ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κώδικας Da Vinci - - Κινηματογράφος -

- Κώδικας Da Vinci - - Κινηματογράφος -

Atva30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/05/2006, 18:48:22
Α χα τους τσάκωσα!!!(όχι που θα μου ξεφεύγανε)

Απο΄το site της Εκκλησίας συνεχίζεται ή μάλλον φουντώνει ο πόλεμος για τον Κώδικα Ντα Βίντσι. Τώρα τα έχουν βάλει με μερίδα του τύπου επειδή τόλμησαν να βγάλουν προτωσέλιδα με τίτλο "Στην πυρά ο Κώδικας Ντα Βίντσι από την Εκκλησία" και άλλους παρόμοιους. Κοιτάχτε κυρίως από την 5η παρατήρηση και μετά στην ιστοσελίδα της.

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/anakoinothenta.asp?id=706&what_sub=announce

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

12/05/2006, 15:34:56
Το φυλλάδιον προς το λαόν που αποκαθιστα την αλήθεια σχετικά με τα μυθεύματα του Κώδικα Ντα Βίντσι...

http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp?id=588

Μ'έχει πιάσει πανικόοοο-οοο-οοος

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

CupidΜέλος
16/05/2006, 05:18:04
Μου αρέσει που κανείς δεν έχει δει την ταινία και όμως όλοι κάνουν εκπομπές και μιλούν θεωρητικά. Ο Χαραβέλας πάντως, έδωσε ρέστα χτες.
Μαλλιτραβήχτηκαν. Το συμπέρασμα της εκπομπής είναι ένα: Θα γίνει χαμός στους δρόμους! Αχ, οι παλιές καλές μέρες του "Πειρασμού" γυρίζουν. Εκείνη την εποχή έφαγα τσάμπα το ξύλο από γριά και δεν είχα κάμερα να το καταγράψω. Αυτή τη φορά θα πάρω καμέρα. Τώρα, αν βγει σώα η κάμερα είναι άλλο θέμα!
16/05/2006, 16:06:01
αρκετα καλη η ταινια, αν και δεν ηθελα να τη δω ολη στην οθονη του pc, αλλα οση παρασηρθηκα και ειδα, με ενθουσιασε, ως προς τη μεταφορα...

αλλα και το βιβλιο το ιδιο αμφιβαλω αν το εχει διαβασει κανενας απ' αυτους...

ενα σημειο που προσεξα στο λινκ απο agnostic, οφειλο να ομολογησω οτι ειναι σωστο...
ο συγγραφεας μιλαει με απολυτα υβριστικα λογια, σχετικα με τη θρησκεια.... σηγκεκριμενα να σας παραπεμψω στη σελιδα 118, στο μεσο αυτης, οπου ο λανγκτον λεει χαρακτηριστικα:

-κι αυτη η μαγδαλη, καλο π****ακι, π****τανε με τον εναν και με τον αλλων... ο χριστος ο Π****νιαρης.... της τον κ***ωσε... την πανγια του κι αυτουνου...
[βλεπω αυριο το λογαριασμο μου deleted απ' το forum]
εεερε οι γροθιες μου διψανε για χριστιανικο αιμα

και για να χαλαρωσουμε και λιγο:

εξω απο την εκκλησια, ο πατερας του τοτου του υπενθιμιζει:
-τοτε, το σταυρο σου...

-...μπαμπα, την παναγια σου...

...παλιοοοοοοοοο

CupidΜέλος
16/05/2006, 23:33:24
quote:

ενα σημειο που προσεξα στο λινκ απο agnostic, οφειλο να ομολογησω οτι ειναι σωστο...
ο συγγραφεας μιλαει με απολυτα υβριστικα λογια, σχετικα με τη θρησκεια.... σηγκεκριμενα να σας παραπεμψω στη σελιδα 118, στο μεσο αυτης, οπου ο λανγκτον λεει χαρακτηριστικα:

-κι αυτη η μαγδαλη, καλο π****ακι, π****τανε με τον εναν και με τον αλλων... ο χριστος ο Π****νιαρης.... της τον κ***ωσε... την πανγια του κι αυτουνου...

Ουγκ; Αυτά λέει ο Λάνγκτον στη σελίδα 118; Ο Λάνγκτον δεν λέει τίποτα τέτοιο. Απλό χιούμορ; Λίγο παρατραβηγμένο.

17/05/2006, 20:34:42
ακαταληλο κατω των 17 ετων η ταινια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

18/05/2006, 00:39:58
quote:
Μαλλιτραβήχτηκαν. Το συμπέρασμα της εκπομπής είναι ένα: Θα γίνει χαμός στους δρόμους! Αχ, οι παλιές καλές μέρες του "Πειρασμού" γυρίζουν. Εκείνη την εποχή έφαγα τσάμπα το ξύλο από γριά και δεν είχα κάμερα να το καταγράψω. Αυτή τη φορά θα πάρω καμέρα. Τώρα, αν βγει σώα η κάμερα είναι άλλο θέμα!

Αχ βρε Cupid! Ακριβώς τα ίδια σκεπτόμουνα και εγώ, και αν έχασα
τις μέρες του Πειρασμού, επειδή ήμουν τότε εκτός Ελλάδας, με τίποτε
δε θα έχανα το τωρινό γλέντι!
Από ό,τι πήρε το μάτι μου και το αφτί μου στην τηλεόραση προβλέπεται
να γίνει χαμός... τσάμπα διαφήμιση προσφέρει η εκκλησία στην ταινία!
Αν δεν είμαι εκεί, δε θα το συγχωρήσω στον εαυτό μου αυτή τη φορά!
Ελπίζω η νυχτερινή λήψη της κάμερας-κινητού μου να μη με απογοητεύσει...

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣΝέο Μέλος
21/05/2006, 23:24:57
Γράφω κάτι πριν μπω στην αίθουσα να το δω. Θα γράψω κάτι και μετά. Νιώθω ότι θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Money makes the world goes round..the world goes round..the world goes round..

Θρησκείες..βιβλία..ταινίες..μπαρμπουτσολόγοι και μαιντανοί που εμφανίζονται παντού και τα ξέρουν όλα..Και όλα μα όλα για το "μαμ".

Κι έτσι είναι..Μια χαρά ο μάγκας που έγραψε το βιβλίο διότι έβγαλε το μαμ των τρισεγγονών του και βάλε..Μια χαρά οι κινηματογραφικοί παράγοντες που το έκαναν ταινία για να βγάλουν κι αυτοί το μαμ τους και όσοι εργάστηκαν ή έπαιξαν σε αυτήν..Μια χαρά η εκκλησία που τη στήνει έξω από τα σινεμά για να διαφυλάξει κι αυτή το δικό της μαμ..Μια χαρά κι εμείς οι υπόλοιποι που διαβάζουμε και πάμε σινεμά διότι διασκεδάζουμε και επίσης - πολύ σημαντικό αυτό - βάζουμε και λειτουργεί το μυαλό μας με τα όποια συμπερασματά μας για να αποφεύγουμε και το Altzheimer. Να το ξέρετε ότι όποιος το στίβει στο μυαλουδάκι του στη ζωή του έχει λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει από αυτήν την κωλοαρρώστια η οποία είναι μάστιγα που δεν την έχουμε πάρει γραμμή ακόμα διότι είναι ύπουλη και χτυπάει τις μεγάλες ηλικίες. Κι έτσι επειδή κάτι γνωρίζω σας λέω ότι είναι ύπουλη γιατί όταν ένας παπούλης ξεχνάει το ονομά του και τον ψάχνουμε γιατί δεν θυμάται να γυρίσει στο σπίτι του λέμε "ε γέρασε πια" ενώ είναι άρρωστος και όχι γέρος...Τέσπα.. Κατάφερα και συνέδεσα το DA VINCI CODE με το ALTZHEIMER CODE.. Για γέλια και για κλάματα το θέμα το πρώτο..Για κλάματα σκέτο το δεύτερο..

Raphael

22/05/2006, 05:21:36
Λοιπόν το είδα το εργάκι απόψε σε γιγαντιαίο κινηματογράφο του Αμαρουσίου...
Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Ηταν απλά μια καλή αστυνομική ταινία που σε κάποια σημεία μόνο ανέβαζε κάπως την αγωνία αλλά μέχρι εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το ντόρο που έχει γίνει ούτε και την τεράστια προπώληση εισητηρίων.
Να αναφέρω ότι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και ακριβώς γι'αυτό το λόγο περίμενα να μου αρέσει περισσότερο.
Τέλος πάντων, με άριστα το 10 του βάζω κάπου στο 6 με 6,5
Εκεί που μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα περισσότερο ήταν το σημείο όπου ο ηλικιωμένος ιστορικός στη βίλα του(δεν θυμάμαι ονόματα τώρα), εξηγούσε στον Τομ Χανκς και στην πρωταγωνίστρια το πως διαδόθηκε και παγιώθηκε ο Χριστιανισμός διαμέσου του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας με παράλληλες εικόνες από καταστροφές παγανιστικών μνημείων στη Ρώμη και άλλα σχετικά(Η εν λόγω σκηνή ήταν ειλικρινά λες και διάβαζες ποστ του Schwabe).
Περίμενα κάτι καλύτερο πάντως είναι η αλήθεια...
Α και αυτός ο χλωμός σούπερ χριστιανός που την είχε δει απεσταλμένος του Θεού και κυνηγούσε τους "βλάσφημους" πρωταγωνιστές για να μην ξεσκεπάσουν το μυστικό, ήταν σκέτη παράνοια...
Να προσθέσω επίσης ότι ήπια την χειρότερη coca-cola της ζωής μου, μιας και ήταν τόσο αρεωμένη με νερό και παγάκια, που σου προκαλούσε αηδία. Το ποπ κορν όμως μια χαρά...

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

Edited by - Agnostic on 22/05/2006 05:24:02

22/05/2006, 07:36:37
Χμμμ!
Την ταινία την είδα κι εγώ και θα συμφωνήσω με τον φίλο Agnostic.
Αν κι είχα διαβάσει το βιβλίο γνώριζα την κατάληξη της ταινίας και τα μονοπάτια στα οποία θα κινείτο.
Μια ταινία η οποία αποδόθηκε καλά και πιστά από το βιβλίο (αν εξαιρέσεις κάποιες μικρολεπτομέρειες που θα έπρεπε να αποδοθούν επίσης και παραλείφθησαν) από την οποία έλειπε η αγωνία όμως.
Γενικά έγινε πολύ κακό και ξεσηκώθηκαν τόσες αντιδράσεις για μια ταινία η οποία πραγματεύτηκε με μετριοπάθεια το περιεχόμενο του αντίστοιχου βιβλίου.
Οι ηθοποιοί ήταν καλοί στους ρόλους τους (αν και προτιμούσα ο Τομ Χανκς να ήταν πιο "ζεστός" στο ρόλο) κι ειδικά η Οντρέϊ Τοτού η οποία ήταν αρκετά καλή.
Πάντως η αγωνία που ένιωσα βλέποντας την ταινία δεν συγκρίνεται με τίποτα με την αγωνία που ένιωθα διαβάζοντας το βιβλίο.
Ίσως επειδή είχα διαβάσει το βιβλίο?

In anticipation of my resurrection...