ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Αίολος61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
18/10/2012, 15:12:27
quote:
ἀποδύσαντές τε τὴν ἐσθῆτα ὀστράκοις ἀνεῖλον· καὶ μεληδὸν διασπάσαντες, ἐπὶ τὸν καλούμενον Κιναρῶνα τὰ μέλη συνάραντες πυρὶ κατηνάλωσαν.
Ωραία! Εστω και έμμεσα μας είπες το πως.
Τελετουργικά. Σαν ανθρωποθυσία.

Μας μένει το ποίοι και το γιατί.

Καλά τα πας. Συνέχισε.

18/10/2012, 15:32:51
Oι ήχοι της γαργάρας και της καρπαζιάς που σβουρίζει στον αέρα πριν πέσει σε παγανιστικό σβέρκο με ξετρελλαίνει πάντως...

Ειλικρινά όμως Αίολε, άνοιξε και κανένα λέξικό/γραμματική/συντακτικό (που σε πείραζε η αγγλόφωνη ορολογία μου τρομάρα σου).

Να γίνεσαι σε μένα ρεζίλι δεν πειράζει και είδες πως σε γλένταγα για κάποια ποστς που επέμενες αλλά αφού έγραψες τις ίδιες ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ στον Agnostic που μάλλον δεν θέλησε να σε εκθέσει είπα να τη διακόψω την πλάκα και να ακούσω τους αγαπημένους μου ήχους!

Ερευνάτε τας Γραφάς

18/10/2012, 22:21:42
Τελικά η Υπατία πρόλαβε να βαφτιστή και να πάη στον Παράδεισο , ή πέθανε σαν μιαρή Ελληνίδα ; Ποιος έχει δίκιο τελικά ο...σύγχρονός της καθηγητής και θαυμαστής της Συνέσιος ο Κυρηναίος , ή η Μ. Dzielska και ο Μεταλληνός 16 ολόκληρους αιώνες μετά ; Γιατί στο πρώτο μέρος του κειμένου , που σκόπιμα παρέθεσα για να προκαλέσω αυτήν ακριβώς την αντίδραση , υπονοείται έμμεσα ότι την σκότωσαν οι εθνικοί επειδή ήθελε να γίνη ή έγινε χριστιανή , προκειμένου να κατηγορήσουν μετά τους χριστιανούς και τον Κύριλλο για τον φόνο της .

*

19/10/2012, 01:20:08
Σωτήρη σε ποιο κείμενο αναφέρεσαι?

Σε κάθε περίπτωση ο Σωκράτης ο Σχολαστικός καθώς και η πρότερη δράση και στάση του Ορέστη έναντι των Χριστιανών δένουν απόλυτα και εξηγούν μια χαρά τι έγινε και για ποιους λόγους.

Ερευνάτε τας Γραφάς

19/10/2012, 01:39:55
quote:
PanosT

Όχι μόνο λοιπόν δεν υπήρχαν θρησκευτικοί λόγοι του φόνου της Υπατίας, αλλά ο φόνος αυτός εργάσθηκε κατά της Χριστιανικής Εκκλησίας, επειδή η θαυμάσια αυτή γυναίκα, αγαπούσε τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Αλλά οι ψευδείς συκοφάντες τού Νεοπαγανισμού, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιτική αυτή δολοφονία ως θρησκευτική, για να φανούν ως θύματα. Φωνάζει ο κλέφτης αν φοβάται ο νοικοκύρης!

*

19/10/2012, 02:05:55
quote:

quote:
PanosT

Όχι μόνο λοιπόν δεν υπήρχαν θρησκευτικοί λόγοι του φόνου της Υπατίας, αλλά ο φόνος αυτός εργάσθηκε κατά της Χριστιανικής Εκκλησίας, επειδή η θαυμάσια αυτή γυναίκα, αγαπούσε τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Αλλά οι ψευδείς συκοφάντες τού Νεοπαγανισμού, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιτική αυτή δολοφονία ως θρησκευτική, για να φανούν ως θύματα. Φωνάζει ο κλέφτης αν φοβάται ο νοικοκύρης!

Έλα ρε συ, καμμία σχέση μ'αυτό που νομίζεις.

Κατακρίνει αυτό που έγινε τελικά. Να ρίξουν στην Ορθοδοξία και στον Κύριλλο όλο το φταίξιμο οι ΕΘΝΙΚΟ/ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ και να "θαφτεί" ταυτόχρονα η όποια συμπαθεια της για το Χριστό και την Εκκλησία.

Όχι ότι το έκαναν οι Εθνικοί το έγκλημα!

Είπα και εγώ, ποια Χριστιανική "ταλεντάρα" τα έριξε στους εθνικούς και μου έχει διαφύγει το γεγονός...

Ερευνάτε τας Γραφάς

AgentMulderΜέλος
19/10/2012, 02:51:19
PanosT δίνεις ρέστα φίλε!

Υπάρχει περίπτωση να βρεθούν "οι κοι Κολοκυθόπουλοι" που σκότωσαν την Υπατία? Είναι σαν να ψάχνεις το όνομα αυτού, που κάρφωσε τα καρφιά στα χέρια του Ιησού Χριστού...! Μα τι λέμε τώρα

Είναι σωστό το να επιλέγεις τον δικό σου δρόμο και όχι αυτόν που σου επιβάλλουν οι άλλοι..

"Οι πρώτοι που θα πλανηθούν & θα κριθούν είναι οι ιερείς"

19/10/2012, 11:16:17
quote:
Είπα και εγώ, ποια Χριστιανική "ταλεντάρα" τα έριξε στους εθνικούς Ελληνες και μου έχει διαφύγει το γεγονός...

Ετσι τους έλεγαν τότε...

Edited by - Αίολος on 19/10/2012 11:18:25

19/10/2012, 13:21:12
quote:
PanosT
Κατακρίνει αυτό που έγινε τελικά. Να ρίξουν στην Ορθοδοξία και στον Κύριλλο όλο το φταίξιμο οι ΕΘΝΙΚΟ/ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ και να "θαφτεί" ταυτόχρονα η όποια συμπαθεια της για το Χριστό και την Εκκλησία.

Όχι ότι το έκαναν οι Εθνικοί το έγκλημα!

Οπότε η Ορθοδοξία και ο Κύριλλος αποκλείεται να έφταιγαν "επειδή η θαυμάσια αυτή γυναίκα, αγαπούσε τον Χριστό και την Εκκλησία Του" . Ούτε όμως και οι εθνικοί έκαναν το έγκλημα για να προβοκάρουν τους χριστιανούς και τον Κύριλλο . Οπότε πρέπει την Υπατία μάλλον να την δολοφόνησαν οι ισλαμιστές της Al Qaeda , επειδή είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό !! Τα κάνουν αυτοί κάτι τέτοια .

*

Edited by - Sesostris on 19/10/2012 13:23:00

19/10/2012, 19:40:17
AgentMulder,

quote:
Είναι σαν να ψάχνεις το όνομα αυτού, που κάρφωσε τα καρφιά στα χέρια του Ιησού Χριστού...! Μα τι λέμε τώρα

Για τα ονόματα σίγουρα συμφωνώ μαζί σου,υπάρχει όμως κανείς που να διαφωνεί στο ότι ήταν Ρωμαίοι στρατιώτες;

Κάνοντας την αντιστοιχία στο θέμα της Υπατίας,σίγουρα τα ονόματα των 500 είναι αδύνατο να τα βρούμε,αλλά μάλλον δεν ήταν μωαμεθανοί...
Για την όποια εμπλοκή του ιδίου του Κύριλλου δεν υπάρχουν αποδείξεις κατά την άποψή μου,το έχω ήδη παραδεχτεί αυτό.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

19/10/2012, 21:40:14
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Κάνοντας την αντιστοιχία στο θέμα της Υπατίας,σίγουρα τα ονόματα των 500 είναι αδύνατο να τα βρούμε,αλλά μάλλον δεν ήταν μωαμεθανοί...
Για την όποια εμπλοκή του ιδίου του Κύριλλου δεν υπάρχουν αποδείξεις κατά την άποψή μου,το έχω ήδη παραδεχτεί αυτό.

Φίλε @ΑΜΕΙΝΙΑ . Για τις συνθήκες της θανάτωσης της Υπατίας σίγουρα θα έχουν αναφερθεί και αρκετοί από τους τότε ιστορικούς , που τα έργα τους όπως και τα έργα της Υπατίας , έχουν χαθεί ύστερα από τόσους αιώνες πολέμων και φυσικών καταστροφών . Αυτά τα ελάχιστα που γνωρίζουμε , είναι μέσα από το έργο δύο διαφορετικών ιστορικών , εκ των οποίων ο πρώτος υπήρξε σύγχρονός της και ο δεύτερος ένα αιώνα μετά . Κατά ευτυχή όμως συγκυρία , μολονότι τα δύο αυτά αποσπάσματα προέρχονται από δύο διαφορετικούς συγγραφείς , είναι αλληλοσυμπληρούμενα .
Έτσι λοιπόν από την "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" του Σωκράτους Σχολαστικού έχουμε τις συνθήκες της δολοφονίας της , το ποιοι ήταν οι δολοφόνοι της , και το όνομα του αρχηγού τους .

Καὶ δὴ συμφρονήσαντες ἄνδρες τὸ φρόνημα ἔνθερμοι, ὧν ἡγεῖτο Πέτρος τις ἀναγνώστης, ἐπιτηροῦσι τὴν ἄνθρωπον ἐπανιοῦσαν ἐπὶ οἰκίαν ποθέν· καὶ ἐκ τοῦ δίφρου ἐκβαλόντες, ἐπὶ τὴν ἐκκλησίαν ᾗ ἐπώνυμον Καισάριον συνέλκουσιν, ἀποδύσαντές τε τὴν ἐσθῆτα ὀστράκοις ἀνεῖλον· καὶ μεληδὸν διασπάσαντες, ἐπὶ τὸν καλούμενον Κιναρῶνα τὰ μέλη συνάραντες πυρὶ κατηνάλωσαν.

Και από την "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΪΑ" του Ιωάννη Μαλάλα , την ηθική αυτουργία του Κυρίλλου .

Κατ εκείνον τον καιρόν παρρησίαν λαβόντες υπό του επισκόπου οι Αλεξανδρείς έκαυσαν φρυγάνοις αυθεντήσαντες Υπατίαν την περιβόητον φιλόσοφον περί ης μεγάλα εφέρετο , ην δε παλαιά γυνή .

*

Edited by - Sesostris on 19/10/2012 21:41:24

19/10/2012, 22:40:20
Τα έχω υπ' όψιν και τα δυο κείμενα φίλε Sesostris.Την ολοκληρωμένη άποψή μου την έχω αναρτήσει μερικές σελίδες πίσω.
Απλά επειδή αμφισβητείται η πηγή του Μαλάλα από κάποιους στο forum,(όχι από εμένα),θεώρησα ότι και μόνη της η πηγή του Σ.Χ. είναι αρκετή για να αποδώσει μεγάλο μέρος των ευθυνών.Τον λόγο που συμβαίνει αυτό δεν μπορώ να τον θέσω υπό συζήτηση,καθ' ότι η μεταφορά κειμένων στην νεοελληνική είναι-όπως έχω ξαναπεί-μονοσήμαντη.
Προς ένδειξη καλής θελήσεως σε αυτούς που εκφράζουν την αντίθετη άποψη,στην αναφορά μου δεν χρησιμοποιώ (παρ ' ότι θα έπρεπε,)την πηγή του Μαλάλα,αλλά το να λέμε ότι για το θάνατο της Υπατίας ευθύνεται ένας όχλος "πολιτικοί πράκτορες" που εξουδετέρωσαν πολιτικό αντίπαλο,είναι άνω ποταμών και στερείται της όποιας σοβαρότητας.
Όπως καταλαβαίνεις δεν χρειάζεται να πείσεις εμένα

ΥΣ: Η πολυτέλεια της επιλογής των κοντινοτέρων στο υπό μελέτη συμβάν,πηγών,γίνεται μόνο όταν έχουμε αρκετές από αυτές...Όταν έχουμε ελάχιστες μόνο,(όπως στην περίπτωση Υπατίας-Σ.Χ.-Μαλάλα) προστρέχουμε για λόγους διεύρυνσης δεδομένων και ως προς το πλήθος και ως προς την αξιοπιστία,και σε πιο απομακρυσμένες χρονικά από το συμβάν πηγές.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για μερικούς....

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 19/10/2012 22:43:13

22/10/2012, 16:39:59
Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι ΟΛΟΙ είμαστε αμαρτωλοί (ακόμα και οι ίδιοι) αλλά όταν πας να γράψεις για κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χριστιανικό έγκλημα η προδοσία θα προσπαθήσουν να το διαψεύσουν.

Τα ίδια με το Γρηγόριο τον Ε', τα ίδια με την Υπατία, τα ίδια με τους διωγμούς της φιλοσοφίας.

Εσύ Πανούλη μπορείς να μου γράψεις για κάποιο ΙΣΤΟΡΙΚΑ θεμελιωμένο (με τη δικιά σου αντίληψη της ιστορίας) έγκλημα των Χριστιανών; Όχι άοριστο (ναι γενικά τάχα ίσως να υπάρχουν) ούτε (θρησκο-κεντρικό, "χτες που ήταν νηστεία έφαγα σουβλάκια"). Ρωτάω συγκεκριμένα για έγκλημα θρησκευτικού μίσους με θύτες Χριστιανούς. Έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο;

22/10/2012, 16:46:13
quote:
Ρωτάω συγκεκριμένα για έγκλημα θρησκευτικού μίσους με θύτες Χριστιανούς. Έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο;
Βεβαίως, αλλά όχι έγκλημα θρησκευτικού μίσους, αλλά οικονομικό! (εκεί καταλήγουν όλα...)
Ανανίας και Σαπφείρα!

Edited by - Αίολος on 22/10/2012 17:40:57

24/10/2012, 21:33:01
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ

ΥΣ: Η πολυτέλεια της επιλογής των κοντινοτέρων στο υπό μελέτη συμβάν,πηγών,γίνεται μόνο όταν έχουμε αρκετές από αυτές...Όταν έχουμε ελάχιστες μόνο,(όπως στην περίπτωση Υπατίας-Σ.Χ.-Μαλάλα) προστρέχουμε για λόγους διεύρυνσης δεδομένων και ως προς το πλήθος και ως προς την αξιοπιστία,και σε πιο απομακρυσμένες χρονικά από το συμβάν πηγές.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για μερικούς....

Έχεις χάσει επεισόδια φίλε μου γι'αυτό και σε δικαιολογώ.

Εγώ είμαι υπέρ ΟΛΩΝ των ιστορικών πηγών να εξετάζονται διεξοδικά.

Απλά, σε άλλες συζητήσεις μας με το macedon και την παρέα του για ιστορικο/θρησκευτικά ζητήματα ζητούσαν ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ (και πρωτογενείς) πηγές.

Σ'αυτό το thread αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ και είδες τα αποτελέσματα...

Πνίγηκαν σε μισό ποστ μου!

Άρα τα "ψιλά γράμματα" ξέρεις σε ποιους να τα στείλεις πλέον...

Ερευνάτε τας Γραφάς

24/10/2012, 21:40:44
quote:
Industrial_Angel

Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι ΟΛΟΙ είμαστε αμαρτωλοί (ακόμα και οι ίδιοι) αλλά όταν πας να γράψεις για κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χριστιανικό έγκλημα η προδοσία θα προσπαθήσουν να το διαψεύσουν.

Τα ίδια με το Γρηγόριο τον Ε', τα ίδια με την Υπατία, τα ίδια με τους διωγμούς της φιλοσοφίας.

Εσύ Πανούλη μπορείς να μου γράψεις για κάποιο ΙΣΤΟΡΙΚΑ θεμελιωμένο (με τη δικιά σου αντίληψη της ιστορίας) έγκλημα των Χριστιανών; Όχι άοριστο (ναι γενικά τάχα ίσως να υπάρχουν) ούτε (θρησκο-κεντρικό, "χτες που ήταν νηστεία έφαγα σουβλάκια"). Ρωτάω συγκεκριμένα για έγκλημα θρησκευτικού μίσους με θύτες Χριστιανούς. Έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο;

Η ερώτηση σου είναι εξ'αρχής ΟΞΥΜΩΡΗ γι'αυτό και δεν έχεις βρει ακόμα απάντηση και αποφάσισες από μόνος σου ότι πρόκειται περί Χριστιανικού "κουκουλώματος"

ΚΑΙ αυτά τα θέματα, αποδεικνύεις με την ερώτησή σου, ότι δεν είναι για εσένα φοιτητάκο.

Άραξε στο κυλικείο και αμπελοφιλοσόφησε περί Επιστήμης διότι δεν υπάρχει και τίποτα καλύτερο για εσένα έξω στον πραγματικό κόσμο...

Υ.Γ Ελπίζω να τελείωσες με τη διπλωματική σου ώστε να τα βάζω με Επιστήμονα και όχι με Φοιτητάκο που τον πήραν λίγο τα χρονάκια...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 24/10/2012 21:43:27

24/10/2012, 21:54:32
quote:

quote:
Industrial_Angel

Η ερώτηση σου είναι εξ'αρχής ΟΞΥΜΩΡΗ γι'αυτό και δεν έχεις βρει ακόμα απάντηση και αποφάσισες από μόνος σου ότι πρόκειται περί Χριστιανικού "κουκουλώματος"

ΚΑΙ αυτά τα θέματα, αποδεικνύεις με την ερώτησή σου, ότι δεν είναι για εσένα φοιτητάκο.

Άραξε στο κυλικείο και αμπελοφιλοσόφησε περί Επιστήμης διότι δεν υπάρχει και τίποτα καλύτερο για εσένα έξω στον πραγματικό κόσμο...

Υ.Γ Ελπίζω να τελείωσες με τη διπλωματική σου ώστε να τα βάζω με Επιστήμονα και όχι με Φοιτητάκο που τον πήραν λίγο τα χρονάκια...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 24/10/2012 21:43:27

sorry παιδες,αρε Πανο πως τα λες ετσι.............και εμεις αιωνοβιοι φοιτητες ειμαστε εδω μεσα.

Edited by - stiv on 24/10/2012 21:56:48

24/10/2012, 22:11:31
PanosT,

quote:
Έχεις χάσει επεισόδια φίλε μου γι'αυτό και σε δικαιολογώ.

Προσπαθώ να διαβάζω παλιά επεισόδια,όταν θεωρώ ότι έχουν ουσία και δεν καταντούν φτηνό κλωτσοσκούφι.

quote:
Εγώ είμαι υπέρ ΟΛΩΝ των ιστορικών πηγών να εξετάζονται διεξοδικά.

Δεν έχουμε καμμιά διαφωνία εδώ.

quote:
Απλά, σε άλλες συζητήσεις μας με το macedon και την παρέα του για ιστορικο/θρησκευτικά ζητήματα ζητούσαν ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ (και πρωτογενείς) πηγές.

Σ'αυτό το thread αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ και είδες τα αποτελέσματα...

Πνίγηκαν σε μισό ποστ μου!

Δεν θέλω να σχολιάσω.Έχετε προφανώς προηγούμενα μεταξύ σας και το επίπεδο συνομιλίας είναι για εμένα απαράδεκτο.

Έχω αναφερθεί σε αναρτήσεις σου,και θετικά και αρνητικά,επειδή πιστεύω ότι έχεις γνώσεις(τουλάχιστον στον τομέα της φυσικής και εν μέρει της ιστορίας),από τις οποίες πολλοί μπορούν να διδαχθούν ορισμένα πράγματα.

Το μελανό σημείο -για μένα-είναι ο τρόπος που αναφέρεσαι στους συνομιλητές σου.
Είσαι εριστικός και προσβλητικός σε βαθμό απορίας,ορισμένες φορές.
Σαφώς προκαλείσαι κάποιες φορές και εκεί δικαιολογείται εν μέρει η αντίδραση σου,αλλά αυτά τα "φοιτητάκο" και "ναζιστάκο" και "άντε στο κυλικείο" κ.λ.π. νομίζω ότι δεν σε τιμούν.
Συχώρεσέ μου τα σχόλια,πήρα αφορμή από την απάντησή σου στη δικιά μου ανάρτηση,για να σου πω αυτά που σκέφτομαι απευθείας και όχι μέσω τρίτων αναφορών.
Έτσι μπορείς να "μου την πεις" με τη σειρά σου δικαιωματικά πλέον

ΥΣ: Η δικιά μου άποψη στο θέμα Υπατία έχει διατυπωθεί σε 2-3 αναρτήσεις στις προηγούμενες σελίδες.Αν έχεις διάθεση κριτικής και σχολίων,το συζητάμε αλλά σε χαλαρό επίπεδο αδερφέ.
Η κριτική μου στην Χριστιανική θρησκεία(πρόσεξε,όχι στους Χριστιανούς συνολικά) είναι αυστηρή μεν,αλλά δεν θα δεχθώ την ταμπέλα του Χριστιανομάχου(δεν τραβάω τέτοιο ζόρι ειλικρινά).

24/10/2012, 22:43:15
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ

Φαίνεσαι σοβαρό, ευγενικό και καλοπροαίρετο παιδί και οι απόψεις σου όσο και αντίθετες να είναι προς τις δικές μου δεν πρόκειται να με ερεθίσουν.

Ακριβώς ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ λόγο δεν ήθελα κάποιος σαν και εσένα να θεωρήσει ότι εγώ έχω τέτοιο πρόβλημα με την εξέταση των ιστορικών πηγών όπως άφηνα να εννοηθεί για κάποιον που δεν ξέρει το πρόσφατο παρελθόν.

Απλά σου επισήμανα γιατί το κάνω αυτό με τις ιστορικές πηγές και αυτό ήταν όλο.

Συνέχιζε να πιστεύεις όοοοοτι θέλεις περί Θεού, θρησκείας, Υπατίας κτλ, εγώ από την άλλη ψάχνω μόνο για άτομα που τραβάει ο οργανισμός τους τη ΣΟΒΑΡΗ ΠΛΑΚΙΤΣΑ!

Ερευνάτε τας Γραφάς

24/10/2012, 23:00:16
PanosT,
quote:
Ακριβώς ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ λόγο δεν ήθελα κάποιος σαν και εσένα να θεωρήσει ότι εγώ έχω τέτοιο πρόβλημα με την εξέταση των ιστορικών πηγών όπως άφηνα να εννοηθεί για κάποιον που δεν ξέρει το πρόσφατο παρελθόν.

Έχω παρακολουθήσει αρκετά τις αναρτήσεις σου ώστε να ξέρω ότι δεν ετίθετο τέτοιο θέμα.Η αναφορά μου στα ψιλά γράμματα δεν αναφερόταν σε σένα.Παρά ταύτα χαίρομαι που το διευκρίνισες.

quote:
Συνέχιζε να πιστεύεις όοοοοτι θέλεις περί Θεού, θρησκείας, Υπατίας

Για τα πρώτα δυο αναγνωρίζω ότι εμπεριέχεται το θέμα πίστη,και φυσικά είναι δικαίωμα και δικό μου και δικό σου να θεωρούμε ότι θέλουμε σεβόμενοι τον απέναντι(αυτό ισχύει σε αμοιβαίο επίπεδο μόνο).
Για την Υπατία όμως είναι ιστορικό το ζήτημα, και δεν εμπεριέχει το θέμα πίστη.Εκεί υπάρχουν ενδείξει,ς αποδείξεις, μεταφράσεις,ερμηνείες και όχι πιστεύω.

quote:
από την άλλη ψάχνω μόνο για άτομα που τραβάει ο οργανισμός τους τη ΣΟΒΑΡΗ ΠΛΑΚΙΤΣΑ!

Είναι δικαίωμα σου σαφώς,αλλά αναλώνεσαι.(είσαι overqualified γι' αυτή τη δουλειά).Άσε που είσαι άδικος αρκετές φορές-πάντα κατά τη γνώμη μου.
Ας είναι όμως.Αρκετά για σήμερα.
Ευχαριστώ για την απάντηση,σε κάθε περίπτωση.Καλό βράδυ.