ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο 12ΘΕΟΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο 12ΘΕΟΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ποσειδώνας27 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΠοσειδώναςΝέο Μέλος
26/01/2004, 13:49:02
ΓΗ,ΑΡΗΣ,ΕΡΜΗΣ,ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,ΗΛΙΟΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ.....

Ανοίγωντας αυτό το topic,θα ήθελα να σας θέσω τα εξής ερωτήματα:

1]Γιατί δόθηκαν αυτές οι ονομασίες στους πλανήτες?
2]Αφου,όπως λένε,δεν υπάρχει και δεν υπήρχε το 12Θεο,γιατί ισχύουν ακόμα αυτές οι ονομασίες σε παγκόσμιο μαλιστα επίπεδο?
3]Τι είναι αυτό που φοβούνται οι Σιωνιστές-Μασσώνοι και θα γίνει το 2012 και ψάχνουν τρόπους να το αντιμετωπίσουν?

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ:

1]Αυτές οι ονομασίες δεν δόθηκαν τυχαία.Κάποιος λόγος υπήρχε που οι πρόγονοί μας έδωσαν αυτές τις ονομασίες στους πλανήτες.Εξάλλου,όπως οι πιο πολλοί απο εμας πιστέυουν,οι αρχαίοι Έλληνες είχαν υψήλο δείκτη ευφυίας και ήταν χαρισματικά άτομα.Σε σχέση με τους άλλους λαούς,ήταν ο ανώτερος.

2]Υπάρχει,πιστέυω,κάποιος λόγος που αυτές οι ονομασιές ισχύουν ακόμα.Για μενα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης του 12Θεου,πριν απο πόλλα χρόνια όντως υπήρχαν οι 12Θεοί,έφυγαν για κάποιο λόγο και θα ξαναεπιστρέψουν.Μήπως όμως οι 12Θεοί ήταν εξωγήινα όντα?

3]Εγω πιστέυω οτι οι Σιωνιστές-Μασσώνοι,προετοιμάζονται για την επιστροφή των 12Θεών το 2012,πράγμα το οποίο είχε εννοηθεί και σε ένα επεισόδιο των Χ-Files,αλλά και απο κάποιες πληροφορίες που έχω συλλέξει.

Θα ήθελα και την δική σας άποψη πάνω στα ερωτήματά μου

thothΙδρυτικό Μέλος
26/01/2004, 19:29:38
Λοιπόν απαντώ:

1) Τις έδωσαν και τις συντηρούν αυτές τις ονομασίες οι... Σιωνιστές, για να αποβλακώνονται οι Νεοέλληνες "ψωροκώσταινες" ότι δεν θα έρθει ο Χριστός να τους σώσει αλλά οι εξωγήινοι.

2)Γιατί αν τους αλλάξουμε ονομασία, θα θυμώσουν και θα "πέσουν" να μας φάνε. Ξέρεις τι είναι να φας κουτουλιά από τον "Δία";

3)Δεν φοβούνται τίποτε γιατί έμαθα από... αξιόπιστες πηγές ότι θα καταστρέψουν τον πολιτισμό το 2011 και θα αναγκαστούμε να ξαναρχίσουμε από το έτος "μηδέν". Εεε, μετά από 2011 χρόνια κάποιο κόλπο θα ξαναβρούν να μην έρθει το έτος 2012.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
27/01/2004, 00:53:54
Φιλε μου οι αρχαιοι ημων πρόγονοι ανακάλυψαν και ονόμασαν τον Ερμή την Αφροδιτη τη Γη τον Αρη και τον Δία.
Για τους υπόλοιπους πλανήτες ουτε που υποπτευόντουσαν την υπαρξη τους.
Οσο για το 2012 συμφωνώ με τον προλαλήσαντα

27/01/2004, 10:28:58
Και να συμπληρώσω κι εγώ ότι φυσικό είναι, εφόσον είχε γίνει η αρχή με ονόματα θεών, η ονοματολογία των υπολοίπων πλανητών να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο...

Κι επίσης ότι τα ελληνικά ονόματα τα χρησιμοποιούμε εμείς ενώ οι ξένοι τα αντίστοιχα ρωμαϊκά (Mercury, Venus, Mars, Jupiter κλπ)...

Κι επίσης ότι δεν "αντιπροσωπεύεται" ολόκληρο το 12θεο στο ηλιακό σύστημα, άρα "κάποιοι" εκ των "Ολυμπίων" μένουν και "μπουκάλα"...

ΠοσειδώναςΝέο Μέλος
28/01/2004, 16:28:32
Όπως και να χει το πραγμα,ας περιμένουμε το 2012 να δούμε ******* θα γίνει τελικά!Πάντως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρχε το 12Θεο.Μπορεί να μην ήταν έτσι όπως μας το παρουσίασαν οι αρχαίοι ημων πρόγονοι,πάντως εκείνη την εποχή κατι στον ανεμο θα είχαν αντιληφθεί οι προγονοί μας

Έγιναν τροποποιήσεις στο μήνυμα λόγω παραβίασης των κανονισμών του forum

28/01/2004, 17:30:26
Ποσειδώνα φίλε μου πιπέρι...Θα σε παρακαλέσουμε να είσαι πιο κόσμιος στις εκφράσεις σου...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

AnounakisΜέλος
28/01/2004, 22:39:42
μα τα ύδατα της Στύγας...

ουυυυ...
ΠοσειδώναςΝέο Μέλος
01/02/2004, 15:06:01
quote:

Ποσειδώνα φίλε μου πιπέρι...Θα σε παρακαλέσουμε να είσαι πιο κόσμιος στις εκφράσεις σου...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

OK!Συγνώμη!

ΔιογένηςΝέο Μέλος
29/02/2004, 14:50:41
Φίλε Ποσειδώνα από τις ερωτήσεις σου και τις απαντήσεις σου φαίνεται το πόσο πνευματικά και ψυχικά καλλιεργημένος είσαι.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου έναντι με κάποιους άλλους κρυπτοεβραίους και κρυπτοσιωνιστές.Ελπίζω να συνεχίσεις την έρευνα σου και θα δεις ότι στο τέλος θα βρεις αυτό που ψάχνεις.Ακόμα θα σου πρότεινα να δεχθείς και τις απόψεις του Παλiγγίνη διοτι είναι και αυτός ένας απ'τους Έλληνες που αξίζουν να φέρουν το γονίδιο Ε.

aiantasΝέο Μέλος
29/03/2006, 16:20:01

ωραια τα λετε για καταστροφη το 2011 η για επανοδο των 12 το 2012.
οι πληροφοριες για τα παραπανω που βρισκονται και που βασιζονται??
velialΜέλος
30/03/2006, 20:47:03
quote:
ωραια τα λετε για καταστροφη το 2011 η για επανοδο των 12 το 2012.
οι πληροφοριες για τα παραπανω που βρισκονται και που βασιζονται??

Οι πληροφοριες ειναι εδω

http://www.e-e-e.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παραπανω link παραπεμπει σε σελιδα που διατηρητε απο σχιζοφρενη, με ιδιαιτερα απεχθη και προσβλητικη γλωσσα. Αν ειστε ανηλικος ή προσβαλεστε ευκολα, ας μην πατε εκει...

Το ατομο δεν παιζεται

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

30/03/2006, 23:16:40
quote:
ΓΗ,ΑΡΗΣ,ΕΡΜΗΣ,ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,ΗΛΙΟΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ.....

Ανοίγωντας αυτό το topic,θα ήθελα να σας θέσω τα εξής ερωτήματα:

1]Γιατί δόθηκαν αυτές οι ονομασίες στους πλανήτες?
2]Αφου,όπως λένε,δεν υπάρχει και δεν υπήρχε το 12Θεο,γιατί ισχύουν ακόμα αυτές οι ονομασίες σε παγκόσμιο μαλιστα επίπεδο?
3]Τι είναι αυτό που φοβούνται οι Σιωνιστές-Μασσώνοι και θα γίνει το 2012 και ψάχνουν τρόπους να το αντιμετωπίσουν?

Απαντώ με βάση τις προσωπικές μου απόψεις:
1) Μυθολογία-Δωδεκαθεισμός και Επιστήμη στην Αρχαία Ελλάδα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα, γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκαν ελληνικά ονόματα και ελληνικές ονομασίες από μύθους και μη στους καρπούς των επιστημών. Οι Θεοί των αρχαίων Ελλήνων ήταν εσωκοσμικοί, πράγμα που θα έκανε την αντιστοίχιση των ονομάτων τους με τους πλανήτες (και όχι μόνο) στον ουρανό ακόμη πιο ελκυστικό.
2) Το ότι οι Αγγλοσάξονες και οι λοιποί εκπολιτισμένοι βαρβαρικοί λαοί έτυχε να σκοντάψουν πάνω στην δουλειά των Ελλήνων δεν σημαίνει πως τους ανήκουν οι επιστήμες. Ότι είχε χτιστεί ως εκεί και έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά παραμένει κεκτημένο του δημιουργού του. Στο μέλλον ίσως ο δυτικός πολιτισμός καταστραφεί και ένας άλλος πολιτισμός να αναλάβει την θέση του. Αντιστοίχως τις ονομασίες που έδωσαν οι δυτικοί επιστήμονες θα τις κρατήσουν.
3) Σχετικά με το θέμα 2012 έχει αναπτυχθεί ισχυρή παραφιλολογία, περί μασόνων και άλλων ιλλουμινάτι οργανώσεων. Ξαφνικά βρέθηκαν διάσπαρτα στον πλανήτη άτομα να διαβάζουν βιβλία για εβραιοσιωνικές συνομωσίες και να νομίζουν πως έχουν ξεσκεπάσει το κατεστημένο των "εβραιομασόνων". Εγώ θέτω αναλόγως το ερώτημα: αν οι σιωνιστές - μασόνοι είναι όντως κατεστημένο, πως είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ευρέως ένα τόσο ογκώδες υλικό σχετικά με αυτούς, σχετικά με το πως θα ανατραπούν, και το ποιος θα επανέλθει στο προσκήνιο; Μήπως τελικά παίζει άλλο ρόλο το υλικό που κυκλοφορεί σχετικά με το θέμα;
Αυτό που γνωρίζω σχετικά με το 2012 και είναι το πιο φυσιολογικό από όλα, είναι το ότι το 2012 το μαγνητικό πεδίο της γης θα αλλάξει πολικότητα.

quote:
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ:

1]Αυτές οι ονομασίες δεν δόθηκαν τυχαία.Κάποιος λόγος υπήρχε που οι πρόγονοί μας έδωσαν αυτές τις ονομασίες στους πλανήτες.Εξάλλου,όπως οι πιο πολλοί απο εμας πιστέυουν,οι αρχαίοι Έλληνες είχαν υψήλο δείκτη ευφυίας και ήταν χαρισματικά άτομα.Σε σχέση με τους άλλους λαούς,ήταν ο ανώτερος.

2]Υπάρχει,πιστέυω,κάποιος λόγος που αυτές οι ονομασιές ισχύουν ακόμα.Για μενα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης του 12Θεου,πριν απο πόλλα χρόνια όντως υπήρχαν οι 12Θεοί,έφυγαν για κάποιο λόγο και θα ξαναεπιστρέψουν.Μήπως όμως οι 12Θεοί ήταν εξωγήινα όντα?

3]Εγω πιστέυω οτι οι Σιωνιστές-Μασσώνοι,προετοιμάζονται για την επιστροφή των 12Θεών το 2012,πράγμα το οποίο είχε εννοηθεί και σε ένα επεισόδιο των Χ-Files,αλλά και απο κάποιες πληροφορίες που έχω συλλέξει.

Θέλω να σου θέσω αναλόγως μερικά ερωτήματα:
1) Πως το ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν χαρισματικά άτομα δικαιολογεί το ότι δεν επέλεξαν να ονομάσουν τα ουράνια σώματα με τα ονόματα του ελληνικού πάνθεον; Δεν αποτελεί λογικό άλμα το να ισχυριστεί κανείς πως επειδή κάποιος είναι έξυπνος το καθετί που θα κάνει θα πρέπει να είναι αντιστοίχως έξυπνο/ευρηματικό αλλά και σε τελική ανάλυση σκόπιμο;
2) Στον κόσμο στην παρούσα φάση πλανάται η αντίληψη πως υπάρχουν εξωγήινα όντα, ωστόσο πολλά από τα φαινόμενα που σχετίζονται με εξωγήινη ζωή και τυχόν εμφανίσεις της σε εμάς είναι καλυμμένα μέσα από ένα πέπλο μυστηρίου. Πολλά περιστατικά έχουν αποδειχθεί μεγάλα φιάσκα. Ακόμη και διακεκριμένοι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με τέτοια περιστατικά έβγαλαν το συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για απόδειξη/ένδειξη εξωγήινης επιρροής στην γη. Σε τελική ανάλυση μάλλον υπάρχει μια μορφή 'πίστης' σχετικά με το θέμα, τροφοδοτούμενη από τον επιστημονικό κόσμο για να κρατάει τους ανθρώπους σε ενδιαφέρον, την στιγμή που επιστημονικές προσεγγίσεις για το αν μπορεί να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινες οντότητες δείχνουν ότι είναι μάλλον απίθανο.

Προσωπικά, γνωρίζοντας πως οι υπερδυνάμεις έχουν την τάση να προπαγανδίζουν ανελέητα και να δημιουργούν τάσεις στον κόσμο, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τις μεθόδους της ψυχοτρονικής για να αρχίσει να πλανάτει η άποψη πως ο πλανήτης βρίσκεται σε απειλή από το εξωτερικό και μόνο η ενοποίηση μπορεί να τον σώσει, και ακολούθως να ενδυναμώσουν την πολιτική παγκοσμιοποίησης που τους αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Δεν θεωρώ πως έχει αποδειχθεί ότι το 12θεο είναι ανύπαρκτο, ούτε αποκλείω την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι η σκέψη αυτή του "αρχαίοι θεοί = εξωγήινοι" που τείνει να συμβιβάσει επιστήμη (ως προς τους εξωγήινους?) και αρχαίες θρησκείες (πολυθεισμός?) επικρατεί, χωρίς να έχει και κάποιο σοβαρό έρεισμα σε τελική ανάλυση. Θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις πως ο συμβιβασμός αυτός και η θεώρηση του Δίας = Εξωγήινος μπορεί να οφελήσει οποιαδήποτε από τις δυο παρατάξεις (επιστήμη - πολυθεισμό) ή κάνει κακό αντιστοίχως.

3) Οι Σιωνιστές ακολουθούν σήμερα μια πολιτική όμοια (για να μην πω πιστό αντίγραφο) με την προετοιμασία που κάναμε για να στήσουμε το νέο ελληνικό κράτος το '21. Έχει στήσει μια τεράστια δύναμη σε κάθε χώρα, ελέγχει εκ των έσω τους οικονομικούς πόρους των μεγάλων δυνάμεων και προσανατολίζει μέσα από την διαμόρφωση της κοινής γνώμης στις ξένες χώρες την κυριαρχία του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Μια απ' τα ίδια δηλαδή με το ότι κάναμε με την φιλική εταιρία, το φιλελληνικό κίνημα και τις παροικίες σε Γαλλία-Αγγλία και νότια Ρωσία. Ωστόσο η προετοιμασία που κάνουν είναι αισθητά πιο μεγάλη. Γιατί να κρύβεται κάτι το κακό σε αυτή την προσπάθεια, πέρα από το ότι θέλουν να κυριαρχήσουν (όπως κάθε λαός);

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

MasonosΝέο Μέλος
03/11/2006, 01:59:41
1) Η Σελήνη, ο Ήλιος, η Γή ο Ουρανός κλπ... ήταν Θεοί. Το να δώσουν ονομασίες Θεών στους πλανήτες δεν είναι και τόσο περίεργο.

2) Δεν μου φαίνεται ότι είναι τρελό να διατηρηθούν παραδοσιακές Ελληνικές ονομασίες, όπως σήμερα διατηρούνται και τόσες άλλες ιδαίτερα στον επιστημονικό χώρο: Mathematics, Geometry, κλπ. Ακόμη και καινούργιες ανακαλύψεις παίρνουν Ελληνικογενή ονόματα: Aeroplane, Pluto (ο πλανήτης) .... Αυτό εχει να κάνει με μία επιστημονική παράδοση στην δύση.

Πάντως επειδή σου αρέσουν οι συνομοσίες σκέψου ότι σε κάποιο άλλο μέρος της Γης κάποιοι βλέποντας ότι οι Ελληνικές ονομασίες επιβάλονται παντού. Έτσι μπορεί να νομίζουν ότι οι Έλληνες έχουν τον έλγχο όλου του κόσμου στα χέρια τους και ελεγχουν τον πλανήτη. Σου φαίνονται σοβαροί αυτοί;

3) ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΣΣΩΝΟΣ. Τώρα πως στο καλό έχουν διαρεύεσει τόσες πληροφορίες ότι οι Μασσώνοι θα φέρουν το 12θεο το 2012 και σε μας η Μασσωνική διοίκηση δεν έχει πει τίποτα ακόμη... Που τις συνέλλεξες τις πληροφορίες αυτές, εμείς δηλαδή κοιμόμαστε όρθιοι μέσα στην Στοά;

Μάλιστα όχι μόνο δεν έχουμε ακούσει τίποτα αλλά ίσως γνωρίζεις ότι οι μασσώνοι δεν συζητούν θρησκευτικά θέματα. Τώρα από που κι ως που εμείς οι Μασώνοι θα φέρουμε το 12θεο; Αν και υπάρχουν Μασώνοι διάφορων θρησκιών δεν έχω γνωρισει 12θειστή ακόμη.

Φαντάζομαι επίσης ότι ξέρεις ότι δεν υπάρχει παγκόσμια Μασσωνική διοίκηση. Όλες οι μεγάλες στοες είναι τσακωμένες μεταξύ τους π.χ. Αγγλία με την Γαλλία. Η Αμερικανικές μεγάλες στοές (κάθε πολιτεία έχιε δικιά της και δεν υπάρχει κεντρική) δεν τα πάνε καλά ούτε με τους Γάλλους ούτε με τους Άγγλους. Επίσης σε πολλές χώρες υπάρχουν πολλές μεγάλες στοές που είναι τσακωμένες μεταξύ τους. Π.χ. στην Ελλάδα υπάρχει η "Μεγάλη Στοά της Ελλάδας" που είναι τσακωμένη με την "Εθνική Μέγάη Στοά της Ελλάδας". Υπάρχει επίσης και η "Μεγάλη Ανατολή" αλλά είναι μικρή σε μέγεθος.

Φαντάζομαι ότι με τον όρο "Σιωνιστές-Μασσώνοι" δεν υποννοείς ότι οι μασσώνοι είναι εβραίοι κλπ... Ίσως να ξέρεις ότι οι Μασσώνοι φθάνουν μέχρι τον 33ο βαθμό. Για να παει κανείς από τον 4ο μέχρι τον 33ο πρέπει να πιστεύει στην Αγία Τριάδα. Όπως καταλαβαίνεις κανένας Εβραίος (στην θρησκεία) δεν δέχεται την Αγία τριάδα, οπότε το πολύ να φθάσει μέχρι τον 3ο βαθμό.

Τέλος εντύπωση μου κάνει ότι το X-Files δεν το θεωρείς τηλεοπτικό έργο αλλά ντοκυμαντέρ! (αν και δεν θυμάμαι να έχω δει αυτο περι 12θεου καλό θα'ταν να μας πεις σε ποιο επεισόδιο το είδες!). Ελπίζω να μην νομίζεις και ότι η εκμπομπή του MEGA Channel ¨Στο παρα 5" είναι αληθινή και αρχίσεις να ψάχνεις τους δολοφόνους...

05/11/2006, 06:38:47
quote:
Masonos
Για να παει κανείς από τον 4ο μέχρι τον 33ο πρέπει να πιστεύει στην Αγία Τριάδα.

Είσαι σίγουρος ότι είσαι Μασόνος; Γιατί όλα αυτά που γράφεις περί "Αγίας Τριάδας" σε κανένα σκωτικό δόγμα δεν ισχύουν. Άλλωστε η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας στη βασική αρχή της αναφέρει ότι "δεν είναι θρησκεία και τηρεί απόλυτη ανοχή και σεβασμό στις δοξασίες των μελών της".

Ανήκεις στο συμβολικό ή φιλοσοφικό τεκτονισμό;

macedon

MasonosΝέο Μέλος
05/11/2006, 13:47:04
quote:

Είσαι σίγουρος ότι είσαι Μασόνος; Γιατί όλα αυτά που γράφεις περί "Αγίας Τριάδας" σε κανένα σκωτικό δόγμα δεν ισχύουν. Άλλωστε η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας στη βασική αρχή της αναφέρει ότι "δεν είναι θρησκεία και τηρεί απόλυτη ανοχή και σεβασμό στις δοξασίες των μελών της".

Ανήκεις στο συμβολικό ή φιλοσοφικό τεκτονισμό;

Ανήκω στον συμβολικό προς το παρών. Είμαι μέλος σε Στοά υπό την αιγίδα της Μεγάλη Στοά της Ελλάδας και σε μία υπό την United Grand Lodge of England. Δεν παρακολουθώ 100% αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, είναι αλήθεια. Στην Αγγλία τουλάχιστον λένε πάντα ότι μόνο Χριστιαννοί μπορούν να πάνε στο Rose Croix. Δεν είμαι μέλος του Rose Croix αν και μπορώ να γίνω λόγω του ότι είμαι Χριστιαννός. Ξέρω επίσης ότι ο μοναδικός Εβραίος που έχω στην Στοά μου στην Αγγλία δεν είναι στο Rose Croix γιατί δεν μπορεί να είναι.

Επίσης αν δεν σφάλω ένα σοβαρό σημείο τριβής μεταξύ της Μεγ.Στοάς και της UGLE είναι ότι στην Ελλάδα θεωρούσαμε τους βαθμπύς 1 μέχρι 33 εννιαίους κάτιο που διαφωνούν κάθετα οι Άγγλοι. Κατά τους Άγγλους μόνο το Craft Lodge πρέπει να διοικήται από την Grand Lodge.

Ίσως ξέρεις επίσης ότι και το σύστημα της Υόρκης είναι σπασμένο π.χ. το Mark δεν έχει σχέση με το Royal Arch και έχουν δικά τους "Grand Lodge".

Αν καταλαβαίνω καλά γι αυτό και δεν αναγνωρίζονται οι βαθμοί (πέραν του 3ου) που κάποιος μπορεί να κάνει στην μία χώρα από την άλλη (είτε Ελλάδα είτε Αγγλία).

Διόρθωσε με όπου σφάλω.

Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι δεν υπάρχει κεντρική Τεκτονική (Μασωνική) παγκόσμια διοίκηση αφού όλοι διαφωνούν με όλους σε πολλά θέματα και δεν αναγνωρίζονται μεταξύ τους. Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι ακόμη και να θέλανε οι Τέκτονες (Μασώνοι) να συνωμοτήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μπορούν.

Αυτό σε απάντηση στο ότι οι οι Μασώνοι θα φέρουν το 12θεο ως θρησκεία!!!

MasonosΝέο Μέλος
05/11/2006, 14:41:37
quote:

Είσαι σίγουρος ότι είσαι Μασόνος; Γιατί όλα αυτά που γράφεις περί "Αγίας Τριάδας" σε κανένα σκωτικό δόγμα δεν ισχύουν.

Μεταφράζω από το Αγγλικό τυπικό του Rose Croix:

"... ο υποψήφιος για τελειοποίηση, Αδερφός [όνομα] έχοντας δηλώσει ότι πιστεύει στην Χριστιανική Αγία και Αδιαίτετη Τριάδα ..."

IngmarΜέλος
18/11/2006, 17:02:15
Αδελφέ,αν όντως είσαι τέκτονας(και δε σπάς πλάκα μαζί μας!):

1ον)Όταν στη μύηση του Α'Βαθμού σε ρωτήσανε-κατόπιν της αλληγορικής περιοδίας- αν "ορκίζεσαι να μην εξωτερικεύσεις τα δρώμενα της τοπικής σου μπλε στοάς του συμβολικού βαθμού"(σ.σ.δεν γράφω επακριβώς το Λόγο-Ερώτημα για ευνόητους λόγους),είπες ΝΑΙ ή ΟΧΙ;Αν είπες "ΝΑΙ Ορκίζομαι"-τότε παραβιάζεις ΟΡΚΟ!

2ον)Κάθεσαι και μιλάς για... θρησκείες.ΟΚ επειδή το φόρουμ δεν αποτελεί ουσιαστικό μέρος της στοάς σου,έχεις δικαίωμα ελεύθερα να σχολιάζεις,κτλ.Αλλά όταν μιλάς γι αυτό με τρόπο δογματικό και απόλυτο-είναι τεκτονικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:οφείλεις να είσαι συνετός, ήπιος και ευέλικτος-όχι "δογματικός αγανακτισμένος".

(Εντάξει οι υψηλόβαθμοι(ταξ.φιλοσοφ.βαθμών),αλλά οι μαθητές του συμβολικού βαθμού καλύτερα να μη μιλάνε για κάποιο διάστημα...)

-ΣΙΩΠΗ!!!
-ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ(π.χ. που ανήκεις,τι βαθμός είσαι,κ.τ.λ.)ΞΑΝΑΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΡΚΟΥΣ(άλλο το να είσαι περήφανος για την τεκτονική ιδιότητα σου και άλλο να...αραδιάζεις σοβαρά στοιχεία σε απρόσωπο φόρουμ δίχως περίσκεψη!)

Αν σε θυμώνουν όσα γράφουν άλλοι,συγκρατήσου:άστους να "σχολιάζουν"-εσύ μη ψαρώνεις!

"οΡΑ κΑι ΑκουΕιν"(δε στο έμαθαν αυτό;)

Ingy

(όπως πάνω-έτσι και κάτω)

MasonosΝέο Μέλος
19/11/2006, 03:30:41
Αδλεφέ, (υποθέτω ότι είσαι κι εσύ)

Σ'ευχαριστώ για τις νουθεσίες. Θεωρώ ότι μπορώ να ακούσω συμβουλές
από οποιονδήποτε, ότι και βαθμό να έχει "ανώτερο" ή "κατώτερο".
Θα σε παρακαλούσα αν βλέπεις ότι σφάλω κάπου στην απάντηση μου να με ξαναδιορθώσεις.

quote:

1ον)Όταν στη μύηση του Α'Βαθμού σε ρωτήσανε-κατόπιν της αλληγορικής περιοδίας- αν "ορκίζεσαι να μην εξωτερικεύσεις τα δρώμενα της τοπικής σου μπλε στοάς του συμβολικού βαθμού"(σ.σ.δεν γράφω επακριβώς το Λόγο-Ερώτημα για ευνόητους λόγους),είπες ΝΑΙ ή ΟΧΙ;Αν είπες "ΝΑΙ Ορκίζομαι"-τότε παραβιάζεις ΟΡΚΟ!

Πού ακριβώς εξωτερίκευσα τα δρώμενα της μπλε Στοάς; Πού παραβίασα όρκο που έχω πάρει; Έγραψα για το Rose Croix στην Αγγλία. Στην Αγγλία ναι μεν ορκιζόμαστε αλλά κατόπιν εντολής της Μεγάλης και Ενωμένης Στοάς της Αγγλίας τα μόνα μυστικά είναι οι λέξεις, οι χειραψείς και τα σημεία.

Σε διαβεβαιώ ότι όλα τα υπόλοιπα μπορεί να τα μάθει οποισδήποτε ανεμπόδιστα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να τα μάθει βέβαια θα πρότεινα να ΜΗΝ το κάνει, διότι ο μασωνισμός (τεκτονισμός) διδάσκει μέσα από την δράση στο άτομο. Είναι μία εμπειρία που πρέπει κανείς να την ζήσει. Ανι αντ' αυτού τα μάθει πριν τα ζήσει είναι σαν να μαθαίνει πρόωρα το τέλος κάποιας τανίας. Μεγάλη απογοήτεση και δυστυχώς χάνει την ουσία. "Μεγαλύτερη αξία έχει το ταξίδι για την Ιθάκη" (Καβάφης).

Κατά την γνώμη μου οι Άγγλοι πράτουν σωστά γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

quote:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:οφείλεις να είσαι συνετός, ήπιος και ευέλικτος-όχι "δογματικός αγανακτισμένος".

Είναι αλήθεια ότι είμαι ατελής και όσο και να προσπαθώ. Δεν είμαι σίγουρος πού ακριβώς είμαι "δογματικός αγανακτισμένος". Μπορείς να μου πεις;

quote:

αλλά οι μαθητές του συμβολικού βαθμού καλύτερα να μη μιλάνε για κάποιο διάστημα...)

-ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ(π.χ. που ανήκεις,τι βαθμός είσαι,κ.τ.λ.) ΞΑΝΑΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΡΚΟΥΣ(άλλο το να είσαι περήφανος για την τεκτονική ιδιότητα σου και άλλο να...αραδιάζεις σοβαρά στοιχεία σε απρόσωπο φόρουμ δίχως περίσκεψη!)

Από την στιγμή που είμαι τέκτονας προφανώς ανήκω στον συμβολικό. Από πότε δεν μπορώ να λέω ότι είμαι τέκτονας;

Eπίσης μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν έδωσα στοιχεία (ενώ ίσως είσαι και έμπειρος) είναι ότι νομίζεις ότι είμαι μαθητής και πουθενά δεν είπα τέτοιο πράγμα. Υπάρχει ωραίος ηλεκρονικός τρόπος να μάθεις τι είμαι για να δεις ότι σφάλεις.

Ποιά σοβαρα στοιχεία αραδιάζω;

MarteΜέλος
19/11/2006, 04:13:15
Ελα ξάδερφε, έχουμε αποκαλύψεις!!!!

IngmarΜέλος
19/11/2006, 18:26:49
quote:

Αδλεφέ, (υποθέτω ότι είσαι κι εσύ)

Σ'ευχαριστώ για τις νουθεσίες. Θεωρώ ότι μπορώ να ακούσω συμβουλές
από οποιονδήποτε, ότι και βαθμό να έχει "ανώτερο" ή "κατώτερο".
Θα σε παρακαλούσα αν βλέπεις ότι σφάλω κάπου στην απάντηση μου να με ξαναδιορθώσεις.

-Καταρχήν,οφείλω να πω μια συγνώμη εφόσον έκρινες το αυστηρό του ύφους μου αρνητικά(ξέρω,έγραψα "θυμωμένα")και μάλλον λάθος μου-ειδικά σε χώρο φόρουμ όπως εκείνο του esoterica.gr!Εξηγούμαι,λοιπόν:
Πού ακριβώς εξωτερίκευσα τα δρώμενα της μπλε Στοάς; Πού παραβίασα όρκο που έχω πάρει; Έγραψα για το Rose Croix στην Αγγλία. Στην Αγγλία ναι μεν ορκιζόμαστε αλλά κατόπιν εντολής της Μεγάλης και Ενωμένης Στοάς της Αγγλίας τα μόνα μυστικά είναι οι λέξεις, οι χειραψείς και τα σημεία.

_____________________________________________-
-Όντως,δεν είμαι θυμωμένος με σένα(μάλλον θύμωσα με τον αναδοχό σου-ένας ανάδοχος μύησης οφείλει να ενημερώνει τους νεόφυτους για τη τάση εκτός στοάς της νέας τους ζωής,ακόμα και για πιο..."ασήμαντα" θέματα).
Και ΟΝΤΩΣ,ΩΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΥΣΤΙΚΑ.Και ούτε θα έχεις,προχωρώντας στους επόμενους βαθμούς.Ουσιαστικά,ο ελευθεροτεκτονισμός ούτε μυστική εταιρεία είναι ούτε διαθέτει μυστικά(εκτός αυτών που αφορούν προσωπικά/εσωτερικά ζητήματα άσχετα με τα καθιερωμένα τυπικά,κτλ)ΑΛΛΑ:

ΑΛΛΑ! Η ..."ΣΙΩΠΗ!!!" που σου τόνισα παραπάνω,ΔΕΝ έχει να κάνει με... κίνδυνο αποκάλυψης τυχόν μυστικών(όχι βέβαια),ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!Είσαι πλέον νεόφυτος(αν είσαι όντως τέκτονας)ΑΡΑ ακολουθείς ό,τι ορίζει το "γράμμα":ακολουθείς τη πυθαγόρεια σιωπη!Δεν θα μιλάς-ακολουθώντας τη παράδοση και δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέουσα προσήλωση στη γραμμή παράδοσης.Είναι καθαρά μια "σιωπή" αναθηματική.Δε σιωπάς για να κρύψεις κάτι,σιωπάς ΑΠΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟ:και εντός και εκτός στοάς(μη πει κανένας εξυπνάκιας κουβέντες τύπου "α!ώστε είστε αντιδημοκτατικοί!" διότι έτσι εκδηλώνει ασχετοσύνη).Πως να σε σεβαστώ αν μιλάς (ακόμα και για ήδη εκδόθεν!!!)τυπικά; ΟΚ μίλα για την ιστορία του τεκτονισμού.ΟΚ μίλα για το ότι δεν είναι θρησκεία αλλά κάτι άλλο.Αλλά-ακόμα κι αν είναι γνωστά!-μην αναφέρεσαι επ ουδενι για τυπικά,μυητικά στάδια,κ.τ.λ.επειδή "τα βίωσα-διάβασα γι αυτά"!Μη το κάνεις-εμπέδωσε μια στέρεη τεκτονική στάση στον εαυτό σου.Οτιδήποτε γνωρίζεις,ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ ΜΟΝΟ -ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΕΞΩ!

Σε διαβεβαιώ ότι όλα τα υπόλοιπα μπορεί να τα μάθει οποισδήποτε ανεμπόδιστα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να τα μάθει βέβαια θα πρότεινα να ΜΗΝ το κάνει, διότι ο μασωνισμός (τεκτονισμός) διδάσκει μέσα από την δράση στο άτομο. Είναι μία εμπειρία που πρέπει κανείς να την ζήσει. Ανι αντ' αυτού τα μάθει πριν τα ζήσει είναι σαν να μαθαίνει πρόωρα το τέλος κάποιας τανίας. Μεγάλη απογοήτεση και δυστυχώς χάνει την ουσία. "Μεγαλύτερη αξία έχει το ταξίδι για την Ιθάκη" (Καβάφης).

-Ξέρω για τα βιβλία των Πάϊκ και Ο.Βίρθ.Αλλά όντως,ο τεκτονισμός είναι βίωμα(δε μαθαίνεται στην ένδοξη ολοτητά και μεγαλοπρεπειά του με ανάγνωση τυπικών-ευτυχώς!).Μα,πάλι,ΔΕΝ πρέπει να μιλάς-για κάμποσο διάστημα πιστεύω.Κοίταξε masonos,πιστεύεις πως όταν σου λέω ΣΙΩΠΗ,γίνομαι υπερβολικός; Το ότι κοτζάμ Πυθαγόρας πρότεινε σε μαθητές του την αρετή του "σιωπάν"(μόνο:ορα και ακουειν),ήτανε τρελός;Οχι,ήξερε πολύ καλά τι ζητούσε και γιατί.Η Σιωπή έχει ΥΨΙΣΤΗ ΜΥΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ(που θα κατανοήσεις βαθιά με το πέρασμα του χρόνου και κατόπιν συνεπής συμμετοχής σου στις τ:.εργ:.)!
Εννοείται,ούτε καν θέλω να μου πεις "τι ηλικία έχεις" :-)για τους παραπάνω λόγους(άλλο,όταν γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο και απολύτως εχέμυθως...)

Από την στιγμή που είμαι τέκτονας προφανώς ανήκω στον συμβολικό. Από πότε δεν μπορώ να λέω ότι είμαι τέκτονας;

-ο νοών νοείτο...

Ingy

(όπως πάνω-έτσι και κάτω)