ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Αίολος61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
24/10/2012, 23:31:05
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Άσε που είσαι άδικος αρκετές φορές-πάντα κατά τη γνώμη μου.

Δεν θα σε ρωτήσω σε ποιον αναφερόσουν για τα "ψιλά γράμματα" μιας που εγώ με τον Αίολο και το Σωτήρη "συζητούσαμε" αλλά αυτό που έκανα quote από το ποστ σου, μου χτυπάει ευαίσθητες χορδές.

Ποιον έχω αδικήσει σε παρακαλώ (κατά τη γνώμη σου πάντα)?

Υ.Γ Την Υπατία δεν την έβαλα στην ίδια κατηγορία συζήτησης με το Θεό/θρησκεία αλλά ως ένα γεγονός που του έχει αποδοθεί έντονο θρησκευτικό στοιχείο.

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 24/10/2012 23:32:42

25/10/2012, 01:40:13
PanosT,

quote:
Άρα Σωτηράκη πέτα έξω το συμπαθή Μαλάλα καθώς είναι κατά έναν αιώνα μεταγενέστερος.

ΜΟΝΟ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ο ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΣ λοιπόν για τα γεγονότα.

Αυτή τη δική σου ανάρτηση στις 5/10 (4η σελίδα) την χρέωσα στον AgentMulder που την είχε βάλει σε quote και την πέρασα για δική του.
Τώρα που το βλέπω πιο κάτω στα δικά του λόγια συμφωνεί κιόλας μαζί σου,αλλά για να είμαι ειλικρινής,δεν το είχα δει από την αρχή αυτό,τώρα το είδα που έκανα το copy-paste.
Όταν έγραφα την γνώμη μου στο θέμα η αναδρομή μου στις σελίδες ήταν πρόχειρη για το ποιος είπε τι.

Όμως είναι δικό μου το φάουλ ούτως ή άλλως.
Η χορδή σου είχε δίκιο.

quote:
Ποιον έχω αδικήσει σε παρακαλώ

Λεκτικά φίλε έχεις πει βαριές κουβέντες σε πολλούς.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται είτε έχεις δίκιο, είτε άδικο σε μια αντιπαράθεση να προσβάλλεις τον άλλο τόσο πολύ,όταν αν μη τι άλλο η συζήτηση έχει κανόνες.
Εξαιρούνται μόνο οι εντελώς γραφικοί που πάνε γυρεύοντας.Δε νομίζω όμως ότι έχεις μείνει μόνο σ' αυτούς.
Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μην ξεκινήσει καμμιά φρέσκια αντιπαράθεση για την οποία θα είμαι υπαίτιος.

quote:
Υ.Γ Την Υπατία δεν την έβαλα στην ίδια κατηγορία συζήτησης με το Θεό/θρησκεία αλλά ως ένα γεγονός που του έχει αποδοθεί έντονο θρησκευτικό στοιχείο.

Δεκτή η διευκρίνηση.
Όμως στο θέμα αυτό θα ήθελα να μου πεις ανακεφαλαιωτικά και εστιασμένα τη γνώμη σου.
Αποδέχεσαι ότι Χριστιανοί τη σκότωσαν(ανεξάρτητα με το τι τους ώθησε σε πρώτη φάση);
Για τον Κύριλλο θα είχες υπόννοιες για την εμπλοκή του ως Πάνος με τα όποια στοιχεία έχεις; (και ποια η γνώμη σου για τη γενικότερη δράση του εκτός Υπατίας;)

Τελικά τσάμπα είπα καλό βράδυ τόσο νωρίς..Μάλλον το είπα για να το πιστέψω εγώ.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

25/10/2012, 22:13:56
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
PanosT,

quote:
Άρα Σωτηράκη πέτα έξω το συμπαθή Μαλάλα καθώς είναι κατά έναν αιώνα μεταγενέστερος.

ΜΟΝΟ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ο ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΣ λοιπόν για τα γεγονότα.

Αυτή τη δική σου ανάρτηση στις 5/10 (4η σελίδα) την χρέωσα στον AgentMulder που την είχε βάλει σε quote και την πέρασα για δική του.
Τώρα που το βλέπω πιο κάτω στα δικά του λόγια συμφωνεί κιόλας μαζί σου,αλλά για να είμαι ειλικρινής,δεν το είχα δει από την αρχή αυτό,τώρα το είδα που έκανα το copy-paste.
Όταν έγραφα την γνώμη μου στο θέμα η αναδρομή μου στις σελίδες ήταν πρόχειρη για το ποιος είπε τι.

Όμως είναι δικό μου το φάουλ ούτως ή άλλως.
Η χορδή σου είχε δίκιο.

Οκ.
Πάντως το ξεκαθάρισα και στον Agnostic όταν του απάντησα σε κάποιο ποστ του λεγοντας του ότι εγώ αξιολογώ ακόμα και τις χαλκευμένες πηγές διότι και από εκεί μπορεις να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα από το ποιος πότε και για ποιο λόγο τις εξέδωσε.

quote:

quote:
Ποιον έχω αδικήσει σε παρακαλώ

Λεκτικά φίλε έχεις πει βαριές κουβέντες σε πολλούς.

Σωστό, αλλά πάντα σε δεύτερο χρόνο αφού είχα ήδη προκληθεί.

quote:

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται είτε έχεις δίκιο, είτε άδικο σε μια αντιπαράθεση να προσβάλλεις τον άλλο τόσο πολύ,όταν αν μη τι άλλο η συζήτηση έχει κανόνες.

Η συζήτηση έχει κατ'εμέ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΝΑ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.

Σ'όλες τις περιπτώσεις που αναφέρεσαι έχει συμβεί ακριβώς αυτό οπότε "να'χαν μάνα να τους έκλαιγε"...

Λέγε μου ονόματα θιγέντων (και με p.m αν θες) και θα σου παραθέτω links ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

quote:

Εξαιρούνται μόνο οι εντελώς γραφικοί που πάνε γυρεύοντας.Δε νομίζω όμως ότι έχεις μείνει μόνο σ' αυτούς.

Όχι βέβαια, απλά αυτοί οι εντελώς γραφικοί αναλώνουν περισσότερο από το χρόνο μου και δεν το κρύβω ότι το "σκούξιμό" τους μου φτιάχνει τη διάθεση και μου τονώνει τα χαμηλότερα των ενστίκτων μου.

Περνάω καλά, με άλλα λόγια, με τους "εντελώς γραφικούς" και δεν σκέφτομαι να τους αφήσω σε χλωρό κλαρί...

quote:

Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μην ξεκινήσει καμμιά φρέσκια αντιπαράθεση για την οποία θα είμαι υπαίτιος.

Δεν έχω πρόβλημα να το κάνεις με p.m.

quote:

quote:

Δεκτή η διευκρίνηση.
Όμως στο θέμα αυτό θα ήθελα να μου πεις ανακεφαλαιωτικά και εστιασμένα τη γνώμη σου.
Αποδέχεσαι ότι Χριστιανοί τη σκότωσαν(ανεξάρτητα με το τι τους ώθησε σε πρώτη φάση);
Για τον Κύριλλο θα είχες υπόννοιες για την εμπλοκή του ως Πάνος με τα όποια στοιχεία έχεις; (και ποια η γνώμη σου για τη γενικότερη δράση του εκτός Υπατίας;)

Ήταν ΚΟΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ που έτυχε να είναι Χριστιανοί στο θρήσκευμα. Εννοείται πως είχαν προκληθεί από τον Ορέστη και σφαχτεί γονείς τους ή αδέρφια τους ή παιδιά τους ή φίλοι τους πρόσφατα από τους Εβραίους της Αλεξάνδρειας με την ανοχή του Ορέστη (αν και Χριστιανός και ο ίδιος) για τα οποία γεγονότα ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ από τη γνωστή παρείτσα.

Παρ'όλα αυτά αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι χωρίς ελαφρυντικά κατ'εμέ ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δήλωναν Χριστιανοί και ο θεικός νόμος είναι ξεκάθαρος

Μτ Ε‐39 ᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν μὴ ἀντιστῆναι τῷ πονηρῷ· ἀλλ᾿ ὅστις σε ῥαπίσει ἐπὶ τὴν δεξιὰν σιαγόνα, στρέψον αὐτῷ καὶ τὴν ἄλλην·

Μτ Ε‐40 καὶ τῷ θέλοντί σοι κριθῆναι καὶ τὸν χιτῶνά σου λαβεῖν, ἄφες αὐτῷ καὶ τὸ ἱμάτιον·

Μτ Ε‐41 καὶ ὅστις σε ἀγγαρεύσει μίλιον ἕν, ὕπαγε μετ᾿ αὐτοῦ δύο·

Μτ Ε‐42 τῷ αἰτοῦντί σε δίδου καὶ τὸν θέλοντα ἀπὸ σοῦ δανείσασθαι μὴ ἀποστραφῇς.

Μτ Ε‐43 ᾿Ηκούσατε ὅτι ἐρρέθη, ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου καὶ μισήσεις τὸν ἐχθρόν σου.

Μτ Ε‐44 ᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς,

Μτ Ε‐45 ὅπως γένησθε υἱοὶ τοῦ πατρὸς ὑμῶν τοῦ ἐν οὐρανοῖς, ὅτι τὸν ἥλιον αὐτοῦ ἀνατέλλει ἐπὶ πονηροὺς καὶ ἀγαθοὺς καὶ βρέχει ἐπὶ δικαίους καὶ ἀδίκους.

O Κύριλλος ήταν ο κατάλληλος "ποιμένας" για το χώρο, το χρόνο και το "ποίμνιο" που του δόθηκε.

Επειδή οι Αλεξανδρινοί (όλων των φυλών και θρησκευμάτων) ήταν εξαιρετικά θερμόαιμοι και ουσιαστικά εκτός ελέγχου αν ο Κύριλλος φέρονταν με την ίδια έπαρση, εγωισμό και υπέρμετρη φιλοδοξία (όπως άλλοι ιεράρχες κατά καιρούς) θα τιναζόνταν ολόκληρη η επαρχία στον αέρα.

Το ότι διαφύλαξε το "ποίμνιο" από τον αφανισμό δεν του "συγχωρέθηκε" από κάποιους "ιστορικούς" του εππιπέδου και της ποιότητας Ρεπούση και Τατσόπουλου.

Πάρε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ/ΦΙΛΟΣΟΦΟ με ΚΑΡΥΔΙΑ John M. Rist.

To CV του εδώ.

http://philosophy.cua.edu/res/docs/CV-John-Rist.pdf

Και από εδώ κατέβασε το pdf που αναφέρεται στην Υπατία.

http://jnsilva.ludicum.org/Sherlock/hypatia3.pdf

Τεσπα.
Και επειδή η Ιστορία επαναλαμβάνεται τα ίδια και χειρότερα συνέβησαν και με τον ΥΠΕΡΜΕΓΙΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΤΟΝ Ε'.

Αν εμείς "βριζόμαστε" στα Ελληνικά για θέματα Πίστης/Αθείας και δεν είμαστε Μουσουλμάνοι μιλώντας Τούρκικα το χρωστάμε Σ'ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

Ερευνάτε τας Γραφάς

26/10/2012, 00:07:19
Στο κομμάτι της συμπεριφοράς, σου είπα τη γνώμη μου,και διάβασα τις απαντήσεις σου.
Ανεξαρτήτως αν συμφωνώ ή όχι,δεν ήσουν υποχρεωμένος να μου τις δώσεις ,οπότε σε ευχαριστώ ούτως ή άλλως.
Δεν θα ήθελα όμως να επεκταθούμε άλλο.

Επειδή μου αναγνώρισες καλή πρόθεση,και το εκτιμώ,σου λέω με τη σειρά μου ότι αν δεν έβλεπα καλά στοιχεία στη συμμετοχή σου δεν θα ασχολιόμουν κάνοντας κριτική.

Στο θέμα της ενοχής του πλήθους των Χριστιανών,με βρίσκεις σύμφωνο.

Στο θέμα του Κύριλλου,έχω άλλη άποψη για το γενικότερο ποιόν του(χωρίς να θεωρώ αποδεδειγμένη την ενοχή του στο θέμα Υπατία).
Όμως μόλις βρω χρόνο θα μελετήσω με ενδιαφέρον το pdf που μου παραθέτεις.
Αν μου αλλάξει τη γνώμη ακόμα και στα σημεία,θα στο γνωστοποιήσω.

26/10/2012, 12:13:34
quote:
Ήταν ΚΟΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ που έτυχε να είναι Χριστιανοί στο θρήσκευμα.
Μάλιστα!
Ετυχε! Δηλαδή οποιοσδήποτε την συναντούσε στον δρόμο θα την καθάριζε έτσι κι αλλοιώς. Ακόμα και οι Κινέζοι!
Ηταν επικηρυγμένη!

Αυτή είναι η γνώμη σου. Σεβαστή, αλλά αυθαίρετη.
Δεν στηρίζεται σε τίποτα, αλλά υπαγορεύεται από τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις.

Το γιατί δεν μας το είπες ακόμα όμως.
Τι είχε κάνει και θα την καθάριζε όποιος την εύρισκε μπροστά του;

quote:
Εννοείται πως είχαν προκληθεί από τον Ορέστη και σφαχτεί γονείς τους ή αδέρφια τους ή παιδιά τους ή φίλοι τους πρόσφατα από τους Εβραίους της Αλεξάνδρειας με την ανοχή του Ορέστη (αν και Χριστιανός και ο ίδιος) για τα οποία γεγονότα ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ από τη γνωστή παρείτσα.
Χεχε... Δεν εννοείται τίποτα!
ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ πηγές πλιζ;;;

Edited by - Αίολος on 26/10/2012 12:38:40

26/10/2012, 12:20:13
quote:
Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς,
"ει τις ερχεται προς με και ου μισει τον πατερα εαυτου και την μητερα και την γυναικα και τα τεκνα και τους αδελφους και τας αδελφας ετι τε και την ψυχην εαυτου ου δυναται ειναι μου μαθητης."

Λουκας βρε! Δεν το έχεις δει;

Σωστός ο Κύριος!
Αγαπάτε, λέει, τους εχθρούς σας, αλλά να μισείτε όλους τους άλλους!

Σχιζοφρενή Κύριο έχεις...

26/10/2012, 12:30:34
quote:
Παρ'όλα αυτά αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι χωρίς ελαφρυντικά κατ'εμέ ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δήλωναν Χριστιανοί και ο θεικός νόμος είναι ξεκάθαρος
Μπουρδες!
Ηταν πιστοί που υπάκουαν στην διαταγή του κυρίου σας που έλεγε ότι, όποιος δεν τον δέχεται για βασιλιά του, ΝΑ ΣΦΑΖΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ.

Επίσης υπάκουσαν στον Αγιο Χρυσόστομο (μεγάλο τ' όνομά του)!

«Κι αν ακόμη φονεύσει κάποιος κατά το θέλημα του θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξη ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οποιοδήποτε φόνο»!

Edited by - Αίολος on 26/10/2012 12:31:40

26/10/2012, 12:39:43
Αίολε,

Ο PanosT,αν κατάλαβα καλά,ισχυρίζεται ότι λόγω προηγούμενων της ομάδας των Εβραίων έναντι των Χριστιανών υπό την ανοχή του Ορέστη(που είχε κοινωνικές σχέσεις η Υπατία),οι τελευταίοι,δηλαδή το πλήθος των συγκεκριμένων Χριστιανών, ξέσπασαν την οργή τους εγκληματώντας και σκοτώνοντας την.
Νομίζω ότι υφίσταται η παραδοχή του,ότι δεν θα μπορούσε να ήταν Κινέζοι ή οτιδήποτε άλλο.
Ότι η γνώμη μου προσωπικά είναι πιο αυστηρή,το ξέρεις και το ξέρει και ο PanosT,αλλά θα μπορούσες να αναγνωρίσεις την εν μέρει σύγκλιση.
Νομίζω ότι χωρίς τέτοιου τύπου στάση, δεν προχωράει καμμιά συζήτηση.
Και για να σε προλάβω, ο στόχος μιας συζήτησης μεταξύ ακόμα και διαφωνούντων μερών,είναι η ανταλλαγή δεδομένων που πιθανώς δεν είναι γνωστά και στα δυο μέρη.(π.χ. για μένα είναι το pdf που δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου και θέλω να το ψαχουλέψω.)
Θέλει λίγο καλή διάθεση.Δεν την απαιτώ από κανέναν σας,δεν θα μπορούσα άλλωστε,την προτείνω όμως.

26/10/2012, 12:43:47
quote:
«Κι αν ακόμη φονεύσει κάποιος κατά το θέλημα του θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξη ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οποιοδήποτε φόνο»!

Ρώτησέ τον αν αποδέχεται το συγκεκριμένο χωρίο ότι είναι του Χρυσοστόμου κατ' αρχήν,και αν πιστεύει ότι είναι σύμφωνο με την πίστη του.
Νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την απάντηση.Πιο ήρεμα όμως για να μη γίνει πάλι κλωτσοσκούφι..

26/10/2012, 12:48:09
quote:
Ο PanosT,αν κατάλαβα καλά,ισχυρίζεται ότι λόγω προηγούμενων της ομάδας των Εβραίων έναντι των Χριστιανών υπό την ανοχή του Ορέστη
Αυτό είναι αυθαίρετο ΑΜΕΙΝΙΑ.
Δεν προκύπτει από την μόνη πηγή που δέχεται ως σωστή.
...και η Υπατία δεν ήταν Ιουδαία.

Edited by - Αίολος on 26/10/2012 13:27:59

dtomgrΝέο Μέλος
10/08/2004, 15:32:39
Έχω διαβάσει αρκετά θέματα του φόρουμ που αναφέρονται στην θρησκεία του χριστιανισμού και μου δημιουργούντε διάφορα ερωτήματα...

Ο χρηστιανισμός που δίδασκε ο Χρηστός έχει καμία σχέση με τον σημερινο χρηστιανισμό πυο διδάσκουν οι "παπάδες" της εκκλησίας μας;

Μήπως υπάρχει αλλίωση;
Μήπως γιαυτό και πολλοί άνθρωποι απομακρύνονται απο την εκκλησία ?
Μήπως η εκκλισία περιορίζει την ελευθερία του ανθρώπου , με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος μέσα απο τις δικές του μελέτες και ανυσιχίας να δημιουργεί το πιστεύω του ?
(θα μπορούσα να πώ ότι και εγώ ανείκο σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων όπου έχουν σχηματίσει μια δικά τους πίστει πιο απλή με διάφορα στοιχεία του χριστιανισμου (χριστος / θεος / αγιο πνευμα κ.λ.π.) πιο ανοιχτή....

Στο σχολείο μας δίδασκαν το ρητό (Πιστευε και μη ερευνα)
μετά από χρόνια .... ανακάλυψα με την δικία μου ανυσηχια ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στον χριστιανισμό....

Μήπως τελικά υπέτιοι της "παραποίησης" του αρχικού δόγματος που δίδακσε ο Χριστός είναι ο άνθρωπος ? και η διδασκαλία του Χριστόυ ήταν κάτι διαφορετικό απο αυτό που διδάσκετε σήμερα;

10/08/2004, 18:58:19
Εάν διαβάσης φίλε μου αυτά τα "θεόπνευστα" κειμενα, θα διαπιστώσης ότι οι παπάδες τηρούν κατά γράμμα τον λόγο του "κυρίου". Είναι κηρύγματα μίσους εναντίον οτιδήποτε φυσιολογικού.

DaAtheistΝέο Μέλος
10/08/2004, 19:01:47
<<Μήπως υπάρχει αλλίωση;>>

Φυσικά υπάρχει.
ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ των Αρχαίων Εβραικών επίτηδες για προσωπικό όφελος, ή κατα λάθος στην προσπάθεια μετάφρασης από Εβραικά σε άλλες γλώσσες.
Παράδειγμα: Οι λέξεις "Ελοχείμ" , Γιαχβέ, Άγγελοι ενώθηκαν όλες σε μια και στα Ελληνικά έγιναν θεός.
Επίσης οι ΠΑΠΑΔΕΣ αποφάσισαν ότι Χριστός και ο Γιαχβέ είναι το ίδιο πράγμα...

ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ των γραπτών λόγω φόβου στο όνομα του "θεού".
Εμπλουτισμός με σχόλια δήθεν Αγίων...
ΑΦΑΙΡΕΣΗ στοιχείων όπως τα αδέλφια και τα παιδιά του Χριστού.

"Μήπως γιαυτό και πολλοί άνθρωποι απομακρύνονται απο την εκκλησία ?"

Ναι και επίσης γιατί πλέον η εκκλησία είναι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ εταιρεία εναντίον του Χριστού.

"Μήπως η εκκλισία περιορίζει την ελευθερία του ανθρώπου , με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος μέσα απο τις δικές του μελέτες και ανυσιχίας να δημιουργεί το πιστεύω του ? "

ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν άπειρα παραδείγματα...

"Μήπως τελικά υπέτιοι της "παραποίησης" του αρχικού δόγματος που δίδακσε ο Χριστός είναι ο άνθρωπος ?"

Ναι, ποιος άλλος ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ με δύο κέρατα που βγάζει φωτιές από το στόμα?

" και η διδασκαλία του Χριστόυ ήταν κάτι διαφορετικό απο αυτό που διδάσκετε σήμερα;"

ΣΧΕΔΟΝ το αντίθετο.

"Ούτε θεός, ούτε ψυχή"

10/08/2004, 20:07:41
Η αντικειμενική κρίση είναι αυτή που μπορεί να μας βοηθήσει όταν εξετάζουμε ένα θέμα.

Ποτέ ο δογματισμός δεν θα προσφέρει στον άνθρωπο την δυνατότητα να αναζητήσει, να καταλήξει και τέλος να αποδεχθεί μια αλήθεια.
Προσωπικά πιστεύω σ’ ένα Θεό που είναι η αρχή του παντός το ΕΝ.
Μέσα στο δικό μου νοητικό οικοδόμημα δεν χωράει το καλό και το κακό με την έννοια που προσδίδουν οι Θρησκείες και οι εκπρόσωποι αυτών.
Ίσως να είναι δύσκολο να εξηγήσω το πώς και το γιατί κατέληξα σ’ αυτά τα συμπεράσματα διότι θα χρειαστεί να γράψω αρκετές σελίδες, όμως αυτή είναι η γενική αρχή μου.

Τον Ιησού τον αποδέχομαι ως Μύστη, ως Υψηλή Οντότητα, ως Διδάσκαλο και μέσα στο Θείο σχέδιο οι αλήθειες που είπε Αυτός έχουν το νόημα τους.
Ναι κάθε τέτοια Οντότητα είναι Απεσταλμένος εκ του Θείου.

Ποιος όμως δικαιούται να εκπροσωπεί το Υπέρτατο ΟΝ ;
Κατά τη γνώμη μου κανείς !

Άλλο αφιερώνω την ύπαρξή μου στην μελέτη και την αναζήτηση του Θείου με απώτερο σκοπό την ανέλιξη μου σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα και άλλο διοικώ το ποίμνιο.

Όμως ο μέσος άνθρωπος έχει ανάγκη να καταστεί κοινωνός μίας Θρησκευτικής λατρείας, ενός υποδειγμένου τρόπου ζωής διότι ας μην ξεχνάμε πως δεν έχουν όλοι ούτε την ίδια διανοητική κατάσταση μα ούτε και νόηση.

Αυτό εκμεταλλεύεται και το κάθε θρησκευτικό Δόγμα, αυτή ακριβώς την ανάγκη του ανθρώπου και έτσι μπορεί να καταδυναστεύει συνειδήσεις, γνώσεις, κοινωνίες ολόκληρες.

Ο Ιησούς ουδέποτε είπε «Πίστευε και μην ερεύνα» απλά είπε ότι θα έλεγε ο κάθε πραγματικά μεγάλος Διδάσκαλος « ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ».
Μόνο έτσι θα μπορέσεις να κατανοήσεις, μόνο έτσι θα καταφέρεις να δεις με καθαρό βλέμμα την αλήθεια.

Η συνδυαστική και παράλληλα αποκαλυπτική σκέψη έχει σαν μόνο κανόνα την αναζήτηση και όχι την πνευματική υποδούλωση μέσω του όποιου δόγματος.

Ο κακός λύκος

10/08/2004, 21:12:50
Αγαπητέ "Ραμογλου" πρίν αποδεχτείς ή απορρίψης κάτι πρέπει να το διαβάσεις πρώτα, να το κρίνης και μετά να εκφέρεις απόψεις. Για παράδειγμα το "πίστευε και μη ερεύνα" το ΕΙΠΕ ο "κύριος". Διάβασε τα θεόπνευστα κείμενα και θα εκπλαγείς με αυτά πού θα βρείς!

Edited by - Αίολος on 10/08/2004 21:14:23

11/08/2004, 03:04:10
Αγαπητέ Αίολος θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις το κείμενο το οποίο αναφέρεις και διαφεύγει της αντιλήψεως μου.
Πράγματι δε θυμάμαι στα Ευαγγέλια να έχω διαβάσει κάτι ανάλογο παρά μόνο ότι διετύπωσα ποιο πάνω.

Αν βέβαια η επίμαχη φράση είναι διατυπωμένη σε ένα σύγγραμμα κάποιου ο οποίος σε όραμα είδε τον Ιησού και Αυτός του είπε να γράψει τα όσα έγραψε τότε το πράγμα αλλάζει και θα κουβεντιάσουμε επ’ αυτού στη συνέχεια.

Πάντως ευχαριστώ για την υπόδειξη και αναμένω.

Ο κακός λύκος

dtomgrΝέο Μέλος
11/08/2004, 10:09:11
Απ'ότι βλέπω οι απόψεις για το "πιστευε και μη ερευνα" διηστανε ...
Οι μισή πιστεύουν έτσι οι υπόλοιποι το αντίθετο....
με λίγα λόγια οι μιση απο αυτούς δεν ακολουθουν το Δογμα.

Τελικά τι απο τα δύο ισχύει......ακόμη και τώρα τη ρήση "πιστευέ και μη ερεύνα" την σκεπάζει ένα σύννεφο....

Πάντος αυτό που φένεται απο απλά παραδείγματα είναι ότι υπάρχει μια συγχηση περι χριστιανισμού , διδασκαλίας κλπ στο μυαλό των Ελλήνων

opsimosΜέλος
11/08/2004, 18:12:28
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ"ΠΑΥΛΟΣ? ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ,ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ [ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ],ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ 3ΟΣ Η'4ΟΣ Μ.Χ.ΑΙΩΝΑΣ[ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ]ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΤΗΝ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΥΠΑΤΙΑ.OPSIMOS

1<>2<>3

11/08/2004, 18:14:28
Ίσως γιατί ο Έλληνας έχει κριτική και διερευνητική σκέψη, αρέσκετε δε να αμφισβητεί και μέσα από την φιλοσοφική αναζήτηση να θέτει νέους ορίζοντες.

Ακόμα και αυτή η Ορθόδοξη Εκκλησία λέγετε Ελληνορθόδοξη διότι έχει και αυτή τις διαφορές της με τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ε τι να κάνουμε έχουμε και τα κουσούρια μας.

Ο κακός λύκος

Oculatis AbisΜέλος
11/08/2004, 21:17:21
Η φράση "πίστευε και μη ερεύνα" είναι βυζαντινής προελεύσεως...

Πάμε τώρα στις δικές μου απόψεις:

Προσωπικά πιστεύω πως ο σημερινός Χριστιανισμός, αν και πέρασε από πολλές εξελικτικές και ελεκτικές φάσεις, μέσα από τις οποίες θα μπορούσε τελικά να αποτυπώσει τον αρχέγονο Χριστιανισμό, εντούτοις δεν το έκανε! Παραμείναμε στο "άβατο" των θείων λόγων. Στα πρώϊμα χρόνια του Χριστιανισμού κάποιοι πρόλαβαν και ερμήνευσαν-αποτύπωσαν-διέδοσαν-"θεώρησαν"-αποφάσισαν πως ο Χριστιανισμός ως δόγμα πρέπει να πρεσβεύει κάποια συγκεκριμένα πράγματα, πολλές φορές ξεχνώντας την Πηγή. Οι Οικουμενικές σύνοδοι, από ευκαιρίες αντικειμενικής προσέγγισης των λόγων του Ιησού κατέληξαν-κατέντησαν σε πολυπληθή ζυμωτήρια-μαγειρεία-ραφεία, μέσα από τις οποίες προέκυψε το σημερινό δόγμα. Είναι μεγάλη η ευθύνη του να αξιώνεις την ορθή ερμηνεία των λόγων του Ιησού και των αποστόλων του, μεγαλύτερη όμως (και προτιμότερη) ήταν η διαμόρφωση μιας δογματικής που θα εμπεριείχε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ένα σώμα μεσολαβητών μεταξύ του Θεού και του ανθρώπου-πιστού.

Προσωπικά δεν με έλκει μια θρησκευτικότητα που εμπεριέχει την άγνοια, την αποθάρρυνση από κάθε προσπάθεια ανάλυσης και πρωτογενούς επαφής με την έννοια του Θείου, και η διατυμπάνιση της "ταπείνωσης" με κάθε δοθείσα ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή είναι στη διάθεσή μας πληθώρα κειμένων (Γνωστικά Κείμενα, βιβλιοθήκη Nag Hammadi) που κάποτε κάποιοι αυτόκλητοι φωστήρες αποφάσισαν να τα υποβιβάσουν σε "απόκρυφα" και έτσι να εισαγάγουν τη λανθασμένη ταύτιση της αίρεσης με το κακό και το παραπλανητικό. Ας μην ξεχνάμε πως "αιρούμαι" σημαίνει επιλέγω. Τώρα αν η επιλογή αποδειχθεί σωστή ή όχι ο χρόνος θα το δείξει. Όμως το κακό έγινε. Κάθε απόπειρα αλλότριας σκέψης πάντα ήταν καταδικασμένη και τότε μαζί της και ο/η εκφραστής της. Πιστεύω πως αν σήμερα ο φόνος δεν τιμωρούνταν (όπως τότε) τίποτε από τα παλιά δεν θα είχε αλλάξει. Μαζί με τους φόνους των ανθρώπων άρα και των ιδεών άνθισε και ο φονταμενταλισμός.

Συχνότατο φαινόμενο η καταστροφή αρχαιοελληνικών ναών, βιβλιοθηκών, σχολών κλπ. Με απλά λόγια δάγκωναν το χέρι που τους ταϊζε. Μήπως όμως και σήμερα τα ίδια δεν βιώνουμε; Και θα έλεγα σε χειρότερο βαθμό, καθώς οι σύγχρονοι εκφραστές του Χριστιανισμού διακατέχονται και από περισσή αλαζονεία θεωρώντας πως ο Χριστιανισμός είναι πάνω απ' όλα, μέσα σε όλα, πίσω απ' όλα και γενικότερα...όλα... Μια αδικαιολόγητη (;) "αχρωματοψία". Υπάρχουν και άλλα χρώματα στο ουράνιο τόξο που οδηγεί στο Θεό και αν το να βαδίσετε πάνω σε ένα μόνον από αυτά είναι επιλογή σας thats fine αλλά το να απορρίπτετε κάθε τι αλλότριο είναι εξόχως αλαζονικό.

Τα λεγόμενα "απόκρυφα" ευαγγέλια σκοπίμως θάφτηκαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) γιατί εμπεριείχαν εκρηκτικό υλικό για τα θεμέλια της χριστιανοσύνης. Πουθενά ο Ιησούς δεν μίλησε για μεσάζοντες (παπάδες), για ναούς και "ποίμνιο" με τη σημερινή έννοια. Μίλησε για τον Ένα Θεό, εκείνο που έχουμε μέσα μας: άνοιξε ένα κομμάτι ξύλου και θα με βρεις μέσα, σήκωσε μια πέτρα και θα με βρεις από κάτω

Που μας οδήγησαν όλα αυτά; Στο να είναι κάποιοι πρόθυμοι να κάψουν κάθε βιβλίο διαφορετικής θρησκείας και κάθε τι διαφορετικό. Μου θυμίζουν τον Kennett που έλεγε πως αυτοί που αρνούνται να διαβάσουν κάτι μόνον γιατί είναι εξ αρχής αντίθετοι με το περιεχόμενό του, είναι χειρότεροι από εκείνους που δεν γνωρίζουν καν να διαβάζουν. Μεγάλη αλήθεια. Οι χριστιανοί ζούνε πλέον σε ένα trip εξάρτησης εξ άνωθεν.

Στηρίζουν τις ελπίδες και την πίστη τους σε κάποιον κακό δάσκαλο που τους λέει: "πίστεψε αυτό γιατί σου λέω ότι είναι αλήθεια". Ο καλός δάσκαλος όμως θα του εξηγήσει γιατί αυτό είναι αληθές.

Κύριος σύμμαχος αυτής της κατάστασης είναι ο φόβος. Βέβαια ο φόβος προέρχεται από την άγνοια. Κι εγώ θα φοβηθώ να οδογήσω ένα αεροπλάνο όταν δεν γνωρίζω πως. Οπότε τι κάνω; Αφήνω κάποιους άλλους να το οδηγήσουν. Το ίδιο γίνεται και με την ψυχή μας. Δημιούργησαν μια κατάσταση του να "μην γνωρίζουμε" πως θα εξευγενίσουμε τον Άνθρωπο, πως θα λαξεύσουμε τη λίθο μας και κατά συνέπεια μας λένε άσε εμάς να σε οδηγήσουμε στη σωτηρία της ψυχής σου. Να μια ακόμη παγίδα: η σωτηρία της ψυχής. Γιατί να μιλάνε για σωτηρία; Μήπως είναι κι αυτός ένας τρόπος να μας πούνε πως κάθε τι διάφορο προς τον αγώνα προς σωτηρία είναι καταδίκη; Η χρήση ειδικών λέξεων είναι τέχνη και κάποιοι την κατέχουν καλά.

Να πάμε και πιο κάτω; Το "τώρα" περιλαμβάνει ξεφτυλισμό των ναών με κάθε λογής πανηγυρτζήδες κατά τις ημέρες μνήμης των Αγίων, περιλαμβάνει άρρωστα παιδιά που πεθαίνουν πριν προλάβουν οι γονείς να μαζέψουν χρήματα για την εγχείρηση (θυμάστε την περίπτωση στο Βόλο;) ενώ οι λυτρωτές μας μέσα στις Mercedes τους μετρούσαν μήπως τους έφαγαν κανένα ευρώ από τον μισθό τους, περιλαμβάνει έκτακτα διαγωνίσματα απόδειξης της πίστης μας με την υποχρεωτική παρεύρεσή μας στο προσκύνημα της Τιμίας ζώνης, της εικόνας του Αγίου Ραφαήλ κλπ αλλά και high-class ειδωλολατρία στην εικόνα της Παναγίας της Τήνου, στην Αγ. Παρασκευή στα Τέμπη και αλλού, περιλαμβάνει κατηχητικό όπου κανείς δεν τολμά να πει μια άλλη γνώμη από τα καθιερωμένα ή να εκφράσει μια εκρηκτική απορία και άλλα θαυμάσια.

Προάγουν μια ζωή γεμάτη άγνοια, φόβο, υπακοή, εξάρτηση, διαρκή έλεγχο και συνεχή έκτακτα διαγωνίσματα απόδειξης της πίστης μας σε βαθμό που μας κάνει βλάκες περιοπής. Μεταφορικά λέω πως αν δεν πιστέψω ότι ο γαϊδαρος πετά δεν είμαι καλός Χριστιανός. Και όλα αυτά έχουν περάσει στη ζωή μας τεχνιέντως σε σημείο που κάποιοι υπερηφανεύονται ότι ναι φτάσανε στο απόγειο της πίστης! φτάσανε στην αλήθεια!

Τρομάζουν όμως στην ιδέα του να ανακαλύψουν το Θεό. Προτιμούν να τους αποκαλυφθεί και επειδή αυτό δεν γίνεται ευθέως, αφήνουν τους φωστήρες να πάρουν τον έλεγχο. Που όλα αυτά άπτονται του αρχέγονου Χριστιανισμού; Πως μας διδάσκουν διακριτική πενία όταν εκείνοι δεν μπορούν να περπατήσουν από το βάρος των αμφίων τους; Πολυέλειοι, χρυσοπίκοιλτα ενδύματα, φορέματα Dior... πως να κατέβει Εκείνος ανυπόδητος;

Αν αυτή είναι η Αλήθεια thanks but no thanks. Σίγουρα υπάρχουν οι εξαιρέσεις και σίγουρα αξίζουν της προσοχής μας, αλλά για τους φωστήρες μας τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί έγιναν αδιαμφισβήτητο status. Μια προτροπή από εμένα. Να είμαστε επιλεκτικά δεκτικοί σε σχετικά θέματα, να μην αφήνουμε την ευθύνη της προσωπικής μας εξέλιξης και ανέλιξης μόνον σε άλλους και να αφουγκραζόμαστε τα πάντα. Ίσως τότε μια φωνή μέσα μας να μας πει: Να! εδώ είναι η αλήθεια! Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο Θεός κατοικεί μέσα μας!

bonus info:

The book your church doesn't want you to read, Tim Leedom - Truth Seeker publishings
www.christianism.com
members.aol.com/ckbloomfld/
www.ffrf.org/fttoday/
www.infidels.org/library/magazines/tsr/index.shtml

sub rosa