- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αν θέλετε, επισκεφτείτε το τόπικ:
Κλείνω παρένθεση. Ευχαριστώ!
Συνεχίζουμε...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Admin ???Τι έγινε? παίζεις το παιχνίδι του η μήπως είναι η χρυσή ευκαιρία που περίμενες?Γιατί εγω προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο.
Επειδή κάποιος από κακία θέλει να φέρει αναστάτωση και το κλείσιμο του τοπικ, (πραγμα το οποιο εχει προσπαθήσει προ πολλού χωρίς αποτέλεσμα) πρέπει να του κάνουμε το χατίρι?

quote:
Τι να κάνουμε με τη φωτιά;
Τη χρησιμοποιούμε για να μπορέσουμε να δούμε τα μυστικά που θα μας δοθούν...
quote:Το κλειδί είναι να γίνει ο ίδιος ο Άνθρωπος Φωτιά για να ανακαλύψει τα Μυστικά Εντός του και τα Μυστικά του Σύμπαντος.
Και μια που ανάφερε τη λέξη κλειδί ο αγαπητός Admin...
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εμένα όλο αυτό το πράγμα με φοβίζει...
Ανθρωποι με βαθιές γνώσεις εσωτερισμού και αποκρυφισμού γνώστες κλείδων που μπορούν να ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας να προβάλλουν τον εγωϊσμό τους ο ένας πάνω στον άλλο με σκοπό την επιβολλή.
Τι μας λέει αυτό για το μέλλον της ανθρωπότητας(αλλά και του τόπικ)?
Ανθρωποι που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχουν την εσωτερική ωριμότητα που συνοδεύεται από ταπεινότητα και μετριοπάθεια να γεμίζουν έπαρση και αλλαζονεία και να διαφημίζουν τις γνώσεις τους προσπαθώντας να καπελώσουν άλλους...![]()
Τι μας λέει αυτό για τη φύση του ανθρώπου?
Να λοιπόν γιατί κάποια πράγματα πρέπει να κρατούνται μυστικά...οι απανωτές υπό πληρωμή μυήσεις δεν καθιστούν κάποιον Μύστη...
Απλά λυπάμαι![]()

είναι γραφτό νομίζω ότι όσες φορές επιστρέφω από ταξίδι να γίνεται χαμός στο τοπικ.
Ας κάνουμε μια αναδρομή.
Επεισόδιο πρώτο, ο Μαρτινιστ φεύγει διότι θύμωσε με τον Ηλιο…
Επεισόδιο δεύτερο, ο Spiral αρχίζει να πειράζει και να εκνευρίζει τον Dim πάνω σε
θέματα Αστρονομίας, επεμβαίνω λέγοντας του στοπ, θυμώνει και φεύγει……
Επεισόδιο τρίτο, ο Μαρτινιστ έτσι ξαφνικά και χωρίς να πει κουβέντα φεύγει από το τοπικ σβήνοντας τα γραπτά του.
Επεισόδιο τέταρτο, ο Spiral ξαναφεύγει, αυτή τη φορά θύμωσε με τον Jupiter διότι εξέφρασε την γνώμη του για το σβήσιμο των γραπτών του Μαρτινιστ.
Επεισόδιο πέμπτο, ο Spiral που έχει επιστρέψει δυναμιτίζει πάλι την ατμόσφαιρα και φθάνουμε εδώ που είμαστε σήμερα.
ΓΙΑΤΙ? γιατί καλέ μου Spiral ? Τι κακό σου κάναμε? Έτσι φέρονται οι φίλοι?
Πες μου σε παρακαλώ τι κακό σου κάναμε για να αξίζουμε τέτοια συμπεριφορά, ποιος ο λόγος?
Αυτό που θέλουμε είναι να περάσουμε μερικά μηνύματα, και τίποτα άλλο.
Αλλά και πάλι αν κάποιος από εμάς σου έκανε κάτι…. τι σου φταίει το τοπικ.
Λες ότι εξαιτίας μας έφυγε ο Martinist, μα γιατί?
Μας αφαιρεί το δικαίωμα να έχουμε διαφορετική άποψη? διαφωνήσαμε για την μετενσάρκωση, δεν πειράζει, δεν θες να την πιστεύεις μην την πιστεύεις.
Θες να πιστεύεις ότι ο Δάσκαλος Κουτ Χουμί είναι Ρώσος πράκτορας, δεν υπάρχει
πρόβλημα, μην μου απαγορεύεις όμως να διαφωνήσω.
Admin με απογοήτευσες, τόσους μήνες γράφω εδώ και αυτό είναι
το ευχαριστώ….. λούκι στο αγαπημένο μου τοπικ.
Οι τριάντα τρεις σελίδες ήταν δική μου ιδέα, ήθελα να τελειώσει το τοπικ με μια
αναδρομή από το 50000 προ Χρηστού, τότε που ιδρυτής του Ροδοσταυρικου
τάγματος ήταν Βασιλιάς σε ένα κράτος όπου σήμερα βρίσκεται η έρημος Σαχάρα,
θα πλησιάζαμε σιγά σιγά ακολουθώντας τα χνάρια του, Ατλαντίδα – Αίγυπτο – Ευρώπη.
Ο Dim το ήξερε, η παρεουλα μας Jupiter και Spiral θα το μάθαιναν από την 31.
Δεν προλάβαμε όμως.
Τόση προετοιμασία πήγε χαμένη, να γιατί εκνευρίστηκε ο Dim…
Δεν πειράζει, αυτό που θέλω είναι να είμαστε αγαπημένοι.
Galaxy
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει με την πρόταση του ADMIN.
Γιατί να αναζητούμε συνομωσιολογικές αιτίες πίσω από απλά πράγματα;
Είπε πουθενά ότι κλειδώνει το topic γιατί θέλει να "φιμώσει" κάποιους.
Είπε πουθενά ότι θέλει να κλειδώσει το topic γιατί διαφωνεί με το θέμα;
Φυσικά όχι.
Οφείλω να πω ότι αυτό το topic εάν εξαιρέσουμε αυτά που αναφέρει ο καλός μας Galaxy, είναι από τα καλύτερα μέσα σε αυτήν την κατηγορία του Forum. Και δεν νομίζω ότι έχει κάποιος αντίρρηση.
Αλλά σκεφτείτε το γεγονός ότι κάποιος πρωτομπαίνει μέσα στο forum και συναντά μπροστά του μια συζήτηση 31 σελίδων. Θα τρομάξει και πολύ πιθανά να την προσπεράσει γιατί θα φοβηθεί ότι δεν θα μπορέσει να διαβάσει 31*30 = 930 μηνύματα για να βγάλει άκρη. Φανταστείτε κάποιον να θέλει και να γράψει κάτι και να περιμένει (εάν έχει και αργή σύνδεση) να κατεβεί όλο αυτό το "μακρυνάρι" έτσι ώστε να μπορέσει να γράψει κάτι. Μερικοί μπορεί να περιμένουν και 2-3 λεπτά μέχρι να τα καταφέρουν.
Αυτό το topic πρέπει να είναι (κατά την γνώμη μου) μια δυνατή εισαγωγή για άλλα topics με θέμα τον Ροδοσταυρισμό (τα οποία μπορούν να αναπτύσσονται και παράλληλα) και θα δώσουν την ευκαιρία να γίνει μια νέα αρχή σε κάποιες διαφωνίες και επίσης να είναι πιο προσιτά σε νέα μέλη που δεν είχαν το κουράγιο να πάρουν από την αρχή αυτό το topic.
Αυτό που αναφέρει ο Galaxy είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αρχίσει ένα νέο topic (ως συνέχεια αυτού). Το "κλείδωμα" έτσι δεν θα είναι τιμωρία αλλά ευκαιρία ανανέωσης, ανάπτυξης, διεύρυνσης κ.λ.π..
Προτείνω όταν ανοίγει ένα νέο topic με θέμα τον Ροδοσταυρισμό να προστίθεται εδώ σε αυτό το κλειδωμένο topic ένα link για αυτό το νέο topic. Και σε κάθε νέο topic που ανοίγεται να παρατίθενται εξαρχής τα links για τα άλλα σχετικά με τον Ροδοσταυρισμό topics.
AVALLON, έχεις απόλυτο δίκιο. Μερικές φορές κάνουμε σαν μικρά παιδιά, αλλά αυτά έχει η Ζωή. Είμαστε (όπως λέει ο Βούδδας) το αποτέλεσμα των όσων έχουμε σκεφτεί. Και εφόσον μας σκεφτόμαστε ως εγωκεντρικούς και ειδήμονες, καταλήγουμε να συγκρουόμαστε χωρίς πραγματικό λόγο. Ας είναι. Η Φύση είναι απέραντα υπομονετική και προσεκτική. Θα περιμένει να ωριμάσουμε αργά (σαν το Jack Daniels
)

Δεν μου πάει όλο αυτό το μελόδραμα, αλλά και δεν μου πάει να με ανάγετε στο μαύρο πρόβατο του τόπικ.
Galaxy, θα ήθελα να ξέρω πού βλέπετε την πρόθεση δυναμιτισμού και γιατί.
Εσείς αφαιρέσατε από το Martinist και από άλλους –που αποχώρησαν με λιγότερο θεαματικό τρόπο– το δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη, όχι οι άλλοι από εσάς. Θεωρείτε τους εαυτούς σας αυθεντίες και δεν δέχεστε τίποτε άλλο, ούτε στα σοβαρά ούτε στα αστεία. Και μετά είμαστε εμείς οι κακοί.
Δεν έφευγα και ξαναγύριζα, απομακρύνθηκα μια φορά για δικούς μου λόγους και μια δεύτερη όταν είδα ένα σχόλιο για ένα συνάδελφο που δεν μπορούσε πια να αμυνθεί.
Τέλος πάντων, οι δικές μου απόψεις περί εσωτερισμού, φιλίας και αγάπης είναι διαφορετικές.
ΥΓ. Κύριοι Αντιμινιστές και Διαχειριστές, παρακαλώ μην κλείσετε το τόπικ αμέσως μετά το δικό μου κείμενο, για να μη γίνεται ολοφάνερο ότι είμαστε συνεννοημένοι για το δυναμιτισμό του.
quote:
Αυτό που αναφέρει ο Galaxy είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αρχίσει ένα νέο topic (ως συνέχεια αυτού). Το "κλείδωμα" έτσι δεν θα είναι τιμωρία αλλά ευκαιρία ανανέωσης, ανάπτυξης, διεύρυνσης κ.λ.π..
Τί λες τώρα; Τί λες τώρα; Τί λες τώρα; ![]()
![]()
Προτείνεις να μετενσαρκωθεί;;; Δηλαδή δεν υπάρχει τιμωρία;;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 15/01/2004 18:14:09
quote:Τί λες τώρα; Τί λες τώρα; Τί λες τώρα;
Προτείνεις να μετενσαρκωθεί;;; Δηλαδή δεν υπάρχει τιμωρία;;;
παρά μόνο η μωρία
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

quote:
ΑΨΟΓΟΣ! Εγκρίνω και επαυξάνω... άλλωστε εμμέσως (όταν άρχιζε το θέμα να παίρνει άλλη τροπή...)πλην σαφώς αναφέρθηκα στη δημιουργία άλλου τόπικ νωρίτερα γιατί για τεχνικούς λόγους θα ήταν δύσκολο να κινηθεί...Ημαστε 31...στο 32 καιγόμαστε!
Η εργασία που αναφέρει ο αγαπητός Galaxy μπορεί να αποτελέσει κάλιστα μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα εισαγωγή για το νέο τόπικ...![]()
![]()

"Δεν υπάρχει τιμωρία
παρά μόνο η μωρία"
Πόσοι Μεγάλοι το έχουν πει...
... και πόσο λίγοι τους έχουν ακούσει! ![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Πόση πίκρα προκαλέσατε…

quote:
Δύο σελίδες απέμεναν και το τόπικ θα έκλεινε «οικειοθελώς»Πόση πίκρα προκαλέσατε…
Jupiter θέλεις να προκαλέσεις ενοχές σε κάποιους; Ελπίζω να μην είναι αυτό το κίνητρό σου, γιατί θα ήταν πολύ "μικροπρεπές".
Έχεις να κάνεις κάποια πρόταση ή απλώς λυπάσαι;

quote:
Πόση πίκρα προκαλέσατε…
Ε δε θα πεθάνουμε κιόλας!
Το θέμα είναι σαφέστατα ενδιαφέρον και έχει να δώσει αρκετά ακόμη...οπότε και η παρέα απλώς μετακομίζει στο Ροδόσταυροι Vol 2
Δεν καταλαβαίνω γιατί πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό...

quote:
Ε δε θα πεθάνουμε κιόλας!
Τί λες καλέ;;; Κι εγώ που έχω κανονίσει για παπά, εκκλησία και τα σχετικά πώς θα πάρω μίζα;;;; ![]()
Κι η ανάσταση, πού την πας την ανάσταση;;;; Άντε έτσι την ονομάζεις αγαπητή
Avallon, "μετακόμιση";;;![]()
31 σελίδες φτάσαμε κιόλας. Ας καυγαδίσουμε
λίγο ακόμα κι έτοιμοι είμαστε!!! ![]()
thoth, υποσχέθηκες μετενσάρκωση! Δικαιούμαστε τον έντιμο και αξιοπρεπή θάνατό μας! Ε, άμα θέλεις, βάλε εισαγωγικά στο "αξιοπρεπή"... ![]()

Edited by - Zadok on 17/01/2004 00:31:23
Dim, καλέ μου φίλε, διάμεσου αυτού του τοπικ που με εξέφραζε, μου έδωσες την ευκαιρία
να επικοινωνήσω με άτομα της ίδιας συχνότητας και να περάσω μερικά μηνύματα σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ευχαριστώ επίσης το ESSOTERICA για την φιλοξενία.
Galaxy

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
quote:
Βλέποντας ότι μερικοί διασκεδάζουν με την πίκρα των άλλων, (πράγμα το οποίο δεν θα έκανα ούτε στον χειρότερο εχθρό μου)δεν μου μένει παρά να αποχωρίσω χαιρετώντας αυτούς με τους οποίους συνεργάσθηκα αυτό το χρονικό διάστημα. Jupiter….Κελσο…Πασχάλη…κλπDim, καλέ μου φίλε, διάμεσου αυτού του τοπικ που με εξέφραζε, μου έδωσες την ευκαιρία
να επικοινωνήσω με άτομα της ίδιας συχνότητας και να περάσω μερικά μηνύματα σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.Ευχαριστώ επίσης το ESSOTERICA για την φιλοξενία.
Galaxy
Αγαπητέ Galaxy,
λυπάμαι ειλικρινά που αντιμετωπίζεις το χιούμορ ως χλευασμό.
Αναρωτιέμαι γιατί θέλεις τόόόσο πολύ να αποχωρίσεις θριαμβευτικά.
Είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλά να δώσεις, αν το θέλεις.
Σου ζητώ συγγνώμη για την ενόχληση, αν αυτό θα σε κάνει να ικανοποιηθείς επιτέλους!
![]()

Οι αναγνώστες αυτού του τόπικ να κρίνουν μόνοι τους, με τα κριτήρια τους,
και ας βγάλουν συμπεράσματα.
Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας στο τόπικ Ροδόσταυροι
DIM
quote:
Βλέποντας ότι μερικοί διασκεδάζουν με την πίκρα των άλλων, (πράγμα το οποίο δεν θα έκανα ούτε στον χειρότερο εχθρό μου)
quote:
AVALLON:Το θέμα είναι σαφέστατα ενδιαφέρον και έχει να δώσει αρκετά ακόμη...οπότε και η παρέα απλώς μετακομίζει στο Ροδόσταυροι Vol 2
Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι ρόλο παίζει αυτή η συζήτηση για ένα τόσο πολύπλοκο θέμα όπως οι Ροδόσταυροι τι στιγμή που φαίνεται δεν μιλάμε όλοι ελληνικά![]()
![]()
![]()
![]()

"Ήχοι τυμπάνων ακούγονται καθώς το Θέμα(!!) ανεβαίνει στο ικρίωμα... Οι καρδιές όλων έχουν παγώσει... Εκτός από μερικούς που κρυφογελούν χαιρέκακα πίσω από τους ανθρώπους με τις μυτερές κουκούλες! Ο φρικιαστικός, μακρόσυρτος, συρικτικός ήχος ακούγεται!
Και ναι, το Θέμα έχει πλέον αποκεφαλιστεί! Συγνώμη... τερματιστεί!"
Με συγχωρείτε για τη διάθεση αστεϊσμού, δεν θέλω να προσβάλω κανέναν από τους αξιόλογους Συζητητές, απλά να διασκεδάσω λίγο τις εντυπώσεις. Και επειδή, τίποτα που να "ανήκει" στη ζωή αυτή δεν αξίζει να το παίρνουμε τόσο σοβαρά ώστε να το καθιστούμε ζήτημα Ζωής ή Θανάτου...
Για άλλη μία φορά, προσκαλώ όσους φίλους επιθυμούν να Συζητήσουν σοβαρά πάνω στο Θέμα των Ροδοσταύρων και του Ροδοσταυρισμού, να οργανώσουν μία καινούργια Συζήτηση, όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη και "προστατευμένη" από παρεκτροπές παντός είδους, όποτε το επιθυμούν.
Ευχαριστούμε όσους Συμμετείχαν!
![]()
![]()
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"