ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
junk95Μέλος
05/01/2005, 03:42:38
quote:

kynikos
Λες οτι :"Για τα χρόνια που μιλάμε Αδιάβαστε, δηλαδή 1900πχ. και νωρίτερα δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να ονομαστεί Ελληνικό"
Φιλε μου εισαι βαθεια νυχτωμενος!
Προσεξε αυτο:
""Το κεραμικο που βρεθηκε στη νησιδα Γιουρα των Βορειων Σποραδων και φερει αλφαβητικη ελληνικη γραφη,οπου διακρινονται,ομοια με τα γραμματα των κλασσικων ελληνικων αλφαβητων,τα στοιχεια Α,Δ,Υ.Το ευρημα αυτο αναγεται στο 5500-6000 π.Χ.και ειναι παλαιοτερο των Γραμμικων Γραφων.Καταριπτετε οριστικα και αμετακλητα ο Φοινικικος μυθος,οι οποιοι Φοινικες σημειωτεων εμφανιστικαν στο ιστορικο γιγνεσθε περι το 1300 π.Χ.Δηλαδη 4500-5000 χρονια μετα την δημιουργια του ενεπιγραφου κεραμικουτων Γιουρων""
Τις ανασκαφες εκανε ο Ν. Σαμψων στο σπηλαιο του κυκλωπα.
Και αυτο :
""Ο ιδιος αρχαιολογος διενεργωντας ανασκαφες στη Μηλο εφερε στη επιφανεια πρωτοκυκλαδικα αγγεια των μεσων τις τριτης χιλιετιας π.Χ. που εφεραν πανομοιοτυπα τα γραμματα του Ελληνικου αλφαβητου ,Χ,Ν,Μ,Κ,Ξ,Π,Ο,Ε".

Η μεθοδος που χρησιμοποιηθηκε για την χρονολογηση των κεραμικων ειναι του ραδιενεργου ανθρακα (C14)και της οπτικης θερμογραφιας.

Μόνο που όλα αυτά δεν τα λέει ο αρχαιολόγος κ. Σαμψών. Τα λέει το Grecoreport ή κάποια άλλη εξίσου ηλίθια σελίδα. Ο κ. Σαμψών στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟ όπου παρουσιάζονται τα κυριότερα ευρήματα της ανασκαφής, λέει ότι βρέθηκαν ενεπίγραφα κεραμικά χρονολογούμενα από τον 3ο αιώνα π.Χ - 3ο αιώνα μ.Χ.. περίπου και άλλα κεραμικά (με "μη αναγνωρίσιμα σύμβολα") χρονολογούμενα από την Νεολιθική εποχή.

Το πιο ηλίθιο είναι ότι ο όλος μύθος προέκυψε πρώτη φορά σε ένα δημοσίευμα του Αδέσμευτου Τύπου, με τίτλο "Το πιο αρχαίο αλφάβητο είναι το ελληνικό". Κλασσικά ο δημοσιογράφος δεν είχε καταλάβει α-πο-λύ-τως τίποτα από αυτά που έλεγε ο αρχαιολόγος. Και μου το κουνάς σαν παντιέρα, σα δήθεν στοιχεία. Ρε αει παράτα μας.

quote:

??? Ειπα εγω οτι ειμαι επιστημονας; Καθε αλλο μαλιστα.Σκαπανεας ειμαι και μαλιστα "ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ".Δεν εχω παρωπιδες ομως και δεν θα μου τις περασει ποτε κανενας σκοταδιστης-Εβραιοπληκτος.

Μετάφραση:
παρωπίδες = επιστημονικά κριτήρια
σκοταδιστής Εβραιόπληκτος = μη επηρεασμένος από ναζιστικές ασυναρτησίες
σκαπανέας = κάποιος που ψάχνει στην Ιστορία επιβεβαίωση για τα βαθύτερα κόμπλεξ του

Τώρα θα μπορούσα κι εγώ να σε βρίσω, αλλά δεν το αξίζεις καν.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

05/01/2005, 09:40:21
kynikos

""Χμ, και στο κοτέτσι μου, εχθές, καθώς σκάλιζαν, οι κότες εσχημάτισαν όλο το Ελληνικό αλφάβητο, και μάλιστα φαίνονται ολοκάθαρα οι λέξεις «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ». Να υποθέσω οτι οι κότες μου είναι πρόγονοι των Αρχαίων;;""

Καλο!Προφανως οι κοτες σου ξερουν κατι παραπανω απο σ΄ενα.

""Με αυτό θέλω να πώ οτι οποιοδήποτε ορνιθοσκάλισμα μπορεί να "μοιάσει" με κάποια γράμματα, ιδίως αν υπάρχει φοβερή η ανάγκη σε όποιον ανακάλυψε το ορνιθοσκάλισμα. Για ξαναρίξε μια ματιά στα ευρήματα που αναφέρεις και πες μου αν σε πείθουν. Γιατί δεν πείθουν τους ειδικούς αρχαιολόγους; Μπας και οι αρχαιολόγοι δεν είναι σκαπανείς;""

Φιλε μου ,μεγαλυτερη αναγκη απο τους ΙΕ δεν εχει κανενας!Ελα που δεν εχουν ουτε "σπουργιτοσκαλισμα".Με τα "πιθανον","ισως" δεν στεκετε θεωρια.
Δεν πειθουν;Που ειναι η απορρηψη τους καταγεγραμμενη;

Επι της ουσιας λοιπον.
Πρωτος ο Εβανς στο εργο του "Scripta Minoa" διετυπωσε αμφιβολιες για την αληθεια της θεωριας οτι οι Ελληνες ελαβαν τη γραφη απο τους Φοινικες,εκφραζοντας ταυτοχρονα υην επιστημονικη του υποψια πως συνεβη το αντιθετο.
ΟΙ αμφιβολιες για την μη προτεραιοτητα των Φοινικων εναντι των Ελληνων εγιναν βεβαιοτητα
οταν ο καθηγητης Πωλ Φωρ διεθνης αυθεντια Προιστορικης Αρχαιολογιας δημοσιευσε στο Αμερικανικο αρχαιολογικο περιοδικο,εκδοσεως του πανεπιστημιου της Ιντιανα "Νestor"(ετος 16ο,1989,σελ.2288)ανακοινωσηστην οποια παραθετει και αποκρυπτογραφει πινακιδες Ελληνικης Γραμικης γραφης,που βρεθηκαν σε ανασκαφες στο κυκλωπιο τειχος των Πιλικατων της Ιθακης και χρονολογηθηκαν στο 2700 π.Χ.
Η αποκρυπτογραφηση του Φωρ απεδωδσε φωνητικα το συλλαβικο κειμενο ως εξης:

"A]RE-DA-TI.DA-MI-U-A-.A-TE-NA-KA-NA-RE(ija)-TE".
Η φωνητικη αυτη αποδοση μεταφραζεται :"Ιδου τι εγω η Αρεδατις διδω εις την ανασσαν,την θεα Ρεα,100 αιγας,10 προβατα,3 χοιρους"
Ετσι ο Φωρ απεδειξε οτι οι Ελληνες ειχαν γραφη τουλαχιστον 1400 χρονια πριν την εμφανιση των Φοινικων στην Ιστορια.(υστερ.: κοτες δεν ειχαν ,οι δικες σου καναν μαλλον δανειο γραφης).
Και η ενεπιγραφη πινακιδα στο Δισπιλιο ,μεσα στα νερα της λιμνης της Καστοριας ,που ανακαλυψε ο κ. Χουρμουζιαδης ποιος την εγραψε;τα ψαρια ή μηπως υπαρχει ΙΕ θεωρια για υποβρυχιες κοτες!!!!!!!κακακακα (σορι ...χαχαχα)

Ειναι προδηλο οτι οι προσφατες ααρχαιολογικες ανακαλυψεις προσεδωσαν τον χαρακτηρα του κωμικου στην λεγομενη "Φοινικικη Θεωρια",και ανατρεπουν εκ βαθρων ολοκληρη την επισημη παγκοσμια ιστορια του πολιτισμου .Η Ελληνικη γλωσσα ειναι η μονη μη συμβαττικη γλωσσα του κοσμου,η μονη γλωσσα δηλαδη που παρουσιαζει αιτιωδη σχεση μεταξυ του σημαινοντος(της λεξης) και του σημαινομενου της(του πραγματος που ονομαζει η λεξη),σε αντιθεση με ολες τις αλλες γλωσσες του κοσμου.

Ποσες αλλες αποδειξεις θελεις για το οτι υπηρχε γραφη στην Ελλαδα πριν το 1900 π.Χ.
Μη στηριζεστε μονο στον Ηροδοτο.Ο Ηροδοτος ειπε "ως εμει δοκει"(=οπως μου φαινεται),και την γνωμη του αυτη την σχηματισε "αναπυνθαμενος" δηλ.παιρνοντας πληροφοριες απο αλλους??
Ομως ,υπομονη
Ελπιζω να εισαι μικρος στην ηλικια διοτι οι ανασκαφες συνεχιζονται........

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

Βλεπω πως συνεχιζεις τα ψεματα και τις ανακριβιες:

"""Το πιο ηλίθιο είναι ότι ο όλος μύθος προέκυψε πρώτη φορά σε ένα δημοσίευμα του Αδέσμευτου Τύπου, με τίτλο "Το πιο αρχαίο αλφάβητο είναι το ελληνικό". Κλασσικά ο δημοσιογράφος δεν είχε καταλάβει α-πο-λύ-τως τίποτα από αυτά που έλεγε ο αρχαιολόγος. Και μου το κουνάς σαν παντιέρα, σα δήθεν στοιχεία. Ρε αει παράτα μας.""

Βλεπε Απογευματινη της Κυριακης της 21 Νοεμβριου 1999.

Εχω την αισθηση ΠΩς "ουκ αφεξεται σου το χειρε"

Και επειδη μας περνας για ηληθιους
.
""Ένα μεγάλο μέρος των επιχώσεων του σπηλαίου χρονολογείται στη νεολιθική περίοδο (6500-4000 π.Χ.) και καλύπτει την Αρχαιότερη, Μέση και το πρώϊμο τμήμα της Νεότερης Νεολιθικής.
Ήδη από τα πρωϊμότερα νεολιθικά στρώματα προήλθε γραπτή κεραμεική, η οποία στην επόμενη φάση (Μέση Νεολιθική, αρχές 6ης χιλιετίας π.Χ.) φτάνει σε ύψιστη τελειότητα με διακοσμητικά θέματα που είναι επηρεασμένα από την υφαντική ή κεντητική τέχνη της εποχής. Πρόκειται για θραύσματα 20 περίπου σφαιρικών κλειστών αγγείων που βρέθηκαν όλα μαζύ σε συγκεκριμένο χώρο του σπηλαίου. Παρόμοια διακοσμημένα αγγεία είχαν βρεθεί παλαιότερα στο νεολιθικό οικισμό του Αγίου Πέτρου της Κυρά-Παναγιάς, ενώ απουσιάζουν εντελώς από άλλες περιοχές εκτός των Β. Σποράδων. Φαίνεται ότι πρόκειται για ντόπιο εργαστήριο με ιδιαιτερότητες στη διακόσμηση που λειτούργησε στις Β. Σποράδες και αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του "πολιτισμού Γιούρων - Κυρά Παναγιάς". ""

Αυτα απο "http://www.culture.gr/2/21/214/21403e/g21403eb.html"

Και οπως λες εσυ "αει παρατα μας".

05/01/2005, 11:10:56
Kynikos:
«Δεν το λέω "απλά για να λέω κάτι", αυτος είναι αγενής χαρακτηρισμός στον οποίο
α) Είσαι επιτήδειος όποτε κάτι δεν σου κάθετε καλά.
β) Είναι παραβίαση των κανόνων του χώρου...»

Το τι και ποιος είναι αγενής αγαπητέ προς τους συνομιλητές του μάλλον προκύπτει πολύ πιο εύκολα από μια «διάγνωση» της έντασης εις τα topic σου ή από τις εκάστοτε προτροπές των συντονιστών.

Δεν νομίζεις ότι είναι καιρός πια να κατέβεις από το άλογο σου ανάμεσα στους θνητούς και να αφήσεις τις παιδιακίστικες επικλήσεις?

Πάμε τώρα όμως να δούμε εάν όντως τηρούμαι αυτά για τα οποία διαρκώς επιπλήττουμε τους «δογματικούς» συνομιλητές μας αγαπητέ Κυνικέ.

Kynikos:
«Και έχε υπ'όψιν Schwabe, οτι στο ΙΕ ζήτημα η κύρια διαφορά μας είναι οτι εγώ δεν έχω σχηματίσει καμμία τελική γνώμη, αξιολογώ κάθε νέο στοιχείο που ακούω, και προσπαθώ να δώ κατά πόσο κσι πού ταιριάζει.»

Kynikos:
«Οι ανθρωποθυσίες και οι ευνουχισμοί, όποια συμβολική σημασία και να είχαν ήταν και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ»

Με λίγα λόγια, και ενώ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω διατυπώσει την άποψη πως τα όσα λέω είναι και θέσφατα, στο θέμα των όσων αναφέρει η Ελληνική μυθολογία (το ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ καλά θα κάνεις να το εμπεδώσεις) εμφανίζεσαι 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΑ!!!!!

Δηλαδή ρε Κυνικέ, ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα σου? ΠΟΘΕΝ η αυτοψία? ΠΟΘΕΝ τα εργαλεία τεκμηρίωσης?

Μήπως, λέω μήπως, μια προσωπική εμμονή και τίποτα περισσότερο??

Τελικά ξέρεις κάτι ρε Κυνικέ? Δεν τιμάς και πολύ το nick που φέρεις. Λίγο «δήθεν» μας βγαίνεις τελικά…….

.

05/01/2005, 11:23:46
junk95:
«Πιο επιστημονικό κριτήριο για την αξία των γλωσσολογικών πονημάτων του Κρασανάκη θα ήταν ο αριθμός των δημοσιεύσεών του σε peer-reviewed συνέδρια και περιοδικά γλωσσολογίας. Που συμπτωματικά είναι μηδέν (0). Κάτι μου λέει όμως ότι τα κριτήριά σου γίνονται λίγο πιο ελαστικά όταν κάποιος συμφωνεί μαζί σου.»

Φίλτατε τζάμπα μην κουράζεσαι. Ο λόγος που έδωσα τα σχετικά link και στοιχεία έχει να κάνει με το ξεσκέπασμα των δήθεν ΙΕστών. Και λέω δήθεν μιας και όλα όσα αναλώνεστε ήταν και παραμένουνε ΘΕΩΡΙΕΣ.

Δεν έχεις τίποτα απολύτως στα χέρια σου πλην υποθέσεων και ευσεβών πόθων. Δεν σε κατηγορώ για «ανθελληνισμό» ( όπως προέτρεξες να χαρακτηρίσεις «ελληνοκεντρικό») αλλά απλά την παραείδατε την όλη υπόθεση.

Ότι λες εσύ και κάποιοι ακόμα μπορώ να πως και’γω για το αντίθετο. Ο εκάστοτε που αμφιβάλει για κάτι φέρει και το βάρος των ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ. Εσύ όμως δεν το έχεις καταφέρει.

Και ξέρεις κάτι? Μάλλον θα παραμείνει και έτσι.

Γι’αυτό λοιπόν μείνε πιο ταπεινός με τις θεωρίες και άσε τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις διότι περί του «θα» μπορούμε να μιλάμε μια ολάκερη ζωή.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το γιατί αποτυγχάνεις να γίνεις πειστικός.

05/01/2005, 11:35:28
junk95

Αυτα τα ειπες εσυ και απο κεκτημενη ταχυτητα αναφερθηκα στον kuniko

""Μόνο που όλα αυτά δεν τα λέει ο αρχαιολόγος κ. Σαμψών. Τα λέει το Grecoreport ή κάποια άλλη εξίσου ηλίθια σελίδα. Ο κ. Σαμψών στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟ όπου παρουσιάζονται τα κυριότερα ευρήματα της ανασκαφής, λέει ότι βρέθηκαν ενεπίγραφα κεραμικά χρονολογούμενα από τον 3ο αιώνα π.Χ - 3ο αιώνα μ.Χ.. περίπου και άλλα κεραμικά (με "μη αναγνωρίσιμα σύμβολα") χρονολογούμενα από την Νεολιθική εποχή.

Το πιο ηλίθιο είναι ότι ο όλος μύθος προέκυψε πρώτη φορά σε ένα δημοσίευμα του Αδέσμευτου Τύπου, με τίτλο "Το πιο αρχαίο αλφάβητο είναι το ελληνικό". Κλασσικά ο δημοσιογράφος δεν είχε καταλάβει α-πο-λύ-τως τίποτα από αυτά που έλεγε ο αρχαιολόγος. Και μου το κουνάς σαν παντιέρα, σα δήθεν στοιχεία. Ρε αει παράτα μας.""

Βλεπε Απογευματινη της Κυριακης της 21 Νοεμβριου 1999.

Εχω την αισθηση ΠΩς "ουκ αφεξεται σου το χειρε"

Και επειδη μας περνας για ηληθιους
.
""Ένα μεγάλο μέρος των επιχώσεων του σπηλαίου χρονολογείται στη νεολιθική περίοδο (6500-4000 π.Χ.) και καλύπτει την Αρχαιότερη, Μέση και το πρώϊμο τμήμα της Νεότερης Νεολιθικής.
Ήδη από τα πρωϊμότερα νεολιθικά στρώματα προήλθε γραπτή κεραμεική, η οποία στην επόμενη φάση (Μέση Νεολιθική, αρχές 6ης χιλιετίας π.Χ.) φτάνει σε ύψιστη τελειότητα με διακοσμητικά θέματα που είναι επηρεασμένα από την υφαντική ή κεντητική τέχνη της εποχής. Πρόκειται για θραύσματα 20 περίπου σφαιρικών κλειστών αγγείων που βρέθηκαν όλα μαζύ σε συγκεκριμένο χώρο του σπηλαίου. Παρόμοια διακοσμημένα αγγεία είχαν βρεθεί παλαιότερα στο νεολιθικό οικισμό του Αγίου Πέτρου της Κυρά-Παναγιάς, ενώ απουσιάζουν εντελώς από άλλες περιοχές εκτός των Β. Σποράδων. Φαίνεται ότι πρόκειται για ντόπιο εργαστήριο με ιδιαιτερότητες στη διακόσμηση που λειτούργησε στις Β. Σποράδες και αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του "πολιτισμού Γιούρων - Κυρά Παναγιάς". ""

Αυτα απο "http://www.culture.gr/2/21/214/21403e/g21403eb.html"

Και οπως λες εσυ "αει παρατα μας".

VulpiaΝέο Μέλος
05/01/2005, 12:01:11
quote:
Πρωτος ο Εβανς στο εργο του "Scripta Minoa" διετυπωσε αμφιβολιες για την αληθεια της θεωριας οτι οι Ελληνες ελαβαν τη γραφη απο τους Φοινικες,εκφραζοντας ταυτοχρονα υην επιστημονικη του υποψια πως συνεβη το αντιθετο.

Πρόκειται για τον ιδιο Evans που σε επιστολή του στους Times (1903)αναφέρει τα παρακάτω περι της εθνολογικής σύστασης της Μακεδονιας?

quote:
Sir,
As one who has had the exceptional opportunities for studying the Macedonian problems from the inside, I may perhaps be permitted to point out some of the most essential conditions of the present situation. I have traversed Macedonia at different times in almost every direction - from the Aegean side, from Albania, from Kossovo vilayet, from Servia, and from the Bulgarian principality. I have spent months there engaged in archaeological researches in the most out-of-the way districts, and though my main objects were scientific and not political, I had perhaps all the better opportunity for forming an unbiased judgement on the conditions of the country. Nor, perhaps do these impressions lose in value from the fact that they were formed before the beginning of the actual insurrectionist movement.

Let me begin by correcting an almost universal fallacy. There are no "Macedonians". There are Bulgars. There are Roumans -the relics of the Latin-speaking provincials of Rome's Illyrian provinces, who still hold their own in the Pindus range and in the neighboring towns. There are Greeks - more or less superficially hellenized Roumans.

There are "Turks" including Mohammedan Bulgarians, and some true Turkish villages in the Vardar valley representing a settlement earlier than the Ottoman conquest. There is an infusion of skipetars or Albanians on the western and northern fringe. Finally, there is a large Spanish Jew population in Salonika. But there are no "Macedonians".

It is an unpleasant duty to have to tell one's friend home truths, but the Greek claim to Macedonia, at least as regards the greater part of the interior of the country, is a dream. In some of the towns there is a fair Greek population, but even in that case, as in Monastir, for example, the statistics rest on an artificial basis. The truth is that a large number of those described, as Greeks are really Roumans. Till within recent years Hellenism found a fertile field for propaganda among the representatives of the gifted Romance speaking race of the Pindus region. Today Janina has quite forgotten its Rouman origin, and has become a center of Hellenism. Athens, the nearest civilized centre, offered natural attraction to the quick-witted mercantile element in towns. But, for good or evil, the tide has turned. A counter-propaganda, of which Bucharest is the center, has made itself felt, and the Rouman civic element east of Pindus is probably lost to Hellenism, notwithstanding the fact that much money is expended by Greek committees in the endeavor to gain recruits for Greek nationality. Parents are actually paid to send their children to Greek schools.
One of the most comic results of this competitive ethnography was a map published some years ago under Athenian auspices and circulated in this country. According to this, Macedonia was for practical purposes divided into two elements -the Greeks and the "Bulgarophone" Greeks - as if some Celtic enthusiast should divide Britain between the Welsh and the "Anglophone Welsh". Macedonia is full of artificial distinction, the true lines of ethnic demarcation being continually crossed by classifications found on religious adherence to the Greek Patriarch or to the Bulgarian Exarch. A Bulgar village may for political purposes be bribed or coerced into accepting allegiance to Orthodox Greek ecclesiastical superiors. Its inhabitants are then complacently described by those who effected their spiritual transfer as the Hope of Hellas..But these artificial annexations do not go very far. The language of the villagers remains Bulgars, and the deep underlying instincts of the race are only held in temporary suspense. The friends of Greece can only regret that she should be misled by such artificial pretensions; that she should grasp the shadow and lose the substance, which have been found in an understanding, on a reasonable basis of give and take, with her Slavonic neighbors. The late M. Tricoupi, to my personal knowledge, saw things much more clearly. He was well aware that, except a narrow fringe to the south and some sporadic centers of no great magnitude in the interior of the province, the Greek element had no real hold on Macedonia. His chief anxiety, for which he had solid grounds, came, indeed, from that direction, but not from the Bulgarian quarter. That cool political observer would certainly have refrained from qualifying, as did the present Greek premier, an exceptionally industrious and peaceful population who for 15 centuries have been tillers of the Macedonian soil, and only now owing to indescribable oppression have been goaded into revolt, as "Bulgarian wolves", apparently intruders into a Greek fold!

The brigands of Pindus and Olympus have rarely been recruited from the Bulgar element. I myself was once dogged for nearly ten days by a brigand band along the Pindus border, but they were not Bulgars.
The fact is that even in this country -largely owing to interested efforts to disguise the true situation - the great preponderance of the Bulgar element in Macedonia is only imperfectly realized. I can only say, as my personal experience after exploring almost the whole interior of the province, that outside the fringes already referred to, and some small urban centres, practically the whole mass of population is Slavonic, speaking characteristically Bulgarian dialects. The Bulgarian shibboleths, such as the placing of the article after the word, extend even to the Uskub region, sometimes claimed by the Serbs, whose real speech only begins north of the Shar range. Where, as in certain small towns such as Kastoria, the Greek element was in majority, it was far outweighed by the populous Bulgar villages around. This great preponderance of the Bulgar element is a fundamental factor in the present situation, which has been much obscured by statistics drawn from Greek sources. It is liable to be very imperfectly realized by foreigners and even by Consuls whose experience of Macedonia has been mainly confined to towns like Salonica or Monastir."
Sir Arthur Evans, published by the “The Times”, October 1st, 1903

Λοιπον, πότε εχει δικαιο ο Evans, οταν ισχυρίζεται οτι οι Ελληνες δωσαν το αλφάβητο στους Φοινικες ή οταν λεει οτι η Μακεδονια ειναι Βουλγαρική?

05/01/2005, 12:04:47
junk95 & kynikos

Μπορει καποιος απο σας να μου πει γιατι μεσα στο site του ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ δεν υπαρχει αναφορα για το Δισπιλιο Καστοριας ή αν υπαρχει σε ποια σελιδα ειναι;Εγω δεν μπορεσα να βρω αναφορα.
Επισης αν μπορω να επισυναψω φωτο απο το αρχειο μου και με ποιο τροπο.

kynikosΜέλος
05/01/2005, 12:09:33
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ,
quote:
Καλο!Προφανως οι κοτες σου ξερουν κατι παραπανω απο σ΄ενα.
Προφανώς. Θα το γνωστοποιήσω στον Δαυλο προς άμεση έκδοση...

Βλέπω όμως οτι ακόμα δεν διάβασες το τόπικ με τους ΙΕ, και όχι μόνο επιβαρύνουμε το παρόν (να μου πείς εσύ είσαι ο Α.Σ., οπότε δεν πειράζει), αλλα και αναγκαζόμαστε να επεναλαμβάνουμε, πράγμα κουραστικό.

Αν, λοιπόν, είχες διαβάσει, θα έβλεπες οτι ηδη έχω ψάξει ΟΛΟ το "Nestor", και στην παλιά του τοποθεσία, και στην καινούργια, και δεν υπάρχει καμμία αναφορά για το κείμενο της Ιθάκης του Φωρ. Οπότε, στην καλύτερη περίπτωση ο Δαυλός είναι αφάνταστα απρόσεκτος με τα στοιχεία του, στην χειρότερη επίτηδες παραπλανητικός.

Προσωπικά δεν πιστεύω οτι υπάρχει τέτοιο κείμενο. Αν υπάρχει θα σου ημουνα αιώνια ευγνώμων αν το βρείς. Γράψε και στον Δαυλό, να τους ρωτήσεις γιατί το κείμενο ΔΕΝ υπάρχει στο Nestor, έχει γουστο να δούμε τί θα απαντήσουν...

Διάβασε το τοπικ με τους ΙΕ να μου πείς και την γνώμη σου για το πώς ...εξαερώθηκαν οι υποβρύχιες κότες του Χουρμουζιάδη. Σου είπα ήδη Αδιάβαστε, πήραμε...
Αν νομίζεις οτι έχεις απαντήσεις, διάβασε πρώτα το τόπικ, και τα ξαναλέμε εκεί.

quote:
Ποσες αλλες αποδειξεις θελεις για το οτι υπηρχε γραφη στην Ελλαδα πριν το 1900 π.Χ.
Καμμία. Ξέρω οτι υπήρχε γραφή. ΕΛΛΗΝΙΚΗ γραφή δεν φαίνεται να υπήρχε, that's all.

Και βλέπω, με λύπη, οτι ούτε το εμφανέστατο λάθος που έκανες ως προς τον τρόπο που ερμήνευσες τον Σαμψων δεν θέλεις να παραδεχθείς, οπότε μάλλον και τα άλλα θα σου είναι εξ ίσου δύσκολά.

k

05/01/2005, 12:53:32
Vulpia

Να εισαι πιο προσεκτικη οταν διβαζεις κατι.

Ειπα :" διετυπωσε αμφιβολιες "....και "επιστημονικη του υποψια"....και στην συνεχεια "ΟΙ αμφιβολιες για την μη προτεραιοτητα των Φοινικων εναντι των Ελληνων εγιναν βεβαιοτητα
οταν ο καθηγητης Πωλ Φωρ διεθνης αυθεντια Προιστορικης Αρχαιολογιας ......."

Οσο για την Ελληνικοτητα της Μακεδονιας τι να πω.Εγω απο την Μακεδονια ειμαι (ΚΙΛΚΙΣ),εχω γυρισει σχεδον ολη την ευρυτερη περιοχη της Μακεδονιας και δεν εχω συναντηση σλαβοφωνους.Πως ο εν λογω κυριoς λεει ". I can only say, as my personal experience after exploring almost the whole interior of the province, that outside the fringes already referred to, and some small urban centres, practically the whole mass of population is Slavonic, speaking characteristically Bulgarian dialects" ηλεικρινα αποριας αξιον εστι.

Καλο ειναι να ξερεις πως ολα χρηζουν ερευνας,ειτε τα λεει ο Εβανς ειτε ο Ομηρος ειτε ο kymikos ειτε ο Χ ,Ψ.....
Βλεπε Τροια.Μεχρι προτινος θεωρουνταν φαντασια του Ομηρου.Η ερευνα ομως απεδωσε καρπους και εφερε στο φως αποδειξεις.

Καλως ηρθες λοιπον στο χωρο της ερευνας και του.....esoterica.

kynikosΜέλος
05/01/2005, 13:06:24
Schwabe λες (αναφερόμενος σε εμένα),
quote:
Kynikos:
«Και έχε υπ'όψιν Schwabe, οτι στο ΙΕ ζήτημα η κύρια διαφορά μας είναι οτι εγώ δεν έχω σχηματίσει καμμία τελική γνώμη, αξιολογώ κάθε νέο στοιχείο που ακούω, και προσπαθώ να δώ κατά πόσο κσι πού ταιριάζει.»

Kynikos:
«Οι ανθρωποθυσίες και οι ευνουχισμοί, όποια συμβολική σημασία και να είχαν ήταν και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ»

Με λίγα λόγια, και ενώ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω διατυπώσει την άποψη πως τα όσα λέω είναι και θέσφατα, στο θέμα των όσων αναφέρει η Ελληνική μυθολογία (το ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ καλά θα κάνεις να το εμπεδώσεις) εμφανίζεσαι 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΑ!!!!!

Δηλαδή ρε Κυνικέ, ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα σου? ΠΟΘΕΝ η αυτοψία? ΠΟΘΕΝ τα εργαλεία τεκμηρίωσης?

Τα Μινωικά ευρήματα της Ανεμοσπηλιάς είναι ΤΕΚΜΗΡΙΑ, Σβάμπε, σαν αυτά πού έλεγες οτι ήθελες. Όχι μυθολογία, ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, πώς το λένε στο χωριό σου;
Τί έγινε; Άλλαξες γνώμη μόλις παρουσιάστηκαν, και δεν τα θες πιά;

Είπα οτι βάση των στοιχείων, έχω την γνώμη οτι η Μινωική θρησκεία δεν ήταν Ελληνική, ήταν Μητριαρχική, και είχε ανθρωποθυσίες. Είπα επίσης οτι για τους ΙΕ δεν έχω σχηματίσει τελική γνώμη.

Γιατί τα μπερδεύεις αυτά τα δύο ξεχωριστά πράγματα;
Τόσο δύσκολο είναι; Τόσο εύκολα μπερδεύεσαι;

Είπα επίσης οτι υπάρχουν αρκετά στοιχεία οτι ο Δίας προήλθε από την Μινωική θρησκεία (οι αντιγραφές που λέγαμε) αλλά μεταλλάχθηκε σε πατριαρχική μορφή (ΙΕ στοιχείο), γιατί σαν τεκνό της Θεάς δεν θα ταίριαζε στους Αχαιούς.

Τώρα, σε ποιό σημείο διαφωνείς;
Επιστήμη (γλωσσολογία) δεν θέλεις, φτου κακά, τζιζ.
Αρχαιολογία (Ανεμοσπηλιά) δεν θέλεις, κάνεις οτι δεν υπάρχει.
Μυθολογία δεν θέλεις, μου λες οτι την ερμηνεύω όπως θέλω εγώ.
Ε, τί μένει;;;; Η φαντασία σου μήπως;

Σου έχω πεί ήδη οτί διατηρείς μια πλαστή, αφάνταστα αφελή εξιδανικευμένη εικώνα της Αρχαίας Ελλάδας, που προέρχεται κατα 95% από Ναζιστική μυθολογία τύπου Gunther, και στο έχω εξηγήσει λεπτομερώς ΕΔΩ με ολοκάθαρα παραδείγματα. Σου έχω δείξει οτι πολλά σχόλια σου είναι σχεδόν ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ αντιγραφή-μετάφραση ναζιστικής προπαγάνδας, με μόνο μια-δυο ενοχλητικές λεξούλες αλλαγμένες. Βάζεις και κάτι Μ-Λ μπισμπιλίσματα για να είσαι εντάξει, και να το παίζεις... διαλεκτικός υλιστής! Κατά τα άλλα, ας είναι καλά ο Θαλής.

Φαντάζεσαι τους Αρχαίους να ποζάρουν φιλοσοφούμενοι δίπλα στους κίωνες, με ένα έτοιμο τέλοιο δωδεκάθεο, χωρίς καμμία ανατολική επιρροή , πού την βρήκαν έτοιμη τέτοια τέλεια θρησκεία, ρε παιδί μου, στην Ανδρομέδα;

Δεν παραδέχεσαι τίποτα εκτός της χοντροκομμένης μαυρό-ασπρής σου εικώνας για τους "Αρχαίους", η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο απο τρίτο χέρι Γερμανική πάσα, καί χωρίς να την στηρίζεις σε τίποτα ΔΙΚΟ ΣΟΥ (μόνο κάτι πολύ ύποπτα quote Βάσκων ευροβουλευτών, κλπ), καλείς για "Αναπαλαίωση" αυτης της παραμυθένιας οπτασίας, μπας και δει ασπρη μέρα (cargo, που λένε στην Παπούα) ή Ελλάδα.

Βλέπεις "προγόνους" γεμάτους καμάρι και "ένταση", αλλά επ ουδενί δεν φαίνεται να παραδέχεσαι την αφάνταστα δεισιδαιμονική και προκατηλημένη πλευρά τους, την καταθλιπτική αντίληψη τους για τον Άδη, και τον στοιχειωμένο κόσμο τους που μέχρι σήμερα ακόμα σώζεται στις ιστορίες για τους καλικάντζαρους, τα ξωτικά, τις νεράιδες και τις λάμιες. Τί λες, αυτά ΔΕΝ ήταν μέρος της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας; Εβραιοχριστιανική προπαγάνδα και οι λάμιες;

Τι νομίζεις οτι ήταν η Ελληνική θρησκεία; Κάποιο εξιδανικευμένο Λιαντινικό παραλήρημα τύπου "Συρτάκι-Σουβλάκι-Αντισημιτακί-Αυτοκτωνιάκι";.

Δεν είναι έτσι χαζά τα πράγματα!
Θεέλω να πιστεύω, καλώς ή κακώς, οτι το Ελληνικό πνεύμα έχει την ικανότητα να προσεγγίσει και το σύνθετο, όχι μόνο το παιδιαριστικά απλοποιημένο.

k

Edited by - kynikos on 05/01/2005 13:17:18