- Χωρίς να ακουμπάω . . . . . . . . . . - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
gigenis, είχα διαβάσει τα αποσπάσματα που μου παρέθεσες.
Και σου επαναλαμβάνω πως δεν έχω δει πουθενά κάποια δήλωση του clon8 ότι είναι τηλεκινητικός.
Αναφέρει μια εμπειρία που είχε, με τον τρόπο που του φάνηκε ότι συνέβη κι η οποία μπορεί να ανταποκρίνεται στην εξήγηση που έδωσε η medtech.
Εξάλλου, δεν είδα να αναφέρει ότι το προκάλεσε εκείνος.Σχετικά με τον Philolaos, τόνισε ο άνθρωπος 2 φορές τι του φάνηκε και τι νόμισε ότι μπορεί να συνέβη.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Μια φορα μαλιστα μολις επεσε η ματια μου πανω του ο δεικτης σταματησε κυριολεκτικα.
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτό μεταφράζεται ότι ο άνθρωπος ομολογεί πως κατέχει κάποια ξεχωριστή δύναμη?Προσπάθησε να διαβάζεις λίγο πιο προσεκτικά και κυρίως το τι συμπεράσματα εξάγεις από τα γραφόμενα...
το αστειο της υποθεσης δεν ειναι οτι προσπαθεις να κρυφτεις πισω απο το δαχτυλο σου
το αστειο ειναι οτι ενω σε βλεπω και σου λεω που εισαι εσυ συναιχηζεις να προσπαθεις να κρυφτεις πισω απο το δαχτυλο σου
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
πολύ απλά,κανείς δεν μπορεί να αποδείξει στον άλλο τίποτα εδώ που είμαστε !
τη γνώμη του ο καθένας μπορεί να τη λέει ελεύθερα και δεν υπάρχει περιορισμός στη σκέψη και στην έκφραση
στην τελική αν κάτι μετράει είναι το να ξέρεις να συν-ομιλείς
η medtech θα είναι πάντα κατά της "άλλης" άποψης,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα μάθεις πολλά από αυτά που γράφει ! και μπράβο της γιατί έχει πολλά επιχειρήματα τα οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα παρουσιάσει και να τα στηρίξει
τις ειρωνείες μπορείς να τις παραβλέψεις...κανείς δεν έγινε καλύτερος άνθρωπος ειρωνευόμενος τον συν-ομιλητή του !
υπ'όψιν ότι κι εγώ πιστεύω πως ό,τι συνέβη με το ασανσέρ και με τα ντραμς,δεν ήταν κάτι μεταφυσικό αλλά κάτι που εξηγείται με ίσως παραπάνω από έναν τρόπους
αλλά στην ειρωνεία μην κολλάς...μία άμυνα είναι κι αυτή![]()
Προφανώς δεν παίζει κάτι μεταφυσικό περί τηλεκίνησης και λοιπά αν και τα ψυχολογικά φαινόμενα αυτού τού είδους δεν τυγχάνουν και πολύ τού επιστημονικού σεβασμού! ![]()
Ενδιαφέρουσα επομένως η εμπειρία (και αληθινή, άσχετα με την όποια επιχειρηθήσα εξήγηση) και εξίσου ενδιαφέρουσες (και αναμενόμενες) και οι σκεπτικιστικές αντιδράσεις (αυτόματες και μηχανικές χωρίς προηγούμενη απόπειρα κατανόησης ούτε κατ' ελάχιστον!
)
Μα καλά το πείραμα και οι δοκιμές υπάρχουν μόνο ως λεκτικά επιχειρήματα σε φορουμικές αντιπαραθέσεις; (μην τσιμπήσετε! αυτό είναι δόλωμα για flame!
)
από κει κι έπειτα,ο καθένας ας εκφράζεται όπως νομίζει
Αναμενόμενο αλλά τόσο προβλέψιμο...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Το αστείο, gigenis, δεν είναι ότι για άλλη μια φορά δε μπορείς να δεις παραπέρα από αυτό που εσύ θες να βλέπεις και σ' αυτό που θες να επιμένεις αλλά το ότι προσπαθείς να την βγεις λάδι.
Αναμενόμενο αλλά τόσο προβλέψιμο...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
quote:
Εγω τουλαχιστον ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΑ,δεν σκοπευσα να σταματησω τον ΔΕΙΚΤΗ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ που πρεπει να ειναι και ο πιο επηρρεπης σε ενα πιθανο μαγνητισμο.Επισης αναφερα,την εντυπωση που πηρα της στασιμοτητας του δεικτη,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ 2(ΔΥΟ)ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ. Μολις τωρα ρωτησα και τον αδερφο μου,αν εχει αισθανθει και αυτος μια πιθανη στασιμοτητα ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ,και μου απαντησε θετικα.
Φίλε Φιλόλαε.
Μου έχει τύχει αρκετές φορές να κοιτάξω το ρολόι μου (χωρίς δείκτες, με ψηφία, άρα η θεωρία του μαγνητισμού πάει περίπατο...) και πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις που η ένδειξη των δευτερολέπτων μοιάζει να "κολλάει".
Μία λογική εξήγηση: Ας χωρίσουμε το δευτερόλεπτο σε 100 εκατοστά. Κοιτώντας το ρολόι 100 φορές, στατιστικά είναι πολύ πιθανό τις μισές από αυτές να βλέπω στο δεύτερο μισό του δευτερόλεπτου. 80% να πετύχω το δευτερόλεπτο μετά το εικοστό εκατοστό του. Αυτό με κάνει να συνηθίζω στην ιδέα ότι το δευτερόλεπτο κρατάει 80 εκατοστά ή και λιγότερο. Έτσι, όταν το βλέμμα μου πετύχει το δευτερόλεπτο στην αρχή του (στα πρώτα εκατοστά που διανύει), νομίζω ότι ο χρόνος "κόλλησε".
Η δεύτερη λογική εξήγηση έχει τόση λογική όση και ηαντίληψή μας για τον χρόνο. Το πλέον προφανές παράδειγμα είναι ότι ο χρόνος μας κυλάει γρήγορα όταν ασχολούμαστε με κάτι ευχάριστο, ενώ δείχνει να καθυστερεί όταν υπάρχει αναμονή ή δυσάρεστη κατάσταση. Ή ακόμη ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής μας (σχολείο κλπ.) κυλούν αργά, ενώ ούτε που καταλαβαίνουμε πότε πέρασε μια δεκαετία μετά την ενηλικίωση (ας όψονται τα δωδεκάωρα στη δουλειά, έτσι OANNHSEA; ). Στην πραγματικότητα λοιπόν, εσύ είσαι αυτός που "σταματάει" τον δείκτη, γιατί η αντίληψή σου για τον χρόνο δεν - μπορεί να - είναι ίδια με κανενός άλλου ανθρώπου.
Όλα αυτά βέβαια έχουν νόημα όταν η μπαταρία του ρολογιού είναι σε καλή κατάσταση... ![]()
![]()
![]()
Clon8 η αποθήκη της πολυκατοικίας σου έχει ξύλινο πάτωμα; Μήπως έσκαβαν τίποτα εργάτες στην γύρω περιοχή και προκαλούσαν μικροδονήσεις; ![]()
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;
Η επαφή του εσωτερικού μηχανικού ταλαντωτή ("εκκρεμούς") με τον υπόλοιπο μηχανισμό, λόγω πεσμένης μπαταρίας δεν γίνεται με την πλήρη δύναμη. Οπότε σε υπο-ατομικό επίπεδο, το ερώτημα "είναι η δύναμη επαφής αρκετή για αλλαγή κατάστασης ατόμων;" είναι ένα ερώτημα με απροσδιόριστη απάντηση, που τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι "ναι", αλλά που και που η απάντηση είναι "όχι". Η απροσδιοριστία της απάντησης μεταφέρεται από τον κβαντικό μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο.
Λέγεται λοιπόν ότι η τηλεκίνηση γίνεται με επίδραση στην κβαντική απροσδιοριστία του μικρόκοσμου, και μία συσκευή που ενισχύει κβαντικά φαινόμενα από τον μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο, δηλαδή μία πραγματική γεννήτρια τυχαίων γεγονότων, επηρεάζεται και από απλούς ανθρώπους χωρίς καμία εκπαίδευση, αλλά όχι σε κάθε επανάληψη.
Δυστυχώς δεν γίνεται να ξέρουμε αν ήταν απλό τυχαίο γεγονός το σταμάτημα ή αν ήταν τυχαίο γεγονός μεν αλλά επηρεασμένο από τον "σκάνερ" παρατηρητή. Χρειάζονται στατιστικές από πολλές επαναλήψεις, κάτι που φυσικά δεν γίνεται.
Αν ήταν πιο συχνά τα σταματήματα, θα βάζαμε μια κάμερα να παρακολουθεί το ρολόι, και θα μετράγαμε στατιστικό correlation, πόσες φορές σταμάτησε χωρίς να το κοιτάς, και πόσες φορές σταμάτησε σε στιγμές που το κοίταγες.
Αντ' αυτού, είναι ευκολότερο να φτιάξουμε μια γεννήτρια τυχαίων αριθμών με το μικρόφωνο του υπολογιστή μας, και με ένα ράδιο σε σημείο θορύβου χωρίς σταθμό να παίζει. Να δούμε αν μπορούμε να την επηρεάσουμε (στατιστικά πάντα), πόσα 1 και πόσα 0 παράγει.
Αυτό το πείραμα ήθελα να το κάνω online, σαν εφαρμογή java. Αλλά κόλλησα στο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής προσπέλασης στο μικρόφωνο με java. Ξέρει κανείς άλλη web-based τεχνολογία με προσπέλαση στο μικρόφωνο;
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 23/06/2007 03:29:35
Δεν το βρίσκω. Ο PaNo έδωσε φωτογραφίες από τον Άρη όπου φαίνεται ένα διαστημικό όχημα που έχουμε στείλει, και πάνω στο οποίο όχημα το σήμα της NASA έχει τελείως αλλοιωμένα χρώματα, προς το κόκκινο με πολύ μεγάλη αλλοίωση. Κι εσύ λες περίπου ότι η κάμερα που έβγαλε τη φωτογραφία ήταν ρυθμισμένη για τη γη, ή κάτι τέτοιο.
> β)Άσε τα σεμινάρια στην άκρη - μιλάω για τους πραγματικούς πυροβάτες στον Λαχανά. Βρες ένα βίντεο τους και πρόσεξε το καλά, πρόσεξε την μουσική και τον βηματισμό τους...
Δεν κατάλαβα, αν κάνω εγώ πυροβασία είναι ψεύτικη, αν κάνουν στο Λαχανά είναι πραγματική; Με τέτοια λογική δεν κάνουμε τίποτα. Ξέχασες το ερώτημα: αν βάλουμε τα πόδια στα κάρβουνα, θα καούμε;
> γ) Υπάρχει κάτι το οποίο δεν υπόκειται στις φυσικές επιστήμες;
Βεβαίως. Η φιλοσοφία. Η θεολογία. Η ιστορία.
> Μπορεί να μην ξέρω ιατρική, ΑΛΛΑ ξέρωντας τις βάσεις μπορώ να πάρω βιβλία και να την καταλάβω - δεν γίνομαι γιατρός, αλλά ξέρω και μπορώ να αντιληφθώ ποιός λέει ψέματα και αλήθεια πάνω στα ιατρικά θέματα.
Λυπάμαι αλλά δεν είναι σοβαρά αυτά που γράφεις. Δεν είναι δυνατόν να μας λες στα σοβαρά ότι στα ιατρικά θέματα, με δυο τρεις αμφιβόλου στόχευσης ματιές σε βιβλία μπορείς να αντιληφθείς ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια.
Για τους χαζούς υπάρχουν οι χαζοί αγύρτες, τους οποίους μπορούμε να αντιληφθούμε κι εμείς οι μη-γιατροί.
Για τους πιο έξυπνους, υπάρχουν οι αντιστοίχου νοημοσύνης αγύρτες. Τους οποίους ενδεχομένως ούτε εμείς μπορούμε να αντιληφθούμε. Είναι τραγικό αν νομίζουμε ότι δεν μπορούν να μας εξαπατήσουν, γιατί και το έξυπνο πουλί, από τη μύτη πιάνεται.
Για όλους υπάρχει ο αντιστοίχου ικανότητας απατεώνας. Οπότε μίλα πάντα με επιφύλαξη στα θέματα όπου δεν έχεις κατάρτιση.
Μη το παίζεις ειδικός εκεί που δεν είσαι. Κράτα επιφύλαξη.
Επιφύλαξη = "μάλλον είναι έτσι, νομίζω είναι έτσι, πρέπει να είναι έτσι, κυκλοφορεί η άποψη ότι ..."
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 23/06/2007 03:19:34

> Να υποθέσω λοιπόν ότι αυτή είναι η Δρούζα, περί ης ο λόγος;
Ναι. Πως και τόσο ενδιαφέρον για τη Δρούζα;
Dare To Dream