- Δίας - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
the trouth is inside
Τhoth!!!O Aγαθοδαίμων!

Communicating at an unknown rate...
Πρίν σου δώσω κάποιοα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση, να σε ρωτήσω το ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ;;;
Πάνω σε ποιό θέμα την είδες και αλήθεια, ΓΑΙΤΙ σου προξένησε ΤΟΣΟ μεγάλη απορία;;;
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Μέχρι να συνεχίσει το μέλος "agathodaimwn" - (καλωσήρθες)- θα πω κάποια πράγματα στην Valnta για τον αληθινό Αγαθοδαίμονα. Είναι κάποια σκόρπια στοιχεία που τα δίνω τηλεγραφικά γιατί δεν έχω χρόνο να κάνω έκθεση ιδεών.
Συγνώμη για την παρέμβαση agathodaimwn αλλά νομίζω και εσένα θα σου αρέσει να ξέρεις ποιος... είσαι πραγματικά ![]()
ΔΑΙΜΩΝ:
-Δαίομαι: Μοιράζω (πιθανή ετυμολογία)
Στον Όμηρο:
Η απρόσωπη υπερφυσική δύναμη, σε αντίθεση με το θείο που είναι συγκεκριμένη προσωπική δύναμη. («Δαιμόνια Ήρα»)
Ησίοδος: Η εμβόλιμη εποχή (των Ηρώων-Δαιμόνων)
Ηράκλειτος:
«Ήθος ανθρώπω δαίμων» που σημαίνει ότι σε κάθε άνθρωπο το ήθος του προσδιορίζει τον δαίμονά του.
Σωκράτης:
Το «δαιμόνιο» τον εμπνέει, τον βοηθάει, τον κατευθύνει.
Πλάτων-Συμπόσιο:
Η Διοτίμα και η άποψή της για τους Δαίμονες. (Έρως ως μεγάλος Δαίμονας)
«Κάθε τι δαιμονικό βρίσκεται μεταξύ θείου και θνητού, για να έχει το σύμπαν εσωτερική συνοχή. Μέσω των δαιμόνων μπορεί να υπάρχει η μαντική, η τέχνη των ιερέων, η μαγεία, η γοητεία…. Οι δαίμονες αυτοί είναι πολυάριθμοι και διαφόρων ειδών»
Ιάμβλιχος:
Τα «Φάσματα» (εμφανίσεις) των δαιμόνων είναι πολύ λαμπερές, ποικιλόμορφες, μεταβάλλονται γρήγορα, κινούνται πολύ γρήγορα και συνήθως είναι τρομερά στην όψη. (Πολλοί Ουφολόγοι, τον έχουν μελετήσει
). Πιστεύει ότι ανατίθεται ένας δαίμονας στον καθένα μας, με την γέννησή μας και είναι καθήκον μας να τον αλλάξουμε με έναν θεό.
Χριστιανισμός:
Επηρεασμένος από τον Νεοπλατωνισμό, ο Χριστιανισμός, στην Σύνοδο της Νίκαιας (325 μ.Χ) περικλείει στα δόγματά του, την ιδέα του προσωπικού Φύλακα-Άγγελου, αλλά προσδιορίζει την έννοια του δαίμονα, πλέον μόνο ως κακή και ως βοηθού του Σατανά, κυρίως για να διαφοροποιηθεί και να αντιμετωπίσει τις αρχαιότερες θρησκείες.
Αγαθός δαίμονας:
Στην αρχαία Ελλάδα έχει, συνήθως την μορφή του Φιδιού, και θεωρούνταν ότι καθόριζε τις τύχες των ανθρώπων. Ειδικότερα πίστευαν ότι κάθε σπίτι, κάθε πόλη είχαν τον δικό τους αγαθοδαίμονα που ήταν ο προστάτης τους. Για αυτό συνδέθηκε με την Αγαθή Τύχη. (Ευδαιμονία – Κακοδαιμονία. Σχέση με Τύχη).
Επίσης συνδέονται με τους Λάρητες (Ρωμαϊκές Θεότητες) οι οποίοι συνδέονταν με το σύμβολο του Φιδιού. Ο Οικιακός Λάρης θεωρούνταν κέντρο της οικογένειας. Επίσης συνδέονται με την προγονολατρεία. Τα οικιακά φίδια συμβόλιζαν τις ψυχές των προγόνων
Αργότερα, στους Ελληνιστικούς χρόνους, όταν άρχισε να υπάρχει συγκρητισμός, η έννοια του αγαθού δαίμονα, με την μορφή του φιδιού, συνδέθηκε με την λατρεία του Κνούμ (ή Χνούβι ή Χνούφι), μια κριαροκέφαλη Αιγυπτιακή θεότητα και πήρε μια άλλη σημαντική μορφή, του κερασφόρου Φιδιού (ή και μερικές φορές Λεοντοκέφαλου). Η συμβολική αξία του Αγαθοδαίμονα ανεβαίνει πολύ. Ο Νέρωνας συνδέει τον εαυτό του με τον Αγαθό Δαίμονα και παρουσιάζεται ως ο Νέος Αγαθός Δαίμονας, σε νομίσματα της εποχής του.
Ο Ψευδό-Καλλισθένης αναφέρει ότι ο Αγαθοδαίμονας ήταν το πνεύμα της πόλης της Αλεξάνδρειας. Αναφέρεται ένα περιστατικό με τον Μ. Αλέξανδρο. Όταν ερευνούσε το μέρος όπου θα έχτιζε την μελλοντική Αλεξάνδρεια εμφανίστηκε ένα μεγάλο φίδι το οποίο σκότωσαν και ο Αλέξανδρος έχτισε ένα μνημείο προς τιμήν του φιδιού με το όνομα Αγαθός Δαίμων. Αργότερα άρχισαν να εμφανίζονται άκακα φίδια, τα οποία επισκέπτονταν την πόλη, και οι κάτοικοι τα έτρεφαν στην ημέρα των γενεθλίων της πόλης.
ΕΡΜΗΤΙΣΜΟΣ - ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Από τους Αλεξανδρινούς χρόνους και μετά ο συμβολισμός του Αγαθοδαίμονα γίνεται πιο αποκρυφιστικός.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
O Ερμής Τρισμέγιστος είναι μαθητής του αγαθοδαίμονα (για αυτό μου αρέσει ο αγαθοδαίμων
).
Αιγυπτιακές θεότητες: Νεχέμπ Κάου (αυτός που ενώνει τα διπλά). Αναπαριστάνεται ως φίδι με πόδια και κάποιες φορές και με χέρια.
Ο Χνούβις είναι ο αιώνιος κρυμμένος Θεός και παριστάνεται ως φίδι που περιτυλίγεται γύρω από μια υδρία με το κεφάλι πάνω από τα νερά τα οποία ζεσταίνει με την πνοή του. Άλλοτε αναφέρεται ως «αρχιτέκτονας» του σύμπαντος και παριστάνεται πάλι ως φίδι με ένα αυγό στο στόμα του (σύμβολο του κόσμου).
Τον κακό δαίμονα συμβολίζει το φίδι Απέπ ή Απόφις, το οποίο είναι εχθρός του φωτός και των θεών.
ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ
Χριστιανικές ομάδες που έγιναν αιρέσεις και επηρέασαν πολλούς από τους μυστικιστές Χριστιανούς όπως ο Μάιστερ Έκχαρτ, ο Σβέντεμπροργκ, ο Μπαίμε. Και επίσης διάφορες κλειστές ομάδες όπως οι Αλχημιστές, οι Τέκτονες και οι Ροδόσταυροι.
Ο Αγαθοδαίμονας συμβολίζει τον Χριστό, τον Λόγο του θεού. Παριστάνεται ως ερπετό ή ως φίδι και πολλές φορές έχει πάνω από το κεφάλι του 7 φωνήεντα.
Οι Γνωστικοί αποκαλούν το Φίδι, Οφίωνα, ή Αιώνα του Φωτός ή Αγαθοδαίμονα ως αντίθετο του Κακοδαίμονα του Φιδιού του κακού. Οι λάτρεις του ήταν γνωστοί και ως Αδερφότητα του Ερπετού.
Οφίτες:
«Τιμούμε το Ερπετό, το οποίο ο Θεός το έκανε αιτία για να αποκτήσει Γνώση, η ανθρωπότητα. Ο Ιαλνταμπαόθ, ο δημιουργός, δεν ήθελε ο άνθρωπος να αποκτήσει γνώση και να γνωρίσει τον Ουράνιο Πατέρα και Μητέρα του. Ήταν το Φίδι (ο Αγαθοδαίμονας) που τον έκανε να γνωρίσει τα Μυστήρια και έτσι του έδωσε το δικαίωμα να ανέβει στους Ουρανούς. Για αυτό θύμωσε ο Ιαλνταμπαόθ και καταράστηκε το Φίδι και τους πρωτόπλαστους. (Παραλληλισμός με Δία – Προμηθέα).
«Κανένας δεν μπορεί να σωθεί και να ανυψωθεί ξανά χωρίς τον Υιό, ο οποίος είναι ο Αγαθοδαίμων. Γιατί είναι αυτός που έφερε τα πατρικά πρότυπα σε εμάς, από ψηλά και είναι αυτός που θα μεταφέρει ξανά προς τα πάνω αυτός που έχουν αφυπνισθεί και θέλουν να επιστρέψουν στον Πατέρα τους στους Ουρανούς».
Οι Οφίτες λάτρευαν τα φίδια, τα έτρεφαν, έκαναν τις συγκεντρώσεις τους δίπλα στις φωλιές τους. Άφηναν ψωμί στα τραπέζια τους και έψαλαν ύμνους για να έρθουν τα φίδια στο τραπέζι των προσφορών. Μόνο τότε έτρωγαν από το ψωμί και τις προσφορές.
Ουροβόρος:
Ο Ουροβόρος Όφις, ως σύμβολο του κάτω κόσμου που κάνει τα πράγματα να ανακυκλώνονται.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Όφις Σταυρωμένος:
Ο Όφις στον Σταυρό δείχνει τον Χριστό.
Ο Όφις στα πόδια του Σταυρωμένου Χριστού δείχνει τον έλεγχο της χθόνιας Δύναμης.
Όφις-Σοφία: «Να είστε Σοφοί όπως τα Φίδια»
Όφις-Δράκων: Από τον Μεσαίωνα και μετά το Φίδι αποκτά τόσο αρνητική σημασία και αξία
Λίγα στοιχεία έτσι για προβληματισμό.
Κλείνει αυτή η μικρή γνωσιολογική παρένθεση...

Communicating at an unknown rate...
quote:
Τηλεγραφικά,ε; Χαιρετώ τον λακωνικό Τρισμέγιστο....Πολύ ενδιαφέρον..Μήπως να κάνεις μια σειρά γνώσης για τον δαίμονα;
Μα για μένα αυτό είναι... λακωνικό.![]()
Στην τηλεόραση είχα μιλήσει 20 λεπτά για τον Αγαθοδαίμονα και νόμιζα ότι με... "ρίξαν" στον χρόνο. ![]()
![]()

Όσο για το Αγαθοδαιμων μπορεί να είναι κι έτσι Αγαθο-Δ-αίμων
Δ
Π
the trouth is inside
quote:
<apo to pneyma vgainei pneyma> mporei kapoios apo esas tous sofoys anthrvpoys na moy eksigisei tin frash?
...Πρόσεξες ποτέ σου τη λειτουργία του κεριού?...Εκεί είναι η απάντηση στο ερώτημά σου...καλώς ήρθες στα eso-terra (terra=γή)
(Δεν απαντώ γιατί αποδέχομαι τον όρο "σοφός", δεν είσαι λιγότερο σοφός ώστε να αναρωτάσαι για μια τόσο σοφή φράση...)
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
..................................................................
καψε το εαυτο σου για να φωτισεις;

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ
τη γνωρίζετε τη δεσποινίδα ??
η Προμηθέα είναι μία 15χρονη κοπέλλα Ελληνικής καταγωγής,
η οποία γεννήθηκε στις ΗΠΑ και ήδη έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο
σε τόσο νεαρή ηλικία
θεωρείται διάνοια στα μαθηματικά με φοβερές επιδόσεις που έχουν αφήσει έπληκτους πολλούς επιστήμονες
...........................................................
ποιο είναι το θέμα μας τώρα...
...........................................................
η Ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ έχει καθιερώσει να εορτάζονται οι τρεις
ιεράρχες με μια μεγάλη συγκέντρωση,από όπου φυσικά δε λείπουν
όλοι οι επιφανείς και πλούσιοι Έλληνες ομογενείς
(μασώνους της αλλοδαπής τους αποκαλώ εγώ
),
παρέα πάντα με τους εκπροσώπους της εκκλησίας μας
(αυτοί μη χάσουν εκδήλωση για εκδήλωση...)
επίσης,κάθε φορά στην εκδήλωση αυτή,ένας Έλληνας με εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα του καλείται να αναφωνήσει το λόγο της ημέρας
...............................................................
φέτος κλήθηκε να μιλήσει η 15χρονη παιδί-φαινόμενο Προμηθέα...
...............................................................
βασικά,αν θέλετε να μάθετε περισσότερα,μπορείτε να αναζητήσετε το φύλλο της Ελευθεροτυπίας της περασμένης Τετάρτης 28 φεβρουαρίου,
για να διαβάσετε όλο το στόρι
εγώ θα σας πω τα γενικά...
....................................................................
η Προμηθέα εκτός από τα μαθηματικά ασχολείται και με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό
στηην ομιλία της αποφάσισε να μιλήσει για το κακό που προξένησε ο χριστιανισμός (τον οποίο ονομάζει θρησκεία του μίσους !!!) στον Ελληνισμό,στην επιστήμη,στους Έλληνες γενικότερα
αν δείτε τη φωτογραφία που υπάρχει στην εφημερίδα,θα δείτε αριστερά και δεξιά της Προμηθέα (τώρα αυτό πως εκφέρεται ???)τους εκπροσώπους της εκκλήσίας,με τα μαύρα και τα μούσια κλασσικά...,
ενώ φαίνεται ακόμη κι απ'τη φωτό ότι έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους
στην αίθουσα υπήρξε αμηχανία όπως θα περίμενε κανείς,αλλά η Προμηθέα εκεί...
είπε-είπε-είπε και τι δεν είπε (για παλιολόγους,κωνσταντίνους,κρυφά σχολειά κλπ-κλπ)...
μέχρι που προς το τέλος της ομιλίας της κάποιοι άντρακλες χριστιανοί κινήθηκαν εναντίον της με πολύ απειλητικές διαθέσεις
(the christian way που λέμε...αγαπάτε αλλήλους...αρκεί να μην είναι αλλόθρησκοι !)
την κατάσταση έσωσε -ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ- ο μητροπολίτης...πως τον λέγανε τώρα ?? τους παπάδες τους μπερδεύω αφού είναι όλοι ίδιοι :
κοιλιά,τραγίσιο μουσί και μαύρα φουστάνια μέχρι τον αστράγαλο,άντε να τους ξεχωρ΄θσω τώρα...
ο οποίος μητροπολίτης είπε ότι έχει δικαίωμα η μικρή να λέει τις απόψεις της κλπ-κλπ
....................................................................
όπως σας είπα όμως,η όλη ιστορία είναι στην Ελευθεροτυπία της περασμένης Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και μπορεί ο καθένας να τη διαβάσει
εγώ ελπίζω να μη φάω πολλά βρισίδια από τους χριστιανούς της παρέας,
όπως επίσης ελπίζω κάποια στιγμή να βρω αυτή την Προμηθέα και να της σφίξω το χέρι !!
μια χαρά τα είπε η κοπέλα και χωρίς να φοβηθεί
ΕΥΓΕ !!!
..........................................................
υγ - πήρε το αυτί κανενός τίποτα σχετικό με το θέμα ??
υγ2- α,ναι,υπάρχει όλη η ομιλία σε ηλεκτρονική διεύθυνση - ψάξτε το και δείτε το,αξίζει !!
H Ελληνίδα παιδί - θαύμα
Τεσσάρων χρόνων ήταν χωρίς σπίτι. Στα έξι της μπήκε στο πανεπιστήμιο. Σήμερα ονειρεύεται να αποκτήσει πτυχία στη Βιοχημεία, στην επιστήμη των υπολογιστών, στη Στατιστική, στη Φυσική, στη Χημεία και τη ρομποτική νανοτεχνολογία
--------------------------------------------------------------------
Την προηγούμενη Τετάρτη 18 Μαΐου έφθασε στο «Βήμα» ένα e-mail. Από τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποθέσαμε ότι ο αποστολέας βρισκόταν στο εξωτερικό. Το μήνυμα υπέγραφε μια κοπέλα με το παράξενο όνομα... Προμηθέα Πυθία. Οπως έγραφε, «αποφοίτησα πέρυσι σε ηλικία 13 ετών και έχω πτυχίο (bachelor) στην Επιστήμη των Μαθηματικών». Στο e-mail σημείωνε ότι διαβάζει την ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» και ενημερώνεται για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Και αμέσως σήμανε ένας μικρός συναγερμός. Ποια ήταν αυτή η κοπέλα που φαινόταν να ξέρει ελληνικά; Πού ακριβώς βρίσκόταν και με ποιον τρόπο μπορούσαμε να εντοπίσουμε αυτό το παιδί-θαύμα;
--------------------------------------------------------------------------------
Προβάροντας την τήβεννο της αποφοίτησης η μικρή Προμηθέα φωτογραφίζεται μπροστά από την είσοδο του πανεπιστημίου της Μοντάνα
--------------------------------------------------------------------------------
H αναζήτησή μας είχε αίσιο αποτέλεσμα, χάρη και στη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας. Εντοπίσαμε τη νεαρή Προμηθέα στο Λίβινγκστον της Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου μένει μαζί με την ελληνικής καταγωγής μητέρα της, Γεωργία Σμιθ, 51 ετών. Μετά το τέλος των σπουδών της Προμηθέας στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Μοντάνα τον Δεκέμβριο του 2004, μάνα και κόρη μετακόμισαν στο καινούργιο τους σπίτι. Από τότε, η Προμηθέα μαθαίνει κάθε είδους χειρωνακτικές εργασίες, όπως αυτές του ξυλουργού και του ηλεκτρολόγου, διαβάζοντας βιβλία για αρχαρίους ώστε το σπίτι να είναι κατοικήσιμο. Τι καλύτερη απόδειξη για την έμφυτη ικανότητά της να ρουφά τη γνώση;
* Υψηλές φιλοδοξίες
H πρώτη ερώτηση προς την Προμηθέα ήταν πώς αποφάσισε να αλλάξει το πραγματικό της όνομα που ήταν Τζάσμιν Λι Λυσιστράτη. «Το πλήρες όνομά μου είναι πλέον Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία» λέει στο «Βήμα». H αλλαγή έγινε επειδή η 14χρονη κοπέλα ήθελε ένα όνομα που να αντανακλά καλύτερα την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες της. Γι' αυτό και διάλεξε τα ονόματα θεοτήτων της ελληνικής μυθολογίας στην οποία έχει ήδη εντρυφήσει.
«Σε συνδυασμό με ορισμένα παράξενα γεγονότα που συνέβησαν στη μητέρα μου αλλά και σε εμένα, συνειδητοποίησα ότι έχω έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να εκπληρώσω ένα πεπρωμένο, για να βοηθήσω την ανθρωπότητα» σημειώνει με πομπώδες, οφείλει να παραδεχθεί κανείς, ύφος. Στην πίστη αυτή οφείλεται κυρίως η επιλογή των ονομάτων Προμηθέα και Πυθία, τα οποία συμβολίζουν την αγάπη της για τη γνώση αλλά και «έναν οιωνό ότι πρέπει να κάνω κάτι σημαντικό» όπως μας εξηγεί.
H Προμηθέα είναι χαρισματική και το γνωρίζει. Από πού πήρε όμως το ταλέντο της; «Πρέπει να προέρχεται από τη μητέρα μου. Και να σας πω γιατί. Οταν ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μητέρα μου παντρεύτηκε αρχικά έναν λευκό Αμερικανό. Από αυτόν τον γάμο γεννήθηκε ο ετεροθαλής αδελφός μου, ο Απόλλωνας» μας διηγείται. «Ηταν πραγματική ιδιοφυΐα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Δυστυχώς όμως εμφάνισε επιπλοκές εξαιτίας του παιδικού εμβολιασμού και σήμερα είναι βιολογικά και διανοητικά ανίκανος. Είχα και εγώ τέτοιες επιπλοκές και παρ' ολίγον να πεθάνω. Καθώς όμως εγώ και ο ετεροθαλής αδελφός μου είχαμε την ίδια μητέρα, το χάρισμα στο οποίο αναφέρεστε πρέπει να προέρχεται από τα γονίδιά της» καταλήγει.
Για ορισμένους μήνες, όταν ήταν τεσσάρων ετών, η Προμηθέα ήταν άστεγη και έμενε μαζί με την οικογένειά της σε ένα αυτοκίνητο στο Σαν Φρανσίσκο. Προτού μπει στο πανεπιστήμιο, σε ηλικία πέντε ετών, παρακολουθούσε μέσω Internet σεμινάρια μαθηματικών συμμετέχοντας στο «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Χαρισματικά Παιδιά» του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Μάλιστα, όταν το τηλεοπτικό δίκτυο CBS είχε μεταδώσει τότε ένα ρεπορτάζ για τα χαρισματικά παιδιά, η Προμηθέα ήταν ένα από αυτά. Το σχολείο, από το οποίο όλοι μας περάσαμε, έμοιαζε γι' αυτό το κορίτσι ένα περιττό βήμα.
Οταν τελικά εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Μοντάνα, έναν χρόνο αργότερα, η Προμηθέα έπεσε αμέσως «στα βαθιά». «Τα κορίτσια απλώς με αγνοούσαν. Τα αγόρια μού έλεγαν να πάω σπίτι και να παίξω με τις κούκλες μου. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι κούκλες. Αλλοτε πάλι με έσπρωχναν στον τοίχο της τάξης χωρίς, δόξα τω Θεώ, να με στείλουν στο νοσοκομείο. Εμαθα όμως να τους αγνοώ» τονίζει.
Υστερα από δύο χρόνια, σε ηλικία οκτώ ετών πλέον, μπόρεσε να επιλέξει τι θα σπουδάσει. Διάλεξε τα Μαθηματικά και τη Χημεία. Το πτυχίο των Μαθηματικών είναι πια δικό της. Ωστόσο, τα όνειρά της να ολοκληρώσει και το δεύτερο έχουν προς το παρόν παγώσει λόγω έλλειψης χρημάτων. Αυτό δεν την πτοεί πάντως. «Ο στόχος μου», λέει με περίσσια αυτοπεποίθηση, «είναι να πάρω πτυχίο στη Βιοχημεία, στην επιστήμη των υπολογιστών, στη Στατιστική, στη Φυσική και στη Χημεία».
Οσοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ένα παιδί μόλις έξι ετών να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου, αρκεί να ακούσουν όσα μας είπε, επιβεβαιώνοντας την ιστορία της Προμηθέας, η Τζόντι Ντε Λέι, βοηθός διευθυντού στο Τμήμα Πανεπιστημιακών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Μοντάνας. «Φυσικά και θυμάμαι το όνομά της» μας απάντησε, όταν τη ρωτήσαμε για την Προμηθέα. «Είναι η νεαρότερη απόφοιτος του ιδρύματος. Ακούγεται περίεργο ότι μπήκε στο πανεπιστήμιο τόσο μικρή, αλλά είναι αλήθεια. Για δύο χρόνια έκανε μόνο γενικά μαθήματα. H μητέρα της ήταν παρούσα σε όλες τις παραδόσεις, καθώς αυτή είναι η πολιτική μας. Τυπικά τελείωσε σε ηλικία 13 ετών και αποφοίτησε επισήμως όταν ήταν 14» σημείωσε.
Πώς μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος ο οποίος σε ηλικία μόλις 13 ετών είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών; H Προμηθέα νιώθει περήφανη, αλλά πιστεύει ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό λιθαράκι στον... ουρανοξύστη της γνώσης που θέλει να κτίσει. Τι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ουρανοξύστη; «H ρομποτική νανοτεχνολογία» απαντά χωρίς δισταγμό. «Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί η μόλυνση της Γης, τα πυρηνικά απόβλητα αλλά και να θεραπευθούν ασθένειες όπως ο καρκίνος, το AIDS και ο διαβήτης» διευκρινίζει στο «Βήμα» η 14χρονη Προμηθέα.
* Συστηματικό διάβασμα
Τι είναι όμως αυτό που τη μαγεύει όταν διαβάζει; «Το απλό διάβασμα μοιάζει με παιχνίδι και συχνά το βρίσκω πολύ βαρετό. έχει όμως πλάκα όταν κάθομαι και διαβάζω "πίσω από τις γραμμές". Με άλλα λόγια, όταν παίρνω στοίβες βιβλίων και μελετώ ένα θέμα μέχρι εξαντλήσεως. Οταν έχω συγκεντρώσει ικανοποιητικό υλικό δρέπω τους καρπούς των κόπων μου, ενώ ξαναγράφω όσα διάβασα σε πληρέστερη και συνεκτικότερη μορφή. Πολλές φορές», μας αποκαλύπτει, «πηγαίνω στο κρεβάτι στις 3 τα ξημερώματα ή και αργότερα. Αλλες φορές πάλι δεν κοιμάμαι καθόλου».
Και τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο της; «Μου αρέσει να ακούω Μαρκόπουλο, να ζωγραφίζω και να παίζω πιάνο, αν και τα τελευταία πέντε χρόνια οι γείτονες διαμαρτύρονταν γιατί τους ενοχλούσε ο θόρυβος. Αφήνουν όμως τα παιδιά τους να παίζουν όλη τη μέρα με το αναθεματισμένο Nintendo» παραπονιέται. «Μου αρέσει επίσης να κλωτσάω μια μπάλα με το πρόσωπο του προέδρου Μπους κολλημένο πάνω της. Είμαι κατά του πολέμου και δεν μου αρέσουν όσοι σκοτώνουν ανθρώπους» καταλήγει η χαρισματική Προμηθέα.
«Τίποτε δεν είναι σαν την Ελλάδα»
H Προμηθέα λατρεύει τη χώρα μας και την ιστορία της. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την αρχαία ελληνική ιστορία εξαιτίας ενός μαθήματος στο πανεπιστήμιο με τον ομώνυμο τίτλο. «H αρχαία Ελλάδα παρουσιαζόταν ως μια κατώτερη χώρα, χωρίς αξιοπρόσεκτο πολιτισμό και οι κάτοικοί της ως μισογύνηδες και ομοφυλόφιλοι... οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε στην πρόοδο της ανθρωπότητας» θυμάται με αγανάκτηση. «Κάθε φορά που έμπαινα στην τάξη και άκουγα τον καθηγητή ήθελα να τον διαμελίσω!» λέει με θυμό. H ίδια έχει έρθει στην Ελλάδα διότι, όπως εξηγεί, «αισθάνθηκα την ανάγκη να το κάνω... για να μάθω την αλήθεια». Οταν ρωτήθηκε δε πώς είναι η ζωή στη Μοντάνα η απάντησή της δεν άφησε καμία αμφιβολία για το αν της αρέσει η χώρα μας: «Τίποτε δεν είναι σαν την Ελλάδα. Ελλάς, το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει» τονίζει.
Στο πλευρό της πάντα η μητέρα της
H Προμηθέα Πυθία με τη μητέρα της Γεωργία Σμιθ
H Προμηθέα αγαπάει υπερβολικά τη μητέρα της. Και αυτό γιατί έκανε τα πάντα για να τη μεγαλώσει και να τη βοηθήσει να σπουδάσει. «H μαμά μου γεννήθηκε στη Λιβαδειά» λέει η 14χρονη κοπέλα ξετυλίγοντας το νήμα της ιστορίας της μητέρας της. «Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ο οποίος ήταν πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία». Για ένα διάστημα, η μητέρα της έμεινε σε ένα ίδρυμα φροντίδας παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα. Τότε τελείωσε την πρώτη τάξη του Λυκείου. «Επόμενος σταθμός της», προσθέτει η Προμηθέα, «ήταν η Αμερική». Εκεί παντρεύθηκε τον σύζυγό της. Ωστόσο η νεαρή Προμηθέα είναι καρπός της σχέσης της μητέρας της με έναν άλλο άνδρα, ο οποίος ήταν Ελληνας και τον αγαπούσε πάρα πολύ. Αυτή η σχέση δεν κατέληξε σε γάμο, καθώς ο φυσικός πατέρας της Προμηθέας επρόκειτο να παντρευθεί μια άλλη γυναίκα με συνοικέσιο. H αγάπη της Γεωργίας Σμιθ προς την Προμηθέα είναι τόσο μεγάλη που εγκατέλειψε τη μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική, για να εργαστεί ως ταχυδρόμος, ακόμη και ως θυρωρός, για να μαζέψει χρήματα και να μπορέσει να σταθεί στο πλευρό της κόρης της. H κυρία Σμιθ έπρεπε επίσης να παρευρίσκεται καθημερινά στο πανεπιστήμιο, καθώς η πολιτική του υπαγόρευε την παρουσία της εκεί μαζί με την Προμηθέα λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Εκτός από τον Απόλλωνα, η Προμηθέα έχει και μια ετεροθαλή αδελφή, τη Βανέσα, η οποία σήμερα είναι παντρεμένη.
A. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Το ΒΗΜΑ, 22/05/2005 , Σελ.: A40
Κωδικός άρθρου: B14469A401
ID: 270181

It is the source of all true art and all science.
«Πολ Ποτ ο Ιουστινιανός»

«Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες»
Του ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ
Και εγένετο... χαμός! Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο, που διοργάνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο, η ελληνική παροικία της πόλης.
Αναυδοι παρακολουθούν τη 15χρονη Προμηθέα ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος
Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» παρίσταντο εξέχοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο μητροπολίτης της πόλης Ιάκωβος. Οπως κάθε έτος έτσι και φέτος είχε κληθεί ένας ομιλητής να αναπτύξει ένα θέμα. Το φετινό θέμα ήταν ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και ομιλήτρια η Προμηθέα, μια 15χρονη κοπέλα με μαγικές επιδόσεις στα μαθηματικά. Σε ηλικία 6 ετών η Προμηθέα είχε τελειώσει την ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου και σε ηλικία 14 ετών είχε πάρει πτυχία σε θετικές επιστήμες από μερικά από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Πέρα από τα μαθηματικά, η Προμηθέα είχε και ένα άλλο χόμπι: την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα, «Το Βήμα» πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ένα πορτρέτο της νεαρής μαθήτριας στο οποίο έκανε εκτεταμένη αναφορά στην αγάπη της για την Ελλάδα.
Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, αυτό το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο είχαν στήσει οι πρώτοι μετά τον Κωνσταντίνο βασιλείς του Βυζαντίου. Εκεί μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι όσοι Ελληνες επέμεναν να διατηρούν τα παλαιά ήθη για να εξοντωθούν μετά από φρικτά βασανιστήρια. Το στρατόπεδο αυτό λειτούργησε για 20 έτη και, όπως είπε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο» με τον οποίο οι χριστιανοί εξόντωσαν τους συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης.
«Δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα του Βυζαντίου», διακήρυξε η ομιλήτρια και συνέχισε περιγράφοντας τους διωγμούς του Ιουστινιανού, αυτού του «αιματοβαμμένου τυράννου» και «ανθρωπόμορφου δαίμονα», όπως τον χαρακτήρισε. Ο Ιουστινιανός εφάρμοσε μια πολιτική φυσικής και πνευματικής «γενοκτονίας» του Ελληνισμού, καταστρέφοντας ναούς και αγάλματα και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε -όπως αργότερα ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη- να εξαλείψει κάθε σύμβολο που θύμιζε την παλαιά εποχή.
Οι παριστάμενοι φυσικά είχαν μείνει άναυδοι. Ιδιαίτερα αμήχανοι ήσαν οι δύο εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος, που κάθονταν στα δεξιά και αριστερά της ομιλήτριας. Ασφαλώς θα προτιμούσαν να άνοιγε η γη να τους καταπιεί.
Συνεχίζοντας απτόητη η νεαρή Προμηθέα έφτασε και στα νεότερα χρόνια. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε, προσπάθησε «με αφορισμούς και απειλές» να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ταυτόχρονα, η ομιλήτρια έκανε εκτεταμένη αναφορά σε περιπτώσεις -όπως του γιου του Κολοκοτρώνη, Ιωάννη- που προδόθηκαν από κληρικούς και καλόγερους στους Τούρκους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Η ομιλήτρια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Κρυφό Σχολείο ήταν «μύθος» και το μόνο που ενδιέφερε την Εκκλησία ήταν να κρατήσει τους Ελληνες στο σκοτάδι και στην αμορφωσιά. «Ο μοναδικός μοχλός πίεσης για την αλλαγή του καθεστώτος», είπε: «ήσαν οι Ελληνες Διαφωτιστές του εξωτερικού». Και αυτός ήταν ο λόγος -συνέχισε- που κυνηγήθηκαν τόσο πολύ από την Ορθοδοξία.
Οσο προχωρούσε η ομιλία τόσο αυξανόταν το κλίμα της δυσφορίας στην αίθουσα. Και όταν πλέον πλησίαζε το τέλος, πολλοί θερμόαιμοι ακροατές, όρθιοι, διέκοπταν την ομιλήτρια και την πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις. Την κατάσταση έσωσε ο μητροπολίτης Ιάκωβος ο οποίος παίρνοντας το μικρόφωνο και αποτεινόμενος με οργισμένο ύφος στους ταραξίες είπε: «Δεν είσαστε μόνο εσείς ορθόδοξοι και Ελληνες. Μην διακόπτετε! Οφείλετε σεβασμό στην ομιλήτρια!».
Και με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και επικράτησε και πάλι η επί γης ειρήνη. Ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας και της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε στο
http://www.helenair.com/articles/2005/05/01/sunday/c01050105_03.txt
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/02/2007

It is the source of all true art and all science.
Edited by - Mercury on 02/03/2007 14:46:05
Edited by - Mercury on 02/03/2007 14:47:59
ενδεικτικα και καποιες αλλες αποψεις (για να μην κανω εκτενη copy - paste)
http://xpsilikatzoy.wordpress.com/2007/03/01/0201032007/
http://greekhistoryx.blogspot.com/2007/03/blog-post.html
http://panosz.wordpress.com/2007/02/28/promithea/
http://blattimwinde.wordpress.com/2007/03/02/Λιακό-τζούνιορ-non-merci/
το κοριτσακι ειπε αληθειες που εχουν πει ανθρωποι που σεβομαι, οπως ο Σκαριμπας, και ολοι κατανοουμε ευκολα αν διαβασουμε ιστορια με ανοιχτα ματια
στο δημοτικο συνειδητοποιησα οτι οι Ρωμαιοι επεβαλαν τον δυτικο τροπο σκεψης και με τον χριστιανισμο που τους βολεψε στην ασκηση πολιτικης εξουσιας, εξαφανισαν τεραστιο μερος της Ελληνικης γνωσης, της Ελληνικης τεχνης, της Ελληνικης κοσμοαντιληψης
αλλά αυτη ειναι παιδι θαυμα, και παιδι με αρχιδια προφανως, για να επιλεξει που και ποτε θα μιλησει
τι φταιει αυτη που ειναι μαλακες οι νεοελληνες?
ευγε Προμηθέα!!!

ψυχραιμια συντροφοι, η θρησκεια ειναι το οπιο των λαων... no passaran![]()
Εν μέσω δύο ιεραρχών και τους τρείς κατέθαψε...
Υ.Γ. Και δασκαλεμένο να ήταν, ΜΠΡΑΒΟ σε αυτούς που το δασκάλεψαν καθώς και τη στιγμή που επέλεξαν.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
quote:ΔΕΣΜΩΤΗ
αλλά αυτη ειναι παιδι θαυμα, και παιδι με αρχιδια προφανως, για να επιλεξει που και ποτε θα μιλησειτι φταιει αυτη που ειναι μαλακες οι νεοελληνες?
ευγε Προμηθέα!!!
quote:
συμπτωμα της εποχης το "παιδιον" ξαναπαιξε μπροστα στις καμερες το παλιο παραμυθακι: "Ο Ιησους διδασκων δωδεκαετης εις τον ναον"
"Ο Ιησους διδάσκων δωδεκαθεϊς εις τον ναον";

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
«Καλησπέρα σας Ελληνίδες και Έλληνες, τέκνα αθανάτων θεών και αθανάτων ηρώων, κληρονόμοι του μεγαλύτερου παγκοσμίου πολιτισμού του απωτάτου παρελθόντος, από το οποίο ακέραιο λείψανο διασώζεται σήμερα το μεγαλειώδες δημιούργημά του: η ελληνική γλώσσα μας, που χρειάστηκε πολλές μυριάδες ετών να εξελιχθεί και να τελειοποιηθεί, ποιοτικώς ανάλογη, φυσικά, με τον ελληνικό πολιτισμό, που αποτέλεσε το εργαλείο για την οικοδόμησή του και τη δημιουργία του. Έτσι δημιούργησε ο Θεός την Ελλάδα, και ονόμασε Γη του Φωτός, γιατί Ελ σημαίνει φως, και Λας σημαίνει πέτρα, έδαφος, γη. Και από αυτή τη γη του φωτός, τη γη που πρώτη αντίκρισε το φως του ήλιου, γεννήθηκαν οι φωτοδότες των αρετών και του πολιτισμού: οι Έλληνες. Και σκόρπισαν αυτοί τον πολιτισμό τους εις όλην τη γη, καθώς και ετάχθη.»
![]()
![]()
εδώ θα δείτε το βίντεο..
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=4101089653972769577&q=promethea
(προσέξτε την Ελληνίδα ορθόδοξη κορασίδα - ξανθιά - στην αρχή ..)![]()
Γιώργος![]()
με τους Γερμανούς είμαι... (που είναι φίλοι μας..και ξανθοί..)