γνωριζεις κατι παραπανω αδελφε μου;;

321

16/04/2015, 14:56:02
Καλημέρα Χρήστο. Λοιπόν λες:

quote:
Λες λοιπόν πως η φθορά δεν είναι στην κατασκευή/δημιουργία αλλά έρχεται από εξωτερικούς παράγοντες.

Λέω πως η φθορά δεν περικλείεται στην Εννοια Δημιουργία. Μπορείς να φανταστείς κάτι υπαρκτό που δεν αλλοιώνεται ποτέ.
Είναι αδύνατο να φανταστείς αποδόμηση αν πρώτα δεν προυπάρχει κάτι να αποδομηθεί.
Φαντάσου την σαν ένα σαράκι που τρώει τα έπιπλα. Σαν μια βόμβα στα θεμέλια ενός κτιρίου ή σαν την υγρασία στις κολώνες του.
Αν δεν ήταν εκεί το έπιπλο ή το κτίριο, το σαράκι και η υγρασία δεν θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης.

quote:
Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο ο ανθρώπινος οργανισμός αλλά και το άγαλμα που λες είναι ανοιχτά συστήματα. Έχουν φτιαχθεί με υλικά του περιβάλλοντός τους και χρειάζονται διαρκώς φροντίδα. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι και δυναμικό σύστημα, αναδομείται διαρκώς.

Ναι, αλλά ο Ανθρωπος δεν είναι μόνο ο οργανισμός του, με την έννοια έχει μια καρδιά δυο μάτια και δύο αυτιά. Εχει ψυχή και είναι πνεύμα.

quote:
Δεν είπα δηλαδή πως δημιουργία=φθορά, αλλά από την στιγμή της κατασκευής ξεκινά η πάλη με την φθορά. Και δυστυχώς φαίνεται ότι είναι υποχρεωτική και σιγά σιγά η άτιμη "μας" νικάει(με το "μας" εννοώ το σώμα μας που γερνάει και όχι το πνεύμα/ψυχή)

Η ένσταση μου είναι στο υποχρεωτική. Νομίζω ότι εμείς την καθιστούμε υποχρεωτική. Κατά κάποιο τρόπο, αν και δεν θα ειναι επαρκώς κατανοητό, νομίζω ότι εμείς νικάμε τον εαυτό μας, αφού τα βάζουμε με τη φύση μας, δηλαδή τον εαυτό μας.

quote:
Και επίσης αν δεν δέχεστε πως υπάρχει η άυλη ψυχή των Χριστιανών και τα άυλα πνεύματα του Πλάτωνα,

πως εξηγείτε το γεγονός ότι ο άνθρωπος πάει με την βούλησή του κόντρα στους φυσικούς νόμους;

Χρήστο η ψυχή δεν έχει σχέση με την ύλη για να καθορίσουμε αν είναι υλική/άυλη, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που το θέτεις.
Εχει νομίζω περισσότερο σχέση με το software. Και είναι αθάνατη όσο η ίδια η ύπαρξη. Μην κάθεσαι να την ποσοτικοποιείς, δεν υπάρχει λόγος, δεν θα βγει άκρη.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

Edited by - Italos on 16/04/2015 14:56:57

17/04/2015, 02:19:41
Χρίστο Ελ.

Για τη συμμετοχή σου και τα λοιπά, τα έχουμε πει. Απ'εκεί και πέρα, των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν. Το αναφέρω, γιατί κι αυτό ανήκει στις προφητείες. Χιλιάδες χρόνια μπροστά, λέμε.

Βάρα εσύ με τίτλους που να περιέχουν χριστούς, χριστιανισμούς, βουδισμούς, μεταθρησκείες και καντηλόξυλα, να στανιάρουμε ουσιαστικώς. Σου έχουν ξεφύγει και κάτι φλέγοντα περί του Πιστεύω, της νηστείας και του διαβάσματος του δισκοπότηρου. Δεν έχεις αναφερθεί καθόλου στο μούχλιασμα των πρόσφορων, σε σχέση πάντα με τη φθορά της ύλης και τον ρατσισμό απέναντι στους μύκητες. Ο οποίος ρατσισμός, μάλλον είναι αποτέλεσμα της Παυλικής επιρροής στη χριστιανική θέαση του κόσμους.

Και που ως βάζελος, πολύ με χαλάει αυτή η προτίμηση στα αίματα και τα κρασιά, ενώ καταδικάζονται τα πράσινα, στυλ μούχλα. Γιατί δηλαδής? Αι μύκηται, μανούλα δεν έχουσι? Χελώνα τους εγέννησε?

Την ώρα που στην Πόλη τσακώνονταν για το αν οι άγγελοι έχουν αρxίδια ή κλειτορίδα, ο Μεχμέτ πρόβαρε νέες στάσεις. Κι αυτές οι νέες στάσεις, εφορεθήκασι πολύ. Για πολύν.

Υ.Γ. Κάνε κι έναν καλόν τίτλο για εικόνες και χριστιανισμό, να ζήσω κι ένα ντεζαβί της προκοπής, ο φιλόσοφος. Όχι παίζουμε...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

17/04/2015, 03:22:19
Χρίστο Ελ

Σου έχω ξανακάνει προσφορά τίτλων, αλλά με αγνόησες επιδεικτικά. Ξανακάνω χάρες. Πες η άνοιξη, τα λουλούδια, οι μελισσούλες κι άλλα τέτοια αγαπησιάρικα και χριστιανικά, αισθάνομαι εκνέου προσφορικός:

- Εφθάρην ο οίνος, όξος εγένετο.
- Πίετε εξ αυτού, όσον ακόμα υπάρχει. Ο ELA και το IMF καραδοκούν.
- Αν η φθορά είναι κακό πράγμα, γιατί βάζουμε φθόριο στο νερό?
- Φθόριο: Η παγκόσμια συνωμοσία εναντίον του χριστιανισμού.
- Ζόμπι: Μια θεολογική προσέγγιση του Hollywood.
- Hollywood: Βερνίκια και πρακτικές εναντίον της φθοράς των ξυλοκατασκευών.
- Εφθάρην. Θεέ μου...
- Γκαρσόν, λεκιάστηκα.
- Η σκουριά του χρόνου.
- Απολέπιση: Πρακτική ομορφιάς, ή πρακτική μαγείας?

Υ.Γ. Bullying υφίσταται, όταν το θύμα δεν μπορεί να αποφύγει εκ των πραγμάτων, τον χώρο ή τη δραστηριότητα στην οποία αυτό συμβαίνει. Αν πεις σε κάποιον πως δεν κάνει για έναν χώρο, κι αυτός επιμένει να περαβρίσκεται, άνευ υπέρτερων λόγων και αφορμών, αυτό δεν περιγράφεται πλέον ως bullying, αλλά ως παρέκνομος μαζοχισμός. Δεν μπορείς μάτια μου να παίζεις μποξ και να διαμαρτύρεσαι για το ρίμελ...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

quote:

Το «κβαντικό κενό» δεν είναι κενό, πιο κατανοητά θα σου πω πως δεν υπάρχει κενό στην φύση που γνωρίζουμε, με κανένα τρόπο. Ίσως από τα κεφάλια μερικών, αλλά μιλάω πάντα για κενό ιδεών, και όχι για κενό ύπαρξης. Δεν θέλω να συζητήσω για μεταφυσικές προεκτάσεις που μπορεί να προκύπτουν, στο αν το "κβαντικό κενό" είναι το χέρι του Θεού, αν είναι μια υπερκατασκευή μέσα σε ένα εργαστήριο υπερόντων ή αν αναφερόμαστε σε κάτι που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γενικά.

Οπότε είναι λάθος να λέγεται κενό και επίσης να μιλάμε για εμφάνιση του κόσμου από το τίποτα. Σίγουρα διάβασες το απόσπασμα που παρέθεσα? Το σημείο που γράφει για την γροθιά το διάβασες?

Relativistic-quantum-field-theoretical vacuum states—no less than giraffes or refrigerators or solar systems—are particular arrangements of elementary physical stuff. The true relativistic-quantum-field-theoretical equivalent to there not being any physical stuff at all isn’t this or that particular arrangement of the fields—what it is (obviously, and ineluctably, and on the contrary) is the simple absence of the fields! The fact that some arrangements of fields happen to correspond to the existence of particles and some don’t is not a whit more mysterious than the fact that some of the possible arrangements of my fingers happen to correspond to the existence of a fist and some don’t. And the fact that particles can pop in and out of existence, over time, as those fields rearrange themselves, is not a whit more mysterious than the fact that fists can pop in and out of existence, over time, as my fingers rearrange themselves. And none of these poppings—if you look at them aright—amount to anything even remotely in the neighborhood of a creation from nothing.

quote:
Εσύ τώρα (δυστυχώς) έχεις προσκολληθεί γύρω από αυτούς που διακινούνται γύρω από τις Αβρααμικές θρησκείες. Άλλοι χρησιμοποιούν νεώτερους και πάει λέγοντας.

Δεν θα το έλεγα ότι έχω προσκολληθεί τόσο. Αλλά και εσύ φαίνεται να έχεις προσκολληθεί στην σύγχρονη μυθολογία. Κάθε εποχή έχει την μυθολογία της, έτσι και στην σημερινή το "κβαντικό κενό" είναι ένα παράδειγμα. Μεθαύριο θα είναι κάτι άλλο.

quote:
Είναι άτοπο να συνεχίσουμε να γράφουμε; Νομίζω ας περιορίσουμε το παραλήρημα όσο περισσότερο γίνεται τουλάχιστον.

Δεν βλέπω κανένα παραλήρημα πέρα ότι πήρε το μάτι μου κάτι εντελώς άκυρα μυνήματα κάποιων ανεξήγητα παρεξηγημένων τύπων.

Γιατί αν ένας παθαίνει κρίση επειδή αρνήθηκε κάποιος άλλος την φυσική του θεωρία, τότε αυτό δεν διαφέρει σε τίποτα από το μίσος που μπορεί να τρέφει κάποιος χριστιανός για τους μη χριστιανούς. Ελπίζω εσύ να μην σφίγγεις τα δόντια αν κάποιος αρνηθεί τί πιστεύεις.

Ούτε στο κείμενο του creation ministries international είδα κανένα παραλήρημα. Είδα απλά μια επιχειρηματολογία. Το να διαφωνείς με τον αθεισμό δεν είναι παραλήρημα, αλλιώς θα ήταν και το να διαφωνείς και με την Βίβλο! Εγώ άλλωστε εδώ αμφισβητώ κάποιες πεποιθήσεις Χριστιανών. Ούτε καν τον ιδεαλισμό δεν υπερασπίζομαι, αφού θέτω και αυτόν υπό αμφισβήτηση ρωτώντας!

Μπορείς να διαφωνήσεις μέχρι αηδίας με την Βίβλο, αλλά και εσύ πρέπει να δέχεσαι πως κάποιος μπορεί να διαφωνήσει μέχρι αηδίας με την αθειστική φυσική, αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι.

Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 17/04/2015 09:44:44

quote:

Λέω πως η φθορά δεν περικλείεται στην Εννοια Δημιουργία. Μπορείς να φανταστείς κάτι υπαρκτό που δεν αλλοιώνεται ποτέ.

Θα μπορούσα να το φανταστώ μόνο αν ήταν υπό την συνεχή προστασία ενός όντος το οποίο θα ήταν πράγματι αθάνατο. Δηλαδή το θνητό να είναι υπό την προστασία του αθάνατου.

Αλλά και πάλι σκέφτομαι αφού ο Αδάμ και η Εύα τρώγανε στον παράδεισο, δεν σημαίνει αυτό πως οι οργανισμοί τους ζούσαν και πεθαίνανε κάθε μέρα? Χάνανε δηλαδή ενέργεια και χρειαζόντουσαν διαρκώς καύσιμα. Έτσι λοιπόν η φθορά υπήρχε, απλώς καταφέρνανε πάντα να την αντισταθμίζουνε έτσι ώστε να μην προχωρήσει και φτάσει στον θάνατο του σώματος.

quote:

Ναι, αλλά ο Ανθρωπος δεν είναι μόνο ο οργανισμός του, με την έννοια έχει μια καρδιά δυο μάτια και δύο αυτιά. Εχει ψυχή και είναι πνεύμα.

Ναι.

quote:

Η ένσταση μου είναι στο υποχρεωτική. Νομίζω ότι εμείς την καθιστούμε υποχρεωτική. Κατά κάποιο τρόπο, αν και δεν θα ειναι επαρκώς κατανοητό, νομίζω ότι εμείς νικάμε τον εαυτό μας, αφού τα βάζουμε με τη φύση μας, δηλαδή τον εαυτό μας.

Το ότι κάνουμε και εμείς κακό στο σώμα μας εννοείται αφού ζούμε και τρώμε ανθυγιεινά, αλλά δεν εξαρτάται από την θέλησή μας η ανάγκη του σώματος. Αυτό έχει πάντα τις ανάγκες του και σου λέει - "πεινάω τάισε με γιατί χάνομαι".

quote:

Χρήστο η ψυχή δεν έχει σχέση με την ύλη για να καθορίσουμε αν είναι υλική/άυλη, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που το θέτεις.
Εχει νομίζω περισσότερο σχέση με το software. Και είναι αθάνατη όσο η ίδια η ύπαρξη. Μην κάθεσαι να την ποσοτικοποιείς, δεν υπάρχει λόγος, δεν θα βγει άκρη.

Σε ένα τέτοιο σενάριο που το θεωρώ πιθανό, τότε ο κόσμος γύρω θα είναι ψευδαίσθηση, γιατί η ύλη θα έχει μόνο νοητική ύπαρξη! Διαφορετικά πως στο καλό η ψυχή μπλέχτηκε με το σώμα, έχει και αυτή σάρκα και οστά και κόλλησε/προσαρτήθηκε στο σώμα?

Δεν αρνούμαι τώρα τον Χριστιανισμό ούτε κάνω πόλεμο κατά της Βίβλου, απλώς εκφράζω μια απορία.

Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 17/04/2015 07:31:01

nediBΜέλος
17/04/2015, 12:15:21
quote:
Σε ένα τέτοιο σενάριο που το θεωρώ πιθανό, τότε ο κόσμος γύρω θα είναι ψευδαίσθηση, γιατί η ύλη θα έχει μόνο νοητική ύπαρξη! Διαφορετικά πως στο καλό η ψυχή μπλέχτηκε με το σώμα, έχει και αυτή σάρκα και οστά και κόλλησε/προσαρτήθηκε στο σώμα?

Δεν αρνούμαι τώρα τον Χριστιανισμό ούτε κάνω πόλεμο κατά της Βίβλου, απλώς εκφράζω μια απορία.

Διονυσιε ο Θεος εφταιξε τα παντα εκ του μηδενος κι εσενα σε προβληματιζει το πως συνεργαζεται και συνυπαρχει η ψυχη με το σωμα;;.
Οπως το σωμα γινεται κοπρια για τις γλαστρες και η ψυχη συνεχιζει,ετσι και συνυπαρχουν.
Σκεψου λιγο τον Θεανθρωπο και θα εχεις απαντησεις σε ολα.

321

17/04/2015, 13:45:27
quote:

...Σε ένα τέτοιο σενάριο που το θεωρώ πιθανό, τότε ο κόσμος γύρω θα είναι ψευδαίσθηση, γιατί η ύλη θα έχει μόνο νοητική ύπαρξη! Διαφορετικά πως στο καλό η ψυχή μπλέχτηκε με το σώμα, έχει και αυτή σάρκα και οστά και κόλλησε/προσαρτήθηκε στο σώμα?

Η ψυχή - όπως την εννοούμε εδώ - είναι εκδήλωση και απόρροια της σάρκας. Άρα δεν "μπλέχτηκε με το σώμα" ούτε ποτέ "κόλλησε/προσαρτήθηκε στο σώμα" αλλά γεννήθηκε μ'αυτό (ή από αυτό, το σώμα)

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

quote:

quote:

...Σε ένα τέτοιο σενάριο που το θεωρώ πιθανό, τότε ο κόσμος γύρω θα είναι ψευδαίσθηση, γιατί η ύλη θα έχει μόνο νοητική ύπαρξη! Διαφορετικά πως στο καλό η ψυχή μπλέχτηκε με το σώμα, έχει και αυτή σάρκα και οστά και κόλλησε/προσαρτήθηκε στο σώμα?

Η ψυχή - όπως την εννοούμε εδώ - είναι εκδήλωση και απόρροια της σάρκας. Άρα δεν "μπλέχτηκε με το σώμα" ούτε ποτέ "κόλλησε/προσαρτήθηκε στο σώμα" αλλά γεννήθηκε μ'αυτό (ή από αυτό, το σώμα)

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

Δεν έβαλε δηλαδή ο Θεός μια ψυχή μέσα στο γήινο σώμα του Αδάμ? Εκδηλώθηκε αυτή όταν άρχισε να λειτουργεί και το σώμα?

Λες δηλαδή πως ο Θεός θέλησε να ζει ο άνθρωπος μόνο ως συνδυασμός ψυχής και σώματος. Σβήσε βέβαια το τελευταίο που έβαλες στην παρένθεση γιατί αυτό λέγεται επιφενομεναλισμός και είναι αθειστική υλιστική θεωρία.

Από αυτό να συμπεράνω ότι δεν δέχεσαι να υπάρχουν ψυχές χωρίς σώμα? Αυτοί που έχουν αφήσουν τον γήινο κόσμο κοιμούνται όπως πιστεύουν και οι μάρτυρες του Ιεχωβά?