ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί δούλων στην αρχαία Ελλάδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί δούλων στην αρχαία Ελλάδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Robben30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/01/2010, 19:04:52
quote:
Καλά, ρωτάω ξανά, τον δημιούργησε ο χριστιανισμος τον θεσμό της δουλείας ή τον βρήκε;Υπήρχαν ακόμη οι παλιές..συνήθειες..Πάλι τον χριστιανισμό, κατηγορείτε;
Για την τακτική των άλλων;
Αυτό λέγεται εμμονή...

είπε κάνεις ότι ο χριστιανισμός δημιούργησε την δουλεία;
εσείς είπατε ότι ο χριστιανισμός την κατάργησε αλλά σύμφωνα με την ιστορία λέτε ψέματα μπορείς να μου δείξεις που ο χριστιανισμός κατάργησε την δουλεία γιατί εγώ βλέπω στο χριστιανικό βυζάντιο να μην καταργείτε τελικά την κατάργησε ή είναι και αυτό ένα από τα ψέματα που λέτε;

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

21/01/2010, 19:42:38
Να σου πω,αγαπητέ μου άθεε, κάτι που κι εσύ ξέρεις....Μια κοινωνία,
με τους κανόνες και το καθεστώς που λειτουργεί και με μια θρησκεία,όπως ο χριστιανισμός,που δεν καθόριζε ακόμη την κοινωνική ηθική, υπήρχαν πορνεια,δούλοι, πλούσιοι, που κυβερνούσαν κι είχαν δολύους, άνθρωποι,που αποδέχονταν και ήταν υπέρμαχοι της δουλείας ,
ενώ η κοινωνια, δεν έδειχνε να το απορρίπτει, με τόσους εχθρούς γύρω τους....
Έσβυσε, όμως, με την ειρηνική ζωή που έφερε στους λσαούς ο χριστιανιαμός...Ένας Θεός που σταυρώθηκε, έδινε άλλα ερεθίσματα ποα τους προηγούμενους αιμοχαρείς θεούς, που υπήρχαν...Η αλλαγή, έγινε αργα, ανα τους αιώνες, αλλά, η ανατολική ευρώπη, με την ορθοδοξία, έδιωξε την δουλεία, πρώτη, απο την Δύση..Κι αυτό, δές το ιστορικά...
21/01/2010, 20:11:39
quote:

Να σου πω,αγαπητέ μου άθεε, κάτι που κι εσύ ξέρεις....Μια κοινωνία,
με τους κανόνες και το καθεστώς που λειτουργεί και με μια θρησκεία,όπως ο χριστιανισμός,που δεν καθόριζε ακόμη την κοινωνική ηθική, υπήρχαν πορνεια,δούλοι, πλούσιοι, που κυβερνούσαν κι είχαν δολύους, άνθρωποι,που αποδέχονταν και ήταν υπέρμαχοι της δουλείας ,
ενώ η κοινωνια, δεν έδειχνε να το απορρίπτει, με τόσους εχθρούς γύρω τους....
Έσβυσε, όμως, με την ειρηνική ζωή που έφερε στους λσαούς ο χριστιανιαμός...Ένας Θεός που σταυρώθηκε, έδινε άλλα ερεθίσματα ποα τους προηγούμενους αιμοχαρείς θεούς, που υπήρχαν...Η αλλαγή, έγινε αργα, ανα τους αιώνες, αλλά, η ανατολική ευρώπη, με την ορθοδοξία, έδιωξε την δουλεία, πρώτη, απο την Δύση..Κι αυτό, δές το ιστορικά...

τι λες βρε τρέχα πότε ο χριστιανισμός κατάργησε την δουλεία; πες μου πότε; η δουλεία έσβησε όταν έγινε η βιομηχανική επανάσταση και όχι πριν

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

21/01/2010, 20:15:17
Για να το θέσω απλά,αγαπητέ μου άθεε, στη Δύση, μέχρι το 1880,
υπήρχε δουλεία....Στην ανατολική Ευρώπη, όχι..Ψάξε το, επαναλαμβάνω...
21/01/2010, 23:14:02
quote:
Robben
Κατα τα αλλα, συγχωρεστε με, αλλα γελαω με την παλιοπαρεα Macedon και Sesostris, αφου αυτα που λετε εχουν χιλιοαπαντηθει, και η επαναφορα αυτων δειχνει ανθρωπους με μειωμενη αντιληψη.

Υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν στους ανθρώπους το γέλιο , όπως υπάρχουν και πολλά είδη γέλιου . Κρίνοντας λοιπόν από τις ανιστόρητες κοτσάνες που (αντι)γράφεις , το είδος και τα αίτια του γέλιου σου είναι προφανή .

*

21/01/2010, 23:20:22
quote:
Ψηλός
Στην Κ.Δ. η χρήση του όρου «δούλος», χρησιμοποιήθηκε κατά τρόπο ώστε να διορθώσει τα δικά σας εγκλήματα (αφού είχατε κάνει θεσμό την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο) και προσπάθησε να εισάγει μια προοδευτική αλλαγή και να βελτιώσει την κατάσταση στις σχέσεις των ανθρώπων, κηρύσσοντας την αγάπη και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, σε όποια θέση κι αν βρισκόταν ο καθένας, χωρίς ωστόσο να φέρει αναστάτωση σε μια κοινωνία πως έως και πριν την έλευση του Χριστιανισμού δεν γνώριζε τίποτα άλλο από τη βαρβαρότητα της ειδωλολατρίας.
Τάδε έφη Ψηλός

Πολύ σωστά ! Για παράδειγμα οι χριστιανοί δουλοκτήτες των νησιών της Καραϊβικής , της Νότιας Αμερικής και του αμερικανικού Νότου , τους δούλους που είχαν στις φυτείες τους τους κοίμιζαν σε όμορφα σπιτάκια , τους τάϊζαν το ίδιο φαγητό που έτρωγαν και εκείνοι , και τις Κυριακές μετά τον ομαδικό εκκλησιασμό διασκέδαζαν όλοι μαζί αγαπημένοι .
Βεβαια μερικοί αντιχριστιανοί συκοφάντες οι οποίοι δεν άντεχαν να βλέπουν αυτή την ισότητα , έγραψαν μυθιστορήματα σαν εκείνο της Harriet Beecher – Stowe , «Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΘΩΜΑ» , που διαστρέβλωναν τα γεγονότα για να συκοφαντήσουν τον χρισιανισμό και να μειώσουν την προοδευτική αλλαγή που έφερε στις σχέσεις μεταξύ αφέντη και δούλου .

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ !

*

22/01/2010, 00:25:36
quote:

Ψηλός
"Η δουλεία της Αρχαιότητας, ως θεσμός, καταργήθηκε με το Χριστιανισμό που εξίσωσε τον άνθρωπο με τον συνάνθρωπό του"

Αυτά που ακούς Ψηλέ, είναι χάχανα . Κι αυτό που βλέπεις είναι αναγνώστες που κρατούν την κοιλιά τους από το γέλιο που τους προσφέρεις.

macedon

Είπα εγώ τέτοιο πράγμα στα προηγούμενα μηνύματά μου; Που βρε και δεν θυμάμαι;
Τελικά, δεν έχεις το δία σου βρε macedon!!

****Μπορείτε να συνεχίσετε να χαχανίζετε!! Κρίμα να σας το χαλάσω.

RobbenΜέλος
22/01/2010, 00:37:07
quote:

Δεν εχω διαβασει στη ζωη μου κατι πιο γελοιο και πιο υποκριτικο απο αυτο.Δηλαδη οι ανθρωποι που πρεσβευαν και εφαρμοζαν το αγαπατε αλληλους ,να εχουν δουλους....Φαντασου να μη τους αγαπουσαν τι θα γινοτανε...Ρε τι εχουμε παθει...

’’ Οι κύριοι, αποδίδετε εις τους δούλους σας το δίκαιον και το ίσον, εξεύροντες ότι και σεις έχετε Κύριον εν ουρανοίς’’. (Κολοσσαεις 4,1)

Ποιος μιλαει για στερηση ελευθεριας για τους χριστιανους που ειχαν δουλους? Διαβαστε παρακαλω το 12 κεφαλαιο των πραξεων για να το δειτε πρακτικα. Και μην προτρεχετε σε τετοιου ειδους δηλωσεις, όπως παραπανω.

22/01/2010, 00:59:36
Ψηλός

quote:
Είπα εγώ τέτοιο πράγμα στα προηγούμενα μηνύματά μου; Που βρε και δεν θυμάμαι;

Δεν πειράζει, θυμάμαι εγώ.

Είναι ακριβώς εδώ αμέσως κάτω από το προτελευταίο σου quote.

Θέλεις να στο παραθέσω εδώ απατεώνα ή μπορείς να το βρεις μόνος σου;

***Η σιωπή των αμνών***

macedon

22/01/2010, 01:00:08
Αν θελανε πραγματικα να αποδωσουν το δικαιο και το ισον ας τους απελευθερωναν απο τα δεσμα της δουλειας.Επειδη ομως τα πολλα λογια ειναι φτωχεια πηγαινε και εσυ να γινεις δουλος ενος καλου χριστιανου...αφου δεν τρεχει τιποτα.Τη κοτσανα σου την αμολησες και τωρα δεν μαζευεται με τιποτα...Την αλλη φορα να εισαι πιο προσεχτικος οταν αντιγραφεις,γιατι ετσι το μονο που καταφερνεις ειναι να γελοιοποιεις το χριστιανισμο.