- "Μέσα στη σιωπή... άκουσέ Με", της Βάσως Νικολοπούλου - Περιοδικά - Βιβλία
Βάσω Νικολοπούλου
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2006

Μέσα από την ειλικρινή μου λαχτάρα να επικοινωνήσω με τα ανώτερα επίπεδα του Εαυτού μου, παρακάλεσα τον Διδάσκαλο μου, Ιησού, με τον οποίο με συνδέει μια βαθιά αγάπη, να με υποστηρίξει σ' αυτήν την διαδικασία.
Η διδασκαλία Του με οδήγησε με επιμονή και αφοσίωση στο μονοπάτι του Φωτός και με βοηθά να ακολουθήσω τα ιδανικά της ύπαρξής μου.
Η σοφία των λόγων Του και της καθοδήγησης Του με εμπνέει και με παροτρύνει να ανακαλύψω βαθιά σκοτεινά σημεία μέσα μου, να τα φωτίσω και να τα απελευθερώσω, για να μην στέκονται πια εμπόδιο στο δρόμο μου.
Θεωρώντας ότι αυτή η καθοδήγηση μόνο καλό έχει να προσφέρει και σε άλλους ανθρώπους, που βρίσκονται, όπως εγώ, στο μονοπάτι της αναζήτησης της αλήθειας, θέλησα να δημοσιοποιήσω μερικά μηνύματα από αυτά που μου έχουν δοθεί.
Θέλω να τονίσω εδώ, πως όλοι μας είμαστε άξιοι και δεκτικοί στο να παίρνουμε καθοδήγηση, και η αποδοχή της έγκειται μόνο στην αναγνώριση της βαθιάς αλήθειας που φέρουμε στην ψυχή μας από την διαδρομή μας στην γη.
Αυτή η αλήθεια περικλείει όλη την πνευματικότητά μας και το κύριο έργο μας είναι να την ξανά-ανακαλύψουμε και να οδηγηθούμε στην επιστροφή στην Αιώνια Πηγή μας, ζώντας με επίγνωση και αποδοχή εδώ στον υλικό κόσμο.
Αρετές, όπως η συγχώρηση και η αγάπη, είναι φωτεινά σημάδια στο δρόμο μας για να εκδηλώσουμε την αληθινή μας ουσία, που μας κατατάσσει στα Παιδιά του Θεού.
Οι προκλήσεις στην ζωή μας είναι μαθήματα που μας κάνουν σοφότερους και μας εξελίσσουν. Τα εμπόδια που ο ίδιος ο νους μας, η προσωπικότητά μας, βάζει στο δρόμο μας, υπερνικούνται με απόλυτη αποδοχή του Θεϊκού Θελήματος και σύμπραξη με τον Ανώτερο Εαυτό μας.
'Οσοι, διαβάζοντας τα μηνύματα, θεωρούν ότι είναι «παιχνίδια της φαντασίας», παρακαλώ ας τα προσπεράσουν και ας μην τα αξιολογήσουν.
Η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς υπηρεσίας είναι για τον καθένα μας ένας δρόμος για να εκδηλώσουμε το θεϊκό θέλημα. Αν ξεκινήσουμε από αυτήν την βάση, θα αναπτύξει ο καθένας από εμάς αυτήν την δύναμη ψυχής που χρειάζεται για να υπηρετήσει το Φως, χωρίς εγωισμούς και ανταγωνιστικότητα, θέτοντας σαν σκοπό του την ενότητα και όχι την χωριστικότητα από όλες τις υπάρξεις.
Εύχομαι η αγάπη, το φως και η γαλήνη να είναι το κίνητρό μας στον δρόμο της πνευματικής μας εξέλιξης, για να μπορέσουμε επιτέλους να δημιουργήσουμε ένα κόσμο "εν ειρήνη", αντάξιο των προσδοκιών του Πατέρα μας.
Βάσω Νικολοπούλου
....................................
'Οσοι, διαβάζοντας τα μηνύματα, θεωρούν ότι είναι "παιχνίδια της φαντασίας", παρακαλώ ας τα προσπεράσουν και ας μην τα αξιολογήσουν.
Κάθε άλλο παρά μου είναι αδιάφορο αν τα "μηνύματα" που καταγράφονται στο βιβλίο, είναι όντως του Ιησού ή "παιχνίδια της φαντασίας" της συγγραφέως. Θέλω να γνωρίζω τον πραγματικό "συντάκτη" των ευλογημένων κειμένων, όχι όμως για να μπορέσω να τα αξιολογήσω.
Ας με συγχωρέσει η φίλη μου Βάσω Νικολοπούλου, αλλά στέκομαι με σεβασμό στην ουσία των αράδων που διάβασα, ανεξάρτητα από το αν είναι μεταφορά του θελήματος του Ιησού, ή έκφραση της δικής της αγωνίας -και προσδοκίας και άποψης- για την πνευματική εξέλιξή μας.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί αναγνώστες του βιβλίου θα αμφιβάλουν, θα αμφισβητήσουν την προέλευση των μηνυμάτων. Τους καταλαβαίνω, είναι δύσκολο να δεχθεί ο σύγχρονος άνθρωπος ότι κάποιοι συνάνθρωποί του μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με ότι αυτός θεωρεί θείο (...και άρα, γι' αυτόν, απόμακρο και απρόσιτο).
Το ίδιο σίγουρος, όμως, είμαι ότι ακόμη και ο καχύποπτος αναγνώστης εύκολα θα διακρίνει το κίνητρο, την λαχτάρα του (όποιου) συντάκτη των μηνυμάτων: αγάπη, φως, γαλήνη, "ένας κόσμος εν ειρήνη, αντάξιος των προσδοκιών του Πατέρα μας" (...ή των ανθρώπινων ονείρων αν προτιμάτε).
Πάνος Μπαλτάς
(επιμελητής της έκδοσης)
Αγγέλα Αλεξίου, Πάνος Μπαλτάς
quote:
Αν ξεκινήσουμε από αυτήν την βάση, θα αναπτύξει ο καθένας από εμάς αυτήν την δύναμη ψυχής που χρειάζεται για να υπηρετήσει το Φως, χωρίς εγωισμούς και ανταγωνιστικότητα, θέτοντας σαν σκοπό του την ενότητα και όχι την χωριστικότητα από όλες τις υπάρξεις.
Oταν το αναζήτω για να το διαβασω στην ουσία αναζητώ καποιον που ήδη εχει βαδίσει τον Δρομο προς το Ανώτερο Εαυτο Του,για να με βοηθήσει να φτασω κι εγω στον δικό μου.Οταν ολα δυσκολευουν τότε απλώνω την σκέψη μου στα μηνύματα που ειναι Εκεινος ώστε να μπορεσω να τονβρω και μεσα μου,οπως κιεσεις ολοι μπορείετε να τον βρείτε,γιατι εινα μεσα στον καθενα,γιατι όλοι ειμαστε κατ'εικόνα Του.
ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ!!!
ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!
ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΥΧΑΙΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ???
Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΥΝΟΜΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ???
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!
ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΘΕΟ!!!
ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ!!!
ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΒΟ ΠΡΟΣ ΣΑΤΑΝΑ Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ???
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
quote:
Beyond wrote:ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ BIG BANG,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ..
...και το αυγο που ακουμπουσε;;... ![]()
(για να κανω & το δικηγορο του διαβολου)
Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...
------------------------
quote:
Έχω την εντύπωση πως εμείς! των δημιουργήσαμε ως μια δικαιολογία του ''υπάρχω'' μας.
Και εν συνεχεία, αφού το πιστέψαμε, ψάχνουμε να βρούμε γιατί μας δημιούργησε εκείνος.Πραγματικά θλιβερό.
Αν ανατρέξουμε στα ιερά κείμενα όλων των λαών της αρχαιότητας θα βρούμε ότι παρά τις φαινομενικές διαφορές, παντού αναφέρεται η ύπαρξη ενός υπέρτατου όντας, το οποίο ο κάθε πολιτισμός το παρουσιάζει διαφορετικά και σύμφωνα με την κουλτούρα της περιοχής, αλλά και τις χωροχρονικές συνθήκες της εποχής. Αυτό και μόνο το γεγονός πρέπει να μας υποψιάσει και να σκεφτούμε αν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι σε ξεχωριστές ιστορικές εποχές και περιοχές, να έχουν βρεί την ίδια δικαιολογία για την ύπαρξη τους;
Μήπως λοιπόν η ιδέα για την ύπαρξη ενός ανώτερου όντος δεν είναι μια πρόφαση, αλλά είναι κάτι το οποίο έχει καταγραφεί στα κύτταρα της ανθρωπότητας από την αρχή της εξελικτικής της πορείας;
Ακομα, μήπως υπάρχει κάποια ανάμνηση, διαίσθηση ή κάτι παρεμφερές που οδηγεί τον άνθρωπο ασυναίσθητα προς την αντίληψη αυτή της ύπαρξης μιας θεία οντότητας;
Τέλος, με όλα αυτά δεν απαντάμε στο βασικό ερώτημα του topic, που αφορά το λόγο για τον οποίο μας δημιούργησε ο θεός. Όμως η άποψη μου είναι ότι πρώτα πρέπει να κατασταλάξουμε μέσα μας για το αν υπάρχει ή όχι θεός και στη συνέχεια να αναζητήσουμε το λόγο της δημιουργίας του ανθρώπου.
...Και πες, φιλε μου lioneagle, οτι κατασταλαζουμε (ο καθενας οσον τον εαυτο του παντα). Ποιος θα μας πει αν αυτο που καταληξαμε ειναι λαθος η σωστο; πολλες φορες η πιστη μας επηρεαζεται και απο εξωτερικα γεγονοτα, να αναφερω ενα (ασχετο η οχι το παραθετω) παραδειγμα:
Ο κολλητος μου πεθανε απο αυτοκινητιστικο το 1997 (σαν σημερα κιολας, 2/6/97). Ο πατερας του απο εκεινη τη μερα δηλωνει αθεος και εχει χασει και την τελευταια "ικμαδα" πιστης που σας διαβεβαιω οτι ειχε και σε μεγαλο βαθμο...
Προσωπικα, χωρις να εχω "ψαχτει" μεσα μου ιδιαιτερα, πιστευω οτι υπαρχει Θεος. Τωρα αν αυτο ειναι καταλοιπο στον εσωτερικο μου κοσμο απο τους πρωτογονους κιολας ανθρωπους δε ξερω. Ουτε ομως, αντιθετα με εκεινους, αποδιδω το καθετι που δε μπορω να εξηγησω σε καποια "θεϊκη ενεργεια".
Ο καθενας εχει τον δικο του, "προσωπικο", Θεο και τον λατρευει, δοξαζει, βριζει, παρακαλει, ευχαριστει, αγαπα, σεβεται, φοβαται οπως εκεινος καταλαβαινει. Προσωπικο ως προς την εννοια του μεγεθους της πιστης του προς Αυτον...
Ειναι ηλιθιοτητα ομως τη μια μερα να αντιλαλει μεσα του το "Πιστευω" και την αλλη να κατεβαζει καντηλια και Θεια γενικως..Η αντιφαση σε ολο της το μεγαλειο! Αφου εχεις δεχτει το οτι υπαρχει, αποφασισε αν θα Τον βριζεις / αγαπας... απλα πραγματα... οχι πιστη εκ του συμφεροντος..
Αυτο το post μπορει να ειναι αρλουμπολογια, ακαταλαβιστικο, ασυνδετο αλλα τα "εβγαλα" με τη σειρα που τα ενοιωθα..
Ειλικρινεις χαιρετισμοι σε ολους και ολες
Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...
Γι΄αυτό μου είναι πολυ δύσκολο να πιστέψω ότι ακόμα και κάποιος που δηλώνει άθεος, δεν βρίσκεται σε στιγμές που επικαλείται κάτι ανώτερο από αυτόν.
Άνθρωπος σημαίνει ανω-θρώσκω, δηλαδή το όν αυτό που έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει προς τα πάνω, σε αντίθεση με τα ζώα που δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να οραματίζεται και η συνείδηση του έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που του επιτρέπει να καταλαβαίνει την προέλευση του, έστω και αν ο νους του στείνει περίεργα παιχνίδια. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες μορφές ζωής δεν έχουν την ίδια προέλευση, όμως τα ορυκτά, τα φυτά και τα ζώα βρίσκονται σε διαφορετική εξελικτική πορεία από αυτη του ανθρώπου.
Στη δεδομένη στιγμή, στον άνθρωπο έχουν δοθεί τα μέσα για να μπορέσει να πλησιάσει την έννοια του θείου και να ανακαλύψει το σκοπό της ζωής. Ο μεγαλύτερος διδάσκαλος του είναι η φύση και ο πραγματικός του εαυτός, που τελικά θα τον οδηγήσουν στην αιτίας της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπινου είδους συγκεκριμένα.
To be or not to be. And if you wish to be, why is that?
I mean the red or the blue pill?
Did you get me?

gK

gK
Ακριβώς σε κάτι τέτοιες περιπτωσεις σαν και αυτή του φίλου σου, είναι που χρειάζεται μια βαθύτερη γνώση και πλατύτερη αντίληψη των πραγμάτων. Τι εννοώ; Όταν περνάς μια δυσκολία είναι απίθανο να δείς τα πράγματα ψύχραιμα και πόσο μάλλον, όταν χάνεις το παιδί σου. Όμως φίλε μου, σκέφτηκες καθόλου την περίπτωση του Κάρμα. Δηλαδή ότι το παιδί αυτό και οι γονείς του που υπέφεραν, δέχονταν την αντίδραση μιας δράσης που πιθανόν είχαν κάνει στο παρελθόν. Το παρελθόν μπορεί να είναι χθές, μπορεί να είναι και σε προηγούμενες ζωές. Αυτό δε σημαίνει ότι η θεότητα για την οποία μιλάμε είναι το κάρμα.
Το θεικό αυτό ον, για το οποίο τόσοι λαοί μίλησαν είναι που ευθύνεται για τη δημιουργία των νόμων της ζωής, όπως είναι το κάρμα. Το κάρμα διέπει κάθε μορφή ζωής και αλλιώς λέγεται νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος. Δηλαδή, για κάθε μας σκέψη ή ενέργεια υπάρχει ένα αποτέλεσμα, το οποίο εξαρτάται από το είδος και της βαρύτητα της ενέργειας μας.
Κατά τη γνώμη μου όσο κάποιος ενδιαφέρεται για να βρεί απαντήσεις στους προβληματισμούς του, τόσο αποκτά γνώσεις. Αν αυτές οι γνώσεις είναι ουσιαστικές και τελικά γίνουν βιώματα και εμπειρίες, τότε το σκοτάδι της άγνοιας θα διαλυθεί απο το φώς της γνώσης και θα αρχίζει να εξαφανίζεται κάθε είδος φόβου και αμφιβολίας.
Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρεθεί και απόντηση στο γιατι μας δημιούργησε ο θεός.
ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ MADMAX ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!1
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΙΛΕ GIRTOS ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ???
------------------------
η σωστη διατυπωση ειναι, γιατι δημιουργηθηκε η ζωη και γιατι ρεπει προς την αναπτυξη της νοημοσυνης
κι αυτο γιατι εμεις ειμαστε απλως μια προσπαθεια απο τις πολλες να δημιουργηθει νοημοσυνη
μια επιστημονικη θεωρια υποστηριζει πως το Συμπαν μεσω των νοημονων πλασματων αυτοεξεταζεται, παρατηρει τον εαυτο του, ενδοσκοπειται
στη θεση του Συμπαντος βαλτε τη λεξη Θεος - για μενα το ιδιο κανει
δεν μπορουμε να κατανοησουμε ουτε το Συμπαν ουτε τον Θεο αφου ειμαστε τμημα του, μερος της ουσιας του
ναστε καλα
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Όσα λοιπόν είναι απαραίτητα για την προσέγγιση και τη μερική γνώση του Θεού τα έθεσε στη διάθεση μας η άπειρη αγάπη Του . Πολλά όμως που μας είναι άγνωστα πρός το παρόν θα μας αποκαλυφθούν στη μέλλουσα ζωή . Η ουσία λοιπόν του Θεού είναι απρόσιτη και ακατάληπτη , αλλά οι ενέργειές Του είναι μεθεκτές ( μπορεί ο άνθρωπος να μετέχει σε αυτές ) με βάση το λογικό και προϋπόθεση την πίστη. Η αγιότητα και η θέωση είναι ο ανώτατος βαθμός μέθεξης στις ενέργειες του Θεού .
Πίστευε και μη , ερεύνα !!!
ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ..ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ" ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.
1. ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΘΟΤΙ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ΟΠΟΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ" ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΕΥΦΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ "ΧΑΖΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΝ
2.ΤΥΧΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΘΑΝΟ ,ΚΑΘΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ,ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΙΣΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ,π.χ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ "ΞΥΠΝΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..
3. ΕΠΕΜΒΑΣΗ "ΚΑΠΟΙΩΝ" .
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΠΩΣ π.χ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ ,ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΜΜΙΑ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
"Όταν μας δημιούργησε ο Θεός αγαπητή μου Ostria δεν ήμασταν ατελείς , η κακή χρήση του αυτεξούσιου μας έκανε ατελέις επαναλαμβάνω ο Θεός δεν είναι ένας καλοσυνάτος γερούλης με άσπρα μακριά γένια που στον ελεύθερο του χρόνο φτιάχνει ανθρώπους ...."
Αν δεν κάνω λάθος αναφέρεσαι στον Θεό του Χριστιανισμού. Γιατί λοιπόν δέχεσαι ότι δεν είναι ένας καλοσυνάτος γερούλης όπως τον περιγράφουν οι Γραφές, αλλά δέχεσαι ότι μας έφτιαξε τέλειους -προφανώς εννοείς τον Αδάμ και την Εύα στο Παράδεισο, έτσι;- και ότι μας έδωσε το αυτεξούσιο, που επίσης αναφέρονται στις Γραφές;
Πού το ξέρεις δηλαδή ότι στον Παράδεισο ο Αδάμ και η Εύα ήταν τέλειοι;
Και τι σημαίνει τέλειοι; Και τι σημαίνει αυτεξούσιο, όταν στο επιβάλλει ο δημιουργός και αν δεν ακολουθήσεις την δική του θέληση σε
τιμωρεί;
Και εφ όσον ο Θεός είναι παντογνώστης, δεν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ο άνθρωπος δεν θα υπακούσει στην θέληση του Θεού γι αυτό και θα τον τιμωρήσει;
Οπότε το "αυτεξούσιο" του ανθρώπου, δεν είναι ένα κακόγουστο παιχνίδι του Θεού εις βάρος των ανθρώπων; (κατά την γνώμη μου βέβαια είναι μία δικαιολογία που μπήκε στις Γραφές από τους εμπνευστές τους, επειδή είδαν από νωρίς ότι χωρίς αυτό, όλο το κατασκεύασμα έμπαζε νερά.)
Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η ύπαρξη της ζωής μπορεί να οφείλεται σε τυχαίο γεγονός, αλλά από κει και πέρα η τάση και ο σκοπός της ζωής είναι να επιβιώνει και να διαιωνίζεται στον χρόνο. Και αυτή η διαδικασία, ακολουθεί κάποιους φυσικούς κανόνες, που υπαγορεύονται από το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσεται.
Η φυσική επιλογή, ως παράγων που οδηγεί σε όλα τα παραπάνω, επιβάλλει μορφές ζωής που εξελίσσονται και διαφοροποιούνται μεταξύ τους και οι πιό πετυχημένες μορφές να είναι ευέλικτες ώστε να καταφέρνουν να επιβιώσουν και να μεταφέρουν στους απογόνους τους, τα αναγκαία χαρακτηριστικά που τις κρατούν ζωντανές.
Ετσι και ο άνθρωπος, ανέπτυξε (και συνεχίζει να αναπτύσσει) και να εξελίσσει αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον βοηθούν να επιβιώσει.
Ενα από αυτά και πολύ βασικό για τον -κατά τ'άλλα αδύναμο άνθρωπο σε σχέση με άλλα ζώα- είναι ο εγκέφαλος. Και εφ όσον έπαιξε θετικό ρόλο στην αρχική επιβίωση του, εξελίχθηκε περισσότερο από των υπόλοιπων ζώων -τα οποία εξέλιξαν άλλα χρήσιμα για αυτά χαρακτηριστικά. (τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε αν υπάρχουν κι άλλοι εξελιγμένοι εγκέφαλοι)
Οσο για αυτό που λέει η φίλη lioneagle,
"Αν ανατρέξουμε στα ιερά κείμενα όλων των λαών της αρχαιότητας θα βρούμε ότι παρά τις φαινομενικές διαφορές, παντού αναφέρεται η ύπαρξη ενός υπέρτατου όντας, το οποίο ο κάθε πολιτισμός το παρουσιάζει διαφορετικά και σύμφωνα με την κουλτούρα της περιοχής, αλλά και τις χωροχρονικές συνθήκες της εποχής. Αυτό και μόνο το γεγονός πρέπει να μας υποψιάσει και να σκεφτούμε αν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι σε ξεχωριστές ιστορικές εποχές και περιοχές, να έχουν βρεί την ίδια δικαιολογία για την ύπαρξη τους;"
Ναι, βρήκαν όλοι μιά θεωρία που τους φαινόταν πιστευτή, όπως τους φαινόταν πιστευτό ότι ο ήλιος και οι πλανήτες γυρίζουν γύρω από την γη, ότι η γη ήταν επίπεδη, ότι ο άνθρωπος δεν πρόκειται ποτέ να πετάξει και άλλα τόσα που με την μετέπειτα επιστημονική μελέτη και έρευνα αναιρέθηκαν.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 03/06/2004 10:43:45
Cybermaster
Η έκφραση θεία δίκη σου λέει τίποτα; Αυτή την έννοια νομίζω ότι την υποστηρίζει ο Χριστιανισμός, αν δεν κάνω λάθος.Κάτι αντίστοιχο είναι και το κάρμα. Επίσης, ο νόμας της φυσικής που διατυπώθηκε από το Νεύτωνα και λέει ότι για κάθε δράση υπάρχει και μια αντίδραση σε ικανοποιεί; Ακριβώς αυτό είναι το κάρμα. Για οποιαδήποτε δράση, πράξη ή ενέργεια μας υπάρχουν και τα αποτελέσματα ή οι συνέπειες.
Επειδή με αυτή την γνώμη συμφωνείς. Εγώ ας πούμε διαφωνώ, εν μέρει τουλάχιστον.
O jonnie είπε
"δεν μπορουμε να κατανοησουμε ουτε το Συμπαν ουτε τον Θεο αφου ειμαστε τμημα του, μερος της ουσιας του"
Μα ήδη έχουμε κατανοήσει αρκετά το Σύμπαν και κάθε μέρα δίνουμε απαντήσεις σε παλιά και νέα ερωτήματα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Εφόσον κάνουμε μια πολύ ωραία, ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, μου επιτρέπεις να σου κάνω μια ερώτηση;
Αν όντως είμαστε τυχαίο αποτέλεσμα μιας μεταλλαξης, τότε εσύ πως αντέχεις να ζείς; γιατί ζείς;
Μήπως τελικά αν ανακαλύψουμε το νόημα της ζωής μας, θα είμαστε και σε θέση να απαντήσουμε στο γιατί τελικά δημιουργήθηκε ο κόσμος και τα πάντα γύρω μας; Γιατί τα πάντα να βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία της αέναης εξέλιξης, ενώ θα μπορούσε να επικρατεί το απόλυτο τίποτα;
Νομίζω πως η απάντηση βρίσκεται σε αυτά που είπε ο jonniebegoοd.
Φυσικά, εμείς σαν απλοί και καθημερινοί άνθρωποι που είμαστε θα αναρωτηθούμε, ΄΄και τι με νοιάζει εμένα που το σύμπαν ή ο θεός ή δεν ξερω και ΄γω τι, θέλει να συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του;΄΄
Υπάρχει μια αρχή ή ένας νόμος που αναφέρεται στην ερμητική διδασκαλία και μιλάει για την αναλογία. ΄΄όπως είναι κάτω, έτσι είναι και πάνω΄΄. Όπως, λοιπόν το σύμπαν επιδιώκει να συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του, το ίδιο επιδιώκει και ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος επιδιώκει να βρεί μέσα του τον αληθινό του εαυτό, το θεικό σπινθήρα. Δηλαδή, η κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν ο Αδάμ και η Έυα, να γίνει συνειδητή κατάκτηση, από όπου πλέον αυτός που έχει γνωρίσει πραγματικά την ύπαρξη του να μη μπορεί να εκπέσει.
Αν ο καθένας μπορέσει να φτάσει σε αυτό του το στόχο, τότε και το Σύμπαν ή ο θεός ή το υπέρτατο όν θα έχει κατακτήσει το σκοπό του.
Μπορούν όλα αυτά να είναι τυχαία;
Ακόμα και αποτέλεσμα μια μετάλλαξης να είμαστε, από πίσω κρύβεται ένας νους που οργανώνει, σχεδιάζει και κατευθύνει την εξέλιξη.
ΜΑ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ !!
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ?
ΕΧΩ ΞΑΠΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ (..ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΗΣ :( ...)
ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΦΙΔΙΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΝΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ..
ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ
ΕΧΩ ΠΗΔΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ
ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ Η ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ,ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΝΟΥ
ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΘΟΡΥΒΟ ΕΝΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΚΑΥΣΗ !
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ,ΧΑΖΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ..
(ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ,ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:THE SHOW MUST GO ON...)
"Μήπως τελικά αν ανακαλύψουμε το νόημα της ζωής μας"
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΖΩΗ ..
"θα είμαστε και σε θέση να απαντήσουμε στο γιατί τελικά δημιουργήθηκε ο κόσμος και τα πάντα γύρω μας; Γιατί τα πάντα να βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία της αέναης εξέλιξης, ενώ θα μπορούσε να επικρατεί το απόλυτο τίποτα;"
ΜΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΑΤΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ,ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΡΜΟΝΙΚΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝ...Ε ,ΚΑΙ ? ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ..
ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΣΩΣΤΑ..
Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ, ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ,ΙΣΩΣ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ..ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΦΥΡΑ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΟΧΘΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ..
ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Edited by - beyond on 03/06/2004 12:36:25