- Καινούργιος Συντονιστής Forum - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΦΙΛΙΚΑ 
The Truth Is Out There..
quote:
η οποία είχε γίνει συντονίστρια ήδη από τις 10 Ιουνίου
Από ΑΤΜΑ
quote:
(NTOINΓK....)

ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΕΔΩ (ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΝΕΟΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ)ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΣΙΔΗΡΟΚΕΦΑΛΗ.
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ (old tiger ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ. (ΜΕ ΤΟΠΙΚ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ)
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ old tiger ΣΙΔΗΡΟΚΕΦΑΛΟ.
ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΛΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ.
ΓΕΙΑ
ΕΛΠΙΖΩ
Άντε θα σας πω και το καφεδάκι…… τυχερές! Η ζωή σας θα γενεί, κόλαση!!!!!!![]()
Εσένα Αμαλία θα σου πω τι σε περιμένει ως συντονίστρια….
Καλά το είχα καταλάβει ότι ο Admin είναι ηγετικό στέλεχος εβραιοχριστιανικής αίρεσης που προσπαθεί να προσελκύσει θύματα κάνοντάς τους συντονιστές……….
Δεν θα περάσει όμως αυτό! Σας καταλάβαμε όλους, καθώς και τους σκοπούς σας! ![]()
Thoth! Απομακρύνσου όσο είναι καιρός! Κινδυνεύεις!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

quote:
Και μιά ερώτηση.Χθές το πρωί στο forum 'Νέα των forums' διάβασα το εξής μήνυμα:"Μετά τη συμπλήρωση 666 μηνυμάτων το καλό μας μέλος
3ης βαθμίδας wicca αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει από
σήμερα το συντονιστικό ρόλο στο forum 'Ξόρκια,φίλτρα,
φίδια,φύκια και μεταξωτές κορδέλες'"
ΑΓΑΠΗΤΗ MERCURY ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ... ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΜΟΥ!![]()
quote:
Ώπα!......εκδηλώθηκες wicca child!
'
'
'
Και μια ερώτηση σοβαρά. Αν σου έλεγαν να γίνεις συντονιστής θα το δεχόσουν?
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΤΑΝ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΝΑΙ! ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΜΟΥΝ!
ΑDMIN:η οποία είχε γίνει συντονίστρια ήδη από τις 10 Ιουνίου...
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΥΜΗΘΙΚΕΣ?
quote:
ΑΤΜΑ! Βάλτε τα μπρίκια να δουλεύουν με την Αμαλία….. ερχομέ για καφέ!!!Άντε θα σας πω και το καφεδάκι…… τυχερές! Η ζωή σας θα γενεί, κόλαση!!!!!!
Εσένα Αμαλία θα σου πω τι σε περιμένει ως συντονίστρια….
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΑΝΕΡΟΘΙΚΕΣ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ... ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΤΖΟΥ ΤΩΡΑ...ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ...
ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕSOTERICA: ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΝ...
Η ΚΑΦΕΝΤΖΟΥ ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΥΛΑ

Πέθανε μια άλλη μέρα
quote:
Thoth! Απομακρύνσου όσο είναι καιρός! Κινδυνεύεις
"Έχε-με-Βροντερέ", εσύ είσαι τυχερός που δεν θα σε προλάβω. Θα σε αντιμετώπιζα με τα δικά μου όπλα.
Εσύ θα μου έλεγες τον καφέ κι εγώ θα σου έριχνα τα εβραικοχριστιανικά χαρτιά ![]()
Κι αν δεν έπιανε κι αυτό το κόλπο θα ζητούσα την βοήθεια του Admin να σε αποτελειώσει κάνοντάς σε... Συντονιστή. ![]()
Ωχχ...ποιος γλιτώνει από τον Wicca.
Θα με αποκαλεί κι εμένα "ΤΗΟΤΗΟΥΛΑ η Χαρτορίχτρα".
Admin δώσε επιτέλους τον ρόλο που ταιριάζει και στον Wicca. Κάνε τον... Από-Συντονιστή ![]()

ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΑΓΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ.
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ.
ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ 15 (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ).
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΥΝΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΩΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΣ.
ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΛΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ.
ΓΕΙΑ
ΕΛΠΙΖΩ
ΤΗΟΤΗΟΥΛΑ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ESOTERICA? "ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Η ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ?

Πέθανε μια άλλη μέρα
ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ wicca ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ?
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΗΛΘΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ.
ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
ΓΕΙΑ
ΕΛΠΙΖΩ
Σας χαιρετώ.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
κατ’αρχάς φίλτατε, μάλλον κάτι θα έχεις μπερδέψει. Εάν αντιδιέστελα κάτι, τότε θα τόνιζα τις διαφορές που θα υπήρχανε και δεν θα ανεδείκνυα το όμοιο των δύο ρευμάτων . Η θέση μου είναι ξεκάθαρη νομίζω.
Επίσης δεν υποστηρίζω, και μάλιστα «θερμά», οτιδήποτε. Ούτε τον Βουδισμό αλλά ούτε και τον Χριστιανισμό. Από πού προκύπτει δηλαδή ο «φιλο-βουδισμός» μου? Απλά αναδεικνύω το ότι ο Χριστιανισμός, όπως και τόσα άλλα δόγματα, είναι μία σύνθεση στο μεγαλύτερο του τμήμα. Και αυτό είναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ.
Η «νοερά προσευχή» φίλε μου ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ «ΜΑΝΤΡΑ». Ούτε «περίπου» αλλά ούτε και «μάλλον»! Βέβαια, θα πρέπει να αλλάξεις τους «χαρακτήρες» καθώς και τον «ήρωα»………………….
Η «Σινέ» των Βουδιστών δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα της εσωτερικής άσκησης, που κάνει τον μοναχό (Βουδιστή ή Χριστιανό) να έρθει σε επαφή με το καθαρό φως μέσα του, και έτσι να γίνει ένα με τα πάντα. Η «Σινέ» των Βουδιστών ονομάζεται στους Χριστιανούς «νοερά προσευχή».
Για τον Ευάγριο τον Ποντικό, όπως και για κάθε Βουδιστή ασκητή, είναι πολύ σημαντική η συγκέντρωση στον εαυτό και η γνώση του. «Αρχή σωτηρίας του ανθρώπου είναι η ακριβής γνώση του εαυτού του» (Ευάγριος, Γεροντικό).
Εξάλλου (τίποτα δεν είναι «τυχαίο») μην ξεχνάς ότι από την Αίγυπτο, όπου και γνώριζε επί σειρά αιώνων επιτυχία, μεταπήδησε ο Βουδισμός στους χριστιανικούς κύκλους, δεδομένου ότι τόσο ο Αντώνιος όσο και ο Παχώμιος ήτανε ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ! Ας μην κλείνουμε πια σε ότι απομυθοποιεί την «γνησιότητα» μονίμως τα μάτια μας. Η αλήθεια είναι και έτσι ευεργετική.
Έχεις ποτέ σου αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ η Μονή της Σιμονόπετρας στο Άγιο Όρος είναι ένα ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΛΑΝΤΑΚ? Αν όχι, καλά θα κάνεις να μελετήσεις λίγο βαθύτερα από την δοτή αλήθεια που αβίαστα υιοθετείς.
Όσο για τις αιτιάσεις σου περί του κοινωνικού φαινομένου του ασκητισμού, θα επαναλάβω ότι ο ασκητισμός αποτέλεσε μία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Εάν θέλεις μπορούμε να δούμε και το ΠΩΣ «βοήθησαν» οι εκατοντάδες χιλιάδες μοναχοί όταν π.χ. έπεφτε («παραδίδονταν» είναι η ορθή απόδοση…) το Βυζάντιο με τον εγκλεισμό της νεολαίας στα κοινόβια, καθώς και το ΠΟΙΑ μηνύματα πέρασαν στους πιστούς περί οικογένειας, πατρίδας και της κοινωνίας γενικότερα.
Και για να καταλάβουνε οι αναγνώστες μας ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ από αυτά τα κοινόβια των «ΑΓΙΩΝ» και «ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ» Γερόντων που εκθειάζεις, ας διαβάσουμε λίγα από το μηνιαίο χριστιανικό περιοδικό «Λόγοι περί Υπακοής» της Μονής Κυπριανού και Ιουστίνης (σελ, 18):
«Αναφέρεται για παράδειγμα στον βίον του οσίου Συμεών, ότι ο μαθητής και υποτακτικός του Αρσένιος, ο μετέπειτα διάδοχος του στην ηγουμενία, εδοκίμασε κάποτε τον ισχυρότερον πειρασμό της ζωής του. Η κατά σάρκα μητέρα του, αφού επληροφορήθη μετα από πολλή έρευνα τον τόπον ασκήσεως του υιού της, ήλθε στο μοναστήρι και έπεσε μπρούμυτα στην εξωτερικήν πύλη της μονής και ζητούσε επίμονα με δάκρυαν να ιδή τον υιό της, με σκοπόν βεβαίως να τον συγκινήσει και έτσι να τον αποσπάση απ’την μοναχικήν ζωήν…Μετα από τρείς ημέρες η μητέρα του, αφού τελικώς απεγοητεύθη, ανεχώρησε άπρακτη. Έτσι ο ευλογημένος Αρσένιος ελυτρώθη από μία μεγάλη παγίδα του εχθρού, επειδή εβίωνε νε συνέπειαν την πνευματικήν συγγένειαν με τον γέροντα του»
Θαύμασε τους ΙΑΣΟΝΑ! Θαύμασε τις υποδείξεις αντιμετώπισης…..του εχθρού ενός ασκητή!! Θαύμασε το ΠΟΥ τοποθετούνε οι «Γέροντες» σου την οικογένεια!! Αλλά ας μην πάμε μακριά: το παράδειγμα τους το έδωσε ο «Μεσσίας» τους, ο οποίος μισούσε το γάμο (βασικός θεσμός του Αρχαίου Πελασγικού κόσμου μας!) και αποκαλούσε την ίδια του τη μητέρα «γύναι», μη αναγνωρίζοντας την ως μητέρα του…………
Το δράμα της δύσμοιρης οικογένειας του Αρσενίου φίλτατε το έζησαν αλλά και το ζουν ακόμα μέχρι και σήμερα ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, όπου υπάρχει ο ιουδαιοχριστιανισμός των «Αγίων Γερόντων»!
Εάν λοιπόν πιστεύεις ότι με εξομολογήσεις πίστεως (!), με την αποκοπή από τον έξω κόσμο, την αποχαύνωση, την απαγόρευση χρήσεως της λογικής και κριτικής σκέψεως, και την διαστρέβλωση της φυσικής πραγματικότητας του κόσμου και του Είναι επιτυγχάνεται μία κοινωνία ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, τότε ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΟΙΚΤΡΑ!
Και τέλος, οι σπηλιές και τις έρημους που σχολιάζεις, δεν θα έπρεπε να σου προκαλούνε ερωτηματικά, διότι ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΣΚΗΤΙΣΜΟΣ. Η μήπως θα πρότεινες σε κανέναν να………………….εγκλειστεί σε ένα ΤΣΟΥΒΑΛΙ ή να κρεμαστεί από κανένα κλαδί (!) προκειμένου να………………. «ανυψωθεί» βάση των πρωτομαστόρων Αντωνίου και Παχώμιου??????????????
Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί λοιπόν όταν ακουμπάμε τέτοια θέματα, και τα περί «Χάρης του Αγίου Πνεύματος σε ηλικία 16 ετών» εξάπτουνε την φαντασία ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΙΟ φίλτατε.
Αυτά!
αλλα...
Μου φαινεσε πανεξυπνος ανθρωπος, πιστευεις ομως οτι ολοι οι "αλλοι"
θα σε πάρουν στα σοβαρα ετσι ξαφνικά απο το πουθενα?
Νομιζεις οτι ενας "χριστιανός" μετα απο τόσες ωρες αφιερωσης στην εκκλησια, τους αγιους και τον χριστό ,θα κατσει και θα σε ακουσει?
Για αυτους, ΕΣΥ εισαι ο "ΣΑΤΑΝΑΣ"
...πιστευω φιλε μου οτι αν τοποθετείς τις αποψεις σου πιό διακριτικά,ισως αναρωτηθούν και οι ίδιοι...
Τους προκαλείς (αν και κανεις καλα, για εμενα)και με αυτον τον τροπο δεν "βλεπουν".
quote:
πραγματικα θαυμαζω (δεν ειναι ειρωνια) τις ιστορικές σου γνώσεις,που σε αυτές και μονο πρεπει να στηριζομαστε...
Τελικά φίλε "Νeos" είσαι πολύ νέος...ακόμα! Τι θαυμάζεις είπες; Τις ιστορικές του ποιές;
Μη θαυμάζεις τίποτα. Κάτσε και ψάξε μόνος σου.
Γιατί φίλε μου ο λόγος που ΔΕΝ απαντάμε στον Schwabe για τις ιστορικές του διαστρεβλώσεις (και όχι γνώσεις) είναι διότι εμείς οι αναζητητές ΔΕΝ αποκλύουμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ εν αντιθέσει με τους υλιστές τύπου Schwabe που οτιδήποτε δεν μπορεί να το αισθανθεί με τις σωματικές του αισθήσεις είναι ακ προημίου ΑΔΥΝΑΤΟΝ!
quote:
...πιστευω φιλε μου οτι αν τοποθετείς τις αποψεις σου πιό διακριτικά,ισως αναρωτηθούν και οι ίδιοι...
Αυτό που λες είναι όμορφο! Όχι φυσικά ότι ελπίζω σε κάτι τέτοιο. Τουναντίον μάλιστα, αλλά η πρόθεσή σου είναι καλή.
Παρ' όλα αυτά μια και διατύνεσαι στα πλαίσια της καλής συζήτησης μήπως - λέω μήπως - αναρωτηθείς και εσύ για πρώτη φορά στη ζωή σου "γιατί τόσα παιδιά έχουν κολλήσει με αυτά τα πράγματα;" "τι βλέπουν που δεν βλέπω;".
Γιατί όταν θες να ελπίζεις να σε ακούσουν πρέπει πρώτα να μάθεις να ΑΚΟΥΣ!
Υ.Γ. Ετελώς πληροφοριακά να σου πω ότι ο "βαθής γνώστης" Schwabe, αναφέρεται στο διαλογισμό τον οποίο συγκρίνει με την προσευχή χωρίς ποτέ να έχει μελετήσει τουλάχιστον (γιατί να βιώσει είναι αδύνατον) τι διαφορά έχει το ένα με το άλλο.
Άντε τώρα να κάθεσαι να εξηγείς στον κάθε Schwabe τις διαφορές μεταξύ του πρώτου επιπέδου (διαλογισμός με εστίαση στην φαντασία) και του δευτέρου (διαλογισμός με εστίαση στον νου). Πόσο μάλλον του τρίτου (καθαρή προσευχή με εστίαση στην ψυχική καρδιά και έννωση με τον νου).
Κατά τα άλλα τα "μάντρα" τα γνωρίζει (αν και δεν τα πιστεύει) αρκεί να διαβληθεί ο Χριστιανισμός!
ΟΥΕΕΕ........!
Edited by - hrismig on 17/11/2003 17:36:39
quote:quote:
πραγματικα θαυμαζω (δεν ειναι ειρωνια) τις ιστορικές σου γνώσεις,που σε αυτές και μονο πρεπει να στηριζομαστε...
Τελικά φίλε "Νeos" είσαι πολύ νέος...ακόμα! Τι θαυμάζεις είπες; Τις ιστορικές του ποιές;Μη θαυμάζεις τίποτα. Κάτσε και ψάξε μόνος σου.
Γιατί φίλε μου ο λόγος που ΔΕΝ απαντάμε στον Schwabe για τις ιστορικές του διαστρεβλώσεις (και όχι γνώσεις) είναι διότι εμείς οι αναζητητές ΔΕΝ αποκλύουμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ εν αντιθέσει με τους υλιστές τύπου Schwabe που οτιδήποτε δεν μπορεί να το αισθανθεί με τις σωματικές του αισθήσεις είναι ακ προημίου ΑΔΥΝΑΤΟΝ!
quote:
Αυτό που λες είναι όμορφο! Όχι φυσικά ότι ελπίζω σε κάτι τέτοιο. Τουναντίον μάλιστα, αλλά η πρόθεσή σου είναι καλή.Παρ' όλα αυτά μια και διατύνεσαι στα πλαίσια της καλής συζήτησης μήπως - λέω μήπως - αναρωτηθείς και εσύ για πρώτη φορά στη ζωή σου "γιατί τόσα παιδιά έχουν κολλήσει με αυτά τα πράγματα;" "τι βλέπουν που δεν βλέπω;".
Γιατί όταν θες να ελπίζεις να σε ακούσουν πρέπει πρώτα να μάθεις να ΑΚΟΥΣ!
Υ.Γ. Ετελώς πληροφοριακά να σου πω ότι ο "βαθής γνώστης" Schwabe, αναφέρεται στο διαλογισμό τον οποίο συγκρίνει με την προσευχή χωρίς ποτέ να έχει μελετήσει τουλάχιστον (γιατί να βιώσει είναι αδύνατον) τι διαφορά έχει το ένα με το άλλο.
Άντε τώρα να κάθεσαι να εξηγείς στον κάθε Schwabe τις διαφορές μεταξύ του πρώτου επιπέδου (διαλογισμός με εστίαση στην φαντασία) και του δευτέρου (διαλογισμός με εστίαση στον νου). Πόσο μάλλον του τρίτου (καθαρή προσευχή με εστίαση στην ψυχική καρδιά και έννωση με τον νου).
Κατά τα άλλα τα "μάντρα" τα γνωρίζει (αν και δεν τα πιστεύει) αρκεί να διαβληθεί ο Χριστιανισμός!
ΟΥΕΕΕ........!Edited by - hrismig on 17/11/2003 17:36:39
Σας χαιρετώ.
Σωστά τα γράφεις μα με μια μόνη διαφορά.
<<Στην έσω διαδρομή δεν χωρούν συγκρίσεις, ένα "λάθος" που κάνεις και εσύ!>>
Ναι και το αυτό είχα τονίσει στο μέλος Schwabe.
Η αλήθεια είναι μακριά απ' όλα τα ....ισμός, Βουδισμός, Χριστιανισμός, Ινδουισμός κ.τ.λ. θρησκευτικά συστήματα. Όπου είναι έτσι δομημένα για την μεγάλη μάζα και που παλαιότερα λειτουργούσαν σαν ρυθμιστικοί παράγοντες του δικαίου στην κοινωνία.
Η αλήθεια, όπως έχω ξαναπεί, θεμελιώνει της θρησκείες, μα μόνο έως εκεί.
Κάποιος που θέλει να βρει την μόνη αλήθεια της επιστροφής, θα φύγει πάνω από την όποια θρησκευτική κοινότητα που οι δεσμεύσεις του (κάρμα), (αμαρτίες), των κατέταξαν και θα περάσει στην οδό της αναζήτησης δίχως προσκόμματα, χωρίς παρωπίδες. Ίσως να πάρει χρόνο η ανακατάταξη ετούτη μέσα του, αλλά εάν είναι αληθινή η ανάγκη της αναζήτησης. Δεν χρειάζεται να είναι παντογνώστης, η ψυχή θα αναγνωρίσει την διαδρομή. Εκειδά είναι ο ρόλος της ελεύθερης βούλησης του ανθρωπίνου πνεύματος, για την επιλογή της διαδρομής.
Τώρα εσύ που κατατάσεις σε επίπεδα τον διαλογισμό και ηθελημένα ή άθελα, συγκρίνεις την έσω-διαδρομή, πρέπει να γνωρίζεις ότι η επιστήμη της ψυχής, έχει μόνο μία διαδρομή, έστω κιαν περνά από πολλούς δρόμους, (τοποθεσίες), (έδρες), (τσάκρας)!!!
Ετούτη η διαδρομή υπάρχει από την αρχή που η ψυχή ενδύθηκε το ΕΓΩ και ταξιδεύει στο χάος αναζητώντας την αρχική της πηγή.
Για κάθε γλώσσα υπάρχουν και οι απαιτούμενες λέξεις που δίδουν την ερμηνεία της ουσίας, στην επιστήμη της ψυχής και σχεδόν σ' όλες τις ανθρώπινες κοινότητες είχε ένα μυστηριακό εσωτερικό χαρακτήρα, σαν παράδειγμα δες, Κάδμια μυστήρια, Ελευσίνια κ.τ.λ.
Με τούτα θέλω να σας πω, ότι καλύτερα θα ήταν να αφήσουμε το μέλος Iasonas να μας πει την δική του άποψη για τους Γέροντες ή Στάρετς μια που είναι και ο δημιουργός του topic. Και ας σταθούμε στο πλάϊ του με γόνιμες συζητήσεις για όλους μας, δίχως συγκρίσεις του τύπου, εγώ ξέρω, εγώ έχω, εγώ έμαθα....Στην αναζήτηση πρέπει να είμαστε μόνο ΕΜΕΙΣ!!!
Σας χαιρετώ.
Βλέπεις φίλε μου ότι μόλις ξεσκεπαστεί η «μυστικιστική» παρωδία των ιουδαιοχριστιανών…….αρχινάνε τα όργανα!
«Υλιστές» «διαστρεβλώσεις» και ότι άλλο επιθυμείς, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ. Η……μεταφυσική (ετσιθελική) τους φαρέτρα έχει ότι αγαπά η καρδούλα σου. Ας είναι. Αυτοί με την δοτή τους «αλήθεια» και οι υπόλοιποι με την αμφισβήτηση, την σύγκριση και την αποκάλυψη των πραγματικών γεγονότων.
Οι εξηγήσεις τους βασίζονται, όπως και στα περισσότερα θρησκευτικά ρεύματα εξάλλου, στον αόρατο Θεό, Επέκεινα ζωή, ζωή μετά, ο πανταχού παρών, αυλές πνευματικές οντότητες καθώς και Κρίση μετά το τέλος της γήινης ζωής από μία εξωκόσμια δύναμη.
Ο υπαρξισμός από την άλλη πλευρά έχει το προνόμιο να ισχυρίζεται ότι είναι το μόνο σύστημα που κατέχει «αποδείξεις» για την ορθότητα των συλλογισμών του. «Γεννήθηκαν», «έζησαν», «πέθαναν». Δεν ξέρουμε τίποτα απολύτως για το μετά. Τόσο απλά.
Τόσο ο Βουδιστής όσο και ο ιουδαιοχριστιανός έχουνε ένα κοινό σημείο. Μία κοινή αφετηρία: έχουν ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ να πιστεύουν!
Και τέλος πάντων ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Ο «ΘΕΟΣ»? Μας λένε ότι είναι Αυλός, Άπειρος, είναι Σοφία και Αγάπη, Αιώνιος, Παντογνώστης και Πανταχού Παρών. Είναι πέρα από τα μίση, τις κακίες και τα πάθη και πριν από Αυτόν δεν υπήρξε χρόνος. Είναι φως, το άκτιστο φως αλλά και η ίδια η φώτιση.
Και ξέρεις κάτι? ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ! ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΒΙΒΛΙΟ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ! Κατά τα άλλα, οι επίδοξοι νέο-χριστολόγοι εξαπολύουνε μύδρους ωρυόμενοι περί δήθεν προσπαθειών ώστε να ……………..«διαβληθεί» ο χριστιανισμός!
Τώρα ελπίζω να είναι ξεκάθαρο ποιος και γιατί δεν επιθυμεί να «διαβληθεί» η ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
Όσο για τα υπόλοιπα, «πρώτο επίπεδο», «δεύτερο επίπεδο» και…….«τρίτο», απλά ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝΕ. Το καθαρό φως, το άκτιστο φως, είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ! Τώρα αν ο χριστολόγος μας (για προφανείς λόγους…) ΔΕΝ θέλει να το χωνέψει, έ τι να κάνουμε, κάποιοι μπορούνε και διαβάζουνε και χωρίς θρησκευτικό εκστασιασμό.
(Αλήθεια, το ΓΙΑΤΙ η μονή Σιμονόπετρας είναι ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ με την Βουδιστική μονή, γιατί δεν μας το απαντούνε οι λαλίστατοι κατά τα άλλα??)
Αυτά φίλε μου περί ΜΥΘΩΝ και ΘΕΟΥΡΓΩΝ!
quote:
(Αλήθεια, το ΓΙΑΤΙ η μονή Σιμονόπετρας είναι ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ με την Βουδιστική μονή, γιατί δεν μας το απαντούνε οι λαλίστατοι κατά τα άλλα??)
Αυτά φίλε μου περί ΜΥΘΩΝ και ΘΕΟΥΡΓΩΝ!
Τελικά θέλεις να μπω στο παιχνίδι σου, το της σύγκρισης...
Ας είναι.
Είναι απλό, το Θιβατανικό κτήριο αντέγραψε τη Μονή Σιμονόπετρας μια και χρονολογικά ήρθε πολύ αργά ο Βουδισμός στο Θιβέτ καλέ μου φίλε.
Ευτυχώς η ιστορία γράφετε και με χρονολογίες.
Είναι αδύνατον να υπηρξε βουδιστικό μοναστήρι στο Θιβέτ πριν την είσοδο του βουδισμού από τον Μιλαρέπα και τον Διδασκαλό του! Αφού είναι γνωστό πως ταλαιπωρούταν πριν, από μαγκανιστικές θρησκευτικές αντιλήψεις.
Μια και έτυχε να βρεθώ στη Λάσσα σου, λέω πως εξωτερικές είναι μόνο οι όποιες ομοιότητες.
Αυτά και ας βλέπουμε ότι μας ενώνουν για την άνοδο της ψυχής.
Σας χαιρετώ.
κάποιο ΛΑΘΟΣ κάνεις φίλτατη. Και μάλιστα κομματάκι «χοντρό»!
Λες (και μάλλον δεν προσέχεις καθόλου ΤΙ γράφω): « Είναι απλό, το Θιβατανικό κτήριο αντέγραψε τη Μονή Σιμονόπετρας μια και χρονολογικά ήρθε πολύ αργά ο Βουδισμός στο Θιβέτ καλέ μου φίλε». Και διευκρινίζεις κιόλας: «Ευτυχώς η ιστορία γράφετε και με χρονολογίες». Μάλιστα!
Ακριβώς αυτό έγραψα, αλλά δεν το πρόσεξες καν στην βιασύνη σου: ότι η ιστορία γράφετε ΜΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ. Για να δούμε όμως λίγο καλύτερα τα πράγματα zezmperg.
Α) Ποιος μίλησε για Μονή στο Θιβέτ? Γράφω κάπου ότι το Λαντάκ βρίσκεται στο Θιβέτ? Στο μήνυμα μου το ξεκαθαρίζω, γράφοντας ότι η Μονή ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ονομάζεται Χέμις Γκόμπα και βρίσκεται λίγο έξω από το Λέχ, την πρωτεύουσα του Λαντάκ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ! Επίσης αποκαλείται από τους ντόπιους και «μικρό Θιβέτ». Μήπως βιάζεσαι λίγο να θριαμβολογήσεις zezmperg???
Β) Είναι τουλάχιστον ΓΕΛΟΙΟ επομένως το «επιχείρημα» ότι……αντέγραψε η Μονή Χέμις Γκόμπα (!) την Μονή Σιμονόπετρας, όταν η δεύτερη ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!!! Διότι ο Βουδισμός είχε εισχωρήσει στον χριστιανισμό ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ 10ο ΑΙΩΝΑ, όπου και έχουμε τις πρώτες Μονές του Αγίου Όρους. Και δεν είναι ούτε αφύσικο ούτε «σατανικό», διότι όταν άρχισε να δημιουργείται ο χριστιανισμός ο Βουδισμός είχε ήδη 500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ, και επιπλέον ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟ!
Γ) Αναφέρεις τον Μιλαρέπα και την είσοδο του Βουδισμού στο θιβέτ, αλλά αγνοείς ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Αγνοείς ότι από την Μονή της Χέμις Γκόμπα ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΑΝΤΜΑΣΑΜΠΑΒΑ, ο περίφημος δάσκαλος Γκούρου Ρίνποτσε ο οποίος έγραψε τη «Θιβετανική Βίβλο των Νεκρών», για να πάει για πρώτη φορά τις διδασκαλίες του Βούδα από την Ινδία…..ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ!
Και όσον αφορά το γενικότερο θέμα της επιρροής του κινήματος του χριστιανισμού από τον Βουδισμό, ας σημειώσουμε ότι η πρώτη επαφή έγινε πολύ πιο μακριά από την…Χαλκιδική! Έγινε στο ΑΡΧΙΚΟ κέντρο του χριστιανικού μοναχισμού: στην χερσόνησο του Σινά. Έτσι, για να λέμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ zezmperg.
Στην Αίγυπτο όμως ο Βουδισμός γνώριζε μεγάλη επιτυχία. Κάποια στιγμή, ο «χριστιανικός» πλέον ασκητισμός, άρχισε να ξεφεύγει από τα όρια της Αιγύπτου και οι τότε αναχωρητές βρήκαν ένα δυνατό ενεργειακό μέρος για να εγκατασταθούνε. Αυτό ήτανε η χερσόνησο (όχι του Σινά αυτή τη φορά…) του Άθω. Εκεί, από τον 10ο ΑΙΩΝΑ και μετά, χτίστηκαν είκοσι συνολικά Μονές. Να’ναι άραγε «τυχαία» τα νούμερα??
………είκοσι είναι και οι παραδοσιακά «ιερές» γενεαλογίες του Βουδισμού!
Και για να μην υπάρχουνε παρερμηνείες: δεν είναι ότι η Μονή της Σιμονόπετρας είναι ένα ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της Βουδιστικής Χέμις Γκόμπα, αλλά και ότι ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!
Επίσης: ξέρουμε ότι η Αίγυπτος ήτανε κέντρο επιρροής του Βουδισμού εκείνη την εποχή, και επίσης ξέρουμε ότι οι δύο ιδρυτές ουσιαστικά του χριστιανικού μοναχισμού ήτανε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ Αιγυπτιακής καταγωγής…………………..
Φίλη zezmperg, όταν μπαίνεις στο «παιχνίδι» φρόντιζε….και να το ξέρεις!
Να’σαι καλά.