ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ?? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ?? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

HermesΜέλος
17/07/2005, 11:04:46
Πολιτισμος = παραδοση + ιδεολογια

"Η φύση αγαπάει να κρύβεται."
AllienΜέλος
17/07/2005, 15:34:29
quote:

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Μηδενιστή Η ΗΘΙΚΗ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..

Τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα?

Η βασική αξιολογική βάση του πολιτιστικού επιπέδου σε κάθε εποχή υπήρξε η ηθική του αφετηρία. Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι, αυτό καθομολογούν.

Το ότιβέβαια σήμερα ο τεχνικός πολιτισμός κινείται με βήματα γίγαντα, ενώ ο ηθικός με βήματα πυγμαίου, καταδυκνείει και την υποβάθμιση του πολιτισμικού επιπέδου της εποχής μας.

Α.

17/07/2005, 21:41:36
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Κατά κανόνα έχεις δίκιο φίλε Alien, γιατί κάθε πολιτισμός πρέπει πάντα να στηρίζεται σε μιά ηθική βάση για να μπορέσει να προχωρήσει και να διακριθεί. Αλλά το ερώτημα είναι στο κατά πόσο η ηθική αυτή βασίζεται σε στερεά είτε σε σάπια θεμέλια. Ο σημερινός πολιτισμός βασίζεται στην ηθική του Χριστιανισμού που έχει καταντήσει η θρησκεία της παταγώδους αποτυχίας και υποκρισίας. Για τον λόγο αυτό και τα θεμέλια του σημερινού υπερταχέως εξελισσόμενου πολιτισμού μας είναι σάπια.
17/07/2005, 21:55:44
Καλησπέρα.
Με την πνευματική καλλιέργεια καλέ μου φίλε, δηλώνουμε την κατεργασία της ύλης με πνευματική πράξη έναν θρίαμβο της μορφής πάνω στην ύλη. Πολιτισμός και πνευματική καλλιέργεια θα συνυπάρχουν πάντα εφ΄όσον κατά κάποιαν έννοια ο πολιτισμός είναι αρχαιότερος και πιό αρχέγονος από την πνευματική καλλιέργεια που γεννήθηκε πιό αργά. Η λέξη πολιτισμός από την λατινική καταγωγή της civil πολίτης κάνει φανερό τον κοινωνικό χαρακτήρα της διαδικασίας που δηλώνεται με αυτή τη λέξη. Ο πολιτισμός αντιστοιεί σε υψηλότερο βαθμό αντικειμενοποίησης και κοινωνικοποίησης η πνευματική καλλιέργεια συνδυάζεται με την ιδέα προσωπικότητας και πνεύματος.
Ο πολιτισμός γενικότερα είναι ζωή. Δύναμη.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

17/07/2005, 23:33:47
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Allien Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ..

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΡΑΧΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΗΘΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΟΡΜHΣΗ....

ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΛΙΣΜΙΚΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ...

πχ. ΤΟ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΣΕΣΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΟΣ ΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΓΕΝΕΕΣ....
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ....

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ)....

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ (ΚΑΣΤΕΣ) ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ...
ΗΘΙΚΗ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ... (ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ)

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ...

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ) ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΥΨΗΛΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ...

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΝΕΥΜΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

mariha2912Μέλος
18/07/2005, 05:41:41
ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ: CIVILIZATION ΚΑΙ CULTURE.
Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, ΕΝΩ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΕΙΝΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ AVATARGR, ΟΤΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ=ΠΑΙΔΕΙΑ

20/07/2005, 21:01:10
Αισθάνομαι την ανάγκη να το επαναλάβω. Υγεία πνεύματος.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

Smokin_7Μέλος
20/07/2005, 21:13:59
Πολιτισμός απότι φαίνεται έχει καταντήσει να είναι ότι ευχαριστεί την κοινωνία που ζούμε και το κατεστημένο της.
Η συμπεριφορά και η παρουσίαση που μας κατατάσει σε σοβαρούς ανθρώπους σύμφωνα με την γνώμη του περίγυρου θεωρούνται πολισμένα, τα υπόλοιπα απολίτιστα.
21/07/2005, 14:56:03
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Smokin_7 ΕΙΠΕΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
Πολιτισμός απότι φαίνεται έχει καταντήσει να είναι ότι ευχαριστεί την κοινωνία που ζούμε και το κατεστημένο της.
Η συμπεριφορά και η παρουσίαση που μας κατατάσει σε σοβαρούς ανθρώπους σύμφωνα με την γνώμη του περίγυρου θεωρούνται πολισμένα, τα υπόλοιπα απολίτιστα.

ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΝΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

22/07/2005, 00:21:11
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

..

stam2004Νέο Μέλος
09/08/2005, 23:39:12
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ.
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΜΗ .ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΝΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ
ΚΟΙΤΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΤΟΥ.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ
ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ.
ΕΝΩ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΑΚΟΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ
ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΑ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ.
ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΘΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ .ΑΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ
ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ .ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΠΡΙΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ
ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ .
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Edited by - stam2004 on 09/08/2005 23:41:33