- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια σωστά και τις ίδιες αρετές και απλά μας παραμορφώνουν τα διάφορα εξωτερικά σχήματα, ωστόσο αποδεδειγμένα έχουμε κρατήσει την ουσία σταθερή.
--------------------------------------------------------------------------------
Καταρχήν χαίρομαι που συμφωνείς σε πολλά απ΄αυτά που λέω.
Δείχνει πως κατανοείς την ελλαδική πραγματικότητα.
Σε οτι αφορά την αρετή, για μένα η αρετή , είναι μια έννοια βαθιά εσωτερική και γι΄αυτο δεν μπορεί να εκφραστεί εύκολα μέσω του λόγου και των λέξεων.
Είναι περισσότερο μια πρακτική της ζωής , που επιβεβαιώνεται απο την καθημερηνότητα και την συνέπεια.
Σε οτι αφορά εμένα, δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να ζητώ απο ξένους ή ακόμα και συγγενικά πρόσωπα δανεικά για να βγώ στην καφετέρια.
Δε τα δεχόμουν και δεν τα δέχομαι. Ακόμα και απ ΄την Μανα μου (τώρα)!
Απο μικρή κάνω μια δουλειά και δε δίνω σε κανένα το διακαίωμα να εκμμεταλευεί τις αδυναμίες μου.
Είμαι αυτόνομη , περήφανη με αξιοπρέπεια, γιατί πρώτα απ΄ολα δε κοροϊδεύω το εαυτό μου.
Με αυτό τον τρόπο κερδίζω τον αυτοσεβασμό και τον σεβασμό των άλλων.
Γιατί ξέρω ποιά είμαι.
Ξέρω πως λειτουργεί ο κόσμος και δε έχω σκοπό να παίζω ούτε τον θύτη , ούτε το θύμα.
Οι ρόλοι όπως του θύτη και του θύματος, πρέπει να αμφισβητούνται απο έναν έξυπνο , ανεξάρτητο και περηφανο άνθρωπο.
Οι ρόλοι, είναι τα εξωτερικά εκείνα σχήματα , που λειτουργούν ως αντίγραφα/πρότυπα ,για κάποιους που δεν είναι ο εαυτός τους .
Η προσωπικότητα και η αυτονομία χτίζεται με πολύ κόπο και χρόνο.
Ενα μικρό παιδί αντιγράφει ως ενα σημείο το περιβάλλον των μεγαλύτερων του , πρίν αποκτίσει μια σχετική αυτονομία.
Μαθαίνει απο αυτούς για να μπορεί να περπατά στην ζωή.
Αν δε μάθει, οχι μόνο δε θα αυτονομηθεί ποτέ , αλλα θα μείνει για πάντα εξαρτημένο και υποβοηθούμενο απο τις καλές ή κακές προθέσεις των άλλων . Δυστυχώς στο περιθώριο.
quote:
Το μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο σε έναν λαό φτωχοποιημένο και ρημαγμένο από δύο Παγκόσμιους και έναν εμφύλιο, όχι πολύ μακριά από μια σχετική ανεξαρτητοποίηση πέρασε στην κοινωνία πολύ εύκολα.
Εξάλλου, μέχρι δυο γενιές πριν από μας, άνθρωποι πεθαίνανε στους δρόμους, παιδάκια δουλεύανε από τα 7 σε σπίτια, για ένα πιάτο φαί και ύπνο στο στάβλο και όχι για ένα μεροκάματο.
Γράφω για να συνδέω τα γεγονότα όσο πιό ολιστικά γίνεται.
Ασφαλώς , η χώρα μας και ο λαός μας έχουν περάσει πολλές δυσκολίες , κακουχίες και πολέμους.
Ο Νίτσε λέει: << οτι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό.>>
Το ερώτημα είναι , γιατί εμένα δεν με κάνει πιο δυνατό;
Τι είναι αυτό που με κάνει να επαναλαμβάνομαι;
Οι λαοί της ευρώπης και της Ασίας και όλου του κόσμου έχουν ζήσει και εξακολουθούν να ζούν εμφύλιους σπαραγμούς, πολέμους, κακουχίες ,κτλ.
Το νόημα είναι, όταν θα βγαίνεις απο αυτές τις δοκιμάσίες , που επαναλαμβάνω τις έχουν ζήσει πολλοί λαοί και πολύ χειρότερα απο μας, να βγαίνεις σε κάτι κερδισμένος.
Κερδισμένος όμως βγαίνεις , όταν μαθαίνεις απο τα λάθη σου.
Αν δεν μάθεις απο τα λάθη σου ,
η ιστορία θα επαναλαμβάνεται .
Μονότονα .
Χωρίς κέρδος. Χωρίς νοημοσύνη.Χωρίς αυτοσεβασμό. Κάνοντας συνέχεια την ίδια και την ίδια μοιρολατρική προσευχή. Λες και θα ρθει ο απο μηχανής Θεός για να σε σώσει. Να σου διδάξει ιστορία .
Οχι .
Οχι στην μοιρολατρία.
quote:
Η απάντηση είναι ότι δεν άλλαξε τίποτα στον λαό που έβγαλε έναν Καζαντζάκη, έναν Ξυλούρη, έναν Βαλαωρίτη, έναν κάποιο Καρυωτάκη, έναν Παπαδιαμάντη, και τόσους άλλους και άλλες.
Μιλάς , πλίν Ξυλούρη, Παπαδιαμάντη, για την γενιά του 30.
Η γενιά του 30 , εναν αιώνα πρίν , δεν επαναλαμβάνεται τον 21ο αιώνα.
Εχουμε να δούμε μεγάλο λογοτέχνη ή ποιητή πολλές δεκαετίες.
Αυτό ίσως σημαίνει πως οι συνθήκες και το πολιτισμικό πλαίσιο δεν παράγει πολιτισμό ανωτέρου επιπέδου.
Η οικονομία όπως έγραψα και παλιότερα , αποτελεί τον μετρήσιμο δείκτη ποσοτικής αποτίμισης της δυναμικής μιάς αυτόνομης και ευρηματικής κοινωνίας.
Οι μεγάλες πολιτισμικές επαναστάσεις της ανθρωπότητας, ήδη απο την αυγή του πολιτισμού συνοδεύονταν ή μάλλον έπονταν μιας μεγάλης εμπορικής ανάπτυξης.
Στην αντίθετη περίπτωση και όταν δεν υπάρχει δημοκρατική (παραγωγική) οικονομία , επέρχεται παρακμή , λαϊκη επανάσταση, πόλεμος.
Το 1917, η Ρωσία έφθασε σε τέτοια οικονομική εξαθλίωση, που ο λαός πείρε τα όπλα και πολέμησε το ίδιο του τον Βασιλέα.
Η ρωσική επανάσταση δεν ήταν ιδεολογική. Ήταν μια πράξη απελπισίας του προλεταριάτου, εμπρός στο φάσμα της πείνας και της απολυταρχίας της κρατικής εξουσίας.
Ήταν μια παλινδρόμηση της πολιτισμικής προόδου , εκ των πραγμάτων ιστορικά καταδικασμένη απο το ίδιο το σύστημα.
Το σύστημα που προέκυψε μετά την Τσαρική απολυταρχία, δεν ήταν δημοκρατικό.
Το σύστημα ήταν απολυταρχία και βία,, με άλλο πρόσωπο.
Η ιστορία γράφτεικε. Το σύστημα απέτειχε.
Δεν είναι τυχαίο , οτι οι πρώτοι και μεγαλύτεροι πολιτισμοί της αρχαιότητας , άνθισαν στην εύφορη περιοχή της μεσοποταμίας και της ανατολικής Μεσογείου.
Έχει επίσης σημασία, τον πλούτο να τον παράγεις με τρόπο και οχι εύκολα.
quote:
Τη φιλοσοφία της φιλοξενίας, αφού είμαστε από τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ λαούς, ,με τους Πορτογάλους και κάναν δυο ακόμη που μιλάμε στους ξένους στη γλώσσα τους χωρίς κόμπλεξ (για πάτε Γαλλία , Αγγλία, Ιταλία, Αυστραλία, Ολλανδία, Γερμανία, να δείτε δουλειά θα βρείτε αν δε μιλάτε τη γλώσσα τους;).
Εμείς και οι Πορτογάλοι , όπως πολύ σωστά λές , μιλάμε και μια δεύτερη γλώσσα και πολύ καλά κάνουμε.
Την δευτερη γλώσσα τη μαθαίνουμε σχεδόν υποχρεωτικά απο μικρή ηλικία στα σχολεία , για να μπορούμε αυριο με τη ενηλικίωση μας να επιβιώσουμε. Να βρούμε μια δουλειά .
Η τεχνολογία και η επιστήμη στις μέρες μας, δεν γράφεται στα ελληνικά .
Γράφεται στις ξένες γλώσσες και τα έθνοι, που πρωταγωνιστούν.
Πολλοί στις μέρες μας ήδη μαθαίνουνν Κινεζικά.
Ναι ! Κινέζικα. Είναι η αυριανή παγκόσμια υπερδύναμη.
Την περίοδο της Ρωμαϊκης αυτοκρατορίας , η επίσημη γλώσσα του κράτους περα απο τα λαιτινικά , ηταν τα ελληνικά.
Ο κόσμος μίλαγε ελληνικά , γιατί στην ελλάδα εκείνη τη περίοδο παράγονταν ανώτερος πολιτισμός . Η ελλάδα πρωταγωιστούσε στα γράμματα, τις τέχνες , τα μαθηματικά ,την τεχνολογία.
Είναι γνωστή η φράση τω Ρωμαίων , πως η Ρώμη κατέκτισε με τα όπλα την ελλάδα και η ελλάδα την Ρώμη με τον πολιτισμό.
quote:
Ο λαός ψήφισε σε ένα αρκετά υψηλό ποσοστό το κόμμα που θα του παιρνε και το χαρτί υγείας.
Ψήφισε το κόμμα που θα μπορούσε εν μια νυκτί να τον στείλει στην κόλαση σύμφωνα με όλα τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης.
ΟΧΙ.
Ο λαός ψήφισε με τη νοοτροπία ας δούμε και καναν άλλο. Αυτό τουλάχιστο εγώ άκουγα απο την Μαρίκα την μοδίστρα γειτόνισα και τον Μητσο τον μάστορα.
Ας δούμε και καναν άλλο, μπάς και γλυτώσουμε τους φόρους.
Δεν γίναν ξαφνικά ούτε Μαρξιστές , ουτε Σταλινιστές , ουτε ιδεολόγοι.
Φυσικά σε καμία περίπτωση επαναστάτες.
Ψηφίζουν το μη χείρον βέλτιστο, συμφωνα πάντα με την αντίληψη τους.
Σύμφωνα πάντα με την αντιληψή τους.
Με το σκεπτικό όμως στο πίσω μέρος του μυαλού, να γυρίσουμε στο παλιό "καλό" καθεστώς !
quote:
Γιατί το να πάρεις το τίμημα της εκδίκησης που μπορεί να πάρει μαζί και σένα κάτω, δειχνει θολωμένο μυαλό, αλλά δείχνει και κάκκαλα.
Κάκκαλα θα έδειχνε , αν η ψήφος κατευθύνονταν σε πραγματική σύγκρουση.
Οχι σε σύγκρουση γλυψίματος.
Κάκκαλα θα έδειχνε αν ο λαός με τα κάκκαλα, ψήφιζε ΚΚΕ.
Αλλά είπαμε στο πίσω μέρος του μυαλού του , υπήρχε η επιθυμία της επιστροφής στο παλιό "καλο" καθεστώς.
Και η πίτα ολόκληρη και ο Σκύλος χορτάτος.
Η φιλοσοφία.
Λένε πολλοί οτι αν δεν πετύχει ο συνασπισμός θα έρθουν οι νεοναζί της χρυσης Αυγης. Μαυρη προπαγάνδα για ιθαγενείς .
Αν υπάρχει κάποιο κόμμα πραγματικά περισσότερο αντισυστημικό απο όλα τα άλλα , τότε αυτο δεν είναι η δήθεν ακροδεξιά απειλή .
Ειναι το κομμα του λαού.
Το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ όμως, ο λαός ο αγανακτισμένος με τα κάκκαλα , φοβάται να το ψηφίσει.
Αντί αυτού , κουτοπόνηρα απειλεί δήθεν με Χρυσή Αυγή.
Αυτά συγχώρεσέ με αλλά είναι για Μαλάκες.
Όποιος έχει τα κότσια, είναι επαναστάτης ή αγανακτισμένος ή οτι γουστάρει και θέλει να συγκρουστεί , ας ψηφίσει ΚΚΕ !
Οχι τσόντες.
quote:
Παραγωγή χθες, κλείσιμο τραπεζών που πτώχευσαν και τις ταίζω και κλείσιμο των κλεφτών στην Μπουζού.
Αυτό είναι εξάλλου και το λαικίστικο / λαικό όπως θες πες το αίσθημα και έρεισμα.
Τα ανέκδοτα.
Θέλουμε εθνική , οικονομική , πολιτισμική ανεξαρτησία ;
Θέλουμε αξιοπρέπεια ;
Θέλουμε να νοιώθουμε περήφανοι ;
Εξω απο το ευρωσύστημα τώρα !
Δραχμή, και ας τους ευρωπαίους να κουρεύονται.
Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πηδημα !
Θέλει κότσια η ανεξαρτησία η αξιποπρέπεια και η περιφάνια.
Θέλει κότσια και ικανότητες.
Εχουμε ;
Αν δεν έχουμε (που δεν έχουμε) , το καλύτερο είναι να το βουλώσουμε και να γίνουμε ισοδύναμοι αντίπαλοι.
Για να μας πάίρνουν στα σοβαρά, πρέπει να είμαστε κάτι .
Τέλος τα λαϊκίστικα ανέκδοτα !
Τέλος.
Θέλω να ξέρω αν κάπου υπάρχει σε αυτά που γράφω, διαφωνία.
Νομίζω οτι κατα βάθος συμφωνείς σε όλα !
('');
quote:
Ναι, δεν λέω. Οι λαοί δεν αλλάζουν. Άλλωστε, αυτό είναι που τους κάνει να διαφοροποιούνται. Αν τα χαρακτηριστικά αλλοιωθούν, δεν υπάρχει πλέον κάτι που να αυτοπροσδιορίζει μια ομάδα ανθρώπων. Και αυτό δεν είναι καθόλου ρατσιστικό. Ίσα-ίσα. Όσο παραμένει ένα απλό συμπέρασμα της συγκριτικής παρατήρησης, είναι εντελώς υγιές. Γίνεται επικίνδυνο, μόνο όταν αρχίζει να αποτελεί κεντρικό ζητούμενο και υποχρεωτική στόχευση.
Δεν αλλάζουν οι λαοί;
Αμα τους παιρνει κάνουν οτι γουστάρουν, αν δε τους παίρνει συμβιβάζονται.
πρέπει να τους παίρνει...
Οι λαοί δεν έχου κάποιον ενσωματωμένο γενετικό κώδικα συμπεριφοράς , που να τους κάνει εντελώς άλλους . Διάφορους και αδιάφορους.
Όταν ο έλληνας γραψαρχίδης πηγαίνει στο εξωτερικό, ειτε ως φοιτητής , είτε ως εργάτης , είτε ως ακόμα και τουρίστας , γίνεται ξαφνικά άλλος άνθρωπος.
Μεταμορφώνεται.
Όπως το σκουλίκι που γίνεται πεταλούδα.
Μεταμορφώνεται γιατί το περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να ζήσει και να αλληλεπιδράσει , λειτουργεί με διαφορετικούς κανόνες.
Αντιγράφει το περιβάλλον καθ εικόνα και ομοίωση.
Το κάθε περιβάλλον και ο κάθε χώρος , οδηγεί στην δημιουργία πλαισιού συμπεριφορών.
Είναι διαφορετική η σχεση ομοίωσης απο πλαίσιο σε πλαίσιο.
Ακόμα και στον ίδιο γεωγραφικό χωρο οι συμπεριφορές ποικίλουν.
Έχουμε διαφορετικη φιλοσοφία συμπεριφοράς στο Μετρό και διαφορετική στο πεζοδρόμιο.
Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία συμπεριφοράς στο αεροδρόμιο και διαφορετική στο δρόμο.
Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία συμπεριφοράς πεζοί και διαφορετική όταν οδηγάμε.
Κάθε πλαίσιο έχει την αισθητική και συμπεριφορική επιρροή του πάνω μας.
Εμείς απλά συντονιζόμαστε μαζί του.
Αντιγράφουμε την αισθητική .
Μια ριζική η μερική αλλαγή του πλαισίου , θα αποτελεί και θα συμπαρασίρει την αλλάγη ολιστικά.
Οι άνθρωποι απο μικροί διαμορφώνονται , αντιγράφοντας το περιβάλλον.
Φαντάζομαι δεν διαφωνείς.
Κλείσιμο
Λεκτική και πολιτισμένη. Δεν προλαβαίνω τώρα,και δεν το ανοίγω γιατί θα με τρώει να απαντάω και θα μας πάρει βράδυ. Αύριο, αν και πραγματικα΄μου άνοιξες την όρεξη τώρα.
Διαφωνώ arte, διαφωνώ με το σκεπτικό σου και με τις λύσεις σου. Στο μόνο που συμφωνώ είναι στην επιστροφή στην δραχμή. Αλλά υπό συνθήκες και όρους προς το συμφέρον μας. Είμαι με μας δεν είμαι με τους άλλους.
Επίσης σε προετοιμάζω από τώρα γιατί είμαι τίμιος:
Εχεις πάρα πολύ δυνατή ευχέρεια λόγου και "θέτεις" δικούς σου κανόνες στη συζήτηση, προκαταλαμβάνοντας τον άλλο σε μια αμυντική θέση διχρωμίας σωστού λάθους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε πλαίσια εντός της συζήτησης, και νομίζω είσαι πολύ ευφυής να καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω. Απλά όπως έχω πει και παλαιότερα, ανάμεσα στον καρχαρία και το σπάρο, εγώ δεν είμαι ούτε καρχαρίας ούτε σπάρος, παρά με το δίκαιο και σωστό.
Επειδή οι προθεσεις σου φαίνονται αγνές, θεωρώ ότι δεν το κάνεις επί σκοπόν, αλλά για να υποστηρίξεις το επιχειρείν σου και απλά είναι ο τρόπος σου.
Στην ουσία ρίχνω μια γέφυρα γιατί ξέρω ότι οι απόψεις μου ίσως να μην είναι αρεστές.
Δεν έχω χρόνο πρέπει να φύγω, αύριο θα επιστρέψω να συζητήσουμε.
Καλό απόγευμα να χεις, και συ και οι υπόλοιποι της παρέας. ![]()
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
('
Δεν φαντάζεσαι, πόσο διαφωνώ μαζί σου.
Σου μιλάω για λαό, τον λαό μας, κι εσύ μιλάς για άτομα και τις συμπεριφορές τους στο εξωτερικό. Σου μιλάω για το 24ωρο της εναλλαγής του ανθρώπου, κι εσύ παραβιάζεις ανοιχτές θύρες, κάνοντας λόγο για το Μετρό, το δρόμο, τους πεζούς και τους εποχούμενους.
Νομίζω πως έχεις καλή μέθοδο να περιγράφεις αυτά που βλέπεις, αλλά πρέπει πότε-πότε να αλλάζεις τη γωνία θέασης. Και τη γωνία ανάγνωσης.
Και κάτι ακόμα. Κανένα σκουλήκι δεν γίνεται πεταλούδα. Απλά, η πεταλούδα περνάει τις φάσεις της...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Σε οτι αφορά την αρετή, για μένα η αρετή , είναι μια έννοια βαθιά εσωτερική και γι΄αυτο δεν μπορεί να εκφραστεί εύκολα μέσω του λόγου και των λέξεων.
Είναι περισσότερο μια πρακτική της ζωής , που επιβεβαιώνεται απο την καθημερηνότητα και την συνέπεια.
Σεβαστό Αρτε. Αλλά εγώ δεν αναφερόμουν στην αρετή σαν έννοια.
Αναφερόμουν στα δυνατά σημεία ενός λαού, σε αντιπαράθεση ως προς τις παθογένειες που ανέφερες στο προηγούμενο σου μήνυμα, για να σου δείξω ότι δεν έιναι άσπρο ή μαύρο, παρά έχουμε και τα καλά μας και τα κακά μας.
quote:
Σε οτι αφορά εμένα, δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να ζητώ απο ξένους ή ακόμα και συγγενικά πρόσωπα δανεικά για να βγώ στην καφετέρια.
Δε τα δεχόμουν και δεν τα δέχομαι. Ακόμα και απ ΄την Μανα μου (τώρα)!
Απο μικρή κάνω μια δουλειά και δε δίνω σε κανένα το διακαίωμα να εκμεταλευτεί τις αδυναμίες μου.
Είμαι αυτόνομη , περήφανη με αξιοπρέπεια, γιατί πρώτα απ΄ολα δε κοροϊδεύω το εαυτό μου.
Με αυτό τον τρόπο κερδίζω τον αυτοσεβασμό και τον σεβασμό των άλλων.
Γιατί ξέρω ποιά είμαι.
Ξέρω πως λειτουργεί ο κόσμος και δε έχω σκοπό να παίζω ούτε τον θύτη , ούτε το θύμα.
Ο τρόπος που εκφράζεσαι εδώ, είναι πολύ... ελληνικός. ![]()
Παρεπιπτόντως δουλεύω από τα 18 μου, συνήθως έκανα 2 με τρεις δουλειές. Για την τελευταία δουλειά που κάνω που δουλεύω όλη μέρα, πήρα δανεικά από τον πατέρα μου, και για ένα χρόνο ζούσα με 100 ευρώ το μήνα για να ξεχρεώσω. Ξεχρέωσα. Δεν ξέω αν δεν με τιμάει αυτό, την οικογένεια πάντως την έχω ψηλα στις αξίες μου.
quote:
Οι ρόλοι όπως του θύτη και του θύματος, πρέπει να αμφισβητούνται απο έναν έξυπνο , ανεξάρτητο και περηφανο άνθρωπο.
Οι ρόλοι, είναι τα εξωτερικά εκείνα σχήματα , που λειτουργούν ως αντίγραφα/πρότυπα ,για κάποιους που δεν είναι ο εαυτός τους .
Η προσωπικότητα και η αυτονομία χτίζεται με πολύ κόπο και χρόνο.
Το θέμα εδώ είναι πως δεν δρας αυτόνομα σε μια κοινωνία. Θύτες και θύματα γινόμαστε όλοι μας είναι αδύνατο να μη συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που αλληλεπιδρούμε σε ενα εξωτερικό περιβάλλον με άλλες προσωπικότητες. Το θέμα δεν έιναι να μην υπάρχει σύγκρουση. Το θέμα είναι να υπάρχει η προσωπικότητα.
Η οποία παρεπιπτόντως δεν διαμορφώνεται με τον καιρό,σε αντίθεση με την αυτονομία αλλά ήδη από μικρή ηλικία. Αυτό που αλλάζει είναι οι τρόποι προς τα έξω, ανάλογα με τις εμπειρίες και το περιβάλλον.
quote:
Γράφω για να συνδέω τα γεγονότα όσο πιό ολιστικά γίνεται.
Ασφαλώς , η χώρα μας και ο λαός μας έχουν περάσει πολλές δυσκολίες , κακουχίες και πολέμους.
Ο Νίτσε λέει: << οτι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό.>>
Το ερώτημα είναι , γιατί εμένα δεν με κάνει πιο δυνατό;
Μα σε κάνει πιο δυνατό, για τη δεδομένη χρονική περίοδο. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από την προσωπικότητα που αναφέραμε. Επίσης σε κάνει και ως ένα βαθμό πιο σκληρό και απάνθρωπο.
Οι άνθρωποι που ζήσανε την κατοχή, είχαν τα κακκαλα να δουλεύουν από τα 7, ειχαν τη σκληράδα να αντιμετωπίσουν τους δυνάστες. Αυτοί που τους προδώσανε όλες αυτές τις φορές στην ιστορία μας(την ελληνική), ήταν αυτή που δεν περνάγανε κακουχίες, αλλά μένανε στην απ'έξω. Με μερικές εξαιρέσεις ηλιθίων.
Εσύ ως επόμενη γενιά που δεν τα ζησες αλλά τα άκουσες, προσπαθείς να τα αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι.
Τώρα το να γίνει πιο δυνατός ο άρρωστος, νομίζω δεν φτάνει η γνώση φίλη αρτε. Θέλει και αντιβίωση.
quote:
Τι είναι αυτό που με κάνει να επαναλαμβάνομαι;
Οι λαοί της ευρώπης και της Ασίας και όλου του κόσμου έχουν ζήσει και εξακολουθούν να ζούν εμφύλιους σπαραγμούς, πολέμους, κακουχίες ,κτλ.
Το νόημα είναι, όταν θα βγαίνεις απο αυτές τις δοκιμάσίες , που επαναλαμβάνω τις έχουν ζήσει πολλοί λαοί και πολύ χειρότερα απο μας, να βγαίνεις σε κάτι κερδισμένος.
Κερδισμένος όμως βγαίνεις , όταν μαθαίνεις απο τα λάθη σου.
Μονότονα .
Αρτε δεν είμαι Ελληναράς σε αντίθεση με τι είπα σε προηγούμενο ποστ. Μπορώ επίσης να σου πω ότι θαυμάζω περισσότερους ξένους αριθμητικά από ότι Ελληνες.
Ομως εδώ υπάρχει μια ιστορική ανακρίβεια.
Θα ήθελα να μου πεις έναν λαό που έχει μάθει από τα λάθη του και δεν τα επαναλαμβάνει.
Θα ήθελα επίσης να μου παναφέρεις έναν λαό που φάνηκε πιο δυνατός από τον δικό μας σε ψυχή και ενότητα στα δύσκολα.
Θες να δούμε τους Πέρσες που τους εξαφανίσανε οι Αγγλοσάξονες;
Θες να δούμε τους ίδιους τους Αγγλοσάξονες που έχουν ισοπεδώσει τα πάντα και συνεχίζουν χωρίς να αλλάζουν στάση τα τελευταία 300 χρόνια; Μπορώ να σου αναφέρω όσους θέλεις.
Ποος λαός αρτε;
Δεν σου λέω ότι είμαστε οι καλύτεροι. Δεν υπάρχει καλύτερος σε τέτοια ερωτήματα, αυτά είναι για φασίστες. Είμαστε όμως σίγουρα κάτι διαφορετικό και αυτόνομο.
Τέλος, η ιστορία δεν κάνει κύκλους. Εχει σπειροειδή τροχιά, όπως τα πάντα σε τούτο τον κόσμο. Και κυματοειδή μορφή. Αυτή τη στιγμή είμαστε στον πάτο και περιμένουμε τη φουσκονεριά.
quote:
Μονότονα .
Χωρίς κέρδος. Χωρίς νοημοσύνη.Χωρίς αυτοσεβασμό. Κάνοντας συνέχεια την ίδια και την ίδια μοιρολατρική προσευχή. Λες και θα ρθει ο απο μηχανής Θεός για να σε σώσει. Να σου διδάξει ιστορία .
Οχι .
Οχι στην μοιρολατρία.
Σε αυτό σαν στάση ζωής συμφωνώ. Και επαυξάνω. Γι'αυτό καλό θα είναι να διαβάζουμε ιστορία και όχι "ιστορία" των νικητών.
Στην παρακάτω παράγραφο γενικά με βρίσκεις σύμφωνο. Να υποθέσω αναγνωρίζεις ότι τι Στάλιν τι Χίτλερ τα ίδια σκατά.
ΜΕ μια μικρή ένσταση:
quote:
Το σύστημα ήταν απολυταρχία και βία,, με άλλο πρόσωπο.
Η ιστορία γράφτηκε. Το σύστημα απέτυχε.
Ποιο σύστημα αρτε; Δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία. Δε υήρξε ποτέ εξουσία βάσης. Πάντα κάποιοι αποφάσιζαν για μας. Θεωρείς ότι έχει υπάρξει ποτέ ελευθερία σε τούτη τη γωνιά του σύμπαντος σε πολιτισμένη περιοχή; Δημοκρατία έστω;
Είναι αδύνατον να υπάρξει όσο το πνευματικό μας επίπεδο θα κυμαίνεται στα επίπεδα που κυμαίνεται αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ νεαρό και ανώριμο το ανθρώπινο είδος για να καταλάβει ότι το συμφέρον του είναι στο να αγαπάει τον διπλανό του και όχι να τον πατάει. Εχουμε δρόμο ακόμα.
Επίσης όσον αφορά την αναφορά σου στο ότι δεν παράγουμε πολιτισμό τις τελευταίες δεκαετίες θα ήθελα να δώσεις βάση σε κάτι και να μου πεις τη γνώμη σου:
Παρατηρείς και συ ότι αυτό συμβαίνει από τη στιγμή που αρχίσαμε να γινόμαστε αμερικανόπληκτοι ευρωπαιόπληκτοι και μετά; Μήπως γιατί χάσαμε την εθνική μας ταυτότητα; Μήπως γιατί στην πραγματιότητα δεν έιμαστε αμερικανοί αλλά κάτι άλλο και η ιδιοσυγκρασία μας δεν ταιριάζει με αυτό τον τρόπο ζωής που προσπαθούνε να μας επιβάλλουνε;
quote:
ΟΧΙ.
Ο λαός ψήφισε με τη νοοτροπία ας δούμε και καναν άλλο. Αυτό τουλάχιστο εγώ άκουγα απο την Μαρίκα την μοδίστρα γειτόνισα και τον Μητσο τον μάστορα.
Ας δούμε και καναν άλλο, μπάς και γλυτώσουμε τους φόρους.
Δεν γίναν ξαφνικά ούτε Μαρξιστές , ουτε Σταλινιστές , ουτε ιδεολόγοι.
Φυσικά σε καμία περίπτωση επαναστάτες.
Ψηφίζουν το μη χείρον βέλτιστο, συμφωνα πάντα με την αντίληψη τους.
Σύμφωνα πάντα με την αντιληψή τους.
Με το σκεπτικό όμως στο πίσω μέρος του μυαλού, να γυρίσουμε στο παλιό "καλό" καθεστώς !
Θα στο φέρω τούμπα τώρα.
Η μάλλον θα στο επαναφέρω. Το ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ να γυρίσουμε στο παλιό "καλό" καθεστώς είναι σωστό. Ο οποιοσδήποτε ΠΡΕΠΕΙ να προσβλέπει σε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και μια καλύτερη ζωή.
Για μας πρέπει να ναι τα πολιτεύματα για μας και οι δημοκρατίες.
Το πρόβλημα δεν είναι στο σκεπτικό του λαού.
Το πρόβλημα είναι στο παλιό καθεστώς, που δεν ήταν πραγματικά καλό, αλλα σαθρό.
Δεν υποχρεούται η μοδίστρα και ο μάστορας να ξέρουν αν το οικονομικό σύστημα είναι καλό ή κακό. Αυτοί που τους εκπροσωπούν είναι υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν. Αλλιώς δεν κάνουν καλά το λειτούργημα που τους έχει ανατεθεί και πρέπει να πάρουν τον... εξοπλισμό τους και δρόμο. Ολοι καταλαμβάνουμε ρόλους σε αυτόν τον κόσμο.
Σοφό το ρητό:Αμα δεν μπορείς, γίνε κομμωτής.
Εγώ και συ που γνωρίζουμε όμως αρτε, έχουμε ευθύνη. Η μοδίστρα έχει ευθύνη εκ του αποτελεσματος, και έτσι ψηφίζει.
Εκ του αποτελέσματος. Τα του καίσαρος τω καίσαρι.
Ο καθένας δίνει τον αγώνα του από τη θέση και το ρόλο που αρμόζει στον εαυτό του.
Συνεχίζω σε επόμενο ποστ για να το σπάσω στη μέση.
quote:
Εμείς και οι Πορτογάλοι , όπως πολύ σωστά λές , μιλάμε και μια δεύτερη γλώσσα και πολύ καλά κάνουμε.
Την δευτερη γλώσσα τη μαθαίνουμε σχεδόν υποχρεωτικά απο μικρή ηλικία στα σχολεία , για να μπορούμε αυριο με τη ενηλικίωση μας να επιβιώσουμε. Να βρούμε μια δουλειά .
Η τεχνολογία και η επιστήμη στις μέρες μας, δεν γράφεται στα ελληνικά .
Γράφεται στις ξένες γλώσσες και τα έθνοι, που πρωταγωνιστούν.
Πολλοί στις μέρες μας ήδη μαθαίνουνν Κινεζικά.
Ναι ! Κινέζικα. Είναι η αυριανή παγκόσμια υπερδύναμη.
Την περίοδο της Ρωμαϊκης αυτοκρατορίας , η επίσημη γλώσσα του κράτους περα απο τα λαιτινικά , ηταν τα ελληνικά.
Ο κόσμος μίλαγε ελληνικά , γιατί στην ελλάδα εκείνη τη περίοδο παράγονταν ανώτερος πολιτισμός . Η ελλάδα πρωταγωιστούσε στα γράμματα, τις τέχνες , τα μαθηματικά ,την τεχνολογία.
Είναι γνωστή η φράση τω Ρωμαίων , πως η Ρώμη κατέκτισε με τα όπλα την ελλάδα και η ελλάδα την Ρώμη με τον πολιτισμό.
Δηλαδή η ιστορία γράφεται ισπανικά, ιταλικά ή γαλλικά;
Γιατί κανένας από αυτούς δεν ασχολείται με την Αγγλική. Και εγώ σου είπα πρώτος καλά κάνουμε και μαθαίνουμε ξένες γλώσσες.
Το θέμα όμως δεν έιναι να γίνουμε Αγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι, αλλά να διευκολύνουμε τη ζωή μας.
Και εμείς εδώ έχουμε ξεχάσει τη γλώσσα μας. Εχουμε ξεχάσει τα έθιμα μας. Εχουμε χάσει την ιστορία μας. Σώνει και καλά να θαφτούμε στο χρονοντούλαπο.
Παρεπιπτόντως παρεπιπτόντως σχεδόν καμία επιστήμη δεν γράφεται στα αγγλικά Αρτε. Η αγγλική κυριολεκτικά έχει δανειστεί όλους τους όρους από αρχαίους πολιτισμούς. Ακόμη με τα όπλα υπερισχύουν κάποιοι αν το καλοσκεφτείς. Ο όρος όπλα εδώ έιναι λίγο λάστιχο αλλά παραμένει ίδιος.
Και εγώ δεν έχω τίποτα τέλοσπάντων με τις ξένες γλώσσες. Ισα ίσα που μου είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Με την σκλαβιά της συνείδησης μας έχω θέμα.
quote:
Λένε πολλοί οτι αν δεν πετύχει ο συνασπισμός θα έρθουν οι νεοναζί της χρυσης Αυγης. Μαυρη προπαγάνδα για ιθαγενείς .
Αν υπάρχει κάποιο κόμμα πραγματικά περισσότερο αντισυστημικό απο όλα τα άλλα , τότε αυτο δεν είναι η δήθεν ακροδεξιά απειλή .
Ειναι το κομμα του λαού.
Το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ όμως, ο λαός ο αγανακτισμένος με τα κάκκαλα , φοβάται να το ψηφίσει.
Αντί αυτού , κουτοπόνηρα απειλεί δήθεν με Χρυσή Αυγή.
Αυτά συγχώρεσέ με αλλά είναι για Μαλάκες.Όποιος έχει τα κότσια, είναι επαναστάτης ή αγανακτισμένος ή οτι γουστάρει και θέλει να συγκρουστεί , ας ψηφίσει ΚΚΕ !
Οχι τσόντες.
Κάπου εδώ αρχίζουν τα νταούλια.
ΑΡΤΕ το ΚΚΕ δεν είναι το κόμμα του λαού. Είναι το κόμμα της Παπαρήγα και του Κουτσούμπα.
Και πριν ήταν το κόμμα του Φλωράκη, του Σιάντου και του Ζαχαριάδη.
Ο λαός ΔΕΝ έχει κόμμα Αρτε.
Κόμματα έχει το δημοκρατικό πολίτευμα.
Ο έρμος ο χιλιορημαγμένος κομμουνισμός είναι ενναλλακτικό πολίτευμα, και προς το παρόν δεν το έχουν δει τα ματάκια μας.
Τι δουλειά έχει το ΚΚΕ στην Βουλή; Η ύπαρξη του εντός του συστήματος που υποτίθεται οτι πολεμά δεν νομιμοποιεί το ίδιο το σύστημα; Δεν νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή, η οποία επίσης δεν έχει καμία θέση στη Βουλή που εκπροσωπεί ένα επίσης διαφορετικό πολίτευμα;
Μιλώντας ειλικρινά, δεν υπάρχει κανένα κόμμα αυτή τη στιγμή στη Βουλή που να εκπροσωπεί εμένα. Που να ασκεί διακυβέρνηση μέσω εμένα.
Είναι όλοι μια παρεούλα. Τσεπώνουν τα ωραία τους λεφτάκια και πουλάνε ιδέες.
Ειδικά το ΚΚΕ σαν οργανισμός και όχι σαν κόμμα, είχε μια ευκαιρία να βοηθήσει την Ελλάδα να είναι ελεύθερη για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά από χρόνια αμέτρητα. Χωρίς Ευρωπαικές ή Ρωσικές δυνάμεις πάνω από το κεφάλι της.
Και τι έκανε; Προτίμησε τις εκλογές εντός Αγγλικού προτεκτοράτου. Πούλησε την Ελλάδα στους Αγγλους και τους Ρώσους σαν πιόνι.
Αν θες να τα φρεσκάρουμε.
Ο ρόλος του πραγματικού και ανύπαρκτου αυτή τη στιγμή μαρξιστικού ΚΚΕ είναι έξω από τη βουλή, να υποκινεί επανάσταση κατά αυτών που μας πίνουνε το αίμα.Και όχι σαν κόμμα αλλά σαν κίνημα. Αλλά τέτοιο Μαρξιστικό κίνημα δεν υπήρξε και αν υπήρξε, ήταν για λίγο και όχι εντός Ελλάδος.
quote:
Θέλουμε εθνική , οικονομική , πολιτισμική ανεξαρτησία ;
Θέλουμε αξιοπρέπεια ;
Θέλουμε να νοιώθουμε περήφανοι ;Εξω απο το ευρωσύστημα τώρα !
Δραχμή, και ας τους ευρωπαίους να κουρεύονται.
Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πηδημα !
Θέλει κότσια η ανεξαρτησία η αξιποπρέπεια και η περιφάνια.
Θέλει κότσια και ικανότητες.
Εχουμε ;
Αν δεν έχουμε (που δεν έχουμε) , το καλύτερο είναι να το βουλώσουμε και να γίνουμε ισοδύναμοι αντίπαλοι.
Για να μας πάίρνουν στα σοβαρά, πρέπει να είμαστε κάτι .
Τέλος τα λαϊκίστικα ανέκδοτα !
Τέλος.
Εξω από τη σκλαβιά του ευρώ και απελευθέρωση από την αποικιοκρατία Arte σίγουρα. Εξω από τον πλανήτη δεν γίνεται όμως να βγούμε.
Στα άλλα με βρίσκεις σύμφωνο εδώ ως προς τις προθέσεις, αλλά αντίθετο ως προς τις απόψεις. Μια χαρά κότσια έχουμε.
Πραγματικό εκπρόσωπο δεν έχουμε.
Επιδέχεται πολλών ερμηνειών αυτό το ωραία...
Αυτό όμως το πράγμα εδώ, θεωρεί όλον τον κόσμο γύρω του μλκες, και δεν αναφέρομαι στα στενά όρια του φορουμ αυτού. Δεδομένης της κουρτίνας του mr Zong (ίντερνετ), γίνεται αυτό το παιχνιδάκι μέχρι αποκαλύψεως της ξεφτίλας. Αφου αποκαλύφθηκε το μέγεθος της @ριας του/της με τα διάφορα ψευδοεπιστημονικά που αράδιαζε (και στο metafysiko.gr και εδω λιγότερο), τα οποία καταλλήγουν πάντα σε χυδαίες ύβρεις, τωρα βλέπω πως πέρασε και στην πολιτικο-οικονομική ανάλυση (του ω τα 9-μερα να συμπληρώσω).
Που θέλω να καταλλήξω: οτι γράφεις το κάνεις για πάρτη σου ή για οποιονδήποτε άλλον εκτός απο το συγκεκριμένο troll. Σημεία των καιρών; Μπορεί...
Edited by - Heretic on 09/03/2015 22:34:01
"Τι έγινε? παίζεις το παιχνίδι του η μήπως είναι η χρυσή ευκαιρία που περίμενες?"
Συνομοσιωλογία μου "μυρίζεται" ή κάνω λάθος;;
Νομίζω πως παίρνεις τα πράγματα κάπως προσωπικά DIM. Και θα ήθελα να προσθέσω - με κάθε επιφύλαξη - ότι διακρίνω και κάποιο προσβλητικό ύφος στα γραφόμενά σου:
""Η μηπως εχεις την εντύπωση πως...... εχεις να κανεις με παιδαρελια που έρχονται να περασουν την ωρα τους τσιλημπουρδίζοντας από τοπικ σε τοπικ... πουλώντας εξυπνάδες.
""
Γιατί συνάγεις αυτό το συμπέρασμα; Αφήνω να εννοηθεί κάτι τέτοιο; Ή πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλά τέτοια "παιδαρέλια" όπως λες που "τσιλιμπουρδίζουν" σε διάφορα άλλα Θέματα των Forums και όχι σε αυτό εδώ;
Προτάσεις για κλείσιμο αυτού του Θέματος έχω λάβει κατά το παρελθόν από ουκ ολίγα Μέλη που μάλιστα έχουν συμμετάσχει στην παρούσα Συζήτηση. Οι λόγοι που εκτέθηκαν ήταν καθαρά λειτουργικοί και λόγοι χρησιμότητας και συνεκτικότητας της Συζήτησης που διεξάγεται εδώ και αυτούς στους οποίους κι εγώ προσωπικά συμφωνώ τους αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμά μου.
Πέρα απ'αυτό νομίζω ότι έγινε προφανέστατο ότι μπορεί να υπάρξει και άλλος κύκλος Συζήτησης για τον Ροδοσταυρισμό και τους Ροδόσταυρους και η πρόταση που έκανα παραπάνω είναι να γίνει προσπάθεια να είναι πιο πολύ "επικεντρωμένη" σε συγκεκριμένες πτυχές και οι Συζητητές να το "διαφυλάξουν" πάση θυσία έτσι ώστε να μην παρεκτραπεί, πλατιάσει κ.ό.κ.
Τώρα περί του συμβολισμού του αριθμού των σελίδων δεν είχα αντιληφθεί ότι ήταν ένας σκοπός της Συζήτησης... νομίζα ότι αυτός ταυτίζονταν με τον σκοπό κάθε Συζήτησης στο ESOTERICA: να αναδειχθεί η Ουσία των πραγμάτων και η Αλήθεια, πέρα από δογματισμούς και φαινομενικές αντιφάσεις.
Πάντως και ο αριθμός 30 είναι άκρως συμβολικός, ειδικά για το κλείσιμο ενός κύκλου. ![]()
Τα 350 Kb αλήθεια πως τα υπολόγισες;
Για τις ήδη υπάρχουσες σελίδες κάθε νέα απάντηση που γράφεται σημαίνει διαμεταγωγή 7 και πλέον MB και αν υπάρξουν άλλες 3 σελίδες επιπλέον αυτό θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το 90 (συν τον επιπλέον όγκο που καταλαμβάνει η κάθε νέα απάντηση). ... Αυτό τουλάχιστον μέχρι να βρούμε έναν τρόπο να μην "φορτώνεται" ολόκληρο το Θέμα με κάθε συγγραφή Νέας Απάντησης![]()
Θα επιμείνω στο ότι θεωρώ ότι ο κύκλος της Συζήτησης αυτής έχει κλείσει κατ'ουσίαν - και αυτό δεν έχει σχέση με τους παραπάνω αριθμούς, εάν δεν είχε κλείσει δεν θα γίνονταν καν λόγος για κάτι τέτοιο...
Και δεν είναι η μόνη Συζήτηση που έχει μπει, μπαίνει ή θα μπει σε τέτοια "τροχιά", ούτε υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που να σχετίζεται απόλυτα με το συγκεκριμένο Θέμα της.
Όπως και να έχει πάντως το πράγμα, παρακαλώ ενημερώστε με για το αν υπάρχει η ισχυρή πρόθεση να φτάσει η Συζήτηση αυτή στις 33 σελίδες(!!), με σκοπό να προσθέσει και όχι να "αφαιρέσει" δύναμη από τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία και απόψεις. Θα πρέπει, όπως αντιλαμβάνεσται να είναι ικανός ο αριθμός των σχετικών μηνυμάτων/απαντήσεων. Οπωσδήποτε η πρόθεση του DIM που είναι και ο αρχικός συγγραφέας του Θέματος μετράει περισσότερο.
Περιμένω, και θα κάνω ότι μου πείτε!
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

Μην υποκύπτεις στους άλλους και μη δίνεις σημασία στα «παιδιαρίσματα» αγαπητών αδελφών και φίλων που πάνω στο «γινάτι», σβήνουν και από κάτι… αυτά τα συνηθίσαμε...![]()
Το τόπικ έδωσε πολλά, άσε που υπάρχουν και υποσχέσεις που ακόμα δεν τηρήθηκαν… ![]()

"Φυσικά δεν εννοώ ότι προσπαθείς να εξάγεις βεβιασμένα συμπεράσματα, αλλά σου εντοπίζω το λογικό παράδοξο (φιλοσοφική έννοια) του να προσπαθείς να ερμηνεύσεις τα γραφόμενα του παρόντος τόπικ..."
Με παρεξήγησες, σκοπός μου δεν είναι να μάθω το χορό, χωρίς να χορέψω, αποκρυπτογραφώντας τις κινήσεις των άλλων. Συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση, καθαρά και μόνο για να δώσω στροφές στο δικό μου και σε άλλα μυαλά.
"ναι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την πολιτική με την έννοια του ποιόν ψηφίζουμε και τί "γραμμή" παίρνουμε"
Το δέχομαι.
"Φίλε μου, αν δεν πιστεύει στην αξία σου ο δικός σου άνθρωπος, που σε γνωρίζει, τότε ποιός θα σε πιστέψει; Εγώ προσωπικά, το αντίθετο πιστεύω, αν δω ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουν κάποιον δεν τον εμπιστεύονται, "κόβω ρόδα μυρωμένα"..."
Σε αυτούς που έχεις πιστέψει ταυτιζόσουν σε απόψεις κατά 100%;
"ακόμα κι αν αλληλουποστηρίζονται αναξιοκρατικά, δεν πρόκειται να βγάλουν κανέναν. Γιατί ν' ανησυχούμε, λοιπόν;"
Αυτό παραπέμπει στη συζήτηση περί δημοκρατίας. Διότι αν εσύ, ο Spiral, o Kelsos, ο Galaxy, η TAO, o Jupiter , o DIM, o martinist, όλοι οι άλλοι που συμμετέχουμε σε αυτήν τη συζήτηση, αποφασίζαμε να ιδρύσουμε μια οικογένεια με σκοπό την αλληλοϋποστήριξη στην κοινωνική εξέλιξη, εν έτη 2004 μ.Χ., σε λίγα χρόνια κάτι θα καταφέρναμε. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ λένε οι αρχαίοι, η φυσική και η χημεία. Το αν πρέπει να ανησυχούμε λοιπόν, ας το κρίνει έκαστος σύμφωνα με το πώς νοεί τη δημοκρατία. Προσοχή στη συνωμοσιολαγνία.
"Στα τόσα εκατομμύρια των μελών τους δηλαδή, οι Ροδόσταυροι, αυτούς λες να επιλέξουν να προωθήσουν;"
Δεν είπα κάτι τέτοιο, ούτε το πιστεύω,..ούτε το αποκλείω. Πολλοί δάσκαλοι πολεμικών τεχνών προδόθηκαν από τους μαθητές τους.
"Τα ίδια ερωτήματα δε θα σου προκαλούσαν ότι κι αν έλεγαν;"
Όχι. Δεν αποδέχομαι τη διαβάθμιση-διαίρεση του Λόγου σε 1.απλή ομιλία, 2.υπόσχεση, 3.όρκο. Και αυτό επειδή το 3ο είναι σα να αφήνει παραμυθάκι ψέμματος/προδοσίας στα πρώτα 2 και να δίνει στέγη στην επιορκία. Κάτι καθημερινό: "Θα σου πω κάτι, αλλά ορκίσου/υποσχέσου μου ότι δεν θα το πεις σε κανέναν". Όταν ακούς αυτή τη φράση, νιώθεις περιέργεια για το τι πρόκειται να ακούσεις και σπεύδεις να υποσχεθείς, ή ένα κύμα υποτίμησης της κρίσης και του λόγου σου και συνάμμα αμφιβολία για το ήθος του συνομιλητή σου; Πες' το, και αν με νιώθεις φίλο, αδελφό, συνάνθρωπό σου, δώσε σε εμένα το δικαίωμα επιλογής, σεβάσου με ως άνθρωπο. Ίσως αυτή η πλευρά αντιμετώπισης του ανθρώπου είναι περισσότερο φιλάνθρωπη από τα charity boxes.
Και επειδή νιώθω ότι δε λέω κάτι καινούργιο, ότι ίσως κάποιοι να σκέφτονται "πω πω, αδερφέ, εσύ είσαι βαθιά νυχτωμένος", και επειδή οι μακροσκελείς καταχωρήσεις μου ίσως να μην απασχολούν ιδιαίτερα τους αναγνώστες του συγκεκριμένου θέματος, που θα ήθελαν να ακούσαν περισσότερα για τα αστρικά βιώματα, παρά για τις επίγειες φιλοσοφικές ανησυχίες, καλύτερα να επιστρέψω στην αφάνεια. Για άλλη μια φορά, να τονίσω φεύγοντας, ότι μπήκα με πρόθεση να διαφωτίσω κάποιες επισκιασμένες πεποιθήσεις που με κρατάνε σε απόσταση από την κοσμοαντίληψή σας και όχι για να κράξω.
Σαν απλός άνθρωπος, δεν επιθυμώ κάτι παραπάνω από το να υπάρξει κάποτε ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε είδους "σεμινάριο", όπως σε κάθε Ελληνικό σχολείο απανταχού της Γης, όπως στις διαλέξεις και στις βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου - όπως στην Α' δημοτικού που ο Δάσκαλος δε μου ζήτησε προκαταβολή, αλλά παρ'όλ'αυτά όταν έφθασα στην Γ' Λυκείου γνώριζα το γιατί είναι ανώφελο να μιλήσω για Μεντελέγιεφ και κουάρξ στον "αμύητο" του νηπιαγωγείου- , να γνωρίσω κάποτε σε μια ηλιόλουστη παραλιακή ταβέρνα το Σωκράτη, που με τη μαιευτική του θα αφυπνίσει τη γεννετική μου μνήμη και όταν φθάσει εκείνη η ώρα, ο Θάνατος να με βρει στο πεδίο της μάχης πολεμώντας πλευρό-πλευρό με τον βασιλιά μου και φιλόσοφό Λεωνίδα, για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης, της ελευθερίας λόγου και γνώσης, και της φυσικής νομοτέλειας, στην οποία ανήκουμε όλοι.
Και ένα μήνυμα προς όσους αναγνώστες εκφράστηκαν εν μέρει από τον λόγο μου. Όπου ακούτε για άπλετο Φως, να παίρνετε μαζί και τον πυρσό σας. Δίνετε βάση στη Λαϊκή Σοφία.
'γειά και χαρά σε όλους με Χρόνια Καλά, και όχι απαραίτητα, πολλά.
έτσι που έκλεισες, αισθάνομαι ότι είσαι πλέον αλλού, αλλά δεν πειράζει...
Να σου διευκρινίσω κατ' αρχήν ότι είμαι φίλη και ουχί φίλος. (Λεπτομέρεια βέβαια)
Μ' άρεσε το παράδειγμά σου με το χορό!
quote:
Συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση, καθαρά και μόνο για να δώσω στροφές στο δικό μου και σε άλλα μυαλά.
Σε μένα τουλάχιστον ήταν προφανές αυτό.
quote:
Σε αυτούς που έχεις πιστέψει ταυτιζόσουν σε απόψεις κατά 100%;
Αισθάνομαι ότι ξεφεύγουμε, αλλά για να σου απαντήσω θα έλεγα "συνήθως όχι", γιατί είναι η φύση της πίστης τέτοια. (Το πήγα μακριά;)
quote:
Το αν πρέπει να ανησυχούμε λοιπόν, ας το κρίνει έκαστος σύμφωνα με το πώς νοεί τη δημοκρατία.
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΣΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ (ΟΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ). ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ Ν' ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΔΕ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
(Συγγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά έχουν το λόγο τους... δεν αντέχω το φόβο της "αλλαγής" που μας φόρεσαν κάποιοι)
quote:
Πολλοί δάσκαλοι πολεμικών τεχνών προδόθηκαν από τους μαθητές τους.
ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ' ΤΟ "ΠΑΙΓΝΙΔΙ"!
quote:
Πες' το, και αν με νιώθεις φίλο, αδελφό, συνάνθρωπό σου, δώσε σε εμένα το δικαίωμα επιλογής, σεβάσου με ως άνθρωπο.
Ίσως να μην έχει αυτό το νόημα, γιατί συνήθως σ' αυτούς τους χώρους είναι άλλο το εξωτερικό νόημα κι άλλο το εσωτερικό, αλλά να είναι απλά θέμα πειθαρχίας.
Όπως έχει ήδη γραφτεί, η πειθαρχία είναι βασικότατος παράγων στα πρώτα στάδια. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και δεν επιτρέπονται οι παρεκλίσεις.
quote:
Σαν απλός άνθρωπος, δεν επιθυμώ κάτι παραπάνω από το να υπάρξει κάποτε ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε είδους "σεμινάριο", όπως σε κάθε Ελληνικό σχολείο απανταχού της Γης, όπως στις διαλέξεις και στις βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου - όπως στην Α' δημοτικού που ο Δάσκαλος δε μου ζήτησε προκαταβολή, αλλά παρ'όλ'αυτά όταν έφθασα στην Γ' Λυκείου γνώριζα το γιατί είναι ανώφελο να μιλήσω για Μεντελέγιεφ και κουάρξ στον "αμύητο" του νηπιαγωγείου- , να γνωρίσω κάποτε σε μια ηλιόλουστη παραλιακή ταβέρνα το Σωκράτη, που με τη μαιευτική του θα αφυπνίσει τη γεννετική μου μνήμη και όταν φθάσει εκείνη η ώρα, ο Θάνατος να με βρει στο πεδίο της μάχης πολεμώντας πλευρό-πλευρό με τον βασιλιά μου και φιλόσοφό Λεωνίδα, για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης, της ελευθερίας λόγου και γνώσης, και της φυσικής νομοτέλειας, στην οποία ανήκουμε όλοι.
ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΑΥΤΟ! ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ... ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ".
Σας χαιρετώ!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 13/01/2004 20:21:13
quote:
Μην υποκύπτεις στους άλλους...Το τόπικ έδωσε πολλά, άσε που υπάρχουν και υποσχέσεις που ακόμα δεν τηρήθηκαν...
Αγαπητέ Jupiter, πίστεψέ με... δεν "υποκύπτω" τόσο εύκολα εκτός εάν υπάρχει κάποιος άξιος λόγος. ![]()
Το ότι "συμφωνώ" με τις απόψεις άλλων ανθρώπων για μένα σημαίνει πάντα ότι τις έχω επεξεργαστεί πολύ καλά ή έχω και ο ίδιος τις ίδιες απόψεις από πριν και συντάσσομαι, συναινώ και τις οικιοποιούμαι. Είναι το πλέον δίκαιο που έχω να κάνω τόσο απέναντι στις απόψεις των συνανθρώπων όσο και απέναντι στη δική μου νόηση.
Συμφωνά απόλυτα με το ότι το θέμα έχει δώσει πολλά, άλλωστε το δηλώνω και παραπάνω. Σχετικά με τις "υποσχέσεις"... εάν είναι πραγματικές, καθώς και η "προσμονή/επιθυμία" γι'αυτές, σίγουρα μπορούν να γίνουν πράξη σε άλλη "ενσάρκωση"... τόπικ, χώρου, ακόμη και ψυχής.
![]()
![]()
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Ο αγαπητός Dim φτιάχνει ένα τόπικ γιατί «θέλει να μάθει», δεν θέλει όμως να μαθαίνει καμιά διαφορετική άποψη, έστω και λαθεμένη. Έτσι, όσοι παρεκκλίνουν οφείλουν να συμμορφώνονται – όχι όμως και να σβήνουν τις απαντήσεις για να μην πλήττεται το γόητρο ή το μέγεθος του τόπικ.
Λυπάμαι, Dim και Galaxy και Jupiter για τη μονόπλευρη τοποθέτηση, για την έλλειψη συναδελφικής διάθεσης και για τα αυθαίρετα συμπεράσματα. Αφήνετε να εννοηθεί ότι υπέγραφα και ως Martinist, με κακία για να χαλάσω το τόπικ (και όμως, ο Martinist είχε γράψει σημαντικά που δεν τα δεχόσασταν και τον αναγκάσατε να φύγει), έως που παρέσυρα και τον Admin. Δικαίωμά σας να το πιστεύετε αλλά και δικαίωμά μου να συμμετέχω σε ένα ελεύθερο και όχι ιδιωτικό τόπικ, ως συζητητής και όχι ως νεροκουβαλητής.
Από εκεί και πέρα αυτά που γράφετε για παιχνίδια και παιδιαρίσματα και κακίες, επιστρέφουν σε εσάς.
Και δεν νομίζω ότι εκφράζουν το ροδοσταυρικό πνεύμα.
Περιέργεια: Admin, «Ζήτησε από τη γη, τον αέρα και από το νερό, τα μυστικά που κρατούν για σένα». Τι να κάνουμε με τη φωτιά;
Πάλι πρέπει να επιβεβαιώσουμε το μύθο της αλληλοφαγωμάρας;;;
Έχετε γράψει τόσα κι έχετε ανυψώσει τα πνεύματα, γιατί πρέπει να τα χαλάσουμε στην "προσγείωση";
Αγαπητέ Admin, έχω κι εγώ την ίδια απορία με τον αγαπητό Spiral:
τη φωτιά, τί την κάνουμε;;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Δε μας χωριζει τιποτα, τουναντιον, παρα πολλα μας ενωνουν...
Ας κρατησουμε ακομα και τον εγωισμο μας, γιατι ειναι μια μεγαλη δυναμη που θα αποδειχθει απαραιτητη στην πορεια της αναζητησης και του δυσκολου δρομου που επιλεγουμε, αλλα ας μη καταναλωνουμε τα αποθεματα αυτης της δυναμης για εμφυλιες διαμαχες...
Ειμαστε ολοι αναζητητες της αληθειας την οποια ο καθενας σε καποιο βαθμο εχει προσεγγισει.
Το σιγουρο ειναι οτι κανεις δεν την κατεχει στην ολοτητα της...
Ολοι μας εχουμε προσεγγισει μια πλευρα της αληθειας, απο καποιο δρομο, απο καποια πλευρα και ειναι απολυτα λογικο, βλεποντας μιαν αλλη πτυχη να εχουμε μια διαφορετικη αντιληψη...
Εδω, μια ομαδα ανθρωπων βλεπει το ΙΔΙΟ συγκεκριμμενο συμβαν και οταν ερωτηθουν να το περιγραψουν, θα προκυψουν τοσες περιγραφες, οσοι τουλαχιστον ησαν οι παρατηρητες.(Αν ξαναερωτηθουν; Θα προκυψουν αλλες τοσες παραλλαγες!)
Το στραβο ξεκιναει, οταν ισχυριζονται καποιοι οτι ΜΟΝΟΝ η δικη τους παραλλαγη ειναι η σωστη -και αυτo, αν και δεν θελω να μιλω για αποντα ατομα, το εκανε δυστυχως ο φιλτατος martinist- και ολες οι αλλες αντιληψεις ειναι λαθος.
Η αληθεια βρισκεται πολυ πιο κοντα στη συνθεση ολων των παραλλαγων, παρα στην οικιοποιηση μιας απο αυτες.
Με αυτη την εννοια, καμμια δογματικη διδασκαλια δεν δυναται να μας αποκαλυψει την αληθεια. Η πειρα μας εδειξε μαλλιστα το αντιθετο...
Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι καθε αντιληψη που προβαλλεται, ειναι αναγκαστικα μερος της αληθειας.
Αυτα που η κοινη λογικη διερευνησε και απεδειξε, αυτα που η εμπειρια επιβεβαιωσε, αυτα που ο αυστηρος ελεγχος δικαιωσε, χρειαζεται να τα χρησιμοποιησουμε σαν σκαλοπατια για να ανεβουμε λιγο παραπανω.
Το αντιθετο, οσα δεν αντεξαν στον εξονυχιστικο ελεγχο και η λογικη τα απερριψε σαν αποδεδειγμενα μη δυνατα, οφειλουμε να τα απομακρυνουμε απο τα βαθρα που στηνουμε, γιατι ως σαθρα υλικα, καποια στιγμη θα καταρρευσουν και θα μας συμπαρασυρουν στην πτωση τους.
Νομιζω χρειαζεται να ξεφυγουμε απο τα ακρα του αγνωστικισμου και του δογματισμου.
Ας κανουμε "δογμα" μας την αντιληψη οτι ΔΕΝ εχουμε δογματα κι ας κλεισουμε αυτο το πολυ αξιολογο θεμα με ομονοια και με αισθηματα φιλοτητας.
Ετσι, με ελαφρια τη ψυχη, ας ετοιμαστουμε να συνεχισουμε στην επομενη συζητηση.
Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !!! !!! !!!
quote:
Τι να κάνουμε με τη φωτιά;
![]()
Το κλειδί είναι να γίνει ο ίδιος ο Άνθρωπος Φωτιά για να ανακαλύψει τα Μυστικά Εντός του και τα Μυστικά του Σύμπαντος.
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"