ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe55 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
15/12/2004, 05:31:27
Καλέ μου... με τα ωραία σου πρωτόγονα καθρεπτίσματα...

Ναι, νομίζω ότι ένα μεγάλο κομμάτι των πρώτων φυλών "εικονοποιούν" την ψυχική αλλοίωση και την πτώση.

Εξάλλου, στα λεπτότερα συνειδησιακά πεδία δεν υπάρχει η έννοια του χρόνου κι έτσι, αυτό το οποίο ονομάζεις "χρονολογικό πλαίσιο", μπορεί να μην αντιστοιχεί.

Ένα πράγμα θεωρώ μάλλον βέβαιο και φαίνεται να είναι μία καθολική εσωτεριστική αρχή: ότι κάνουμε (ό,τι χάνουμε ή ό,τι κερδίζουμε) είναι συλλογικό.
Κανείς δε θα κερδίσει ποτέ τον παράδεισο μόνος του.
That is the reason why everyone wants to spread the word, if you know what I mean.
Αλλά κανείς δε θα μεταδόσει το μήνυμα, όντας υποκειμενικός. (I know that you know what I mean)

Με αυτό κατά νου, μπορούμε να δούμε τα πάντα συλλογικά.
Π.χ. η Παλαιά Διαθήκη μέσα στα πρόσωπά της αντικατοπτρίζει συνολικούς σχηματισμούς (αν θυμάμαι καλά, είχαμε συμφωνήσει σε αυτό παλαιότερα με μία ελαφριά παρέκκλιση ως προς την πρωτογενή κατάσταση του Αδάμ).

Ο Αβραάμ είναι σαφώς μία συνειδησιακή κατάσταση και θα τολμούσα να πω πολύ βαθιά... συνειδησιακή.

Υπάρχει βέβαια, ένα παράδοξο μυστικό σε όλα αυτά.
Πώς ο βοσκός νομάς της ερήμου διατήρησε το μύθο, αν δεν ήταν φυσικό πρόσωπο (που μπορεί και να ήταν);
Πώς ο ποιητής διατήρησε τον θρύλο του Οδυσσέα και γιατί τον επέλεξε;
Πώς είχε αυτή την γνώση ή συνειδησιακή αντίληψη;

Παρασύρθηκα και ξέφυγα; Ελπίζω όχι...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

CYBERMASTERΜέλος
15/12/2004, 16:22:50
quote:
Ναι, νομίζω ότι ένα μεγάλο κομμάτι των πρώτων φυλών "εικονοποιούν" την ψυχική αλλοίωση και την πτώση.

ΖΑΝΤΟΚ ΕΔΩ ΔΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΡΤΟΡΙΚΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΕΣΠΑ..... ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΔΙΚΟ (ΟΥΠΣ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ Ε???)

quote:
Εξάλλου, στα λεπτότερα συνειδησιακά πεδία δεν υπάρχει η έννοια του χρόνου κι έτσι, αυτό το οποίο ονομάζεις "χρονολογικό πλαίσιο", μπορεί να μην αντιστοιχεί.

ΩΧ ΤΩΡΑ ΕΘΙΞΕΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ ΘΕΜΑ....
ΧΡΟΝΟΣ.....
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ Η ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΖΑΝΤΟΚ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΦΟΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΙΑ ΦΘΕΙΝΟΥΣΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ "ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ"....

quote:
Αλλά κανείς δε θα μεταδόσει το μήνυμα, όντας υποκειμενικός.

ΧΜ ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΠΥΘΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟΥ ΟΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΑΝ ΘΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ....

quote:
Ο Αβραάμ είναι σαφώς μία συνειδησιακή κατάσταση και θα τολμούσα να πω πολύ βαθιά... συνειδησιακή.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΝΩ ΑΟΠ ΓΗΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΒΑΣΗΜΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ.....

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

15/12/2004, 16:48:55
CYBERMASTER, κατ' αρχήν θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η έννοια της πτώσης της ψυχής δεν είναι μία αποκλειστικότητα του Χριστιανισμού.
Μία γρήγορη έρευνα σε αποκρυφιστικές μελέτες και στην σχετική συγκριτική θρησκειολογία νομίζω ότι θα πείσει τον όποιο δύσπιστο επ' αυτού.

Επίσης, δεν ξέρω πόσο εξοικειωμένος είσαι με τον όρο "λεπτότερα συνειδησιακά πεδία", αλλά εκεί η φύση των πραγμάτων είναι άχρονη.
Αυτό είναι δεδομένο, διότι διαφορετικά δεν μπορούν να έχουν τις ιδιότητες τις οποίες έχουν.

Μπορώ να αντιληφθώ, ότι για τους αναγνώστες & "θαμώνες" κυρίως του παράξενου, οι οποίοι συνηθίζουν να αναζητούν πιο εύπεπτες απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα, αυτές οι αναφορές
"ακούγονται" επαναστατικές, αλλά για τους μελετητές του απόκρυφου είναι από συνήθεις έως προφανείς και εξηγούν πολλά φαινόμενα πνευματισμού, τηλεκίνησης, deja-vue κλπ.

quote:
ΧΜ ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΠΥΘΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟΥ ΟΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΑΝ ΘΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ....

Δεν εννοούσα αυτό όταν έγραφα για υποκειμενισμό, όμως, αυτό το οποίο αναφέρεις, είναι σωστό, διότι μέχρι τώρα έτσι συνέβαινε.
Σιγά-σιγά θα πρέπει να εξελιχθούμε σε άλλες διαδικασίες...

Ο μύστης της νέας εποχής δε νομίζω ότι θα είναι πρόσωπο.

quote:
ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΝΩ ΑΟΠ ΓΗΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΒΑΣΗΜΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ.....

Όπως προανέφερα, προσωπικά δεν επικροτώ ερμηνείες, οι οποίες βασίζονται σε εξωγήινους κλπ.
Όχι γιατί δε θεωρώ ότι υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά γιατί νομίζω ότι δεν είναι αυτό το σημαίνων και το σημαντικό...

.
.

3A

DreamwindΝέο Μέλος
16/12/2004, 02:36:23
Ακόμα δεν βρήκα χρόνο να το ξεψαχνίσω το θεματάκι με τον χάρτη, αλλά όταν μπορέσω θα το ψάξω. Μέχρι τότε όποιος ασχοληθεί και βρει κάτι ενδιαφέρον, είτε που να το αποδεικνύει, είτε όχι, ας το αναφέρει.
meddlerΝέο Μέλος
16/12/2004, 15:00:10
Κυρίες και κύριοι. Είναι δυνατόν να ασπαζόμαστε τις δαρβινιστικές θεωρίες?

Είναι δυνατόν να περιμένουμε από τις παλαιοντολογικές και αρχαιολογικές έρευνες, να βγάλουμε άκρη?

Όσα απόκρυφα βιβλία κι αν διαβάσουμε πάλι κενά θα υπάρχουν.

Με την σειρά μου να σας προτείνω ένα ακόμη βιβλίο, αν δεν το έχετε διαβάσει ίσως να σας αλλάξει την οπτική σας πάνω σε κάποιες παραμέτρους του θέματος.

«ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ» της ΔΙΔΩΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗ, εκδόσεις ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ, ΑΘΗΝΑ 1998.

Ο Πυθαγόρας και ο Ορφέας «είπαν» πολλά, αλλά κανείς δεν τους άκουσε.

Μήπως τελικά εμείς είμαστε ο χαμένος κρίκος?

Ο ανακατωσούρης της γειτονιάς

CYBERMASTERΜέλος
16/12/2004, 15:59:44
quote:
Επίσης, δεν ξέρω πόσο εξοικειωμένος είσαι με τον όρο "λεπτότερα συνειδησιακά πεδία", αλλά εκεί η φύση των πραγμάτων είναι άχρονη.
Αυτό είναι δεδομένο, διότι διαφορετικά δεν μπορούν να έχουν τις ιδιότητες τις οποίες έχουν.

ΘΑ ΣΥΜΦΟΝΟΥΣΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΣΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΕΣ... ΑΛΛΑ ΖΑΝΤΟΚ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΑΧΡΟΝΗ" ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΩΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.....

quote:
Μπορώ να αντιληφθώ, ότι για τους αναγνώστες & "θαμώνες" κυρίως του παράξενου, οι οποίοι συνηθίζουν να αναζητούν πιο εύπεπτες απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα, αυτές οι αναφορές
"ακούγονται" επαναστατικές, αλλά για τους μελετητές του απόκρυφου είναι από συνήθεις έως προφανείς και εξηγούν πολλά φαινόμενα πνευματισμού, τηλεκίνησης, deja-vue κλπ.

(ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΑΣΚΕΙΣ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΟΥΦ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΟΥ....)
ΤΩΡΑ ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΕΛΕΤΗΤΡΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
"ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ???? ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ???"

quote:
Ο μύστης της νέας εποχής δε νομίζω ότι θα είναι πρόσωπο.

ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΑ....
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΑΖΑ/ΠΛΕΜΠΑ/ΠΛΗΘΟΣ/ΚΟΙΝΟ.... ΚΤΛ ΚΤΛ ΔΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΙFYOU KNOW WHAT I MEAN LADE....)

TEΛΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ meddler ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΠΑ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.....

------------------------

kynikosΜέλος
16/12/2004, 16:44:15
quote:
Μήπως τελικά εμείς είμαστε ο χαμένος κρίκος?
Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου, αγαπητέ, μπορείς γίνεις πιο σαφής;

Γενικά, με τον όρο "χαμένος κρίκος" εννοούμε τον πιθηκάνθρωπο που η θεωρία της εξέλιξης προβλέπει μεταξύ σύγχρονων ανθρώπων και μαϊμούδων.

Τί σε κάνει να νομίζεις οτι είμαστε "εμείς";;

Μάλλον δεν κατάλαβα την άποψή σου, γιατι αλλοιώς μου φαίνεται πολύ περίεργη.

Κ

16/12/2004, 17:04:44
Φίλε κυνικέ,

επειδή είναι προφανές ότι δεν μπορώ να συνδιαλλεχθώ στο επίπεδο το οποίο απαιτεί ο δημιουργός του θέματος (διότι προφανώς είμαι ικανή μόνο για στοιχειοθέτηση "αβάσιμων ειρωνιών"), επέτρεψέ μου να συνεχίσουμε την στοιχειωδώς σοβαρή αυτή συζήτηση κάπου αλλού, δοθείσης ευκαιρίας και εν ευθέτω χρόνω...

.
.

3A

kynikosΜέλος
16/12/2004, 17:09:34
Cybermaster,
quote:
ΘΑ ΣΥΜΦΟΝΟΥΣΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΣΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΕΣ... ΑΛΛΑ ΖΑΝΤΟΚ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΑΧΡΟΝΗ" ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΩΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.....
Δεν νομίζω οτι δημιουργείται καθόλου θεμα, εδώ.

Η αποκρυφιστική άποψη, οτι οι πρώτες δύο φιλές ήταν άϋλες, και μη-ενσαρκωμένες, μπορεί κάλλιστα να σημαίνει οτι εκει δεν υπήρχε χρόνος, τουλαχιστον όπως τον καταλαβαίνουμε εμείς, που ΕΧΟΥΜΕ και ΠΑΡΑΕΧΟΥΜΕ υλικό σώμα.

Έτσι, μου φαίνεται οτι δεν μπορούμε να "ερευνήσουμε", τουλάχιστον με την επιστημονική έννοια, κατι το οποίο να μην αφήνει ίχνη στο περιβάλλον μας.

Αφού από τα ἰχνη ξεκινάμε, και τα ίχνη πάντα ψάχνουμε....

Τί λέτε, να συμφωνήσουμε οτι μας αφορά μόνο ο χειροπιαστός, ενσαρκωμένος άνθρωπος, και η σαρξ και τα οστά του;;;;

Κατα τη γωώμη μου, τα άλλα θα παραμένουν πάντα στις μυθολογίες....

Φιλικά

Κ.

kynikosΜέλος
16/12/2004, 17:19:01
Zadok,

Εγώ δεν έχω πρόβλημα, εμείς οι βλάχοι - όπου λάχει...

Καλό πάντως θα ήταν να υπήρχε ΕΝΑ μέρος στο esoterica, επιτέλους, για αυτή τη συζήτηση....

====

Τώρα που το θυμήθκα, για τον Αβραάμ, κάπου (και δεν θυμάμαι καθόλου πού) είχα ακούσει την γνὠμη οτι ετυμολογικά εκφράζει την έννοια

A - BRAHM

δηλαδή ο μη-Βραχμάνος. Από την μία μπορει να το πάρει κανείς οτι ήταν χαμηλής γένησης, από την άλλη οτι ήταν ο πρώτος που απέβαλλε το βραχμικό "ταξικό ζυγό", συνεπώς ο προπάτωρ της μη-ταξικης κοινωνίας.

Μήπως έχεις ακούσει αυτή την ετυμολογία, η ξέρεις από που προέρχεται;;

CYBERMASTERΜέλος
16/12/2004, 23:32:29
ΟΧΙ "ΑΓΑΠΗΤΗ" ΖΑΝΤΟΚ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΔΩ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΔΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΚΡΙΤΙΚΑΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΑΒΑΣΗΜΟ ΘΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ "ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ" ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....

ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΔΙΑΣΩ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ (ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ) ΑΦΗΝΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ......

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΔΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ....

------------------------

17/12/2004, 02:26:10
CYBERMASTER, θεωρώ υποχρέωσή μου να σου ξεκαθαρίσω τα κατωτέρω, τα οποία ευελπιστώ να γίνουν κατανοητά. Αν πάλι δε γίνουν, μικρό το κακό. Λοιπόν:

quote:
ΟΧΙ "ΑΓΑΠΗΤΗ" ΖΑΝΤΟΚ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΔΩ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΔΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΚΡΙΤΙΚΑΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΑΒΑΣΗΜΟ ΘΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ "ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ" ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....

Το γιατί θεώρησες καλό να βάλεις σε εισαγωγικά το ρήμα "προσβάλλω" μπορώ να το καταλάβω κι ας μην το συμμερίζομαι.
Το γιατί έκανες το ίδιο με το επίθετο "αγαπητή" δεν το καταλαβαίνω. Θα θεωρούσα πιο έντιμο να μην το έγραφες καθόλου εφόσον είναι προφανές ότι δεν το εννοείς.

Εν πάσει περιπτώσει, προσωπικά δε θέλω ΚΑΝΕΙΣ να απέχει της συζητήσεως.

Η αντίδρασή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι θεωρώ ότι κάποια ζητήματα οφείλουν να τίθενται σοβαρά προς συζήτησιν και δε θα έπρεπε να επιτρέπονται υποτιμητικές εκφράσεις γενικώς ή άκαιροι αστεϊσμοί.
Επίσης, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί επί προσωπικού σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να έχουν θέση, κυρίως ανάμεσα σε άτομα τα οποία ευελπιστούν να χαρακτηρίζονται ερευνητές.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν αντιρρήσεις.
Αντιθέτως, αν η όποια "ενόχληση" γινόταν για την προαγωγή του διαλόγου, θα ήμουν η τελευταία που θα αντιδρούσε.
Ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του και να τη λαμβάνουμε υπ' όψιν μας, άσχετα αν την υιοθετούμε και με την προϋπόθεση ότι δε θα αναφέρονται τραγικές ανακρίβειες και παραλογισμοί.

quote:
ΚΑΝΕΙΣ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ......

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΔΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ....

Αυτά δεν ξέρω αν και πώς τα συνδέεις με το θέμα, αλλά αν τα πιστεύεις έτσι απλά, τότε δεν ξέρω γιατί άνοιξες το θέμα...

Τέλος πάντων, όπως νομίζεις...

------------------------------------

Αγαπητέ κυνικέ,

ενδιαφέρουσα αυτή η ετυμολογία του ονόματος... Δεν την είχα υπόψιν.

Βέβαια, μπορούν να προκύψουν αρκετές...

Π.χ. επειδή το αρχικό όνομα ήταν Abram, να το αναλύσουμε σε Α- b - ram. Xμμμ...

Πάλι αυτό το ra...m...

Το όνομα έγινε Abraham όταν μπήκε μία συλλαβή (he, αν δε με απατά η μνήμη μου), η οποία αναφερόταν στην Πατριαρχική ιδιότητα.

Οι Πατριάρχες είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία προσώπων της Π.Διαθήκης, οι οποίοι σχετίζονται με τις πρώτες σεφίρες του Καββαλιστικού δέντρου και αυτό υποδηλώνει κάτι σε σχέση με όσα προαναφέρθηκαν...

.
.

3A

kynikosΜέλος
17/12/2004, 03:09:12
quote:
Το όνομα έγινε Abraham όταν μπήκε μία συλλαβή (he, αν δε με απατά η μνήμη μου), η οποία αναφερόταν στην Πατριαρχική ιδιότητα.

Οι Πατριάρχες είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία προσώπων της Π.Διαθήκης, οι οποίοι σχετίζονται με τις πρώτες σεφίρες του Καββαλιστικού δέντρου και αυτό υποδηλώνει κάτι σε σχέση με όσα προαναφέρθηκαν...

Α, δεν το'ξερα αυτό! Ωραίο.

Ίσως αξίζει από μόνο του να ανοίξουμε τόπικ για τον Μραΐμη.

Αλλα τόλμαω;;!!
Αμ δε.

Ε, ρε που φτάσαν τα πράγματα να μην τολμάμε να ανοίξουμε τοπικ για τον Αβρααμ και τα Σεφιρώθ στο esoterica...

=====

Allzzaro, δεν στά'λεγα..

-Εγώ λέω να το πάμε στη «ΣΟΦΙΑ».
-Και γιατί να το πάμε στη «ΣΟΦΙΑ»;
-Ε, που να το πάμε;
-Να το πάμε στη «ΓΝΩΣΗ».

Κολοκυθιά, κανείς;;

21/12/2004, 13:51:25
!
Δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορειτε να ανοιξετε τα τοπικ που
θελετε.Ειλικρινα τι φοβαστε?
Ποιος θα σας σταματησεις?
Οι εσωτεριστες?
Ποιοι ειναι αυτοι?

ξεκολλατε και τα δυο τοπικ που εχετε αναφερει πιο πανω πρεπει να ανοιχτουν ειναι ακρως ενδιαφεροντα προς διερευνηση.
Φιλε κυνικε τι φοβασαι?τους ελληναραδες?
μα και αυτοι το ιδιο φωναζουν.
Οτι δεν μπορουν να ανοιξουν τοπικ για την ελλαδα.
Και εγω Ελληνοκεντρικος ειμαι μα δεν θεωρω
οτι η αναζητηση εχει χρωματα και φυλες.

Ανοιξτε τα τοπικ που σας ενδιαφερουν.
Προς θεου.

ZoZe3hpΜέλος
23/12/2004, 12:19:36
quote:

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ/ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ....
Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ HOMO-SAPIENS ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 100000 ΜΕ 150000 ΧΡΩΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΗΜΑΔΙ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ...
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ 9000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΟΜΟ ΞΕΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 8000 ΜΕ 9000 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΝΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΙΛΛΑΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ!!!
ΧΜ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 140000 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΗΟΜΟ-SAPIENS ΝΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΠΡΑΓΟΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 10000 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???
ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ???
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ....

Πηστεύω οτι πολύ σωστά θέτεις το ερώτημα και μπορείς και το θεμελιώνεις όσο καλύτερα γίνετε... Οπως λές και εσύ οτι απο αυτό το ΠΑΖΛ της ανθρώπινης εξελιξης λείπει ένα κομμάτι και την γνώμη μου λείπει ένα τεράστιο καμμάτι.. δερν θα μορούσαμε να βωρούμε κάοια στοιχεία κάτι που να μας αποδείχνει το οτι έχουμε ¨χασει πολλά¨ που έπρεπαε να μάθουμε για εμας το πως φτάσαμε να σκεφτόμαστε μόνο και μόνξο το κακο και τίποτα άλλο... Πιστεύω οτι οι περισσότεροι θα συμφωνίσετε οτι είναι λίγοι πλέον οι άνθρωποι που σκέφτοντε θετικά στην ζωή τους......

Ευχαριστω για τον χρονο που διαθέσατε...

http://www.imagineadragon.com/castles/puzzles-college-magical-knowledge.jpg