ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απλή εισαγωγή στις Απόκρυφες Επιστήμες - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Απλή εισαγωγή στις Απόκρυφες Επιστήμες - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Πετρος47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
08/10/2010, 17:13:01
υπηρχαν και ψευδοπροφητες στο Ισραηλ και οχι μονο στο Ισραηλ αλλα σε ολες τις χωρες..

08/10/2010, 17:45:07
quote:

υπηρχαν και ψευδοπροφητες στο Ισραηλ και οχι μονο στο Ισραηλ αλλα σε ολες τις χωρες..

Ναί καλά Αριστοτέλη...
Όσοι μας βολεύουν ορίζονται ως "Προφήτες"...
Όσοι χαλάνε την μανέστρα.."Ψευδο-προφήτες"...!!!

Άστα φίλε μου , δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τι καρδιές μας...
Εμείς μπορούμε καλύτερα σαν θελήσουμε ως άνθρωποι να πάμε παραπέρα...
Απο μάς εξαρτάται και τόν απεγκλωβισμό μας απο τα "επιμέρους" που μας έβαλαν , χώρια για να ζούμε...!!!

Κείνοι κερδίζουν που έρχονται ως "σωτήρες" να κάνουν κείνο που εμείς δεν κάναμε...
Υποκειμενικοποιηθήκαμε σε μια "θέση ζωής" που εντέχνως μας επέβαλαν και την θεωρήσαμε και την θεωρούμε ως δική μας...
Οι ανεξέλεγκτες προσταγές -οι καταχωρημένες ανεξέλεγκτα- εκείνες μας χειραγωγούν και μας κατευθύνουν αενάως και αδιαλλείπτως προς υπέράσπισή τους .... !!!
Δεν έχω τίποτα μαζί σου και κανείς άλλος με κάποιον άλλον εδώ μέσα και όχι μόνον και σαν θές την άποψή μου...
Καλά κάνεις και υπερασπίζεσαι αυτό που θεωρείς ως σωστό...δικαίωμά σου..!!!

Ας αφήσουμε όμως και ένα χώρο ελεύθερο και ανεπηρέαστο απο τα "επι μέρους"...εκει να βρεθούμε και με καλή διάθεση να μιλήσουμε για τα απλά, τα καθημερινά...τα ελάχιστα , που τόσο μεγάλα και ξεχασμένα είναι...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
08/10/2010, 21:36:26
quote:
Ναί καλά Αριστοτέλη...

ωραια οποτε κι εγω οταν κριτικαρω την επιστημη θα ειμαι απολυτος και θα λεω οτι καθε επιστημονας ειναι Μενγκελε, πως σου φαινεται;

08/10/2010, 22:55:18
quote:

quote:
Ναί καλά Αριστοτέλη...

ωραια οποτε κι εγω οταν κριτικαρω την επιστημη θα ειμαι απολυτος και θα λεω οτι καθε επιστημονας ειναι Μενγκελε, πως σου φαινεται;

Μπορείς να λές ότι θέλεις φίλε μου αλλα να έχουμε υπ'οψιν μας , ότι ο πραγματικός επιστήμονας ανακαλύπτει καινούργια πράγματα και τα θεμελιώνει ΕΝΩ ο οποιοσδήποτε αναπαράγει γνώσεις πρωτογενείς ΑΛΛΩΝ...δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να θεμελιώσει δικαίωμα πρωτογενούς γνώσης και εισηγητού...αλλα "απλός κάτοχός-γνώστης της" της και μόνο...σαν τον Χριστό που ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ...!!!

Θέλεις να την κάνουμε την κουβεντούλα αυτή...???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
09/10/2010, 02:17:01
Να συμπληρώσω και εγώ πάνω σε αυτό που λέει ο Εαρινός, πως η επιστήμη όχι μόνο ερευνά, ανακαλύπτει και θεμελιώνει την κάθε θεωρία της, αλλά μπορεί και να καταργεί ή να διορθώνει κάθε θεωρία της όποτε διατυπώνεται μια νέα, βελτιωμένη και γενικότερη υπόθεση, η οποία εξηγεί τόσο τις προηγούμενες, όσο και τις νέες παρατηρήσεις…

09/10/2010, 15:32:58
εγω Εαρινε δεν βλεπω εξωραισμενους τους επιστημονες ουτε τους αποδιδω αγιογραφιες οπως κανεις εσυ...

εγω βλεπω πολυ συνειδητη εξαπατηση απο την πλευρα της επιστημης οπως για παραδειγμα τη φαση με τον υποχρεωτικο εμβολιασμο ενεκα της "φονικης γριππης"...και το φαινομενο δεν ειναι δυστυχως μονο στην κορυφη αλλα και στη βαση οπου για παραδειγμα τα φακελακια των γιατρων δινουν και παιρνουν ενω πολλοι εχουν καταντησει να εγχειριζουν χωρις ο ασθενης να εχει κατι σοβαρο παρα μονο για να του παρουν φραγκα..

η πολυ καταστροφικοτητα οταν φτιαχνει οπλα μαζικης καταστροφης και μεταλλαγμενα τροφιμα...

σαφως και υπαρχουν σοβαροι επιστημονες αλλα οι περισσοτεροι υπηρετουν ενα πλανητικο δικτυο πολυεθνικων οι οποιες δεν ενδιαφερονται για την ανθρωποτητα η την προστασια του πλανητη αλλα μονο για τα κερδη τους και τον ελεγχο επι των λαων...

συμφωνα με την ιδια σκοπια και στον χωρο της πνευματικης η εσωτερικης αναζητησης υπαρχουν κατεστημενα οπως οι ομαδουλες που διαχειριζονται τις μεγαλες θρησκειες αλλα απο την αλλη υπαρχουν στοχαστες και θρησκευομενοι και μυστες και αγιοι και φιλοσοφοι ειτε μεσα στο χωρο των θρησκειων η και χωρις να δεσμευονται απ' αυτες, οι οποιοι πραγματικα ειναι ανθρωποι πεντακαθαρων προθεσεων και αφιερωμενοι στο στοχασμο και στα καλα εργα...

τι ακριβως δεν καταλαβαινεις απο αυτη την ιση πολιτικη διακρισης οσον αφορα την επιστημη και τη θρησκεια η το χωρο της εσωτερικης αναζητησης;

09/10/2010, 15:53:49
quote:

Μπορείς να λές ότι θέλεις φίλε μου αλλα να έχουμε υπ'οψιν μας , ότι ο πραγματικός επιστήμονας ανακαλύπτει καινούργια πράγματα και τα θεμελιώνει ΕΝΩ ο οποιοσδήποτε αναπαράγει γνώσεις πρωτογενείς ΑΛΛΩΝ...δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να θεμελιώσει δικαίωμα πρωτογενούς γνώσης και εισηγητού...αλλα "απλός κάτοχός-γνώστης της" της και μόνο...σαν τον Χριστό που ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ...!!!

Θέλεις να την κάνουμε την κουβεντούλα αυτή...???

ποτε δεν αρνηθηκα προσκληση για κουβεντα, προσκληση για φαι η για ποτο εχω αρνηθει, προταση για ιντελεκσουελ κουβεντα δεν εχω αρνηθει ποτε..

ο Χριστος συμφωνω οτι πραγματι δεν ειπε κατι κανουργιο...

ομως ολα αυτα που ελεγαν οι παλιοι φιλοσοφοι με δυσνοητο τροπο σε μορφωμενο ακροατηριο τα ειπε με αμεσο και ζεστο τροπο στο λαο...

και κυριως τα εκανε πραξη μεσα απο τη ζωη του δειχνοντας ενα δρομο οπως και ο Σωκρατης εξαλλου η ο Γκαντι η ο Ραιχ...

βεβαια κατ' ιδιαν στους μαθητες τους ελεγε πολυ πιο συνθετα και μπελαλιδικα πραγματα απο οσα γνωριζαν οι φιλοσοφοι αλλα αυτο ειναι αλλου Παπα ευαγγελιο..παντως ειχε διδασκαλια δυο ταχυτητων, μια για τους μαθητες του (βλεπε Μυστικος Δειπνος) η τους μορφωμενους (πιχι Νικοδημος) και αλλη για το λαο...εμεις γνωριζουμε κυριως τη λαικη διδασκαλια του, ελαχιστα τα Ευαγγελια αναφερουν την πιο απαιτητικη, στο κατα Ιωαννη ομως υπαρχουν καποια σημεια...

τωρα ο Παυλος ανεβασε τον πηχυ ψηλοτερα μιας και απευθυνοταν ηδη σε ανθρωπους που ειχαν αρχισει να ζουν συμφωνα με τη διδασκαλια του Χριστου και ηταν μελη Εκκλησιων...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 09/10/2010 15:54:59