ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ίσκιος των δέντρων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ο ίσκιος των δέντρων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

sparverius31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/01/2004, 10:57:07
Παρόλο που έχουμε μια συκιά στον κήπο στο πατρικό μου, δεν έτυχε ποτέ να κοιμηθεί κανείς από κάτω... οπότε δεν μπορώ να συνεισφέρω στην κουβέντα. Πάντως, επειδή έχουμε γλάστρες με λουλούδια κάτω από την συκιά δεν νομίζω ποτέ να ξεράθηκαν ή να έπαθαν κάτι. (σημειώνω βέβαια ότι δεν είναι φυτεμένα στο χώμα αλλά σε γλάστρες).

Για τις "μερμυγκούλες" όμως έχω ιδίαν πείρα. Οταν ήμουν μικρή (κολλημένη με τον νυχτερινό ουρανό μέχρι και σήμερα) έβγαλα κάποια στιγμή αυτά τα "στίγματα" στις παλάμες και η μητέρα μου έκανε κάποια "μαγικά" που της είπαν για να φύγουν. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το "ξόρκι" αλλά μπορώ να ρωτήσω αν θυμάται βέβαια να μου πει.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

scullyΜέλος
30/01/2004, 11:25:58
quote:
Για τις "μερμυγκούλες" όμως έχω ιδίαν πείρα. Οταν ήμουν μικρή (κολλημένη με τον νυχτερινό ουρανό μέχρι και σήμερα) έβγαλα κάποια στιγμή αυτά τα "στίγματα" στις παλάμες και η μητέρα μου έκανε κάποια "μαγικά" που της είπαν για να φύγουν.

Και...δεν μας είπες...!
Έφυγαν...?!
"Έπιασαν" τα μαγικά...?!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

30/01/2004, 11:54:45
Εμ έφυγαν και πρέπει να σου πω ότι τα είχα για κάμποσες μέρες πριν γίνουν τα "μαγικά" αλλά μετά έφυγαν μέσα σε ένα βράδυ!
Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω (ούτε πως βγήκαν, ούτε πως έφυγαν) και αυτό συνέβει μόνο μια φορά, παρόλο που αργότερα συνέχισα να κάθομαι έξω τα βράδια και να χαζεύω τον ουρανό. Δεν θυμάμαι βέβαια αν μετρούσα τα αστέρια ή απλώς τα κοίταζα όταν συνέβει, ούτε αν τα τα αστέρια παίζουν κάποιον ρόλο. Μου φαίνεται εντελώς απίστευτο να κοιτάς (ή να μετράς) τα αστέρια και να βγάζεις σημαδάκια!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

30/01/2004, 15:23:54
Γεια σας.
Η κόρη μου έχει εδώ και λίγο καιρό <μερμυγκούλες ή <μυρμήγκια>, όπως είπε ο δερματολόγος.
Κι εγώ βέβαια έχω ακούσει τη σχέση που λένε ότι έχουν με τα αστέρια.
Θα δώσω όμως και την ιατρική άποψη(όπως μου την ανέλυσε ο γιατρός)
Μου είπε λοιπόν ότι οφείλονται σε έναν ιό.Αν τα αφήσεις εξαπλώνονται.
Υπάρχουν κάποιες θαραπείες με διάφορα υγρά που τις καίνε.
Μόνο που οι πιθανότητες να περάσουν έτσι, είναι μικρές(Εμείς προς το παρόν,είμαστε στη φάση που δοκιμάζουμε αυτά,αλλά ακόμα χωρίς αποτέλεσμα).Αλλιώς φεύγουν μια και καλή με λέιζερ.Κάποια ένεση από ότι είπε και μετά κάψιμο με λέιζερ.
Αν πάντως κάποιος από εσάς βρει το ξόρκι, θα το δοκίμαζα.
Άλλωστε,το κακό που κάνουν τα φάρμακα δεν νομίζω να το έκανε.
Το πολύ πολύ να μην έπιανε.
Α! και κάτι ακόμα.
Ο γιατρός είπε ότι τα έβγαλε, διότι έχει πεσμένη άμυνα,από κούραση και διάβασμα.Είναι Γ'λυκείου έχει πανελλήνιες κλπ.
Πάντως φίλη Ostria θα χαρώ αν κατορθώσεις και βρεις και το ξόρκι.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

katiaΜέλος
31/01/2004, 10:10:49
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΕΒΑΖΑ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΕΚΕΓΑ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΙΣ ΕΒΓΑΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΜΙΑ ΓΗΤΕΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ.ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΙΓΟΣΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ.Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΠΕ ΤΟ ΞΟΡΚΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΑΠΛΑ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.ΞΗΠΝΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΔΙ.

scullyΜέλος
31/01/2004, 11:18:56
quote:
Ο γιατρός είπε ότι τα έβγαλε, διότι έχει πεσμένη άμυνα,από κούραση και διάβασμα.Είναι Γ'λυκείου έχει πανελλήνιες κλπ.

Αχχχχχ.....!
Πόσο την "πιάνω"...!

31/01/2004, 11:22:00
Καλημέρα παιδιά!
Ναι Κάτια μου το έχω ακούσει από πολλούς,αν και δεν σου κρύβω ότι δεν μπορώ να το κατανοήσω.
Άμα γίνεται, βρείτε αυτά τα λόγια.Θα μάθουμε σε μια μέρα(το πείραμα στην κορούλα μου)!!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
Και μια μικρή συγνώμη που βγήκαμε εκτός θέματος.Θα έρθουμε <εντός> σύντομα.
Ευχαρίστώ!

01/02/2004, 21:20:58
Είπα θα επιστρέψω <έσω> και το έκανα.
Συνέλεξα κάποια στοιχεία από ηλικιωμένους ανθρώπους που κατοικούν σε
νησιά του Ιονίου.
Εκεί πάλι πιστεύουν πως δεν φταίει ο ίσκιος του δέντρου ή το είδος.
Αλλά ο τόπος που φύτρωσε.
Και ορίστε και μια ιστορία, από έναν γλυκό γερούλη:
Καθημερινά πήγαινε στο κτήμα του.
Συνήθιζε το μεσημέρι να παίρνει έναν υπνάκο κάτω από μια καρυδιά.
Στο κτήμα του είχε 3 από αυτά τα δέντρα , σε διάφορα σημεία.
Κοιμόταν στο ένα που ήταν και πιο κοντά.
Μια μέρα βρέθηκε κοντά στο ποταμάκι που ήταν και η τρίτη καρυδιά.
Τον πήρε το μεσημέρι και κάθισε κάτω από το δέντρο να ξαποστάσει.
Εκεί αποκοιμήθηκε.
Κοιμήθηκε πάρα πολύ βαριά.
Κάποια στιγμή ένιωσε πως δεν μπορεί να ξυπνήσει.
Η καρδιά του χτύπαγε δυνατά και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.
Τα ένιωθε όλα αυτά,άκουγε την καρδιά του,τρόμαξε,αλλά ήταν αδύνατον να ανοίξει τα μάτια του ή να κουνηθεί.
Αφού δεν μπορούσε να ανασάνει, σκέφτηκε:¨Ηρθε το τέλος μου.
Τότε ο σκύλος του,ένα μεγαλόσωμο ζώο, πήδηξε πάνω του και άρχισε να του τραβάει το πουκάμισο και το παντελόνι.
Έτσι και ξύπνησε.
Μου είπε:<Ο σκύλος μου, μου έσωσε τη ζωή>
Και αναρωτήθηκε:
Για χρόνια κοιμόμουν κάτω από τα άλλα δυο δέντρα και δεν είχε συμβεί τίποτα.
Γιατί σ'αυτό?
Μου είπαν και κανα δυο ακόμη ιστορίες, απλές όμως χωρίς πολλά στοιχεία,όπως είναι και αυτές που γράψαμε κι εμείς παραπάνω.
Αλλά, για δέντρα όπως η βελανιδιά και η...<ελιά>,που εμένα προσωπικά με παραξένεψαν.Ειδικά για την ελιά,που μέσα μου την θεωρούσα ιερό δεντρό, και μη συσχετισμένο με αρνητική ενέργεια...

scullyΜέλος
02/02/2004, 09:15:47
H ελιά...?!
Αυτό μου φαίνεται παράξενο...!
Εδώ στον τόπο μου όλο ελιές έχουμε, και ποτέ δεν έχω ακούσει κάποια παραξενη ιστορία...!

sparveriusΜέλος
02/02/2004, 09:57:51
Ελευθερία πολύ ενδιαφέρον αυτό που έμαθες. Θα επανέλθω κι εγώ σύντομα, αφού ρωτήσω τους δικούς μου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Φιλικά,
sparverius

03/02/2004, 01:30:00
quote:
H ελιά...?!
Αυτό μου φαίνεται παράξενο...!
Εδώ στον τόπο μου όλο ελιές έχουμε, και ποτέ δεν έχω ακούσει κάποια παραξενη ιστορία...!

H Ελλάδα είναι διάσπαρτη από ελιές.
Έχω ακούσει διάφορα άλλα περιστάτικα που έγιναν κάτω από ελιές.
Όπως παράξενες οπτασίες,αρματωμένες γυναίκες κλπ.
Ποτέ όμως για τον ίσκιο τους ότι είναι βαρύς.
Βέβαια σε κάθε τόπο υπάρχουν διαφορετικές αναφορές και ιστορίες.
Τελικά αρχίζω να πιστεύω πως δεν φταίει ο ίσκιος,αλλά ο τόπος...