ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κώδικας Da Vinci - - Κινηματογράφος -

- Κώδικας Da Vinci - - Κινηματογράφος -

Atva30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AtvaΜέλος
26/08/2005, 14:00:01
Συγνώμη οι «τρίχες» του Robert Langdon (κατά κόσμων Tom Hanks) είναι το ζητούμενο ή το βιβλίο; Αφού πάνω σε αυτό στηρίζεται η ταινία και όχι στο κεφάλι του Hanks!

"Κονξ Ομ Πανξ"

26/08/2005, 20:56:32
quite right... απλα εχει ενδοιαφερον...

τσιμπατε αλλη μια, ετσι για τους φαν....

http://i14.photobucket.com/albums/a308/crucifire/davinciset2.jpg

...........

αλέξηςΝέο Μέλος
02/09/2005, 09:14:49
Ορίστε ένας συλλογισμός που ενισχυει την άποψη ότι ο Χριστός δεν ειναι και "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ" να ήταν παντρεμένος!

Τα Μυστήρια της ορθοδοξίας όπως όλοι δεχονται και γνωρίζουν είναι 7
Με βάση τα γνωστά και ορθόδοξα παραδεχούμενα ευαγγέλια με μία σχετικά εύκολη προσέγγιση παρατηρούμε ότι στο ίδιο το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, τελέσθηκαν και βρήκαν εφαρμογή ευλογίας τα 6 από τα 7! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ-ΤΟ ΓΑΜΟ-. Εφόσον η ίδια η εκκλησία παραδέχεται και υποστηρίζει σθεναρά την αγιοσύνη και μεγαλειότητα των 7 μυστηρίων, γιατι να μην έγινε δεκτό και το έβδομο? Γιατί ο Χριστός να μην παντρέυτηκε (χωρίς να πέσουμε στο συλλογισμό εικασιών του Νταν Μπραόυν), όντως και να μην έγινε διαυλος αγιότητας και στο Μυστήριο του Γάμου? Το μόνο που μπορώ να δεχθώ είναι όντως την εποχή καθιέρωσης των Ευαγγελίων από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, όντως να ήταν εσχάτη ντροπή και υποτίμηση ένα τέτοιο γεγονός και απωσιωποιήθηκε ή επιμελώς "διαγραφθηκε".

Στο συγκέκριμένο συλλογισμό κανεις ιερόμενος δεν κατάφερε να απαντήσει με έστω και ένα επχείρημα. Ακόμα περιμένω απάντηση.

Έχει κανεις καποια άλλη άποψη σχετικά?

:)

velialΜέλος
07/09/2005, 14:07:33
Πάντως, με βάση το Χριστιανισμό έχουν δημιουργηθεί πολλά από τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ έργα τέχνης της ανθρωπότητας π.χ. Καπέλα Σιστίνα, η μουσική του Μπαχ κλπ. Η τέχνη έχει τους δικούς της κανόνες, και το αντικείμενο το οποίο εννίοτε υπηρετεί δεν μπορεί να επηρρεάσει την αξία του έργου καθεαυτού.
Νομίζω πάντως ότι ο κώδικας Νταβίντσι είναι ένα πολύ μέτριο βιβλίο. Και είναι πολύ μέτριο επειδή πιστεύω οτι ΕΞΑΡΧΗΣ φτιάχτηκε για να γίνει... ταινία του Χόλλυγουντ!
08/09/2005, 17:26:22
quote:
επειδή πιστεύω οτι ΕΞΑΡΧΗΣ φτιάχτηκε για να γίνει... ταινία του Χόλλυγουντ!

Πες τα χρυσόστομε...!

Και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τα βιβλία του ιδίου "Ιλλουμινάτοι" και "Αρκτικός Κύκλος"--Το "Ψηφιακό Οχυρό" δεν το έχω διαβάσει και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη...Ο άνθρωπος όχι μόνο γράφει "σεναριακά", αλλά χρησιμοποιεί και στα τρία συγκεκριμένα βιβλία του το ίδιο ακριβώς μοτίβο, αλλάζοντας απλά τα ονόματα και τα τοπωνύμια. Να δεχτώ ότι τα βιβλία του σε κρατάνε σε αγωνία, να δεχτώ ότι σε βάζουν σε κάποιους προβληματισμούς, αλλά όχι και ότι έχουμε να κάνουμε με "αποστάγματα σοφίας"...

william blakeΝέο Μέλος
13/09/2005, 10:22:02
ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΣΑΝ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ FORUM. Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο κος ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ - ΑΣΧΕΤΟ, ΟΚ -).

ΦΙΛΤΑΤΕ CUPID ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ κο ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ! Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΑΖΕΨΕ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ "ΤΑ ΕΝΤΥΣΕ" ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΟΚΗΣ ΕΞΕΛΛΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ! ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!

ΔΕΝ ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΜΩΣ...
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΟΝΙΖΕΤΕ Η ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΕ. ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ... ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΤΑΤΕ!

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ POP CORN ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΥΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΙ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ... ΟΧΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕΙΣ!

"O, what land is the Land of Dreams?
What are its mountains, and what are its streams?
O Father, I saw my Mother there,
Among the lillies by waters fair.

The_illuminatiΝέο Μέλος
22/01/2006, 21:12:05
ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ SITE WWW.ODAN.ORG ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ!!!
Ο DE BALAGEUR ΑΝ το ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!!!
CupidΜέλος
23/01/2006, 08:40:19
quote:

ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ SITE WWW.ODAN.ORG ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ!!!
Ο DE BALAGEUR ΑΝ το ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!!!

Σαφώς και είναι αληθινά! 'Ολα! Οι ερμηνείες που δίνει ο Μπράουν
σε όλα αυτά τα στοιχεία είναι φανταστικές.

24/01/2006, 17:42:35
Προβλέπω να γίνεται πανικός και να σπάνε ταμεία στον Κώδικα Da Vinci αφού σήμερα ειναι πολύ της μόδας τα περί 666,σιωνισμού,σκοτεινών κέντρων και προτοκόλλων, Αντι-Χρίστων, Αντι-Βαγγέληδων,Αντι-Γιώργων κτλ...
Αχ και τι δε θα'δινα να δω την συγκεκριμένη ταινία διπλα δίπλα με τον γίγαντα Λιακόπουλο και να τον ακούω να πετάει φανατισμενος και παθιασμενος αττάκες του στιλ "είδατε σας τα'λεγα εγώ και δεν με πιστεύατε"...Ε ρε γλέντια!!!

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

17/02/2006, 11:44:59
quote:
Αχ και τι δε θα'δινα να δω την συγκεκριμένη ταινία διπλα δίπλα με τον γίγαντα Λιακόπουλο και να τον ακούω να πετάει φανατισμενος και παθιασμενος αττάκες του στιλ "είδατε σας τα'λεγα εγώ και δεν με πιστεύατε"...Ε ρε γλέντια!!!

νεες φοτο απ' την ταινια στο comingsoon.net

CupidΜέλος
19/03/2006, 03:30:06
Η ταινία βγαίνει στις 17 Μαϊου. Για να δούμε...
CupidΜέλος
28/04/2006, 07:40:04
Αχ ωραία! Να το θεματακάκι μου!
Η ταινία βγαίνει στις 18! Το'ξερα, το'ξερα!
cultΜέλος
28/04/2006, 15:39:28
@ velial
Επιτελους καποιος που συμφωνει μαζι μου για τον κωδικα davinci
02/05/2006, 14:49:42
Και να που η καθολική εκκλησία άρχισε τις ταρζανιές σχετικά με τον κώδικα Ντα Βίντσι...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=702131&lngDtrID=253

...για να δούμε πως θα πράξει και η δική μας εκκλησία...είμαι περίεργος...

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

03/05/2006, 13:06:48
Οπ, δεν πρόλαβε να περάσει πάνω μια μέρα από μια μέρα από το τελευταίο ποστ μου στο τόπικ και να και οι επίσημες αντιδράσεις ορθοδόξων
Ορίστε...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=702775&lngDtrID=244

another starΜέλος
03/05/2006, 18:08:00
quote:
Οπ, δεν πρόλαβε να περάσει πάνω μια μέρα από μια μέρα από το τελευταίο ποστ μου στο τόπικ και να και οι επίσημες αντιδράσεις ορθοδόξων
Ορίστε...http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=702775&lngDtrID=244

Χα Χα Το παιδί μίλησε.
Αφού δεν φοβάται ο αρχιεπίσκοπος τότε γιατί ασχολείται με την ταινία και το ευαγγέλιο?

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
04/05/2006, 11:15:59
Και που 'σαι ακόμα!!! Επρόκειτο να ετοιμάσουν φυλλάδια οι εκκλησιαστικοί κύκλοι και να τα διανέμουν, ενώ μπορεί να γίνουν και συγκεντρώσεις πιστών έξω από κινηματογράφους ως διαμαρτυρία...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=703145&lngDtrID=244

χαχαχα!!!!

another starΜέλος
04/05/2006, 13:01:24
ωραιότατα
Ποπκοοορρρνν, πασααατεμποοοο...

Αχ ας το κάνουν νωρίτερα, όχι τίποτα άλλο είμαι και σε ακινησία αυτές τις μέρες λόγω προβλήματος υγείας, οπότε να έχω να δω κάτι σημαντικό στη τηλεόραση.

Τώρα εμένα γιατί μου ηρθε ότι ζω στον Μεσαίωνα?

CupidΜέλος
06/05/2006, 01:25:00
Και να οι πρώτες αντιδράσεις.

Η Εκκλησία μας δεν φοβήθηκε ποτέ τους διωγμούς και δεν πρόκειται να φοβηθεί τώρα ούτε τον Νταν Μπράουν -συγγραφέα του Κώδικα Ντα Βίντσι, ούτε το Ευαγγέλιο του Ιούδα, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, εξαπολύοντας επίθεση κατά του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου.

Σε ομιλία του στην τελετή βράβευσης των ακαδημαϊκών Δ.Σκαρβέλη και Γ.Κοντόπουλου από την Ιερά Σύνοδο, ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε στον «θεωρητικό υλισμό που επανέρχεται», ενώ «επί των ημερών μας με τα βιβλία που γράφτηκαν τώρα και ανακαλύφθηκαν παλαιότερα και ελπίζεται από τους φιλόδοξους νεκροθάφτες της πίστεως ότι είναι δυνατόν να ξεριζώσουν την πίστη από την καρδιά του λαού μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε τα λόγια «γνωστού θεατρώνη - σκηνοθέτη» ότι με την ταινία Κώδικας Ντα Βίντσι ήλθε το τέλος της Ρωμαιοκαθολικής, Προτεσταντικής και Oρθοδόξου Εκκλησίας.

«Μέσα μου γέλασα πρώτον για την αυτοπεποίθηση του ανδρός και δεύτερον με την ανοησία της σκέψεως αυτής, διότι δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος. Η Εκκλησία αντιμετώπισε αυτοκράτορες, διωγμούς. Χύθηκε αίμα και η Εκκλησία τα υπερέβη και δεν φοβήθηκε και θα φοβηθεί τον Μπράουν ή το Ευαγγέλιο του Ιούδα; Αυτά είναι αστεία πράγματα.»

Απαντώντας ο σκηνοθέτης Ν.Κούνδουρος δήλωσε στο Βήμα: «Ο Αρχιεπίσκοπος θύμωσε, συγχύστηκε και έχασε το χιούμορ του. Αν αποκάλεσε θεατρώνες έναν κόσμο ολόκληρο που προάγει και συντηρεί τον πολιτισμό του ανθρώπου, τότε έκανε λάθος.

» Ας τον συγχωρήσουμε και ας μας συγχωρήσει και αυτός για κάποιες υπερβολές. Όσο για την τολμηρή πρόβλεψη ότι οι χριστιανικές εκκλησίες θα εξαφανισθούν, θεωρώ ότι οι εν λόγω εκκλησίες θα χάνουν μέρα με τη μέρα του πιστούς τους και θα βρεθούν απογυμνωμένες από τα ερείσματά τους λόγω του τρόμου, της φοβίας και του πανικού των λαών και ένα μέλλον το οποίο, με πυρηνική ή όχι εξουσία, προβλέπεται δυσοίωνο.»

news.in.gr

Επίσης, η απίστευτη εκπομπή της Δρούζα στις 5/5/06 με θέμα "Από το Ευαγγέλιο του Ιούδα στον Κώδικα Ντα Βίντσι", έκλεισε ως εξής: Ο παπα Τσάκαλος να ψάλλει όρθιος το "Χριστός Ανέστη" και στις κερκίδες του κοινού, οι κυρίες να κάνουν τον σταυρό τους. Τέλεια! 'Αρχισε το γλέντι!

another starΜέλος
06/05/2006, 10:24:49
Αρχισαν τα όργανα, σήκω απ' τη θέση σου.... Ωπα!

Και λέω εγώ τώρα αφού δεν έχουν πρόβλημα γιατί ασχολούνται τόσο πολύ. Στο κάτω κάτω ένας Χριστιανός θα το δει σαν ένα απλό βιβλίο με ωραία πλοκή και φυσικά δεν θα επηρεάσει τη πίστη του. Ποιο είναι το πρόβλημά τους?
Όσο για το ευαγγέλιο, πάλι θα το καταχωνιάσουν αντί να πουν κάτσε να δουμε τι μας λέει, στο κάτω κάτω έχει επιβεβαιωθεί από επιστήμονες η παλαιότητά του τουλάχιστον.

Αλλά πως το έχασα αυτό με τον ΠαπαΤσάκαλο? φτου!! τα καλύτερα τα χάνω ρε παιδι μου.

Ο Τσίμας πρέπει να είχε μία εκπομπή νομίζω τη Τετάρτη το βράδυ, αλλά δεν μπορεσα να τη δω. Την είδε κανείς να μας πει? προσωπικά τον εμπιστεύομαι ως δημοσιογράφο