- "Μέσα στη σιωπή... άκουσέ Με", της Βάσως Νικολοπούλου - Περιοδικά - Βιβλία
ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ?
ΑΣ ΠΟΥΜΕ Η Χ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΗ Χ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ?
ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
ΓΙΑΤΙ ???
ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ..........
ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΥΣΟΥΝ ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ !!!!!!!
Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ BIG BAM ΚΑΙ ΜΕΤΑ ( ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ )ΚΑΙ.........
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΨΑΧΤΑ ΓΙΑΤΙ.......
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ....
ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΑΠΕΧΕΙ Η ΤΡΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΡΜΑΛ
ΑΜΑ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ............
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
Μετά λες .....<<Και τι σημαίνει αυτεξούσιο, όταν στο επιβάλλει ο δημιουργός και αν δεν ακολουθήσεις την δική του θέληση σε
τιμωρεί;>> Δηλαδά γλυκή μου όστρια αν εσυ πάρεις φόρα και φουντάρεις ο Θεός θα σου φτέει ;;;;
Μετά λές και πάλι <<...Ναι, βρήκαν όλοι μιά θεωρία που τους φαινόταν πιστευτή, όπως τους φαινόταν πιστευτό ότι ο ήλιος και οι πλανήτες γυρίζουν γύρω από την γη, ότι η γη ήταν επίπεδη, ότι ο άνθρωπος δεν πρόκειται ποτέ να πετάξει και άλλα τόσα που με την μετέπειτα επιστημονική μελέτη και έρευνα αναιρέθηκαν ..>>
Αν είναι έτσι γιατί η ορθόδοξη πίστη σε προτρέπει να ερευνάς λέγοντας πίστευε και μη , ερεύνα !! ;;;;;;
Τελος αγαπητέ/ή Ψυχή λες <<ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑΣ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ?
ΑΣ ΠΟΥΜΕ Η Χ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΗ Χ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ?
ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
ΓΙΑΤΙ ???>>> ο Θεός υπήρχε πάντα , δεν τον<<εφτιαξε>> κανείς .
Άπειρον τό θείον καί ακατάληπτον και τουτο μόνον αυτου καταληπτόν η απειρία και ακαταληψία
Πίστευε και μη , ερεύνα !!!
Για το λόγο αυτό μπαίνουμε και στη διαδικασία να συζητάμε τις απόψεις μας, όσα έχουμε διαβάσει και τα βιώματα μας.
Φυσικά, εσύ και ο καθένας έχει το δικαίωμα να περιορίζεται σε όσα γνωρίζει, δίχως να μπεί στην ψυχοφθόρο διαδικασία να αναζητά, να αναρωτιέται και τελικά να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, προκειμένου να αποκτήσει νέες εμπειρίες και να βρεί τις απαντήσεις που ζητά.
ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΨΥΧΗ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΧΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ Η ΕΣΤΩ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!!!
ΕΠΣΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΩΣ ΛΑΘΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΤΑ Η ΠΑΡΑΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΥΧΑΙΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ!!!
ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΙΧΑΖΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ!!1
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΟΓΩ ΤΥΧΑΙΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΕΙΑ!!!
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
τουλάχιστον όσο θυμάμαι τώρα, απλώς ακούγεται η φωνή του, έτσι δεν είναι; (δεν είμαι σίγουρη για την εμφάνιση του στον Σαούλ, πάλι φωνή ήταν;)
Βέβαια τον μορφοποίησαν οι ίδιοι οι Χριστιανοί αργότερα.
Το προπατορικό αμάρτημα είναι συμβολική ιστορία αλλά η ουσία του παραμένει. "Εχεις την ελεύθερη βούληση να ακολουθήσεις ή όχι τους κανόνες του Θεού, αλλά αν δεν τους ακολουθήσεις τιμωρείσαι." Και τα παραδείγματα πλείστα, ο κατακλυσμός, η καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρων κλπ. (συμβολικά θα μου πεις κι αυτά, αλλά την δουλειά τους την κάνουν, προκαλούν στους πιστούς τον φόβο της ανυπακοής).
Πίστευε και μη ερεύνα.. εγώ δεν ξέρω που να βάλω το κόμμα. Αλλά και μετά το μη να μπαίνει, η πράξη αλλά και η προτροπή που προυπήρχε μας έδειξε ότι εννοούσαν "ερευνάτε τας Γραφάς". Οχι ερευνάτε γενικώς. Γιατί αν ίσχυε αυτό, τα έργα των αρχαίων φιλοσόφων, ποιητών και συγγραφέων δεν θα εξαφανιζόντουσαν για τόσους αιώνες από την Χριστιανική Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. Ούτε θα είχαμε τους διωγμούς του Μεσαίωνα...(αλήθεια αν δεν υπήρχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία
νομίζεις ότι η Ελλάδα δεν θα περνούσε εκείνη την εποχή τον δικό της Μεσαίωνα;)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Στον τέλειο άνθρωπο ως αρχικό δημιούργημα. Πώς το οριοθετείς;
Οσο για το
"Η ουσία λοιπόν του Θεού είναι απρόσιτη και ακατάληπτη , αλλά οι ενέργειές Του είναι μεθεκτές ( μπορεί ο άνθρωπος να μετέχει σε αυτές ) με βάση το λογικό και προϋπόθεση την πίστη. Η αγιότητα και η θέωση είναι ο ανώτατος βαθμός μέθεξης στις ενέργειες του Θεού"
Υποθέτω ότι είναι μετέπειτα θεολογικές ερμηνείες έτσι δεν είναι;
Αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω, ποιός νομίζετε ότι ήταν ο σκοπός της δημιουργίας μας από τον Θεό. Και γιατί να έχουμε μόνο εμείς σκοπό απ όλα τ΄ άλλα δημιουργήματά του;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ, Ο "ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ, ΝΗΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ Η' ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ. ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ?
ΟΣΟ ΖΩ ΜΑΘΑΙΝΩ!!!
ΣΤΕΛΛΑ.Λ
Ο φιλος CYBERMASTER μας θετει ουτε λιγο ουτε πολυ το ΥΣΤΑΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
Γιατι η Δημιουργια?
Οποιος λεει οτι το γνωριζει, λεει ψεματα.
Ειναι ισως απο τα λιγα ερωτηματα αν οχι το μοναδικο, που
μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.
H δικια μου η υποθεση οπως την εχω παραθεση και σε αλλο
τοπικ ειναι η εξεις.
ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΕΝΟ ,ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ<<Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ
ΔΕΙ ΤΟ ΘΕΟ>>.ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΤΟ ΛΕΝΕ <<ΛΙΛΑ>>(ΘΕΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ). ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ
ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ: <ΘΑ Μ ΑΡΑΣΕ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΠΕΤΩ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ
ΤΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΗ.ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΜΟΥ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ,ΝΑ ΛΕΩ ''ΤΩΡΑ'' ΤΩΡΑ ΔΑ'',ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΑΝΕΚΑΘΕΝ''ΚΑΙ''ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ''.
ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ.ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ Η
ΜΕΣΗ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΨΑΡΕΥΜΕ, ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ,
ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ,ΟΤΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΚΡΑΣΙ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ...ΜΙΑ ΖΩΗ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ.
..ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ, Η ΚΑΜΠΥΛΗ ΕΝΟΣ ΩΡΑΙΟΥ ΛΕΜΟΥ,ΕΝΟΣ ΑΥΤΙΟΥ...
...ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΤΟ ΣΚΕΛΕΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙ.
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΩ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ''ΑΧ'' Η ''ΩΧ''
ΚΑΙ ''ΑΙ'' ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΩ ''ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΗΝ''.
..ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΝΤΩΝΕΙΣ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΟΥ ΞΥΠΟΛΥΤΟΣ,ΝΑ,
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ...>>
ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ
999
Σε χαιρετώ CYBERMASTER.
Ναι εγώ όμως είμαι θρήσκα...
Και ο Θεός ΜΟΥ, με/μας δημιούργησε για την Δαρβινική εξέλιξη!
Πολύ φοβάμαι όμως πως θέλετε μια ολοκληρωμένη απάντηση...
Καλοί μου φίλοι, πρόσφατα βρέθηκα σε μία αστρονομική διάλεξη.
Εκεί λοιπόν άκουσα κάτι, που ναι στο παρελθόν το είχα διδαχθεί στα σχολεία, αλλά δεν είχα δώσει και την ανάλογη προσοχή. Σήμερα παρακολουθώ και αυτή την αστρονομική θεωρία, δίχως να την έχω υιοθετήσει...
Όλοι την έχουμε διδαχθεί μα ίσως να μην της έχουμε δώσει όση προσοχή πρέπει!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ!
Όχι καλοί μου φίλοι, ο Θεός μας δημιούργησε αφού πρώτα εμείς τον δημιουργήσαμε μέσα από την ανάγκη μας για δικαιοσύνη και έσω άνοδο...
Το θέμα είναι για ποιον Θεό ομιλούμε;
Ας είναι....
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
στην ερώτηση σου και συμπέρασμα αργότερα <<(δεν είμαι σίγουρη για την εμφάνιση του στον Σαούλ, πάλι φωνή ήταν;)
Βέβαια τον μορφοποίησαν οι ίδιοι οι Χριστιανοί αργότερα>> Στο Σαούλ είχαμε την παρουσίαση της θείας φύσης του Χριστού*,Έτσι στις εικόνες που αναφέρονται στο Σαούλ βλέπουμε το Χριστό . Πουθενά μα πουθενά στις Γραφές δεν υπάρχει εικόνα του Θεού αυτή καθ' αυτή , υπάρχει αναφορά στις τρείς υποστάσεις του Θεού και η συμβολική απεικόνιση του Αγίου Πνεύματος .(* άρα μόνο τη μία του υπόσταση)
Μετά λες <<Το προπατορικό αμάρτημα είναι συμβολική ιστορία αλλά η ουσία του παραμένει. "Εχεις την ελεύθερη βούληση να ακολουθήσεις ή όχι τους κανόνες του Θεού, αλλά αν δεν τους ακολουθήσεις τιμωρείσαι." Και τα παραδείγματα πλείστα, ο κατακλυσμός, η καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρων κλπ. (συμβολικά θα μου πεις κι αυτά, αλλά την δουλειά τους την κάνουν, προκαλούν στους πιστούς τον φόβο της ανυπακοής).>>
Ο Θεός λοιπόν δεν είναι τιμωρός , θα σου θέσω ένα ερώτημα λοιπον. Τι θα έκανες αν είχες πει στο παιδί σου να μην καπνίζει και αυτο κάπνιζε ; Δεν θα προσπαθούσες να το συνετησεις ; Όλα αυτά που προανέφερες είναι από την κακή χρήση του αυτεξούσιου .
Μετά λες πάλι <<..Πίστευε και μη ερεύνα.. εγώ δεν ξέρω που να βάλω το κόμμα. Αλλά και μετά το μη να μπαίνει, η πράξη αλλά και η προτροπή που προυπήρχε μας έδειξε ότι εννοούσαν "ερευνάτε τας Γραφάς". Οχι ερευνάτε γενικώς...>>
Σε πληροφορώ ότι δεν λέει πούθενα <<πίστευε και μη , ερεύνα τας Γραφάς>> Αν ήταν έτσι οι Ρωμαιοκαθολικοί δεν θα μπορούσαν σε μια περίοδο που εκμεταλ/αν την άγνοια των ανθρώπων να το χρησιμοποιήσουν ως <<πίστευε, και μη ερεύνα>> .
Μετά <<...Γιατί αν ίσχυε αυτό, τα έργα των αρχαίων φιλοσόφων, ποιητών και συγγραφέων δεν θα εξαφανιζόντουσαν για τόσους αιώνες από την Χριστιανική Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. Ούτε θα είχαμε τους διωγμούς του Μεσαίωνα...>> Αυτά τα περισσότερα έγιναν από ρωμαιοκαθολικούς ,και δεν τα είπα πως είναι σωστά , παραποιήσεις υπήρχαν και υπάρχουν πάντα σε αυτα τα θέματα και κακές ερμηνίες , (πχ. το filioque) αυτό δε σημαίνει ότι φταίει ο Θεός ή η γραφές !!!
μετά <<...Στον τέλειο άνθρωπο ως αρχικό δημιούργημα. Πώς το οριοθετείς;
Οσο για το
"Η ουσία λοιπόν του Θεού είναι απρόσιτη και ακατάληπτη , αλλά οι ενέργειές Του είναι μεθεκτές ( μπορεί ο άνθρωπος να μετέχει σε αυτές ) με βάση το λογικό και προϋπόθεση την πίστη. Η αγιότητα και η θέωση είναι ο ανώτατος βαθμός μέθεξης στις ενέργειες του Θεού"
Υποθέτω ότι είναι μετέπειτα θεολογικές ερμηνείες έτσι δεν είναι;>>
Όχι αγαπητή μου Όστρια δεν είναι μετέπειτα θεολογικές ερμηνείες , είναι λογια του Απ.Παύλου και του Ιωάννη .
Τέλος θέλω να κλείσω με ένα ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου
Βλεπόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο,
Κύριε τόσο είσαι κοντά μου
Όταν ανοίγω το παράθυρό όποια
ώρα κι αν είναι , βλεπόμαστε .
Έχω τα μάτια μου κι έχεις κι εσύ
όλου του γύρω μας κόσμου
τα μάτια. Τα λουλούδια με βλέπουν.
Κάθε που αγκαλιάζω έναν
άνθρωπο. Κύριε , θαρρώ
πως κρεμιέμαι από το λαιμό σου.
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος