- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
xristosxatz
Οπως ομως σου ξαναειπα οι εξηγησεις σου, ηταν ανεπαρκεστατες ,ασε που στο μεγαλυτερο τους μερος , απλα επιβαιβαιωνουν αυτα που ειπα!!!
Αν αυτό πράγματι ισχύει, τότε το πρόβλημα είναι απολύτως δικό σου.
Οπως και ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ είπε, δεν υπάρχουν ακόμη ενέσεις φαιάς ουσίας.
Τουλάχιστον όχι στο δικό μας πλανητικό σύστημα.Για τις Πλειάδες, δεν γνωρίζω.
quote:
Αν ομως θεωρειται πως σας ενοχλω ,ζητω συγνωμη και υποσχομαι να μην το επαναλαβω!!!!
Δεν με ενοχλεί η συμμετοχή σου.
Με ενοχλεί όμως, η καταφανής έλειψη κριτικής αντίληψης.
Είμαι σίγουρος και πέραν πάσης αμφιβολίας, πως κι εσύ ο ίδιος, δεν μπορείς να συζητάς με έναν...τοίχο!
Κάνω λάθος?
Το καλό με σένα ειδικά και κατ' εξαίρεση από κάποιους άλλους, ο λόγος σου δείχνει ψήγματα νόησης και αντίληψης.Ψήγματα όμως.
Στο χέρι σου είναι η καλλιέργειά τους και η "ανοικοδόμησή" τους, όπως και η Σοφία εύστοχα παρατήρησε.
Και πάλι φιλικά.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
και μου πήρες τη ...μπουκιά απ'το στόμα
(Για να μην αναφέρω ότι μου βούτηξες νύχτα και το μπακάλικο, από τον καιρό που έφυγα διακοπές![]()
![]()
)
αλλά δεν πειράζει, εσύ κράτα το μπακάλικο στον Κάτω Μαχαλά, κι εγώ ανοίγω το δικό μου στον Απάνω Μαχαλά
Για να μην μακρυγορώ:
quote:
Όταν άνοιξα το θέμα,είχα την ελπίδα αλλά και την διαίσθηση, ότι η Δ.Ο. θα άφηνε εντός αυτού του τόπικ,την συζήτηση ελεύθερη.
Για έναν και μόνο λόγο.Την δυνατότητα να επιχειρηθεί η λεγόμενη αυτοδιόρθωση.
Μέχρι στιγμής μου κάνει το χατήρι...Δεν έχω βέβαια,αυταπάτες.
Κάποια μέλη δεν δύναται να αυτοδιορθωθούν.Απαιτείται αντιληπτική ικανότητα που δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα.
Θεωρώ όμως ότι από ένα μέσο όρο επιπέδου των μελών και πάνω,αυτό είναι δυνατόν να συμβεί.Να επιτευχθεί.Όταν "φωτογράφισα" τον PanosT, που δεν είναι μαζί μας πλέον,το έκανα διότι αναγνώριζα σε εκείνον,,εκτός από γνώσεις(που σαφώς είχε), αντιληπτική ικανότητα.
Αυτήν την αντιληπτική ικανότητα την βλέπω και σε μέλη που είναι ενεργά,ανεξάρτητα αν θεωρώ την συμμετοχή τους αρνητική.
Θα μου πείς,τι γίνεται με αυτούς που δεν χαμπαριάζουν καν..
Αυτοί υπάρχουν ανέκαθεν.Και θα υπάρχουν.Κανένα άλλο σχόλιο επ' αυτού.Αρνητικά έχουμε όλοι μας.Σαφώς εμού περιλαμβανομένου.
Έκανα μια κίνηση και ζήτησα συγνώμη για τις φορές που αναφέρθηκα αρνητικά σε μέλος που δεν είχε τη δυνατότητα απάντησης.
Η κίνηση αυτή(εκτός του γεγονότος ότι αφορούσε σαφέστατα παραδοχή καταπάτησης ενός σοβαρότατου ηθικού κανόνα από μέρους μου) ήταν και συμβολική.
Ήθελα να δείξω στον συνδίκτιο xristosxatz,ότι παρ΄όλες τις διαφωνίες μεταξύ μελών,όταν κάποιος έχει δίκιο σε μια επισήμανση του,ο άλλος έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το αναγνωρίσει.Έστω και αργά.Τις τελευταίες εβδομάδες επίσης φρόντιζα να αναγνωρίζω την ανωτερότητα κάποιων μελών έναντι εμού, σε συγκεκριμένες γνωστικές κατηγορίες.Δεν το έκανα για τους ίδιους.
Είναι προφανές ότι ο φίλος μου ο Κηφέας γνωρίζει σε ποιους τομείς τον παραδέχομαι ως καλύτερό μου.Σιγά μη περίμενε να του το κάνω λιανά.
Το ίδιο συμβαίνει και με κάποια άλλα μέλη.Εκατέρωθεν.
ΔΕΝ συμβαίνει όμως γενικώς.
Τα γνωστικά αντικείμενα είναι παρά πολλά σε αριθμό και τεραστίου εύρους το καθένα.Κάποιες φορές πρέπει να "παραδίδουμε" το "σκήπτρο" του βήματος σε αυτόν που θεωρείται ανώτερος και να ΑΚΟΥΜΕ.
Μπας και ΜΑΘΟΥΜΕ πέντε πράγματα.
Λέξεις κλειδιά:
-Αυτοδιόρθωση
-Αντιληπτική Ικανότητα
-Επίπεδο άνω του μέσου των μελών
Περίπου σκιαγραφούμε και το τί γίνεται ή τι πρέπει να γίνεται.
Πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε καλύτερα. Και όσοι ξέρουν καλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει να μάθουμε να ακούμε καλύτερα.Και όσοι ξέρουν καλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει να μάθουμε να γράφουμε καλύτερα.Και όσοι ξέρουν καλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει να μάθουμε να εκφραζόμαστε καλύτερα.Και όσοι ξέρουν καλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Πρέπει να μάθουμε να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ (καλύτερα ή περισσότερο).
Και όσοι το κάνουν ήδη, να το "ξανα-σκεφτούν"....
Ανοίχτηκε θέμα με τους Ανεγκέφαλους.
Τα νούμερα πλησιάζουν στο ...100.
Οντως οι κατηγορίες είναι πάρα πολλές. Δεν είναι όλες ίδιες.
Το αυτό συμβαίνει και με τα μέλη
όσα τελοσπάντων γράφουν και όσο γράφουν, με κάποιο 'στιγμα' ώστε να γίνονται άξια αναφοράς (διά του παραδείγματος ή του...αντιπαραδείγματος).
Γι'αυτό επιμένω, δεν είναι το ίδιο ένα Τρολ
με έναν που λέει/γράφει μ@λακίες [ενώ μπορεί να γράψει και καλά αν θέλει],
με έναν που λέει/γράφει μ@λακίες [επειδή δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά],
με έναν που του λείπει η ...
Αντιληπτική Ικανότητα [ανεξαρτήτως επιπέδου μόρφωσης/πνευματικού επιπέδου],
με έναν Αθυρόστομο Εξυπνο [ανεκτό ως ένα σημείο, με μια κάποια 'αφεση αμαρτιών...']
με έναν Αθυρόστομο Βλάκα [απαράδεκτο καραγκιόζη],
με έναν Αθυρόστομο Σκετο [από ουδέτερο έως ενοχλητικό],
με έναν που έχει Άποψη για όλα [τεκμηριωμένη και σερβιρισμένη σωστά]
με έναν που απλώς είναι AMETANOHTOٍΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑΣ:
quote:
Αφού ο ίδιος δεν κατέχεις.Τι να κάνουμε τώρα.
Αν δεν μπορείς να το αντιληφθείς,προξενείς τη γενική κατακραυγή.Ανεξάρτητα αν εκδηλώνεται ηχηρά,απαλά,κομψά,άκομψα,κλπ.
Το να λέει κάποιος ας πούμε ότι π.χ. ο Κηφέας είναι άσχετος επί των θεμάτων που πραγματεύεται,προσβάλλει την κοινή νοημοσύνη.Σε σημείο λυπηρό.Για όλους.
Εδώ δεν μιλάμε πια για τιμωρία...Άχρηστη θα ήταν.
Εδώ μιλάμε για ΠΕΝΘΟΣ.Για κηδεία της νοημοσύνης.Τι να σου κάνει επ' αυτού η Δ.Ο. ?
Τι να σου κάνει ο φίλτατος συντονιστής?
Υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι απέτυχαν επί της διαδικασίας?
Δε νομίζω.Ενέσεις φαιάς ουσίας δεν υπάρχουν.Ακόμα τουλάχιστον...
Αυτό που θέλω όμως να πω είναι ότι ενώ αυτά τα φαινόμενα δείχνουν να κατακλύζουν το forum,αυτό αν το δούμε σε βάθος ,δεν ισχύει.
Όπως λίγοι κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη,έτσι και λίγοι κούκοι δεν φέρνουν την καταστροφή.
Και όσο για τις ...αντίπαλες σχολές, αυτές δεν είναι 1 ή 2...
το σύστημα δεν είναι διπολικό ή τριπολικό δηλαδή....
Έχει πάρα πολλούς πόλους
(για να μην πω "συνιστώσες" και παρεξηγηθώ, μέρες που είναι....)
Οι Τρολάδες διαγράφονται.
Οι άνω του μέσου όρου, αυτοδιορθώνονται
Οι ανήκοντες στη θολή περιοχή μεταξύ ηλιθίων, ανεπαρκών ή κουτσουλιάδων (εκουσίως ή ακουσίως), είναι το πρόβλημα....
Σε αυτούς μάλλον πρέπει να εξασκηθούμε στο να τους παραμερίζουμε και να τους...αγνοούμε εντέχνως.
Γι'αυτό Σοφάκι πιάσε μου σε παρακαλώ μια Φουστανέλα ΧΧL
(και όχι μόνο λόγω της προσεχούς Εθνικής εορτής.... αλλά για να είναι ευάερη και ευρύχωρη, ώστε εντός να μπορούμε να "γράφουμε" αρκετά και αρκετούς, στα ...κάτω κιτάπια....)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Οσο αφορα εμενα τους κανονες του παιχνιδιου ,του δικου μου παιχνιδιου τους βαζω ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΟΝΙΟ ΕΓΩ
Ναι.
Σαφώς ναι.
Αλλά μόνο όταν κάνεις παιχνίδι με τον εαυτό σου ή ομοίους σου.
Δεν μπορείς να πας σε ένα συνέδριο Αστροφυσικής και να κάνεις το δικό σου παιχνίδι.
Καταλαβαίνεις τι εννοώ?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Πυθαγορας
αλλά δεν πειράζει, εσύ κράτα το μπακάλικο στον Κάτω Μαχαλά, κι εγώ ανοίγω το δικό μου στον Απάνω Μαχαλά
Δηλαδή θα αφήσεις το χασάπικο που έχεις ήδη και θα πας αλλού?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Δηλαδή θα αφήσεις το χασάπικο που έχεις ήδη και θα πας αλλού?
Δεν το πήρα ποτέ το Χασάπικο!![]()
Για το μπακάλικο προοριζόμουν, αλλά μου τό'φαγε ο Αμεινίας!
Αλλά ετσι κι αλλιώς πουλάμε διαφορετικά πραγματα, οπότε χρειαζόμαστε και οι δυο.... Αυτός εχει κυρίως τυροκομικά και ελιές,
ενώ το δικό μου μπακάλικο έχει και κρεατικά και αλλαντικά
(για να μη λες ότι δεν έχω σχεση και με το χασάπικο ...στο χωριό. Ο Χασάπης αναζητείται!)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Αλλά μόνο όταν κάνεις παιχνίδι με τον εαυτό σου ή ομοίους σου.Δεν μπορείς να πας σε ένα συνέδριο Αστροφυσικής και να κάνεις το δικό σου παιχνίδι.
Αυτο που αναφερομαι λαμβανει χωρα σχεδον καθε στιγμη ,που ερχομαστε σε επαφη με το κοινωνικο περιβαλον !!!
Ε....τωρα αμα ειναι για αστροφυσικα ζητηματα ,τι να φτουρισουμε εμεις οι κοινοι θνητοι
Εν ενί λόγω, αντιπαλότης ηλιθιότητος εστί ετέραν όψιν ηλιθιότης.
Πως θα μπορούσαν άλλωστε, αφού είναι ηλιθιότεροι των ηλιθίων?
Σωστά Rj45?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 14/03/2014 00:41:12
quote:Γενική διαπίστωση γνωστή τοις πάσι,quote:
Πολέμιος τω νομιζομενον πολεμίω εν τη πράξει ομοιάζει.Εν ενί λόγω, αντιπαλότης ηλιθιότητος εστί ετέραν όψιν ηλιθιότης.
Σωστά Rj45?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 14/03/2014 00:41:12
ο πολέμιος αυτόν που βλέπει ως εχθρικόν αντίπαλον του
τείνει να ομοιάσει σε αυτόν ιδίως εάν καθιστά νίκες εις τον
αντιμαχόμενον αγώνα του.
Οι νίκες εις έναν αντιμαχόμενον αγώνα εσωκλείουν και ήττες.
Γιατί εκδηλώνεις προσωπική ταύτιση ως "είμαστε";
Γιατί εντάσσεις εαυτόν και αλλήλους σε κατηγορίες "ηλιθίων", "μη ηλιθίων" και "πανηλιθίων",
και ενταγμένος εις τοιαύτες ορισμένες κατηγορίες εκδηλώνεις αντιμαχόμενη ταύτιση υψώνοντας λάβαρο "ηλιθιομάχου" ή και "πανηλιθιομάχου";
Ποία αναγκαιότης οδηγεί εις τον ορισμόν τοιαύτων κατηγοριοποιήσεων;
Και προς τι αντιμαχόμενος αγών;
Αναβίωση εικονομαχιών εν έτει 2014;
Μεταδίδεις την αλήθεια του βίου σου που θεωρείς αληθή άνευ κατηγοριοποιήσεων, εικονομαχιών και ηλιθιομαχιών.
Λανθασμένες απόψεις;