ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2012; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2012; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
07/08/2005, 00:39:24
quote:
Dying_Incubus για τον καφε θα κανονησουμε τοτε αν πουμε μερος απο τωρα το βλεπω χλωμο να υπαρχει μεχρι το 2012

Χεχε! Αν δεν μας πούνε οτι καταστρεφόμαστε άλλη ημερομηνία.
Μπορεί να μας πούν οτι θα πεθάνουμε αύριο!

quote:
Οι τρομολαγνεία είναι οι μέθοδος που ακολουθούν οι θρησκείες, οι αιρέσεις και τα δόγματα για να ελέγχουν το κοπάδι τους.
Τώρα έγινε και τρόπος αποκομιδής χρημάτων από τους διάφορους βιβλιοπώλες.

Πέστα!!!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

elementΝέο Μέλος
07/08/2005, 08:47:42
είναι τουλάχιστον παράξενο το πως με τόση ευκολία μιλάμε
και βγάζουμε συμπεράσματα μπροστά σε μια οθόνη,
καθισμένοι σε μια πολυθρόνα
με 200.000 νεκρούς μέσα σε μια στιγμή,
με χιόνια στη Σομαλία,
με το πετρέλαιο να έχει ήδη τελειώσει,
με τα παγόβουνα να λιώνουν γρήγορα,
με ένα σχεδόν ατέλειωτο κατάλογο από γεγονότα
χωρίς ιστορικό προηγούμενο,
αναλώνοντας μια κουβέντα ανάμεσα σε αμφίβολες προφητείες
και επιχειρήματα του τύπου "δεν θα γίνει τίποτα" και "ήρθε το τέλος του κόσμου"

το αύριο δεν το ξέρει κανείς,
σπάνια μπορεί καν να το προβλέψει,
και συνήθως ποτέ δεν έρχεται έτσι όπως σκεφτήκαμε,
η ζωή είναι απρόβλεπτη και γεμάτη εκπλήξεις.

το 2012 δεν είναι σε 7 χρόνια,
είναι τώρα και εγώ δεν θέλω να μιλάω για το πως
αυτός ο κόσμος θα τελειώσει,
άλλα για το πως θα αρχίσει...

/server srv.irc.gr
/join #2012

07/08/2005, 12:49:39
element, είναι που είναι τόσο χάλια τα πράγματα, όπως πολύ σωστά παρατήρησες, όμως αυτή η έντονη τρομολαγνεία το μόνο που μας κάνει είναι μεγαλύτερο κακό.

CentariusΜέλος
07/08/2005, 15:05:26
Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι θα γίνει γιατί δεν είναι μόνο κάποια προφητεία ενος λαού αλλά συμπίπτουν πολλές προφητείες πολλών λαών για αυτό το έτος. Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ γιατί πρέπει τα γεγονότα που υποτίθεται θα γίνουν το 2012 να είναι καταστροφικά και όχι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ γεγονότα τα οποία θα αλλάξουν την ανθρωπότητα???
Τα πιθανά σενάρια είναι πολλά.... σκεφτείτε να ανακαλυφθεί και να ταυτοποιηθει το σώμα του Χριστού πόσο πολύ θα αλλάξει αυτο το ρου της ιστορίας......
να δωθεί στην δημοσιότητα ότι υπάρχουν αποδείξεις για εξωγήινη ζωή τι έχει να γίνει...... Απλά ανέφερα 2 σενάρια και πόσα ακόμα τα οποία μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην ζωή του καθένα απο μας χωρίς καταστροφολογίες....

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

07/08/2005, 15:26:49
quote:
Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι θα γίνει γιατί δεν είναι μόνο κάποια προφητεία ενος λαού αλλά συμπίπτουν πολλές προφητείες πολλών λαών για αυτό το έτος. Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ γιατί πρέπει τα γεγονότα που υποτίθεται θα γίνουν το 2012 να είναι καταστροφικά και όχι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ γεγονότα τα οποία θα αλλάξουν την ανθρωπότητα???

Μα, φίλε μου, δεν είπα το αντίθετο.
Κάποιοι όμως μιλάνε για καταστροφές κα δεν ξέρω γιατί.
Εν πάσει πριπτώσει, δεν πιστεύω σε καμία προφητεία...

CentariusΜέλος
07/08/2005, 17:08:24
Μα ο όρος προφητεία δεν είναι και ο πιο κατάλληλος πιστεύω, απλά είναι πιο διαδεδομένη λέξη για κάτι που πρόκειται να συμβεί.
Και ίσως αυτό που πρόκειται να συμβεί να είναι κάτι προγραμματισμένο το οποίο έχει ήδη συμβεί και απλά θα επαναληφθεί....(πχ αντιστροφη των πόλων)

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

07/08/2005, 17:49:18
Μπορεί!
Γιατί όμως να μην γίνει το 2011?

CentariusΜέλος
07/08/2005, 18:06:36
Μακάρι να γινόταν το 2011 να γλιτώναμε και ενα χρόνο "αγωνίας"
Απλά στο έτος 2012 αναφέρονται αρκετές φυλές απο όλο τον κόσμο!
Μπορεί και να μην γίνει και τίποτα και τζάμπα "χολοσκάμε"

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

07/08/2005, 19:25:21
Centarius, είμαι άτομο που βασίζεται στη λογική και στις αποδείξεις.
Δεν πιστεύω να γίνει τίποτα από όσα αναφέρονται λοιπόν.
Στο κάτω-κάτω, ας απολαύσουμε την κάθε μέρα κα βλέπουμε για τότε!

07/08/2005, 19:29:14
το 2012 δεν θα ερθει το τελος του κοσμου ουτε οι εψιλον ουτε οι ωμεγα ουτε κανενα γραμμα της αλφαβητου

μπουρδολογιες ειναι για να εχουν τον κοσμο κοιμισμενο

αν καποιος εβλεπε τι θα γινοταν στο μελlον δεν θα το εγραφε τοσο δυσνοητα αλλα απλα για να μπορεσουν οι αλλοι που το διαβαζουν να προλαβουν το κακο

προφητιες μπορει να κανει ο καθε ενας απο εμας εγω εχω προβλεψει καταστασεις και εχω και μαρτυρα που θα το αποδειξει
επικαλουμε την brie boy να πει αν επεσα μεσα στις προβλεψεις μου που την αφορουν γι αυτο το καλοκαιρι

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

no nameΝέο Μέλος
30/09/2003, 15:11:48
Οταν σπουδάζα θυμάμαι ένα καθηγητή που έλεγε.. το να συνομιλεί κάποιος με το Θεό είναι μια βαθύτερη επιθυμία που πρέπει να μάθεις να την αποδέχεσαι και ίσως και να την καλοδέχεσαι όταν ακούσεις όμως ότι Ο Θεός συνομιλεί με κάποιον......
Την καλημέρα μου σε όλους. Δεν θέλω να εκφράσω τη γνώμη μου σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα αλλά ειλικρινά περιμένω με αγωνία τη συνέχεια!

nicoleΜέλος
30/09/2003, 15:51:22
Φίλε tyanea,
η συννενόηση μας χαρακτηρίζεται ως "μπουζούκι".

Ο Θεός γνωρίζει ότι τελευταία στιγμή θα αλλάξεις γνώμη και θα στρίψεις αριστερά! Δεν σε διέταξε κανείς. Απλά το γνωρίζει. Δεν θέλω να επεκταθούμε άλλο στο συγκεκριμένο, διότι "κουράζουμε" τους υπόλοιπους φίλους. Ελπίζω κάποιοι να κατάλαβαν τι εννοώ.

Όντως ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως θέλει. Ευτυχώς. ΚΑΙ αυτό σημαίνει ελευθερία. Φαντάσου να είχαμε όλοι τις ίδιες αντιλήψεις, τα ίδια "πιστεύω"...

Όσο για την Ιερουσαλήμ, μήπως ήταν "in" εκείνη την εποχή?
Συγνώμη που κάνω χιούμορ, αλλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ. Άλλωστε συζήτηση κάνουμε, δεν βγάζουμε πόρισμα!
Το ότι αναφέρεται η Ιερουσαλήμ δεν είναι απαραίτητα καλό. Με την έννοια ότι εκείνοι είχαν χάσει περισσότερο την πίστη τους.

Πάντως είχα διαβάσει παλιότερα ότι έκανε σε πολλές χώρες κηρύγματα. Και στην Αθήνα. Αν έχει κάποιος αναφορές πάνω σε αυτό, θα ήμουν ευγνώμων.

SkorpinaΜέλος
30/09/2003, 18:06:38
Nicole καλη μου χαιρε!Θα συμφωνησω μαζι σου.Ο Θεος δεν στερει την ελευθερια απο κανεναν,ουτε του επιβαλλει τιποτα.Του δειχνει τον δρομο που οδηγει σε Εκεινον και οποιος θελει τον ακολουθει.Τοσο απλο ειναι!

Τα Ευαγγελια εχουν κυρηχθει σε ολο τον κοσμο.Αρα η διδασκαλια του Χριστου δεν περιοριζεται στην Ιερουσαλημ.Μπορει οι Ιουδαιοι να ηταν ο εκλεκτος,πιστος λαος του Θεου,αλλα μηπως επειδη ο Θεος ηξερε πως οι εκλεκτοι Του θα χασουν τον δρομο τους,τους εστειλε τον Υιο Του σε εκεινους γι'αυτο τον λογο;Ο νοων νοειτω...

Σχετικα με τον αριθμο 144.000 ειναι συμβολικος αριθμος.Αναφερεται σε δυο σημεια της Αποκαλυψης στο 14,1-5 και στο 7,1-8.Για να βγαλετε ομως τελικο συμπερασμα τεκμηριωμενα και οχι αυθαιρετα καλο ειναι να μελετατε ολη την Αγια Γραφη.

Οσο για τον φιλο beyond που ανεφερε οτι ο Χριστος ηταν ενας μεγας φιλοσοφος,θελω να μου πει αν γνωριζει πολλους μεγαλους φιλοσοφους που κυρηξανε παγκοσμιως,που θαυματουργησανε,που σταυρωθηκανε αυτοβουλως,αναστηθηκανε και αποκτησανε πιστους που μαρτυρησανε στο ονομα τους...

Να ειστε καλα

30/09/2003, 22:28:14
ΠΥΡΡΑ αφου ο χριστος δεν ειπε κατι καινουριο τοτε ποιος ο λογος να λες οτι αυτος ειναι ο σωστος και οχι οι αλλοι που τα ειπαν πριν?

γιατι λες πως εισαι χριστιανη και οχι οτι αλλο αφου και οι αλλες προγενεστερες θρησκειες ειναι σωστες?

γιατι μου λες πως δεν κοιτας τι κανουν καποιοι στο ονομα του χριστου αλλα κοιτας τι κανουν οι αλλοι στο ονομα του δικου τους θεου?

τι καταλαβενεις απο αυτα που εγραψα?

nicole για δες και μερικα ακομα ατομα που ειταν <<ελευθερα>> να επιλεξουν το αριστερο η το δεξι μονοπατι
-ιουδας(αν δεν διαλεγε <<ελευθερα>>τον δρομο αυτον τοτε δεν θα γινοταν η σταυρωση)
-ηρωδης(αν δεν επελεγε <<ελευθερα>> τον υποτιθεμενο σφαγμο των νηπιων τοτε θα εβγεναν λαθος οι προφητες)
-ο φαραω την εποχη της εξοδου υποτιθετε οτι και αυτος ηταν ελευθερος αλλα ο γιαχβε ειχε πει στον μωυση οτι θα κανει τον φαραω να μην θελει να διωξει τους εβραιους με αποτελεσμα να κανει τις πληγες

μηπως πρεπει να θυμηθουμε πως κυρηχθικαν τα ευαγγελια?

οσο για το αν ειναι συμβολικος ο αριθμος αντε και το δεχομαστε αλλα γιατι λεει οτι αυτοι που θα σωθουν θα ειναι μονο εβραιοι?
και αυτο συμβολικο ειναι?

nicoleΜέλος
30/09/2003, 22:29:38
Που χάθηκες βρε skorpina?
Πάντως συμφωνούμε για άλλη μια φορά.
Μην χάνεσαι...

TyaneasΜέλος
30/09/2003, 22:55:28
Nicole η απαντηση σου "απλα γνωριζει" μου θυμιζει ιερωμενο που οταν τον βαζουνε στη γωνια και τον αρχιζουνε στα ερωτηματα καποια στιγμη δεν εχει τι να απαντησει και λεει οτι του μαθανε οι ανωτεροι,να λεει οτι αυτο ειναι και δεν υπαρχει κατι αλλο.Οταν τον ρωτησεις ποιος το λεει,σου απανταει ο θεος!!!

Ετσι και εσυ μου απαντας κατι το οποιο δεν περνει αντιρηση,αλλα εχεις δικιο καλυτερα να σταματησουμε εδω γιατι αλλιως αντιλαμβανομαστε τα πραγματα και θα κουρασουμε και τους υπολοιπους.

Οσοσ για την Ιερουσαλημ αν ειχανε χασει περισσοτερο την πιστη τους οι Εβραιοι οι μαυροι κατω στην Αφρικη και οι Ασιατες που δεν ειχανε ιδεα απο Χριστο τι να πουνε δηλαδη?
Αλλωστε οι πιο αμαρτωλοι κατα τους Αγιους της Χριστιανοσυνης ητανε οι ειδολωλατρες(Ελληνες,Αιγυπτιοι) οποτε μαλλον ο Ιησους αν ειχε επιλογη προτιμησε να παει Ιερουσαλημ γιατι πολυ απλα αυτα που θα ελεγε θα φανταζανε θεικα ενω αμα τα ελεγε στους Ελληνες θα νομιζανε οτι ειναι μαθητης του Σωκρατη η καποιου αλλου φιλοσοφου.

Skorpina μιας και ο εκλεκτος λαος του Ιησου ειναι οι Εβραιοι τοτε εγω ως Ελλην τι δουλεια εχω μαζι του?Ως προπατορα μου δεν εχω ουτε τον Αβρααμ,ουτε τον Ισαακ γιατι οι Ελληνες ειναι συνεχιστες του Σωκρατη,του Πλατωνα,του Μ.Αλεξανδρου κτλ.
Στο φιναλε εαν ειναι εκλεκτος λαος οι Εβραιοι που μια ζωη τους κυνηγανε ολοι και μιας ζωη πινουνε το αιμα ολων,οι Ελληνες που μεγαλουργησανε στα παντα πιανου θεου εκλεκτος λαος ειναι???

Οσον αφορα ενα μεγα φιλοσοφο αντιστοιχο του Ιησου θα σου αναφερω τον Σωκρατη που δεν σταυρωθηκε αλλα ηπιε κονιο,το κυρηγμα του διδασκετε ακομα και στις μερες μας και τον αποδεχονται λαοι που δεν πιστευουνε στον Ιησου και γι αυτον ειναι υπερηφανοι οχι μονο οι Ελληνες αλλα και ολη η ανθρωποτητα που γενηθηκε ενας τοσο μεγαλος φιλοσοφος στην γη.

"Πιστευω μοναχα οτι παρουσιαζετε με τροπο πειστικο στην σκεψη μου"

fokaiasΜέλος
30/09/2003, 23:06:38
Ποιος ο λόγος ύπαρξης του ανθρώπου τότε , σύμφωνα με τις Χριστιανικές θεωρίες σας ότι ο Θεός γνωρίζει τα πάντα άρα ο άνθρωπος είναι Κριμένος ακόμα πριν γεννηθεί.
Γιατί, αν δεν διαλέξεις τον δρόμο του <<Θεού>> τι θα γίνει;
Μήπως βρίσκεστε σε σύγχυση; Εγώ αντιπαραβάλω τη λογική απέναντι στο φόβο σας, στις ψευδαισθήσεις σας , ακόμα και στα πιστεύω σας.
Γιατί ο άνθρωπος για να εξηγήσει τις Αγίες Γραφές (Προς Πύρρα) δεν χρειάζεται ούτε φωτισμό, ούτε καλλιέργεια , ούτε δυνατό πνεύμα ούτε καθαρότητα ψυχής απλά Λογική και Σοφία που απορρέει από τις εμπειρίες της ζωής.
Έτσι και εγώ που θα ήθελα να υπάρχει κάτι σαν το <<Θεό>> ρωτώ, γιατί να έχω κριθεί πριν ακόμα γεννηθώ; Και αν μου πείτε τώρα ότι η Κρίση του <<Θεού>> είναι μία αλληγορική έννοια που δεν μπορώ να την ερμηνεύσω σωστά, τότε θα ήθελα να μου την ερμηνεύσετε εσείς ή οι <<πνευματικοί>> σας προστάτες.
Διότι εγώ πήρα μία ιδέα της κρίσης του <<Θεού>> από τον Χριστό επάνω στο σταυρό όταν κατέταξε το ανθρώπινο γένος σε δύο (με τους δύο ληστές) κατηγορίες.
Τους διασωθέντες και τους μη.

SkorpinaΜέλος
30/09/2003, 23:13:34
Nicole χαιρε!Δεν χανομαι,απλα δεν προλαβαινω!

Gigenis,εχεις διαβασει την Αγια Γραφη;

"144.000 εσφραγισμένοι, εκ πάσης φυλής υιών Ισραήλ..."
Μιλαει για 144.000 απο καθε φυλη του Ισραηλ.144.000Χ12.Αν διαβασεις την Αγια Γραφη θα διαπιστωσεις οτι απο τις φυλες που αναφερει λειπει η φυλη Δαν και εχει αντικατασταθει με την φυλη Ιωσηφ.

Θα ηταν καπως δυσκολο, οι πιστοι του Ισραηλ, να ειναι ακριβως τοσοι, και μαλιστα ακριβως ΄΄12.000 απο καθε φυλη του Ισραηλ΄΄! Ο αριθμος αυτος, ειναι προφανως συμβολικος, τοσο για τις φυλες του Ισραηλ, οσο και για τον αριθμο των εσφραγισμενων της καθε φυλης.

Ο αριθμος 12 ειναι στην Αγια Γραφη ιερος. (12 φυλες, 12 αποστολοι, 12 αστερες, κλπ). Το 12.000, δημιουργειται απο το 12 Χ 1.000, οπου το 1.000 συμβολιζει το πληθος, που ομως δεν ειναι τοσο πολυ οσο η μυριαδα. (A΄ Σαμουηλ 18/ιη΄ 7).

http://users.aias.gr/oode/ypol1.htm

Οσο γι'αυτο που ανεφερες γαι τον Ιουδα,η επιλογη και φυσικα ηταν δικη του.Η σοφια του Δημιουργου ομως ηταν μεγαλυτερη γιατι ηξερε ποια θα ηταν η αποφαση του Ιουδα και ετσι θα σφραγιζε με την προδοσια του την Σταυρωση του Χριστου!

Να ειστε καλα

30/09/2003, 23:33:06
----------------------------------------------------------------------
εκ πάσης φυλής υιών Ισραήλ..."
----------------------------------------------------------------------

αφου το λες και μονη σου υιων ισραηλ δεν λεει υιων των λαων της γης

πως ειναι δυνατον να ειναι επιλογη δικια του την στιγμη που γενηθηκε γι αυτο το σκοπο?

δεν θελετε η δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι ο χριστος ενδιαφεροταν μονο για τους εβραιους?

λογικο αφου και αυτος εβραιος ηταν.

SkorpinaΜέλος
30/09/2003, 23:56:27
Φιλε μου Tyaneas μια διευκρινηση.Εκλεκτος λαος ΗΤΑΝ οι Ιουδαιοι.

Δεν ειναι πλεον.

Ο Σωκρατης προτιμησε να πιει το κωνειο παρα να προσκυνησει τους αρχαιους θεους...Και εγω ειμαι περηφανη που ο Χριστιανισμος ειχε εναν τετοιο σοφο προδρομο στην Ελλαδα σαν τον Σωκρατη!