ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θρησκεία = Υποδούλωση ανθρώπινης σκέψης - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Θρησκεία = Υποδούλωση ανθρώπινης σκέψης - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sodom33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
pegiannisΜέλος
10/04/2004, 18:13:55
Φίλε geo1980 έχεις δίκαιο σε όλα. Συμφωνώ με οτι έγραψες και χαίρομαι που υπάρχει αντίλογος στη λαίλαπα που λέγεται χριστιανισμός.Ευτυχώς όσο πάει και μεγαλώνει η αντίσταση του νού των ανθρώπων σε ξεπερασμένα,στοιχειωμένα δόγματα.
Μου έκανε και μένα εντύπωση η άποψη για...εβραιοκινούμενους Δωδεκαθειστές.Δεν είναι είναι ανύπαρκτη έννοια, όπως την χαρακτήρισες,είναι η άποψη ενός ανθρώπου που έχει ζήσει μέσα στην απειλή και την προπαγάνδα και τελικά, έχει συμβιβαστεί(συνειδητά ή ασυνείδητα)με το θρησκευτικό καταστημένο.Δεν είναι κι εύκολο να μην πιστεύεις σ'αυτό το δόγμα σήμερα.Ποτέ δεν ήταν.Καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ.
Έχει διαβρωθεί τόσο η κοινωνία μας απο την κατήχηση (και όχι εκπαίδευση) του σχολειού που φαντάζει αδύνατο να μην είναι ο σκληρός, εκδικητικός και ανελέητος Γιαχβέ, ο μοναδικός αληθινός θεός...
Χωρίς κραυγές λοιπόν, όπως σωστά λέει ο φίλος athakandr, ας προσπαθήσει ο καθένας μας να δώσει λογική εξήγηση στις, τουλάχιστον, αντιφάσεις που υπάρχουν μέσα στα χιλιοδουλεμένα ιερά κείμενα και στις ενέργειες των "αντιπροσώπων" του θεού και ας πιστέψει σε οτι θέλει.
Οι πρόγονοί μας πίστευαν στην ελεύθερη σκέψη και βούληση και αυτήν ο χριστιανισμός, με αποδείξεις, εχθρεύεται και προσπαθεί να υποδουλώσει απο τότε που τον επέβαλαν με αφορισμούς, δολοφονίες,απειλές και φρούδες ελπίδες.
Σίγουρα είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και πιο πολύ οι τεκμηριωμένες φίλε Αίαντα.
Χαιρετώ όλους.

12/04/2004, 00:58:49
quote:

Οι πρόγονοί μας πίστευαν στην ελεύθερη σκέψη και βούληση και αυτήν ο χριστιανισμός, με αποδείξεις, εχθρεύεται και προσπαθεί να υποδουλώσει απο τότε που τον επέβαλαν με αφορισμούς, δολοφονίες,απειλές και φρούδες ελπίδες.
Σίγουρα είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και πιο πολύ οι τεκμηριωμένες φίλε Αίαντα.

Στασου, στάσου, δεν ειναι ακριβώς έτσι.
Δεν θέλω να πώ οτι έχεις 100% άδικο, αλλά και στην αρχαία Ελλάδα (ειδικά στην δημοκτατική Αθήνα) είχαμε και κάποια γογονώτα, που δεν αποτελο΄θν και τα λαμπρότερα παραδείγματα πολιτισμού

Πρόχειρα γράφω.. αυτά που θεωρώ οτι έγιναν επειδή πήγαιναν κόντρα στα συμφέροντα και καταστημένο της εποχής, λάθη και αδικίες.

1.Οστρακισμός του Αριστείδη και Θεμιστοκλή, κάπου συγκρούστηκαν με την εξουσία και πιθανότατα δεν έκαναν τα τερτίπια στους "παράγοντες" της εποχής. Μήπως παρόλη τη δημοκρατία υπήρχαν και αυτοί που ήταν πιο ίσοι απ τους ίσους ?

2.Σωκράτης, τον ξέκαναν με τη δικαιολογία οτι διεύθειρε τους νέους, διδάσκοντας την αίρετική σκέψη του ενός θεού, που δεν χρειάζεται υλιστικές θυσίες, πράγμα που τσάντισε αφάνταστα τους μουλάδες της εποχής. Τι θα τρώγανε και τι θα γαμ...νε και αυτοί ????
Τι θα πει Αθηνά, Δίας και οι άλλοι ??? Τους είδε ποτέ κανείς ????
Συμβόλιζαν κάτι που χρειαζόταν ο άνθρωπος της τότε εποχής για να εκφραστεί.

Δεν θέλω να συγκρίνω ή να αντιπαραθέσω το ένα με το άλλο, γιατί θα σύγκρινα ανόμοια.
Πιστεύω οτι κάθε ιστορική εποχή πρέπει να τη δείς με το πνεύμα της εποχής (Zeitgeist) και τα συμπεράσματα δεν μπορείς να τα υπερασπίυεσαι με τον ζήλο οτι είναι 100% σωστά ή λάθος.
Συνήθως τα λεγόμενα ιστορικά γεγονώτα είναι αρκετά περίπλοκα, για να πείς οτι ο τάδε έκανε σωστά ή λάθος.
Εν τάξει ???

ΙχωρΜέλος
12/04/2004, 02:25:09
εγω νομιζω οτι ο χριστιανισμος ειναι μια απο τις ΠΙΟ προπαγανδιστικες θρησκειες.

βλ. ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ

αυτο ομως δεν οφειλετε στην ιδια την θρησκεια αλλα στους ταχα "καλους χριστιανους" και καλοθελητες που εκμεταλλευτηκαν τον απλο κοσμο.

12/04/2004, 11:16:35
Χμ, ακούστηκαν πολλές απόψεις.

Εγώ θα επιστρέψω στον τίτλο του θέματος του νεαρού φίλου μας
"Θρησκεία = υποδούλωση της ανθρώπινης σκέψης"

Αυτό νομίζω ότι είναι ένα σοβαρό ερώτημα και ας μην το περιορίσουμε στην χριστιανική θρησκεία που "πιστεύουμε" εμείς σήμερα. Ας προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα πιό ανοιχτά.

Η κάθε θρησκεία είναι λιγότερο ή περισσότερο δογματική, δηλαδή διατυπώνει αξιώματα που δεν επιδέχονται αιτιολόγηση ή απόδειξη.
Οσο πιό δογματική είναι μία θρησκεία, τόσο πιό ανελεύθερη είναι η σκέψη των πιστών της, επειδή η θρησκεία σου καθορίζει τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί η σκέψη σου και αν κάνεις την υπέρβαση, τότε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκεσαι εκτός.

Υπάρχουν θρησκείες που δίνουν την δυνατότητα της "ελευθερίας της σκέψης" στους πιστούς τους, μία από αυτές είναι και η αρχαία Ελληνική (στα λογικά πλαίσια πάντα της κάθε εποχής).
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα "Ιερό Βιβλίο" στην αρχαία Ελληνική Θρησκεία (παρά μόνο σε μικρότερα ρεύματα όπως πχ. οι Ορφικοί) που να υπαγορεύει την πίστη βήμα προς βήμα, που να θεωρείται
"εξ αποκαλύψεως" η Μοναδική Αλήθεια (εκ στόματος του ίδιου του Θεού/Θεών μέσω των επιλεγμένων από τον ίδιο αποστόλων του) που να προτείνει συγκεκριμένη πορεία ζωής με σκοπό την Σωτηρία των πιστών, την Αθανασία της Ψυχής κλπ.

Οταν η θρησκεία αφήνει παραθυράκια (για να μην πω πόρτες) στα "μεγάλα"
ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, τότε ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να σκεφτεί τις απαντήσεις μόνος του και να τις συγκρίνει με τις απαντήσεις των άλλων ανθρώπων. Κι έτσι γεννιέται η Φιλοσοφία.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

pegiannisΜέλος
12/04/2004, 21:50:35
Αγαπητέ vril έχεις δίκαιο. Παντα υπήρχαν και ανθρωπάκια και κατεστημένο, κατά τη γνώμη μου. Όπως πάντα υπήρχαν συμφέροντα που καταβρόχθιζαν όποιον μπορούσαν. Όμως πιστεύω οτι τότε υπήρχαν πάμπολλες δυνατότητες για διαφορετικές απόψεις.Γι΄αυτό και γνωρίζουμε τόσους φιλόσοφους με τόσες διαφορετικές απόψεις. Και θα γνωρίζαμε πιο πολλούς αν δεν υπήρχαν οι,κατά καιρούς, σκοταδιστές. Οι ανόητοι που πίστευαν οτι προσφέρουν έργο, όταν επέβαλαν αυτό που πίστευαν σωστό.Και όχι πάντα υστερόβουλα.Ας όψεται ο φανατισμός...

quote:
Τι θα πει Αθηνά, Δίας και οι άλλοι ??? Τους είδε ποτέ κανείς ????
Συμβόλιζαν κάτι που χρειαζόταν ο άνθρωπος της τότε εποχής για να εκφραστεί.

Φαντάζομαι πως ούτε ο "εξ αποκαλύψεως" θεός των χριστιανών έχει εμφανισθεί,πραγματικά, σε κάποιον ποτέ.¨
Όπως, σωστά, λες, ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι.Ομως αυτά που ο χριστιανισμός θεωρεί παραμύθια των προγόνων μας, τα έχει δανεισθεί για να στοιχειοθετήσει τις δικές του αποδείξεις.
Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες σε αρχαία κείμενα που μιλάνε για την ζωή των θεών ανάμεσα στους θνητούς. Η γνώμη μου φίλε μου είναι οτι μας έμαθαν να βλέπουμε σαν μυθολογία όσα δεν μπορούσαν να εξηγήσουν ή δεν συνέφερε..

Αυτή η μυθολογία όμως, άφησε πίσω της στοιχεία που προσπαθούν ακόμη και σήμερα να αλλοιώσουν και να ετεροχρονίσουν τη δημιουργία τους.

Τέλος πιστεύω πως η ιστορία κάνει ένα θεμελιώδες λάθος. Προσπαθει να εξηγήσει ορθολογικά και με βάση τους φυσικούς νόμους της εποχής μας, παραβολές και γεγονότα υπερβατικά. Γεγονότα που μάλλον ξεπερνούν τη δυνατότητα της σημερινής σκέψης και το επίπεδο τεχνολογίας.

Χαιρετώ όλους.

soukiΝέο Μέλος
15/04/2004, 04:57:02
εγω θαθελα απλα να αναφερω μια ιστορια που μου ειχαν πει καποτε στο σχολειο.

ηταν καποτε ενας ορθοδοξος παππας σε μια χωρα της αφρικης και βοηθουσε τους φτωχους.δεν ειχε μιλησει ποτε για τη θρησκεια του και δεν ειχε κανει ποτε κυρηγμα σε αυτους τους ανθρωπους,παρολο που ζουσε μαζι τους πολλα χρονια.μετα απο χρονια απο μονοι τουσ οι ανθρωποι αυτοι θελησαν να μαθουν σε τι πιστευε αυτος που τους ειχε βοηθησει τοσο πολυ χωρις να ζητα τιποτα.οι κατοικοι,λοιπον,βαφτιστηκαν χριστιανοι.
αυτοι οι ανθρωποι γνωρισαν τον χριστιανισμο και τον διδαχθηκαν πολυ καλυτερα κι απο εμας!γιατι δε χρειαζονται βιβλια και οδηγιες.δεν υπαρχει συνταγη του να εισαι καλος ανθρωπος.
εγω δεν εχω διαβασει τη βιβλο,και δε νομιζω να το κανω.φροντιζω παντα στη ζωη μου να μη πληγωνω τους αλλους και να κανω αυτο που θεωρω σωστο,εφοσον θα εχω καθαρη τη συνειδηση μου.
στεναχωριεμαι παρα πολυ οταν ακουω να λενε τι κανουν οι παππαδες και πως δεν τους εμπιστευονται,εξαιτιας οσων ακουγονται για τις ζωες τους και γιατι απαγορευουν καποια πραγματα.δηλαδη θεωρουν πως εχει χαθει η ουσια του χριστιανισμου και γιαυτο δεν πιστευουν.μα δε καταλαβαινω πως λενε κατι τετοιο απτη στιγμη που με οσα λενε αποδεικνυουν πως εχουν χασει οι ιδιοι την ουσια!!!τι τους νοιαζει τι κανουν και τι λενεοι αλλοι?αυτοι ας ακολουθουν αυτα που θεωρουν σωστα!

athakandrΜέλος
15/04/2004, 13:23:16
quote:

εγω θαθελα απλα να αναφερω μια ιστορια που μου ειχαν πει καποτε στο σχολειο.

ηταν καποτε ενας ορθοδοξος παππας σε μια χωρα της αφρικης και βοηθουσε τους φτωχους.δεν ειχε μιλησει ποτε για τη θρησκεια του και δεν ειχε κανει ποτε κυρηγμα σε αυτους τους ανθρωπους,παρολο που ζουσε μαζι τους πολλα χρονια.μετα απο χρονια απο μονοι τουσ οι ανθρωποι αυτοι θελησαν να μαθουν σε τι πιστευε αυτος που τους ειχε βοηθησει τοσο πολυ χωρις να ζητα τιποτα.οι κατοικοι,λοιπον,βαφτιστηκαν χριστιανοι.
αυτοι οι ανθρωποι γνωρισαν τον χριστιανισμο και τον διδαχθηκαν πολυ καλυτερα κι απο εμας!γιατι δε χρειαζονται βιβλια και οδηγιες.δεν υπαρχει συνταγη του να εισαι καλος ανθρωπος.
εγω δεν εχω διαβασει τη βιβλο,και δε νομιζω να το κανω.φροντιζω παντα στη ζωη μου να μη πληγωνω τους αλλους και να κανω αυτο που θεωρω σωστο,εφοσον θα εχω καθαρη τη συνειδηση μου.
στεναχωριεμαι παρα πολυ οταν ακουω να λενε τι κανουν οι παππαδες και πως δεν τους εμπιστευονται,εξαιτιας οσων ακουγονται για τις ζωες τους και γιατι απαγορευουν καποια πραγματα.δηλαδη θεωρουν πως εχει χαθει η ουσια του χριστιανισμου και γιαυτο δεν πιστευουν.μα δε καταλαβαινω πως λενε κατι τετοιο απτη στιγμη που με οσα λενε αποδεικνυουν πως εχουν χασει οι ιδιοι την ουσια!!!τι τους νοιαζει τι κανουν και τι λενεοι αλλοι?αυτοι ας ακολουθουν αυτα που θεωρουν σωστα!

Εύγε souki,

Διάβασε και την Αγ. Γραφή πάντως, δεν θα σου κάνει κακό.

Φιλικά,

geo1980Νέο Μέλος
16/04/2004, 10:34:59
αγαπητε athakandr:εσυ εχεις διαβασει την "α.γραφη?"υποθετω πως ναι, για να την προτεινεις και σε τριτους.. Σε τι σε εχει ωφελησει αραγε?Τι σου προσεφερε?Τι ειναι αυτο που λεει και ειναι τοσο καλο ωστε να λες να την διαβασουμε?Μπορεις να μας πεις ποια εδαφια της διαβασες?Μηπως διαβασες αυτα που χυνουν χολη εναντιον καθε τι ελληνικου?Μηπως διαβασες αυτα που χαρακτηριζουν το εθνος μας ειδωλολατρικο?Μηπως διαβασες αυτα που αναφερονται στους προγονους μας με τις χειροτερες υβρεις??Ποια κομματια της ακριβως διαβασες?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

beyondΜέλος
16/04/2004, 10:52:42
ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΗΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥΣ..ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

OidaΝέο Μέλος
29/06/2005, 14:07:45
KALHMERA.
VARY THEOLOGIKO ZHTHMA ANOIXATE.
GNWMH MOY EINAI OTI O THEOS YPARXEI SE OLOYS MAS , MESA MAS .
TO GEGONOS OTI ANTIDROYME SE OTI MERIKES FORES DE KATALAVAINOYME EINAI FYSIKH APOREIA TOY ORGANISMOY MAS.
MH TO YPERANALYOYME LOIPON ,AS EIMASTE PIO ANOIXTOI KAI STA NAI KAI STA OXI MAS.
29/06/2005, 17:12:33
Oida καλώς ήρθες στα forums

Θα σε παρακαλούσα να χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες κατά τη συγγραφή των μηνυμάτων σου κι όχι greeklish.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

BLACK 13Νέο Μέλος
21/05/2007, 11:12:11
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ.
21/05/2007, 11:36:32
Αγαπητέ BLACK 13, καλό θα ήταν προτού ανοίξουμε ένα νέο θέμα να συμβουλευόμαστε την Αναζήτηση (επάνω δεξιά στην σελίδα).
Εκεί μπορούμε να υποβάλλουμε τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που μας ενδιαφέρει κι αν επιλέξουμε την εμφάνιση αποτελεσμάτων μόνο βάσει τίτλου θέματος, θα βρούμε όλα τα παλιότερα σχετικά θέματα.

Αν υπάρχει κάποιο ενεργό, μπορούμε να συνεχίσουμε σ' αυτό ώστε να μην έχουμε διπλά θέματα.

Σχετικά με το ερώτημα σου, θα μπορούσες να το θέσεις στο ήδη υπάρχον σχετικό θέμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ!

Το θέμα αυτό λοιπόν απενεργοποιείται.

In anticipation of my resurrection...