ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

El Idio30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
velialΜέλος
07/09/2005, 05:57:50
Η επιστήμη δεν μπαίνει στη διαδικασία του να αναλύσει την έννοια του πνεύματος, της πίστης, του Θεού κλπ για ένα πολύ απλό λόγο: Δόγματα, απάτες και αυθαίρετες ""αλήθειες"" σαν τις δικές σου υπάρχουν χιλιάδες ή μάλλον εκατομμύρια ανά τον κόσμο. Αν καθόταν να ασχοληθεί με αυτές τις αστειότητες, θα τις φεύγανε οι όλοι οι πόροι στο να κυνηγάει χίμαιρρες.
Τώρα πια είναι ανώτερη, η επιστήμη ή η θρησκεία, ας κάνει ο καθένας τις εκτιμήσεις του. εμένα η θρησκεία δεν μου έχει προσφέρει τίποτα παρά μόνο φόβο, και καταστροφή μνημείων και έργων. Αντίθετα εσένα, η επιστήμη σου έχει προσφέρει τα πάντα: Στέγη, φαγητό, φάρμακα, μετακίνηση, επικοινωνία. Συνεπώς η θρησκεία είναι άχρηστη, ενώ η επιστήμη πολύ χρήσιμη. End of story.
VELISSARIOSΜέλος
07/09/2005, 09:38:05
Δηλαδη η θεωρια της σχετικοτητας δεν μπορει να αποδειχθει.Τοσες θεωριες και επιστημονες που καταστραφηκαν ανα τους αιωνες δεν μπορουσαν να αποδειχθουν?Για αυτο καταστραφηκαν βελισσαριε.Επειδη αποδεικνυαν κατι που δεν συνεφερε την εκκλησια.
1)ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΩΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ?ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ.
2)ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΡΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.
ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07/09/2005, 11:39:44
quote:
2)ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΡΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.
ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχω λυσάξει και εγώ να το λέω τόσες και τόσες φορές.
Όταν στήνετε/με κάποιον ή κάτι στον τοίχο, πρέπει πάντοτε να μιλάτε/με με στοιχεία.

Αν δεν το κάνετε/με αυτό τότε πρόκειται για φτηνή προπαγάνδα και αναμασάμε τα λόγια της παρέας και της γειτονιάς και τίποτα άλλο!!
Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε κάτι και να επιμένουμε γι' αυτό, χωρίς να αναφερόμαστε σε στοιχεία υπαρκτά!!

Συμφωνώ με το Βελισάριο, η θεωρία λέγεται θεωρία γιατί ακριβώς είναι θεωρία!! Δεν υπάρχει πρακτική που να την αποδεικνύει! Υπάρχουν ίσως κάποιες ενδείξεις ή παρατηρήσεις που κάνουν την μία ή την άλλη θεωρία πιο ισχυρή! Γι' αυτό βλέπουμε άλλωστε μια καινούργια θεωρία να αναιρεί την προηγούμενη και πάει λέγοντας!!

Φιλικά όπως πάντα

Impious VarmintΜέλος
07/09/2005, 11:58:41
Βελισσαριε εσυ μας θα μας κανεις σε λιγο να πιστεψουμε πως ο Νευτωνας,ο Γαλιλαιος,ο Αινσταιν και χιλιαδες αλλοι επιστημονες δεν τιποτα παρα "παραμυθαδες".Διατυπωσαν θεωριες ετσι για να 'χουν να λενε στα εγγονια τους πως εκαναν κατι στην ζωη τους.Ελεος...Και μετα βγαινουν μερικοι και με κατηγορουν επειδη δεν δεχομαι τα διδλικα κειμενα...Εδω εσυ δεν δεχεσαι θεωριες λαμπρων ατομων οι οποιες εχουν αναγνωριστει παγκοσμια και καθε ερευνα βασιζεται σε αυτες.Βγαινεις και λες πως θες αποδειξεις στις θεωριες αυτων των ατομων.
Αν εσυ πιστευεις πως η γη ειναι επιπεδη,πως γυρναει γυρω της ο ηλιος,πως δεν υπαρχει βαρυτητα κ.τ.λ κατσε και πιστευε τα.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.Τολμας να μην δεχεσαι πραγματα τα οποια εχουν αποδειχθει οτι ισχυουν (και ειναι πλεον αυτονοητες) και μου ζητας να πιστεψω σε κατι κειμενα χιλιαδων ετων,που δεν ξες ποιος τα εγραψες,δεν ξερεις τι σημαινουν και δεν ξερεις γιατι τα πιστευεις.Εγω στην επιστημη βρισκω ΛΟΓΙΚΗ.Εσυ στην θρησκεια τι βρισκεις?Βρισκεις την εντυπωση πως αν την υπερασπιζεσαι τοσο σθεναρα θα πας στον παραδεισο.Για αυτο σε αποκαλω κολλημενο μυαλο.

Αν ψαξεις σε μια δικτυακη μηχανη αναζητησης θα βρεις χιλιαδες σελιδες που περιεχουν θεωριες με τις αποδειξεις τους.Ψαξε και βρες...Ειναι χιλιαδες και ειναι δυσκολο να στις παραθεσω εδω μεσα...

Ψηλε μολις ειδα το μηνυμα σου.Σε ρωραω εσενα και τον βελισσαριο:Δωστε μου αποδειξεις οτι υπαρχει θεος...Οτι υπαρχει κατι ανωτερο...ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ οπως λετε και εσεις και οχι ιστοριες οπως "Ο θεος ειναι μεσα μας,ψαξτε να το βρειτε" ή "ο θεος ειναι αυλο πνευμα".ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ κυριοι κυριοι θρησκοπληκτοι.Γιατι αν μπουχτισατε εσεις μια,μην σας πω εγω ποσες φορες μπουχτισα απο την θρησκεια που τοσο υπερασπιζεστε...

Impious Varmint

GDS1Μέλος
07/09/2005, 12:03:58
Ψηλός
"Συμφωνώ με το Βελισάριο, η θεωρία λέγεται θεωρία γιατί ακριβώς είναι θεωρία!! Δεν υπάρχει πρακτική που να την αποδεικνύει! Υπάρχουν ίσως κάποιες ενδείξεις ή παρατηρήσεις που κάνουν την μία ή την άλλη θεωρία πιο ισχυρή! Γι' αυτό βλέπουμε άλλωστε μια καινούργια θεωρία να αναιρεί την προηγούμενη και πάει λέγοντας!!"

Είναι ειρωνικό να μιλάτε για αυτό. Η Θεωρία της Θρησκείας που κατατάσετε για εσένα Ψηλέ;;;;

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

VELISSARIOSΜέλος
07/09/2005, 12:15:00
ΘΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΑΝ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΘΑ ΛΕΓΟΤΑΝ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ??????????????????ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ 1 ΖΗΤΑΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?????
snoopyΜέλος
07/09/2005, 12:15:47
Όλοι οι επιστήμονες όπως ο Γαλιλαίος, ο Νεύτωνας και ο Αινστάιν που προχώρησαν και ανέτρεψαν τις καθιερωμένες θεωρίες και ιδέες της εποχής τους δέν απέκλεισαν την ύπαρξη Θεού που δημιούργησε, και κατευθύνει το Σύμπαν.
Συμφωνώ οτι εργάσθηκαν βάση αποδείξεων, αλλά απο εκεί και πέρα όσο φωνάζετε εσείς οτι δέν υπάρχει καμιά απόδειξη για την ύπαρξη Θεού τόσο θα ζητάμε και απο εσάς να μας φέρετε αποδείξεις οτι το Σύμπαν δημιουργήθηκε μόνο του απο το τίποτα.
Μάλλον είναι περισσότερο δύσκολο το δεύτερο να αποδειχθεί.
GDS1Μέλος
07/09/2005, 12:45:41
Velissarios
"ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ 1 ΖΗΤΑΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?????"

ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.

ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ

ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΛΟ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΩΣΤΕ....!!!

GOT IT?????

VELISSARIOSΜέλος
07/09/2005, 13:15:31
ΕΙΠΕΣ:ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ.ΕΓΩ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ε ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΩΣ ΝΟΜΟ.ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

GDS1Μέλος
07/09/2005, 13:20:36
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΒΕΛΙΣΑΡΙΕ; ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ; ΠΟΙΟ SITE ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ;