- Βάφτιση μωρών και ψυχικά τραύματα. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το χαραγμα του θηριου καλε μου φιλε old tiger ειναι αλλο θεμα.Ναι οντως εχει καποια σχεση το χρισμα της βαφτισης με καποιο χαραγμα.Οχι του θηριου αλλα του αρνιου.
Το Μυστηριο της βαφτισης ειναι το 'βαπτισμα μετανοιας εις αφεσιν αμαρτιων'.Τελειται η αναιρεση του προπατορικου αμαρτηματος και απο εκεινη την στιγμη λαμβανουμε το Αγιο Πνευμα.Τωρα το κατα ποσο το χρησιμοποιουμε ειναι ενα αλλο θεμα...
δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες
Μίλαγα μεταφορικά.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι βλέπω στα γραφόμενα των φίλων που είναι αντίθετοι με την Βάπτιση έναν έντονο αρνητισμό και μία αποδοκιμασία. Εκεί ακριβώς μιλώ μεταφορικά, καθώς συγκρίνω αυτά τα αισθήματα που έχουν με τα αντίστοιχα αισθήματα που έχουν οι Χριστιανοί για το Το Σφράγισμα του Θηρίου...
Και για τις δύο ομάδες είναι το ίδιο αρνητικό.

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Yπαρχει ομως μια σημαντικη διαφορα.Το χαραγμα θα αναγκασει τους ανθρωπους να το δεχτουν.Η βαφτιση δεν γινεται σε κανεναν εξαναγκαστικα.Αλλωστε το χαραγμα θα προσφερει μονο προσβαση σε υλικα αγαθα,ενω η βαφτιση μας προσφερει το χρισμα του Αγιου Πνευματος και την αναιρεση του προπατορικου αμαρτηματος.
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ
Θα ηθελα να συμπληρωσω και κατι πανω σ'αυτο που ειπε ο φιλος μας Mysterynightmare.Φιλε μου να εισαι σιγουρος οτι καθε αλλο παρα την Ορθοδοξη Χριστιανικη πιστη διδασκονται τα παιδια στο σχολειο.Εχεις περασει ποτε απο καποιο σχολειο να δεις τους μαθητες;Ολοι μας υπηρξαμε βεβαια αλλα η κατασταση εχει ξεφυγει πλεον.Τα περισσοτερα νεαρα παιδια ασχολουνται με μαγεια,τα ρουχα τους αποτυπωνουν σταμπες με μορφες δαιμονων,666,αιμα και πολλα αλλα φρικιαστικα που καταλαβαινουμε πιστευω που οδηγουν.
Και φυσικα σχεδον ολα αυτα τα παιδια εχουν βαφτιστει!Απο κει και περα ομως ακολουθησαν αλλα μονοπατια.Εχουν την χαρη του Αγιου Πνευματος αλλα δεν θελουν να την χρησιμοποιησουν.
Φαντασου να διδασκονταν και αλλες πολλες θρησκειες τι θα συννεβαινε μεσα στο μυαλο τους...Καθε βδομαδα θα βρισκανε κατι διαφορετικο για να πιστευουν.
Θεωρω παντως το συγκεκριμενο θεμα πολυ σοβαρο και ας αναλογιστει ο καθενας ποσες πιθανοτητες εχει να συμβει και στο δικο του παιδι,που το απευχομαι φυσικα!
Να ειστε ολοι καλα
Κάποιος σε ονομάζει Βουδιστή, Χριστιανό, Μουσουλμάνο, Ιουδαίο η ότι άλλο θέλετε. Καμιά διαφορά αφού δεν καταλαβαίνεις. Μεγαλώνεις με αυτό που λέγεται πλύση εγκεφάλου (brainwash). Σε πάνε στην εκκλησία, στην συναγωγή (διαλέξτε ότι θέλετε) και φυσικά όταν αρχίσεις να σκέφτεσαι με λογική είναι λίγο αργά για πολλούς.
Με αυτή την αρχή επιτυγχάνει το όποιο ιερατείο να διαιωνίζει την πατρώα θρησκεία. Απλά πράγματα. Δεν χρειάζεται να πείσεις. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις. Όταν κάποιος αρχίζει με τις ερωτήσεις του και την λογική του να γίνεται δύσκολος και ενοχλητικός κατηγορείται για διάφορα όπως αιρετικός. Τελικά αν επιμείνει εκδιώκεται με πάμπολλους τρόπους.
Τα μωρά τα βλέπεις να τα κοινωνάνε με την βία. Αλήθεια ποιος ο λόγος? Τι καταλαβαίνει ένα βρέφος από όλα αυτά? Αυτή την αγάπη του στυλ «σκάζε εσύ το κάνω για το καλό σου» την βλέπουμε κάθε Κυριακή. Την περιτομή των Ιουδαίων και των Μουσουλμάνων επίσης με λύπη όταν κατακρεουργούν την ανθρώπινη φύση των μωρών, για να μην μιλήσουμε για την κλειτοριδεκτομή, την χειρότερη επέμβαση από όλες.
Δυστυχώς τα ιερατεία όπου τα βλέπει κανείς λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Καταπάτηση κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Επιβολή με κάθε τρόπο.
Δυστυχώς το επιτυγχάνουν.
quote:
Το χαραγμα θα αναγκασει τους ανθρωπους να το δεχτουν.Η βαφτιση δεν γινεται σε κανεναν εξαναγκαστικα
Πιστεύω ότι η Βάπτιση γίνεται εξαναγκαστικά. Αναφερθήκαμε σε προηγούμενα μηνύματα στην ΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Αν γινόταν σε μεγάλη ηλικία, τότε ναι...θα μιλάγαμε για μη καταναγκασμό.
Από την άλλη δεν καταλαβαίνω πως το χάραγμα θα αναγκάσει τους ανθρώπους να το δεχθούν;
Μιλάμε για εξάσκηση βίας προκειμένου να επέλθει η αποδοχή του;
Aν ναι...η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για ένα όμορφο κόλπο των "κρατούντων" προκειμένου να εξαναγκάσουν τον κόσμο να ακολουθήσει αυτά που "κάποιοι" θέλουν.
Αν τώρα μιλάμε για συνειδητή αποδοχή και στροφή όπως πολύ σωστά παραθέτεις προς τα υλικά αγαθά, τότε...συμφωνούμε![]()
Απλά εγώ δεν το ονομάζω..."Το σφράγισμα του Θηρίου"![]()
quote:
Ολοι μας υπηρξαμε βεβαια αλλα η κατασταση εχει ξεφυγει πλεον.Τα περισσοτερα νεαρα παιδια ασχολουνται με μαγεια,τα ρουχα τους αποτυπωνουν σταμπες με μορφες δαιμονων,666,αιμα και πολλα αλλα φρικιαστικα που καταλαβαινουμε πιστευω που οδηγουν.
Και φυσικα σχεδον ολα αυτα τα παιδια εχουν βαφτιστει!Απο κει και περα ομως ακολουθησαν αλλα μονοπατια.Εχουν την χαρη του Αγιου Πνευματος αλλα δεν θελουν να την χρησιμοποιησουν.
Στην δική μου τουλάχιστον εποχή τα ρούχα με τις στάμπες, το Heavy Metal ήταν πολύ περισσότερο της μόδας απ’ότι σήμερα. Απ’όσο ξέρω οι περισσότεροι ζουν σήμερα μία κανονική "μικροαστή" ζωή.
Είναι νομίζω ισοπεδωτικό να λέμε ότι τα παιδιά ασχολούνται με Μαγεία...εξαρτάται βέβαια πως ορίζουμε την Μαγεία.
Αν στον όρο Μαγεία τοποθετούμε (είναι πραγματικό γεγονός) π.χ. πολεμικές τέχνες, διαλογισμό
κλπ. τότε τι να πω;
Ναι μπορεί όλοι μας να έχουμε Βαπτισθεί. Ο καθένας μας όμως ακολουθεί μία πορεία, που η ίδια η ψυχή του διαλέγει.
Ο Ανθρωπος έχει την Θεία Χάρη όπως λες μέσα του, πιστεύω όμως ότι την έχει από την στιγμή που γεννιέται. Σε όλους μας υπάρχει ο Θεικός Σπινθήρας. Μένει απλά να τον ενεργοποιήσουμε. Και αυτό δεν νομίζω ότι γίνεται με την τελετή της Βάπτισης, τουλάχιστον όπως έχει καταντήσει (κάποτε ίσως να συνέβαινε έτσι, αλλά τόσο ο "Μυητής Ιερέας" όσο και το πλήθος μπορούσαν να Τελέσουν όντως την Τελετή αυτή, καθώς συμμετείχαν "ενεργά"). Αλλά και αυτή η ενεργοποίηση δεν αρκεί, εάν δεν συνοδευθεί με την συνειδητή πλέον προσπάθεια για ανέλιξη του μυούμενου. Και αυτό γίνεται μόνο με τις πράξεις μας μέσα στην ζωή.
Πολύ σωστά ο φίλος Helios είχε παραθέσει
quote:
ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ,ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΙΞΗ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ,ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΜΑΓΙΚΑ Η ΜΥΗΤΙΚΑ,ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ Η'ΒΑΘΜΟ,ΤΟΥ ΜΥΟΥΜΕΝΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ.

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
quote:
Αλλά και αυτή η ενεργοποίηση δεν αρκεί, εάν δεν συνοδευθεί με την συνειδητή πλέον προσπάθεια για ανέλιξη του μυούμενου. Και αυτό γίνεται μόνο με τις πράξεις μας μέσα στην ζωή.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ
quote:Όπως σίγουρα γνωρίζεις όλοι οι νέοι επιλέγουν και προτιμούν το απαγορυμένο και αυτό που δεν είναι αποδεκτό απο τους γονείς τους. Αφού μόλις αναπτύξουν λίγο την διανόηση ανακλύπτουν πως είναι χριστιανοί χωρίς καν να ξέρουν τι σημαίνει αυτό (μην ξεχνάμε ότι η φιλοσοφία του χριστιανισμού είναι καταπληκτηκή και οι περισσότεροι διαφονούν στην πρακτική της πίστης) φυσικό είναι όταν θα μεγαλόσουν και θα βρουν κάτι που να εναντιόνετε σε αυτό που τους ένεταξαν με το ζόρι. Αν όμως είχαν απο την αρχή το περιθέριο της επιλογής δεν θα συνέβεναι τίποτα από τα παραπάνω
Ολοι μας υπηρξαμε βεβαια αλλα η κατασταση εχει ξεφυγει πλεον.Τα περισσοτερα νεαρα παιδια ασχολουνται με μαγεια,τα ρουχα τους αποτυπωνουν σταμπες με μορφες δαιμονων,666,αιμα και πολλα αλλα φρικιαστικα που καταλαβαινουμε πιστευω που οδηγουν.
Φαντασου να διδασκονταν και αλλες πολλες θρησκειες τι θα συννεβαινε μεσα στο μυαλο τους...Καθε βδομαδα θα βρισκανε κατι διαφορετικο για να πιστευουν.
Θεωρω παντως το συγκεκριμενο θεμα πολυ σοβαρο και ας αναλογιστει ο καθενας ποσες πιθανοτητες εχει να συμβει και στο δικο του παιδι,που το απευχομαι φυσικα!
Να ειστε ολοι καλα
Η μαγεία είσαι ΕΣΥ και όχι τα λόγια που χρησιμοποιείς. 
Edited by - Mysterynightmare on 29/07/2003 12:00:07
Μιας και ειπα οσα ειχα να πω ,για το θεμα,θα απαντησω συντομα και διευκρινιστικα στον Αναστημενο(με την ευχη καποτε να αναστηθει...real ,not fake).
Αν με ανεχονται οπως λες,παρ'οσα "κακα",και με "κακο" τροπο εχω γραψει,μαλλον ειναι οτι βρισκουν και καποιες αληθειες σ'αυτα που γραφω.
Εχω-οπως και καθε Ελληνας-το δικαιωμα,αφου το εθνος οπου ανηκω περασε τοσα απο την Ιουδαιοχριστιανικη διαταραχη,να γραφω οτι νομιζω και οπως νομιζω.
Αν ηθελα να κανω προπαγανδα,θα χρησιμοποιουσα "προσφωροτερους" επικοινωνιακους τροπους,οπως θα παρατηρησεις-αν ησουν,που δεν εισαι,αντικειμενικος-οπως χρησιμοποιουν κατα κορον ανθρωποι που θελουν να κανουν προπαγανδα,οπως
ψευτοευγενειες
λιβανισματα
αστειακια
γλυψειματα
σεχτουλες "φωτισμενων"
κι αλλα γνωστα και ωραια.
But -in case-it is not in my interest area,so be sweet,be cool,be shy-like fake christians do,and you will have,a grate hit parade here!!!
ΚΑΙ!
Το βρισιδι,απευθυνοταν σε ωρισμενες νοοτροπιες και συμπεριφορες,
κι οχι σε ολους-στο τελευταιο "κολλησαν" μονον τα Ιουδαιοχριστιανικα στοιχεια του site-διυλιζοντας τον κωνωπα,και τρωγοντας σαντουιτς με φιλετο καμηλας,απο τα Macdonalds.
quote:
Μιας και ειπα οσα ειχα να πω ,για το θεμα,θα απαντησω συντομα και διευκρινιστικα στον Αναστημενο(με την ευχη καποτε να αναστηθει...real ,not fake).
Ευχαριστώ για την ευχή. Προσπαθώ. Εάν έχεις κάτι να με βοηθήσει δώστο.
Και μη μου αποδεικνύεις ΣΥΝΕΧΏΣ ότι είσαι νεκρός. Δεν νιώθω καμία νίκη γιατί απλά όταν εσύ γίνεις καλύτερος θα έχω και εγώ μια ελπίδα.
Το έγκλημα σου είναι ότι με την άθλια συμπεριφορά σου θάβεις ότι ωραίο έχεις να πεις και χάνεις την ευκαιρία να κερδίσεις από ανθρώπους που γεμίζεις με αντιπάθεια για το πρόσωπο σου και θα είχαν πάρα πολλά να σου προσφέρουν.
Α!!!! Ξέχασα είναι εβραιοχριστιανοί. Περαστικά.
Γεια σου φίλτατε. Η συζήτηση μαζί σου δεν έχει κανένα νόημα και θα το καταλάβεις όταν κανείς δεν θα ασχολείται μαζί σου. ΚΑΙ ΗΔΗ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.