- Περί χρησιμότητας των Θρησκειών ...ο "λόγος"... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Πλάτωνα, Νικόμαχε
(Δεν υποτιμώ τους υπόλοιπους φίλους)
Να πώ ότι η δική μου πισίνα αποτελείται απο βιβλία για φωτισμένους δασκάλους, απο βιβλία φωτισμένων ανθρώπων, βιβλία σχετικής θεματολογίας, κάποιες προσωπικές εμπειρίες και εμπειρίες κάποιων γνωστών μετρημένων στα δύο δάχτυλα του ενός χεριού.
Δεν έχω συναντήσει ποτέ δάσκαλο, ούτε έχω συμμετάσχει ποτέ σε γκρουπ διαλογισμού.
Και στη συζήτηση όπως το γράψα και χθές το βράδυ, ήθελα να πιέσω κατά κάποιον τρόπο τον δικό μου νού να πάει ένα βήμα παρακάτω για να ξεκαθαρίσω μέσα μου το θέμα νού, μη-νού (έστω και νοητικά).
Πιστεύω σ΄αυτό που λέει ο Πλάτωνας (αλλά και ο Νικόμαχος το χει πεί - ενεργή σκέψη) ότι αν ο νούς λειτουργεί ολικά μπορεί να θέσει τις σωστές ερωτήσεις και να πιεστεί να πάρει τις πιο προσεγγιστικά σωστές απαντήσεις με αυξημένη πιθανότητα.
Αλλά όλα αυτά όπως λέτε ελέγχονται πάντα απο το νού (μέσα στην πισίνα).
Το λένε και οι δάσκαλοι αλλά ποτέ άλλοτε δεν το χα συνειδητοποιήσει τόσο βαθιά νοητικά όσο αυτές τις τελευταίες μέρες.
Η βοήθεια σας (Πλάτωνα, Νικόμαχε) ήταν καταλυτική.
-------------------------------------
Πλάτωνας
Όταν σας έγραψα τιναχθηκε, το εννοώ!
Tο φανταζόμουν ότι αυτό εννούσες αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό!
Συγκλονιστικό!
Η μεταμόρφωση ήταν ολοκληρωτική!!!
Στην δική μου πισίνα υπάρχει αυτή η γνώση αλλά ως εμπειρία φωτισμένων δασκάλων και ανθρώπων (κυρίως απο βιβλία) σε προχωρημένη φάση ανάλογης αυτού που βίωσες εσύ Πλάτωνα.
Έτσι όπως χρησιμοποίησα εγώ τον όρο τίναγμα της πισίνας ανάμεσα στην διατύπωση των σκέψεων, μπορεί να δημιουργούσε παρανόηση ή να άφηνε λανθασμένα να εννοηθεί ότι τίναγμα προκύπτει απο την βαθύτερη νοητική κατανόηση κάποιων εννοιών.
Νομίζω-Γνωρίζω (γνώση πισίνας απο τους φωτισμένους των βιβλίων) ότι κάτι τέτοιο (τίναγμα) συμβαίνει κατά την διάρκεια της βιωματικής κατάστασης του μη-νού στην πράξη όπως μας εξηγείς.
Απο την συνειδητοποίηση-αίσθηση-νοητική κατανόηση κάποιων εννοιών όσο βαθυστόχαστων κι αν είναι μέχρι την βαθύτερη βιωματική συνειδητοποίηση ως εμπειρία του μη-νού υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Γι' αυτό έγραψα ότι τώρα αρχίζουν όλα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κομβικό σημείο των δύο επιλογών που είπε ο Νικόμαχος για τον Λιαντίνη και την επιστροφή.
Διόρθωσε με Πλάτωνα ή Νικόμαχε αν κάνω λάθος.
Πλάτωνας
Αυτο συμβαίνει απο τοτε, ότι και να κάνω, ακόμα και αν διαβάζω η μιλαω 5 ώρες συνέχεια, ταξιδεψω, η δω 5 ταινίες τη μια πίσω απο την άλλη, τελειώνοντας, γυρνώ σε κάτι πολυ σταθερο, χωρίς καμοια προσπάθεια.
Δεν ξέρω αν σας φαίνονται παράξενα όλα αυτα,
μα αυτη η κατάσταση, επιρεαζει και το σώμα.
--------------------------------------
Περιγράφεις το "να βρείς το κέντρο σου και να μην μείνεις στην περιφέρεια" για το οποίο μιλάνε οι φωτισμένοι δάσκαλοι, έτσι δεν είναι? (γνώση πισίνας για μένα)
Αυτό για την σταθερή και ακλόνητη άποψη που είπε και ο Νικόμαχος
Εκει μεσα,θα χρησιμοποιησεις,ολη την γνωση που εχεις αποκτησει,εως τωρα,απο διδασκαλους εως προσωπικες εμπειριες και θα βγαλεις την δικη
σου αποψη,η οποια θα παραμεινη σταθερη και ακλονητη και βασει αυτης
θα πορευεσαι,στην επιστροφη στον κοσμο που ζουμε.
Εμένα δε μου φαίνονται καθόλου παράξενα όλα αυτά. Η μεταμόρφωση είναι ολοκληρωτική,σε όλα τα επίπεδα!!!
Πλάτωνας
Αν πραγματι το επιασες φίλε τρελαντωνη, τοτε κανε και ένα πριντ και βάλτο κάπου να το βλέπεις, γιατί σαν άνθρωποι κε τις ενασχολήσεις μας, ξεχνάμε εύκολα.
Όταν το ΜΗ ΣΩΣΤΟ και το
ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩ σταθεροποιηθουν,
θα έχεις πάρει απο κάθε άποψη,
2 πτυχία ζωής!
Υπάρχουν οι αρετές που πρέπει να αναπτύσσεις σύμφωνα με κάποιους δασκάλους (η αυστηρή πειθαρχία και προσήλωση στις αρετες επειδή πρέπει και όχι επειδή το νοιώθει κάποιος μπορεί να φέρει μεγάλη σύγκρουση με το νού αν δεν έχουν γίνει ξεκάθαρα κάποια πράγματα).
Υπάρχει και αυτό που βοηθά και αυτό που δεν βοηθά την "εξέλιξη σου" απο την πλευρά κάποιων άλλων δασκάλων. Οπότε αν θες να προχωρήσεις διαλέγεις αυτό που βοηθά και δεν διαλέγεις αυτό που δεν βοηθά.
Αλλά αυτά τα 2 μόνο με ακριβώς αυτή τη συγκεκριμένη διατύπωση που έδωσες και το νόημα που πηγάζει απο αυτήν δεν υπήρχαν στην δική μου πισίνα.
Αυτό θέλει πριντ, κορνιζα, καδραρισμα στο σπίτι και πλαστικοποίηση σαν ταυτότητα να το κουβαλάω πάντα μαζί μου.
Σου χρωστάω Πλάτωνα και σένα και στο Νικόμαχο.
Πάντως ένοιωσα μια βαθιά ηρεμία (όχι βέβαια σαν αυτή της βιωματικής εμπειρίας του μη-νού, δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ πως θα είναι) και βαθιά γαλήνη κάτι σα χαρά, σα γιορτή ειδικά απο το μεσημέρι και μετά όσο περισσότερο σκεφτόμουν και συνειδητοποιούσα αυτό το κομμάτι που έλειπε απο την πισίνα.
Νοιώθω για πρώτη φορά (μέσα μόνο απο την νοητική συνειδητοποίηση) ότι δεν πρέπει να αντιμάχομαι εσωτερικά τον εαυτό μου.
Για πρώτη φορά νοιώθω τόσο βαθιά νοητικά ότι δεν είμαι οι σκέψεις μου.
Και νοιώθω ότι θέλω να διαρκέσει αυτό το συναίσθημα όσο περισσότερο γίνεται.
Γνωρίζω πως είμαι ακόμα στην πισίνα και ότι απαιτείται μάλλον μακρύς δρόμος μέχρι την βίωση της κατάστασης του μη-νού (όχι νοητικά) αλλά ταυτόχρονα με έχει κυριεύσει ανυπομονησία.
Νομίζω ότι τώρα καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Νικόμαχος ότι έχω αποκλειστικά τις 2 επιλογές και ότι χρειάζεται άπειρη προσοχή.
Η θεωρία του Νικόμαχου είναι και αυτή ένα κλειδί στα κομμάτια της γνώσης.
Και νομίζω πως είναι αυτό που είπα η αρχή των πάντων. Όποιος δεί το What the bleep do we know:Rabbit Hole - quantum edition τα dvd με το Ultra Extended Quantum Rabbit Hole θα καταλάβει.
Εμείς τρέχουμε ο καθένας προσωπικά το δικό του holodeck και όλοι μαζί ολόκληρου του σύμπαντος.
Επίσης ας σκεφθούμε και το πληθωριστικό μοντέλο της κοσμολογίας για το σύμπαν και τις κβαντικές φυσαλίδες που εξελίσσονται σε παράλληλα σύμπαντα. Θεωρίες θα μου πείτε αλλά μας βάζουν στο μικρόβιο του προβληματισμού.
Το καφέ της χαράς, της αγάπης, της ζωής!
Edited by - trelantonis on 08/01/2011 02:53:50
Καλα το πας.Εισαι στους αρραβωνες μεταξυ μεταφυσικης και κβαντικης φυσικης.Ποτε με το καλο υπολογιζεις τον γαμο?![]()
![]()
Περα απο τα αστεια,νομιζω οτι αρκετα μιλησαμε επι του θεματος
και δωσαμε και πηραμε.
Εργα τωρα.
Ειχε γραψει ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ οτι μετα τις συζητησεις αυτες θα ηθελε να δει αν παρεμεινε το 2%,που ειπα η λιγοστεψε οπως,ειπε.Τι λες Πλατων?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Ναι χρειάζεται ηρεμία περισσότερο απο κάθε άλλη φορά.
Ελπίζω πολύ σύντομα (τι σύντομα που δεν κρατιέμαι δηλαδή
), αλλά δεν θα τις πιέσω για να μπεί το στεφάνι και αμέσως, εδώ και τώρα. (και τι στεφάνι, φωτοστέφανο!)
Φαντάζομαι όταν γίνει ο γάμος, τι έχει να γίνει!
Τι γιορτή! Τι μουσικές! Τι πυροτεχνήματα έχουμε να δούμε στον ουρανό!
Κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι τα λαμπερότερα και τα περισσότερα πυροτεχνήματα που έχω δεί ποτέ στην ζωή μου!
Πλάκα κάνω.
(χιούμορ για να χαλαρώσουμε - χιούμορ δύναμη πέρα απο κάθε μέτρο, χαλαρώνει τις χορδές του νού όταν είναι τεντωμένες)
Εχετε δίκιο. Ήρθε η ώρα. Τώρα είναι ώρα για έργα.
Είναι βέβαια σίγουρο, ότι κάποιος που καταφέρνει να βρίσκεται σε διαρκή αποταύτιση και είναι κύριος της ζωής του έχει έναν πολύ λειτουργικό νου. Αλλά για μένα το λειτουργικός δεν είναι αρκετό, θέλω έναν πλήρως λειτουργικό νου, έναν "παντογνώστη" για να μου δίνει καθοδήγηση, ένα "ενστικτο" αν θέλεις.
ΠΛΑΤΩΝΑΣ θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σου για το αν και κατα πόσο, συνδέεται το σεξ με την "μετάβαση" του ανθρώπου από την πισίνα στον ωκεανό...
........................
Θα στη πω φίλε δοκτορ,
Εχει μεγάλη σχέση, με εκείνο το θέλω που γράφεις λίγο παρά πάνω. Αυτο χρειάζεται να καταλάβεις, γιατί αλλάζει συνεχώς αντικείμενο. Φαγητο, σεχ, απολαύσεις, Θεό, παντοδυναμία, γνώσεις, η και η άρνηση τους, έχουν αιτία και είναι της πισίνας. Αν δεν σπαταλάς την ενέργεια σου στη σύγκρουση του θέλω δεν θέλω, του πρέπει δεν πρέπει, το σεχ δεν είναι το πρόβλημα.
Πρόβλημα και εκει, είναι οι εντυπώσεις που δημιουργούμε, οι σκέψεις που κάνουμε πριν η μετα το σεχ. όχι αυτη καθ ταύτη η πράξη.
Αν ο οργανισμός το ζητά και ΕΣΥ αντιστεκεσαι, δεν σπαταλάς (σε συγκρουση) η με κατι αλλο, την ενέργεια σου το ίδιο?
προσωπικά δεν πειραξα το σεχ,
θα σου πω μαλιστα πως απο όλες τις ευχαριστήσεις, άφησα αυτη,
μα σιγά σιγά έμαθα να μετουσιωνω.
Τη σωκρατικη εγκρατεια, την βλέπω πάντα σαν μετρο.
Όχι σαν τιμωρία η ενοχή.
"...........
Τρελαντωνης
Σου χρωστάω Πλάτωνα και σένα και στο Νικόμαχο.
Πάντως ένοιωσα μια βαθιά ηρεμία (όχι βέβαια σαν αυτή της βιωματικής εμπειρίας του μη-νού, δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ πως θα είναι) και βαθιά γαλήνη κάτι σα χαρά, σα γιορτή ειδικά απο το μεσημέρι και μετά όσο περισσότερο σκεφτόμουν και συνειδητοποιούσα αυτό το κομμάτι που έλειπε απο την πισίνα.
.......
Δεν χρωστας τίποτα φίλε τρελαντωνη.
Στον ωκεανο βρίσκεσαι σε μια στιγμη,
για το τιναγμα μην σε ανησυχεί, ούτε καν να το σκέφτεσαι.
Αν είναι να γίνει, θα γίνει.
.......
Τρελαντωνης
Νοιώθω για πρώτη φορά (μέσα μόνο απο την νοητική συνειδητοποίηση) ότι δεν πρέπει να αντιμάχομαι εσωτερικά τον εαυτό μου.
Για πρώτη φορά νοιώθω τόσο βαθιά νοητικά ότι δεν είμαι οι σκέψεις μου.
Και νοιώθω ότι θέλω να διαρκέσει αυτό το συναίσθημα όσο περισσότερο γίνεται.
Γνωρίζω πως είμαι ακόμα στην πισίνα και ότι απαιτείται μάλλον μακρύς δρόμος μέχρι την βίωση της κατάστασης του μη-νού (όχι νοητικά) αλλά ταυτόχρονα με έχει κυριεύσει ανυπομονησία.
........
Βλέπεις, πως δουλεύει ο νους? δημιούργησε χρόνο, (πισίνα) και απομάκρυνε το βίωμα. Το ζησημο στο τώρα. Και εκει αρχίζει ο αγώνας, και το ιλλουσιον. Αυτο είναι το παιχνίδι, του νου. Αυτο δημιουργεί την ψευδεσθηση του χωρισμού, του παρατηρητη, των εντυπώσεων, που είδες στο DVD.
..........
Τρελαντωνης
Νομίζω ότι τώρα καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Νικόμαχος ότι έχω αποκλειστικά τις 2 επιλογές και ότι χρειάζεται άπειρη προσοχή.
.....
Αν καταλαβες, σταματα κάθε επιλογή, και απλά περνάς.
........
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Ηρεμα τρελαντωνη
.......
Προπαντως!
.......
Ειχε γραψει ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ οτι μετα τις συζητησεις αυτες θα ηθελε να δει αν παρεμεινε το 2%,που ειπα η λιγοστεψε οπως,ειπε.Τι λες Πλατων?
.............
Και το 0,1 αν ακουσει φιλε Νικομαχε, είναι ο.κ.
Μερικές φορές κοιτάζοντας το χαζοκουτι, ελληνικο, ιταλικο η και άπο αλλα μέρη, είναι φυσιολογικό να την κάνω για πραγματικο ωκεανο...
http://www.iouppo.com/lite/pic/bae7a3cddcf5ef6fe4fba808ad76c0cc.JPG
Σας φιλώ,
πάω να παίξω με καρχαριακια! (θα τα ταισω ραδικια!) ![]()
quote:Να ξεκαθαρίσω εδώ για να μην βγάλει λάθος συμπεράσματα κανείς που δε μας ξέρει, ότι δεν έχω τίποτα εναντίον του σεξ.
Αν δεν σπαταλάς την ενέργεια σου στη σύγκρουση του θέλω δεν θέλω, του πρέπει δεν πρέπει, το σεχ δεν είναι το πρόβλημα.
quote:Ναι αυτές είναι μεγάλο πρόβλημα πράγματι.
Πρόβλημα και εκει, είναι οι εντυπώσεις που δημιουργούμε, οι σκέψεις που κάνουμε πριν η μετα το σεχ. όχι αυτη καθ ταύτη η πράξη.
quote:
Αν ο οργανισμός το ζητά και ΕΣΥ αντιστεκεσαι, δεν σπαταλάς (σε συγκρουση) η με κατι αλλο, την ενέργεια σου το ίδιο?
Τι να σου πω... Δε ξέρω, ξέρω όμως ότι όταν κάνεις την σπατάλει(την σπατάλη που θες να κάνεις) μετά νιώθεις αδύναμος και λοιπά. Τώρα, εσύ λες ότι άμα λάχει και ο υδράργυρος φτάσει στη καρδιά no problem(αν θυμάμαι καλά). Οκ εμένα με "χαροποιεί" αυτό -εφόσον ισχύει- αλλά υπάρχει και "πιο ψηλά" να πάει κανείς...
Συν τούτο ο δάσκαλος για τον οποίο μιλούσαμε στο άλλο φόρουμ λέει ξεκάθαρα ότι θα ήταν καλύτερο να μην χάνουμε και ποτέ στη ζωή μας τις ενέργειες... δε ξέρω κατα πόσο είναι υπερβολή αυτό, αλλά κάτι θα ξέρει.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/01/2011 14:35:12
Τι να σου πω... Δε ξέρω, ξέρω όμως ότι όταν κάνεις την σπατάλει(την σπατάλη που θες να κάνεις) μετά νιώθεις αδύναμος και λοιπά. Τώρα, εσύ λες ότι άμα λάχει και ο υδράργυρος φτάσει στη καρδιά no problem(αν θυμάμαι καλά). Οκ εμένα με "χαροποιεί" αυτό -εφόσον ισχύει- αλλά υπάρχει και "πιο ψηλά" να πάει κανείς...
Συν τούτο ο δάσκαλος για τον οποίο μιλούσαμε στο άλλο φόρουμ λέει ξεκάθαρα ότι θα ήταν καλύτερο να μην χάνουμε και ποτέ στη ζωή μας τις ενέργειες... δε ξέρω κατα πόσο είναι υπερβολή αυτό, αλλά κάτι θα ξέρει.
...............
Αν δεις σε ποσά αλλα ανούσια πράγματα, σπαταλάς καθημερινά ενέργεια, και σταματάγες να το κανείς, θα έφτανε.
Δεν ξέρω τι λέει και τι βίωσε ο δάσκαλος που ρωτάς. Αν μιλάς για τις μεθόδους που υποδεικνύει, σε μένα υσχειει,
καμία μέθοδος,
κανένας δάσκαλος,
καμία διδασκαλία.
Όλα αυτα είναι στην πισίνα, μπορει να διευκολύνουν,
μα μπορει και να είναι εμποδειο.
Δεν είμαι αναρχικος, μα όσο αφορά τα πνευματικά, περπατάμε ξυπολυτοι σε ξυραφακια.
Είσαι νέος και αν κάποιος σου πει,
μην κανείς κάτι που ζητά η φύση σου,
αν φτάσεις 70 και δεν τα έκανες, δεν θα σου λοιπουν.?
Αν μετα ανακαλύψεις,
πως όσα έλεγε ο δάσκαλος ακόμα χρόνος είναι..
Το όλο θέμα δοκτορ, η όλη η σύγκρουση, είναι μεταξύ χρόνου και αχρονου.
Αν περάσεις και απο εκει,
Τι να τα κανείς τα παραπάνω?
να τα βάλεις καταπλασμα?
Πλάτωνα,
Με διαφώτισες στο αποκορύφωμα.
Είπες όλο το ζουμί, τα είπες όλα σε 5 γραμμές και για το διαχωρισμό και για την προβολή του χρόνου, τα πάντα, τα πάντα με αποκορύφωμα το:
-----------------------------------------------
Αν καταλαβες, σταματα κάθε επιλογή, και απλά περνάς.
-----------------------------------------------
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, είμαστε νοητικά συντονισμένοι.
Μόνο που εσύ υπερβαίνεις την μπαριέρα του νού όποτε θές και πας στον ωκεανό,
ενώ εγώ είμαι για την ώρα ακόμα πίσω απο την μπαριέρα μόνο μέσα στην πισίνα.
Ένα πράγμα θα πώ και νομίζω πως θα καταλάβεις ότι καταλαβαίνω.
(χωρίς να είναι απαραίτητο για σένα, για μένα θα το κάνεις)
Μας τα λες αυτά χρησιμοποιώντας εσύ το νού (δεν σε χρησιμοποιεί εκείνος) επειδή επιλέγεις να συμβαίνει το σκέπτεσθαι,
για να επικοινωνήσεις με εμάς νοητικά,
δεν υπάρχει άλλος τρόπος
και μας μεταφέρεις αυτές τις πληροφορίες-σκέψεις (μπλα-μπλα)
όταν όμως δεν υπάρχει ανάγκη να το κάνεις
και οπότε εσύ θες π.χ. είσαι μόνος ή δεν έχεις κάποια δουλειά κτλ
τότε απλά αφήνεις τις επιλογές και παύει να συμβαίνει το σκέπτεσθαι.
Σε αντίθεση με εμάς που συμβαίνει συνεχώς.
Επιλέγεις εσύ κατά δική σου βούληση που θες να είσαι στον ωκεανό ή στην πισίνα.
Επιλέγεις εσύ να έρθεις στην πισίνα για να μας μεταφέρεις αυτές τις φωτισμένες γνώσεις.
Τώρα που θα αφήσεις πάλι τις επιλογές και θα βουτήξεις πίσω στον ωκεανό, καλό ψάρεμα!!!
Αν δείς κάνα δελφίνι πες του γειά και απο μένα ![]()
Και πάρε πάλι μπόλικη ενέργεια, γιατί ομολογουμένως σου τράβηξα αρκετή!![]()
Πονηρουλη Πλατωνα
Μου ειπες πως μετα το 40ημερο δεν ξαναπηγες στον ωκεανο και
τωρα ανακαλυπτω...καθε μερα εκει εισαι..ε???![]()
![]()
![]()
Και βλεπεις τον τρελαντωνη στην πισινα και του κουνας το χερι ε??
Μεγαλη πλακα θα εχει Πλατωνα να δεις και τον ευρωπαιο2 εκει στον
ωκεανο!!!
Αν γινει κατι τετοιο,εχουμε να αναθεωρησουμε αποψεις....!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
----------------------------------------------
Και βλεπεις τον τρελαντωνη στην πισινα και του κουνας το χερι ε??
----------------------------------------------
Είδες τι γίνεται? Επέλεξε να ρθει στην πισίνα να μου τα πεί όλα αυτά και τώρα την άφησε πάλι και βούτηξε πίσω στον ωκεανό!
Και κουνάει το χέρι σαν να μου λέει "για να δούμε θα ρθεις και σύ??"
Μπα Νικόμαχε, του χα πεί ότι θα πηγαίναμε όλοι μαζί παρέα για να παίξουμε με κάτι δελφίνια αλλά εγώ καλά ως συνήθως είμαι χαμένος στη κοσμάρα μου!!!
Πάντως δεν ξέρω εσείς τι λέτε, εγώ καλού κακού θα ρίξω μια ματιά στην πιλωτή εδώ στο σπίτι, να δώ έχουμε χώρο να στήσουμε κάνα άγαλμα??
Τι προτιμάτε άγαλμα ή προτομή??? ![]()
![]()