- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αν ναι τοτε δυστυχως καλυπτεις καποιους οι οποιοι καθε μερα βριζουν τον χριστιανισμο,ειρωνευονται,παραπληροφορουν.
Εγω λεω γεγονοτα που δεν αλλαζουν.Το 98% των Ελληνων ειναι χριστιανοι Ορθοδοξοι,αυτο το ξερουν και οι πετρες.
Και ναι συμφωνω,καποιοι εθνικοι-12θεοι,μιας που εξω απο το φορουμ αν πουν αυτα που λενε εδω ή θα γελαει ο κοσμος ή θα τους κυνηγανε με τις ντοματες.Αρα εδω ξεσκανε,εχουν μια αναταση του ψυχισμου τους,πολυ σεβαστο.
Εγω δοξα το θεο δεν εχω ψυχολογικα προβληματα,μα απανταω στις αυθαιρεσιες και τις ασυναρτησιες των ολιγων εθνικων-12θεων.
Μα απο συντονιστη να παρει το μερος καποιων,μη λαμβανοντας ολα τα στοιχεια δε το περιμενα.Μαλλον εισαι στην ιδια ομαδα με αυτους,το σεβομαι μα η ισοτιμη αντιμετωπιση πεθανε.
Τι να κανουμε,οι Ελληνες ειμαστε χριστιανοι ορθοδοξοι,δε θα το αλλαξει μια σχεδον μηδενικη μειοψηφια 12θεων.
Edited by - MIXAHL32 on 21/04/2008 11:57:44
quote:
Το σημερινό Σύνταγμα αναφέρει σε κάποιο άρθρο του ότι Έλληνας πολίτης είναι αυτός ο οποίος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος;
Απο όσο γνωρίζω όχι.Αλλα μάλλον δεν διάβασες την τελευταία μου τοποθετήση.
Στην σύχρονη Ελλάδα εκκλησία και κράτος εξακολουθούν να παραμένουν ενωμένα καθώς η κρατική εξουσία ασκείται στο όνομα της Αγίας Τριάδας.
Εάν σου λεέι κατι αυτό
Αρθρο 33 παρ.2 : Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».
ΕΛΛΗΝ
«Μια τέτοια δήλωση, ότι δηλαδή θα πρέπει να έχουμε το "περήφανο όνομα" των κατακτητών μας, επειδή ήταν "ένδοξοι κατακτητές" μόνο αναγούλα μου προκαλεί.»
«Στα αρχαία ήθη και στους άνδρες στηρίζεται η Ρώμη». (Ennius, ann. 500 vahlen).
Φίλτατε αυτό περί αναγούλας ψάξε το λίγο.
Κατ’ αρχήν για μένα είναι μύθος ότι μας κατέκτησαν οι Ρωμαίοι.
Οι Ρωμαίοι πράγματι κατέκτησαν όλη την οικουμένη, αλλά στην πατρίδα μας η «κατάκτηση» πιότερο σαν περίπατος μου έρχεται.
Πιο πολύ στρίμωξαν και ταλαιπώρησαν τη Ρώμη, καθ’ ένας ξεχωριστά, ο Μιθριδάτης του Πόντου, Ο Αννίβας της Καρχηδόνας, οι Εβραίοι, οι Γαλάτες, οι Κέλτες, οι «Βρετανοί», οι Γερμανοί, οι Πέρσες, οι Πάρθοι.
Φίλτατε, οι Ρωμαίοι Πολίτες ήταν περήφανοι κάτοικοι μιας αυτοκρατορίας με υπερεθνικό στην χαρακτήρα, που ενσωμάτωνε διάφορους λαούς, που μπορούσαν να ειρηνεύουν, με κυρίαρχο εποικοδόμημα τον Ελληνικό πολιτισμό.
Η κυρίαρχη αντίθεση που επί αιώνες διατηρήθηκε στον κόσμο ήταν η αντίθεση ανάμεσα στον πολιτισμό που έκφραζε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και η βαρβαρότητα έξω από τα σύνορά της.
Πολύ διαλεκτική την βρίσκω τη σχέση Ελλήνων και Ρωμαίων από την πολύ πρώιμη εποχή (για να θυμηθώ τον νεανικό και υφέρποντα(;) μαρξισμό μου).
quote:
symbol
Κατ’ αρχήν για μένα είναι μύθος ότι μας κατέκτησαν οι Ρωμαίοι.
Ασχολίαστο.

macedon
quote:
Απο όσο γνωρίζω όχι.Αλλα μάλλον δεν διάβασες την τελευταία μου τοποθετήση.Στην σύχρονη Ελλάδα εκκλησία και κράτος εξακολουθούν να παραμένουν ενωμένα καθώς η κρατική εξουσία ασκείται στο όνομα της Αγίας Τριάδας.
Αγαπητέ Βυζαντινός, την διάβασα την τελευταία σου τοποθέτηση.
Δεν ξέρω κατά πόσο η Εκκλησία και το Κράτος παραμένουν ενωμένα στις μέρες μας, νομίζω ότι αυτή η συνήθεια εκατοντάδων χρόνων - που φυσικά επικρατούσε και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης - όπου η Εκκλησία ήταν παρεμβατική στις κρατικές υποθέσεις, έχει εξασθενήσει αρκετά.
Στις μέρες μας στην Ελλάδα έχει θεσπιστεί και κατοχυρωθεί νομικά η ανεξιθρησκεία, στα δικαστήρια πχ δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση κάποιου μάρτυρα/εναγόμενου/ενάγοντα ύστερα από τον όρκο επί του Ευαγγελίου κλπ.
Όσον αφορά την παράγραφο 2 από το άρθρο 33 του Συντάγματος, αυτό δε μου λέει κάτι ότι Έλληνας είναι αυτός ο οποίος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.
Αγαπητέ MIXAHL32, καταρχάς το 98% των Ελλήνων που αναφέρεις ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ο ορισμός αυτός έχει προέλθει από την αναγραφή του θρησκεύματος στις παλαιού τύπου ταυτότητες και δεν υποδηλώνει κάτι.
Κι εμένα πχ η ταυτότητα μου είναι ακόμη παλαιού τύπου και στο θρήσκευμα αναγράφεται η ένδειξη "Χριστιανός Ορθόδοξος".
Στην ηλικία των 14 που την έβγαλα ούτε ρωτήθηκα από τον αστυνομικό και δεν πιστεύω σε κάποια θρησκεία.
Το να λέμε λοιπόν ότι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι το 98% των Ελλήνων πολιτών με γνώμονα ότι απλά αναγράφεται αυτό το δόγμα στο πεδίο "θρήσκευμα" στην ταυτότητα τους, μου ακούγεται ως ψευδαίσθηση...
Εν πάσει περιπτώσει, δεν θα σταθώ άλλο σε αυτό το σημείο.
Αναφέρεις:
quote:
Και ναι συμφωνω,καποιοι εθνικοι-12θεοι,μιας που εξω απο το φορουμ αν πουν αυτα που λενε εδω ή θα γελαει ο κοσμος ή θα τους κυνηγανε με τις ντοματες.Αρα εδω ξεσκανε,εχουν μια αναταση του ψυχισμου τους,πολυ σεβαστο.
Εγω δοξα το θεο δεν εχω ψυχολογικα προβληματα,μα απανταω στις αυθαιρεσιες και τις ασυναρτησιες των ολιγων εθνικων-12θεων.
Εν πρώτοις, αγαπητέ, δεν ονομάζονται 12θεοι αλλά δωδεκαθεϊστές.
Είναι πολύ σχετικό το να λέμε ότι τα πιστεύω κάποιου όταν εκτίθενται δημοσίως θα γίνουν αντικείμενο χλευασμού και γέλωτα.
Άλλωστε, το γέλιο είναι μια υπόθεση υποκειμενική και μπορεί να προκληθεί στο άκουσμα πολλών απόψεων.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι να γελάς και να χαριεντίζεσαι με τα πιστεύω των άλλων.
Εξάλλου, μερικές φορές το γέλιο μπορεί να προέρχεται κι από την έλλειψη ικανότητας να κατανοήσεις κάτι...
Το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να ακούσεις πραγματικά τον συνάνθρωπο σου και να μην αφήσεις τα δικά σου πιστεύω να λειτουργήσουν ως παρωπίδες, περιορίζοντας την όραση σου μόνο στις δικές σου πεποιθήσεις.
Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να κάνεις ένα βήμα λίγο παραπέρα από εκεί που βρίσκεσαι και να ανοιχτείς λίγο "στα βαθιά".
Το συμπέρασμα σου ότι κάποιοι εκ των συνομιλητών σου έχουν "ψυχολογικά προβλήματα" επειδή έχουν το σύνολο απόψεων τους όπως εσύ, εγώ κι ο καθένας μας είναι εντελώς αυθαίρετο οπότε θα σε παρακαλέσω να το κρατήσεις για τον εαυτό σου.
Στα μηνύματα σου που σου επισύναψα στο προηγούμενο μήνυμα μου, ομαδοποιείς με αρκετά χλευαστικό κι υποτιμητικό τρόπο κάποιους συνανθρώπους σου και τους τσουβαλοποιείς επειδή τολμούν να έχουν διαφορετικά πιστεύω από εσένα.
Αυτός ο τρόπος συμμετοχής δεν ανταποκρίνεται ούτε στο πνεύμα της γόνιμης συμμετοχής στις Συζητήσεις του Esoterica και δεν είναι αποδεκτός σε αυτές.
Καλή σου ημέρα!

In anticipation of my resurrection...
Όσο γι αυτούς που αυτοαποκαλούνται δωδεκαθειστές είναι προπαγανδιστές και παραποιούν την αρχαία ενδοξη ελληνική ιστορία.Οι αρχαίοι Έλληνες πιστευαν σε πολλους θεούς ΌΧΙ μόνο σε δώδεκα.Γι αυτο να μην εμφανίζονται ως αναβιωτές της αρχαίας ελληνικης θρησκείας.
ΕΛΛΗΝ
Αν αποπειραθείτε φίλοι μου να συζητήσετε με έναν γνώστη της ιστορίας , και του πείτε αυτά που γράφετε μέσα στο Forum , μπορεί να μη σας πάρει με τις ντομάτες όπως πιστεύετε ότι θα γίνη για κάποιους άλλους , γιατί δεν θα του το επιτρέπη η αξιοπρέπειά του , αλλά σίγουρα ο άνθρωπος θα γελάση .
Πρίν λοιπόν αρχίσετε να κατηγορείτε τους άλλους ως εμπαθείς κατά της θρησκείας σας καλό θα ήταν να αφήσετε τους απολογητές και να ανοίξετε κάποια εγκυκλοπαίδεια και κάποια ιστορικά βιβλία .
Θα σας ωφελήση πολλαπλά !

quote:
Αν αποπειραθείτε φίλοι μου να συζητήσετε με έναν γνώστη της ιστορίας , και του πείτε αυτά που γράφετε μέσα στο Forum , μπορεί να μη σας πάρει με τις ντομάτες όπως πιστεύετε ότι θα γίνη για κάποιους άλλους , γιατί δεν θα του το επιτρέπη η αξιοπρέπειά του , αλλά σίγουρα ο άνθρωπος θα γελάση .
Και ποιοι είναι γνώστες τις αρχαίας ελληνικης ιστορίας.Εσείς???
Εάν οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήθελαν να αλλαξουν την θρησκεία τους δεν θα την άλλαζαν.Όπως οι Έλληνες κατα την Τουρκοκρατία έμεινα Έλληνες(επειδη παρέμειναν Χριστιανοι) σημαίνει οτι ήθελαν να πιστεύουν στον Θεό παρά τις καταπιέσεις και τους εξισλαμισμους που δέχονταν απο τους τουρκους.
Συνεπώς οι αρχαίοι Έλληνες είδαν οτι αυτα που πρίν πιστεύαν ήταν ματαια.Είδαν οτι ο Θεός είναι ενας.Εαν δεν ήθελαν να αλλαξουν την πιστη τους έστω και με τους "διωγμους" των χριστιανών(απο ποιούς χριστιανούς??οι Έλληνες ήταν απο τους πρώτους λαούς που εκχριστιανίσθηκαν) όπως λέτε,δεν θα την άλλαζαν.
ΕΛΛΗΝ
Αγαπητέ Dying_Incubus! κάνεις παρατηρήσεις στον MIXAHL32, γιατί έθιξε τους 12θειστές! Μάλιστα έχεις την απορία και παρατηρώντας λες προς τον MIXAHL32 << Είναι πολύ σχετικό το να λέμε ότι τα πιστεύω κάποιου όταν εκτίθενται δημοσίως θα γίνουν αντικείμενο χλευασμού και γέλωτα.
Άλλωστε, το γέλιο είναι μια υπόθεση υποκειμενική και μπορεί να προκληθεί στο άκουσμα πολλών απόψεων.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι να γελάς και να χαριεντίζεσαι με τα πιστεύω των άλλων.
Εξάλλου, μερικές φορές το γέλιο μπορεί να προέρχεται κι από την έλλειψη ικανότητας να κατανοήσεις κάτι>>
Κατά αρχάς θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος! Θα γελάει και το σκυλί που λένε!
Έχεις δει σκυλί να γελάει? Ας ξεκινήσουν επίσημα τις σπονδές στη Δήμητρα και θα δεις!
-Την έλλειψη ικανότητας τη χαρίζουμε σε όσους γελάνε με τον Χριστιαανισμό.
Παρατηρείς λοιπόν τον Μιχαήλ! Ότι ειρωνεύεται! Σε πείραξε η ειρωνεία του! Η ειρωνεία των Χριστιανομάχων δε σε πείραξε!
-Δε σε πείραξε ούτε η βλασφημία (στην κυριολεξία της λέξης) των Χριστιανομάχων! Κάτι για το οποίο σε είχα παρατηρήσει και στο παρελθόν! Να ξαναγράψω τα ποιήματα βλασφημίας από μέλος τα οποία <<δεν τα προσέξατε?>>…… γιατί άραγε? Ποιοι τυγχάνουν ασυλίας σε αυτό το forum? Και ποια τα κριτήρια? Απάντησε. Γιατί αν μου πεις κανένας θα ξαναγράψω τα ποιήματα...........του κανένα!
Ας δούμε λοιπόν τι είπε ο ίδιος ο Χριστός για τους Έλληνες!
<< Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνησωσιν εν τη εορτή.
Ούτοι ουν προσήλθον Φιλίππω τω από Βιθσαιδά της Γαλιλαίας, και ηρώτων αυτόν λέγοντες, κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν . Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα, και πάλιν Ανρδρεάς και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού, ο δε Ιησούς απεκρινάτο αυτοίς λέγων, ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου.>>
Και όπως το είπε έγινε! 
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Δεν το συνεχιζω,οσοι διαβαζουνε ΟΛΑ τα ποστ,καταλαβαινουν ποιοι ειρωνευονται και εχουν ενα πεπλο προστασιας απο τους ομοιδεατες τους.
Δεν εχει νοημα.
Παραμενω χαμογελαστος παντα.

Edited by - ellovos on 18/03/2007 04:40:28