- Ξεπερνώντας τον θανατο....Εισβάλλοντας στη λήθη... - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Annabell Lee
annabell lee
17/08/2009
Σε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να φανούμε δυνατοί και να μην επηρρεάζουμε τους αλλους. Η ζωή συνεχίζεται...
Κουράγιο
Τα συλλυπητήριά μου, ο πόνος είναι αβάσταχτος! αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.
Από εκεί κι έπειτα εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι η ζωή μας εδώ είναι παροδική.
Με το θάνατο ο εκλιπών "ελευθερώνει" την ψυχή του από το σώμα του! και συνεχίζει σε έναν άλλον κόσμο, απελευθερωμένος ποια από τις σωματικές ανάγκες και αδυναμίες,...... σε αυτόν στον οποίο κι εσύ όπως και όλοι μας θα πάμε όταν έρθει η σειρά μας!
Με το να βρίσκεσαι σε απόγνωση το μόνο που κάνεις είναι να πληγώνεις τον εαυτό σου. Τον ή την αποθανών! δε θα τους φέρεις πίσω! Αντιθέτως θα στεναχωριούνται και αυτοί βλέποντας τον πόνο σου και μή μπορώντας να σε βοηθήσουν.
Ο χρόνος είναι η μεγαλύτερη γιατρειά! απλά βοήθησέ τον.
Όταν χάνουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, είναι δύσκολο να το ξεπεράσουμε! και εάν μάλιστα επρόκειτο για τα τέκνα μας, είναι ποια αδύνατον.
Ωστόσο δεδομένου ότι τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε όσο ποιο "λογικά" γίνεται σκεπάζοντας τα συναισθήματά μας.
Νομίζω ότι οι συχνές έξοδοι και η παρέα με τους ή τις φίλες μας, είναι κάποιο είδος φάρμακου, όπως και το διάβασμα! (σε βοηθάει να ξεφύγεις).

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Το πρόβλημα είναι τι μπορώ να κανω για να χαλαρώσει λίγο η κατάσταση η οποία είναι λίγο τεταμένη μέσα στο σπίτι - σημ δεν μένω μαζί τους λόγω σπουδών - δεν δέχονται καμία βοήθεια κ εγω γίνομαι έξαλλη και το μόνο που καταφέρνω είναι να τσακώνομαι με όλους και να μου φταίνε τα πάντα.Νομίζω οτι όλοι μας έχουμε βρεθεί σε τέτοιεσ καταστάσεις και μπορείτε να με καταλαβαιτε.... Αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει κάποιο βότανο που να επουλώνει - δεν ξερω τι άλλη λεξη να χρησιμοποιήσω - τον πόνο που νιώθουν?
Με εκτίμηση
(συγχωρέστε τυχόν λάθη )
annabell lee
quote:
Αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει κάποιο βότανο που να επουλώνει - δεν ξερω τι άλλη λεξη να χρησιμοποιήσω - τον πόνο που νιώθουν?
Αρωματοθεραπεία...
2 αιθέρια έλαια...
Το..Salvia Sclarea γνωστό απο την αρχαιότητα ως Herba Sacra που σημαίνει ``ευλογημένο χόρτο``..
Πρόκειται για το αιθέριο έλαιο ενός είδους φασκόμηλου.
Το αιθέριο έλαιο αυτό διώχνει την αρνητική ενέργεια απο σώμα και πνεύμα. Προάγει σε ευφορία, είναι κατευναστικό , αναζωγονητικό κατά του άγχους έχει έντονη, πλούσια, κρύα.. μυρωδιά
Pelagronium Odoratissimum...κοινώς ``Γεράνι`` το φυτό της Αφροδίτης που συμβολίζει τις δημιουργικές αρετές του αισθησιασμού και των αισθημάτων καθώς και της δημιουργικής διάθεσης.
Τα παλιά χρόνια καλλιεργούσαν το γεράνι γύρω απο τα σπίτια γιατί θεωρείτο προστατευτικό φυτό.
Το ``γεράνι`` ενδυκνείεται για την νευρική ένταση και κατάθλιψη καθώς μεταφέρει ενααίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας.
Ψάξε κάπου εκεί http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?whichpage=27&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4980 .. δεν έχω χρόνο να ψάξω τώρα που τα γράφω για το πως θα τα χρησιμοποιήσεις..
Αν μπείς στη διαδικασία να τα αγοράσεις θα πρέπει να ξέρεις οτι αυτό που αγοράσεις είναι πρώτης ποιότητας.![]()
Μην τσακώνεσαι με τους άλλους, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Δε σου φταίνε σε τίποτα οι άλλοι, εάν δεν ισιώσεις το τιμόνι θα βρεθείς προ εκπλήξεων. Ούτε η πρώτη είσαι ούτε η τελευταία.
Χαλάρωσε λοιπόν και προσπάθησε να ξεφύγεις. Ούτως ή άλλως! όσο "τρομερό" και εάν ακούγεται σε 2-3 χρόνια το πολύ θα έχεις ξεπεράσει αυτό το σοκ σε σημείο που να μην το σκέφτεσαι καν.
Η ζωή συνεχίζεται λοιπόν!............είχες μια εμπειρία δύσκολη! και φοβερή!.....αλλά ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.
Κοίταξε τις σπουδές σου, μην τσακώνεσαι με τους οικείους και τους φίλους σου και όλα θα πάνε καλά! Σύντομα όλα αυτά θα περάσουν στο παρελθόν και θα έρθουν και οι ωραίες στιγμές.
Η ζωή είναι μια ρόδα! Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα κάτω της, εν συνεχεία θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει!.....σπρώχτη λοιπόν ν’ ανέβει πιο γρήγορα!
Γεια σου από μένα και καλή τύχη!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
europaios ευχαριστω για τα ενθαρυντικά σου λόγια. Ξερω πως καποια στιγμη ο χρόνος τα γιατρεύει όλα το θέμα είναι οτι πολλές φορές αφήνει μέσα σου πληγές που δεν επουλώνονται και αφήνουν αγιάτρευτα τραύματα...
Αυτά θέλω να κλείσω κυρίως για την οικογένεια μου όχι τόσο για μενα.
Αllzzaro θα κοιτάξω για τα βότανα που μου είπες και σας ευχαριστώ και τους 2 για το χρόνο σας κ ελπίζω να μην σας κούρασα...
Δυστυχως ο θάνατος είναι μέσα στον κύκλο της ζωής μας και όσο δύσκολο κ αν είναι πρέπει να το αποδεχτούμε. Όπως λέω σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν κάποιος πεθαίνει, κάπου κάποιος άλλος γεννιέται....
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ να είστε πάντα καλα
Με εκτίμηση
annabell lee

In anticipation of my resurrection...
annabell lee
Συλλυπητήρια για τον παππού σου.
Συμφωνώ με τον allzzaro ότι ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές μας. Είναι απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας και συχνά, το να μπορέσει κανείς να θρηνήσει για τον χαμό ενός αγαπημένου του προσώπου και να μην προσπαθήσει να θάψει τον πόνο, είναι ένα καλό φάρμακο. Κάθε τι στην ώρα του. Εάν το γεγονός είναι πρόσφατο είναι καλύτερα να βιώσετε τη θλίψη, αλλιώς θα μείνει μέσα και "θα σας τρώει αργά κάτω από το δέρμα, σαν ξεχασμένη αράχνη" (όπως μου είχανε πει κάποτε πολύ παλιά).

Ποιανού στρατηγοί ήταν ο Αραπάκης και ο Παπανικολάου ?
του ΠΑΣΟΚ ?
Της χούντας δεν ήτανε ?
Δηλαδή θες να μας πείς οτι οι χουντικοί θέλαν να υπερασπιστούν την Κύπρο και δεν τους άφησαν δύο δικοί τους?
Ξαναδιάβασε αυτό που λέω και ίσως καταλάβεις...
Τί ζητούσαν δύο.. "χουντικοί" στη γιορτή της Δημοκρατίας;
Που μάλιστα, μετά την αποκατάσταση, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥΣ !!! (επί "δημοκρατίας") Αυτό λέει κάτι;
Γιατί κάποιοι έκαναν νόμο το 1974, με τον οποίο αναβλήθηκε κάθε ποική δίωξη για κάθε αδίκημα σχετικό με την Κύπρο;
Γιατί ο Φάκελος δεν ανοίγει; Ποιοί φοβούνται; Αν οι ευθύνες είναι μόνο του Ιωαννίδη, τόσο το καλύτερο για το κοινοβουλευτικό καθεστώς! Άλλη μια κατηγορία ενάντια στη χούντα. Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι; Γιατί κανείς δεν απάντησε στον Ετσεβίτ, στον Ντεμιρέλ και στον Οζάλ; Γιατί δεν έγινε ποτέ η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, όπως έγινε η Δίκη της Χούντας;
Και κάτι άλλο. Μάζεψε τη γλώσσα σου - δεν είμαι "κολλητός" σου για να μιλάς έτσι! Επιτέλους, αν δεν έμαθες να εκφράζεσαι, καιρός είναι να κάνεις κάτι και γι αυτό.
quote:
Avallon, φαντάζομαι απο τι έχεις "πιαστεί"...
Το "Οθωμανικό δίκαιο"...ζεί και βασιλεύει στις μέρες μας.
Γλυκέ μου μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότροια...![]()
Επιμένω....
σου χρειάζεται επειγόντως κάποια όχι βέβαια με διδακτορικό αλλά με δικτατορικό για να σου εξηγήσει το όνειρο περί Χούντας...![]()
![]()
Παρμενίωνα μη χρυσώνεις το χάπι...
Τα είδα όλα...![]()
Τα άκουσα όλα...
Μπορώ να φύγω ήσυχη τώρα ![]()
Αχ τι κάνει ο καύσωνας...![]()

Μη νομίζεις οτι μιλάς με κάποιον που πιστεύει οτι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν το επόμενο "άρμα" των Αμερικανών για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής...
Ο τροτσκιστής Παπανδρέου πήγε στην Αμερική επι Μακαρθισμού και αντι να τον "τηγανίσουν" σε λάδι σόγιας τον έκαναν και επίτιμο διδάδκτορα..
Αλλά μη λέμε και ότι θέλουμε **************... αν οι συνταγματάρχες θέλαν να μη γίνει η εισβολή θα έπερναν αυτοί την κατάσταση στα χέρια τους και θα σκότωναν (λόγω προδοσίας...) στο γόνατο Παπανικολάου και Αραπάκη...
Πόσες μέρες κράτησε το πανυγήρι ?
Λες να μη βρήκαν χρόνο να αντιδράσουν οι φίλοι σου οι πιθηκάνθρωποι ?
δεεεεεε νομίζωωωωωω.....
Έγιναν επεμβάσεις από τον Διαχειριστή ΤΗΟΤΗ
Μπορείς λοιπόν να αποχωρήσεις απο την κουβέντα και να πάς να ...εμπλουτήσεις τις γνώσεις σου...
Zητώ συγνώμη από τους φίλους του φόρουμ αλλά δεν ανέχομαι άτομα που χαλάνε με τους άσκημους τρόπους τους(βρίζοντας και προσβάλλοντας άμεσα τους άλλους συζητητές...) τα τόπικ στα οποία συμμετέχουν...![]()
![]()
Και για να μη γίνει καμμιά παρανόηση... δεν είμαι κολλητή του Παρμενίωνα και ούτε συμφωνώ μ'αυτόν ![]()

ΑΙΟΝ, είσαι πραγματικά για γέλια...
Ας σε κρίνουν οι άλλοι!
Βέβαια ο Φάκελος της Κύπρου δεν θα ανοίξει ποτέ, γιατί πάνω στο πτώμα της, θεμελιώθηκε ο Μύθος της Δημοκρατίας, όπως σήμερα κάποιοι "εκσυγχρωνιστές" θέλουν να δημιουργήσουν
ένανα άλλον μύθο: αυτόν της "ελληνοτουρκικής φιλίας"!
Μετά τα Ίμια, το σκάνδαλο με τους S-300, τους τάφους στη Κύπρο, κάποιοι μιλούν για "φιλία"! Αυτό που μπορώ να πώ είναι..
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ !
Όσο για την παράνομη δίκη της χούντας(δικαστήρια που πριν δίκαζαν σύμφωνα με το χουντικό καθεστώς,άρα νομιμοποιούσαν την χούντα, δίκασαν μετά τους χουντικούς) οι χουντικοί δεν δικάστηκαν για εσχάτη προδοσία αλλά για κατάλυση της δημοκρατίας. Γιατί να μην δικαστούν και για την Κύπρο? Μήπως γιατί αν άνοιγε ο φάκελλος θα έπαιρνε η μπάλα και δημοκράτες, μυστικές υπηρεσίες κλπ???
Η Κύπρος προδόθηκε. Χουντικοί και δημοκράτες το ίδιο παιχνίδι παίξανε.

Φίλτατοι ************** για να καταλάβετε την Ιστορία ποτε μην την διαβάζετε αποσπασματικά.
Διαβάστε και ελάτε πείτε μου ποια γεγονότα έγιναν στη μέση Ανατολή την ίδια χρονιά που ανέβηκε η χούντα και ποια γεγονότα έγιναν την χρονιά που έπεσε η χούντα...
Πιστεύει κανείς ακόμα οτι όλο το παιχνίδι δεν το κινούσαν οι Αμερικανοί και οι Αγγλοι ? Πιστεύει κανείς οτι η χούντα ήταν ενάντια στους Αμερικανούς ? ή οτι ανέβηκε για να βγάλει τον "γύψο" ?
αυτά και δεν μιλάω άλλο γιατι βαριέμαι να μιλάω "χιμπατζίστικα" ...
φίλη *********** avallon βλέπω οτι επίμονα ασχολείσαι με την ερωτική μου ζωή... γιατι αλήθεια τόσο ενδιαφέρον ? σου τελειώσαν οι μπανάνες ?
Έγιναν επεμβάσεις από τον Διαχειριστή ΤΗΟΤΗ