ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Chastity30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ChastityΜέλος
21/07/2006, 18:05:56
quote:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΚΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ-DROIT HUMAIN",ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.droit-humain.gr/greek/index.htm

Lux e tenebris
21/07/2006, 18:47:09
ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΜΗΠΩΣ?
21/07/2006, 18:59:14
quote:
Δεν βλέπω όμως που είναι το μυστήριιο ή το μεμτό στο να πιστεύει κάποιος τέκτων στην άλλη ζωή.

Συ είπας! (και πάλι )
Για μένα "ουδέν ψόγος"...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
AristotelesΝέο Μέλος
21/07/2006, 19:02:57
Φίλτατε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ,

το Droit Humain είναι ένα Τάγμα με διεθνή παράδοση και ιστορία. Προσωπικά θα έλεγα πως και τα 3 μικτά τάγματα Σκωτικού τύπου τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα έχουν εξίσου ανθρωπιστική μορφή. Τα 3 τάγματα αυτά είναι, όπως αναφέρθηκε, το Droit Humain, το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα Δελφοί και το Δίον.

Η ιστοσελίδα της Ελληνικής δικαιοδοσίας του Droit Humain (διότι είναι Γαλλικό τάγμα) όπως αναφέρθηκε είναι http://www.droit-humain.gr/greek/index.htm

Η ιστοσελίδα του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Δελφοί είναι www.delphiorder.org

Όσο για το Δίον, απ’ όσο γνωρίζω, δεν έχει σελίδα ακόμη αλλά το θέμα βρίσκεται υπό εξέλιξη.

21/07/2006, 21:15:03
ΩΡΑΙΑ...ΤΕΛΕΙΑ...ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ "ΨΗΣΙΜΟ" ΤΟΥ ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ...ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ...ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ {ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΙΔΙΕΤΕΡΑ}ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ [ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ].ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ "ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ" ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΤΑ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑ...ΑΚΟΥ ΜΕ PLZ!!!
AristotelesΝέο Μέλος
21/07/2006, 23:37:38
quote:
ΩΡΑΙΑ...ΤΕΛΕΙΑ...ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ "ΨΗΣΙΜΟ" ΤΟΥ ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν είδα πουθενά "ψήσιμο". Έγινε απλός μια αντικειμενική αναφορά σε όλα τα μικτά Τάγματα τα οποία λειτουργούν στον Ελλαδικό χώρο διότι ο άνθρωπος φάνηκε να ενδιαφέρεται για κάποιο ανθρωπιστικό μικτό τάγμα. Γιατί να μη γνωρίζει όλες τις δυνατές επιλογές;
quote:
ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ "ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ" ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΤΑ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑ...ΑΚΟΥ ΜΕ PLZ!!!

Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Ο Τεκτονισμός είναι ένας θεσμός προοδευτικός και δε πρέπει να μένει σταθερός σε παλαιότερες προκαταλήψεις. Φυσικά και τον 18ο αιώνα, η γυναίκα δεν είχε την ίδια θέση στην κοινωνία, αλλά σήμερα όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των 2 φύλων, γιατί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Τα μικτά τάγματα σε σχέση με τα αμιγή δεν έχουν διαφορά στην Τεκτονική παράδοση(πέρα από το ότι δέχονται και γυναίκες), στα τεκτονικά τυπικά και στις τεκτονικές διδασκαλίες.

Edited by - Aristoteles on 21/07/2006 23:39:46

21/07/2006, 23:43:40
Πάντως εγώ σε έναν άντρα θα πρότεινα σαφώς το αμιγές...

ChastityΜέλος
22/07/2006, 00:01:43
Ο τεκτονισμός είναι πιστός στην παράδοσή του. Τα οροθέσια δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή των γυναικών στις Στοές. Νομίζω πως αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό και κατανοητό. Σχετικά με τη θέση της γυναίκας στον Τεκτονισμό, έχουν ανοιχθεί άπειρα θέματα στο Esoterica. Μια αναζήτηση στα fora θα σε καλύψει.

Lux e tenebris
AristotelesΝέο Μέλος
22/07/2006, 03:38:33
Τεκτονισμός δεν είναι ούτε τα οροθεσία, ούτε τα τάγματα τα ίδια. Τεκτονισμός είναι κατά κύριο λόγο οι 3 πρώτοι βαθμοί και τα τυπικά τους. Τα οροθεσία ξέρουμε πότε έγιναν και από ποιους. Ο Τεκτονισμός είναι ένα αδογμάτιστο σύστημα και έτσι πρέπει να παραμείνει. Δεν έχει αυθεντίες, η αυθεντία του συστήματος είναι το ίδιο το σύστημα. Θεωρώντας αυθεντίες κάποιους μεταγενέστερους οι οποίοι δημιούργησαν κάποιους κανόνες, θέτοντας αυτούς τους κανόνες ως «αυθεντικούς» δε μπορεί να σταθεί με την απλή λογική. Ο Τεκτονισμός είναι πέρα από όλα ένα σύστημα προοδευτικό, το οποίο το αναφέρει και το ίδιο το σύστημα. Σε εκείνη την περίοδο φυσικά και δεν μπορούσανε να μυηθούν γυναίκες λόγο των θέσεών τους στην κοινωνία και για κανέναν άλλο λόγο, αυτό δεν έχει λόγο να συνεχίζεται σήμερα επειδή κάποιος που ζούσε σε εκείνη την εποχή, πρόβαλε τα τότε κοινωνικά πρότυπα ως εξωτερικούς κανόνες τάγματος, οποίοι δεν σχετίζονται καν με την παράδοση η με το ίδιο το σύστημα.

Πέρα λοιπόν και του θέματος του πόσο αυθεντία μπορεί να είναι ένας μεταγενέστερος του συστήματος, υπάρχουν κάποια βασικότερα και πρακτικότερα οροθέσια τα οποία λαμβάνονται υπόψη από όλα τα τάγματα, τα οποία οροθέσια αφορούν καθαρά την εσωτερική λειτουργία ενός Τεκτονικού συστήματος.

Τώρα, εάν τίθεται θέμα παράδοσης, τα πράγματα γίνονται λίγο πολυπλοκότερα. Παραδείγματος χάριν, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος το 1920 έκανε ένα τραγικό πασάλειμμα στα τυπικά των 3ων βαθμών προκειμένου να λάβει αναγνώριση τις Αγγλίας. Έβαλε και λίγη σαλτσούλα από κάποια πράματα ώστε να μοιάζουν λίγο με τον βαθμό του Mark Master, οπότε όλα καλά και να σου και η αναγνώριση. Να το πάμε ακόμα ποιο πίσω; Ο Τεκτονισμός στην Ελλάδα ήρθε από τον πρίγκιπα Ροδοκανάκη. Πήγε, μυήθηκε σε όλους τους βαθμούς, αλλά γυρνώντας πίσω, έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες στάσεις σε κάποιες άλλες χώρες με αποτέλεσμα να κόψει και να ράψει και αυτός και να φέρει παραλλαγμένα τυπικά. Οπότε αν το θέμα είναι η πραγματική παράδοση του Τεκτονισμού κατά γράμμα και όχι κάποιοι μεταγενέστερη κανόνες από κάποιους απλούς ανθρώπους οι οποίοι θεωρήθηκαν αυθεντίες, μάλλον πρέπει να επανεξετασθούν κάποια πράγματα.

quote:
Ο τεκτονισμός είναι πιστός στην παράδοσή του.

Εάν το λάβουμε αυτό υπόψη και όπως το εννοείς με βάση τα οροθέσια, τότε η παράδοση προέρχεται από την Μεγάλη Στοά της Αγγλίας. Εάν είναι έτσι, κανένα άλλο τάγμα δεν είναι παράδοση (ούτε οι Εθνική Μεγάλη Στοά η οποία είναι η μοναδική που κρατάει τα Αγγλικά τυπικά κατά γράμμα). Εάν συγκρίνεις και τα τυπικά που έχει και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος σε σχέση με την παράδοση και τα Emulation τυπικά τα οποία θεωρούνται παραδοσιακά τα οποία χρονολογούνται περίπου 25 έτη νωρίτερα αυτών του Σκωτικού (μιλώντας για κυανό τεκτονισμό πάντα)… Σα να λες πως δεν υπάρχει Τεκτονισμός σ’ αυτή τη χώρα….

Αυτή όμως είναι η ουσία;

22/07/2006, 16:14:10
1.ΤΟ "ΨΗΣΙΜΟ" ΗΤΑΝ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ...2.ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ "ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ".ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΟΝ ΤΕΚΤΟΝΑ ΕΔΩ ΣΤΟ FORUM ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣE ΠΟΛΛΑ "ANCIENT RITUALS",ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΚΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΚΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ",ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟ 1888,ΜΕ ΠΑΜΨΗΦΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ" ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ...Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ "ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΝ"...ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΕΚΤ. ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΕΙΑ ΤΟΥ "Μ.Α.Τ.Σ.".ΠΑΡ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΠΟΛΙΘΟΜΕΝΟΥΣ" ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΙΘΜΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ 500.OOO ΜΕΛΗ...ΑΝΔΡΕΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ. -LIBERTE-EGALITE-FRATERNITE-
22/07/2006, 22:39:52
quote:
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΚΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΚΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ",ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟ 1888,ΜΕ ΠΑΜΨΗΦΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ" ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ...Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ "ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΝ"...ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΕΚΤ. ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΕΙΑ ΤΟΥ "Μ.Α.Τ.Σ.".

Φίλε C.S θα ήθελα να μας το αναλύσεις αυτό λιγάκι αν γίνεται...
Στηριζόμενοι που οι Τέκτονες του τάγματός σου έκαναν αυτές τις αλλαγές? Για ποιό λόγο δηλαδή θεώρησαν ότι αυτά τα σημεία στο τελετουργικό τους έπρεπε να αλλάξουν?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

23/07/2006, 20:14:27
quote:

quote:
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΚΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΚΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ",ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟ 1888,ΜΕ ΠΑΜΨΗΦΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ" ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ...Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ "ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΝ"...ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΕΚΤ. ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΕΙΑ ΤΟΥ "Μ.Α.Τ.Σ.".

Φίλε C.S θα ήθελα να μας το αναλύσεις αυτό λιγάκι αν γίνεται...
Στηριζόμενοι που οι Τέκτονες του τάγματός σου έκαναν αυτές τις αλλαγές? Για ποιό λόγο δηλαδή θεώρησαν ότι αυτά τα σημεία στο τελετουργικό τους έπρεπε να αλλάξουν?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

1.ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ"=ΠΑΡΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΑΘΕΙΣΤΕΣ [π.χ. BAKOUNIN]ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΚΤΟΝΕΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΑΘΕΟΣ -ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΑΚΙΣ ΑΥΤΑ ΣΤΟ FORUM-ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΕΚΤΟΝΑ ΕΝΑΝ ΛΑΜΠΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΕΙΣΤΗΣ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ,ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ "ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ".2.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ Μ.Α.Τ.Σ.,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ???ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΙ "ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ...LIBERTE-EGALITE-FRATERNITE.
AristotelesΝέο Μέλος
23/07/2006, 22:10:43
Φίλτατε CALAMUS SCRIPTORIUS, εντυπωσιάζομαι από τις δηλώσεις σου και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Όπως προανέφερα άλλωστε ο Τεκτονισμός είναι πάντοτε θεσμός προοδευτικός.

Όμως δε καταλαβαίνω, μεν δέχεσαι πως το σύστημα πρέπει να εξελίσσεται και να αναθεωρεί μεταξύ των εποχών και των συγκυριών, από την άλλη όμως θεωρείς πως οι γυναίκες πρέπει να μένουν μακριά από αυτό το σύστημα. Μπορείς να εξηγήσεις το σκεπτικό σου;

XKA1123Νέο Μέλος
23/07/2006, 22:44:57
quote:
ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΕΚΤ. ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΕΙΑ ΤΟΥ "Μ.Α.Τ.Σ."

Αρχίζει το M.A.T.Σ αδειάσαν οι δρόμοι
Η ώρα ζυγώνει αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ ερήμωσε η πόλη
Τρεχάτε κι αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Πω πω γουστάρω να βλέπω κασκόλ
Να βλέπω σημαίες να μπαίνουνε γκολ
Πώς μας ενώνει και πως μας δονεί
Του Διακογιάννη η φωνή

Αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Παράταμε τώρα
Πλησίασ’ η ώρα
Αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Κανείς μην κουνιέται σωπάστε
Κι αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ

Κουφάλα Δημιουργέ! KAI το M.A.T.Σ εν σοφία εποίησες!

Μ.Α.Τ.Σ - Μ.Ο.Υ.Τ.Σ μασονάκια μου!

Edited by - XKA1123 on 23/07/2006 22:49:00

AristotelesΝέο Μέλος
24/07/2006, 10:58:36
quote:
Αρχίζει το M.A.T.Σ αδειάσαν οι δρόμοι
Η ώρα ζυγώνει αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ ερήμωσε η πόλη
Τρεχάτε κι αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Πω πω γουστάρω να βλέπω κασκόλ
Να βλέπω σημαίες να μπαίνουνε γκολ
Πώς μας ενώνει και πως μας δονεί
Του Διακογιάννη η φωνή

Αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Παράταμε τώρα
Πλησίασ’ η ώρα
Αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ
Κανείς μην κουνιέται σωπάστε
Κι αρχίζει το Μ.Α.Τ.Σ

Κουφάλα Δημιουργέ! KAI το M.A.T.Σ εν σοφία εποίησες!

Μ.Α.Τ.Σ - Μ.Ο.Υ.Τ.Σ μασονάκια μου!

Πέρα του ότι για ακόμα μια φορά δε προβάλεις κανένα επιχείρημα, τουλάχιστον κοίτα να λες και κανένα πετυχημένο να περνάει η ώρα και λίγο καλύτερα για όλους.

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες όσον αφορά το θέμα του Μ:.Α:.Τ:.Σ:., αυτός ο όρος δεν είναι παραδοσιακά Τεκτονικός αλλά χρησιμοποιήθηκε από τους χρηστιαννούς στα πρωτοχριστιαννικά χρόνια. Εαν θυμάμαι καλά το συμβάν και είμαι ορθά πληροφοριμένος, ενσωματώθηκε στον Τεκτονισμό όταν κατά τον 19ο αιώνα, όπου ένας τυπάς ο οποίος μετακόμισε από την Ινδία στην Αγγλία, έκανε αίτηση εισδοχής στη Μεγάλη Στοά εκεί. Εκείνες τις εποχές όμως, και λόγο συνθηκών, η Μ:.Σ:. της Αγγλίας είχε ως μέλη μόνο Χριστιανούς και επειδή αυτός ακολουθούσε μια ανατολίτικη θρησκεία, δημιουργήθηκε μια επιπλοκή. Ως αποτέλεσμα έγινε συμβούλιο της Μ:.Σ:. της Αγγλιας και τότε αποφασίσθηκε να γίνει δεκτός και να εισαχθεί ο όρος Μ:.Α:.Τ:.Σ:..

Υπάρχουν και τάγματα σήμερα, όπως μας ανέφερε ο CALAMUS SCRIPTORIUS, όπου δεν υπάρχουν αυτές οι αναφορές κατά τις εργασίες και υπάρχουν και άθεοι ως μέλη.

Η αλήθεια είναι πως έχω γνωρίσει και αρκετά τα οποία ακολουθούν τον Σκωτικό τύπο, οι οποίοι υποστηρίζουν πως μέσα από το ίδιο το σύστημα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο τίτλος Μ:.Α:.Τ:.Σ:. για αυτούς δεν είναι κανένας θεός, αλλά αυτή η έννοια αναφέρεται σε κάποιες φυσικές καταστάσεις/δυνάμεις(γι’ αυτό άλλωστε έχουν γίνει και δεκτά άτομα τα οποία στις αιτήσεις τους είχαν κάποιες ελαφρός πιο πολύπλοκα πιστεύω όσον αφορά αυτό το θέμα).

Για μένα όποιος δίνει αρνητικούς σχολιασμούς για την έννοια Μ:.Α:.Τ:.Σ:. (το οποίο θεωρώ το ίδιο καθυστερημένο όσο και το να θάβει κάποιος την έννοια «βαρύτητα») είναι σαν τα τρελοζωάκια, κοινώς αν έχετε δει και την διαφήμιση.. Είναι αστεία!

24/07/2006, 22:42:34
ARISTOTELES 1. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ...2.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Μ.Α.Τ.Σ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ.ΟΜΩΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΥΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΑΥΤΩΝ...ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΩ,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΘΕΟΣ ΜΟΥ" ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ "ΑΝΑΡΧΕΣ" ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΠΟΥΝ, ΠΟΥ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ "ΜΙΚΡΟ" ΕΣΤΩ ΝΟΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΟ ΑΝΑΡΧΟ, ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΩΣ "ΣΟΦΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"="ΘΕΙΟ",ΑΠΛΑ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΘΟΥ[ΑΘΕΟΙ???],Ε ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΚΤΟΝΕΣ...
24/07/2006, 22:49:41
XKA1123:ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ "ΑΘΕΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ "ΘΕΙΟΝ",ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ "ΑΝΗΘΗΚΟΥΣ"=ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ",ΕΣΥ ΤΟ ΕΞΥΒΡΥΖΕΙΣ ΓΡΑΠΤΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ...
24/07/2006, 23:02:09
ARISTOTELES:ΤΕΛΕΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ "ΒΑΡΥΤΗΤΑ"...ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΣΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΒΕΙ...ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΕΙ...ΧΚΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ,ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΤΟΝ Μ.Α.Τ.Σ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΘΩ ΠΗΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 10ο ΚΑΙ ΠΕΤΑ...[ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ...]
24/07/2006, 23:07:18
ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ,ΔΕΝ ΕΘΙΓΗΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΣΤΙΣ ΜΟΥ,ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΥΠΗΡΞΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 23ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ,ΑΠΛΑ..."ΝΟΙΩΣΕ ΛΙΓΟ" ΠΟΥ ΛΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ...
ChastityΜέλος
25/07/2006, 01:24:41
Παρακαλώ τα μέλη με όνομα συναφές με πινακίδες Χαλκιδικής να πάνε στο κοντινότερο ΚΤΕΟ για λεπτομερέστατο πνευματικό έλεγχο. Φυσικά είναι αμφίβολο αν θα περάσουν το test...

Lux e tenebris