ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αλήθεια ή Ψέματα? (Σχετικά με το ποτηράκι) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αλήθεια ή Ψέματα? (Σχετικά με το ποτηράκι) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ghostbusters31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ghostbustersΝέο Μέλος
01/07/2006, 07:15:05
Κατ'αρχήν γεια σε όλα τα μέλη του φόρουμ, είναι το 1ο μου post εδώ.
Άκουσα από κάτι φίλους να μιλάνε για το esoterica κι αποφάσισα να δω περί τίνος πρόκειται.
Πριν πω τη γνώμη μου να ξεκαθαρίσω ότι:
1.δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους έχουν διαφορετική άποψη μαζί μου.
2.δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα απλά θέλω να κάνω διάλογο και να δω πως σκέφτεται κάποιος που πιστεύει σε όλα αυτά.
3.είμαι οπαδός της λογικής και της επιστήμης και πιστεύω μόνο σε ότι βλέπω και ότι έχει αποδειχτεί.
4.ελπίζω να είναι καλοδεχούμενοι στο φόρουμ και όσοι δεν συμφωνούν με τις αντιλήψεις σας.

Θα τα πάρω ένα ένα τα πράγματα που θέλω να ρωτήσω έτσι ώστε να παίρνω συγεκριμένες απαντήσεις.

Ας αρχίσω λοιπόν θέτοντας το εξής ερώτημα:
Είδα πολλά topics με θέμα το ποτηράκι! αυτό το παιχνίδι που καλείς και καλά κάποιο πνεύμα.
Αρχικά να πω ότι όλες αυτές τις αφηγήσεις τις θεωρώ ψευδείς. Αυτό το παιχνίδι είναι καθαρή αμερικανιά για να ψαρώνουν οι αφελείς.
Ακόμα κι αν κάποιος το χει επιχειρήσει και συνέβει κάτι δε θα πρεπε να το συνδιάσει με πνεύμα αλλά με κάτι πιο λογικό. Πχ "ήμουνα σπιτι με κάτι φίλους βράδυ κι κάναμε το ποτηράκι και το ποτηράκι κινήθηκε! ΟΥΑΟΥ! Ήταν πνεύμα!!".. Μήπως ήταν κανάς πλακατζής φίλος σας? Μήπως σας την φέρανε? Μήπως φύσηξε αέρας και χτύπησε το παντζούρι και νόμιζες ότι ήταν πνεύμα? "Όχι ήταν πνεύμα σου λέω!!" Καλά οκ αφού το λες εσύ...

Εφ'όσον ξέρω τι μου γίνεται και επειδή καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι είτε παρερμηνεύσεις είτε μυθοπλασίες, το δοκίμασα κι εγώ το ποτηράκι χθες αφού διάβασα τόσες και τόσες ιστορίες. Έιχανε έρθει λοιπόν 3 φίλοι, κάναμε το ποτηράκι και δεν έγινε τίποτα.. εκτός από χαβαλές!
Ίσως να γίνεται μόνο σε άτομα με το ειδικό χάρισμα? Μπορεί..
Απλά το μήνυμά μου είναι ότι δε πρέπει να προδιαθέτουμε καταστάσεις γιατί το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια. Αν σκεφτούμε λίγο πάντα θα δούμε ότι υπάρχει μια λογική εξήγηση!
Κι αν δεν υπάρχει? Τότε πολύ απλά ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε!

Περιμένω τις απαντήσεις σας.

eleni_volosΝέο Μέλος
01/07/2006, 10:10:38
Καλως ορισες!!!Θελω να σου πω πως δεν το εχω κανει ποτε γιατι βασικα δεν βρισκω παρεα.Το πιστευω.Εχω μια θεια η οποια ασχολειται με διαφορα.Και εκανε και το ποτηρακι.Ηθελε να καλεσει τον πατερα της.Το α[πτελεσμα ηταν να καλεσει δαιμονα και να γινει ο χαμος απο τοτε.Την επηρεασε τοσο πολυ ψυχολογικα, εγκατασταθηκε στο σπιτι της στην κυριολεξια και δεν μπορουσε να το διωξει με τιποτα.Αλλαζε συνεχως σπιτια και μετα απο καποιες διαδικασιες το εστειλε απο εκει που ηρθε.Και την πατησε εκεινη που ξερει και εχει κανει παρα πολλα.Οταν της ζητησα να το ξανακανουμε , μονο που δεν με εβρισε.Εκοψε την κουβεντα εκει.Τερμα.Αυτο γνωριζω για το θεμα.
01/07/2006, 12:59:10
Και είναι ανάγκη να ανοίξετε και άλλο ένα θέμα σχετικό με ποτηράκια ?

Γιατί δεν παρέθεσες το ποστ σου στο σχετικό θέμα και να συνεχίσετε εκεί την κουβέντα ???

ghostbustersΝέο Μέλος
01/07/2006, 14:32:28
ναι φιλε μου, είναι ανάγκη ν ανοίξω κι άλλο θέμα γιατί το θέμα δεν έχει να κάνει με το ποτηράκι αλλά με το αν όλες αυτές οι εμπειρίες που λέγονται εδώ μέσα είναι μυθοπλασίες ή περερμηνεύσεις ή αλήθειες..

αυτό που θέλω να πω είναι ότι πάντα μα πάντα υπάρχει μια λογική εξήγηση άσχετα με το πως το παρουσιάζουν κάποιοι.

01/07/2006, 16:00:18
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Αλήθεια ή Ψέμματα ΣΕ Αλήθεια ή Ψέματα (Σχετικά με το ποτηράκι).

================================================================

Αγαπητέ/ή ghostbusters καλώς ήλθες στο Esoterica!

Θα πρέπει να σου πω οτι είναι καλύτερο να θέσεις τους προβληματισμούς σου στο παρακάτω topic (κλίκαρε στον τίτλο για να το δεις):

Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια

Θα είχαμε έτσι όλες τις απόψεις συγκεντρωμένες σε ένα topic ώστε να έχουμε μια ροή.

Σχετικά με την "αμερικανιά", όπως το είπες, θα πρότεινα να μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα τόσο βιαστικά.
Ίσως σε μερικές περιπτώσεις να είναι ένα παιχνίδι του μυαλού των συμμετεχόντων όμως από την άλλη ας αφήσουμε μερικά ενδεχόμενα ανοιχτά να μην είναι έτσι πάντα.
Επειδή εμείς δεν το βιώσαμε δεν σημαίνει οτι δεν υφίσταται κιόλας αυτό ως πιθανότητα.
Σωστά, φίλε μου?

In anticipation of my resurrection...

BakerΝέο Μέλος
01/07/2006, 21:37:01
kalos orises sto forum file mou!
loipon ego sumfono oti den pisteveis se ayta!
ego to potiraki to exo kanei 3-4 fores!
prin to kano loipon den to pisteva oyte ego!
thn proth fora pou to kaname eimastan 6 atoma kai apo ayta 1 htan pou to eixe ksanakanei kai hksere apo ayta!
loipon.... otan to potiri arxise na kouniete eixa kai ego thn idia aporia!elega.... les? na to kounaei?
loipon ayto pou ekana htan to eksis! elega se ena ena filo mou pou htan ekei na bgainei gia 5 lepta na do an kouniete to potiri kai meta na ksanampainei kai sth sinexeia na bgainei allos!tote file mou pistika!to "pneyma" to eixame mazi mas 2 ores sto teleyteo misaoro pigene toso grigora pou ta daxtila mas efebgan apo to potiri!

oso giati den petixe den ksero!malon den htan kapoios empeiros ekei!h to trapezi na mhn glistrouse poli!
ayta eixa na po!kali h logikh alla anoikse kai ligo to myalo9 sou file mou :) des ligo parapera pistepse kai merika alla pragmata pou sou lene kapoia atoma!ego den exo kanena logo na po psemata oyte sas gnorizo oute sas exo dei pote!graftika sto forum gia na po tis empeiries mou kai na kanoume diafores syzitiseis...

01/07/2006, 22:14:09
quote:
ναι φιλε μου, είναι ανάγκη ν ανοίξω κι άλλο θέμα γιατί το θέμα δεν έχει να κάνει με το ποτηράκι αλλά με το αν όλες αυτές οι εμπειρίες που λέγονται εδώ μέσα είναι μυθοπλασίες ή περερμηνεύσεις ή αλήθειες..

Ως θεματοθέτης αναφέρεσαι αποκλειστικά με το τι κάνει το ποτηράκι και οχι με γενικές εμπειρίες και μυθοπλασίες τουλάχιστον εως τώρα.

Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα που σε παραπέμπουν να κλικάρεις.
Το επικίνδυνο παίχνιδι ``το ποτηράκι`` αληθινή ιστορία.

quote:
Έιχανε έρθει λοιπόν 3 φίλοι, κάναμε το ποτηράκι και δεν έγινε τίποτα.. εκτός από χαβαλές!

Χαβαλές λοιπόν.!!
Δεν τα γεμίζατε τουλάχιστον

ghostbustersΝέο Μέλος
02/07/2006, 06:06:59
quote:
Ως θεματοθέτης αναφέρεσαι αποκλειστικά με το τι κάνει το ποτηράκι και οχι με γενικές εμπειρίες και μυθοπλασίες τουλάχιστον εως τώρα.

εγώ έδωσα τίτλο "Αλήθεια ή Ψέματα?" , το "(Σχετικά με το ποτηράκι)" με το ποτηράκι το πρόσθεσε μάλλον κάποιος moderator..

άρχισα απλά με αυτό το θέμα για να μη γίνει μπάχαλο η συζήτηση.

quote:
oso giati den petixe den ksero!malon den htan kapoios empeiros ekei!h to trapezi na mhn glistrouse poli! ayta eixa na po!kali h logikh alla anoikse kai ligo to myalo9 sou file mou :) des ligo parapera pistepse kai merika alla pragmata pou sou lene kapoia atoma!

είδες ότι είσαι προκατηλειμένος?
η εξήγηση που δίνεις στο γιατί δε δούλεψε είναι κάθε άλλο παρά λογική! δεν υπάρχει η περίπτωση να μην δούλεψε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν πνεύματα? γιατί να μην το σκεφτείς λογικά και να πεις "το ποτήρι κουνιέται γιατί πολύ απλά κάποιος το κουνάει".
Το θέμα πουλάει και γι αυτό υπάρχει όλο αυτό το νταβαντούρι γύρω από το θέμα. Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι όσοι υποστηρίζουν ότι έχουν ζήσει κάτι μεταφυσικό λένε ψέματα (αν και υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις), λέω ότι οι ερμηνείες που ο καθένας δίνει είναι διαφορετικές.
Αν προσπαθήσουμε να δώσουμε πρώτα μεταφυσική εξήγηση και μετά λογική τότε άντε γεια.
Ένα καθημερινό παράδειγμα : με πονάει το κεφάλι μου!
Απάντηση της γιαγιάς: ααα μάτι είναι! έλα να σε ξεματιάσω.
Λογική απάντηση: πονοκέφαλος...

Δείτε το λίγο απο τη λογική του πλευρά! Γιατί αν χάσουμε και τη λογική πάει...

edit: επίσης γιατί το ποτηράκι πρέπει να γίνεται νύχτα?

Edited by - ghostbusters on 02/07/2006 06:42:57

02/07/2006, 07:39:56
Φίλε ghostbusters, να σε καλωσορίσω κι εγώ στο esoterica και να σου ζητήσω καταρχήν συγνώμη για το επιθετικό μου Post (η λέξη ποτηράκι μου κάνει τζιζ... κάτι και ο αποκλεισμός της Αργεντινής.....).

Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησες λίγο λάθος το θέμα σου και φοβάμαι πως θα αρχίσουν οι αντιπαραθέσεις για το αν το ποτηράκι είναι αλήθεια ή όχι.

Βλέπω στην συνέχεια έθιξες το μάτι.....

Κάνε μία περίληψη όλων αυτών που σκεφτεσαι να θίξεις, προκειμένου να γίνει μία συζήτηση για γενικά φαινόμενα και όχι να αλλάζουμε αντικείμενο μετά από σελίδες αντιπαραθέσεων που πιθανόν να έχουν ήδη γίνει στα σχετικά θέματα.

ghostbustersΝέο Μέλος
02/07/2006, 18:26:51
Αυτό που θέλω να πω φίλε KERRY KING είναι ότι πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεταφυσικό. Τα πάντα είναι θέμα ερμηνείας.

Νεράιδες, πνεύματα, φαντάσματα είναι ένα εμπόριο που πουλάει γιατί τρομάζει το κόσμο που ακολουθεί τη λογική "κι αν υπάρχει?".

Κι αν όντως υπάρχουν τότε γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις-ντοκουμέντα?
Δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να βιντεοσκοπήσει πχ. το ποτηράκι και τα φαινόμενα που ισχυριζεται ότι σύμβαίνουν? Γιατί?
Γιατί κάποιος που ισχυρίζεται ότι το χει κάνει αρκετές φορές δε το βιντεοσκοπεί για να το δούμε κι εμείς οι "άπιστοι θωμάδες"?

02/07/2006, 20:01:49
quote:
εγώ έδωσα τίτλο "Αλήθεια ή Ψέματα?" , το "(Σχετικά με το ποτηράκι)" με το ποτηράκι το πρόσθεσε μάλλον κάποιος moderator..

Ναί καλέ μου φίλε... έδωσες τον τίτλο ``Αλήθεια η Ψέματα`` αλλά ο τίτλος που έδωσες ως θεματοθέτης, ήταν ελλειπής. Και αυτό γιατί το ``αλήθεια ή ψέματα`` δεν εχει αόριστο χαρακτήρα αλλά αντιπροσωπεύει αποκλειστικά το θέμα με το ποτηράκι. Δεν αναφέρεσαι πουθενά αλλού παρά στο ποτηράκι.
Ο διαχειριστής λοιπόν, δικαίως άλλαξε τον τίτλο γιατί αναφέρεσαι αποκλειστικά στο θέμα με το ποτηράκι και σε τίποτα αλλο.

Καλό θα είναι οτι εχουμε να πούμε να το λέμε στο κυρίως τόπικ και αυτό γιατί διευκολύνει πολύ σε οσους χρησιμοποιούν την αναζήτηση.
Με το σκοπό αυτό και μόνο σου γίνεται η παρατήρηση και εγώ σε παρατηρώ προσωπικά με την αρμοδιότητα ενός απλού αναζητητή.. και τίποτα παραπάνω.

Τελικώς δεν μου απάντησες.. τα ποτηράκια .. πως και δεν τα γεμίσατε?

ghostbustersΝέο Μέλος
02/07/2006, 20:25:33
Τελικά σε αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε! Οτι τα ποτηράκια είναι μόνο για να τα γεμίζουμε!

όσο το να συγκεντρώνονται όλα σε ένα τοπικ δεν είναι και τόσο λειτουργικό γιατί κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να διαβάσει 50 σελίδες.

02/07/2006, 20:38:29
quote:
Τελικά σε αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε! Οτι τα ποτηράκια είναι μόνο για να τα γεμίζουμε!

Φυσικά. Τα ποτήρια είναι φτιαγμένα για τη δουλειά αυτή. Για να τα γεμίζουμε.

Θα σου κάνω λοιπόν μια ερώτηση.
Ποιός ο λόγος στη συγκεκριμένη επίκληση να χρησιμοποιηθούν ποτηράκια?
Τα ποτήρια δεν κάνουν?
Τα ποτηράκια πρέπει να εχουν συγκεκριμένο μέγεθος?
Συγκεκριμένη μάρκα?

quote:
όσο το να συγκεντρώνονται όλα σε ένα τοπικ δεν είναι και τόσο λειτουργικό γιατί κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να διαβάσει 50 σελίδες.

Γνώμη σου φίλε..

Εδώ ομως στα forums υπάρχουν ορισμένοι κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται ανεξαρτήτως της προσωπικής μας άποψης.

Edited by - allzzaro on 02/07/2006 20:47:02

ghostbustersΝέο Μέλος
02/07/2006, 21:09:36
quote:
Θα σου κάνω λοιπόν μια ερώτηση.
Ποιός ο λόγος στη συγκεκριμένη επίκληση να χρησιμοποιηθούν ποτηράκια?
Τα ποτήρια δεν κάνουν?
Τα ποτηράκια πρέπει να εχουν συγκεκριμένο μέγεθος?
Συγκεκριμένη μάρκα?

χαχααχαχ εμένα ρωτάς? ρώτα αυτούς που σκεύτηκαν το παιχνιδάκι αυτό.. γιατί για παιχνιδάκι πρόκειται

BakerΝέο Μέλος
02/07/2006, 21:15:12
quote:

quote:

quote]

είδες ότι είσαι προκατηλειμένος?
η εξήγηση που δίνεις στο γιατί δε δούλεψε είναι κάθε άλλο παρά λογική! δεν υπάρχει η περίπτωση να μην δούλεψε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν πνεύματα? γιατί να μην το σκεφτείς λογικά και να πεις "το ποτήρι κουνιέται γιατί πολύ απλά κάποιος το κουνάει".
Το θέμα πουλάει και γι αυτό υπάρχει όλο αυτό το νταβαντούρι γύρω από το θέμα. Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι όσοι υποστηρίζουν ότι έχουν ζήσει κάτι μεταφυσικό λένε ψέματα (αν και υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις), λέω ότι οι ερμηνείες που ο καθένας δίνει είναι διαφορετικές.
Αν προσπαθήσουμε να δώσουμε πρώτα μεταφυσική εξήγηση και μετά λογική τότε άντε γεια.
Ένα καθημερινό παράδειγμα : με πονάει το κεφάλι μου!
Απάντηση της γιαγιάς: ααα μάτι είναι! έλα να σε ξεματιάσω.
Λογική απάντηση: πονοκέφαλος...

Δείτε το λίγο απο τη λογική του πλευρά! Γιατί αν χάσουμε και τη λογική πάει...

edit: επίσης γιατί το ποτηράκι πρέπει να γίνεται νύχτα?

Edited by - ghostbusters on 02/07/2006 06:42:57

file mou den eimai prokatilimenos!ayto pou skeftese esy tora to skeftomoun kai ego mexri pou bghkan oloi oi filoi mou apo to "paixnodi"!kanto me ena empeiro pano se ayta ta pragmata kai tha deis!steile mou e-mail zafeirakhs000@yahoo.gr an thes gia na sou po analitika ti egine gia na katalabeis oti to endexomeno na to kounouse kapoios to potiri den pezei!kati allo pezei pou to anthropino myalo den exei anakalipsei akoma!ego eimoun 95% sigouros oti htan pneyma thn proth ora(giati to eixame mazi mas 2 ores)meta arxise na kouniete toso grigora kai na dinei toso grigores apanthseis pou den "ginete"(kai prepei na to katalabeis) na to kounouse kapoios!sou leo alhtheia den exo logo na sou po psemata!steile mou ena e-mail να στα πο αναλιτικα!

BakerΝέο Μέλος
02/07/2006, 21:21:21
και κατι που ηεχασα φιλε μου!

1ον το "παιχνιδακι" οποσ λες το εχουμε βιντεοσκοπησει και σκεφτομαστε να το στειλουμε στον "αθεατο κοσμο"!(οσοι το εισαν το πιστεψαν!)

2ον το ποτηρακι δεν γινεται μονο νυχτα απλα πρπει να υπαρχει ησηχεια!

02/07/2006, 21:44:24
quote:
χαχααχαχ εμένα ρωτάς? ρώτα αυτούς που σκεύτηκαν το παιχνιδάκι αυτό.. γιατί για παιχνιδάκι πρόκειται

Ναί αλλα το δοκίμασες ομως!!

quote:
1ον το "παιχνιδακι" οποσ λες το εχουμε βιντεοσκοπησει και σκεφτομαστε να το στειλουμε στον "αθεατο κοσμο"!(οσοι το εισαν το πιστεψαν!)

Ενδιαφέρον...!!

ghostbustersΝέο Μέλος
02/07/2006, 22:21:00
quote:
quote: χαχααχαχ εμένα ρωτάς? ρώτα αυτούς που σκεύτηκαν το παιχνιδάκι αυτό.. γιατί για παιχνιδάκι πρόκειται

Ναί αλλα το δοκίμασες ομως!!

ναι γιατί μ'αρέσουν τα παιχνιδάκια!

quote:

γιατί δεν το δείχνεις και στο φόρουμ?

-----------------------------------
Πάντα υπάρχει μια λογική εξήγηση...

BakerΝέο Μέλος
03/07/2006, 00:34:26
Alithia?
pos ginete na to deikso sto forum?
peite mou
atlantianΝέο Μέλος
03/07/2006, 01:27:36
Aγαπητέ φίλε,το παιχνίδι ποτηράκι ΜΟΝΟ παιχνίδι δεν είναι για αυτούς που το ξέρουν πολύ καλά(πως γίνεται)...Τώρα ο καθένας μπορεί να πιστέψει ότι θέλει..Εγώ πάντα πίστευα ότι έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια και με απόλυτη βάση τη λογική η επερχόμενη ανάλυση..να ξέρεις μόνο απλά πληροφοριακά οτι αν κάνεις ποτηράκι με "έμπειρα" άτομα και για κακή σου τύχη έρθει κανας δαίμονας,πίστεψέ με,ειλικρινά πιστεψέ με,θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που δέχτηκες να συμμετέχεις.Αυτά που θα συμβαίνουν θα τα θυμάσαι για μια ζωή και θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα,αυτά απο κάποιον που έχει ζήσει μερικές "τρελές" καταστάσεις.Τώρα φίλε baker σχετικά με το video που θες να ανεβάσεις.Το sendover το ξέρεις??http://www.sendover.com/ Κανεις αναζήτηση το αρχείο απο το σκληρό σου(μέχρι 200mb) αφήνεις κενα το from e-mail και το to e-mail και σου δίνει ένα link το οποίο το κάνεις αντιγραφή και επικόλληση εδώ..