- Καινούργιος Συντονιστής Forum - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Zezmperg,
κάποιο ΛΑΘΟΣ κάνεις φίλτατη. Και μάλιστα κομματάκι «χοντρό»!
Ας τα δούμε με την σειρά καλέ μου φίλε.
1.) Ο Βουδισμός δεν μπόρεσε να επιβιώσει στο Ινδουιστικό θρησκευτικό καθεστώς και φευγει προς την Κίνα 500-400 π.Χ.. Ιστορικό γεγονός.
2.) Λες πως τον αντέγραψαν στην Αίγυπτο;;; Ανιστόριτα πράγματα καλέ μου, να μην πω αδόκιμα και διαστρευλωμένα.
Ο Στοβαίος μας λέει:
<<Δύο μεν και τεσσαράκοντα Ερμή γεγόνασι βίβλοι, ων τας μεν τριάκοντα εξ την πάσα Αιγύπτου περιέχοντα φιλοσοφίαν εκμαθάνουσιν.>> (8)
<<Τας κρυπτάς νομοθεσίας του Θεού παρ' Ερμή μαθόντες, τεχνών και επιστημών και επιτευγμάτων απάντων εισηγηται της ανθρωπότητος εγένοντο και νομοθέται.>>(8)
<<Οι δε γε του διδασκάλου του ημετέρου λόγος εχύθη ανά άπασαν την οικουμένην, Πείθων Ελλήνων τε και βαρβάρων κατά Έθνος.>>(30)
Εάν παραθέσεις το Γιτά ή Μπακαβά Γκιτά με τα Ερμιτικά κείμενα. (Κρίσνα, Αρζούνα - Ερμή, Θώθ). Απλώς θα κατανοήσεις ως επιβεβαίωση, ότι οι διάλογοι του Κρίσνα προς Αρζούνα, έχουν καθαρά Ερμιτική προέλευση.
Τώρα πιστεύω να ξέρεις ποιος ήταν ο Ερμής ο Τρισμέγιστος;
Εκείνος που έδωσε στον Θώθ την αρχή της θρησκευτικής τάξης των Φαραώ στην Αρχαία Αίγυπτο, τουλάχιστον 3000-2000 χρόνια π.Χ.
Ο Στοβαίος εξηγεί, ότι τα 42 βιβλία που δόθηκαν από τον Ερμή στην Αίγυπτο. ΄Αντλησαν τις γνώσεις τους όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες. Ο Ορφέας των Ελλήνων, Ο Μωϋσής των Εβραίων, οι Βραχμάνες και ο Βούδας των Ινδών, ο Ζαρατούστρα των Περσών, ο Λάο Τσε των Κινέζων κ.τ.λ.
( Στις Βέδες αναφέρεται ως διδάσκαλος των θεών και ως πρώτος στους κλάδους της επισήμης και της θεοσοφίας και σεβαστός στους Ασούρας, με τον τίτλο <<Βριγασπάτι>>.(17) Και φυσικά ο Βριγασπάτι προυπήρξε του Γκοτάμα Βούβα και που τον αναφέρει ο Βούδας στις πριν ενσαρκώσεις του.)
3.)Ο Εβραϊκής καταγωγής Αμερικανός Ιεροκύρηκας H. Hallay, γράφει επίσεις: <<Ποιός έγραψε στη βίβλο τον ύμνο της δημιουργίας του κόσμου; Που τον εχρησιμοποίησε ο Μωϋσης στη Βίβλο. Αλλά δίχως αμφιβολία ο ύμνος αυτός έχει γραφεί πολύ ενωρίτερα. Στην Αγία Γραφή αναφέρεται ότι ο Μωϋσης έχει διδαχθεί -πάσα την φιλοσοφίαν των αρχαίων Αιγυπτίων-.>>
(Είναι επίσης γνωστό για τους Ασκητές της Ερυθράς θάλασσας, στην σειρά των Εσσαίων, και τούτη την τάξη ακολουθούν οι Ασκητές του Χριστιανισμού στο Σινά και την Συρία, πως γεννήθηκαν από το Ταλμούδ Του Μωϋση τουλάχιστον 700 π. Χ.)
quote:
Α) Ποιος μίλησε για Μονή στο Θιβέτ? Γράφω κάπου ότι το Λαντάκ βρίσκεται στο Θιβέτ? Στο μήνυμα μου το ξεκαθαρίζω, γράφοντας ότι η Μονή ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ονομάζεται Χέμις Γκόμπα και βρίσκεται λίγο έξω από το Λέχ, την πρωτεύουσα του Λαντάκ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ! Επίσης αποκαλείται από τους ντόπιους και «μικρό Θιβέτ». Μήπως βιάζεσαι λίγο να θριαμβολογήσεις zezmperg???
Δεν βιάζομαι ούτε και επιδιώκω θριάμβους εξωτερικούς....
Για να αποκαλείται μικρό ή "νέο" Θιβέτ από τους Ινδούς η Χέμις Γκόμπα, τούτο μας παραπέμπει αυτομάτος, ότι είναι αντίγραφο των μονών του Θιβετ! Μόνο όταν κάτι ομοιάζει ή προέρχεται από το πρότυπο το λέμε, μικρό και νέο....΄Η και ακόμα όταν θέλουμε να μειώσουμε την αξία που προσπαθεί να πάρει από το πρότυπο.
quote:
Β) Είναι τουλάχιστον ΓΕΛΟΙΟ επομένως το «επιχείρημα» ότι……αντέγραψε η Μονή Χέμις Γκόμπα (!) την Μονή Σιμονόπετρας, όταν η δεύτερη ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!!! Διότι ο Βουδισμός είχε εισχωρήσει στον χριστιανισμό ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ 10ο ΑΙΩΝΑ, όπου και έχουμε τις πρώτες Μονές του Αγίου Όρους. Και δεν είναι ούτε αφύσικο ούτε «σατανικό», διότι όταν άρχισε να δημιουργείται ο χριστιανισμός ο Βουδισμός είχε ήδη 500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ, και επιπλέον ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟ!
Αφήνω στην άκρη τους χαρακτηρισμούς, γιατί ήδη σου απάντησα για την δήθεν εισχώρηση του βουδισμού στον Χριστιανισμό και εάν και οι δύο θρησκείες αντέγραψαν τα παλαιότατα Ερμιτικά κείμενα.
quote:
Γ) Αναφέρεις τον Μιλαρέπα και την είσοδο του Βουδισμού στο θιβέτ, αλλά αγνοείς ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Αγνοείς ότι από την Μονή της Χέμις Γκόμπα ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΑΝΤΜΑΣΑΜΠΑΒΑ, ο περίφημος δάσκαλος Γκούρου Ρίνποτσε ο οποίος έγραψε τη «Θιβετανική Βίβλο των Νεκρών», για να πάει για πρώτη φορά τις διδασκαλίες του Βούδα από την Ινδία…..ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ!
Τώρα τι να πω, όταν γράφεις για το Μπάρντο Τοντόλ ή τη "Θιβετανική βίβλο των νεκρών", όπως είναι γνωστό το έργο στη Δύση.
Κάπου χάνεσαι ή εάν αποσπάσω το όνομα (Ρινπόσε), που δίδετε από τον άλλο Ρινπόσε. Ευρωπαίο δάσκαλο σημερινό, που ακολουθεί μια διάσπαση του Θιβετανικού βουδισμού, στον συγγραφέα του Μπάρντο Τοντόλ. Τότε καταλαβένω απο που προέρχωντε και οι περιορισμένες γνώσεις σου.
Άκου καλέ μου φίλε, υπάρχει η κατά πολύ παλαιοτέρα Αιγυπτιακή βίβλος των νεκρών που μπορούμε κάλλιστα να καταλάβουμε από που προήρθε η Θιβετανική.
Έτσι και για την ιστορία λίγο.
quote:
Και όσον αφορά το γενικότερο θέμα της επιρροής του κινήματος του χριστιανισμού από τον Βουδισμό, ας σημειώσουμε ότι η πρώτη επαφή έγινε πολύ πιο μακριά από την…Χαλκιδική! Έγινε στο ΑΡΧΙΚΟ κέντρο του χριστιανικού μοναχισμού: στην χερσόνησο του Σινά. Έτσι, για να λέμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ zezmperg.
Εάν ξαναγράφαμε καλέ μου φίλε την ιστορία, μπορεί να λέγαμε για όλα ετούτα που μας παρουσιάζεις σαν ιστορικά γεγονότα. Μα έλα ντε που η αρχή των Χριστιανών, Κόπτων στο δόγμα Ασκητών, έρχεται από την Ερυθρά θάλασσα που με την σειρά της προέρχεται απ' την Αίγυπτιακή φαραωνική θρησκευτική δομή των Ερμιτικών κειμένων.
Πως να το κάνουμε;
quote:
Στην Αίγυπτο όμως ο Βουδισμός γνώριζε μεγάλη επιτυχία. Κάποια στιγμή, ο «χριστιανικός» πλέον ασκητισμός, άρχισε να ξεφεύγει από τα όρια της Αιγύπτου και οι τότε αναχωρητές βρήκαν ένα δυνατό ενεργειακό μέρος για να εγκατασταθούνε. Αυτό ήτανε η χερσόνησο (όχι του Σινά αυτή τη φορά…) του Άθω. Εκεί, από τον 10ο ΑΙΩΝΑ και μετά, χτίστηκαν είκοσι συνολικά Μονές. Να’ναι άραγε «τυχαία» τα νούμερα??
………είκοσι είναι και οι παραδοσιακά «ιερές» γενεαλογίες του Βουδισμού!
Εδώ θέλω να μας παρουσιάσεις με ιστορικά στοιχεία την είσοδο του νεοσύστατου Βουδισμού, αφού ομιλούμε για την γένηση του γύρω στο 500 π.Χ., και την μεγάλη επιτυχία που είχε στην αρχαία Αιγυπτο, που γνωρίζουμε την άνθιση του Ερμιτισμού από το 3000 π.Χ., όπως μας λες!!!!!!!!!!!
Και κάτι ακόμα, στο Αγ. Όρος δεν έχουμε μόνο είκοσι μονές. Ήταν περισσότερες στο παρελθόν, αλλά έχουμε και διάφορες περιοχές όπως της Αγ.Αννας, Καντουνάκια κ.τ.λ. που ασκούντε πάρα πολλοί μοναχοί.
quote:
Και για να μην υπάρχουνε παρερμηνείες: δεν είναι ότι η Μονή της Σιμονόπετρας είναι ένα ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της Βουδιστικής Χέμις Γκόμπα, αλλά και ότι ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!
Επίσης: ξέρουμε ότι η Αίγυπτος ήτανε κέντρο επιρροής του Βουδισμού εκείνη την εποχή, και επίσης ξέρουμε ότι οι δύο ιδρυτές ουσιαστικά του χριστιανικού μοναχισμού ήτανε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ Αιγυπτιακής καταγωγής…………………..
Φίλη zezmperg, όταν μπαίνεις στο «παιχνίδι» φρόντιζε….και να το ξέρεις!
Να’σαι καλά.
Ίσως το παιχνίδι των γνώσεων να μην το ξέρω καλά γιατί δεν είμαι "παντογνώστρια", μα ότι γνωρίζω, φροντίζω πριν το οικειοποιηθώ να το διασταυρώνω φίλε Schwabe. Έτσι, γιατί η αμάθεια συχωρείται, ενώ η ημιμάθεια διαστρεβλώνει και τιμωρεί εκείνων που την απέκτησε.
Φιλικά.
Σας χαιρετώ.
quote:
Άντε τώρα να κάθεσαι να εξηγείς στον κάθε Schwabe τις διαφορές μεταξύ του πρώτου επιπέδου (διαλογισμός με εστίαση στην φαντασία) και του δευτέρου (διαλογισμός με εστίαση στον νου). Πόσο μάλλον του τρίτου (καθαρή προσευχή με εστίαση στην ψυχική καρδιά και έννωση με τον νου).
quote:
Σωστά τα γράφεις μα με μια μόνη διαφορά.
<<Στην έσω διαδρομή δεν χωρούν συγκρίσεις, ένα "λάθος" που κάνεις και εσύ!>>
...Τώρα εσύ που κατατάσεις σε επίπεδα τον διαλογισμό και ηθελημένα ή άθελα, συγκρίνεις την έσω-διαδρομή, πρέπει να γνωρίζεις ότι η επιστήμη της ψυχής, έχει μόνο μία διαδρομή, έστω κιαν περνά από πολλούς δρόμους, (τοποθεσίες), (έδρες), (τσάκρας)!!!
φίλη zezmperg γειά σου.
Τώρα που το ξαναδιαβάζω, μάλλον έχεις δίκιο. Μάλλον σαν λάθος διατύπωση μου κάνει κάτι...και αυτό γιατί ΔΕΝ κατατάσω σε επίπεδα τον διαλογισμό.
Παρ' όλα αυτά ΔΕΝ συμφωνώ στη λογική που παραθέτεις "όλοι οι δρόμοι είναι καλοί".
Εξηγώ ΚΑΘΑΡΑ ότι τα ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ "ΕΠΙΠΕΔΑ" ΕΙΝΑΙ διαλογισμός, ενώ το τρίτο ΔΕΝ είναι (καθαρή προσευχή).
Αλλά συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ. Συγνώμη που σε στενοχωρώ λέγοντάς σου ότι "περνάει" μέσα από τον Χριστιανισμό αλλά είναι η δική μου αλήθεια.
Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζω εκ των έσω αυτόν τον μοναδικό τρόπο προσευχής και μπορεί να κάνω και λάθος. Ούτε επίσης πιστεύω ότι ΜΟΝΟ οι χριστιανοί χρησιμοποιούν αυτόν τον μοναδικό δρόμο. Αντίθετα μάλιστα πιστεύω (απ' ότι έχω διαβάσει πάντα) ότι οι περισσότεροι - και ειδικά αυτοί που δεν είχαν πνευματικό - προσευχόμενοι έχουν "ανακαλύψει" τους λάθος δρόμους.
Όπως επίσης και οτι υπήρξαν αρκετοί που ανακαλύψαν την αλήθεια ή μέρος αυτής και δεν ήταν Χριστιανοί, π.χ. Κρισναμούρτι.
Την καλημέρα μου...
Ρε Schwabe, μείνε για μία μόνη φορά στο θέμα και μην ανατρέχεις συνέχεια σε ότι διαβάζεις στα επίκαιρα περιοδικά!
Βρε...μπας και θες να σηκώσεις τις πωλήσεις του περιοδικού; ![]()
Σας χαιρετώ.
quote:
Σωστά τα γράφεις μα με μια μόνη διαφορά.
<<Στην έσω διαδρομή δεν χωρούν συγκρίσεις, ένα "λάθος" που κάνεις και εσύ!>>
...Τώρα εσύ που κατατάσεις σε επίπεδα τον διαλογισμό και ηθελημένα ή άθελα, συγκρίνεις την έσω-διαδρομή, πρέπει να γνωρίζεις ότι η επιστήμη της ψυχής, έχει μόνο μία διαδρομή, έστω κιαν περνά από πολλούς δρόμους, (τοποθεσίες), (έδρες), (τσάκρας)!!!
Ετούτα έχω γράψει καλέ μου φίλε...
quote:
Παρ' όλα αυτά ΔΕΝ συμφωνώ στη λογική που παραθέτεις "όλοι οι δρόμοι είναι καλοί".
Και όχι κάτι τέτοιο.!!! Όπου θέλεις να μου βάλεις στα χείλη.... Προσπαθόντας να σας "μας" εντοπίσω ότι οι συγκρίσεις στην έσω-διαδρομή, στην επιστήμη της ψυχής και μάλιστα με βαριά λόγια δεν προάγουν κανέναν προς στην αναζήτηση. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό την όποια εσω-διαδρομή βαδίζει ο άλλος.
quote:
Εξηγώ ΚΑΘΑΡΑ ότι τα ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ "ΕΠΙΠΕΔΑ" ΕΙΝΑΙ διαλογισμός, ενώ το τρίτο ΔΕΝ είναι (καθαρή προσευχή).
Πες το όπως σε βολέυει, οι λέξεις δίνουν το νόημα μα όχι και την ουσία που αποκτείται με προσωπική εργασία μόνο.
Φτάνει ότι κάνεις, να το κάνεις με καθαρή την καρδιά και τον απαιτούμενο σεβασμό για την ψυχή που φέρεις.
quote:
Αλλά συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ. Συγνώμη που σε στενοχωρώ λέγοντάς σου ότι "περνάει" μέσα από τον Χριστιανισμό αλλά είναι η δική μου αλήθεια.
Δεν με στεναχωρείς καθόλου . Είμαι οπαδός της φράσης. <<Να βλέπουμε ότι μας ενώνουν, εκείνα που μας χωρίζουν, υπόκεινται στην έρευνα και την ορθή μελέτη.>>
Αν εσένα καλύπτει η διαδρομή του Χριστιανισμού, δεν βλέπω κανέναν λόγο που να με στεναχωρεί και γιατί άλλωστε θα πρέπει να με στεναχωρέσει;
quote:
Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζω εκ των έσω αυτόν τον μοναδικό τρόπο προσευχής και μπορεί να κάνω και λάθος. Ούτε επίσης πιστεύω ότι ΜΟΝΟ οι χριστιανοί χρησιμοποιούν αυτόν τον μοναδικό δρόμο. Αντίθετα μάλιστα πιστεύω (απ' ότι έχω διαβάσει πάντα) ότι οι περισσότεροι - και ειδικά αυτοί που δεν είχαν πνευματικό - προσευχόμενοι έχουν "ανακαλύψει" τους λάθος δρόμους.Όπως επίσης και οτι υπήρξαν αρκετοί που ανακαλύψαν την αλήθεια ή μέρος αυτής και δεν ήταν Χριστιανοί, π.χ. Κρισναμούρτι.
Λοιπόν νομίζω, πως η ευκαιρία ετούτη είναι η αφορμή να ασχοληθείς βαθύτερα, με την προσευχή και την αξιοποίηση όλων των παράγωγων της.
Μόνο που θα πρέπει να κρατήσεις και την μυητική τάξη του Χριστιανισμού, όπως νηστεία, αποχή από κάποια καθημερινά πράγματα και την γρήγορη απόκτηση ενός πνευματικού Γέροντα που να γνωρίζει την αυτή διαδρομή.
Να είσαι καλά και ότι κάνεις με συνείδηση, να το βουτάς στην καρδιά πρώτα.
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.
Αν και είμαι τελείως αντίθετος με την πρακτική του μοναχισμού δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ένας άνθρωπος όταν δεν έχει καμία όρεξη να δεί την μάνα του ή τον πατέρα του είναι κακό...
Τελικά ρε συ Σβάμπε εβραιόπληκτοι ή βουδιστόπληκτοι είμαστε? Θα μας πείς να ξέρουμε ?
Προσέξτε ρε παιδιά λίγο... για άλλη μια φορά έρχεται ο *** Σβάμπε και χαλάει ένα θέμα. Το θέμα είναι για τους γέροντες και αυτός το γύρισε για να μας πεί πάλι την κασέτα του. Γιατι "ψαρώνετε" και του δίνετε σημασία ? Κάντε σας παρακαλώ σαν να μην υπάρχει. Αφήστε τον να λέει τα δικά του... Αν έχει να πεί κάτι πάνω στο θέμα έχει καλώς αν αρχίζει και λέει πάλι αυτά που διαβάζει στα μικυ μάους ΓΡΑΦΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! Μην παίζετε το ηλίθιο παιχνίδι του...
--------------------
Τροποποίηση από:
Admin
--------------------
είναι βίτσιο σου το ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ? Αλλιώς δεν εξηγείτε…………….
Σου παραθέτω ΟΛΑ τα στοιχεία που αποδεικνύουνε ΑΚΡΙΒΩΣ τα λεγόμενα μου περί του ΠΟΙΟΣ έκλεψε από ΠΟΙΟΝ, και αντί να σκεφτείς για λίγο την πατάτα που ξεφούρνισες και να παρουσιάσεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ξαναπετάς μια πατάτα μόνο που αυτή τη φορά εκτός από ανιστόρητη είναι ΚΑΙ αυθαίρετη!
Το ότι η Μονή Χέμις Γκόμπα βρίσκεται στο Λαντάκ ΚΑΙ ΟΧΙ στο Θιβέτ όπως πρότρεξες να «διορθώσεις» το προσπερνάς…….ασχολίαστο (!), και αντί αυτού ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ μου «επισημαίνεις» κάτι…………που προφανώς δεν παρατήρησα! Και ΤΙ είναι αυτό? Μα τι άλλο από την εξής ΤΡΟΜΕΡΗ ατάκα: «..για να αποκαλείται μικρό ή «νέο» Θιβέτ από τους Ινδούς τούτο μας παραπέμπει αυτομάτως ότι είναι αντίγραφο των Μονών του Θιβέτ!» ΕΛΕΟΣ πια zezmperg……..
Για να σε βοηθήσω: είπα ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι αποκαλείτε «μικρό Θιβέτ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ και όχι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!!!!! Οι ντόπιοι λοιπόν, οι οποίοι ΔΕΝ είναι απαραίτητα ούτε γνώστες αλλά ούτε και Βουδιστές, αποκαλούνε έτσι ΣΗΜΕΡΑ την περιοχή όπου βρίσκεται η Μονή. Δεν έχεις ξανακούσει διάφορες περιοχές στην διάρκεια των αιώνων να έχουνε πάρει ΔΙΑΦΟΡΑ ονόματα? Επομένως, άσε τους αυθαίρετους και ετσιθελικούς συλλογισμούς και δέξου ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και αν έχεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ (μιας και έχω παραθέσει ακριβώς το ΠΟΥ βρίσκεται) τότε να μας τα παρουσιάσεις, ειδάλλως και λίγο θάρρος στο να παραδεχθούμε το λάθος μας δεν θα βλάψει καθόλου!
Επίσης, όσον αφορά τους σχολιασμούς σου περί της επιρροής που είχε αναπτύξει ο Βουδισμός στην Αίγυπτο (επιρροή ΚΑΙ ΟΧΙ «αντιγραφή» όπως ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ γράφεις!) δεν θα το συζητήσω καν διότι αυτά τα πράγματα είναι γνωστά.
Μόνο ένα παράδειγμα θα σου δώσω: ο Ευάγριος ο Ποντικός όταν αποφάσισε να αφήσει την επίσημη ενασχόληση του με την Θρησκεία και να ασχοληθεί με τον ασκητισμό ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ. Εκεί βρέθηκε στην έρημο της Νιρίγια, η οποία και ήτανε σημείο αναφοράς των ασκητών της εποχής!
Και, ως γνωστό, η διδασκαλία του Ευάγριου ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ από την Σύνοδο της Νίκαιας του 553μχ διότι χαρακτηρίστηκε «αιρετική» μιας και μιλούσε για ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ καθώς και για στοιχεία που οδηγούσαν στην πηγή της «νοερά προσευχής»…………….
Εάν προσπαθούμε ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ετσιθελική «ερμηνεία» να δούμε τις «Ελληνικές ρίζες» (!) του Χριστιανισμού πίσω από ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ που υπάρχει, τότε μάλλον είναι και κατανοητή η τοποθέτηση σου φίλτατη. Και αρκετά θα έλεγα!!
Επομένως θα συμφωνήσω μαζί σου ως πρός το ότι η ημιμάθεια διαστρεβλώνει την αλήθεια αλλά και τιμωρεί εκείνον που την απέκτησε.
Και, αν το έχεις καταλάβει, η τάση του να βαφτίζουμε "Ελληνικό" οτιδήποτε ξεντύνει την δοτή "αλήθεια" του δόγματος....μάλλον δέν σταματάει την πορεία που έχει πάρει πλέον. Μπορούμε να το πούμε και, όπως σωστά το τοποθετείς, ΤΙΜΩΡΙΑ!
αν και στούς άναρθρους αλαλαγμούς σου (συνηθισμένη κατάσταση σε σενα....) δέν αξίζει να χαλαλίζει κανείς πολύτιμο χρόνο, παρόλα αυτά επειδή ρώτησες για.................γνωμάτευση της κατάστασης σου (!!) θα σου απαντήσω ΜΕ ΟΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΜΠΟΡΩ: Όχι φίλτατε δέν είσαι ούτε εβραιόπληκτος αλλά ούτε και Βουδιστόπληκτος. Απλά, ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ!
Πάντως (...συνέχεια της "γνωμάτευσης"...) νομίζω ότι με κρύα μπανάκια και.....λασπόλουτρα (ας πούμε!) ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Να'σαι καλά ρε ΑΙΟΝ.
quote:
zezmperg,είναι βίτσιο σου το ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ? Αλλιώς δεν εξηγείτε…………….
Σου παραθέτω ΟΛΑ τα στοιχεία που αποδεικνύουνε ΑΚΡΙΒΩΣ τα λεγόμενα μου περί του ΠΟΙΟΣ έκλεψε από ΠΟΙΟΝ, και αντί να σκεφτείς για λίγο την πατάτα που ξεφούρνισες και να παρουσιάσεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ξαναπετάς μια πατάτα μόνο που αυτή τη φορά εκτός από ανιστόρητη είναι ΚΑΙ αυθαίρετη!
Το ότι η Μονή Χέμις Γκόμπα βρίσκεται στο Λαντάκ ΚΑΙ ΟΧΙ στο Θιβέτ όπως πρότρεξες να «διορθώσεις» το προσπερνάς…….ασχολίαστο (!), και αντί αυτού ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ μου «επισημαίνεις» κάτι…………που προφανώς δεν παρατήρησα! Και ΤΙ είναι αυτό? Μα τι άλλο από την εξής ΤΡΟΜΕΡΗ ατάκα: «..για να αποκαλείται μικρό ή «νέο» Θιβέτ από τους Ινδούς τούτο μας παραπέμπει αυτομάτως ότι είναι αντίγραφο των Μονών του Θιβέτ!» ΕΛΕΟΣ πια zezmperg……..
Για να σε βοηθήσω: είπα ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι αποκαλείτε «μικρό Θιβέτ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ και όχι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!!!!! Οι ντόπιοι λοιπόν, οι οποίοι ΔΕΝ είναι απαραίτητα ούτε γνώστες αλλά ούτε και Βουδιστές, αποκαλούνε έτσι ΣΗΜΕΡΑ την περιοχή όπου βρίσκεται η Μονή. Δεν έχεις ξανακούσει διάφορες περιοχές στην διάρκεια των αιώνων να έχουνε πάρει ΔΙΑΦΟΡΑ ονόματα? Επομένως, άσε τους αυθαίρετους και ετσιθελικούς συλλογισμούς και δέξου ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και αν έχεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ (μιας και έχω παραθέσει ακριβώς το ΠΟΥ βρίσκεται) τότε να μας τα παρουσιάσεις, ειδάλλως και λίγο θάρρος στο να παραδεχθούμε το λάθος μας δεν θα βλάψει καθόλου!
Επίσης, όσον αφορά τους σχολιασμούς σου περί της επιρροής που είχε αναπτύξει ο Βουδισμός στην Αίγυπτο (επιρροή ΚΑΙ ΟΧΙ «αντιγραφή» όπως ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ γράφεις!) δεν θα το συζητήσω καν διότι αυτά τα πράγματα είναι γνωστά.
Μόνο ένα παράδειγμα θα σου δώσω: ο Ευάγριος ο Ποντικός όταν αποφάσισε να αφήσει την επίσημη ενασχόληση του με την Θρησκεία και να ασχοληθεί με τον ασκητισμό ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ. Εκεί βρέθηκε στην έρημο της Νιρίγια, η οποία και ήτανε σημείο αναφοράς των ασκητών της εποχής!
Και, ως γνωστό, η διδασκαλία του Ευάγριου ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ από την Σύνοδο της Νίκαιας του 553μχ διότι χαρακτηρίστηκε «αιρετική» μιας και μιλούσε για ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ καθώς και για στοιχεία που οδηγούσαν στην πηγή της «νοερά προσευχής»…………….Εάν προσπαθούμε ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ετσιθελική «ερμηνεία» να δούμε τις «Ελληνικές ρίζες» (!) του Χριστιανισμού πίσω από ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ που υπάρχει, τότε μάλλον είναι και κατανοητή η τοποθέτηση σου φίλτατη. Και αρκετά θα έλεγα!!
Επομένως θα συμφωνήσω μαζί σου ως πρός το ότι η ημιμάθεια διαστρεβλώνει την αλήθεια αλλά και τιμωρεί εκείνον που την απέκτησε.
Και, αν το έχεις καταλάβει, η τάση του να βαφτίζουμε "Ελληνικό" οτιδήποτε ξεντύνει την δοτή "αλήθεια" του δόγματος....μάλλον δέν σταματάει την πορεία που έχει πάρει πλέον. Μπορούμε να το πούμε και, όπως σωστά το τοποθετείς, ΤΙΜΩΡΙΑ!
Σε χαιρετώ.
Τς,τς,τς.... Δουλεία να γίνετε και όχι γραμμένη ιστορία!
Τι σου απάντησα και τι μου απαντας;
Μόνο πια με αδιάσειστα στοιχεία θα σου απαντήσω.
Σου γραφω για Στοβαίο και μου λες για τον Ευάγριο;
Και μην χειρότερα να λέμε!!!
Σε χαιρετώ.
αυτό λέω και εγώ. Και μήν χειρότερα!!
Ο αντίποδας των τοπικών παραδόσεων (θρησκείες) βλέπεις δέν είναι μία άλλη θρησκεία (οι οποίες σε μικρές παραλλαγές υπάρχουνε χιλιάδες) αλλά η Επιστήμη και η Γνώση.
Ο εχθρός επομένως του ιουδαιοχριστιανικού δόγματος δέν είναι ενα άλλο δόγμα ή φιλοσοφική προσέγγιση, αλλα η λογική και επιστημονική θεώρηση των πραγμάτων.
Το ένα (δόγμα) προσεγγίζει με τα "εξ'αποκαλύψεως" την ζωή και ο άλλος τρόπος ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Και ο δεύτερος είναι ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Οι προσπάθειες όσων εθελοτυφλούν στην ιστορική (μαύρη) πραγματικότητα, αργά ή γρήγορα, πέφτουνε στο κενό. Σε αυτή τους την προσπάθεια ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ότι Ελληνικό βρεθεί μπροστά τους ωστε να δώσουνε στην δοτή τους αλήθεια.....Ελληνική φωτιση!
θα έλεγα, τίποτα το καινούργιο.
Ρε Schwabe, μείνε για μία μόνη φορά στο θέμα και μην ανατρέχεις συνέχεια σε ότι διαβάζεις στα επίκαιρα περιοδικά!
Βρε...μπας και θες να σηκώσεις τις πωλήσεις του περιοδικού;
Το "θέμα" δέν είναι μόνο οι "μεταφυσικές" ερμηνείες των αναχωρητών (ενίοτε και......χωμένων στα ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ απο την μεγάλη "φωτιση"!) αλλα το γενικότερο ενδιαφέρον ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Και για την Ελληνική κοινωνία τουλάχιστον υπήρξε (και είναι) μία ΛΑΙΛΑΠΑ.
Αν έχεις κανείς ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνύουνε τα ευεργετικά οφέλη που απέδωσε ο ασκητισμός των μοναχών ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, ή ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, τότε να τα δούμε.
Αντίθετα μπορούμε να συζητήσουμε ΑΠΕΙΡΕΣ μαύρες σελίδες "παρακαταθήκης" των σκοταδιστών σπηλαιόβιων.
Όσο για το περιοδικό που υπαινίσσεσαι, δέν φταίω εγώ για την χρονική συγκυρία αλλά ούτε και ξεκίνησα κανένα topic γράφοντας για τους Βουδιστές του Αγίου Όρους.
Κατα τα άλλα, το έχω ξαναπεί, αντλώ πληροφορίες απο "ταπεινά" μέσα όπως βιβλία, διαδύκτιο, περιοδικά, συγγράμματα. Λυπάμαι που δέν μελετώ.........πάπυρους!
Ο Ελληνισμος που κολλά στην επιστήμη της ψυχής; 'Οπου καλέ μου φίλε Schwabe δεν μπορεί να έχει τόπο καταγωγής, πάνω σε τούτον τον Πλανήτη. Ή, υπονοείς πως τρέφω "ιδαιέτερα" αισθήματα για την Ελληνική αρχαία θρησκεία, για το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα;
Μακρια από εμένα οι όποιες ταμπέλες φίλε μου, του τύπου, "είναι" αρχαιολάτρης, "είναι" κρυφοχριστιανή, "είναι" Ινδουίστρια....κ.τ.λ.
Είμαι αυτό που βλέπεις στα γραφτά μου και παλεύω για να βοηθήσω την ψυχή μου, δίχως να βρίζω, να συγκρίνω και να μειώνω των άλλων τις προσπάθειες για την έσω διαδρομή και ας μην βαδίζουμε τον ίδιο πνευματικό δρόμο. Έμαθα να μελετώ ότι δεν καταλαβένω και να ρωτώ για ότι δεν συλλαμβάνει ο νους μου.
Από την αρχή σας γράφω, για την επιστήμη της ψυχής!!!
Δίχως να μιλώ κάτω από μία θρησκευτική τέντα.
Φιλικά.
Σας χαιρετώ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΤΟΝ !!!
ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ
Ναι αυτός που γύρναγε και έλεγε "γκρεμίστε τις εκκλησίες και φτιάχτε σχολεία" Ναι αυτός που τα έβαλε με τον ύπουλο ρόλο των Εβραίων... Ο ΚΟΣΜΑΣ, Ο ΜΟΝΑΧΟΣ, Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ !!!
*** ΤΟ ΤΩΡΑ...
--------------------
Τροποποίηση από:
Admin
--------------------
quote:
Αν έχεις κανείς ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνύουνε τα ευεργετικά οφέλη που απέδωσε ο ασκητισμός των μοναχών ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, ή ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, τότε να τα δούμε.
Η άνοδος της ψυχής είναι προσωπική υπόθεση του κάθε αναζητητή.
Κανένας συνειδητός αναζητητής δεν μπορεί να προσφέρει στους άλλους, εκτός εάν έχει κάποια ανάλογη ιδιότητα, όπως επάγκελμα κ.τ.λ.
Πολλές φορές φεύγουν μακριά για να μην προκαλούν, μα και να ασκούνται απρόσκοπτοι την επιστήμη της ψυχής.
Ο Βούδας δεν άφησε τα χρήματα του πατέρα του, αλλά και την γυναίκα του με το παιδί του, για να αναζητήση την φώτηση και τη Νιρβάνα σε έρημους τόπους;
quote:
Αντίθετα μπορούμε να συζητήσουμε ΑΠΕΙΡΕΣ μαύρες σελίδες "παρακαταθήκης" των σκοταδιστών σπηλαιόβιων.
Όλοι οι μεγάλοι και μικροί μύστες, αναζητητές, διδασκάλοι περνούν κάποιες χρονικές περιόδους σε έρημα μέρη...
Εσένα ποιο είναι το πρόβλημα που σου δημιούργησαν με την φυγή τους;
Φιλικά.
Σας χαιρετώ.
το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?????
Καλά τα "μεταφυσικά" και τα ετσιθελικά ΑΛΛΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ.
Και εδώ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΓΕΡΟΝΤΕΣ"! Εξάλλου, το "μήνυμα" απο πίσω είναι το ιδιο μαύρο και άχαρο.............
πάντοτε υπήρξανε και κάποιοι που διαφοροποιούνταν απο απο τον απόλυτο σκοταδισμό. Και δέν είναι μόνο ο Αιτωλός υπάρχουνε και άλλοι (που για προφανείς λόγους δέν έπρεπε να γίνουνε "αγιοι").
Δέν είναι όλοι οι ρασοφόροι σκοταδιστές. Υπάρχουνε και πραγματικοί πατριώτες. ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ! ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ!
Τον Ε. Παπά τον πρόδωσαν στούς Τούρκους οι καλόγεροι του "Αγίου Όρους". Ένας όμως (ένας στους 19!) της Μονής Εσφιγμένου ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ το βρόμικο τους παιχνίδι. Και δέν ήτανε 'αγιος'..........
Οι άλλοι που ξεφτύλισαν την ανθρώπινη υπόσταση και κρεμάστηκαν σε στύλους και κλαδιά (!), χώθηκαν σε τσουβάλια και πηγάδια, ΤΙ ΗΤΑΝΕ? θα σου πω εγώ ΤΙ ήτανε. Ητανε Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ! Και αυτή με ενδιαφέρει και όχι η εξαίρεση στο πουθενά.
Όσο για τα καλά λόγια που εξάπτεσαι, αυτό δέν σημαίνει ότι άλλαξε τίποτα στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ. Διότι μεταξύ των άλλων διατυμπανούσε και τα γνωστά, όπως:
«Την Παναγίαν Τριάδα ημείς προσκυνούμεν, αυτός είναι ο αληθινός Θεός και έξω από την Αγίαν Τριάδα όσοι λέγονται Θεοί είναι δαίμονες».
To έπιασες? ΔΑΙΜΟΝΕΣ!
Αντε ρε καημένε ΑΙΟΝ, προσπαθείς, χτυπιέσαι να αποδείξεις, αλλά καταλήγεις πάντα απο εκεί που ξεκίνησες: ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!
τι σημαίνει η λέξη ΔΑΙΜΟΝΑΣ ?
Μια χαρά τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, μια χαρά...
--------------------
Τροποποίηση από:
Admin
--------------------
Αγαπητέ Ιάσονα ελπίζω να κατάλαβες επιτέλους το πρώτο μήνυμά μου!
Κάτσε λοιπόν αναπαυτικά στην καρέκλα σου και απόλαυσε την συνέχεια...
Τώρα ο Schwabe μελετάει τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό!!!
ασε τα σάπια με τις "ερμηνείες" σου! Οι "Δαίμονες" των Ελλήνων έχουνε τόσα κοινά με τούς Δαίμονες του Αιτωλού όσο και οι "Ερωτες" των Αρχαίων Ελλήνων με αυτούς που κυνήγησε (και κυνηγάει) το ιουδαιοχριστιανικό σας καρκίνωμα!![]()
![]()
![]()
Επομένως, ασε τα "μια χαρά" και δές ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ!
Αυτά, λαλίστατε ***!
--------------------
Τροποποίηση από:
Admin
--------------------
Οι "Δαίμονες" του Καρβέλα τι σου λένε ?
--------------------
Τροποποίηση από:
Admin
--------------------
το άλλο με τον Τοτό????
Μπανάκια ΚΡΥΑ ΑΙΟΝ! Τίποτα άλλο!