- Το άγνωστο δίλλημα της Γηινης ανθρωπότητας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Κι εγώ είχα πολλά όνειρα μικρή,κάποια από αυτά πραγματοποιήθηκαν και κάποια άλλα όχι.Όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα,αυτή την στιγμή κάνω μια δουλειά που δεν την ονειρευόμουν από μικρή(το καλό είναι τουλάχιστον ότι μου αρέσει).Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν προσπάθησα να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.Προσπάθησα και πολύ μάλιστα και θα είχα πετύχει,αν η Ελλάδα δεν ήταν το άντρο του μέσου,του βύσματος και γενικότερα ένα χάος.Αυτό που θέλω να πω,είναι ότι μερικές φορές,δυστυχώς τα όνειρά μας δεν είναι στο χέρι μας να πραγματοποιηθούν.Εμένα μου έχει μείνει πίκρα για την ματαίωση των δικών μου σχεδίων,αλλά ασφαλώς η πίκρα του να μην έχω προσπαθήσει αρκετά,θα ήταν μεγαλύτερη...Από την άλλη σκέφτομαι,ότι αν είχαν πραγματοποιηθεί αυτά τα όνειρα,δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα το όνειρο της υγιούς και ευτυχισμένης προσωπικής ζωής που έχω τώρα..Δεν ξέρω,μερικές φορές σκέφτομαι αν όλα γίνονται για κάποιο λόγο...
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Όταν είμαστε παιδιά τα όνειρα μας είναι περισσότερο γενικά κι αφηρημένα, όταν μεγαλώνουμε γίνονται πιο συγκεκριμένα.
Όταν είμαστε παιδιά τα όνειρα μας πάλι είναι πιο αθώα, πιο άδολα κι ο τρόπος που έχουμε σκεφθεί για να τα πραγματοποιήσουμε είναι συνήθως κι ο πιο απλός, ο πιο σωστός.
Όσο μεγαλώνουμε κάπου αρχίζουμε να χανόμαστε ή ο τρόπος που σκεφτόμαστε να μην είναι κι ο καλύτερος - από την άποψη ότι το δικό μου καλό μπορεί να περιορίζει το δικό σου καλό ή - ακόμα χειρότερα - να σε βλάπτει.
Πολλοί από εμάς μπορεί να κάνουμε μια δουλειά την οποία ούτε ονειρευτήκαμε, ούτε θέλαμε ιδιαίτερα.
Απλά την κάνουμε γιατί έχουμε να πληρώσουμε για να φάμε, να μείνουμε σε ένα σπίτι, να πληρώνουμε λογαριασμούς κτλ... ![]()
Πολλές φορές όμως είναι πιο σημαντικό να μάθεις να κάνεις κάτι το οποίο δεν θέλησες με την ψυχή σου παρά με αυτό που ήθελες γιατί σε βοηθάει να μάθεις πολλά πράγματα για τον ίδιο σου τον εαυτό και σου δίνει την δυνατότητα να δεις το όλο θέμα μέσα από μια άλλη οπτική.

In anticipation of my resurrection...
Πρωτα πρωτα να ευχηθω ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!
Απο οσο μπορω να καταλαβω ως τωρα ειναι σαν να υπαρχει ενα τιμημα για καθε ονειρο που πραγματοποιουμε.Αλλες φορες αυτο αξιζει κι αλλες παλι.....οχι.
Προσωπικα παντα ηθελα κατι το μετριο.
Απο την αποψη πως ποτε μου δεν κυνηγησα ουτε τα πολλα χρηματα ουτε την σουπερ ουαου δουλεια,αλλα ουτε και μια παραμυθενια ζωη.
Και παλι ομως αυτα που θελησα παρολο που ηταν απλα τα εφερνε ετσι η ζωη που να ειναι οτι πιο δυσκολο.
Αυτο ειναι που με κανει να απορω.
Θα συμφωνησω με την Αμαλια..."Πρόσεξε πολύ τι θα θελήσεις, γιατί θα πραγματοποιηθεί"
Πρεπει μαλλον περισσοτερο να ακολουθουμε την ροη της ζωης και τα νειρα μας να ειναι στο αμεσο μελλον και οχι στο μακρινο γιατι οι συνθηκες μεταβαλλοντε πολυ ευκολα.
Θα επανελθω πιο αναλυτικα γιατι αρχισαν να κλεινουν τα ματια μου.
Ευχομαι σε ολους ενα χαρουμενο και υγειες Πασχα!
Mε εκτιμηση Άντα
Νομίζω πως σε κάθε πράξη μας πληρώνουμε ένα τίμημα, όσο μικρό κι ανεπαίσθητο κι αν μας είναι κάποια φορά.
Για παράδειγμα, εχθές έγραψες το μήνυμα σου αυτό στο θέμα ενώ θα μπορούσες να μην γράψεις τίποτα και να κοιμηθείς αμέσως.
Το τίμημα λοιπόν ήταν να κοιμηθείς 10 λεπτά αργότερα.
Κάποιος πχ σηκώνεται κάθε μέρα στις 7 το πρωί για να πάει στην δουλειά επειδή πρέπει να φροντίσει για τις υποχρεώσεις του.
Θυσιάζει για παράδειγμα να κοιμηθεί παραπάνω ή να πιεί καφέ με έναν φίλο του το πρωί.
Φυσικά, κάποια τιμήματα τα "πληρώνουμε" χωρίς δεύτερη σκέψη, για το κάθετί όμως που κάνουμε υπάρχει κάτι άλλο που θυσιάζουμε και δεν το κάνουμε...
quote:
Και παλι ομως αυτα που θελησα παρολο που ηταν απλα τα εφερνε ετσι η ζωη που να ειναι οτι πιο δυσκολο.
Αυτο ειναι που με κανει να απορω.
Ώρες ώρες απορώ κι εγώ για τον ίδιο λόγο.
Μετά όμως σκέφτομαι πως για να έρχονται τα πράγματα έτσι όπως έρχονται κάποιος λόγος θα υπάρχει.
Κι εννοώ για πράγματα και καταστάσεις τις οποίες δε μπορώ να τις κινήσω εγώ - τουλάχιστον όχι άμεσα.
Από την άλλη σκέφτομαι πως κάτι το οποίο ονειρεύτηκα κι ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί, μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί και να μου φάνηκε εύκολο.
Κι αυτό που μου φαινόταν εύκολο να ήταν τόσο δύσκολο που ό,τι κι αν έκανα να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ...
quote:
Πρεπει μαλλον περισσοτερο να ακολουθουμε την ροη της ζωης και τα νειρα μας να ειναι στο αμεσο μελλον και οχι στο μακρινο γιατι οι συνθηκες μεταβαλλοντε πολυ ευκολα.
Συμφωνώ σ' αυτό! ![]()
Άλλωστε, είναι προτιμότερο να κάνεις όνειρα που σου επιτρέπουν εύκολα να προσγειώνεσαι και να αγωνίζεσαι για την πραγματοποίηση τους παρά να κάνεις όνειρα που σε οδηγούν πιο ψηλά στους ουρανούς και σε παγιδεύουν εκεί... ![]()

In anticipation of my resurrection...