ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/08/2009, 21:02:01
Ηρέμησε ρε φίλε allzzaro, γιατι κάπου μπερδεύτηκες...Και κοιμάτια
και φταίει ο πολίτης;Στον ..ύπνο του υπνοβατεί και κάνει ότι τον
κατηγορείς;
Και περαν της πλάκας..Ρε φιλαράκι,εσύ λές ότι φταίει ο πολίτης, που
πήρε αυθαίρετο, λές και το παραθυράκι ή ο νόμος, συτόν βολεύει ποτέ...
Πάντα κάποιος μεγάλος βρίσκεται απο πίσω, βίλες, όπως λές, είναι
τα περισσότερα κι επειδή τα παρακολουθώ, το θέμα με τις αποζημειώσεις για τα αυθαίρετα, να δούμε πως θα λήξει..Γιατί ήδη,
συζητάνε να δώσουν και σε αυθαιρετουχους ιδιοκτήτες ακινήτων που
χάθηκαν στις φωτιές....
Και ειναι το σύστημα που τα κάνει αυτά, όχι το πρόβατο....Αυτό το σύστημα,προχωράει ακλόνητο, άφοβο και με συγκεκριμένη πορεία..Αν
πιστεύεις ότι γίνεται απο τοπικές κλίκες, διαφωνώ, απλά, γιατί,
όπως ξέρεις, σε όλη την Ευρώπη, έχουμε πολλές φωτιές κι εμπρησμούς,
που εμπλέκουν διάφορα κυκλώματα....Δεν είναι μόνο η Ελλάδα..Όσο κι
αν ομφαλοσκοπούμε...
Τώρα το πώς έβγαλες το συμπερασμα ότι εγώ οδηγώ τον πολίτη
στην παραπλάνηση και συ στο να δουν τι φταίει, δεν έχω να πω τίποτε...Μήπως σε βολεύει να είναι ετσι;Μήπως είναι πιο εύκολο να τα βάζεις με το γαιδούρι, αφού αυτό βαράνε όλοι;.....
26/08/2009, 21:30:55
quote:
Και περαν της πλάκας..Ρε φιλαράκι,εσύ λές ότι φταίει ο πολίτης, που πήρε αυθαίρετο, λές και το παραθυράκι ή ο νόμος, συτόν βολεύει ποτέ...
πάντα κάποιος μεγάλος βρίσκεται απο πίσω, βίλες, όπως λές

Tώρα απο τσάμικο το γυρίσαμε στο καλαματιανό Βαγγέλη.
Απο τους νεοποχίτες το ρίξαμε στους μεγάλους?

Βαγγέλη βίλα και φτωχός αγόρι μου δεν γίνεται.
Τι μου τσαμπουνάς εδώ, για να πάρεις οικοπεδάκι εκεί θα σου πάρουν το σώβρακο για να χτίσεις θα πρέπει να δώσεις να δώσεις και απο το περιεχόμενο του.
Μην μου τσαμπουνάς για φτηνά οικοπεδάκια.
Ολοι αυτοί το φυσούν το χρήμα Βαγγέλη.
Φτωχός και βίλα στο δάσος δεν γίνεται.

quote:
Τώρα το πώς έβγαλες το συμπερασμα ότι εγώ οδηγώ τον πολίτη
στην παραπλάνηση και συ στο να δουν τι φταίει, δεν έχω να πω τίποτε...Μήπως σε βολεύει να είναι ετσι;

Τι να με βολεύει εμένα Βαγγέλη?
Εγώ είμαι καθαρός και ξάστερος και λέω τα πράγματα με το όνομα τους.
Αυτά που βλέπω, αυτά λέω.
Εσύ λές αυτά που δεν βλέπεις.
Ποιός παραπληροφορεί λοιπόν.
Η παραπληροφόρηση Βαγγέλη αυτού του είδους αυτούς που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει είναι αυτοί που ονομάζεις νεοεποχίτες.
Αυτοί θέλουν τον κόσμο να κοιμάται, αυτοί θέλουν να τον οδηγούν σε αποποίηση των ευθυνών του, αυτοί θέλουν να τον οδηγούν σε ατοπήματα που θα τον οδηγήσουν στην καταστροφή του.
Εσύ αυτό κάνεις αυτή τη στιγμή και το κάνεις με ενα ιδιαίτερο πάθος.
Επειδή σε έχω προειδοποιήσει αρκετές φορές και δεν το καταλαβαίνεις με αφήνεις να νοήσω οτι είσαι πράκτορας τους..

Τι να με βολεύει λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση αυτά που λές βολεύουν αυτούς που κατηγορείς, άρα...

Edited by - allzzaro on 26/08/2009 21:44:36

26/08/2009, 21:41:55
Με συγχωρείς φίλε μου allzzaro, που δεν ήξερα ότι οι
φτωχοί είναι οι νεοεποχίτες και νόμιζα ότι ήταν οι πλούσιοι...
Είδες για τον καημένο τον Μπερλουσκόνι;Θα πάει σε κλινική αποτοξίνωσης απο το ..σέξ...Δεν είναι ότι πηδάει ότι βλέπει μπροσ΄τα οτυ, αν και παντρεμένος και μεγάλος σε ηλικία, λένε ότι υποφέριε απο
σεξομανία...
Τέτοιες διακιολογίες λένε για αυτούς που πραγμαιτκά φτάινει και ξέρουμε όλοι,
αλλά πάντα τους παραβλέπουμε...Μας φταίει το αυτοκίνητο το παλιό,
του φτωχού που δεν έχει να πάρει άλλο,αυτό μολύνει την ατμόσφαιρα, όχι το εργοστασιο που μολύνει κατά πολλαπλάσιες φορές,ποτάμια, έδαφος και αέρα.......
Πολύ υποκρισία ρε φιλε...., δεν τολμώ να την πω άγνοια...
Όσο για παραπληροφόρηση, φιλε μου, έχουμε διαφορετική άποψη, τι να κάνουμε....Για μένα είναι σε ύπνωση όσοι νομίζουν ότι θα σώσουν τον
κόσμο, με ενέργειες όπως να σώζουμε μικρά γατάκια, να λένε για
αεροπλάνα που δεν ήρθαν και να μην βλεπουν τι παραδέχονται:ότι υπάρχει κάτι μεγάλο πίσω απο ότι γίνεται που συντονίζει,καθοδηγεί και οργανώνει,σου αρέσει ή όχι...
Πολλοί ονειρεύονται και νομίζουν ότι είναι ξύπνιοι...
26/08/2009, 21:55:10
quote:
....Για μένα είναι σε ύπνωση όσοι νομίζουν ότι θα σώσουν τον
κόσμο, με ενέργειες όπως να σώζουμε μικρά γατάκια

Κοίταξε.
Εδώ γίνεσαι μικρόψυχος αφενός, αφετέρου δεν είσαι σε θέση να με κρίνεις για την συγκεκριμένη πράξη μου.
Εγώ φίλε μου δεν είπα ποτέ οτι θα σώσω τον κόσμο.
Εσύ είσαι απο αυτούς που θέλουν να σώσουν τον κόσμο.
Το ποιός απο τους δύο μας βρίσκεται σε ύπνωση αυτό ασε να το κρίνει κανένας αλλος.

quote:
και να μην βλεπουν τι παραδέχονται:ότι υπάρχει κάτι μεγάλο πίσω απο ότι γίνεται που συντονίζει,καθοδηγεί και οργανώνει,σου αρέσει ή όχι...

Δεν το κατάλαβα ρε φίλε.
Γιατί να το παραδεχθώ?
Θα με υποχρεώσεις να το παραδεχθώ?
Δεν θέλω ρε φίλε.
Εσύ πως δεν παραδέχεσαι οτι φταίει ο πολίτης.
Εσύ πως δεν το βλέπεις αυτό αν και οφθαλμοφανές?
Ετσι και εγώ δεν θέλω να παραδεχθώ την ύπαρξη τέτοιας οργάνωσης.
Δικαίωμα μου δεν είναι.
Και καλά δηλαδή να μας πείσεις να παραδεχθούμε κάτι το ανύπαρκτο κάτι το αόρατο, κάτι που σε έπεισαν εσένα και θα πρέπει να πείσεις και εμάς.
Δεν θέλω ρε Βαγγέλη πως θα το κάνουμε... μπαααα..

Edited by - allzzaro on 26/08/2009 22:07:48

26/08/2009, 22:30:12
Καλά ρε φίλε μη βαράς....Το μικρόψυχος που έγραψες, ήταν λάθος..Πλάκα
σου έκανα, για να σε πειράξω....Ξέρεις ότι σε διαβάζω....
Να προσέχεις τι γράφεις....Γιατί τα γατάκια, με τα παιδάκια, έχουν
διαφορά...Αν τάιζες κανένα παδάκι, να σε πω ανθρωπιατή, με το συμπάθειο για το προσωπικό...Αλλά, γατάκια, ρε φίλε;Με γατοτροφή
και τα λοιπά;Είναι βατό αυτο πες, πας σε ένα μαγαζί και καθαρίζεις...Το να τα βάζεις με αορατες οργανώσεις, ομολογώ είναι
λίγο πιο κουραστικό....
Αποδειξεις....Βλέπουμε γύρω μας αυτή την οργάνωση, είναι παρούσα με πολλά ονοματα και παρακλάδια, έχουν κοινά σύμβολα,σκοπούς,ορίζουν
την εξέλιξη του ανθρώπου, καθοδηγώντας τον σε μια επανάσταση, απέναντι στην ισχύοσα τάξη πραγμάτων, με ότι λένε Νέα Εποχή...
Θέλεις ονόματα;Τους ξέρεις....
Να σε πείσω;Όχι ρε φίλε, κουβέντα κάνουμε..Εγώ ποτέ δεν ήθελα να πείσω κανέναν, γιατι δεν πιστεύω ότι ξέρω κάιτ που δεν ξέρει ο
άλλος...
Το θέμα είναι πόσο ξύνπιοι είμαστε...Όπως λέγαμε....
26/08/2009, 22:58:25
quote:
Καλά ρε φίλε μη βαράς....Το μικρόψυχος που έγραψες, ήταν λάθος..Πλάκα σου έκανα, για να σε πειράξω....Ξέρεις ότι σε διαβάζω....

Ετσι ε...
Το πετυχαίνεις πάντως..

quote:
Γιατί τα γατάκια, με τα παιδάκια, έχουν
διαφορά...Αν τάιζες κανένα παδάκι, να σε πω ανθρωπιατή, με το συμπάθειο για το προσωπικό...Αλλά, γατάκια, ρε φίλε;Με γατοτροφή
και τα λοιπά;

Κοίταξε.
Χέστηκα αν με πούνε ανθρωπιστή και απάνθρωπο.
Σε οτι αφορά το παιδάκι ταίζω και απο αυτά.
Απο όσα παιδάκια εχω ταίσει, γιατί έχω ταίσει πάρα πολλά, τόσα πολλά που δεν φαντάζεσαι κανένα δεν μου έχει γλύψει το χέρι.
Μία γατούλα που μεγάλωσα απο μικρή ήταν απο τις μόνες που με περίμενε 1 ή ώρα τη νύχτα να σχολάσω απο τη δουλειά μου, και με περίμενε στη γωνία του σπιτιού μου κάθε βράδυ.
Ετρεχε πίσω απο τη μηχανή μου μέχρι τον κήπο του σπιτιού μου για να μου κάνει χαρές.
Σε εχει ποτέ υπερασπιστεί φίλε Βαγγέλη γατί?
Εχεις δεί ποτέ γατί να ορμάει πάνω σε λυκόσκυλο με λύσσα και να το ξεσκίζει.
Αυτό ήταν ενα αλλο θηλυκό που μεγάλωσα μαύρο.
Ολα αυτά τα λές γιατί δεν εχεις νοιώσει ποτέ σου την επικοινωνία με τα ζώα.
Τι μου λές τώρα φίλε μου. Εχεις μεγαλώσει ποτέ σου νεογέννητο?

Κάτι αλλο που θα πρέπει να σου πώ φίλε Βαγγέλη.
Σε αυτό τον κόσμο που ζούμε, δεν ειμαστε μόνο υπεύθυνοι για τα δικά μας πράγματα ή αυτά που θέλουμε να θεωρούμε δικά μας.
Υπεύθυνοι είμαστε για οτιδήποτε μας έχει ανάγκη.
Δεν είναι απαραίτητο αυτό που μας έχει ανάγκη να είναι και δικό μας, γιατί δικό μας δεν είναι τίποτα απολύτως ακόμα και ο εαυτός μας..

Μην σου φαίνεται αστείο λοιπόν το οτι ο allzzaro μεγαλώνει με ενα μπιμπερό γατιά. Θα μπορούσες και εσύ να κυνηγάς στους σκουπιδοτενεκέδες πεταμένα φυτά πραγμα που το θεωρείς γελοίο μιας και ούτε τα φυτά αλλά ούτε και τα ζώα για εσένα έχουν ψυχή..

Αυτή είναι η διαφορά μας φίλε Βαγγέλη οτι για εμένα το δίτροχο παπάκι μου έχει ψυχή ενώ εσύ το θεωρείς απλά ενα δίτροχο..
Εσύ λές οτι ο άνθρωπος είναι Θεός και εγώ ως Θεός και δημιουργός του.. του εμφύσησα ψυχή..

Edited by - allzzaro on 26/08/2009 23:02:45

26/08/2009, 23:14:02
16.000 αυθαίρετα μόνο στα καμμένα
Δηλαδή στην Αττική ολόκληρη πόσα είναι?
Αν στα καμμένα μόνο είναι 16.000 τότε τα νόμιμα πόσα είναι?

Ποιός ευθύνεται λοιπόν για τα αυθαίρετα αυτά?
Η πολιτεία ή ο πολίτης?
Τα αυθαίρετα λοιπόν αυτά δεν έχουν καμμία σχέση με παράγκες και μην πηγαίνει το μυαλό σου σε κάτι παράγκες με τσιμεντόλιθους.
Τα αυθαίρετα αυτά είναι παλάτια υπεράνω κάθε υποψίας.
Πολιτικοί-πελατειακές σχέσεις-πολίτης αυτό είναι κάτι άρρηκτα συνδεδεμένο και η ευθύνη μοιράζεται.

Edited by - allzzaro on 26/08/2009 23:20:39

27/08/2009, 08:31:26
Μου αρέσουν πολύ οι διάλογοι απο καρδιάς αγαπητε μου allzzaro...
Μου αρέσουν γιατι ο άνθρωπος, είναι πιο αληθινός....Αν ξεκινήσουμε
γατοιστορίες,σκυλοιστορίες και άλλα ζώα, δεν "σώνουμε", που έλεγε
κι η σχωρεμένη η μάνα μου...
Με συγχωρείς, αλλά για μενα, τα ζώα σήμερα, βρίσκονται σε καλύτερη
μοίρα απο τον άνθρωπο και το θεω΄ρω λίγο, όχι πολύ, υποκρισία να
ασχοληθώ με τα ζώα, όταν ο άνθρωπος είναι αυτός που υποφέρει,λόγω
καταπάτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων του...Έχουμε πει πολλές φορές
για τη θεωρία των ντόμινο και το πως αλληλοεπηρεάζονται.Για μένα είναι μια τέτοια ακολουθία αυτό που ζούμε...Απλά, ρίχνουμε ευθύνες απο δω κι απο κει, αντι να κοιτάξουμε να δούμε τι φταίει...
Βλέπεις, φίλε μου, συνενοχή που άνετα φορτώνεις στον απλό άνθρωπο,
πολίτη, είναι που με ενοχλεί...Ένα άτολμο και επιρρεπές άτομο είναι
ο άνθρωπος, του λαού....
Αυοτί που ξέρεις ότι φταινε,οι πλούσιοι και οι υπερπλούσιοι, δίνουν
τον ρυθμό και το ξέρεις....Οι φτωχοί το πολύ πολύ να χορέψουν....
..Έχω συμαζέψει πολλές φορές και γατιά και σκυλιά και ..φυτά, απ
τα σκουπίδια...Μην ξεχνάς ότι είμαι χορτοφάγος και οικολόγος....
Αληθινός, όμως, όχι ..γιαλατζί, ή για το ..γυαλί.....
Εδώ, όμως, μιλάμε για τον ανθρωπο..Αυτο το ..σκυλί πο θα πάει σα σε αμπέλι,αν ξέρεις την παροιμία,"σαν το σκυλί στ αμπέλι..."
Δεν λένε ποτέ για τους πλούσιους, αυτοί είναι στο απυρόβλητο, πάντα τους φτωχούς θα αναφέρουν...Οι πλούσιοι θα αποζημειωθουν κι όλας, οι φτωχοί, όχι..Είναι ή δεν ειναι σκα@@κοσμός;
Ποιοί κερδίζουν τελικά, οι πλούσιοι ή οι φτωχοί με όσα παράνομα γίνονται;
Αυτό είναι το νόημα και ο λογαριασμός, φίλε μου...
27/08/2009, 10:24:08
Μη μου πεις ότι δεν ήξερες περί των εκατομμυρίων αυθαιρέτων και
την νομμοποίηση,μέσω Δήμων, Νομαρχιών και του κράτους του ίδιου...
Και φυσικά, δεν είναι το ρουσφέτι, που έχει σημασία, αλλά ότι είναι
ενταγμένο πρόγραμμα περί αποχαρακτηρισμού δασών και δημοσίων
εκτάσεων...Θα πουληθεί όλη η χώρα και δεν θα το καταλάβουμε..Γιατί,
τον κάθε ένα απο μας, μας περιμένουν λιτότητα και ύφεση, για άλλα
10 χρόνια, φτάνει που πιστεύουμε ότι ειναι θέμα ανικανότητας των κομμάτων....
Όταν, όμως, θα βλέπεις ποιοι τα αγοράζυν, μέσω πλειστηριασμών, κατασχέσεων, και άλλων..φιλολαικών μέτρων,φαντάζομαι πάλι ο πολίτης
θα φταίει που τα έχασε...Απλά,αυτόν τον πολίτη, όλοι του λένε ότι ζει
σε πολιτισμένη χώρα, για να μην μπορεί παρά να φερθεί, όπως σε..ζούγκλα,όπου όποιος πρόλαβε άρπαξε...
Είναι μια κουλτούρα ολόκληρη,φίλε μου...Δεν είναι απλός ένας
ανόητος άνθρωπος...Υπάρχει δουλειά που έπεσε για να γίνει ο πολίτης,
όσα τον κατηγορείς..Κανείς δεν τον προστάτεψε απο αυτά....
Είπαμε, πίστευε ότι ζούσε σε κοινωνια...Δεν ήξερε ότι κάποιοι,αφού
δυναμώσα πρώτα αυτοί, τώρα λένε ότι είναι ζούγκλα κι ο ποιό δυνατός κερδίζει....
Κερδίζουν εκ του ασφαλούς και γι αυτο παίζουν....
Κι αυτό το έγκλημα που κάνεις πως δεν βλέπεις,είναι που με κάνει θηρίο....Όχι με σένα, ένας απο με είσαι κι εσύ , με άλλο κάλυμμα, αλλά, με αυτούς που μας κοροιδεύουν και δεν το καταλαβαίνουμε..Γιατί
μυαλό, δεν έχουν, απλά είναι εγωιστές....
Δεν ξέρω ρε φίλε allzzaro,μια αριστοκρατία είναι που πάει για απολυταρχία, δεν έχει δύναμη....Και μόνη της θα χαθεί,εκ των νόμων στους οποίους υπάγεται, για να καταλάβουμε εμείς τι ήταν...
Θα κάψουν, θα φάνε, θα αδικήσουν..Πόσο;Θα αρχίσουν τα αληλοφαγώματα και τότε, θα έρθει κι η σειρά μας....
Άλλο ήρεμος και παρατηρητής νηφάλιος, άλλο ξύπνιος κι άλλο σε όνειρο...
kostakisΜέλος
27/08/2009, 13:08:23
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve, απορώ μερικές φορές με την επιμονή σου να αθωώνεις συλλήβδην τον απλό, μέσο πολίτη της γης (και συγκεκριμένα το Νεοέλληνα πολίτη), αποδίδοντας πάντα τα όποια τεκταινόμενα σε πρόσωπα και συνωμοσίες που υπερβαίνουν την καθημερινότητα. Και απορώ, όχι γιατί διαφωνώ ότι εξυφαίνονται κάποια σχέδια (άλλωστε είμαι της άποψης ότι κάθε τι μυστικό ή επισήμως αδημοσίευτο είναι "προϊόν στοάς", μασονία), αλλά γιατί δε θες να παραδεχτείς πως η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοελλήνων εκμεταλλεύται τις εν λόγω μακροκοσμικές εξελίξεις για να επιτύχει βελτίωση ή "βελτίωση" του μικρόκοσμού της.
Στην περίπτωση των εμπρησμών, και όχι μόνο της Αττικής, είναι προφανές ότι υπάρχουν "ευνοημένοι" σε πολλές πλευρές, είτε της αριστοκρατίας, είτε της μικρομεσαίας τάξης. Ο εμπρησμός δε γίνεται μόνο για οικοπεδικούς λόγους, ούτε μόνο για χωροταξικούς, πολλάκις γίνεται για λόγους βοσκής (και δε μιλάω για την περίπτωση της Πεντέλης) ή για εκβιασμό της τοπικής αρχής. Εκεί δε φταίει κανένας ανώνυμος συνωμότης, εκεί συνωμότες γίνονται οι απλοί πολίτες, που επί μονίμου βάσεως τοποθετούν το ατομικό τους όφελος άνωθεν του κοινωνικού συμφέροντος.
Στην περίπτωση των αυθαιρέτων ισχύει ακριβώς το ίδιο : αυθαίρετα δεν έχουν μόνο οι μεγαλοσχήμονες, αλλά και πιο "μεσαίοι", ει μη και μικρότεροι, που απλά εκμεταλλεύονται με τον αισχρότερο τρόπο τα παραθυράκια : πολλούς εξ αυτών τους βλέπουμε στις επόμενες πυρκαγιές κλαίοντες και θρηνούντες για τις περιουσίες, τις ίδιες περιουσίες που έχτισαν ή απέκτησαν, ευρισκόμενες πάνω σε πρώην δασικές περιοχές, μπαζωμένα ρέματα (και μετά κλαίγονται για τους σεισμούς ή τον ερπυσμό των εδαφών, λόγω πλημμύρας) και λοιπές παραφύσει δομημένες εκτάσεις.
Αν όμως, αγαπητέ μου, η μεσαία και χαμηλότερη τάξη ήταν τόσο έντιμη και συνεπής όσο δήθεν παριστάνει με τους οδυρμούς και τους γογγυσμούς της σε κάθε φυσική καταστροφή, τότε να είσαι σίγουρος ότι πολλές από τις καταστροφές αυτές δε θα είχαν καν προκύψει. Δεν είναι όμως... γιατί η αίσθηση του κέρδους, η πάσης μορφής φιλοχρηματία και απατεωνιά, ο εγωκεντρισμός είναι ίδιον στο νεοέλληνα και όχι μόνο αποτέλεσμα παιδείας, η οποία όντως είναι προβληματική και ελλιπής σε αρχές. Αρκεί να κοιτάξεις τα μικρά παιδιά, τα οποία δε διαθέτουν την όποια αθωότητά τους απέναντι στο ΚΕΡΔΟΣ (κάθε μορφής), από τόσο μικρή ηλικία, που πραγματικά μένει κανείς κατάπληκτος.
Γράφεις "Ένα άτολμο και επιρρεπές άτομο είναι ο άνθρωπος, του λαού...." : έχεις σκεφτεί γιατί συμβαίνει αυτό; ποιο είναι το δόλωμα που τον κάνει πνευματικά αναίσθητο, ηλίθιο θα έλεγα, δούλο; πόσες και ποιες προσπάθειες καταβάλλει καθημερινά για να αποτινάξει το δόλωμα αυτό;
Επίσης στο θέμα των ζώων γράφεις

quote:
Με συγχωρείς, αλλά για μενα, τα ζώα σήμερα, βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα απο τον άνθρωπο και το θεω΄ρω λίγο, όχι πολύ, υποκρισία να ασχοληθώ με τα ζώα, όταν ο άνθρωπος είναι αυτός που υποφέρει,λόγω καταπάτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων του...

Υπάρχει βέβαια μία διαφορά, την οποία προφανώς δεν επισημαίνεις και συμφωνώ με την τοποθέτηση του allzarro στο παρόν σημείο : εκτός του ότι τα ζώα δεν είναι σε καλύτερη μοίρα από τον άνθρωπο, γιατί πολλάκις στερούνται των στοιχειωδών, χωρίς να ευθύνονται γι' αυτό, ένεκα της αδυναμίας τους, τα δικαιώματά τους είναι επί μονίμου βάσεως υπό καταπάτηση από το μεγάλο ΖΩΟΝ που λέγεται άνθρωπος και χρησιμοποιεί τη φύση κατά το δοκούν. Επειδή όμως η παγκόσμια αρμονία υπερβαίνει την ατομική δράση, οι συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς του μεγάλου ΖΩΟΥ απέναντι τόσο στα ζώα, όσο και στην έννοια της ζωής αυτής - καθαυτης, είναι και θα είναι τεράστιες και μοιραίες. Ας το σκεφτούμε ο καθένας ατομικά...
Τέλος, μία διαφωνία μου με τον αγαπητό allzarro

quote:
Τα αυθαίρετα αυτά είναι παλάτια υπεράνω κάθε υποψίας.

Δεν είναι μόνο τέτοια, σίγουρα είναι ΚΑΙ τέτοια. Δεν πιστεύω όμως ότι και κάποιοι "ξύπνιοι" μικρομεσαίοι δε σπεύδουν να φάνε κάνα δύο κομματάκια από την πίτα : και θεωρώ ότι αν μπορούσαν και προλάβαιναν, θα το έκαναν ακόμα περισσότεροι...

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!